Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

Efter en tråkig avslutning i det inledande playoff-spelet mot Visby där gotlänningarna lyckades spela in hela fem mål i den avslutande perioden på sin hemmais så var det en ”måstematch” som skulle spelas i Lindehov under fredagskvällen.

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så var det till stora applåder som Lindlöven kom ut på isen och med matchen igång så visade båda lagen tidigt att förlust inte var något alternativ.

Med flera hårda tacklingar och snabbt spel från båda lagen så lyckades Lindlövens Jesper Broeng passa vidare pucken till Daniel Nilsson som gjorde ett skott på mål, ett skott som den gotlänska målvakten var beredd på men med pucken kvar på isen framför målvakten var Linde-spelaren Wilson Johansson snabb med klubban och lyckades putta in matchens första mål.

– Pucken studsade ut efter målvaktens räddning av Nilssons målförsök så jag fick läge mot öppet mål, inget jättefint mål men de måste göras de också, berättar matchens första målgörare Wilson Johansson

Med det första målet avklarat så avslutades perioden med att båda lagen fick chans till spel i powerplay, lagen höll sig dock jämna i sina spel där båda lagens målvakter täppte igen målen trots fina målchanser från bortalaget under periodens sista 4 minuter.

Under den andra halvleken fick Lindes målvakt Isak Mantler visa upp sig ordenligt där han efter flera fina räddningar satte stopp för Visbys målförsök där en bortaspelare fick ett öppet läge på mål där Mantler var enda hindret, hemmamålvakten var beredd på skottet och trots att pucken siktades mot målets andra sida så hade Isak allt under kontroll där han gled ut och tog emot pucken.

Även Lindlöven fick flera fina lägen som inte höll hela vägen in i mål där bortalaget höll ett starkt försvar och en vaken målvakt.

Med mindre än halva tiden kvar kom dock Lindes andra mål där Daniel Backman tog sig förbi Visbys försvarsspel och gav en passning till Erik Broman spelade in pucken till 2-1, bara någon minut efter målet så fick hemmalaget chans att utöka där Jesper Broeng fick en straff som spelades för högt och gick utanför målet.

Med fem minuter kvar av matchen började publiken ge sitt stora stöd där man längs hela hallen kunde man höra hemmapubliken skrika Lindlövens namn i takt med applåder, publikens jubel till hemmalaget ökades längs perioden och med minuten kvar tog Visby en time-out där de bytte ut målvakten mot en utespelare och trots många tappra försök från bortalagets sida så var det en lättnad hemmapublik som hyllade Lindlöven med applåder och jubel.

– Det var en tight match hela vägen igenom men jag tyckte att vi tog övertaget redan från början där vi får in ett tidigt mål sen är vi tillbaka bra när de kvitterar och reser oss till 2-1, därefter tycker jag att allt var klart, summerar Wilson Johansson.

– Om man bortser från förra mötet mot Visby så har vi varit rätt starka i den sista perioden genom hela AllEttan, de hade trycket under den sista minuten men det kändes mer som en halvchans och vi höll oss lugna i båset, menar Wilson som drog på sig en skada under matchen.

– Jag kände redan under träningen igår att det var några känningar i ljumsken men trodde inte att det skulle vara någon större fara men det ökade väl gradvis under hela matchens gång och small till lite under den tredje perioden men det ska nog inte vara någon fara inför morgondagens match, det finns behandlingar för sådant, menar en nöjd Wilson Johansson.

Resultat Lindlöven-Visby/Roma HK
Slutresultat: 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Publik: 587 personer

Målgörare: 1-0 Wilson Johansson (Daniel Nilsson, Jesper Broeng), 2-1 Erik Broman (Daniel Backman, André Dahlqvist)

Läget i playoff-spelet: Med hemmasegern klar står det 1-1 i matcher vilket innebär att en sista match kommer att spelas mellan lagen i Lindehov, matchen drar igång kl. 16.00 och spelarna hoppas trots säsongens högsta publiksiffra att fler personer hittar till läktaren.

Publicerad 28 februari 2020 klockan 23:45

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Jilke. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Märkligt? Charlotte Edberger (C) svarar inte!

INSÄNDARE/DEBATT: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger, Centerpartiet!

8 augusti 2020 klockan 09:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Karin Vidfelt har i tio års tid arbetat på Lindeskolans restaurangprogram - nu skall hon servera lunchgäster i arenan framöver. Foto: LindeGastro

Ny aktör öppnar arenarestaurangen

I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i lokalerna. Nu har kommunen fått klart med en ny restaurangentreprenör och redan på måndag öppnar man för lunchservering där.
– Vi kommer att hålla oss till god mat med hög igenkänningsfaktor, säger Karin Vidfelt, som är lunchansvarig hos LindeGastro.

7 augusti 2020 klockan 07:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ingen Caprice i höst på grund av coronaläget

På grund av coronasituationen och de restriktioner och förbud som råder, kunde inte årets Caprice genomföras...

Guldsmedshyttan får nytt torg och busshållplats

Nu går spaden i marken för en ny busshållplats i Guldsmedshyttan. Under kommande år skall även ett nytt ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt. Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, ca 200 eller mer, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

5 augusti 2020 klockan 16:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesimmet, som ingår i Bergslagsklassikern, kommer inte att arrangeras i år. Arkivbild. Foto: Sami Rahkonen

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig på den rådande coronapandemin.
– Vi fattade beslutet redan i våras på grund av den osäkerhet som råder, kommenterar Ing-Marie Lignell, Lindesbergs Simsällskap.

5 augusti 2020 klockan 08:57 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs
I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans skola för i år. Sedan i mitten av juni har man vä...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad
Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar som på företagets område försökt att stjäla ...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda
Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tä...
3 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist.

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten. Arrangören av allmänhetens fiske, Lindessjöns fiskevårdsområdesförening, uppger att det provfiske som genomförts under sommaren, har gett ungefär samma resultat som i fjol – och det året var ett av de bättre under 2000-talet.
– Det ser bra ut, både vad gäller antal och storlekar, kommenterar vice ordförande, Janne Gröndal.

3 augusti 2020 klockan 09:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ha det ha brunnit i anslutning till en eldningsplats längs motionsspåret Lindessjön Runt.
– Branden hade spridit sig från en tunna till marken. Det hade även uppstått förkolnad i ett träd, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

3 augusti 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”

Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade ...

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”

(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträ...

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

Annons

Martin Almgren lockade stor publik ute på Råsvalen. Foto: Per Sander

bildspel Folkfest när Martin Almgren intog Råsvalen

Närmare 200 båtar lade ankare ute på sjön strax utanför Lövåsen på lördagskvällen för att höra Martin Almgren fylla atmosfären med sin storslagna röst. Som en extra bonus på den idylliska sommarkvällen klev även Martins vän och tillika Idolvinnare Chris Kläfford upp på scenen under stort jubel.

18 juli 2020 klockan 22:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen...

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för ...

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar
PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del stä...
9 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Före detta elev tar över som lärare
Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-08

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-06

2020-07-06

2020-07-04

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-08-09 21:55