Målvakten Isak Mantler visade upp sig under fredagskvällen Foto: Timmy Lundegård

Lindlöven segrade Playoff-matchen

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så blev det ett högljutt jubel när Lindlöven tog hem en playoff-seger mot det gästande Visby/Roma, med hemmasegern säkrad så laddar spelarna om för en avgörande match som spelas redan imorgon där vinnaren tar nästa steg mot ett Allsvenskt kval.

Efter en tråkig avslutning i det inledande playoff-spelet mot Visby där gotlänningarna lyckades spela in hela fem mål i den avslutande perioden på sin hemmais så var det en ”måstematch” som skulle spelas i Lindehov under fredagskvällen.

Med säsongens högsta publiksiffra på Lindehovs läktare så var det till stora applåder som Lindlöven kom ut på isen och med matchen igång så visade båda lagen tidigt att förlust inte var något alternativ.

Med flera hårda tacklingar och snabbt spel från båda lagen så lyckades Lindlövens Jesper Broeng passa vidare pucken till Daniel Nilsson som gjorde ett skott på mål, ett skott som den gotlänska målvakten var beredd på men med pucken kvar på isen framför målvakten var Linde-spelaren Wilson Johansson snabb med klubban och lyckades putta in matchens första mål.

– Pucken studsade ut efter målvaktens räddning av Nilssons målförsök så jag fick läge mot öppet mål, inget jättefint mål men de måste göras de också, berättar matchens första målgörare Wilson Johansson

Med det första målet avklarat så avslutades perioden med att båda lagen fick chans till spel i powerplay, lagen höll sig dock jämna i sina spel där båda lagens målvakter täppte igen målen trots fina målchanser från bortalaget under periodens sista 4 minuter.

Under den andra halvleken fick Lindes målvakt Isak Mantler visa upp sig ordenligt där han efter flera fina räddningar satte stopp för Visbys målförsök där en bortaspelare fick ett öppet läge på mål där Mantler var enda hindret, hemmamålvakten var beredd på skottet och trots att pucken siktades mot målets andra sida så hade Isak allt under kontroll där han gled ut och tog emot pucken.

Även Lindlöven fick flera fina lägen som inte höll hela vägen in i mål där bortalaget höll ett starkt försvar och en vaken målvakt.

Med mindre än halva tiden kvar kom dock Lindes andra mål där Daniel Backman tog sig förbi Visbys försvarsspel och gav en passning till Erik Broman spelade in pucken till 2-1, bara någon minut efter målet så fick hemmalaget chans att utöka där Jesper Broeng fick en straff som spelades för högt och gick utanför målet.

Med fem minuter kvar av matchen började publiken ge sitt stora stöd där man längs hela hallen kunde man höra hemmapubliken skrika Lindlövens namn i takt med applåder, publikens jubel till hemmalaget ökades längs perioden och med minuten kvar tog Visby en time-out där de bytte ut målvakten mot en utespelare och trots många tappra försök från bortalagets sida så var det en lättnad hemmapublik som hyllade Lindlöven med applåder och jubel.

– Det var en tight match hela vägen igenom men jag tyckte att vi tog övertaget redan från början där vi får in ett tidigt mål sen är vi tillbaka bra när de kvitterar och reser oss till 2-1, därefter tycker jag att allt var klart, summerar Wilson Johansson.

– Om man bortser från förra mötet mot Visby så har vi varit rätt starka i den sista perioden genom hela AllEttan, de hade trycket under den sista minuten men det kändes mer som en halvchans och vi höll oss lugna i båset, menar Wilson som drog på sig en skada under matchen.

– Jag kände redan under träningen igår att det var några känningar i ljumsken men trodde inte att det skulle vara någon större fara men det ökade väl gradvis under hela matchens gång och small till lite under den tredje perioden men det ska nog inte vara någon fara inför morgondagens match, det finns behandlingar för sådant, menar en nöjd Wilson Johansson.

Resultat Lindlöven-Visby/Roma HK
Slutresultat: 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)
Publik: 587 personer

Målgörare: 1-0 Wilson Johansson (Daniel Nilsson, Jesper Broeng), 2-1 Erik Broman (Daniel Backman, André Dahlqvist)

Läget i playoff-spelet: Med hemmasegern klar står det 1-1 i matcher vilket innebär att en sista match kommer att spelas mellan lagen i Lindehov, matchen drar igång kl. 16.00 och spelarna hoppas trots säsongens högsta publiksiffra att fler personer hittar till läktaren.

Publicerad 28 februari 2020 klockan 23:45

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Ett nödvattensläp kommer att ställas ut vid korsningen Östermalmsvägen/Vendevägen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten

Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer under onsdagen att vara utan dricksvatten medan reparationsarbetet pågår.

8 juli 2020 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemestra i Bergslagen i sommar!

INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, ...

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för sä...

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer

Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. Metoden används över hela världen för att hjälpa personer ur sitt missbruk. I Lindesbergs kommun ges den i Vedevåg.

7 juli 2020 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Vattnet är igång och därmed är Flugparken färdig. Foto: Camilla Lagerman

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i familjen av ytterligare fem små vattenkällor som skickar vattenstrålar i varierande storlek ur marken.

6 juli 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder
PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande ”El till inköpspris” och kommit fram till att det är...
6 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

En person till sjukhus efter misshandel
En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av Lindesberg.
4 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nyklippt och friserat längs sjön
Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår längs slingan Lindessjö...
3 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Stenfelt

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, och det är nu hög tid för allmänheten att nominera sina kandidater.

3 juli 2020 klockan 12:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett svar till Centerpartiets Charlotte Edberger.

3 juli 2020 klockan 10:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Annons


Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Foto: Linde energi.

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med förnybar el från det lokala energibolaget vid rastplatsen på Bergsvägen, uppger Linde energi i ett pressmeddelande på torsdagen.

2 juli 2020 klockan 08:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

12 nya häktningsplatser till Lindesberg

Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. ...

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger

INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om ...

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott

UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmä...

Från 1 juli kan allmänheten testas för covid-19 och antikroppar

Från och med imorgon, den 1 juli, kommer man inom Region Örebro län kunna beställa sjä...

bildspel Lågprisbutiken Nisses i Rockhammar utökar rejält

Under helgen slog lågprisbutiken Nisses i Rockhammar upp dörrarna till sin helt nybyggda lokal. Med en yta ...

Badplatsen vid södra Lövåsen har flera gånger på kort tid utsatts för skadegörelse. Foto: Privat

Badplats utsatt för skadegörelse – föreningen vädjar till allmänheten

Under natten mot söndag begav sig ett större gäng personer till badplatsen i södra Lövåsen, där man parkerade sina bilar vid strandkanten och spelade musik så den hördes långväga. Detta är bara ett i raden av många tilltag som drabbat badplatsen som drivs ideellt av IOGT-NTO, och nu börjar föreningen få nog.

29 juni 2020 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Mycket stök vid spontan bilträff
Under natten mellan lördag och söndag fick polisen in mängder med påringningar från privatpersoner gällande väldigt höga ljudnivåer från ...
29 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

bildspel Skogsbranden söder om Pilkrog under kontroll
Vid 20:30-tiden bedömdes skogsbranden strax söder om Pilkrog vara under kontroll, och de två helikoptrar som under flera timmar arbetat med att ...
27 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Omfattande skogsbrand rasar söder om Pilkrog
En omfattande skogsbrand rasar just nu i skogarna strax söder om Pilkrog. Enligt Nerikes Brandkår rör det sig om ett område på 6-8 hektar som st...
27 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-23

2020-06-22

2020-06-20

2020-06-18

2020-07-09 03:35