Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

Det var två lag med helt olika förutsättningar som möttes i herrtvåans avslutande match innan slutspelen tar vid, bortalaget Lillån IBK Ung har haft en tung säsong och placeras sist i tabellen medan hemmalaget WSK Lindesberg sedan en tid tillbaka är klara för slutspel som kan leda till spel i Division 1 under nästa säsong.

Efter ett inspring från hemmalaget så blåste domaren igång matchen där WSK direkt tog kommandot av spelet vilket ledde till flera lägen och skott på mål, efter 7 minuter spelade hemmalagets och seriens stora målgörare Pontus Hellsing in det första målet efter ett skott som fick bollen att studsa in i mål.

Med det första målet inspelat så fortsatte hemmaspelaren David Lundberg med målgörandet där han spelade in ett mål i närheten av mittlinjen, 6 minuter efter WSKs inledande mål.

Med 2-0 på poängtavlan så fortsatte WSK sin målskörd redan efter 50 sekunder i den andra perioden där Mattias Pettersson bjöd på ett hårt skott som tog sig igenom både motspelare och försvar, direkt därefter kom ett nytt skott på mål från WSK som missade målet med nästintill minsta möjliga marginal.

Under periodens gång började Lillån få upp snabbheten i spelet och säkrade sitt första mål under ett tidigt powerplay, målet var dock inget som påverkade hemmalaget som senare två raka mål som ändrade ställningen till 5-1.

Med minuten kvar stod WSK en spelare kort efter en utvisning, men trots detta bjöd hemmaspelaren Isac Eriksson på matchens kanske snyggaste mål där han, omringad av spelare från båda lagen, gjorde en snabb snurr någon meter från bortamålet och lurade således målvakten som inte var beredd på skott, något som ledde till ett imponerande mål som fick stora applåder från publik och lagkamrater.

– Vi hade rätt många lägen på mål inledningsvis men vi fick det inte att lossna förrän mot den andra periodens slut, samtidigt kände vi att vi hade kontroll på spelet där vi mest väntade ut att målgörandet skulle lossna, menar WSK Lindesbergs lagkapten Pontus Hellsing.

Det stora målregnet kom i den sista perioden där Lillån efter bara 25 sekunder spelade in periodens första mål, WSK kom dock snabbt tillbaka där man med tre raka mål hade segern säkrad, målgörandet fortsatte trots detta där WSK avslutade med tre raka mål för att sedan spela in ett fjärde raka mål med bara sekunden kvar.

– De hade inte så mycket att spela om vilket gav oss tillfälle att träna på vårt spel inför slutspelet i den sista perioden, menar Pontus Hellsing direkt efter matchen och fortsätter:

– Att det blev några insläppta mål i den sista perioden ligger tyvärr i slarv från våran del, vi snackade innan om att hålla fokus så det var synd men samtidigt kan det ligga lite i att vår ledning var rätt stor men oavsett så vi får ta med oss det positiva.

Efter en seger där WSK spelade till sig en målskillnad med hela 9 mål så visade hemmalaget att spelarformen är på topp inför nästa veckas slutspel.

– Slutspelet ska bli kul, vi har absolut ingenting att förlora och vi var väldigt nära att trilla ur serien under förra säsongen så har som sagt inget att förlora där varje seger är en stor bonus så det ska bli riktigt roligt, menar Pontus som samtidigt som han känner att de högre placerade lagen har respekt för WSK:

– Jag tror inte att Örebro kommer att välja oss då vi vann ganska enkelt mot dem på hemmaplan med 7-5 så vi kommer nog få spela mot Arboga men vi är starka på hemmaplan och det kommer vi att ta med oss till slutspelet.

Resultat WSK Lindesberg-Lillån IBK Ung
Slutresultat: 14-5 (2-0, 4-1, 8-4)
Publik: 89 personer

Målgörare: 1-0 Pontus Hellsing (Niklas Carlsson), 2-0 David Lundberg (Niklas Carlsson), 3-0 Mattias Pettersson (David Lundberg), 4-1 Pontus Hellsing (Isac Eriksson), 5-1 Mattias Pettersson (Andreas Johansson), 6-1 Isac Eriksson, 7-2 Mattias Pettersson (Pontus Hellsing), 8-2 Pontus Hellsing (David Lundberg), 9-2 Niklas Carlsson (David Lundberg), 10-4 Andreas Johansson (Mattias Pettersson), 11-5 Viktor Svanholm (Samuel Draxler), 12-5 Niklas Carlsson (Pontus Hellsing), 13-5 Johan Pettersson (Noah Karlsson), 14-5 Niklas Carlsson (Andreas Johansson)

Matchens Lirare: Mattias Pettersson

Nästa match: Ingen match inplanerad förrän slutspelskvalen

 

Publicerad 7 mars 2020 klockan 20:52

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Arkivfoto: Fredrik Norman

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för grov stöld. Duon anhölls senare på samma grund.
– Det här är två för oss kända personer, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

13 juli 2020 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår och ambulans till Vedevåg med anledning av en allvarlig olycka. En personbil hade blivit påkörd av ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång.
– Två personer färdades i bilen, som hamnade i diket efter olyckan. Man klipper upp taket för att få ut dem, uppger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

12 juli 2020 klockan 17:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar

PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del ställen har behövt ändra möbleringen för att hålla avstånd mellan gästerna. Men allt bygger på att alla tar sitt ansvar.

9 juli 2020 klockan 10:26 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hemestra i Bergslagen i sommar!
INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan ...
8 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer

Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg återkommer. Under kommande lördag och söndag är det nämligen dags för fyndsugna att plocka fram den dedikerade loppiskartan, då man kan välja och vraka bland prylar från mer än 80 säljare.

7 juli 2020 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. Metoden används över hela världen för att hjälpa personer ur sitt missbruk. I Lindesbergs kommun ges den i Vedevåg.

7 juli 2020 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i ...

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande...

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Annons


Motionsspåret runt Lindessjön är nu lättframkomligt igen. Foto: Camilla Lagerman

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår längs slingan Lindessjön runt. Redan samma eftermiddag började Samhällsbyggnad Bergslagen att röja upp längs den ca 7 kilometer långa motionsslingan och man beräknar att vara färdiga med arbetet under fredagen.

3 juli 2020 klockan 14:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

12 nya häktningsplatser till Lindesberg
Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det...
1 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger
INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september...
1 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-30

2020-06-30

2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-14 11:04