Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

Det var två lag med helt olika förutsättningar som möttes i herrtvåans avslutande match innan slutspelen tar vid, bortalaget Lillån IBK Ung har haft en tung säsong och placeras sist i tabellen medan hemmalaget WSK Lindesberg sedan en tid tillbaka är klara för slutspel som kan leda till spel i Division 1 under nästa säsong.

Efter ett inspring från hemmalaget så blåste domaren igång matchen där WSK direkt tog kommandot av spelet vilket ledde till flera lägen och skott på mål, efter 7 minuter spelade hemmalagets och seriens stora målgörare Pontus Hellsing in det första målet efter ett skott som fick bollen att studsa in i mål.

Med det första målet inspelat så fortsatte hemmaspelaren David Lundberg med målgörandet där han spelade in ett mål i närheten av mittlinjen, 6 minuter efter WSKs inledande mål.

Med 2-0 på poängtavlan så fortsatte WSK sin målskörd redan efter 50 sekunder i den andra perioden där Mattias Pettersson bjöd på ett hårt skott som tog sig igenom både motspelare och försvar, direkt därefter kom ett nytt skott på mål från WSK som missade målet med nästintill minsta möjliga marginal.

Under periodens gång började Lillån få upp snabbheten i spelet och säkrade sitt första mål under ett tidigt powerplay, målet var dock inget som påverkade hemmalaget som senare två raka mål som ändrade ställningen till 5-1.

Med minuten kvar stod WSK en spelare kort efter en utvisning, men trots detta bjöd hemmaspelaren Isac Eriksson på matchens kanske snyggaste mål där han, omringad av spelare från båda lagen, gjorde en snabb snurr någon meter från bortamålet och lurade således målvakten som inte var beredd på skott, något som ledde till ett imponerande mål som fick stora applåder från publik och lagkamrater.

– Vi hade rätt många lägen på mål inledningsvis men vi fick det inte att lossna förrän mot den andra periodens slut, samtidigt kände vi att vi hade kontroll på spelet där vi mest väntade ut att målgörandet skulle lossna, menar WSK Lindesbergs lagkapten Pontus Hellsing.

Det stora målregnet kom i den sista perioden där Lillån efter bara 25 sekunder spelade in periodens första mål, WSK kom dock snabbt tillbaka där man med tre raka mål hade segern säkrad, målgörandet fortsatte trots detta där WSK avslutade med tre raka mål för att sedan spela in ett fjärde raka mål med bara sekunden kvar.

– De hade inte så mycket att spela om vilket gav oss tillfälle att träna på vårt spel inför slutspelet i den sista perioden, menar Pontus Hellsing direkt efter matchen och fortsätter:

– Att det blev några insläppta mål i den sista perioden ligger tyvärr i slarv från våran del, vi snackade innan om att hålla fokus så det var synd men samtidigt kan det ligga lite i att vår ledning var rätt stor men oavsett så vi får ta med oss det positiva.

Efter en seger där WSK spelade till sig en målskillnad med hela 9 mål så visade hemmalaget att spelarformen är på topp inför nästa veckas slutspel.

– Slutspelet ska bli kul, vi har absolut ingenting att förlora och vi var väldigt nära att trilla ur serien under förra säsongen så har som sagt inget att förlora där varje seger är en stor bonus så det ska bli riktigt roligt, menar Pontus som samtidigt som han känner att de högre placerade lagen har respekt för WSK:

– Jag tror inte att Örebro kommer att välja oss då vi vann ganska enkelt mot dem på hemmaplan med 7-5 så vi kommer nog få spela mot Arboga men vi är starka på hemmaplan och det kommer vi att ta med oss till slutspelet.

Resultat WSK Lindesberg-Lillån IBK Ung
Slutresultat: 14-5 (2-0, 4-1, 8-4)
Publik: 89 personer

Målgörare: 1-0 Pontus Hellsing (Niklas Carlsson), 2-0 David Lundberg (Niklas Carlsson), 3-0 Mattias Pettersson (David Lundberg), 4-1 Pontus Hellsing (Isac Eriksson), 5-1 Mattias Pettersson (Andreas Johansson), 6-1 Isac Eriksson, 7-2 Mattias Pettersson (Pontus Hellsing), 8-2 Pontus Hellsing (David Lundberg), 9-2 Niklas Carlsson (David Lundberg), 10-4 Andreas Johansson (Mattias Pettersson), 11-5 Viktor Svanholm (Samuel Draxler), 12-5 Niklas Carlsson (Pontus Hellsing), 13-5 Johan Pettersson (Noah Karlsson), 14-5 Niklas Carlsson (Andreas Johansson)

Matchens Lirare: Mattias Pettersson

Nästa match: Ingen match inplanerad förrän slutspelskvalen

 

Publicerad 7 mars 2020 klockan 20:52

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Pizza med mycket fyllning är melodin hos Mass. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Intresset för nya smaker skapade konceptet – Pizzasmak har öppnat

När Restaurang Basilika plockade ner skylten för gott i slutet av december påbörjade Mahsum ”Mass” Altun sin förvandling av lokalen på Kristinavägen i Lindesberg, till det som nu är Pizzasmak. Konceptet är fortfarande på tillväxt, men Mass har en tydlig vision om sin restaurangs framtid.
– Vi vill inte framstå som en vanlig pizzeria, mer som en restaurang som serverar bra pizza, säger han med ett leende.

27 januari 2022 klockan 09:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Ansträngt i flera kommunala verksamheter

Antalet bekräftade fall av covid-19 fortsätter att skena i Lindesbergs kommun. Bara under de senaste sju dagarna har 1095 personer testats positivt för sjukdomen, trots nya rekommendationer kring provtagning. Det höga antalet smittade märks inom flera av kommunens verksamheter, som skola och omsorg, där man nu upplever ett mycket ansträngt läge.
– Vår personal gör ett superjobb! Läget är väldigt ansträngt, men man klarar det, berättar kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S).

26 januari 2022 klockan 10:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kommunen backar om avgiftshöjning av matlådor

I slutet av november förra året lade socialnämnden fram ett förslag som skulle innebära att matlådor ...

Arg kund återvände med förstärkning och hotade personalen

En man i 50-årsåldern har gjort sig misstänkt för olaga hot. Detta sedan vederbörande inför ...

Januariros och septembertips

INSÄNDARE: Den 8 januari blev jag, 77 år, troligen smittad med Covid-19. Tisdagen 11 januari fick jag feber och ringde 1177 för ...

Foto: Jennie Einarsson

Nya rekommendationer för testning och karantän

Den kraftigt ökade smittspridningen av covid-19 har fått Folkhälsomyndigheten att justera sina riktlinjer för de som insjuknat och även för personer i karantän. Bland annat slopas familjekarantänen för vissa grupper, medan antalet dagar i karantän för både sjuka och hushållskontakter kortas ned från sju till fem dagar. Man gör även prioriteringar i testverksamheten för att underlätta det mycket ansträngda läget.

20 januari 2022 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Rigoletto bokstavligen i ny kostym - 1920 talets art deco. Med vacker musik från tiden innan. Foto: Folkets Hus och Parker.

Rigoletto: Musik utan gränser – bara att njuta och nynna med!

Det BLIR live-sänd opera på bio i Lindesberg även 2022 trots allt. Året inleds med en av de mest spelade opera-pjäserna – och faktiskt mest nynnade melodierna.

20 januari 2022 klockan 13:18 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Satsa på lokal energiförsörjning för att möta framtida utmaningar
INSÄNDARE/DEBATT: Att det råder elbrist i Sverige är en myt. I norra Sverige produceras ett överskott på el, medan förbrukningen är större i s...
19 januari 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Regeringens lösning: el-bidrag för att betala skyhöga skatter
INSÄNDARE/DEBATT: Människor runt om i landet tvingas nu leva med konsekvenserna av regeringens energipolitik. 400% ökning av elpriset jämfört med...
18 januari 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Röklukt i livsmedelsbutik undersöktes av brandkåren
Strax före klockan sju på tisdagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en livsmedelsbutik i centrala Lindesberg. - Inringaren upplevde rö...
18 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Skärmbild från Region Örebro läns hemsida.

434 nya fall i kommunen – på en vecka

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror från Region Örebro län rapporterades 434 nya fall av sjukdomen bara under de senaste sju dagarna, vilket är den högsta noteringen sedan pandemin startade.

17 januari 2022 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”

På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan någon eller några med ett tillhygge hade gett sig på fastigheten i vilken bland annat Handelsbanken huserar. När patrullen kom fram till adressen, fanns dock ingen misstänkt kvar på platsen.
– Man hittade ett föremål kvarlämnat, som har tagits i beslag, uppger Christina Hallin, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

17 januari 2022 klockan 09:41 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på ...

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. ...

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari

Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs ...

AnnonsArkivbild. Foto: Fredrik Norman

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”

På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget från kallgrader till mildare väder. På Samhällsbyggnad Bergslagen uppges att halkbekämpningen just nu upptar alla resurser, men att det ändå kommer att ta tid innan man hunnit med alla platser och vägsträckor.
– Vi har vår egen personal ute i centrala delarna, sedan har vi våra entreprenörer som kör i ytterområden. Trots att vi kör för fullt just nu, så kommer det ändå att dröja lite innan vi hunnit med alla platser, kommenterar Michael Kromm, arbetsledare på avdelning Gata, Samhällsbyggnad Bergslagen.

13 januari 2022 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade

En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi...

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar

Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens ...

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Ö...

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska ...

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i ...

Skärmbild från Region Örebro läns hemsida.

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall noterades, något som kan jämföras med drygt 700 fall veckan innan. Även i Lindesbergs kommun syns en rejäl ökning, då 113 nya fall har bekräftats under de senaste sju dagarna, varav 50 bara under ett dygn. Anledningen till den kraftiga ökningen i länet förklaras av att den mer smittsamma varianten av viruset, omikron, nu är dominant i smittspridningen.

5 januari 2022 klockan 11:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta
Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av hemmaspelarna testats positivt för ...
4 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”
På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit omkull på isen och inte kunde ta sig upp igen. - Man skall försöka ...
4 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål
På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 personer ha varit inblandade. - Vi ...
3 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-01-03

2021-12-31

2021-12-29

2021-12-29

2021-12-28

2021-12-27

2021-12-26

2021-12-24

2021-12-23

2021-12-22

2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-27 16:17