Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

Det var två lag med helt olika förutsättningar som möttes i herrtvåans avslutande match innan slutspelen tar vid, bortalaget Lillån IBK Ung har haft en tung säsong och placeras sist i tabellen medan hemmalaget WSK Lindesberg sedan en tid tillbaka är klara för slutspel som kan leda till spel i Division 1 under nästa säsong.

Efter ett inspring från hemmalaget så blåste domaren igång matchen där WSK direkt tog kommandot av spelet vilket ledde till flera lägen och skott på mål, efter 7 minuter spelade hemmalagets och seriens stora målgörare Pontus Hellsing in det första målet efter ett skott som fick bollen att studsa in i mål.

Med det första målet inspelat så fortsatte hemmaspelaren David Lundberg med målgörandet där han spelade in ett mål i närheten av mittlinjen, 6 minuter efter WSKs inledande mål.

Med 2-0 på poängtavlan så fortsatte WSK sin målskörd redan efter 50 sekunder i den andra perioden där Mattias Pettersson bjöd på ett hårt skott som tog sig igenom både motspelare och försvar, direkt därefter kom ett nytt skott på mål från WSK som missade målet med nästintill minsta möjliga marginal.

Under periodens gång började Lillån få upp snabbheten i spelet och säkrade sitt första mål under ett tidigt powerplay, målet var dock inget som påverkade hemmalaget som senare två raka mål som ändrade ställningen till 5-1.

Med minuten kvar stod WSK en spelare kort efter en utvisning, men trots detta bjöd hemmaspelaren Isac Eriksson på matchens kanske snyggaste mål där han, omringad av spelare från båda lagen, gjorde en snabb snurr någon meter från bortamålet och lurade således målvakten som inte var beredd på skott, något som ledde till ett imponerande mål som fick stora applåder från publik och lagkamrater.

– Vi hade rätt många lägen på mål inledningsvis men vi fick det inte att lossna förrän mot den andra periodens slut, samtidigt kände vi att vi hade kontroll på spelet där vi mest väntade ut att målgörandet skulle lossna, menar WSK Lindesbergs lagkapten Pontus Hellsing.

Det stora målregnet kom i den sista perioden där Lillån efter bara 25 sekunder spelade in periodens första mål, WSK kom dock snabbt tillbaka där man med tre raka mål hade segern säkrad, målgörandet fortsatte trots detta där WSK avslutade med tre raka mål för att sedan spela in ett fjärde raka mål med bara sekunden kvar.

– De hade inte så mycket att spela om vilket gav oss tillfälle att träna på vårt spel inför slutspelet i den sista perioden, menar Pontus Hellsing direkt efter matchen och fortsätter:

– Att det blev några insläppta mål i den sista perioden ligger tyvärr i slarv från våran del, vi snackade innan om att hålla fokus så det var synd men samtidigt kan det ligga lite i att vår ledning var rätt stor men oavsett så vi får ta med oss det positiva.

Efter en seger där WSK spelade till sig en målskillnad med hela 9 mål så visade hemmalaget att spelarformen är på topp inför nästa veckas slutspel.

– Slutspelet ska bli kul, vi har absolut ingenting att förlora och vi var väldigt nära att trilla ur serien under förra säsongen så har som sagt inget att förlora där varje seger är en stor bonus så det ska bli riktigt roligt, menar Pontus som samtidigt som han känner att de högre placerade lagen har respekt för WSK:

– Jag tror inte att Örebro kommer att välja oss då vi vann ganska enkelt mot dem på hemmaplan med 7-5 så vi kommer nog få spela mot Arboga men vi är starka på hemmaplan och det kommer vi att ta med oss till slutspelet.

Resultat WSK Lindesberg-Lillån IBK Ung
Slutresultat: 14-5 (2-0, 4-1, 8-4)
Publik: 89 personer

Målgörare: 1-0 Pontus Hellsing (Niklas Carlsson), 2-0 David Lundberg (Niklas Carlsson), 3-0 Mattias Pettersson (David Lundberg), 4-1 Pontus Hellsing (Isac Eriksson), 5-1 Mattias Pettersson (Andreas Johansson), 6-1 Isac Eriksson, 7-2 Mattias Pettersson (Pontus Hellsing), 8-2 Pontus Hellsing (David Lundberg), 9-2 Niklas Carlsson (David Lundberg), 10-4 Andreas Johansson (Mattias Pettersson), 11-5 Viktor Svanholm (Samuel Draxler), 12-5 Niklas Carlsson (Pontus Hellsing), 13-5 Johan Pettersson (Noah Karlsson), 14-5 Niklas Carlsson (Andreas Johansson)

Matchens Lirare: Mattias Pettersson

Nästa match: Ingen match inplanerad förrän slutspelskvalen

 

Publicerad 7 mars 2020 klockan 20:52

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 11:22