Målrik avslutning av herrtvåan

Det haglade med mål i Stadskogsskolans idrottshall när herrtvåans grundserie skulle sätta punkt för säsongen, hela 19 mål gjordes när WSK Lindesberg tog emot Lillån IBK Ung under lördagskvällen där hemmalaget, trots slarviga insläpp i den tredje perioden, hade kontroll längs hela matchen.

Det var två lag med helt olika förutsättningar som möttes i herrtvåans avslutande match innan slutspelen tar vid, bortalaget Lillån IBK Ung har haft en tung säsong och placeras sist i tabellen medan hemmalaget WSK Lindesberg sedan en tid tillbaka är klara för slutspel som kan leda till spel i Division 1 under nästa säsong.

Efter ett inspring från hemmalaget så blåste domaren igång matchen där WSK direkt tog kommandot av spelet vilket ledde till flera lägen och skott på mål, efter 7 minuter spelade hemmalagets och seriens stora målgörare Pontus Hellsing in det första målet efter ett skott som fick bollen att studsa in i mål.

Med det första målet inspelat så fortsatte hemmaspelaren David Lundberg med målgörandet där han spelade in ett mål i närheten av mittlinjen, 6 minuter efter WSKs inledande mål.

Med 2-0 på poängtavlan så fortsatte WSK sin målskörd redan efter 50 sekunder i den andra perioden där Mattias Pettersson bjöd på ett hårt skott som tog sig igenom både motspelare och försvar, direkt därefter kom ett nytt skott på mål från WSK som missade målet med nästintill minsta möjliga marginal.

Under periodens gång började Lillån få upp snabbheten i spelet och säkrade sitt första mål under ett tidigt powerplay, målet var dock inget som påverkade hemmalaget som senare två raka mål som ändrade ställningen till 5-1.

Med minuten kvar stod WSK en spelare kort efter en utvisning, men trots detta bjöd hemmaspelaren Isac Eriksson på matchens kanske snyggaste mål där han, omringad av spelare från båda lagen, gjorde en snabb snurr någon meter från bortamålet och lurade således målvakten som inte var beredd på skott, något som ledde till ett imponerande mål som fick stora applåder från publik och lagkamrater.

– Vi hade rätt många lägen på mål inledningsvis men vi fick det inte att lossna förrän mot den andra periodens slut, samtidigt kände vi att vi hade kontroll på spelet där vi mest väntade ut att målgörandet skulle lossna, menar WSK Lindesbergs lagkapten Pontus Hellsing.

Det stora målregnet kom i den sista perioden där Lillån efter bara 25 sekunder spelade in periodens första mål, WSK kom dock snabbt tillbaka där man med tre raka mål hade segern säkrad, målgörandet fortsatte trots detta där WSK avslutade med tre raka mål för att sedan spela in ett fjärde raka mål med bara sekunden kvar.

– De hade inte så mycket att spela om vilket gav oss tillfälle att träna på vårt spel inför slutspelet i den sista perioden, menar Pontus Hellsing direkt efter matchen och fortsätter:

– Att det blev några insläppta mål i den sista perioden ligger tyvärr i slarv från våran del, vi snackade innan om att hålla fokus så det var synd men samtidigt kan det ligga lite i att vår ledning var rätt stor men oavsett så vi får ta med oss det positiva.

Efter en seger där WSK spelade till sig en målskillnad med hela 9 mål så visade hemmalaget att spelarformen är på topp inför nästa veckas slutspel.

– Slutspelet ska bli kul, vi har absolut ingenting att förlora och vi var väldigt nära att trilla ur serien under förra säsongen så har som sagt inget att förlora där varje seger är en stor bonus så det ska bli riktigt roligt, menar Pontus som samtidigt som han känner att de högre placerade lagen har respekt för WSK:

– Jag tror inte att Örebro kommer att välja oss då vi vann ganska enkelt mot dem på hemmaplan med 7-5 så vi kommer nog få spela mot Arboga men vi är starka på hemmaplan och det kommer vi att ta med oss till slutspelet.

Resultat WSK Lindesberg-Lillån IBK Ung
Slutresultat: 14-5 (2-0, 4-1, 8-4)
Publik: 89 personer

Målgörare: 1-0 Pontus Hellsing (Niklas Carlsson), 2-0 David Lundberg (Niklas Carlsson), 3-0 Mattias Pettersson (David Lundberg), 4-1 Pontus Hellsing (Isac Eriksson), 5-1 Mattias Pettersson (Andreas Johansson), 6-1 Isac Eriksson, 7-2 Mattias Pettersson (Pontus Hellsing), 8-2 Pontus Hellsing (David Lundberg), 9-2 Niklas Carlsson (David Lundberg), 10-4 Andreas Johansson (Mattias Pettersson), 11-5 Viktor Svanholm (Samuel Draxler), 12-5 Niklas Carlsson (Pontus Hellsing), 13-5 Johan Pettersson (Noah Karlsson), 14-5 Niklas Carlsson (Andreas Johansson)

Matchens Lirare: Mattias Pettersson

Nästa match: Ingen match inplanerad förrän slutspelskvalen

 

Publicerad 7 mars 2020 klockan 20:52

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Peter Jilke. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Märkligt? Charlotte Edberger (C) svarar inte!

INSÄNDARE/DEBATT: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger, Centerpartiet!

8 augusti 2020 klockan 09:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Karin Vidfelt har i tio års tid arbetat på Lindeskolans restaurangprogram - nu skall hon servera lunchgäster i arenan framöver. Foto: LindeGastro

Ny aktör öppnar arenarestaurangen

I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i lokalerna. Nu har kommunen fått klart med en ny restaurangentreprenör och redan på måndag öppnar man för lunchservering där.
– Vi kommer att hålla oss till god mat med hög igenkänningsfaktor, säger Karin Vidfelt, som är lunchansvarig hos LindeGastro.

7 augusti 2020 klockan 07:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ingen Caprice i höst på grund av coronaläget

På grund av coronasituationen och de restriktioner och förbud som råder, kunde inte årets Caprice genomföras...

Guldsmedshyttan får nytt torg och busshållplats

Nu går spaden i marken för en ny busshållplats i Guldsmedshyttan. Under kommande år skall även ett nytt ...

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt. Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, ca 200 eller mer, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

5 augusti 2020 klockan 16:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesimmet, som ingår i Bergslagsklassikern, kommer inte att arrangeras i år. Arkivbild. Foto: Sami Rahkonen

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig på den rådande coronapandemin.
– Vi fattade beslutet redan i våras på grund av den osäkerhet som råder, kommenterar Ing-Marie Lignell, Lindesbergs Simsällskap.

5 augusti 2020 klockan 08:57 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs
I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans skola för i år. Sedan i mitten av juni har man vä...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad
Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar som på företagets område försökt att stjäla ...
4 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda
Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tä...
3 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist.

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten. Arrangören av allmänhetens fiske, Lindessjöns fiskevårdsområdesförening, uppger att det provfiske som genomförts under sommaren, har gett ungefär samma resultat som i fjol – och det året var ett av de bättre under 2000-talet.
– Det ser bra ut, både vad gäller antal och storlekar, kommenterar vice ordförande, Janne Gröndal.

3 augusti 2020 klockan 09:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ha det ha brunnit i anslutning till en eldningsplats längs motionsspåret Lindessjön Runt.
– Branden hade spridit sig från en tunna till marken. Det hade även uppstått förkolnad i ett träd, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

3 augusti 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”

Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade ...

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”

(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträ...

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

Annons

Martin Almgren lockade stor publik ute på Råsvalen. Foto: Per Sander

bildspel Folkfest när Martin Almgren intog Råsvalen

Närmare 200 båtar lade ankare ute på sjön strax utanför Lövåsen på lördagskvällen för att höra Martin Almgren fylla atmosfären med sin storslagna röst. Som en extra bonus på den idylliska sommarkvällen klev även Martins vän och tillika Idolvinnare Chris Kläfford upp på scenen under stort jubel.

18 juli 2020 klockan 22:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Förorenat område upptäckt bakom Stadsskogsskolan

PRESSMEDDELANDE: Ett område mark bakom Stadsskogsskolan har upptäckts vara förorenat av bly. Föroreningen...

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för ...

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår ...

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

Magnus och Sebastian Meriläinen driver tillsammans MM Hunt & Forestry. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen skogsvård. Nu fem år senare är även sonen Sebastian involverad i företaget, som nu har breddat sin verksamhet och även har en egen butik.

9 juli 2020 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar
PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del stä...
9 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Före detta elev tar över som lärare
Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-08

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-06

2020-07-06

2020-07-04

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-03

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-07-02

2020-08-09 19:34