Det blev ett stort jubel från IFK Lindesberg när säsongens första trepoängare bärgades hem. Foto: Timmy Lundegård

Målrik match gav IFK Lindesberg tre poäng

Det blev målrikt under torsdagskvällen när IFK Lindesberg tog emot seriefavoriten SMÅ IF på Frövis konstgräs. Efter matchens första mål skulle Simon Langarap bli en avgörande faktor för IFK Lindesberg, både framför mål och vid närstriderna. Vid slutsignalen fick laget fira en efterlängtad 5-3-seger.

Efter ett kryss i säsongspremiären mot IFK Örebro, så sökte man revansch när första hemmamatchen skulle spelas mot favorittippade SMÅ IF. Då hemmaplanen inte var i ett spelbart bruk så fick Frövis konstgräs stå som alternativ hemmaplan, där man trots en halvtimmes resa fick utdelning.

Redan två minuter efter avspark var IFK Lindesberg nära att ta en tidig ledning, men fick istället vänta till den sjuttonde minuten där Simon Langarap kunde spräcka nollan. Bara någon minut därefter kunde Saw Kuly Lo nicka in ett utökningsmål.

Hemmalaget höll sig kvicka där bollen spelades på rätt planhalva, men avslutade halvleken med sitt första insläpp. 2-1 ropades ut när lagen gick till halvtidsvila.

Oskar Lindgren lägger upp bollen som bara sekunder senare ger 2-0. Foto: Timmy Lundegård

Ett slarvigt försvar i den andra halvleken gav SMÅ IF chansen till en kvittering, där en ljus matchinledning började få mörka färger. IFK Lindesberg trappade upp spelet och avgjorde matchen i mitten av den andra halvleken med tre raka mål.

– Vi visar en stark moral. När de går från 2-0 till 2-2 kan man känna att luften går ur laget, men det blir helt tvärtom. Vi tog tag i det och börjar att hitta tillbaka till vårt sätt att spela. Sedan får vi 3-2 genom ett fantastiskt fint kombinerande spel, säger tränare Niklas Christensson.

SMÅ IF fick med sig en straff efter 82 minuter. Hemmamålvakten Linus Nyström hade foten på rätt plats, men hade inte marginalerna med sig i att stänga kassen från ett straffmål.

Langarap blev matchens hjälte: ”I kväll var han matchens gigant”
Matchen slutade med seger mot favorittippade SMÅ IF, detta i en ojämn match där IFK Lindesberg går ner i sitt speltempo efter trettio minuter. Simon Langarap blev hemmahjälten som höll upp hålen i försvarsspelet och som även tog flera bollar vid närstriderna. Den 22-åriga mittfältaren blev dessutom tilldelad priset som Matchens Lirare.

– Vi startar bra, sedan lägger vi ner oss lite i halvlek men vi hämtar upp oss igen. Det är en bra insats av hela laget, säger Simon Langarap som har titeln ”lagets ödmjukaste spelare” av ledarstaben.

– Det är en ödmjuk kille som visar handling på planen. Det är det vi vill inom IFK Lindesberg så det är fantastiskt kul. I kväll var han matchens gigant, säger Niklas Christensson.

Simon Langarap blev en stor del till IFK Lindesbergs seger. Foto: Timmy Lundegård

Trots en klar seger under torsdagskvällen så finns det mycket att rätta till inför sommarens hektiska spelschema. Matchen blev målrik även om det vid sina tillfällen kunde bli höga rop från bänken.

– Matchen blev väl publikvänlig men inte så tränarvänlig. Nä men jag tycker att vi gör det bra första trettio minuterna, då hittar vi mycket ytor och spela bollen i som vi pratade om innan. Tycker att vi är aggressiva och intensiva, så det är mycket som är bra, berättar Niklas.

Även om det finns många positiva toner så finns det saker som kan förbättras. Tränarstaben fokuserar då främst på spelet vid halvtidsvilan som gav ett rejält slarvigt intryck.

– Vi är fortfarande lite ojämna. Precis som Simon säger så går vi ner oss i slutet av första halvlek vilket ger dem mål, så där är jag väl inte helt nöjd. Det är samma med hur vi startar den andra halvleken, jag tycker inte att vi är tillräckligt noggranna i det vi vill göra. Det blir för många tekniska misstag och vi skjuter bort för många enkla passningar.

Tränare Niklas Christensson firar tre poäng med dottern. Foto: Timmy Lundegård

Med två färdigspelade matcher så har IFK Lindesberg hämtat fyra poäng mot två favorittippade lag. Kvällens match mot SMÅ blev en välförtjänt seger, medan IFK Örebro räddades av klockan. Lindelaget har fått en bra start på säsongen som kan bli bättre mot slutet om laget fortsätter att gå framåt.

– Kommer vi upp i prestationsnivå som vi håller i dagens första trettio minuter och hittar en jämnhet i vårt spel, då skulle vi absolut kunna vara med att kriga i topp tre när serien tar sitt slut.

Resultat IFK Lindesberg-SMÅ IF
Slutresultat
: 5-3 (2-1)
Matchvärd: Linde Gym
Publik: 63 personer

Mål:
1-0 Simon Langarap (17’)
2-0 Saw Kuly Lo (21’)
3-2 Nicolas Sabushimike (61’)
4-2 Saw Kuly Lo (72’)
5-2 Islamdin Abulkhariyev (78’)
Gult kort på Martin Eriksson (39’) & Duane Kileback (87’)

Matchens Lirare: Simon Langarap

Nästa match: Måndag 24:e april vs Pålsboda GoIF i Pålsboda Konstgräs med avspark kl. 19.15.

Publicerad 20 april 2023 klockan 23:01

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen

Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når gymnasieexamen efter tre år. Efter att ha granska siffrorna menar fackförbundet Sveriges Lärare att detta är förhållandevis många elever som slås ut jämfört med resten av landet.
– Den svenska skolan ger inte eleverna en likvärdig möjlighet och förlorade år är svåra att ta igen, säger Åsa Fahlén, ordförande för Sveriges Lärare i ett pressmeddelande.

4 december 2023 klockan 15:29 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

AnnonsDet var familjeaktiviteter och hockey på samma ställe under lördagen. Medan stämningen höll sig god under familjedagen, så blev det tråkigare på isen. Foto: Lindlöven

Förlust under Lindlöven och Libos familjedag

Trots en trevlig stämning i Lindehov, så blev det desto bittrare på isen. Med tre insläppta mål i boxplay följt av tre raka mål i den tredje perioden, så fick Lindlöven svårt att hämta in den sista poängen som behövs för att leda laget till Allettan. Under söndagen blev det dessutom seger för Forshaga, vilket gör att det ännu finns en risk över att Lindlöven får spendera våren i HockeyEttans vårserie.

3 december 2023 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Överlägsen hemmaseger av LIF

Med en bortamatch där inget stämde för LIF Lindesberg så var det viktigt att samla ihop truppen för revansch på hemmaplan. ...

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter ...

Världens musik samlad i en konsert: ”Väldigt kul”

Efter en höst fylld av repetitioner bjuder nu Kulturskolan Garnalia och den kulturella fö...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Polisinsats utanför Lindesberg – man slagen och rånad

En man i 40-årsåldern har under fredagsförmiddagen gripits på en adress i Gusselbyområdet, misstänkt för rån alternativt grovt rån.
– Det här kom in som ett ärende rörande en grov misshandel, men det har senare framkommit uppgifter som har ändrat rubriceringen till rån alternativt grovt rån. Det är ännu lite oklart vad det landar i, kommenterar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

1 december 2023 klockan 12:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

På lördag öppnar Lindlöven och Libo upp för en gemensam familjedag i Lindehov. Arkivfoto: Hasse Persson.

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlöven och föreningens stora samarbetspartner, Libo, bjuder på under deras gemensamma familjedag. Libos hyresgäster går dessutom in gratis till en match som kan leda Lindlöven till Allettan.
– Målet är väl främst att vi alla ska ha kul och att vi ska bjuda på något lite utöver det vanliga, berättar Filip Nyängen.

30 november 2023 klockan 16:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan
I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg. Två elever stämde träff för att slåss, n...
30 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde
Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig julgodis. Direkt från operahuset Metropolitan i New York sä...
30 november 2023 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Bortaförlust i säsongens första straffläggning
Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad plats i Allettan. Med de kvitterade ...
29 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp centrum i Lindesberg – men exakt vilken typ av belysning vi kommer få se blir en överraskning.
-Jag vill inte avslöja något men vi har en tanke bakom, så mycket kan jag säga, säger Monica Lindh, enhetschef på Tillväxtförvaltningen.

29 november 2023 klockan 09:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Anders Persson (LPO), Tom Persson (SD), Tomas Klockars (M), Sanna Jansson (L) och Markus Lundin (KD). Foto: Camilla Lagerman

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge kommundirektören samt alla nämnder i uppdrag att skyndsamt ta fram en handlingsplan för att kunna få en budget i balans. Detta efter att årets kommunbudget går mot ett underskott om 8,4 miljoner kronor, mot prognostiserade 11 miljoner i plusresultat.
– Vi kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut framöver, säger Tom Persson (SD), vice ordförande i kommunstyrelsen.

28 november 2023 klockan 15:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på ...

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar ...

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet

Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets grö...

Det blev glada miner från Lindlöven efter att säkrat säsongens åttonde tre poängare. Efter att inlett med 3-0 på poängtavlan så blev det en säker seger mot Forshaga i Lindehov. Foto: Hasse Persson

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov

Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande Forshaga IF så höll Lindlöven det kontrollerat med ett inledande 3-0 i mitten av den andra perioden. Trots mål från bortalaget, så lyckades Lindlöven att låsa matchen med fina 4-2.

26 november 2023 klockan 18:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!

På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter...

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård

INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar p...

bildspel Dubbla guld och ett silver för hemmalaget i judo-RM

Det blev en gedigen medaljskörd för hemmadistriktet Värmland-Örebro under lördagens riksmästerskap i ...

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat - men inte för ...

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar ...

Person avliden i samband med trädfällning

UPPDATERAD. En allvarlig olycka inträffade vid 14-tiden på torsdagen i trakterna av Vasselhyttan, norr om ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Fler avgångar för Lindesbergsresenärer när Tåg I Bergslagen förändrar tabellen

Från och med den 10 december genomför Tåg I Bergslagen en hel del tidtabellsförändringar i sitt trafiksystem. Syftet med förändringarna är att förbättra trafiken och erbjuda mer och bättre trafik på sträckor där flest resenärer reser. För resenärer som pendlar från Lindesberg innebär det fler avgångar, med möjlighet att komma fram till både Örebro och Hallsberg vid en tidigare tidpunkt på vardagsmorgnarna.

23 november 2023 klockan 15:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Socialdemokraterna i Lindesberg står upp för Lindesbergs akutsjukhus
INSÄNDARE: Vi förstår frågetecknen kring att vi inte var delaktiga i den gemensamma insändaren från övriga partier till Hälso- och sjukvårdsn...
23 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Rejäl insats av Lindlöven ger tre poäng
Även om det blev en trög inledning i bortamatchen mot Tranås AIF, så blev det ändå en klar seger. Med en lyckad mittperiod och en nykomling med ...
22 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden
Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina inför den stundande högtiden. Alla ...
22 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-22

2023-11-22

2023-11-21

2023-11-21

2023-11-21

2023-11-20

2023-11-20

2023-11-20

2023-11-18

2023-11-17

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-15

Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-04 21:15