Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

WSK Lindesberg visade sig direkt vara det starkare laget. Bara en minut in kunde William Ardesjö få med sig matchens första mål, det första av många för hemmalaget som höll kommandot genom matchen. Minuter efter att nollan spruckit kom 2-0-målet genom Robin Eriksson.

Närmare periodens avslutning så började målskörden att ta fart. William Ardesjö visade sig målstark för dagen och fick med sig sitt andra mål. Två nya mål uppstod för det omutliga hemmalaget, som efter en överlägsen period fick in tre mål i periodens fyra sista minuter.

Försvarsspelet i Kungsör var inte det starkaste, vilket blev en mycket hjälpsam faktor för hemmalaget. Spelet vändes däremot inför den andra perioden. Trots WSKs sjätte mål med halva perioden avklarad, började hemmaförsvaret att försvagas. Första bollen släpptes in, därefter följde tre raka mål för Kungsör under loppet av en minut.

Med 6-4 på poängtavlan blev matchen återupplivad. Hemmalaget stärkte försvaret och höll jämn nivå med Kungsör, som fick nya målchanser. Målgörandet inleddes däremot med ett självmål för bortalaget, vilket även gav matchens enda målgest från målrika William Ardesjö.

Tretton minuter in i perioden såg matchen ut att låsas genom nya ställningen 10-6. Kungsör kämpade sig starkt tillbaka med två raka mål, men fick se sig slagna av Niklas Carlsson som avgjorde matchen med 11-8. Detta med minuten kvar.

Foto: Timmy Lundegård

William Ardesjö: ”Det blir lite slarv emellanåt”
Efter 5-0 i den första perioden såg matchen ut att kunna låsas vid ett mycket tidigt skede. Ledningen höll sig matchen ut, men tappade stor mark i den andra perioden där WSK gick från 6-1 till 6-4 på en minut.

– Jag tycker att vi spelar bra i första perioden, där öppnar vi väldigt bra och segrar med 5-0. Sedan inför andra så vet jag inte riktigt. Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt. Jag vet faktiskt inte vad som hände, vi gjorde bort oss och gjorde inte jobbet fullt ut. Vi tappar sedan mycket genom att släppa in dem i matchen, så det kändes inte bra, berättar William Ardesjö.

Fredagens hemmamatch slutade ändå med seger, en målrik sådan. Nitton mål gjordes under matchens sextio minuter, där lagens försvarsspel kan ligga bakom det stora målantalet.

– Det höga målantalet kan ligga i att det är ett dåligt försvarsspel från båda lagen, jag vet inte men det blir lite slarv emellanåt och båda tappar mycket boll på mittplan. Som tur är så var marginalerna i slutändan åt vårat håll idag, säger William.

Med en ny hemmaseger står sig ännu Lindbackahallen som obesegrad inom seriespel, medan WSK Lindesberg står obesegrade på hemmaplan. På bortaplan är statistiken däremot helt omvänd.

– Vi har tappat båda bortamatcherna redan i första perioden, vi har nog inte varit laddade nog. Det har vi snackat mycket om och försöker jobba på. Hemmamatcherna tycker jag att vi har gjort bra, vi hoppas på att det fortsätter på det obesegrade planet och att vi börjar vinna bortamatcherna också.

Resultat WSK Lindesberg-Kungsörs IBK
Slutresultat
: 11-8 (5-0, 1-4, 5-4)
Skott: 37-24 (17-3, 6-11, 14-10)
Publik: 115 personer
Blommor: Lyckoklöver

Mål:
1-0 William Ardesjö
2-0 Robin Eriksson (William Svensson)
3-0 William Ardesjö (Isac Eriksson)
4-0 Max Sahlén (Anton Eriksson)
5-0 Noah Karlsson (Pontus Hellsing)
6-0 Niklas Carlsson (Noah Karlsson)
7-4 William Ardesjö (Pontus Johansson)
8-5 Noah Karlsson (Niklas Carlsson)
9-6 Isac Eriksson (Noah Karlsson)
10-6 Robin Eriksson (William Svensson)
11-8 Niklas Carlsson (Tage Sjöberg)

Matchens Lirare: Robin Eriksson

Läget i tabellen: Med en seger och två förluster så klättrar WSK till en fjärde plats med sex poäng. Samma poängantal som Per-Ols som bara hunnit med två matcher. Köping och Sala delar ledningen efter fläckfritt resultat med dubbla segrar. Samtidigt delar tre lag, Västerås, Tillberga och Örebro, om sista platsen med noll poäng.

Nästa match: Torsdagen 28:e oktober vs IBK Köping i Lindbackahallen med matchstart kl. 19.30

Publicerad 22 oktober 2021 klockan 23:29

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Guld och brons blev resultatet av helgens lag-SM i judo. Foto: Frövi Judo

Guldbragd av Frövi Judos damer: SM-guld för femte året i rad

Frövi Judos damlag gjorde något helt unikt, när de i helgen försvarade sitt SM-guld för femte året i rad. Dessutom gick de igenom hela mästerskapet obesegrade, utan att förlora en enda individuell match. Herrarna fick också med sig en peng av ädel valör, när de tog hem ett brons efter flera otroligt jämna matcher.
– Tjejerna var grymma, de vann för femte året i rad, säger Björn Nyberg.

6 december 2021 klockan 12:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Camilla Lagerman

34 har mist sina liv på vägarna i år

Vid ungefär var tredje trafikolycka med dödlig utgång i vår region, har det visat sig att alkohol och droger varit inblandat. Den här veckan gör polisen en riktad insats mot just detta problem på våra vägar.

6 december 2021 klockan 10:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Buskörning ledde till böter

Under helgen har polisen fått flera samtal från allmänheten rörande bilar och traktorer som har kört omkring och sladdat på v...

Linde Volley stod för storseger på hemmaplan

Det blev tionde gången gillt! Efter nio raka förluster blev det en tresetsseger i Elitseriens bottenmöte mot g...

WSK utmanar om serieledningen!

Tillberga var nästa motstånd för WSK Lindesberg som kom till Västerås med fem raka segrar. Tabellnian kommer från seger mot ...

Peter Larsson, Per Sander och Ola Hedblad vid den första demonstrationen. Trion medverkar även nästa helg, men nu för att tacka. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Ny manifestation för akuten: ”Vill tacka alla som har ställt upp”

Företagarna i norra Örebro län har tillsammans med PRO fört en outtröttlig kamp om bevarandet av akutmottagningen vid Lindesbergs lasarett. Man har vid ett flertal tillfällen arrangerat demonstrationer för att belysa hälso- och sjukvårdsnämndens beslut att stänga ned jourlinjerna för ortopedi och kirurgi nattetid. Nu är det dags igen, men det här gången är det för att tacka alla som slutit upp i kampen.

3 december 2021 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt rånare har häktats

Den man i 35-40-årsåldern, som greps och senare anhölls misstänkt för rånet mot apoteket i centrala Lindesberg, är fortsatt frihetsberövad. Enligt uppgift från Ola Andersson, utredningschef vid polisen i Lindesberg, har mannen nu häktats.

2 december 2021 klockan 15:24 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nu införs vaccinationsbevis – detta gäller i Lindesberg
Från och med idag, den 1 december, införs vaccinationsbevis för inomhusevenemang med fler än 100 personer. Detta innefattar bland annat konserter...
1 december 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan Britt och Göran äntligen gå på opera igen!
- Om Folkets Hus i Lindesberg inte fanns, då skulle det inte bli mycket opera. Det säger Britt Lindkvist, som gillar att se opera på bio. - Ljudet...
1 december 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Trygg Vuxen-grundaren en av sex som prisas av Linde Energi
Det av Linde energi instiftade "Energiklappen", som ger allmänheten chans att nominera personer de ser som lokala hjältar och som skall uppmuntras f...
1 december 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Fritidsbanken tilldelas årets Bris-pris. Foto: Henric Byström.

Fritidsbanken får årets Bris-pris

Årets Bris-pris går till Fritidsbanken, som ger barn runt om i landet möjlighet att delta i olika fritidsaktiviteter genom att kostnadsfritt låna ut utrustning. Fritidsbanken skapar därmed förutsättningar för och bidrar till en aktiv och meningsfull fritid för barn, något som varit extra viktigt nu under pandemin.

30 november 2021 klockan 14:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel Schylström avslutade sin Sverigeturné i Lindesberg på måndagskvällen. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Både skratt och tårar när Axel Schylström avslutade sin turné i Lindesberg

Närmare 300 personer hade tagit sig till Lindeskolans aula under måndagskvällen för att lyssna till Axel Schylströms fantastiska föreläsning och musik i showen Bränd. Det blev en kväll med både tårar, skratt och nya insikter om vad som är viktigt i livet.
– Det kändes jättebra, det är alltid roligt att vara i Linde, berättar Axel för LindeNytt efter showen och kallar skämtsamt Lindesberg för sitt andra hem.

30 november 2021 klockan 10:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gammal högspänningsledning i Brodalen byts ut

En äldre högspänningsledning i Brodalen, som har orsakat strömavbrott för boende i området, kommer nu att ...

bildspel Efterlängtad seger togs i hyllningsmatchen!

Adventsmatchen mot Anderstorp blev en speciell tillställning. I veckan kom beskedet att en av LIF Lindesbergs stora...

Förlust mot Linköping trots en setseger

Den tuffa säsongen fortsätter för Linde Volley. Mittenplacerade Linköping gästade Lindesberg under lördagen där ...

Annons


Guld till Värmland-Örebros flicklag efter ett otroligt fint genomfört mästerskap. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Guld och brons till hemmadistriktet i judons riksmästerskap

Riksmästerskapen för distriktslag i judo avgjordes under lördagen i Lindesberg Arena. Efter en dag med tuffa och bitvis otroligt jämna matcher stod Värmland-Örebros lag som segrare på flicksidan och som bronsmedaljörer bland pojkarna. Dessutom fick mästerskapet en extra stjärnglans då flera av Sveriges största namn inom judon fanns på plats under dagen.

27 november 2021 klockan 21:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Femte raka segern för WSK Lindesberg!

Segertrenden fortsätter för både WSK Lindesberg och Lindbackahallen! Under fredagskvällen kom lagets femte raka seger...

Seger direkt med nya tränaren?

Den nya huvudtränaren ”Preben” har visat sig för LIF Lindesbergs spelarkår och söndagens match blir debutframträdandet. ...

Indierockbandet från Storå tävlar i Melodifestivalen

Under fredagsmorgonen presenterade SVT första halvan av de totalt 28 bidragen som ska tävla i nästa å...

Unga och porr: ”Vuxna måste ta ansvar”

Pornografin har blivit hårdare, den brer ut sig på nätet. 15-åringar söker vård för skador i ...

En höjning med 66 procent!!

INSÄNDARE/DEBATT: Alla PRO:are och alla äldre som betalar och får matlådor genom Lindesbergs kommuns försorg fick förmodligen ...

Lions Kristina sätter guldkant på julen för äldre

Under torsdagsförmiddagen var det full pysselverkstad i Lions lokal i Lindesberg, då sex kreativa kvinnor...

Foto: Camilla Lagerman

Man gripen och anhållen för apoteksrånet

En man i 35-40-årsåldern har frihetsberövats misstänkt för rånet mot Apoteket Hjärtat. Mannen greps knappt två timmar efter larmet.
– Här har man fattat ett mycket klokt beslut, att omedelbart på plats utse en förundersökningsledare och samtidigt kalla in alla tillgängliga resurser. Det ger resultat, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson för polisen i Bergslagen.

25 november 2021 klockan 10:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trafikolycka med flera fordon utanför Frövi
UPPDATERAD. En trafikolycka med en personbil och lastbil inträffade på torsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Dessbättre skall inga personskador ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Apoteket rånat: ”Kommit över mediciner”
Just nu pågår en polisinsats i centrala Lindesberg. Detta sedan personalen på Apoteket Hjärtat utlöst överfallslarmet. - Just nu finns ingen ...
25 november 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny mobilapp ska göra bion tillgänglig för flera
Lindesbergs Bio har nyligen köpt in och installerat en ny tillgänglighetslösning som ska underlätta biobesöken för personer med till exempel syn...
24 november 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-11-23

2021-11-22

2021-11-22

2021-11-21

2021-11-20

2021-11-20

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-19

2021-11-18

2021-11-18

2021-11-17

2021-11-17

2021-11-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-12-06 16:33