Agneta Nilsdotter kommer att engagera sig inom politiken i Lindesberg även i fortsättningen. På fredagen bekräftade hon att hennes fortsatta engagemang kommer att ske som miljöpartist.-Jag har läst många partiprogram den senaste tiden och konstaterat att just Miljöpartiets politik ligger mig nära, säger hon.
Agneta Nilsdotter, Bengt Evertsson, Inger Griberg, Björn Pettersson, Sivert Juneholm och Maria Berdén Evertsson valde tidigare i höstas att lämna Vänsterpartiet. Detta sedan en rejäl osämja uppstått mellan dem och övriga medlemmar i partiet. Agneta Nilsdotter har redan nu gjort sitt val för framtiden och säger sig vara mycket glad och peppad inför nästa mandatperiod.
-Ja, det känns mycket bra. Jag är inte den som vill ligga på sofflocket direkt och faktum är att jag redan har blivit nominerad som kandidat till Landstingsfullmäktige för Miljöpartiet. Men fram till dess sitter jag kvar på min nuvarande stol, förklarar hon.
Vad fick dig att välja just Miljöpartiet?
-Jag har läst många partiprogram och det var Miljöpartiets jag fastnade för direkt. Deras åsikter och hjärtefrågor stämmer in på mitt egna sätt att resonera och tänka om vår framtid.
Med anledning av att Miljöpartiets nuvarande frontpersoner, Bo Haraldsson och Helen Uliczka, inte vill ha en sådan framstående roll i framtiden, finns anledning att tro att Agneta kommer ha goda chanser att bli partiets nya ansikte utåt efter kommande val.
Eller är det rena spekulationer?
-Det som talar för det, är väl i så fall att både Bo och Helen tydligt markerat att de vill satsa mer av sin tid åt sina ordinarie arbeten. Och det vore ju fantastiskt roligt om jag får detta förtroende av partiet.
Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas nämligen grusupptagningen i dessa områden.
– Vi börjar på måndag. Då kommer vi att sopa på Stadsskogen 2, sedan arbetar vi oss vidare till nya områden under veckans gång, berättar Monica Iwarsson Lindh, enhetschef, Park och Idrottsverksamhet på Samhällsbyggnad Bergslagen.
Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.
Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via partiell fjärrundervisning i ytterligare två veckor. Årskurs 9 kommer dock ha all sin undervisning på plats. Detta enligt ett beslut från Barn- och utbildningsnämnden, som fattats för att minska trängseln i skolans lokaler.
Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.
Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem som får första och andra sprutan. Nu kan personer som är 70 år och äldre boka tid för vaccination.
Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bostäder. I båda fallen har gärningspersonerna lurat sig in i bostäderna på olika sätt.
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på egendom. Just nu ger dock Linde energi ett lugnande besked till de som berörs. Någon extrem vårflod ser man inte på kartan i dagsläget.
INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.