Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

Eskilstuna Linden gästade Lindehov för säsongens tredje match i Lindehov. Sörmlandslaget kom segerlöst till Lindesberg och gästade med ett stort segersug, som även efter fredagens match får hålla i sig ett tag till.

Direkt efter nedsläpp uppstod en del passningsmissar från båda lagen, men med nära tre minuter in i matchen uppstod hemmapublikens första måljubel. Simon Brännvall fick till ett skott som studsade från målvaktsklubban, in i mål. Ett turligt mål som spräckte hemmanollan. Sex minuter därefter kom kvitteringen.

Även Lindlövens andra mål i matchen kan läggas under kategorin turmål, efter att en räddad puck rullat in i mål till Lindlövens glädje. Bara minuten därefter kom ett nytt läge för Lindlöven som var nära att utöka till 3-1. Pucken tog däremot i målvaktsklubban och uteblev.

Powerplaymässigt så blev det minimalt med chanser för Lindlöven, medan Eskilstuna Linden fick det serverat med numerära överlägen. Med arton minuter kvar av matchen fick Lindlöven sin femte utvisning i matchen, medan Lindens utvisningsbås stått tomt.

Boxplay verkade inte beröra hemmalaget som ökade till 3-1 med en man kort på isen. Timeouten kom därefter snabbt från Linden med en kvart kvar av ordinarie matchtid.

Christoffer Anrén låste matchen med 4-1 innan matchens sista powerbreak, för att sedan se Jonathan Öhrström utöka siffrorna till 5-1.

Trots en stor seger fick Lindlöven med sig en skada. Anton Karlsson fick en hård tackling med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid och fick lämna isen med hjälp av stöd. Högerforwarden haltade efter matchen bakom kulisserna och står med stor sannolikhet med en ben- eller knäskada.

– Vi får se hur han har det imorgon men just nu ser det inte bra ut, rapporterar tränare Jonas Dufåker.

Målvakt Jonathan Frykholm var stabil i hemmamålet. Foto: Hasse Persson

Elias Lindgren: ”Tur förtjänar man, så är det.”
Gästande Linden bjöds på sex spel i powerplay utan att få någon utdelning i sitt numerära överläge. Istället lyckades Lindlöven att få med sig flera målchanser i sina boxplay, där Anton Björkman dessutom fick med sig ett mål med en spelare mindre.

Marginalerna för mål var med Lindlöven redan från matchens första sekund. Efter dubbla mål med marginalen på hemmalagets sida, så höll man en uddamålsledning som sedan kunde utökas. En välförtjänt inledning av matchen om man frågar hemmaspelarna.

– Tur förtjänar man, så är det. Samtidigt tycker jag att vi jobbar hårt och då hoppar det in lite puckar då och då. Sedan är det härligt att vi kan dra ifrån lite mot slutet så det slipper att bli stressigt i laget, säger Elias Lindgren efter matchen.

– Med 2-1 inför den sista perioden så går vi in för de sista tjugo med tankarna att vi ska stänga igen matchen helt, även genom att visa att vi kan försvara bra. Vi är tajta, jobbar tillsammans och har en bra målvakt vilket leder oss till seger idag.

Trots en målrik inledning där Lindlöven står som seriens bästa målgörande lag, så kommer man nyligen från en tuff bortaförlust med sex mål i marginal. Segern på hemmaisen kändes därför högre.

– Vi kom ut bra och studsar tillbaka efter en 8-2-förlust mot Borlänge, så det var riktigt skönt, säger Elias Lindgren.

Resultat Lindlöven-Eskilstuna Linden Hockey
Slutresultat: 5-1 (1-1, 1-0, 3-0)
Skott: 31-34 (8-14, 13-11, 10-9)
Publik: 284 personer + 64 via webben

Mål:
1-0 Simon Brännvall (Elias Lindgren, Jonathan Öhrström)
2-1 Adam Björkman (David Berg, Anton Widmark)
3-1 Anton Björkman
4-1 Christoffer Anrén (Adam Björkman, David Berg)
5-1 Jonatan Öhrström

Övriga resultat:
Forshaga-Borlänge 4-7 (1-2, 2-3, 1-2)
Skövde-Nyköping 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Köping-Surahammar 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)
Mariestad-Kumla 4-1 (3-1, 1-0, 0-0)

Läget i tabellen: Med tre nya poäng till Lindlöven och enbart två poäng till Skövde, så kliver Lindlöven till en fjärde plats efter fem matcher. Man lever däremot på marginalen då den nya tabellfemman Forshaga innehar samma poängantal. Surahammar och Mariestad duellerar just nu om första platsen med fjorton, respektive tretton poäng. Köping agerar jumbo som enda lag i tabellen utan poäng.

Nästa match: Söndag 17:e oktober vs Nyköpings SK i Stora Hallen med nedsläpp kl. 16.00

Publicerad 15 oktober 2021 klockan 22:19

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Harmoni efterlyser nomineringar till årets Kulturstipendium

Nu är det dags att nominera kandidater till Manskören Harmonis årliga Kulturstipendium. Detta ...

bildspel LindeDagen 2024: En Solig Succé

Den åttonde upplagan av LindeDagen bjöd på en minnesvärd dag fylld med aktiviteter, uppträdanden, provsmakningar och ...

Bäver orsakade brand utanför Lindesberg

Strax innan 16-tiden på onsdagseftermiddagen larmades Nerikes Brandkår till Västra Bor, mellan Lindesberg och Vedev...

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Brand vid Prästryggens camping i Frövi

UPPDATERAD. Strax innan tiotiden på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Prästryggens camping i Frövi, där en brand brutit ut i ett omklädningsrum.
– Räddningstjänsten är framme på plats tillsammans med ambulans, och ska påbörja släckning, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

22 maj 2024 klockan 10:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen lanserar kampanj för att informera unga om penningtvätt
Bedrägerier med hjälp av penningtvätt ökar i Sverige, även bland ungdomar under 18 år. Därför lanserar nu Polismyndigheten en kampanj för att...
21 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna
Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden som bjuder på ett riktigt äventyr för...
21 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen
Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna Bernholm i februari att lägga drä...
20 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun ...

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit ...

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor

Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom ...

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett ...

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg

Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ...

bildspel Bildspecial: 149 ögonblick från cruisingen

Gatorna i centrala Lindesberg fylldes under lördagen av ljuv motorsång, glädje och gemenskap när årets Vårmö...

Helena och Christer Lassis från Smedjebacken visade upp sin Dodge Coronet R/T från 1968. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vårmönstring 2024

Under en strålande sol samlades mängder med människor vid årets Vårmönstring. På Lindeskolans grönområde syntes blankpolerade bilar och motorcyklar så långt ögat kunde nå – och stämningen var minst sagt på topp. LindeNytt var på plats och fångade flera härliga ögonblick från utställningen som vi delar med oss av i bildspelet ovan.

11 maj 2024 klockan 17:18 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Tågtrafiken stoppad på grund av brand
Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.
11 maj 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Skogsbrand var gräsbrand
UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsförmiddagen. Initialt ...
11 maj 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg
Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde - då rustar polisen för att kunna bevaka större områden än vad som är mö...
10 maj 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-10

2024-05-10

2024-05-09

2024-05-09

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-07

2024-05-06

2024-05-03

2024-05-02

2024-05-02

2024-05-01

2024-04-30

2024-05-24 17:50