Det var kamp i ödesmatchens andra period. Foto: Hasse Persson

Nyköping avslutar Lindlövens säsong

Det var två lag med kniven mot strupen som möttes i Lindehov. Allt eller inget var förutsättningarna, där vinnaren gick vidare till slutspel mot Allsvenskan medan förlorarna fick ta en tidig vårvila. Med en kvittering inför tredje perioden så blev det en tuff avslutning för hemmalaget, som trots fullt stöd, kämpade med sega avslut när lägena kom.
– Det är nog många i laget som skulle vilja spela om matchen, säger Jonas Dufåker.

Ett övertidsspel var inget alternativ när Lindlöven och Nyköping skulle göra upp om slutspelets kvarvarande inbjudan. Tre poäng behövdes för att Lindlövens Allsvenska förhoppningar skulle leva vidare. Alla andra alternativ skulle leda till en tidig vårvila, där Nyköping skulle välkomnas till slutspelet.

På förhand hade hemmalaget laddat upp ordentligt. Känslan var på topp när Lindlöven klev ut på isen framför Lindehovs största publiksiffra för säsongen på 550 personer.

Dessvärre blev det oroligt till en början. Hemmalaget fick inte till spelet och fick även se två situationer med Nyköping framför målet, som dessutom gav utbetalning. Hemmalaget märkte av bristerna och spelade upp sig i mittperioden, som bjöd på kamp.

Mittperioden bjöd på målglädje. Foto: Hasse Persson

Efter en kvittering i ett powerplay, så kunde Filip Barklund skjuta hemmalaget till ledning efter en snabb passning från Johannes Jämsén. Oturen var däremot framme mot slutet, där en utskjuten puck i boxplay gav Nyköping en chans i ett fem mot tre-spel. Lindlöven höll upp försvarsspelet, men kunde enbart hålla ut Nyköping i dryga minuten innan kvitteringsmålet kom.

Den tredje perioden fick bli avgörande, då ett övertidsspel skulle avgöra serien till Nyköpings fördel. Efter nedsläpp fick Lindlöven en lovande inledning, där man efter fem minuter tappar spelet. Hemmalaget håller sig osynkade och får ingen som helst utdelning för arbetet som läggs på isen.

Nyköping släpps igenom, vilket ger 3-4. Samtidigt som Lindlöven får med sig flera lägen, så får man inte igenom avsluten. Med tre minuter kvar av den ordinarie matchtiden så dök chanserna upp, där man åter igen bjöd på svaga avslut vilket avgjorde matchen.

– Det är surt, jag hade en bra känsla inför dagens match. Vi hade bra flow mot Strömsbro i söndags och jag trodde att vi skulle ta med det till idag, men så blev det inte. Det har grinat emot oss hela tiden ända sedan jul så det var lite synd att vi ska falla i sista matchen, säger lagets tränare Jonas Dufåker direkt efter matchen.

Lindehov fylldes under onsdagen, där man gav hemmalaget ett fullt stöd. Foto: Hasse Persson

Jonas Dufåker om tredje perioden: ”Det är inget drag och ingen energi”
Bitvis så blev det kamp mellan lagen, där tre poäng var ett måste för Lindlöven. Ett stort avgörande kom däremot i den andra perioden, där två raka utvisningar gav Nyköping ett guldläge som dessutom gav bortalaget ett kvitteringsmål.

Lindlöven försökte komma tillbaka i den tredje perioden, men trots flera lägen inom de tre sista minuterna så höll man inte ihop avsluten. Pucken missades och hemmalaget var lättlästa hos målvakten, även om laget vid flera tillfällen var nära att kunna pressa Nyköping.

– Jag tycker vi spelar ganska bra i andra perioden. Vi börjar åka lite skridskor och får tryck på dem men sen i tredje vet jag inte, där gör vi den sämsta perioden. Det är som att vi dör när de gör 4-3 efter åtta minuter. Det är inget drag och ingen energi, berättar Jonas Dufåker.

Foto: Hasse Persson

Under mittperioden fanns även en chans för ett tidigare matchavgörande hos hemmalaget. Med 3-2-ledningen klar, så var man nära en utökning där pucken istället slog i målstolpen. Istället blev fem mot tre-spelet i tredje perioden, matchens avgörande faktor.

– Stolpskott vid försök till 4-2, sedan i tredje tar vi en dålig utvisning i anfallszon. Där efter blir det en puck out som gör att de kan göra 3-3. Första utvisningen är jävlig dålig, medan den andra är mer otur. Oavsett så blir det fem mot tre för Nyköping. Nej, det är nog många i laget som skulle vilja spela om den här matchen, tyvärr går ju inte det.

Tillsammans med Kiruna IF så får Lindlöven packa sina matchväskor och gå på en tidig vårvila från seriematcherna. Trots positionen som nästjumbo så är Lindlöven säkrad i Hockeyettans nästa säsong, vilket blir att ladda upp för.

– Nu tar vi ledigt fram till måndag. Sedan tränar vi lite innan vi tar i hand och tackar för den här säsongen.

Resultat Lindlöven-Nyköpings SK
Slutresultat: 3-4 (0-2, 3-1, 0-1)
Skott: 27-28 (8-12, 10-12, 9-4)
Publik: 550 personer

Mål:
1-2 Tobias Sjökvist (Ass: Anton Widmark)
2-2 Tobias Sjökvist (Ass: Filip Halvordsson)
3-2 Filip Barklund (Ass: Johannes Jämsén)

Räddningar:
Jonathan Frykholm: 24 räddningar på 28 skott (85,71%)

Publicerad 1 mars 2023 klockan 22:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Filip Nyängen. Foto: Camilla Lagerman

Flera nyheter att vänta för hockeybesökare: ”Kommer se att det händer grejer”

Inför onsdagens stora hemmapremiär i Lindehov presenterar klubbchef Filip Nyängen ett par nyheter som de hockeyälskande besökarna kommer att upptäcka. Bland annat öppnar man den sprillans nya puben, men man kommer också att börja visitera besökarna innan insläpp i Lindehov.
– Vi har fått striktare säkerhetsregler från förbundet för att stärka säkerhetsrutinerna, det innebär att alla ska visiteras innan man går in i arenan i en förbundsserie, förklarar Filip.

3 oktober 2023 klockan 14:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


William Kias höll kontroll mot Surahammar i seriepremiären. På onsdag är det dags för hemmapremiär. Arkivfoto: Hasse Persson

Inför Lindlöven-Borlänge HF: Hemmapremiär efter seger

Under lördagen rivstartade HockeyEttan sin nya säsong, där det inte kunde ha slutat bättre för Lindlöven. Säsongspremiären spelades i Surahammar där den nya truppen hade full kontroll på spelet, vilket gav truppen en inledande seger inför onsdagens hemmapremiär mot serierivalerna Borlänge HF.
– De har blivit lite av en rival för oss under de senaste åren.

3 oktober 2023 klockan 16:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Makarna Heintz hittade en jätte i kantarellhavet

Det var när makarna Lennart och Annelie Heintz gav sig ut på sin sedvanliga svampjakt i skogarna utanför ...

Singelolycka med lastbil orsakar stopp i trafiken

En singelolycka med lastbil inträffade strax före klockan åtta på tisdagsmorgonen på länsväg 249 strax ...

Bingo Rimér donerar pris till helgens minnescup

Söndagens minnescup, som arrangeras av IFK Lindesbergs pojklag födda 2010 i samarbete med LindeNytt, får ä...

Med en seger mot Kumla så finns ännu chansen till en kvalplats till Division 4, för IFK Lindesbergs del. Foto: Camilla Lagerman

bildspel IFK Lindesbergs jakt på kvalplatsen lever

Fotbollssäsongens sista hemmamatch slutade med seger! Trots en mållös första halvlek så fick publiken ta del av en målstark andra halvlek, där IFK Lindesberg slutade starkast. De tre poängen var ett måste för hemmalaget som ännu har en chans att ta kvalplatsen till Division 4, även om det blir en tung uppgift efter att både SMÅ och Örebro segrat sina matcher.

2 oktober 2023 klockan 11:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt Storbacka, oppositionsråd (S). Foto: Camilla Lagerman

Storbacka: ”Vad vill majoriteten?”

I somras träffade jag personal om en idé som växte fram. Arbetsnamn UNGVUX. Unga vuxna (på väg in i vuxenlivet) Ett antal elever varken studerar eller jobbar. De erbjuds endast skola men det funkar inte. De vill inte vara där och gymnasiet är frivilligt.

2 oktober 2023 klockan 08:42 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesbergs skolor behöver fler läroböcker
INSÄNDARE/DEBATT: För några veckor sedan startade höstterminen i Lindesbergs grundskolor. Med höga förväntningar och kunskapstörst ska nu ...
2 oktober 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Dubbla förluster för LIF Lindesberg
Handbollssäsongen har rivstartat och i helgen kunde LIF Lindesberg följa båda sina A-lag. Damerna hade säsongspremiär på hemmaplan, medan ...
2 oktober 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Persbrandt sätter färg på skördemarknad i Gusselby
I samarbete med Caravan Club of Sweden anordnar Kerstin Birath en skördemarknad vid familjecampingen Gusselby Annorlunda i helgen. Det kommer dukas ...
29 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Inför IFK-Kumla BK: Hemmamatch under IFK-Dagen

Det blev ingen seger mot Askersund på bortaplan, men chansen mot Division 4 lever ännu. På lördag spelar IFK Lindesberg sin sista hemmamatch för säsongen inom grundspelet, där en seger är extremt viktig för att öka chanserna för att kvala sig uppåt. Med fin sol i luften så lär även stödet finnas, då lördagen även bjuder på IFK-Dagen.

29 september 2023 klockan 12:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Säsongspremiär i Division 1 för LIF-damerna: ”Härlig utmaning”

Det var ett stort jubel i våras när LIF Lindesbergs båda A-lag tog sig segrande ur sina serier. Precis som herrlaget så har även damlaget klättrat sig uppåt och på lördag är det dags för en efterlängtad seriepremiär. En hemmamatch inleder serien där man möter fjolårets besegrade Division 2-lag, HF Karlskrona.
– Allt som vi har gjort har blivit ett snäpp seriösare, säger Oskar Wallin.

29 september 2023 klockan 08:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Julfesten kommer tillbaka i ny tappning: ”70 years of rock”

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland ...

10 miljoner ska sparas på Lindeskolan under 2024

Kommunfullmäktige beslutade på sitt sammanträde i juni att lägga 10 miljoner kronor i besparing på Barn- ...

Elin uppmanar till klädbyte till förmån för Barncancerfonden och Rädda barnen

I helgen stundar årets klädbytardag hemma hos Elin Olofsson i Lindesberg. ...

Annons


Rektor Eva Valtonen och Emma Elvenäs från styrelsen framför den pampiga skolbyggnaden. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Friskolan i Löa firade 30 år – fick besök från svunna tider

På tisdagen bjöd Löa Friskola in till ett festligt 30-årsfirande med öppet hus. Skolan är en av de första friskolorna som tog form i Sverige på 90-talet. Detta firades denna dag med grillade hamburgare, hoppborg, ponnyridning och visning av skolans olika klassrum och områden. På plats fanns bland annat skolans allra första ”mattant och busschaufför som kikade in på besök.
– Under de år som jag var mattant hände det inte en enda gång att någon elev sa att maten var äcklig, inte någon. De var helt otroliga, vilka fina ungar vi hade och nu är de stora och har egna barn, berättar Maud Råstock, före detta mattant på Löa Friskola.

27 september 2023 klockan 13:59 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Erikshjälpens upptakt – i danstakt för Världens Barn

Erikshjälpen hade en spektakulär kickoff för höstens insamling för Världens Barn på tisdagen...

bildspel Gymnasiemässan gav högstadiets elever mersmak

Under tisdagen bjöd Lindeskolan in till sin årliga gymnasiemässa, där högstadieelever från hela kommunen ...

Ny idrottsförening vill minska segregationen: ”Få en meningsfull fritid”

Visionen bakom nystartade Bergslagens Idrottsförening handlar om att ...

SVT besöker Erikshjälpen

På tisdagen besöker Sveriges Television Lindesberg för att spela in ett reportage inför den stora TV-galan för Världens Barn i n...

bildspel Linde Judo Open blev större än någonsin

Med närmare 500 tävlingsstarter från hela 49 klubbar, både från Sverige och övriga Norden, blev helgens Linde ...

Krögarparet som gick ”all in”: ”Otroligt glad att jag flyttade hem”

Den 1 juni slog Brasserie All In upp portarna i den gamla Gö...

Foto: Camilla Lagerman

Sparförslag skapar oro på hudmottagningen i väntan på beslut

I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till Hudmottagningen. En mottagning som både utreder och behandlar hudsjukdomar som hudtumörer, psoriasis, eksem, akne och bensår.
– Vi träffar patienter i alla åldrar, men en stor del är äldre och kroniskt sjuka som kommer till hudmottagningen flera gånger om året, berättar en sköterska.

25 september 2023 klockan 08:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken
Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta ...
22 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken
Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv...
22 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open
Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tävlingen dessutom större än någonsin...
22 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-09-22

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-21

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-20

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-19

2023-09-18

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-10-04 05:31