Det var kamp i ödesmatchens andra period. Foto: Hasse Persson

Nyköping avslutar Lindlövens säsong

Det var två lag med kniven mot strupen som möttes i Lindehov. Allt eller inget var förutsättningarna, där vinnaren gick vidare till slutspel mot Allsvenskan medan förlorarna fick ta en tidig vårvila. Med en kvittering inför tredje perioden så blev det en tuff avslutning för hemmalaget, som trots fullt stöd, kämpade med sega avslut när lägena kom.
– Det är nog många i laget som skulle vilja spela om matchen, säger Jonas Dufåker.

Ett övertidsspel var inget alternativ när Lindlöven och Nyköping skulle göra upp om slutspelets kvarvarande inbjudan. Tre poäng behövdes för att Lindlövens Allsvenska förhoppningar skulle leva vidare. Alla andra alternativ skulle leda till en tidig vårvila, där Nyköping skulle välkomnas till slutspelet.

På förhand hade hemmalaget laddat upp ordentligt. Känslan var på topp när Lindlöven klev ut på isen framför Lindehovs största publiksiffra för säsongen på 550 personer.

Dessvärre blev det oroligt till en början. Hemmalaget fick inte till spelet och fick även se två situationer med Nyköping framför målet, som dessutom gav utbetalning. Hemmalaget märkte av bristerna och spelade upp sig i mittperioden, som bjöd på kamp.

Mittperioden bjöd på målglädje. Foto: Hasse Persson

Efter en kvittering i ett powerplay, så kunde Filip Barklund skjuta hemmalaget till ledning efter en snabb passning från Johannes Jämsén. Oturen var däremot framme mot slutet, där en utskjuten puck i boxplay gav Nyköping en chans i ett fem mot tre-spel. Lindlöven höll upp försvarsspelet, men kunde enbart hålla ut Nyköping i dryga minuten innan kvitteringsmålet kom.

Den tredje perioden fick bli avgörande, då ett övertidsspel skulle avgöra serien till Nyköpings fördel. Efter nedsläpp fick Lindlöven en lovande inledning, där man efter fem minuter tappar spelet. Hemmalaget håller sig osynkade och får ingen som helst utdelning för arbetet som läggs på isen.

Nyköping släpps igenom, vilket ger 3-4. Samtidigt som Lindlöven får med sig flera lägen, så får man inte igenom avsluten. Med tre minuter kvar av den ordinarie matchtiden så dök chanserna upp, där man åter igen bjöd på svaga avslut vilket avgjorde matchen.

– Det är surt, jag hade en bra känsla inför dagens match. Vi hade bra flow mot Strömsbro i söndags och jag trodde att vi skulle ta med det till idag, men så blev det inte. Det har grinat emot oss hela tiden ända sedan jul så det var lite synd att vi ska falla i sista matchen, säger lagets tränare Jonas Dufåker direkt efter matchen.

Lindehov fylldes under onsdagen, där man gav hemmalaget ett fullt stöd. Foto: Hasse Persson

Jonas Dufåker om tredje perioden: ”Det är inget drag och ingen energi”
Bitvis så blev det kamp mellan lagen, där tre poäng var ett måste för Lindlöven. Ett stort avgörande kom däremot i den andra perioden, där två raka utvisningar gav Nyköping ett guldläge som dessutom gav bortalaget ett kvitteringsmål.

Lindlöven försökte komma tillbaka i den tredje perioden, men trots flera lägen inom de tre sista minuterna så höll man inte ihop avsluten. Pucken missades och hemmalaget var lättlästa hos målvakten, även om laget vid flera tillfällen var nära att kunna pressa Nyköping.

– Jag tycker vi spelar ganska bra i andra perioden. Vi börjar åka lite skridskor och får tryck på dem men sen i tredje vet jag inte, där gör vi den sämsta perioden. Det är som att vi dör när de gör 4-3 efter åtta minuter. Det är inget drag och ingen energi, berättar Jonas Dufåker.

Foto: Hasse Persson

Under mittperioden fanns även en chans för ett tidigare matchavgörande hos hemmalaget. Med 3-2-ledningen klar, så var man nära en utökning där pucken istället slog i målstolpen. Istället blev fem mot tre-spelet i tredje perioden, matchens avgörande faktor.

– Stolpskott vid försök till 4-2, sedan i tredje tar vi en dålig utvisning i anfallszon. Där efter blir det en puck out som gör att de kan göra 3-3. Första utvisningen är jävlig dålig, medan den andra är mer otur. Oavsett så blir det fem mot tre för Nyköping. Nej, det är nog många i laget som skulle vilja spela om den här matchen, tyvärr går ju inte det.

Tillsammans med Kiruna IF så får Lindlöven packa sina matchväskor och gå på en tidig vårvila från seriematcherna. Trots positionen som nästjumbo så är Lindlöven säkrad i Hockeyettans nästa säsong, vilket blir att ladda upp för.

– Nu tar vi ledigt fram till måndag. Sedan tränar vi lite innan vi tar i hand och tackar för den här säsongen.

Resultat Lindlöven-Nyköpings SK
Slutresultat: 3-4 (0-2, 3-1, 0-1)
Skott: 27-28 (8-12, 10-12, 9-4)
Publik: 550 personer

Mål:
1-2 Tobias Sjökvist (Ass: Anton Widmark)
2-2 Tobias Sjökvist (Ass: Filip Halvordsson)
3-2 Filip Barklund (Ass: Johannes Jämsén)

Räddningar:
Jonathan Frykholm: 24 räddningar på 28 skott (85,71%)

Publicerad 1 mars 2023 klockan 22:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Dagens insats går till Global Evolution som trots startgalopp flyger fram till en säker seger. Detta var en av Timo Nurmos och Jorma Kontios fem dagssegrar tillsammans. Foto: Timmy Lundegård

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg profil. Till säsongens åtta färdigkörda tävlingsdagar har stallet enbart gästat Lindesberg med tre hästar. Allt ändrades när den nionde tävlingsdagen tog fart, där Solvallastallet var tillbaka på Fornaboda och åkte hem med fem segrar på sex starter.

21 juli 2024 klockan 21:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Från ägg till dunboll

Jag har fått uppleva många fina stunder i naturen under mina år som naturfotograf och det finns vissa stunder som är lite mer speciella än andra. Just en sådan stund tar jag upp i den här veckans avsnitt.

19 juli 2024 klockan 12:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas ...

Boende på Ålkilsplan fick andras post – flera gånger: ”Oacceptabelt”

Under de senaste fyra veckorna har Istvan Teleki från Lindesberg ...

Människor från alla håll samlas i Amelies trädgårdscafé

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe i...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Polisen tvingades avbryta biljakt i centrala Lindesberg: ”Fara för allmänheten”

På fredagskvällen pågick en vild biljakt på flera platser i Lindesberg – bland annat i centrum. En misstänkt stulen bil var patrullens mål. Patrullen tvingades dock avbryta jakten då den misstänkte utgjorde mycket stor fara för allmänheten.
– Hastigheter på 100 kilometer uppmättes i centrum. Då är det inte värt riskerna, varför jag beordrade patrullen att avbryta, kommenterar polisens vakthavande befäl, Martin Tysell.

12 juli 2024 klockan 20:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Att fånga oväder på bild

Efter en minst sagt dramatisk vädervecka i vårt avlånga land, fokuserar fotografen Sami Rahkonen, i veckans avsnitt av FotoFredag, på just dåligt väder och det vackra som finns att beskåda i detta.

12 juli 2024 klockan 14:19 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya skämt
Efter fem utsålda turnéer och två stand-up-specialer på Netflix, kommer den hyllade komikern Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya...
12 juli 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Oscar och Louise städade upp efter grisiga badgäster
När Louise Norman från Lindesberg skulle besöka Uskavi kalkbrott möttes hon av något hon inte hade väntat sig. Den vackra naturupplevelsen hon ...
11 juli 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Magisk vikning & poetiska klipp: En sommarutställning på Frövifors pappersbruksmuseum
Under sommaren har Frövifors pappersbruksmuseum blivit värd för en fascinerande utställning kallad "Magisk vikning & poetiska klipp". Fem ...
10 juli 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för sjätte året i rad. Över 200 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

8 juli 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annebell och Liselotte Wahlström fick massor av inspiration under Studiefrämjandets musikkollo. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Stort intresse för sommarens musikkollo: ”Jättekul att få sjunga på scen”

Syskonen Liselotte och Annebell Wahlströms dröm om att få stå på scen och spela in en egen låt gick i uppfyllelse när Studiefrämjandet anordnade ett efterlängtat musikkollo på Hillstreet i Lindesberg. Tillsammans med 19 andra ungdomar fick de chansen att uppleva en vecka fylld med inspiration och kunskap från musikbranschen.
– Jag tycker det har varit jättekul att få sjunga på scen, säger Liselotte.

5 juli 2024 klockan 11:41 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

FotoFredag: Morgonstund med guld i sikte

Ljuset är fotografens bästa vän. I den här veckans FF: FotoFredag ska vi kika på hur just ljuset påverkar motivet.

Jens utbildar sökhundar över hela världen: ”Vill höja nivån”

Jens Frank från Lindesberg utbildar varje år hundratals hundekipage världen ö...

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Foto: Läsarbild

Krockade under omkörning – förare misstänkt för trafikbrott

Vid sextiden på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Örebrovägen strax söder om centrala Lindesberg. Två personbilar hade kolliderat och polisen misstänker nu att en av förarna gjorde en farlig omkörning som resulterade i olyckan.
– Vi kommer att kolla lite närmare på det här, då det framkommer uppgifter om att olyckan inträffade i samband med en omkörning, kommenterar Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

3 juli 2024 klockan 09:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Trio misstänks för olaga intrång i träningsanläggning

Tre personer, en kvinna i 25-årsåldern och två män i 30- respektive 35-årsåldern, har delgivits ...

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

bildspel Ilska och besvikelse när föreningarna tvingas lämna Linden: ”Bedrövligt”

I mitten av maj meddelade Tillväxtnämnden att man gick mot ett berä...

FotoFredag: Midsommaräventyr på jakt efter Värmlands vita älgar

Då var midsommar över för denna gång. Nubbe och sill och allt som hör midsommaren till, ...

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025

Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning

I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika Wienerkonditoriet i Lindesberg. Drygt tre år senare har bolaget begärts i konkurs, och framtiden är nu oviss för samtliga filialer inom Sveas, inklusive Lindesberg.
– I det korta perspektivet innebär konkursen att Svea bageri och konditori inte kommer fortsätta leva så att säga, utan att någon annan ägare måste ta vid här, säger konkursförvaltare Erik Lingsell.

26 juni 2024 klockan 14:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Varnar för lokalt extremt stor risk för skogsbrand
I stora delar av Mellansverige råder just nu stor eller mycket stor risk för skogsbränder. Lokalt kan risken vara extremt stor.
26 juni 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Möt årets drivna drömjobbare: ”En fantastisk möjlighet”
För trettonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får ...
25 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dukat för traktorfest i Ullersäter
På lördag är det dags för sommarens höjdpunkt i Ullersäter mellan Fellingsbro och Frövi - familjefesten Ullermuller. Denna mullrande fest har ...
24 juni 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-21

2024-06-19

2024-06-18

2024-06-18

2024-06-17

2024-06-17

2024-06-15

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-12

2024-06-12

2024-06-11

2024-06-11

2024-07-21 23:48