Det var kamp i ödesmatchens andra period. Foto: Hasse Persson

Nyköping avslutar Lindlövens säsong

Det var två lag med kniven mot strupen som möttes i Lindehov. Allt eller inget var förutsättningarna, där vinnaren gick vidare till slutspel mot Allsvenskan medan förlorarna fick ta en tidig vårvila. Med en kvittering inför tredje perioden så blev det en tuff avslutning för hemmalaget, som trots fullt stöd, kämpade med sega avslut när lägena kom.
– Det är nog många i laget som skulle vilja spela om matchen, säger Jonas Dufåker.

Ett övertidsspel var inget alternativ när Lindlöven och Nyköping skulle göra upp om slutspelets kvarvarande inbjudan. Tre poäng behövdes för att Lindlövens Allsvenska förhoppningar skulle leva vidare. Alla andra alternativ skulle leda till en tidig vårvila, där Nyköping skulle välkomnas till slutspelet.

På förhand hade hemmalaget laddat upp ordentligt. Känslan var på topp när Lindlöven klev ut på isen framför Lindehovs största publiksiffra för säsongen på 550 personer.

Dessvärre blev det oroligt till en början. Hemmalaget fick inte till spelet och fick även se två situationer med Nyköping framför målet, som dessutom gav utbetalning. Hemmalaget märkte av bristerna och spelade upp sig i mittperioden, som bjöd på kamp.

Mittperioden bjöd på målglädje. Foto: Hasse Persson

Efter en kvittering i ett powerplay, så kunde Filip Barklund skjuta hemmalaget till ledning efter en snabb passning från Johannes Jämsén. Oturen var däremot framme mot slutet, där en utskjuten puck i boxplay gav Nyköping en chans i ett fem mot tre-spel. Lindlöven höll upp försvarsspelet, men kunde enbart hålla ut Nyköping i dryga minuten innan kvitteringsmålet kom.

Den tredje perioden fick bli avgörande, då ett övertidsspel skulle avgöra serien till Nyköpings fördel. Efter nedsläpp fick Lindlöven en lovande inledning, där man efter fem minuter tappar spelet. Hemmalaget håller sig osynkade och får ingen som helst utdelning för arbetet som läggs på isen.

Nyköping släpps igenom, vilket ger 3-4. Samtidigt som Lindlöven får med sig flera lägen, så får man inte igenom avsluten. Med tre minuter kvar av den ordinarie matchtiden så dök chanserna upp, där man åter igen bjöd på svaga avslut vilket avgjorde matchen.

– Det är surt, jag hade en bra känsla inför dagens match. Vi hade bra flow mot Strömsbro i söndags och jag trodde att vi skulle ta med det till idag, men så blev det inte. Det har grinat emot oss hela tiden ända sedan jul så det var lite synd att vi ska falla i sista matchen, säger lagets tränare Jonas Dufåker direkt efter matchen.

Lindehov fylldes under onsdagen, där man gav hemmalaget ett fullt stöd. Foto: Hasse Persson

Jonas Dufåker om tredje perioden: ”Det är inget drag och ingen energi”
Bitvis så blev det kamp mellan lagen, där tre poäng var ett måste för Lindlöven. Ett stort avgörande kom däremot i den andra perioden, där två raka utvisningar gav Nyköping ett guldläge som dessutom gav bortalaget ett kvitteringsmål.

Lindlöven försökte komma tillbaka i den tredje perioden, men trots flera lägen inom de tre sista minuterna så höll man inte ihop avsluten. Pucken missades och hemmalaget var lättlästa hos målvakten, även om laget vid flera tillfällen var nära att kunna pressa Nyköping.

– Jag tycker vi spelar ganska bra i andra perioden. Vi börjar åka lite skridskor och får tryck på dem men sen i tredje vet jag inte, där gör vi den sämsta perioden. Det är som att vi dör när de gör 4-3 efter åtta minuter. Det är inget drag och ingen energi, berättar Jonas Dufåker.

Foto: Hasse Persson

Under mittperioden fanns även en chans för ett tidigare matchavgörande hos hemmalaget. Med 3-2-ledningen klar, så var man nära en utökning där pucken istället slog i målstolpen. Istället blev fem mot tre-spelet i tredje perioden, matchens avgörande faktor.

– Stolpskott vid försök till 4-2, sedan i tredje tar vi en dålig utvisning i anfallszon. Där efter blir det en puck out som gör att de kan göra 3-3. Första utvisningen är jävlig dålig, medan den andra är mer otur. Oavsett så blir det fem mot tre för Nyköping. Nej, det är nog många i laget som skulle vilja spela om den här matchen, tyvärr går ju inte det.

Tillsammans med Kiruna IF så får Lindlöven packa sina matchväskor och gå på en tidig vårvila från seriematcherna. Trots positionen som nästjumbo så är Lindlöven säkrad i Hockeyettans nästa säsong, vilket blir att ladda upp för.

– Nu tar vi ledigt fram till måndag. Sedan tränar vi lite innan vi tar i hand och tackar för den här säsongen.

Resultat Lindlöven-Nyköpings SK
Slutresultat: 3-4 (0-2, 3-1, 0-1)
Skott: 27-28 (8-12, 10-12, 9-4)
Publik: 550 personer

Mål:
1-2 Tobias Sjökvist (Ass: Anton Widmark)
2-2 Tobias Sjökvist (Ass: Filip Halvordsson)
3-2 Filip Barklund (Ass: Johannes Jämsén)

Räddningar:
Jonathan Frykholm: 24 räddningar på 28 skott (85,71%)

Publicerad 1 mars 2023 klockan 22:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Kommunen dementerar avtal gällande guidningar i Stripa

Tidigare i veckan rapporterade LindeNytt om att ett nytt samarbete mellan föreningen Industrilandskap Bergslagen och Lindesbergs kommun skulle möjliggöra nya guidade turer i Stripa gruva. Kultursekreterare Sara Sporre menar dock att något sådant avtal inte existerar, utan man har endast kommit överens om ett samarbete kring Geologins dag.
– Vi ska ha ett nytt möte i april för att samtala lite mer, men det kommer inte röra sig om ett skriftligt avtal utan ett samarbete.

24 mars 2023 klockan 14:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil i lågor efter trafikolycka

En personbil har kört av vägen utanför Fellingsbro. Enligt polisen skall bilen ha börjat brinna efteråt.
– Det rör sig om en singelolycka. Bilen skall ha börjat brinna, i vilken omfattning är dock oklart, säger Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 mars 2023 klockan 14:49 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Mindre barngrupper i förskolan kan äntligen bli verklighet

INSÄNDARE/DEBATT: Kristdemokraterna (KD) har länge arbetat för att mindre barngrupper ska bli ...

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i ...

Eleverna från Brotorpsskolan klass 5A firade kvartsfinaplatsen med en liten bit godis. Foto: Elin Asserholt-Lundin

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna sig besegrade. Klassens representant Julia Trostek tror att det hade mycket med tidspressen att göra.
– Vi hade bara 20 sekunder på oss att svara så det blev stressigt. Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog kunnat svaren på flera av frågorna som vi missade, förklarar hon.

22 mars 2023 klockan 11:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa Gruva vidare. Bara ett par år senare meddelade bolaget att man drog sig ur Stripa för gott, och hänvisade till dåligt ekonomiskt resultat. Nu är det dock dags för Stripas gruvmiljöer att återigen få påhälsning av nyfikna besökare, då Lindesbergs kommun slutit ett nytt avtal med föreningen Industrilandskap Bergslagen.

21 mars 2023 klockan 15:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro
Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd för trafik. Avstängningen medför att linje 314 ...
21 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman
2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de åtta klasser i området P4 Örebro...
20 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien
Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar ...
19 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Aleksander Lazarevic firar 35 år som tränare. Foto: Camilla Lagerman

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika starkt hos Aleksander Lazarevic. I en öppenhjärtig intervju berättar han om sina år inom sporten, och vad som format honom till den människa och ledare han är idag.
– Jag ville egentligen bli präst, men jag tror inte jag skulle blivit en så bra sådan, skrattar han.

17 mars 2023 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Två män grovt misshandlade i natt

Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. Gärningspersonen skall ha använt ett tillhygge och polisen har rubricerat händelsen som grov misshandel.

17 mars 2023 klockan 09:44 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen

Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten ...

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen

Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person st...

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin ...

Annons


Lindbackaskolan i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket

INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtgärder!

15 mars 2023 klockan 11:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”

När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och...

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro

I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis ...

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld

Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter ...

En person skadad efter singelolycka: ”Blodig i ansiktet och ryggsmärtor”

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med bland annat ryggsmä...

LIF Lindesbergs P16-lag jagar SM-guld

I helgen blev det klart vilka åtta lag som är klara för finalspel inom USM i P16-klassen. Det var tjugo jämna lag som ...

Kvinna misstänks ha kört bil påverkad av narkotika

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk.

Tamara Wilson är grevinnan Elsa, som blir falskt anklagad för mord. Foto: Marty Sohl/Metropolitan Opera

Musikälskaren inför helgen: ”Musiken berör mig, så tårarna rinner”

Lillemor från Bångbro kommer utan tvekan att vara på plats, när det är opera på bio i Lindesberg lördag den 18 mars – både för att det är live från Metropolitan och för att Richard Wagner gjort musiken. Lillemor Wiker älskar musik.

13 mars 2023 klockan 13:58 av Hans Andersson Visa hela artikeln

LIF håller sig obesegrat inför derbyt
Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen vill gå obesegrade genom serien...
12 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Babsans Bankir blir Årets Häst på travgalan
Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren har travgalan varit digital, efter sp...
11 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Punkfesten tillbaka på Hillstreet: ”Väldigt lyckat”
Om två veckor är det dags att damma av nitarna och vaxa tuppkammen. Då kommer fjolårets succé Linde Punkfest ånyo inta scenen i Kultur- och ...
10 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-09

2023-03-09

2023-03-08

2023-03-07

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-05

2023-03-04

2023-03-03

2023-03-03

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-03-25 17:26