Det var kamp i ödesmatchens andra period. Foto: Hasse Persson

Nyköping avslutar Lindlövens säsong

Det var två lag med kniven mot strupen som möttes i Lindehov. Allt eller inget var förutsättningarna, där vinnaren gick vidare till slutspel mot Allsvenskan medan förlorarna fick ta en tidig vårvila. Med en kvittering inför tredje perioden så blev det en tuff avslutning för hemmalaget, som trots fullt stöd, kämpade med sega avslut när lägena kom.
– Det är nog många i laget som skulle vilja spela om matchen, säger Jonas Dufåker.

Ett övertidsspel var inget alternativ när Lindlöven och Nyköping skulle göra upp om slutspelets kvarvarande inbjudan. Tre poäng behövdes för att Lindlövens Allsvenska förhoppningar skulle leva vidare. Alla andra alternativ skulle leda till en tidig vårvila, där Nyköping skulle välkomnas till slutspelet.

På förhand hade hemmalaget laddat upp ordentligt. Känslan var på topp när Lindlöven klev ut på isen framför Lindehovs största publiksiffra för säsongen på 550 personer.

Dessvärre blev det oroligt till en början. Hemmalaget fick inte till spelet och fick även se två situationer med Nyköping framför målet, som dessutom gav utbetalning. Hemmalaget märkte av bristerna och spelade upp sig i mittperioden, som bjöd på kamp.

Mittperioden bjöd på målglädje. Foto: Hasse Persson

Efter en kvittering i ett powerplay, så kunde Filip Barklund skjuta hemmalaget till ledning efter en snabb passning från Johannes Jämsén. Oturen var däremot framme mot slutet, där en utskjuten puck i boxplay gav Nyköping en chans i ett fem mot tre-spel. Lindlöven höll upp försvarsspelet, men kunde enbart hålla ut Nyköping i dryga minuten innan kvitteringsmålet kom.

Den tredje perioden fick bli avgörande, då ett övertidsspel skulle avgöra serien till Nyköpings fördel. Efter nedsläpp fick Lindlöven en lovande inledning, där man efter fem minuter tappar spelet. Hemmalaget håller sig osynkade och får ingen som helst utdelning för arbetet som läggs på isen.

Nyköping släpps igenom, vilket ger 3-4. Samtidigt som Lindlöven får med sig flera lägen, så får man inte igenom avsluten. Med tre minuter kvar av den ordinarie matchtiden så dök chanserna upp, där man åter igen bjöd på svaga avslut vilket avgjorde matchen.

– Det är surt, jag hade en bra känsla inför dagens match. Vi hade bra flow mot Strömsbro i söndags och jag trodde att vi skulle ta med det till idag, men så blev det inte. Det har grinat emot oss hela tiden ända sedan jul så det var lite synd att vi ska falla i sista matchen, säger lagets tränare Jonas Dufåker direkt efter matchen.

Lindehov fylldes under onsdagen, där man gav hemmalaget ett fullt stöd. Foto: Hasse Persson

Jonas Dufåker om tredje perioden: ”Det är inget drag och ingen energi”
Bitvis så blev det kamp mellan lagen, där tre poäng var ett måste för Lindlöven. Ett stort avgörande kom däremot i den andra perioden, där två raka utvisningar gav Nyköping ett guldläge som dessutom gav bortalaget ett kvitteringsmål.

Lindlöven försökte komma tillbaka i den tredje perioden, men trots flera lägen inom de tre sista minuterna så höll man inte ihop avsluten. Pucken missades och hemmalaget var lättlästa hos målvakten, även om laget vid flera tillfällen var nära att kunna pressa Nyköping.

– Jag tycker vi spelar ganska bra i andra perioden. Vi börjar åka lite skridskor och får tryck på dem men sen i tredje vet jag inte, där gör vi den sämsta perioden. Det är som att vi dör när de gör 4-3 efter åtta minuter. Det är inget drag och ingen energi, berättar Jonas Dufåker.

Foto: Hasse Persson

Under mittperioden fanns även en chans för ett tidigare matchavgörande hos hemmalaget. Med 3-2-ledningen klar, så var man nära en utökning där pucken istället slog i målstolpen. Istället blev fem mot tre-spelet i tredje perioden, matchens avgörande faktor.

– Stolpskott vid försök till 4-2, sedan i tredje tar vi en dålig utvisning i anfallszon. Där efter blir det en puck out som gör att de kan göra 3-3. Första utvisningen är jävlig dålig, medan den andra är mer otur. Oavsett så blir det fem mot tre för Nyköping. Nej, det är nog många i laget som skulle vilja spela om den här matchen, tyvärr går ju inte det.

Tillsammans med Kiruna IF så får Lindlöven packa sina matchväskor och gå på en tidig vårvila från seriematcherna. Trots positionen som nästjumbo så är Lindlöven säkrad i Hockeyettans nästa säsong, vilket blir att ladda upp för.

– Nu tar vi ledigt fram till måndag. Sedan tränar vi lite innan vi tar i hand och tackar för den här säsongen.

Resultat Lindlöven-Nyköpings SK
Slutresultat: 3-4 (0-2, 3-1, 0-1)
Skott: 27-28 (8-12, 10-12, 9-4)
Publik: 550 personer

Mål:
1-2 Tobias Sjökvist (Ass: Anton Widmark)
2-2 Tobias Sjökvist (Ass: Filip Halvordsson)
3-2 Filip Barklund (Ass: Johannes Jämsén)

Räddningar:
Jonathan Frykholm: 24 räddningar på 28 skott (85,71%)

Publicerad 1 mars 2023 klockan 22:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Det blev två poäng efter helgens norrlandsturné mot Boden och Kiruna. Nu väntar en sista match där tre poäng kan sluta med en semifinalplats i det kommande slutspelet. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Lindlövens drömmar om semifinal lever

Det blev en tuff norrlandsturné för Lindlöven där man inleder med en stor förlust mot Boden för att dagen därefter, ta en övertidseger mot Kiruna. Totalt åker man hemåt med två nya poäng till en mycket jämn tabell. Två poäng som blir viktiga när det snart avgörs vilket slutspel som Lindlöven går mot, kvartfinal eller föreningens första semifinal.

25 februari 2024 klockan 22:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Det var en stor glädje hos LIF Lindesberg efter att hemmalaget utklassat tabellfyran VästeråsIrsta. De två poängen är mycket viktiga för LIF Lindesberg som kämpar för sin överlevnad i Allsvenskan. Foto: Hasse Persson

bildspel LIF Lindesberg utklassar serierivalen

Med en placering i botten av tabellen så hade LIF Lindesberg kniven mot strupen inför söndagens mycket viktiga match. Serierivalen VästeråsIrsta gästade arenan och även om gästerna fick ses som favoriter från sin fjärde plats i tabellen, så blev det otroligt många tekniska fel för gästerna som blev utklassade av det lättade hemmalaget.
– Vi visar att det är vi som vill mest, säger Jesper Nilsson.

25 februari 2024 klockan 20:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hemtjänstpersonal testades för droger – nu får polisen kritik

Under torsdagsförmiddagen stoppade en polispatrull ett fordon i utkanten av centrala ...

3800 biljetter sålda – nu öppnar Harmoni för fler läktarplatser

Biljettförsäljningen till årets Caprice med Manskören Harmoni, har skett med sådan...

Är ekonomin som LPO påstår?

INSÄNDARE/DEBATT: Det är så klart smickrande att LPO i stort tycker som oppositionen vad gäller besparingarna på Lindeskolan...

Foto: Camilla Lagerman

Beredskapssjukhus finns i Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT: Alltsedan Folk och Försvars rikskonferens i Sälen i januari i år har det varnats för att Sverige utsätts för ett allt starkare hot utifrån. Risknivån höjdes redan under förra året. Nu senast har Sveriges militära underrättelse- och säkerhetstjänst – MUST- i sin årsrapport konstaterat att riskerna för svensk säkerhet har ökat.

23 februari 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Bild: Statistikmyndigheten SCB

Ny statistik: Lägsta barnafödandet på 17 år

Ny statistik från SCB visar att antalet nyfödda fortsätter att minska i Sverige och så även i Lindesbergs kommun. Under 2023 föddes 197 levande barn i kommunen, vilket är det lägsta antalet på 17 år.
– Senast det föddes färre barn i Lindesberg var 2006. Då föddes det 185 barn i kommunen, säger Lovisa Sköld, befolkningsstatistiker på SCB i ett pressmeddelande.

22 februari 2024 klockan 14:32 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Förlängd åtalstid för häktad Lindetrio
De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för synnerligen grov misshandel och grovt hemfridsbrott, omhäktades ...
22 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Hamburgare och tvåmålsseger i Lindehov
När restaurangkedjan Brödernas lag, Väsby IK HK, gästade Lindehov så käkades det hamburgare på läktaren. Som en rolig pik på Väsbys nya ...
21 februari 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar till Lindeföretag för deras satsningar på solceller
Sedan 2004 har Svensk Solenergi årligen delat ut Solenergipriset till branschens mest innovativa idéer. I år står det klart att Lindesberg genom ...
21 februari 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson ingår i U21-landslaget. Foto: Magnus Nilsson

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt utvecklingsgrupperna. Bland namnen finns flera av Frövi judos talanger, bland annat Ingrid Nilsson, som efter dubbla SM-guld var en given kandidat.

21 februari 2024 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kalle Söderlund (Lpo). Foto: Privat/Fredrik Norman

Landsbygdspartiet Oberoende syn på besparingar på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: En sak som samtliga partier är överens om är att vi måste spara pengar där det går att spara pengar, alla verksamheter kommer att genomlysas i jakten på besparingar. Många pratar om ”Politiskt mod”, vi LPO pratar om sunt förnuft!

20 februari 2024 klockan 17:44 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Attention varnar – unga med diagnoser drabbas när estetprogrammet tas bort

INSÄNDARE/DEBATT: Flera reportage och insändare har den senaste tiden handlat...

Laddat för aktiviteter på sportlovet

Nästa vecka är det dags för sportlov för skolbarn och ungdomar i Lindesbergs kommun och som vanligt anordnas en hel ...

SMHI varnar för plötslig ishalka

Under fredagskvällen och in på lördagsdygnet råder risk för plötslig ishalka i norra länsdelen. Detta varnar SMHI för.

Lillemor Bodman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Moderaterna Lindesberg/Fredrik Norman

Konsekvensanalys saknades när beslut om Lindeskolan togs – nämndordföranden kan inte svara på varför

FN:s Barnkonvention blev svensk lag år 2020, för att säkerställa barns rättigheter samt att de ska tas i beaktande av alla samhällets verksamheter. Detta innebär att alla barns bästa ska beaktas och att barn ska få uttrycka sin åsikt i frågor som berör dem och deras närmiljö. Därför ska en barnkonsekvensanalys göras vid beslut som får långsiktiga effekter för barn och vid beslut av övergripande eller strategisk karaktär. När LindeNytt granskade beslutsunderlaget till besparingsförslagen gällande Lindeskolans programutbud, fanns ingen sådan utan endast en ekonomisk konsekvensanalys. Nämndens ordförande, Lillemor Bodman (M), kan inte ge svar på varför detta underlag saknades vid sammanträdet tidigare i veckan.
– Ärligt talat så kan jag inte svara, kommenterar hon.

15 februari 2024 klockan 14:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sluteldat för kråkorna – innovativa elever vill effektivisera 170 000 vedpannor

Under tisdagen hölls finalen för "Innovation day 2024" på Lindeskolan...

Skänkta mjukisdjur skall trösta barn i ambulansen

Under onsdagen fick ambulansen i Lindesberg tillskott av en mängd nya medarbetare - i form av mjukisdjur. ...

Insändare: Beslut ska grunda sig på fakta

INSÄNDARE/DEBATT: Beslut skall grunda sig på fakta inte på antaganden eller vad man vill tro. Att lämna ut ...

Alice och Ellen, två av estetiska programmets blivande poliser

INSÄNDARE/DEBATT: Vi är två elever från estetiska programmet på Lindeskolan som nu studerar ...

Bodman om konsekvenserna för berörda elever – och påstått jäv i skolfrågan

Efter måndagens möte i barn- och utbildningsnämnden står det klart att...

Kristdemokraternas syn på Lindeskolans besparingskrav

INSÄNDARE/DEBATT: Kristdemokraterna Lindesberg är måna om att Lindesbergs kommun har en kvalitativ ...

Sofie Krantz (S), Magnus Storm (C). Foto: Socialdemokraterna/Centerpartiet

Hur var det nu igen med det politiska modet?

INSÄNDARE/DEBATT: På Barn och utbildningsnämnd den 12 januari pratades det mycket om de strukturförändringar som behöver göras på Lindeskolan för att få en budget i balans. Oppositionens förslag var att se över hur man kan gå ur lokaler och samlokalisera utbildningar för att få ner hyreskostnaderna på Lindeskolan. Enligt rikssnittet ligger lokalyta per elev på 14 kvadratmeter medan man på Lindeskolan har 28 kvm/elev. Tittar man på kostnader för hyror för lokaler så är hyran för Lindeskolan dubbelt så hög som rikssnittet. Det finns helt klart ett samband mellan yta och hyreskostnad.

13 februari 2024 klockan 11:00 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Barnens Vasalopp i bilder
Under optimala förhållande gick starten för den populära miniklassikern Barnens Vasalopp i Fritidsbyn under söndagen. Det var omkring 40 barn i...
12 februari 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Beslutet: Dessa program pausas och läggs ned på Lindeskolan
UPPDATERAD KL 14:58 Inför måndagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden hade oppositionen lagt fram ett alternativt sparförslag gällande ...
12 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Läraren om sparförslaget: ”Underlaget är felaktigt”
På måndag ska barn- och utbildningsnämnden fatta beslut gällande besparingar på Lindeskolan. Bland förslagen finns bland annat att lägga ned ...
10 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-09

2024-02-09

2024-02-09

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-08

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-07

2024-02-06

2024-02-05

2024-02-05

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-02-26 11:05