Obesegrade Hylte Halmstad blev svårslagna

De obesegrade SM-favoriterna Hylte Halmstad gästade arenan under tisdagskvällen. Trots ett starkt spel från Linde Volley fick man svårt att rå på bortalagets kapacitet men visade trots detta ett starkt spel som gör att säsongens första tabellpoäng inte känns för långt borta.

Tisdagens hemmamatch såg redan på förhand ut som en svårlöst uppgift. Med 11 spelade matcher och 33 vunna set stod Hylte Halmstad obesegrade i båda kategorier efter den första halvan av säsongen.
Laget tippas därmed av volleybollvärlden att avsluta säsongen med ett SM-guld och hade därmed en stor respekt med sig, när de stod som årets första motståndare för Linde Volley.

– Vi kände innan matchen att vi kör på som vanligt, vi måste hitta vårt bästa spel och spela så bra som möjligt mot dem samtidigt som det framförallt är bra träning, säjer Ida Larsson.

Väl i matchen var det ett nästintill felfritt bortalag som genast visade sin kapacitet. Med hårda bollar och ett väl kontrollerat spel tog sig de obesegrade SM-favoriterna sig genom tisdagens Elitseriematch, med ett nytt fläckfritt resultat.

Motstånd från hemmalaget fanns där man redan i det första setet gav bevis på lagets kapacitet där man, med fint spel från Ida Larsson och Martina Konecna spelade Linde Volley sig till 17-25, ett setresultat som oftast ses i Hylte Halmstads matcher.

Därefter fick bortalaget en enklare väg mot en säker seger där man fortsatte setskörden med två enklare set, trots inledande problem i det avgörande och tredje setet.

Framåtandan visades däremot i hemmalaget som ständigt visar prov på att man närmar sig säsongens första tabellpoäng

– Det har blivit bättre och vi har spelat mycket bättre på sistone, däremot var vi inte som bäst idag men vi hoppas på att vi är bättre mot Lund på lördag. Självklart blir det att det sätter sig i huvet när det blir mycket förluster och det skulle underlätta en del med en vinst, samtidigt vet vi att vi inte kan göra något åt en gammal match så vi struntar i dem och kör vidare framåt, säjer Ida som titulerades Matchens Lirare under tisdagen.

Matchreferat: ”Det sista setet fick en lovande inledning”
Det var ett nästintill fläckfritt spel från Hylte Halmstad som inledde matchen. Med långa bollar och hårda slag kunde de långa bortaspelarna snabbt spela åt sig poäng och inledde det första setet med 1-5.

Linde Volley gav sig däremot inte utan en strid. Med en hjälpsam miss i anfallet från bortalaget kunde Ida Larsson påbörja hemmalagets poänginspel, efter en snygg räddning på kanten kunde Larsson spika in 3-5.

Efter en ny räddning från Mariana Baddini, som hade marginalerna med sig vid nätet, kunde laget spela upp en boll till lagkapten Martina Konecna som i sin tur såg till att hemmalaget aldrig höll sig för långt bort från det ledande Hylte Halmstad.

Med en överraskande manöver från Zeinab Kamara minskades poänggapet ytterligare men trots 7-10 på poängtavlan började det obesegrade bortalaget att gå undan på nytt.

Denna gång fick Linde för svårt att stå pall för bortalagets spel som blev för tufft att försvara sig emot, hemmalaget gjorde ett tappert försök och avslutade setet med 17 inspelade poäng.

Trots ett lovande inledande set fick Linde Volley snabbt problem i set nummer två. Hylte Halmstad inledde otroligt starkt och trots två, inledningsvis, billiga bollar så visade bortalaget att det fanns mer skicklighet än tur i sitt spel.
Hemmalaget fick svårt att spela in poängen där Ida Larsson blev lagets största poängplockare genom tre inspelade poäng.

Det avslutande setet fick en lovande inledning. Efter slarviga misstag från båda lagen fick Linde Volley chansen att spela sig till ledning, med en serve från Ida Larsson kunde hemmalaget för första gången under matchen lägga sig i en ledande position.

6-5 blev däremot snabbt 7-9 efter hårda bollar från Hylte Halmstad som på nytt inledde en poängskörd. Utmanande försök fanns från Lindes sida där Zeinab Kamara hjälpte sitt lag att hålla sig nära motståndarna med dubbla blockeringar vid nätet, även Martina Konecna fick med sig en poäng innan time-out.

Därefter gjorde bortalaget processen kort och avslutade matchen med starka slag och en uppvisning med 16-25.

– Vi gör det bra lite till och från idag men trots det så gör vi inte vår bästa match. Vi tappar för mycket på servemottagandet och måste få upp det inför kommande matcher och framförallt måste vi jobba mer på att döda boll, berättar Ida Larsson direkt efter matchen, berättar Ida Larsson

Resultat Linde Volley-Hylte Halmstad
Slutresultat: 0-3 (17-25, 13-25, 16-25)
Matchvärd: Enerlite

Poänggörare: Ida Larsson (8), Lexi Pollard (6), Martina Konecna (6), Zeinab Kamara (6), Sofia Larsson (1), Mariana Baddini (1)

Matchens Lirare: Ida Larsson

Läget i tabellen: Linde Volley placeras ännu sist i tabellen utan poäng, nästjumbon IKSU innehar 7 poäng och är närmsta lag att passera vilket gör att Lindelaget måste spela in minst två vinster.
Med en ny seger tar Hylte Halmstad tillbaka sin position som tabelletta med 36 poäng, samma poängantal som Örebro.

Nästa match: Lördag den 9:e januari vs Lund i Lindesberg Arena med matchstart kl. 14.00

Publicerad 5 januari 2021 klockan 20:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 15:51