Obesegrade Hylte Halmstad blev svårslagna

De obesegrade SM-favoriterna Hylte Halmstad gästade arenan under tisdagskvällen. Trots ett starkt spel från Linde Volley fick man svårt att rå på bortalagets kapacitet men visade trots detta ett starkt spel som gör att säsongens första tabellpoäng inte känns för långt borta.

Tisdagens hemmamatch såg redan på förhand ut som en svårlöst uppgift. Med 11 spelade matcher och 33 vunna set stod Hylte Halmstad obesegrade i båda kategorier efter den första halvan av säsongen.
Laget tippas därmed av volleybollvärlden att avsluta säsongen med ett SM-guld och hade därmed en stor respekt med sig, när de stod som årets första motståndare för Linde Volley.

– Vi kände innan matchen att vi kör på som vanligt, vi måste hitta vårt bästa spel och spela så bra som möjligt mot dem samtidigt som det framförallt är bra träning, säjer Ida Larsson.

Väl i matchen var det ett nästintill felfritt bortalag som genast visade sin kapacitet. Med hårda bollar och ett väl kontrollerat spel tog sig de obesegrade SM-favoriterna sig genom tisdagens Elitseriematch, med ett nytt fläckfritt resultat.

Motstånd från hemmalaget fanns där man redan i det första setet gav bevis på lagets kapacitet där man, med fint spel från Ida Larsson och Martina Konecna spelade Linde Volley sig till 17-25, ett setresultat som oftast ses i Hylte Halmstads matcher.

Därefter fick bortalaget en enklare väg mot en säker seger där man fortsatte setskörden med två enklare set, trots inledande problem i det avgörande och tredje setet.

Framåtandan visades däremot i hemmalaget som ständigt visar prov på att man närmar sig säsongens första tabellpoäng

– Det har blivit bättre och vi har spelat mycket bättre på sistone, däremot var vi inte som bäst idag men vi hoppas på att vi är bättre mot Lund på lördag. Självklart blir det att det sätter sig i huvet när det blir mycket förluster och det skulle underlätta en del med en vinst, samtidigt vet vi att vi inte kan göra något åt en gammal match så vi struntar i dem och kör vidare framåt, säjer Ida som titulerades Matchens Lirare under tisdagen.

Matchreferat: ”Det sista setet fick en lovande inledning”
Det var ett nästintill fläckfritt spel från Hylte Halmstad som inledde matchen. Med långa bollar och hårda slag kunde de långa bortaspelarna snabbt spela åt sig poäng och inledde det första setet med 1-5.

Linde Volley gav sig däremot inte utan en strid. Med en hjälpsam miss i anfallet från bortalaget kunde Ida Larsson påbörja hemmalagets poänginspel, efter en snygg räddning på kanten kunde Larsson spika in 3-5.

Efter en ny räddning från Mariana Baddini, som hade marginalerna med sig vid nätet, kunde laget spela upp en boll till lagkapten Martina Konecna som i sin tur såg till att hemmalaget aldrig höll sig för långt bort från det ledande Hylte Halmstad.

Med en överraskande manöver från Zeinab Kamara minskades poänggapet ytterligare men trots 7-10 på poängtavlan började det obesegrade bortalaget att gå undan på nytt.

Denna gång fick Linde för svårt att stå pall för bortalagets spel som blev för tufft att försvara sig emot, hemmalaget gjorde ett tappert försök och avslutade setet med 17 inspelade poäng.

Trots ett lovande inledande set fick Linde Volley snabbt problem i set nummer två. Hylte Halmstad inledde otroligt starkt och trots två, inledningsvis, billiga bollar så visade bortalaget att det fanns mer skicklighet än tur i sitt spel.
Hemmalaget fick svårt att spela in poängen där Ida Larsson blev lagets största poängplockare genom tre inspelade poäng.

Det avslutande setet fick en lovande inledning. Efter slarviga misstag från båda lagen fick Linde Volley chansen att spela sig till ledning, med en serve från Ida Larsson kunde hemmalaget för första gången under matchen lägga sig i en ledande position.

6-5 blev däremot snabbt 7-9 efter hårda bollar från Hylte Halmstad som på nytt inledde en poängskörd. Utmanande försök fanns från Lindes sida där Zeinab Kamara hjälpte sitt lag att hålla sig nära motståndarna med dubbla blockeringar vid nätet, även Martina Konecna fick med sig en poäng innan time-out.

Därefter gjorde bortalaget processen kort och avslutade matchen med starka slag och en uppvisning med 16-25.

– Vi gör det bra lite till och från idag men trots det så gör vi inte vår bästa match. Vi tappar för mycket på servemottagandet och måste få upp det inför kommande matcher och framförallt måste vi jobba mer på att döda boll, berättar Ida Larsson direkt efter matchen, berättar Ida Larsson

Resultat Linde Volley-Hylte Halmstad
Slutresultat: 0-3 (17-25, 13-25, 16-25)
Matchvärd: Enerlite

Poänggörare: Ida Larsson (8), Lexi Pollard (6), Martina Konecna (6), Zeinab Kamara (6), Sofia Larsson (1), Mariana Baddini (1)

Matchens Lirare: Ida Larsson

Läget i tabellen: Linde Volley placeras ännu sist i tabellen utan poäng, nästjumbon IKSU innehar 7 poäng och är närmsta lag att passera vilket gör att Lindelaget måste spela in minst två vinster.
Med en ny seger tar Hylte Halmstad tillbaka sin position som tabelletta med 36 poäng, samma poängantal som Örebro.

Nästa match: Lördag den 9:e januari vs Lund i Lindesberg Arena med matchstart kl. 14.00

Publicerad 5 januari 2021 klockan 20:37

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 06:05