Fame and Glory lever upp till sitt namn. Efter två starter så står den treåriga hingsten obesegrad. Foto: Timmy Lundegård

Orutinerade namn visade sig vara bäst

Uppvisningarna avlöste varandra när Fornaboda inledde den nya veckan med lunchtrav. Flertalet orutinerade hästar tog chansen att gästa vinnarcirkeln, där Timon Nurmos och Magnus A Djuse hade det framgångsrikaste samarbetet. Däremot så var det Björn Goop som visade upp den största utstickaren, redan i det första loppet.

Solvallatränarna tog för sig när Fornaboda körde den första tävlingsdagen för den nya veckan, där enbart en vinnare har sin tränarlicens utanför huvudstaden. Även om dagen blev favoritbetonad så kryddades måndagens lunchtävlingar med högklassiga hästar på travovalen.

Redan till lunchens första lopp så hittades dagens i särklass största favorit. Inte så märkligt då den treåriga hingsten, Fame And Glory, är bror till travsportens tidigare superstjärna Calgary Games. Starten för den treåriga snackhästen var den andra i karriären vilket slutade som debutsegern, med solklar seger.

– Det är en jättefin häst som har väldigt lätt för sig. Han har verkligen förstått vad tävling går ut på. Han var lite valpig i första starten men idag var det mycket mera fokus så det var bra. Så här i andra starten var det väl extra tacksamt att man även fick gå från bakspår när det var autostart, säger Björn Goop som agerade segerkusk.

Stjärnkusken Björn Goop inledde tävlingsdagen med seger. Foto: Timmy Lundegård

Trots att loppet var den andra starten i karriären, så bjöds den Timo Nurmos-tränade hästen inte på något lugnt upplägg. Trots en tuff öppning på det första varvet, så styrde Björn på i tredje spår och lade sig utvändigt ledaren. Även om orutinen fanns så var det inget som märktes när segerekipaget gick i mål.

– Jag tyckte att vi satt lite pyrt på det hela bland de sista i fältet, därifrån blev man lite orolig att det skulle bli något med hästar i vägen. Jag ville inte lämna något åt slumpen när jag kände att jag hade en så pass bra häst så jag körde framåt efter ett halvvarv. Han känns inte som en sådan häst som måste ha en perfekt löpning, han verkar tåla att gå lite.

Magnus A Djuse utökar sin ledning i kuskchampionatet
För andra tävlingsdagen i rad så blev den unga kusken Magnus A Djuse den kusk att gästa vinnarcirkeln vid flest antal gånger. Den 23-åriga kusken, som blev fjolårets segerrikaste kusk sett till hela landet, blev 50%-ig under lunchen på sina sex styrningar.

Av de sex styrningarna så fick han tre från Nurmos-stallet, där samtliga slutade med seger. Ett allt större samarbete som den unga kusken är nöjd med:

– Jag har fått köra åt honom väldigt mycket i år vilket såklart är jätteroligt eftersom han är en tränare med fina hästar i bra skick.

Fniss blev en av Timo Nurmos vinnare som styrdes av Magnus A Djuse. Foto: Timmy Lundegård

Bland de tre segrarna så körde han debutanten Fniss till seger. En häst som tränare Nurmos äger själv och som tog hem en seger på snabba 16,8 i debuten. Detta trots att ekipaget fick göra loppet i andra spår efter en start med flera galopperande ekipage.

– Vi blev aldrig störda av de som galopperade men vi kom igenom fältet oväntat bra. Sedan tog vi det lugnt under det första halvvarvet och helt plötsligt så satt jag utvändigt ledaren efter ett gäng galopper framför. Han kändes annars väldigt fin när vi gick in för det sista varvet. Han vann på ett väldigt bra sätt i en skön småflegmatisk stil.

Lunchens trippel gör att Magnus Djuse skaffar sig ett allt större försprång i Fornabodas kuskchampionat, där han efter måndagens åtta lopp har nio segrar före Jorma Kontios fem.

Lunchens vinnare:
Lopp 1: Fame And Glory – Björn Goop (Timo Nurmos) – 1,16
Lopp 2: Going Cash – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,64
Lopp 3: Global Duchess – Daniel Redén – 2,43
Lopp 4: Jacara du Pont – Kevin Gondet – 9,57
Lopp 5: Nightingale – Torbjörn Jansson (Roger Walmann) – 2,60
Lopp 6: Fniss – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 4,04
Lopp 7: Jobiline Ridge – Magnus A Djuse (Timo Nurmos) – 1,51
Lopp 8: Histoire Dry – Jorma Kontio (Alexander Nilsson) – 2,84

Nästa tävlingsdag: Tisdagen 8:e augusti med första start kl. 12.20
FRI ENTRÉ!!!

Publicerad 31 juli 2023 klockan 17:51

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Både Lindlöven och Skövde gjorde sig klara för Allettan innan söndagens möte i Lindehov. Skövde plockade fyra poäng mot Lindetruppen under HockeyEttan men lagen möts vid dubbla tillfällen i Allettan. Revansch då? Foto: Hasse Persson

Förlust i serieavslutningen: Nu väntar Allettan

Med platsen i Allettan säkrad så var det inget större allvar på spel när Lindlöven gick ut på isen för HockeyEttans säsongsavslutning. Äran är däremot viktig nog för en trupp idrottsmän, men trots en förlust mot serievinnaren Skövde så kan Lindlöven ladda om. Söndagens hemmamatch blev ingen succé men den 28:e december börjar allvaret på riktigt.

10 december 2023 klockan 21:23 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Frövi judo

Nytt rekord: Frövi judos damer svenska mästare för sjunde året i rad

Under lördagen avgjordes årets upplaga av Lag-SM i judo, som den här gången hölls i Eriksdalshallen i Stockholm. Frövi judos herrar revanscherade förra årets medaljmiss med att ta ett efterlängtat brons, medan damerna slog nytt rekord genom att bli guldmedaljörer för sjunde året i rad!

9 december 2023 klockan 18:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bråda dagar för vitvaruhandlare när hemelektronik flyttar in

Just nu pågår ett intensivt arbete med att förbereda plats för ett nytt sortiment hos Elon p...

bildspel Första hyreskontrakten klara för gamla Kristinaskolan

Arbetet med att förvandla den gamla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder är i full gång, och nu ...

Man i 60-årsåldern döms till fängelse för grov våldtäkt mot barn

Den man i 60-årsåldern från Lindesbergs kommun, som i juni frikändes från åtal gä...

Lindlöven plockade full poäng mot Falu IF under säsongens HockeyEtta. Onsdagens seger välkomnade Lindetruppen till Allettan fram mot våren. Arkivfoto: Hasse Persson

Lindlöven är klara för Allettan

Under onsdagskvällen säkrade Lindlöven de sista poängen som krävdes för att säkra sin plats i Allettan. Truppen tog resan till tabelljumbon Falu IF, där man efter en stark tredje period avgjorde poängjakten. Trots att det första delmålet är avklarat så kom tråkiga nyheter från Lindlöven under torsdagen, där två toppspelare spelare är aktuella.

7 december 2023 klockan 12:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kyrkoherde Matilda Hedrén och diakon Susanne Lindblom från Linde bergslags församling fick ett fint tillskott till kassan av Mauritz Forslund och Lars-Olov Green från Lions Club Lindesberg. Foto: Jennie Einarsson

Mer pengar från Lions till behövande i svåra juletider

På onsdagen fick Linde bergslags församling ett välbehövligt tillskott till kassan inför den stundande julen, när Lions Club Lindesberg lämnade över sin årliga julgåva. I år var bidraget större än tidigare till glädje för församlingen, som redan nu upplever att allt fler familjer söker stöd inför den kommande högtiden.
– Vi är jättetacksamma, pengarna kommer verkligen till nytta, tyvärr får man väl säga, konstaterar kyrkoherde Matilda Hedrén.

6 december 2023 klockan 15:29 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

RÖL:s avvecklingsplan: 80 varv runt jorden
INSÄNDARE/DEBATT: Ta ansvar Andreas Svahn, Bechet Barsom och Jenny Steen!
6 december 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Julandan i fokus när Rejmes och Lindlöven slår sig ihop: ”Antalet utsatta blir bara fler”
Lördagen den 16 december bjuder Rejmes och Lindlövens IF in till ett gemensamt event för att sprida julstämning inför högtiden. Under dagen ...
5 december 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

”Vaffö gör di på detta vis?”
INSÄNDARE/DEBATT: Hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) hade nämndmöte 16 november 2023 och då beslutade majoriteten (S, KD, C) att ge uppdraget ...
5 december 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Gymnasiet får dåligt betyg – 37 procent utan examen

Ny statistik från Skolverket visar att hela 37 procent av eleverna i Lindesbergs kommun inte når gymnasieexamen efter tre år. Efter att ha granska siffrorna menar fackförbundet Sveriges Lärare att detta är förhållandevis många elever som slås ut jämfört med resten av landet.
– Den svenska skolan ger inte eleverna en likvärdig möjlighet och förlorade år är svåra att ta igen, säger Åsa Fahlén, ordförande för Sveriges Lärare i ett pressmeddelande.

4 december 2023 klockan 15:29 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Det var familjeaktiviteter och hockey på samma ställe under lördagen. Medan stämningen höll sig god under familjedagen, så blev det tråkigare på isen. Foto: Lindlöven

Förlust under Lindlöven och Libos familjedag

Trots en trevlig stämning i Lindehov, så blev det desto bittrare på isen. Med tre insläppta mål i boxplay följt av tre raka mål i den tredje perioden, så fick Lindlöven svårt att hämta in den sista poängen som behövs för att leda laget till Allettan. Under söndagen blev det dessutom seger för Forshaga, vilket gör att det ännu finns en risk över att Lindlöven får spendera våren i HockeyEttans vårserie.

3 december 2023 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Överlägsen hemmaseger av LIF

Med en bortamatch där inget stämde för LIF Lindesberg så var det viktigt att samla ihop truppen för revansch på hemmaplan. ...

Driven trio tar över efter Peter Larsson: ”Jag är nöjd med mitt verk”

Efter 18 år bakom spakarna på Lindesbergs Bilskadecenter kliver nu Peter ...

Världens musik samlad i en konsert: ”Väldigt kul”

Efter en höst fylld av repetitioner bjuder nu Kulturskolan Garnalia och den kulturella fö...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Polisinsats utanför Lindesberg – man slagen och rånad

En man i 40-årsåldern har under fredagsförmiddagen gripits på en adress i Gusselbyområdet, misstänkt för rån alternativt grovt rån.
– Det här kom in som ett ärende rörande en grov misshandel, men det har senare framkommit uppgifter som har ändrat rubriceringen till rån alternativt grovt rån. Det är ännu lite oklart vad det landar i, kommenterar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

1 december 2023 klockan 12:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindlöven och Libo välkomnar till en gemensam familjedag

Gratis popcorn, autografskrivning och skott mot skottramp är bara några av aktiviteterna som Lindlö...

Elev grovt misshandlad – och avstängd från skolan

I slutet av förra veckan inträffade en grov misshandel i anslutning till Lindbackaskolan i Lindesberg...

Unik, fantastisk och magisk opera – från Amazonas till Linde

Det är inte många dagar kvar till jul, när Folkets Hus i Lindesberg bjuder på riktig ...

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad ...

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är ...

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge...

Foto: Pavel Koubek

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på cirka en miljard kronor, har man i regionfullmäktige beslutat om en höjning av avgifterna för bland annat Folktandvården. Detta innebär en tioprocentig höjning av patientavgifterna från och med den 15 januari 2024, meddelar Region Örebro län i ett pressmeddelande.

28 november 2023 klockan 13:05 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik
Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar i Lindesberg, som en del i Elon-...
27 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet
Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna...
27 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov
Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande...
26 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-26

2023-11-26

2023-11-25

2023-11-24

2023-11-24

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-23

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-22

2023-11-21

2023-11-21

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-12-11 16:28