Arkivfoto: Hasse Persson

Poänglöst i årets sista bortamatch

Det var en positiv inledning för Lindlöven när man gästade Forshaga för årets sista bortamatch, med en stabil ledning i de första två perioderna kom däremot stora problem när man gick in för den sista perioden där Forshaga avgjorde matchen med mindre än minuten kvar.

Årets sista bortamatch skulle spelas för Lindlövens del där man tog sig till Forshaga under söndagseftermiddagen, med fåtalet matcher kvar börjar de tre poängen bli desto viktigare för att försäkra sig om en plats i AllEttan som tar sin början i januari.

Trots att Lindlöven blev först till att ha spelare i utvisningsbåset så var det en positiv inledning för Lindelaget.

Efter fjorton minuter i den inledande perioden bytte Lindlöven ut målvakt Jonathan Frykholm som ännu inte släppt in någon puck i nätet, Lucas Jägbring klev istället in på isen och bara minuten därefter kunde Lindespelaren Joshua Karlsson spela in matchens första mål.

Med en ledning in för den andra perioden tog det bara sekunder innan Forshaga lyckades kvittera matchen till 1-1, något som sedan följdes upp av en utvisning per lag.

Matchens 33:e minut närmade sig där Joshua Karlsson tilldelades en utvisning för ”hooking” och väl i powerplayspel kunde hemmalaget Forshaga sno åt sig ledningen där de spelade in 2-1.

Ledningen skulle däremot visa sig bli kortvarig, två minuter efter att Forshaga spelat in sitt ledarmål kunde David Berg kvittera på nytt, med hjälp av Alexander Ternblad ändrade man ställningen till 2-2 där Lindlöven fick en ny chans till skott på mål efter att en Forshagaspelare snabbt därefter tilldelats en utvisning.

Målen uteblev men med mindre än minuten kvar av den andra perioden blev Joshua Karlsson aktuell på nytt, med hjälp av Anton Widmark kunde Karlsson spela in sitt andra mål för matchen och se till att Lindlöven hade med sig ledningen in i den sista perioden.

Efter två inledande perioder där Lindlöven lyckats hålla upp ett övertag mot Forshaga så bjöd hemmalaget på en stark avslutning.
Redan efter två minuter lyckades hemmalaget att spela in dubbla mål, båda genom hemmaspelaren Anton Klint som tidigt gjorde att Forshaga höll en ledning med arton minuter kvar av ordinarie matchtid.

En ny utvisning kom för Lindlöven men trots ett spel i powerbox fick Christoffer Anrén in ett fint skott som höll hela vägen in i motståndarmålet, trots en man mindre i laget lyckades man kvittera till 4-4.

Det var en match som tillsynes skulle gå in för ett förlängningsspel men med mindre än minuten kvar av matchen stötte Lindlöven på problem, med ett nytt mål från Forshaga var Lindlövens tränare Jonas Dufåker snabb med att begära time-out där man hade dryga 40 sekunder på sig att spela in ett kvitteringsmål.

Målet uteslöts och trots det inledande jublet från Lindlöven så blev det i slutändan Forshaga som fick det sista skriket.

Resultat Forshaga IF-Lindlöven
Slutresultat: 5-4 (0-1, 2-2, 3-1)
Publik: 8 personer

Målgörare:
0-1 Joshua Karlsson (Anton Toolanen, Christoffer Anrén)
2-2 David Berg (Alexander Ternblad)
2-3 Joshua Karlsson (Anton Widmark)
4-4 Christoffer Anrén

Läget i tabellen: Med en ny förlust och två matcher till över ligger Lindlöven farligt till om man vill nå ett spel i AllEttan, man halkar nu ner till en 5:e plats med 37 poäng där tabellsexan Forshaga ligger 5 poäng efter, en seger mot nästjumbon Linden eller tabellnian Grums på hemmais är ett måste för att säkra sin plats i ”toppfemman”.
HC Dalen håller ständigt ledningen med 44 poäng medan Surahammar placeras sist med 10 poäng.

Nästa match: Onsdag 16:e december vs Eskilstuna Linden i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00.
Publik hänvisas till HockeyEttans sändning.

Publicerad 13 december 2020 klockan 22:14

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-24 18:40