Pompa och ståt när årets BEL-pristagare utsågs

Efter två års pandemianpassat firande av den årliga BEL-ceremonin, kunde man under tisdagen återigen genomföra prisutdelningen med den pompa och ståt som den förtjänar. Totalt prisades 16 av Lindeskolans elever för sina olika prestationer som de gjort under sitt sista år på skolan.
– Dagens nominerade pristagare har kämpat och visat prov på stor uthållighet, vilja och ambition, inledde gymnasiechef Staffan Hörnberg.

BEL, eller Bra Elev Lindeskolan som det står för, har blivit en årlig och mycket uppskattad ceremoni som sponsras av Sparbanksstiftelsen. På varje nationellt program utser lärarna varje år en pristagare i årskurs 3. Varje BEL-pris är på 10 000 kronor, dock kan priset delas mellan flera elever om synnerliga skäl föreligger. På IM-programmen delar Sparbankstiftelsen istället ut stipendier till elever i sista årskursen, där stipendierna är på 2 000 kronor.

Representanter för Sparbanksstiftelsen i form av ordförande Hans Sigge, ledamot Kerstin Åkerstedt, tjänsteman Bengt Svensson samt VD för Bergslagens Sparbank Cecilia Jeffner fanns på plats för att dela ut dagens priser till årets framstående elever, där även estetiska programmet bjöd på musikunderhållning.

Följande elever fick BEL-priset 2022, med ett kort utdrag ut motiveringen:

Ekonomiprogrammet: Alve Andersson.

Eleven är ansvarstagande, flitig, driven och lyhörd för sina medmänniskor. Eleven är allmänbildad och nyfiken på händelser i vår omvärld och har uppvisat goda studieresultat.

Estetiska programmet, estetik och media (delat pris): Anja Olme.

Den nominerade eleven för inriktningen estetik och media är en god kamrat och seriös förebild i klassrummet. Eleven vill alltid utvecklas inom ramen för esteternas verksamhet, och tar därför ständiga steg framåt i sin utbildning på ett synbart vis.

Estetiska programmet, musik (delat pris): Moa Öhrner.

Den nominerade eleven för musikinriktningen är en självklar musikestet. Eleven har förmågan att kombinera sina studier med karaktärsämnena på ett seriöst sätt, och ligger på en fin nivå i alla ämnen.

Barn och fritidsprogrammet: Magda Westholm.

Naturvetenskapliga programmet (delat pris): Birte Repsilber

Med djup och en säregen skärpa diskuterar hon sina kunskaper på ett konstruktivt ifrågasättande sätt, vilket färgar av sig till, och utmanar övriga i klassen.

Naturvetenskapliga programmet (delat pris): Felix Koch

Denna kandidat har under åren på Lindeskolan tagit till sig och utvecklat sina kunskaper på ett strålande sätt och briljerar i samtliga ämnen och har därmed skapat en gedigen plattform inför kommande studier.

Bygg och anläggningsprogrammet: Zebastian Parling.

Eleven har visat prov på att stor vilja och envishet, bl.a. kan leda till en fast anställning.

Vård och omsorgsprogrammet: Nadine Andersson.

Eleven är ambitiös, målinriktad och nyfiken på att lära nytt vilket medfört goda skolresultat. Med sitt diplomatiska förhållningssätt och sin ödmjuka framtoning har hon bidragit till ett gott klassrumsklimat.

Restaurang och livsmedelsprogrammet: Erik Lans.

Erik är duktig på att skapa spännande maträtter utifrån olika råvaror och beståndsdelar. Han balanserar ofta ihop smaker, konsistenser och utseende till läckra kompositioner.

Industritekniska programmet: Mohammadi Gholam.

Med sin stora integritet och villighet att hjälpa till där det behövs framträder han som en ledargestalt. Han är idag klassens representant och driver fram klassens olika önskemål till skolrepresentanter och rektor.

Samhällsvetenskapliga programmet: Tyra af Kleen.

Till en elev som på flera olika sätt visat engagemang och initiativförmåga både i sitt eget skolarbete och som representant för det Samhällsvetenskapliga programmet.

Tekniskt program: Emelie Svedberg.

Eleven visar ett stort intresse för teknikämnena, men påvisar även goda färdigheter inom bland annat bild, musik, sång, teater och skrivande.

El och energiprogrammet: Pattarapa Hanief .

Pattarapa är en utmärkt ambassadör för El-programmet genom sitt sätt och på det viset hon använder sina kunskaper, det har de fina vitsord från APL-platsen hon varit på visat. Pattarapa har dessutom visat vägen för att Elprogrammet har fått fler tjejer att söka och utbilda sig inom el.

Fordonstekniska programmet: Albin Honka.

Eleven som är den nominerade kandidaten för Fordons-och Transportprogrammet är en elev som har vandrat
en lång väg. Du har blivit klassens komiker som verkligen kan locka fram ett leende på allas läppar där du bjuder mycket på dig själv.

IMA stipendiet. Introduktionsprogrammet: Ugur Caliskan
IMK stipendiet. Introduktionsprogrammet: Linus Danermark

Dessutom fick Gymnasiesärskolan ta emot ett gemensamt pris om 10 000 kronor.

Publicerad 3 maj 2022 klockan 16:59

Camilla Lagerman , 0581-155 50 , camilla@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Grundare och säljare Ann-Catrin Hammarström, servicetekniker Jarmo Salonpää, grundare och säljande platschef Josefina Eriksson samt servicetekniker Rasmus Gustavsson. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Succé för premiären av Rejmesdagen

Under lördagen samlades utställare och besökare vid Rejmes i Lindesberg för att delta i festligheterna vid den allra första upplagan av det nya konceptet Rejmesdagen. Eventets grundare, Josefina Eriksson och Ann-Catrin Hammarström, kunde konstatera att det gick över förväntningarna.
– Det blev mycket bättre uppslutning än vad vi hade trott, så vi är supernöjda! Det känns jätteroligt, säger duon glatt.

22 maj 2022 klockan 11:57 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Trollrallyt är tillbaka! Foto: Camilla Lagerman

bildspel Trollrallyts comeback blev en riktig fullträff

40 år efter att den allra första upplagan av Trollrallyt genomfördes i Lindesberg välkomnades den tillbaka med öppna armar av både publik och tävlingsekipage under lördagen. Regnet som på förhand utlovats höll sig tursamt nog undan, och evenemanget blev en lyckad pånyttfödelse av 80-talets stora snackis.

21 maj 2022 klockan 20:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hon tar över efter Lindqvist

Efter att Pär-Ove Lindqvist tidigare meddelat att han valt att avgå efter en lång tid som första namn på listan för ...

bildspel Festligt firande av förskolans dag

Bubbeldisco, ansiktsmålning och en clown som delade ut glass var bara några av alla spännande saker som väntade barnen p...

Lindesbergs Bio går in i sommaren med skönsång

Vacker sång med klar, ren ton och en rejäl röststyrka - på italienska - Bel Canto. Det bjuds på Opera på ...

Karin Björnsbacka är författaren som skrivit boken Sällan viskar jag ditt namn.

Vinnaren av Björnsbackas debutroman utsedd

Nu är vinnaren utsedd i tävlingen i vilken ett signerat exemplar av Karin Björnsbackas kusliga debutroman ”Sällan viskar jag ditt namn” låg i potten.
Tävlingsdeltagandet var högt och bland alla er som deltagit så har vi nu dragit en vinnare.

19 maj 2022 klockan 10:54 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fredrik Klingvall, kommunikationsansvarig på Linde Energi var nöjd med uppslutningen kring de kommunägda bolagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindedagen blev succé för sjätte året i ordningen

Den sjätte upplagan av Lindedagen blev återigen succé, då kommuninvånarna gick man ur huse och fyllde strandpromenaden till bredden under onsdagseftermiddagen. Samtidigt invigde landshövding Maria Larsson Lindesbergs kommun som landets första Showroom för Hållbar Utveckling.
– Jag tycker att ni ska vara kaxiga allihop och gå ut och berätta att den här kommunen kommer vara ett showroom för framtiden, sade hon.

18 maj 2022 klockan 21:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slopade effektiviseringskrav inom skola och äldreomsorg
Under en pressträff på tisdagen meddelade kommunstyrelsen att man har lagt fram ett budgetförslag som totalt omfattar 50 miljoner kronor för att ...
18 maj 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Trafikolycka på Hagabergsområdet
En trafikolycka med två personbilar inblandade har inträffat på Hagabergsområdet i Lindesberg.
17 maj 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindetjejen Maja Svensson klippte till med SM-guld
Under den gångna veckan avgjordes Yrkes-SM, en tävling där ungdomar har chansen att visa upp sin yrkesskicklighet. Av de sex tävlande i ...
17 maj 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Fredrik Klingvall från Linde Energi, Jeanette Andersson från Besök Linde samt Annelie Bergqvist och Malin Sjöholm från FALAB/LIBO planerar det sista inför morgondagens evenemang. Foto: Camilla Lagerman

Hållbarhet i fokus när kommunägda bolagen firar LindeDagen gemensamt

När LindeDagen går av stapeln för sjätte året i ordningen under onsdagseftermiddagen visar de kommunägda bolagen upp sina styrkor gemensamt för första gången. Förutom streetbasket, lådbilar och livräddning kommer man även kunna njuta av en stunds biomys med popcorn för att vila upp sig inför vidare promenad.
– Vi vill visa att vi gör det här tillsammans för en rolig och hållbar framtid, säger Fredrik Klingvall kommunikationsansvarig på Linde Energi.

17 maj 2022 klockan 10:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

På lördag den 21 maj arrangerar föreningen Fiskets dag i Svarttjärn. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Det våras för flugfiske i Svarttjärn

Cirka 100 kilo ädelfisk släpptes under torsdagen ut i Svarttjärn strax söder om Lindesberg, där flugfiskeföreningen Nattsländan har sitt fiskevatten. På lördag, den 21 maj, bjuder föreningen in allmänheten till Fiskets dag där man får möjlighet att prova sin fiskelycka.
– Det är egentligen den enda gången man får fiska med annat än flugfiskespön, så det är bara att plocka fram sin fiskeutrustning och komma, säger Jenny Sahlén, vice ordförande.

16 maj 2022 klockan 15:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävling: Vinn Karin Björnsbackas debutroman

Nu på torsdag släpper Karin Björnsbacka sin efterlängtade debutroman Sällan viskar jag ditt namn, en kuslig ...

bildspel Folkfest när Vårmönstringen mullrade genom Lindesberg

Efter två års väntan kunde SHRA äntligen genomföra den hett efterlängtade Vårmönstringen på lö...

bildspel Brandövning överraskades av skarpt läge

Under fredagen höll Linde Energi sin årliga säkerhetsdag, då man noggrant går igenom all utrustning för att sä...

Annons


Genrebild. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ida Lindkvist

3 av 11 grundskolor i kommunen har undermålig lärarförsörjning

Lärarnas Riksförbund har utifrån Skolverkets senaste statistik sammanställt de grundskolor i respektive kommun i Örebro län som har lägst andel legitimerade lärare. I 15 av Örebro läns grundskolor är mindre än hälften av lärarna legitimerade, 3 av dessa finns i Lindesbergs kommun.
– Det här är ett lagbrott från arbetsgivarna, säger Åsa Fahlén, förbundsordförande för Lärarnas Riksförbund i ett pressmeddelande.

13 maj 2022 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Miljonsatsning på fiber till landsbygden

Kommunstyrelsen meddelade under en pressträff på torsdagen, att man lagt in extra pengar i sin budget till projektst...

Parkfesterna återvänder till Stadshotellet

Stadshotellets Parkfester är för många starkt förknippade med sommar, semester och hemvändarfest. De senaste å...

Det är dåligt att lyssna på människor

INSÄNDARE/DEBATT: Nu är Bengt Storbacka och Socialdemokraterna igång igen med att springa över invånarnas åsikter...

bildspel Festligt när Idrottscollege prisade sina elever vid gala

Inte en träningsoverall fanns i sikte när Lindeskolans Idrottscollege prisade sina framstående ...

Karin Björnsbacka romandebuterar med en kuslig berättelse

Under nästa vecka släpper Karin Björnsbacka sin efterlängtade debutroman Sällan viskar jag ditt ...

Efter ”coronauppehållet” – nu trampar Lions igång Cykelbytardagen igen

På lördag kommer Lions Club Lindesberg väcka nytt liv i deras köp...

Jimmy Persson från Fellingsbro siktar på att slå världsrekord med sin Audi. Foto: Camilla Lagerman

Jimmy siktar mot världsrekord med sin specialbyggda Audi

I 15 månader har Jimmy Perssons Audi S2 stått i garaget hos PPF i Avesta, där en totalförvandling av den tidigare gula fyrhjulsdrivna dragracingbilen har pågått. Under söndagen transporterades kraftpaketet till Lindesberg, där den nu kommer att stå tills banpremiären på lördag i Emmaboda.
– Mitt långsiktiga mål är att, inom ett par år, slå världsrekordet med fyrhjulsdriven Audi, säger Jimmy.

10 maj 2022 klockan 14:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Två anhållna misstänkta för mordförsök
Två män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för försök till mord. Duon misstänks ha attackerat en tredje man med ett vasst tillhygge och...
9 maj 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Montédebutant inleder Fornabodasäsongen
Man vet att sommaren är på väg när Fornaboda öppnar portarna för travtävlingar, och under söndagseftermiddagen var det äntligen dags för ...
8 maj 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Våldsam kollision på industriområdet: ”En person har förts till sjukhus”
Två bilar frontalkolliderade på Fotbollsgatan, industriområdet i Lindesberg, sent på söndagseftermiddagen. Enligt uppgift från SOS Alarm ...
8 maj 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-05-08

2022-05-06

2022-05-06

2022-05-05

2022-05-05

2022-05-04

2022-05-04

2022-05-03

2022-05-02

2022-05-02

2022-05-02

2022-04-29

2022-04-28

2022-05-22 16:40