Ett 30-tal personer har skrivit in till redaktionen sedan vi i tisdags kunde berätta att trafikpolisen är missnöjd med hur bilisterna kör i den nya rondellen i stan. Många menar att cirkulationsplatsen kunde ha gjorts bättre, att den idag känns fel och att man inte upplever det som en rondell.
Men inte bara kritik finns att läsa bland läsarnas åsikter. En handfull menar att bilisterna brister i uppmärksamhet. Har man bara koll på vad som händer framför motorhuven så är det inte särskilt svårt att se att det kommer en rondell i korsningen, menar flera.
En läsare uppger hur en bekant från annan ort besökte stan och inte alls upptäckte rondellen i tid. Istället gick resan rakt fram, över rondellen.
Det polisen idag upprörs över är hur bilisterna inte använder blinkers i rondellkörningen. Det är man enligt lag skyldig att göra – vilket alltså efterlevs mycket sparsamt.
En läsare kom därför på idén att tillfälliga skyltar i rondellen, med uppmaning att använda blinkers, torde råda bot på problemet. Skyltarna kunde sedan tas bort efter ”inkörningsperioden” då alla vant sig.
Flera läsare uppger även att man sett busschaufförer som undviker nya Järnvägsgatan, en gata som faktiskt byggdes i första hand för att underlätta för busstrafiken. Istället verkar busstrafiken sky gatan, skriver de.
En insändare menar dessutom att självaste ordningsmakten borde vara bättre på att föregå med gott exempel och använda blinkers i rondellen. Något som slarvats med, enligt insändaren. Ser man på…
För en vecka sedan så fick jag syn på ett par rävvalpar som sprang ute på en åkermark. Jag har alltid velat ha bilder på rävvalpar så jag kontaktade omedelbart markägaren och frågade om tillstånd att sätta mig på span där – och det gick bra. De var bara glada över informationen och tacksamma över att jag frågade.
Det är nu klart vilka som kommer att få chansen att fiska kräftor i slutet av sommaren, när allmänhetens kräftfiske arrangeras i Bottenån, Lindessjön och Dalkarlshytteån. Kolla i vinnarlistan om just ditt namn finns med.
Själv beskriver han sig skämtsamt som en 82-årig, enögd Parkinsongubbe, men sanningen är att Jerry Ragnarsson är en otroligt begåvad guldsmed som varit verksam sedan 1957. I sin hemmaverkstad i villan i Lindesberg har han långt efter sin pension fortsatt sin passion för hantverket, men på hobbynivå.
– Jag kan ju inte riktigt låta bli, det är ju så roligt, säger han med ett leende.
Åtta band, en stor scen, mat och merch – så ser det ut när Lindesberg får en ny utomhusfestival med premiär den 26 juli som fått namnet Solsting. Bakom festivalen står ett gäng musikintresserade ungdomar från Hillstreet, som siktar på att blåsa liv i en gammal tradition i musikstaden Lindesberg.
– Det här är startskottet. Kanske kan det bli som ett nytt Augustibuller, säger Malte Nilsson från festivalgruppen.
För fjortonde sommaren i ordningen genomför Sparbanken Bergslagen sitt projekt Drömjobbet, där ett antal drivna ungdomar i åldern 17-22 år får chansen att utveckla sina affärsidéer och prova på att driva eget företag som sommarjobb. I år handlar det om bivaxdukar, nagelförlängningar samt renovering och försäljning av möbler.
Förra året firade jag min midsommar i de värmländska skogarna i hopp om att få se en vit älg. Men ingen framgång den resan. Under årets midsommarhelg gjordes en nytt försök då jag återvände till de värmländska skogarna i min fortsatta jakt efter mitt första möte med en vit älg. Hur det gick berättar jag i denna veckas fotokrönika.
För många barn och ungdomar är fiske en favoritsysselsättning på sommarlovet. Just denna sommar gör Lindesbergs kommun en satsning för att krydda till det lite extra för sommarlediga barn – detta tillsammans med Lindessjöns FVO.
– Vi har satt ut 200 kilo regnbåge i ån och det är riktigt fina bitar dessutom, berättar Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening.
Jag börjar denna veckas fotokrönika med att önska er alla en glad midsommar. Mitt midsommarfirande startade faktiskt redan klockan 01.30 i natt. Då var det nämligen dags att åka iväg på en fotoresa med min kompis. På vägen till slutdestinationen så hade jag planerat in ett stopp som bara var ett måste. Det är nämligen så att för tredje gången någonsin så har en Wilsonbeckasin (Amerikansk Beckasin) observerats i Sverige. Jag ville försöka fotografera denna fågel.