S-kampanj får lögnstämpel av C och M

Gruppledarna för Centerpartiet och Moderaterna, Anders Larsson och Pär-Ove Lindqvist, har reagerat mycket starkt på Socialdemokraternas annons i NA som publicerades igår, tisdag.-Det är bara tragiskt när ett parti tar till sådana metoder, kommenterar Anders Larsson.

I den kritiserade annonsen syns två figurer i form av händer som gör tummen upp kontra tummen ner. I figuren tummen ner står det att läsa ”Sälja ut Lindesbergs lasarett” med en parallell till nedanstående text om att ”Moderaterna och Centern har upprepat kraven på en utförsäljning av Lindesbergs lasarett”.
-Det är upp till väljarna att döma deras metoder. Själv kan jag bara konstatera att det är tragiskt eftersom det handlar om falska påståenden, säger Larsson.
Idag uttalar sig gruppledarna om den omtalade annonsen i en gemensam skrivelse som finns att läsa längre ner.
I det socialdemokratiska lägret, säger man att annonsen grundar sig på ett uttalande från gruppledarna som skall ha ägt rum på företagsträffen i förra veckan, på Lindesbergs Stadshotell.
-Jag hörde det inte själv, men har läst ett referat på Lindesbergs kommuns hemsida. Men vi hade naturligtvis också våra egna representanter på plats vid detta tillfälle, säger Anders Ceder.

Lögn och skrämselpropaganda, skriver Larsson och Lindqvist:

”Så har då socialdemokraterna 3 veckor före valet inlett den oseriösa delen av sin valkampanj. I brist på egna politiska idéer börjar man nu fabricera lögner om sina politiska motståndares ambitioner. I stora annonser påstås att Centerpartiet och Moderaterna vill sälja ut Lindesbergs lasarett.
I Örebro fanns för några år sedan ett företag som sysslade med klottersanering. För att bättra på affärerna klottrade man på nätter o helger för att sedan erbjuda sig att sanera det man ställt till med. Klottersaneringsföretaget fick givetvis inte vara kvar på grund av sitt beteende. Vad betyget blir på de socialdemoratiska utspelen sätter väljarna på valdagen.

Av alliansens valprogram för Lindesberg framgår att Lindesbergs lasarett är grundläggande för lokal trygghet service och akut sjukvård. Lasarettet är avgörande för vår norra länsdels utveckling. Detta har ingen missat förutom dom som nu mobiliserar på fabricerade lögner.

När ändå socialdemokraterna på detta originella sätt för upp frågan om Lindesbergs lasarett på dagordningen känns det viktigt att få beskriva en oro för lasarettets framtid. Under ett antal år har nämligen lasarettet tömts på resurser som planering och underhåll. Dessa har centraliserats och sköts numera från Örebro.
Detta är ingen utveckling som är positiv för lasarettets framtid vare sig ur ekonomisk, lokal sysselsättning eller ur miljöaspekten.
Vi ser med oro på denna utveckling som aktivt drivs av den nuvarande socialdemokratiska majoriteten.

Vi i alliansen vill se ett lokalt lasarett med lokal förankring i service och kontroll som dessutom klart och tydligt i ord och handling stöttas i sin utveckling av landstingets ledning och organisation. Vi vill även se en betydligt tydligare satsning från landstinget vid Lindesbergs lasarett än vad som presterats under den senaste mandatperioden.

För att säkra upp lasarettets framtid, att skapa framtidstro och utveckling är det bra att bygga badbassäng och att investera i ett nytt kök. Men det räcker inte. Det är också vårdinnehållet och uppdragen i verksamheten som måste utvecklas och förstärkas. Dessa signaler måste bli betydligt starkare än vad de är idag.

Socialdemokraterna saknar egna politiska idéer. För att dölja bristen på egen politik börjar de nu några veckor före valet även att sprida felaktig propaganda.
Syftet verkar vara att skapa nidbilder, förvrida verkligheten och skrämma människor som bor i vår kommun.
Det positiva med en sådant förhållningssätt lokalt är dock att lögnerna i propagandan avslöjas och att budbärarna blir avklädda .Vi hoppas i alla fall slippa fler inslag i nivån med detta lågvattenmärke.”

Anders Larsson
Kommunalråd Lindesberg ( C )
Pär-Ove Lindqvist
Kommunalråd Lindesberg ( M )

Publicerad 1 september 2010 klockan 14:14

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Tåg i Bergslagen

Reducerad tågtrafik i Bergslagen i två månader

Tåg i Bergslagen har meddelat att man på grund av personalbrist kommer att ha reducerad tågtrafik under augusti och september. Detta påverkar resenärer och pendlare i området Bergslagen fram till den 29 september. Full trafik beräknas återupptas från och med vecka 40.

23 juli 2024 klockan 12:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Höga bakteriehalter har uppmätts vid Loppholmsbadet. Foto: Fredrik Norman

Avråder från bad – höga bakteriehalter i vattnet

Kommunen avråder nu från bad på Loppholmarna sedan höga bakteriehalter har uppmätts i vattnet.

22 juli 2024 klockan 09:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg ...

FotoFredag: Från ägg till dunboll

Jag har fått uppleva många fina stunder i naturen under mina år som naturfotograf och det finns vissa stunder som är lite...

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet

I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas ...

Foto: Fredrik Norman

Boende på Ålkilsplan fick andras post – flera gånger: ”Oacceptabelt”

Under de senaste fyra veckorna har Istvan Teleki från Lindesberg upplevt stora problem med PostNords postutdelning. Flera brev som levererats till Istvans brevlåda har nämligen varit avsedda för andra personer i Brodalsområdet. Snarlika adresser verkar helt sonika ha blandats ihop med varandra. Nu vill Istvan uppmärksamma andra om problemet – som han menar är allvarligt.
– Jag blir orolig över att det är viktig post som kommer bort, förklarar Istvan för LindeNytt.

17 juli 2024 klockan 15:04 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe. Foto: Jennie Einarsson

Människor från alla håll samlas i Amelies trädgårdscafé

För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe i Amelies mysiga bakgård på Kungsgatan 16 i Lindesberg. I den stämningsfyllda trädgården serveras hembakat fika med det lilla extra som lockar gäster från hela Örebro län.
– Vi har haft gäster från Kolsva och Köping som kom hit enbart för att besöka vårt café, man blir lite extra peppad då, berättar Amelie glatt.

15 juli 2024 klockan 13:31 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Polisen tvingades avbryta biljakt i centrala Lindesberg: ”Fara för allmänheten”
På fredagskvällen pågick en vild biljakt på flera platser i Lindesberg - bland annat i centrum. En misstänkt stulen bil var patrullens mål. ...
12 juli 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

FotoFredag: Att fånga oväder på bild
Efter en minst sagt dramatisk vädervecka i vårt avlånga land, fokuserar fotografen Sami Rahkonen, i veckans avsnitt av FotoFredag, på just dåligt...
12 juli 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya skämt
Efter fem utsålda turnéer och två stand-up-specialer på Netflix, kommer den hyllade komikern Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya...
12 juli 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Oscar har tillsammans med sin särbo Louise, fyllt säck efter säck med sopor som lämnats kvar. Foto: Louise Norman

Oscar och Louise städade upp efter grisiga badgäster

När Louise Norman från Lindesberg skulle besöka Uskavi kalkbrott möttes hon av något hon inte hade väntat sig. Den vackra naturupplevelsen hon hade tänk dela med sin son förvandlades till något helt annat när de möttes av en badplats fylld med illaluktande sopor. Blöjor, spritflaskor, luftmadrasser och mängder av plastförpackningar till bland annat köttfärs låg utspritt vid badplatsen och på vägen dit.
– Jag höll på att spy, det luktade så illa. Min son som har lärt sig att man inte kastar skräp i naturen blev helt chockad. Det är inget ställe man vill bada på, berättar Louise som nu tar saken i egna händer. Tillsammans med särbon Oscar Karlsson har de börjat städa upp på platsen.

11 juli 2024 klockan 14:20 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Konstnären Paulius Mielinis har en passion för den japanska pappersvikningskonsten – Origami. Foto: Jennie Einarsson

Magisk vikning & poetiska klipp: En sommarutställning på Frövifors pappersbruksmuseum

Under sommaren har Frövifors pappersbruksmuseum blivit värd för en fascinerande utställning kallad ”Magisk vikning & poetiska klipp”. Fem internationella konstnärer visar upp sina minst sagt magnifika kreationer, skapade med ett så enkelt material som ett pappersark. Med olika tekniker har de gett papper ett helt nytt uttryck – som säkert får många att häpna.

10 juli 2024 klockan 14:51 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

bildspel Stort intresse för sommarens musikkollo: ”Jättekul att få sjunga på scen”

Syskonen Liselotte och Annebell Wahlströms dröm om att få stå på ...

FotoFredag: Morgonstund med guld i sikte

Ljuset är fotografens bästa vän. I den här veckans FF: FotoFredag ska vi kika på hur just ljuset påverkar motivet.

Jens Frank tillsammans med labradorvalpen Luna som är under utbildning. Foto: Camilla Lagerman

Jens utbildar sökhundar över hela världen: ”Vill höja nivån”

Jens Frank från Lindesberg utbildar varje år hundratals hundekipage världen över, där några av kunderna är den amerikanska polisen och det tyska försvaret. Tillsammans med Lotta Nilsdotter från Skinnskatteberg söker han också efter droger på skolor och arbetsplatser för att göra samhället säkrare. Samtidigt strävar han efter att höja nivån på tjänstehundsekipage, för att kunna behålla det viktiga förtroendet.
– Om vi kan bidra till att höja den allmänna nivån ett eller två hack är jag jättenöjd, kan vi dessutom göra det svårare att sälja och använda droger är det ännu bättre, säger Jens.

4 juli 2024 klockan 11:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Krockade under omkörning – förare misstänkt för trafikbrott

Vid sextiden på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Örebrovägen strax söder...

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Trio misstänks för olaga intrång i träningsanläggning

Tre personer, en kvinna i 25-årsåldern och två män i 30- respektive 35-årsåldern, har delgivits ...

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana

På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med ...

bildspel Ilska och besvikelse när föreningarna tvingas lämna Linden: ”Bedrövligt”

I mitten av maj meddelade Tillväxtnämnden att man gick mot ett berä...

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Midsommaräventyr på jakt efter Värmlands vita älgar

Då var midsommar över för denna gång. Nubbe och sill och allt som hör midsommaren till, men för egen del blev det att spendera midsommarhelgen i de värmländska skogarna – i jakten på vilda djur och fåglar. Speciellt de omtalade vita älgarna.

28 juni 2024 klockan 11:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Rusta etablerar sig i Lindesberg – öppnar hösten 2025
Varuhuset Rusta, med över 100 butiker spridda över landet, etablerar sig i Lindesberg. Butiken beräknas slå upp portarna under hösten 2025, och ...
27 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sveas bageri och konditori i konkurs – konkursförvaltaren söker lösning
I februari 2021 tog Sveas bageri och konditori över det anrika Wienerkonditoriet i Lindesberg. Drygt tre år senare har bolaget begärts i konkurs, ...
26 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Varnar för lokalt extremt stor risk för skogsbrand
I stora delar av Mellansverige råder just nu stor eller mycket stor risk för skogsbränder. Lokalt kan risken vara extremt stor.
26 juni 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-25

2024-06-24

2024-06-21

2024-06-19

2024-06-18

2024-06-18

2024-06-17

2024-06-17

2024-06-15

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-14

2024-06-12

2024-06-12

2024-07-24 08:20