S-kampanj får lögnstämpel av C och M

Gruppledarna för Centerpartiet och Moderaterna, Anders Larsson och Pär-Ove Lindqvist, har reagerat mycket starkt på Socialdemokraternas annons i NA som publicerades igår, tisdag.-Det är bara tragiskt när ett parti tar till sådana metoder, kommenterar Anders Larsson.

I den kritiserade annonsen syns två figurer i form av händer som gör tummen upp kontra tummen ner. I figuren tummen ner står det att läsa ”Sälja ut Lindesbergs lasarett” med en parallell till nedanstående text om att ”Moderaterna och Centern har upprepat kraven på en utförsäljning av Lindesbergs lasarett”.
-Det är upp till väljarna att döma deras metoder. Själv kan jag bara konstatera att det är tragiskt eftersom det handlar om falska påståenden, säger Larsson.
Idag uttalar sig gruppledarna om den omtalade annonsen i en gemensam skrivelse som finns att läsa längre ner.
I det socialdemokratiska lägret, säger man att annonsen grundar sig på ett uttalande från gruppledarna som skall ha ägt rum på företagsträffen i förra veckan, på Lindesbergs Stadshotell.
-Jag hörde det inte själv, men har läst ett referat på Lindesbergs kommuns hemsida. Men vi hade naturligtvis också våra egna representanter på plats vid detta tillfälle, säger Anders Ceder.

Lögn och skrämselpropaganda, skriver Larsson och Lindqvist:

”Så har då socialdemokraterna 3 veckor före valet inlett den oseriösa delen av sin valkampanj. I brist på egna politiska idéer börjar man nu fabricera lögner om sina politiska motståndares ambitioner. I stora annonser påstås att Centerpartiet och Moderaterna vill sälja ut Lindesbergs lasarett.
I Örebro fanns för några år sedan ett företag som sysslade med klottersanering. För att bättra på affärerna klottrade man på nätter o helger för att sedan erbjuda sig att sanera det man ställt till med. Klottersaneringsföretaget fick givetvis inte vara kvar på grund av sitt beteende. Vad betyget blir på de socialdemoratiska utspelen sätter väljarna på valdagen.

Av alliansens valprogram för Lindesberg framgår att Lindesbergs lasarett är grundläggande för lokal trygghet service och akut sjukvård. Lasarettet är avgörande för vår norra länsdels utveckling. Detta har ingen missat förutom dom som nu mobiliserar på fabricerade lögner.

När ändå socialdemokraterna på detta originella sätt för upp frågan om Lindesbergs lasarett på dagordningen känns det viktigt att få beskriva en oro för lasarettets framtid. Under ett antal år har nämligen lasarettet tömts på resurser som planering och underhåll. Dessa har centraliserats och sköts numera från Örebro.
Detta är ingen utveckling som är positiv för lasarettets framtid vare sig ur ekonomisk, lokal sysselsättning eller ur miljöaspekten.
Vi ser med oro på denna utveckling som aktivt drivs av den nuvarande socialdemokratiska majoriteten.

Vi i alliansen vill se ett lokalt lasarett med lokal förankring i service och kontroll som dessutom klart och tydligt i ord och handling stöttas i sin utveckling av landstingets ledning och organisation. Vi vill även se en betydligt tydligare satsning från landstinget vid Lindesbergs lasarett än vad som presterats under den senaste mandatperioden.

För att säkra upp lasarettets framtid, att skapa framtidstro och utveckling är det bra att bygga badbassäng och att investera i ett nytt kök. Men det räcker inte. Det är också vårdinnehållet och uppdragen i verksamheten som måste utvecklas och förstärkas. Dessa signaler måste bli betydligt starkare än vad de är idag.

Socialdemokraterna saknar egna politiska idéer. För att dölja bristen på egen politik börjar de nu några veckor före valet även att sprida felaktig propaganda.
Syftet verkar vara att skapa nidbilder, förvrida verkligheten och skrämma människor som bor i vår kommun.
Det positiva med en sådant förhållningssätt lokalt är dock att lögnerna i propagandan avslöjas och att budbärarna blir avklädda .Vi hoppas i alla fall slippa fler inslag i nivån med detta lågvattenmärke.”

Anders Larsson
Kommunalråd Lindesberg ( C )
Pär-Ove Lindqvist
Kommunalråd Lindesberg ( M )

Publicerad 1 september 2010 klockan 14:14

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man på boende omhändertagen av polis: ”Kastade möbler på personalen”

En äldre man på ett boende i Frövi blev i lördags morse omhändertagen av polis sedan han uppträtt aggressivt mot personalen.

5 december 2022 klockan 10:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Seger när LIF laddade för handbollsdag

Säsongens första dubbelarrangemang stod för dörren där Norrköping gästade Lindesberg i dubbel mening. Trots längre dagar i arenan så är ett dubbelt arrangemang en härlig handbollsdag för LIF-föreningen där både damerna och herrarna får visa upp sig. För damerna blev det en oavgjord drabbning medan herrarna fortsätter sitt segertåg.

3 december 2022 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Träning och välmående i fokus för hundälskande trio

Charlotte Lundell, Gunilla Pöchhacker och Linda Berglund är tre drivna och företagsamma kvinnor med ...

Salong Diem sprider julkänsla till förmån för Barncancerfonden

Bröderna Wajih och Elie Daoud på Salong Diem i Lindesberg slår på stort inför julen, en h...

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Klockan 15.00 på torsdagen stängde LindeNytts tävling där biljetter till helgens efterlängtade julkonsert "The ...

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S) med platschef Markus Andréasson. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen uppvaktade Meritor: ”50 år som har betytt oerhört mycket för kommunen”

Det har gått 50 år sedan Volvo Bakaxlar etablerade sig i Lindesberg, en satsning som från början beräknades generera omkring 300 nya arbetstillfällen i kommunen. Numera sysselsätter man ett tusental arbetare i fabriken, något som bidragit till att Lindesberg idag är en stark industriort. Med anledning av detta uppvaktade kommunstyrelsen på torsdagen Meritor/Cummins med blomster och presenter.
– Det här är 50 år som har betytt oerhört mycket för kommunen, sade kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S).

1 december 2022 klockan 15:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bedragare utger sig arbeta för lokal VVS-firma – för att komma åt dess kunder

Under de senaste dagarna har flera personer i Lindesberg blivit kontaktade och erbjudna tjänster i form av spolning av avloppssystem. Personen som kontaktat ”kunden” utger sig arbeta för den lokala VVS-firman Lindesbergs VVS/EL – vilket inte alls stämmer. Nu varnar man därför för den bedragare som utger sig representera företaget.
– Vi kontaktar aldrig våra kunder via telefon på det här sättet, är man i behov av att rensa avloppet så är det alltid kunden som tar kontakt med oss, förklarar Kim Nydén, VD för Lindesbergs VVS.

1 december 2022 klockan 13:38 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Personbil och lastbil krockade – förare misstänks för brott
UPPDATERAD. En trafikolycka med personbil och lastbil inblandade, inträffade på onsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Enligt polisen skall en ...
30 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern häktad för grov misshandel efter butiksattacken
Den man i 30-årsåldern som förra torsdagen greps efter att ha attackerat en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg har nu häktats, p...
29 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Julkonsert – med världens äldsta storband
Det utlovas en sprakande och svängig julkonsert när världens äldsta storband Whispering Band intar Lindeskolans aula i helgen. Tillsammans med ...
29 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ett dussin vackra katter fanns på plats hos Kotten & Co under söndagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen kattens dag. 12 oerhört ståtliga katter från olika håll i länet tävlade under dagen om att bli utsedd till den allra vackraste.

28 november 2022 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens fö...

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på ...

Annons

Joyce DiDonato, Renée Fleming och Kelli O´hara gestaltar tre kvinnor i operaversionen av Timmarna. Foto: Folkets Hus och Parker.

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera – i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan Lindesbergs Filmstudio och Lindesbergs kommun.

25 november 2022 klockan 10:01 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ...

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog ö...

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när ...

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen...

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags f...

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha ...

Tomas Klockars (M) blir kommunstyrelsens nya ordförande, samt kommunalråd. Foto: Camilla Lagerman

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den kommande mandatperioden. Ny ordförande i kommunstyrelsen, tillika kommunalråd, blev Tomas Klockars (M), med Tom Persson (SD) som vice ordförande. Klart blev också att flera av de tyngsta posterna i kommunens nämnder gick till just Moderaterna och Sverigedemokraterna.

21 november 2022 klockan 18:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet
I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i Lindesberg där man nu har fått mer plats för ...
21 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka
LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på ...
18 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bonusfamiljen kan vara en utmaning
När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske går för fort också fö...
18 november 2022 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-17

2022-11-17

2022-11-16

2022-11-16

2022-11-15

2022-11-15

2022-11-14

2022-11-14

2022-11-12

2022-11-12

2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-12-05 12:40