S-kampanj får lögnstämpel av C och M

Gruppledarna för Centerpartiet och Moderaterna, Anders Larsson och Pär-Ove Lindqvist, har reagerat mycket starkt på Socialdemokraternas annons i NA som publicerades igår, tisdag.-Det är bara tragiskt när ett parti tar till sådana metoder, kommenterar Anders Larsson.

I den kritiserade annonsen syns två figurer i form av händer som gör tummen upp kontra tummen ner. I figuren tummen ner står det att läsa ”Sälja ut Lindesbergs lasarett” med en parallell till nedanstående text om att ”Moderaterna och Centern har upprepat kraven på en utförsäljning av Lindesbergs lasarett”.
-Det är upp till väljarna att döma deras metoder. Själv kan jag bara konstatera att det är tragiskt eftersom det handlar om falska påståenden, säger Larsson.
Idag uttalar sig gruppledarna om den omtalade annonsen i en gemensam skrivelse som finns att läsa längre ner.
I det socialdemokratiska lägret, säger man att annonsen grundar sig på ett uttalande från gruppledarna som skall ha ägt rum på företagsträffen i förra veckan, på Lindesbergs Stadshotell.
-Jag hörde det inte själv, men har läst ett referat på Lindesbergs kommuns hemsida. Men vi hade naturligtvis också våra egna representanter på plats vid detta tillfälle, säger Anders Ceder.

Lögn och skrämselpropaganda, skriver Larsson och Lindqvist:

”Så har då socialdemokraterna 3 veckor före valet inlett den oseriösa delen av sin valkampanj. I brist på egna politiska idéer börjar man nu fabricera lögner om sina politiska motståndares ambitioner. I stora annonser påstås att Centerpartiet och Moderaterna vill sälja ut Lindesbergs lasarett.
I Örebro fanns för några år sedan ett företag som sysslade med klottersanering. För att bättra på affärerna klottrade man på nätter o helger för att sedan erbjuda sig att sanera det man ställt till med. Klottersaneringsföretaget fick givetvis inte vara kvar på grund av sitt beteende. Vad betyget blir på de socialdemoratiska utspelen sätter väljarna på valdagen.

Av alliansens valprogram för Lindesberg framgår att Lindesbergs lasarett är grundläggande för lokal trygghet service och akut sjukvård. Lasarettet är avgörande för vår norra länsdels utveckling. Detta har ingen missat förutom dom som nu mobiliserar på fabricerade lögner.

När ändå socialdemokraterna på detta originella sätt för upp frågan om Lindesbergs lasarett på dagordningen känns det viktigt att få beskriva en oro för lasarettets framtid. Under ett antal år har nämligen lasarettet tömts på resurser som planering och underhåll. Dessa har centraliserats och sköts numera från Örebro.
Detta är ingen utveckling som är positiv för lasarettets framtid vare sig ur ekonomisk, lokal sysselsättning eller ur miljöaspekten.
Vi ser med oro på denna utveckling som aktivt drivs av den nuvarande socialdemokratiska majoriteten.

Vi i alliansen vill se ett lokalt lasarett med lokal förankring i service och kontroll som dessutom klart och tydligt i ord och handling stöttas i sin utveckling av landstingets ledning och organisation. Vi vill även se en betydligt tydligare satsning från landstinget vid Lindesbergs lasarett än vad som presterats under den senaste mandatperioden.

För att säkra upp lasarettets framtid, att skapa framtidstro och utveckling är det bra att bygga badbassäng och att investera i ett nytt kök. Men det räcker inte. Det är också vårdinnehållet och uppdragen i verksamheten som måste utvecklas och förstärkas. Dessa signaler måste bli betydligt starkare än vad de är idag.

Socialdemokraterna saknar egna politiska idéer. För att dölja bristen på egen politik börjar de nu några veckor före valet även att sprida felaktig propaganda.
Syftet verkar vara att skapa nidbilder, förvrida verkligheten och skrämma människor som bor i vår kommun.
Det positiva med en sådant förhållningssätt lokalt är dock att lögnerna i propagandan avslöjas och att budbärarna blir avklädda .Vi hoppas i alla fall slippa fler inslag i nivån med detta lågvattenmärke.”

Anders Larsson
Kommunalråd Lindesberg ( C )
Pär-Ove Lindqvist
Kommunalråd Lindesberg ( M )

Publicerad 1 september 2010 klockan 14:14

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

På tisdag avsätter Salong Diem tid för pensionärer som vill klippa sig under säkra former. Foto: Privat

Wajih öronmärker tid för äldre att klippa sig smittsäkert

I våras, under början av pandemin, delade Wajih Daoud på Salong Diem ut skyddsutrustning till en del av Lindesbergs äldre befolkning när både munskydd och handsprit hade tagit slut i butikerna. Nu vill han satsa på att låta pensionärer klippa sig, under smittsäkra former, och viger större delen av den kommande tisdagen åt det ändamålet.

4 december 2020 klockan 12:06 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Två till sjukhus efter singelolycka på R50

En man och kvinna i 70-årsåldern har förts med ambulans till Lindesbergs lasarett med oklara skador efter en trafikolycka på riksväg 50. Olyckan inträffade strax söder om Lindesberg vid kommungränsen.
– Det är oklart vad som orsakat olyckan, men de skall ha kört av vägen och in i ett träd, uppger Mats Öhman vid polisen i region Bergslagen.

4 december 2020 klockan 11:26 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ett presentkort blir en julklapp för två

INSÄNDARE/DEBATT: Minska trängseln i julshoppingen men stötta de lokala företagarna. Köp presentkort till dina n...

LIFs kommande bortamatch flyttas fram

Imorgon, lördag, var det planerat att LIF Lindesberg skulle möta Torslanda på bortaplan efter två veckors paus i den ...

Kurvan vänder – 55 nya fall under vecka 48

För första gången på fyra veckor vänder smittkurvan åt rätt håll i Lindesbergs kommun. Enligt färsk ...

Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Från torsdag kväll till fredag morgon förväntas snöfall över norra länsdelen. Med anledning av intensiteten klass 1-varnar SMHI för det annalkande väderläget och risken för halt väglag i samband med snöfallet.

3 december 2020 klockan 14:10 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Karin Sundin och Andreas Svahn. Pressbilder: Region Örebro Län.

200 miljoner skall förstärka sjukvården i länet

Den socialdemokratiskt ledda majoriteten i Region Örebro län har budgeterat 200 miljoner kronor extra till hälso- och sjukvårdsnämnden för det kommande året. Förstärkningen skall användas för att minska väntetiderna för de som har väntat längre på planerad vård, som ett resultat av coronapandemin. Det skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

3 december 2020 klockan 13:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

37:an firar 30 år med att bygga ut och bredda verksamheten
Det har gått 30 år sedan 37:an slog upp portarna för allra första gången, men något firande är det inte tal om, åtminstone inte än. Istället...
3 december 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bröderna Nelzén säljer 164 år av handelshistoria
Lindesbergs i särklass äldsta och kvarvarande butik är nu till salu. Detta meddelar ägarduon Olle och Per Nelzén på Blombergska Bokhandeln i ...
2 december 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Ny seger mot Surahammar
Efter en målfest mot Surahammar i Lindehov var det dags för ett returmöte mot tabelljumbon under onsdagskvällen, målen och skotten på mål ...
2 december 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bengt-Göran Karlsson och Sune Larsson från Lions Club Lindesberg överlämnade checkan till diakon Anna Andersson. Foto: Camilla Lagerman

Lions julgåva – i år extra viktig

Lions årliga julgåva till Linde bergslags församling överlämnades under onsdagen, för 35:e året i ordningen. I år blev julgåvan på många sätt viktigare än någonsin efter ett mycket tufft år.
– Julgåvan är sedan länge självskriven i klubben, den är alltid viktig för oss, men i år känns den extra viktig, säger Bengt-Göran Karlsson från Lions.

2 december 2020 klockan 12:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Nya coronarådet: Symptomfria barn ska stanna hemma vid smitta i familjen

Barn och elever i förskola, grundskola och fritidshem ska stanna hemma om någon i hushållet är smittad av covid-19, även om barnen är symptomfria. Det meddelade utbildningsminister Anna Ekström under en pressträff på tisdagen.

1 december 2020 klockan 11:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nya polischefen vill öka polisens närvaro i samhället

Sandra Hedling är ny chef för lokalpolisområde Lindesberg. Hedling har fram till nu varit tillfö...

Två av kommunens äldreboenden drabbade av covid-19

Sedan i mitten av april har coronaläget på kommunens äldreboenden sett bra ut, efter en mycket tuff ...

Lucia och torgmarknad ställs in

Den uppskattade traditionen med Bergslagens Lucia, som varje år besöker äldreboenden i kommunen och bjuder på härlig stä...

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polisen ryckte ut på två larm om kvinnomisshandel

Under den gångna helgen har polisen vid två tillfällen larmats om misshandel i nära relation. I båda fallen har kvinnor utsatts för våld och hot.

30 november 2020 klockan 11:29 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Inbrottstjuv slog till när ägaren rest bort: ”Tillrört i huset”

En villa i Norslundsområdet i Lindesberg har under helgen haft påhälsning av en...

bildspel Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindl...

bildspel Linde Volley föll mot Sollentuna

Med tabelltrean i arenan blev det en tuff match för Linde Volley, även om hemmalaget bjöd upp till tre inledande kamper så ...

Bullmammorna fixade fika till över 700 elever

Nybakta lussebullar och knapriga pepparkakor väntade eleverna på Vedevågsskolan och Fröviskolan efter ...

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare...

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, hela nio till antalet blev det för Lindlöven vilket skapade flera lägen för Dalen som dessutom visade ett tufft spel som blev för svårt att stå emot.

25 november 2020 klockan 23:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”
Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. Omoomian uppger att beslutet fattats av personliga...
25 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor
PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till kommunens medarbetare. Julgåvan ses som både ett ...
25 november 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nedgrisad rastgård upprör hundägare
Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig ...
25 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-24

2020-11-24

2020-11-23

2020-11-23

2020-11-22

2020-11-22

2020-11-21

2020-11-21

2020-11-20

2020-11-20

2020-11-20

2020-11-19

2020-11-19

2020-11-19

2020-12-05 13:12