Så firar vi Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag som många håller varmt om hjärtat och firar med middagar, kärleksdrinkar, blommor och konfekt. En dag då vi uppvaktar vår käraste eller kanske någon nära vän. Nere i blomsteraffärerna står flickorna redo att sälja ut rosor i enorma mängder. Den som har för vana att köa på eftermiddagen vet hur svårt det är att komma över en sådan kärleksförklaring en dag som denna. Men vad gör man inte för att hålla traditionen uppe – eller rättare sagt: för att hålla kärlekens låga tänd ytterligare ett år.

Denna dag brukar de flesta medier bjuda på spaltmeter med tips och trix hur man fixar den absolut bästa middagen, drinken, presenten eller i kvinnornas fall makeupen. Därför kommer vi inte publicera några sådana tips, det överlåter vi till dem. Dock tänker vi avslöja hur de människor vi har för vana att uppfatta som lite tröga och kalla kommer att fira denna värmens och kärlekens dag. Smälter de som smör eller segar de som sirap? Vi talar naturligtvis om våra kärlekskranka politiker runt om i kommunen. Blir det middag med levande ljus eller omröstning framför TVn för att besluta vilket program man ska välja för följande tittarperiod? Vi har svaren!

En av de utvalda i denna närgånga utfrågning är Anders Ceder, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Socialdemokrat som han är kan tyckas att en ros vore mer än rätt en dag som denna. Anders beskrivs ofta av kollegor eller andra nära arbetskamrater som en stor snäll och go björn. Kan han verkligen leva upp till rollen idag?
Idag är det Alla hjärtans, hur brukar du fira det?
-Är det idag? (skratt) Ja du, jag är inte sån som brukar fira de här nya traditionerna som Halloween och Alla hjärtans dag. De är ju inte ens våra helgdagar, så jag vet inte riktigt.
Inte ens en extra fin middag med frugan ikväll?
-Jo, det kan tänkas bli något gott att äta. Men jag kan ju inte avslöja om jag tänker uppvakta med blommor. Då får hon ju reda på det innan jag hunnit hem ikväll. (skratt)

Agneta Haikara Nilsdotter, gruppledare för Vänsterpartiet
Alla hjärtans dag är bra, men det finns alltid en risk att det bara blir ett kommersiellt jippo, tycker Agneta. Dock firar hon dagen med sin familj med lite extra gott att äta.
-Jag tänker bjuda familjen på en god kaka. Barnen får självklart lite godis, geléhjärtan och sånt. Det viktigaste med Alla hjärtans tycker jag ändå är att man ska vara extra snäll. Det behöver inte betyda massor av inköp, det handlar ju om att visa extra uppskattning till de man tycker om, förklarar Agneta. En sen middag med levande ljus och en flaska vin blir det dock inte. –Jag går nog till sängs ganska tidigt med en bra bok, säger hon.

Pär-Ove Lindqvist, gruppledare för Moderaterna
En dag där vi påbjudet uppvaktar varandra är nog ganska viktigt och nyttigt att vi har, tycker Pär-Ove spontant. Själv tvingas han dock arbeta hela eftermiddagen, men uppvaktning ska det vara ändå, menar han. –Jag umgicks hela förmiddagen med min Maria och vår lilla dotter. Några komplicerade ritualer behövs inte på Alla hjärtans, det är viktigast att vi visar vår uppskattning till varandra. Och jag tycker nog att vi kan göra det oftare, inte bara på de ”utvalda” och bestämda högtidsdagarna, säger Pär-Ove.

Karl Arne Löthgren, gruppledare för Centerpartiet
Centerledaren Karl Arne Löthgren är en av många som denna dag väljer att uppvakta sin käraste. Och dagar i vänlighetens tecken är mycket viktiga, tycker han. –Vi brukar fira Alla hjärtans dag på något sätt. Hur det blir idag återstår att se. Jag kan inte säga för mycket eftersom frun inte är hemma ännu. Risken finns att hon får reda på mina planer, säger han med ett skratt. – Alla hjärtans är en speciell dag. Den är betydelsefull. Det är så mycket dåligt i vardagen och när en sådan här dag lyser upp mår man bra. Sen tycker jag nog att man borde skicka ett Alla hjärtans-kort till Mr Bush och hoppas att han tar åt sig av vänligheten istället för att planera att skjuta sina kanoner, förklarar Karl Arne.

Ha en trevlig Alla hjärtans dag. Passa gärna på att skicka en trevlig hälsning till någon ni tycker om via vår sida ”Hälsningen”.

Publicerad 14 februari 2003 klockan 14:26

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. Väl på plats blev det däremot ett tråkigare resultat. Lindlöven fick med sig flera spel i powerplay men fick svårt att utnyttja dessa vilket slutade med en dyster fredagskväll där man nu placerar sig under kvalstrecket.

22 januari 2021 klockan 21:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Foto: Jennie Larsson

Kilometerlång kö när lastbilar fastnade i Hällabacken

Snöfallet har under fredagsförmiddagen skapat stora problem på riksväg 50, när tunga fordon blev strandade i Hällabacken norr om Lindesberg.

22 januari 2021 klockan 13:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lastbil välte vid norra infarten: ”Stort dieselläckage”

UPPDATERAD. På fredagsförmiddagen larmades räddningstjänst och polis till norra ...

Nytt förslag från ny nämnd ska ge fler chans till jobb

Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför ...

Lastbil med släp har vält på R50: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD. Strax före klockan åtta på torsdagskvällen larmades räddningstjä...

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen
Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan ...
20 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder
En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan Hagelin att agera. För fem månader sedan startade han...
20 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning
UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även högstadieelever skall kunna studera hemifrån under rå...
20 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med ...

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den ...

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna

När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick anvä...

Annons


Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lö...

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson...

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Sjuksköterskan Anne-li Adolfsson vaccinerar boende på Tallåsen i Lindesberg. Foto: Lindesbergs kommun

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man att samtliga särskilda boenden i Örebro län ska ha fått sin första dos.
– Vaccineringen i kommunerna har gått mycket bra och alla kommuner gör ett otroligt arbete, säger Ingmar Ångman, områdeschef välfärd och folkhälsa, Region Örebro län.

14 januari 2021 klockan 08:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen
Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick hemmalaget svårt att spela in de...
13 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”
UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis och ambulans till riksväg 68 där en trafikolycka inträ...
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nu är de populära skidspåren dragna igen
För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en bristvara. Vintern 2020/2021 har dock b...
13 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-13

2021-01-13

2021-01-12

2021-01-12

2021-01-12

2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-24 10:59