Så firar vi Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag som många håller varmt om hjärtat och firar med middagar, kärleksdrinkar, blommor och konfekt. En dag då vi uppvaktar vår käraste eller kanske någon nära vän. Nere i blomsteraffärerna står flickorna redo att sälja ut rosor i enorma mängder. Den som har för vana att köa på eftermiddagen vet hur svårt det är att komma över en sådan kärleksförklaring en dag som denna. Men vad gör man inte för att hålla traditionen uppe – eller rättare sagt: för att hålla kärlekens låga tänd ytterligare ett år.

Denna dag brukar de flesta medier bjuda på spaltmeter med tips och trix hur man fixar den absolut bästa middagen, drinken, presenten eller i kvinnornas fall makeupen. Därför kommer vi inte publicera några sådana tips, det överlåter vi till dem. Dock tänker vi avslöja hur de människor vi har för vana att uppfatta som lite tröga och kalla kommer att fira denna värmens och kärlekens dag. Smälter de som smör eller segar de som sirap? Vi talar naturligtvis om våra kärlekskranka politiker runt om i kommunen. Blir det middag med levande ljus eller omröstning framför TVn för att besluta vilket program man ska välja för följande tittarperiod? Vi har svaren!

En av de utvalda i denna närgånga utfrågning är Anders Ceder, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Socialdemokrat som han är kan tyckas att en ros vore mer än rätt en dag som denna. Anders beskrivs ofta av kollegor eller andra nära arbetskamrater som en stor snäll och go björn. Kan han verkligen leva upp till rollen idag?
Idag är det Alla hjärtans, hur brukar du fira det?
-Är det idag? (skratt) Ja du, jag är inte sån som brukar fira de här nya traditionerna som Halloween och Alla hjärtans dag. De är ju inte ens våra helgdagar, så jag vet inte riktigt.
Inte ens en extra fin middag med frugan ikväll?
-Jo, det kan tänkas bli något gott att äta. Men jag kan ju inte avslöja om jag tänker uppvakta med blommor. Då får hon ju reda på det innan jag hunnit hem ikväll. (skratt)

Agneta Haikara Nilsdotter, gruppledare för Vänsterpartiet
Alla hjärtans dag är bra, men det finns alltid en risk att det bara blir ett kommersiellt jippo, tycker Agneta. Dock firar hon dagen med sin familj med lite extra gott att äta.
-Jag tänker bjuda familjen på en god kaka. Barnen får självklart lite godis, geléhjärtan och sånt. Det viktigaste med Alla hjärtans tycker jag ändå är att man ska vara extra snäll. Det behöver inte betyda massor av inköp, det handlar ju om att visa extra uppskattning till de man tycker om, förklarar Agneta. En sen middag med levande ljus och en flaska vin blir det dock inte. –Jag går nog till sängs ganska tidigt med en bra bok, säger hon.

Pär-Ove Lindqvist, gruppledare för Moderaterna
En dag där vi påbjudet uppvaktar varandra är nog ganska viktigt och nyttigt att vi har, tycker Pär-Ove spontant. Själv tvingas han dock arbeta hela eftermiddagen, men uppvaktning ska det vara ändå, menar han. –Jag umgicks hela förmiddagen med min Maria och vår lilla dotter. Några komplicerade ritualer behövs inte på Alla hjärtans, det är viktigast att vi visar vår uppskattning till varandra. Och jag tycker nog att vi kan göra det oftare, inte bara på de ”utvalda” och bestämda högtidsdagarna, säger Pär-Ove.

Karl Arne Löthgren, gruppledare för Centerpartiet
Centerledaren Karl Arne Löthgren är en av många som denna dag väljer att uppvakta sin käraste. Och dagar i vänlighetens tecken är mycket viktiga, tycker han. –Vi brukar fira Alla hjärtans dag på något sätt. Hur det blir idag återstår att se. Jag kan inte säga för mycket eftersom frun inte är hemma ännu. Risken finns att hon får reda på mina planer, säger han med ett skratt. – Alla hjärtans är en speciell dag. Den är betydelsefull. Det är så mycket dåligt i vardagen och när en sådan här dag lyser upp mår man bra. Sen tycker jag nog att man borde skicka ett Alla hjärtans-kort till Mr Bush och hoppas att han tar åt sig av vänligheten istället för att planera att skjuta sina kanoner, förklarar Karl Arne.

Ha en trevlig Alla hjärtans dag. Passa gärna på att skicka en trevlig hälsning till någon ni tycker om via vår sida ”Hälsningen”.

Publicerad 14 februari 2003 klockan 14:26

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Daniel och Lars Magnusson, tredje och andra generationens brunnsborrare. Foto: Jennie Einarsson

Familjeföretaget firade 80 år av borrande i marken

Ända sedan året 1943 har familjeföretaget Magnussons & Petterssons Brunnsborrningsfirma i Lindesberg varit verksamma i Örebroregionen. Detta firades under fredagen med öppet hus och 80-årsfest vid företagets lokaler på industriområdet i Lindesberg. Där bjöds det bland annat på korv, kaffe, tipspromenad och visning av en äldre variant av brunnsborrningsmaskin. Man fick också ta del av kuriosa, som till exempel att företaget under sina 80 år har hela 1,8 miljoner meter borrade brunnshål på meritlistan.
– Ja, det har blivit några meter genom åren, skrattar Daniel Magnusson, tredje generationens brunnsborrare.

22 september 2023 klockan 19:15 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons


Jonas Norin sålde naturgodis, remmar och glutenfri marknadsnougat. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Ett knippe ögonblick från årets Lindemarken

Likt fjolåret arrangerades Lindemarken åter på Charlottenlunds Handelsområde, där ett 50-tal knallar hade ställt fram sina marknadsbord med korv, strumpor, väskor och allt däremellan. Som sig bör denna dag rådde en trevlig marknadskänsla ackompanjerad av doften från munkar och brända mandlar. LindeNytt gjorde ett besök vid lunchtid för att ta pulsen på årets Lindemarken och bjuder här på några ögonblicksbilder.

22 september 2023 klockan 16:32 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Rekordmånga starter på helgens Linde Judo Open

Sedan starten 2016 har Linde Judo Open vuxit till att bli ett av Judosveriges största evenemang. I år är tä...

Behåll Lasarettet i Lindesberg!

INSÄNDARE/DEBATT: Det ekonomiska problemet är lätt att lösa. Tillgången av sjukvård är central för ett samhälles ...

Seriefavoriten blev för tuff när de gästade LIF

Det blev seger i säsongspremiären efter en säsong i Division 1, under torsdagen blev det andra siffror. ...

Peter Asplund, verksamhetschef intensivvården Region Örebro län. Foto: Håkan Risberg / Region Örebro län.

Antalet intensivvårdsplatser på Lindesbergs lasarett halveras

De 16 intensivvårdsplatser som idag finns i länet, fördelat på tre sjukhus, kommer att reduceras till 14 stycken med start 4 december. Den reducering som görs berör endast Lindesbergs lasarett, där dagens fyra IVA-platser halveras till två.
– Vi har, som alltid, prövat olika alternativ för att behålla kapaciteten, säger Peter Asplund. Bland annat har vi tittat på möjligheten till ytterligare rotation från länet och anpassningar av viss administrativ tid. Vår egen personal täcker som alltid upp en väsentlig del av extrapass. Ändå ser vi inte att detta är tillräckligt, kommenterar Asplund i ett pressmeddelande på torsdagen.

21 september 2023 klockan 15:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Gynmottagningen om oron för kvinnorna: ”De kommer försvinna i det här”

I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit till gynekologmottagningen. Här ser man stora farhågor för kvinnosjukvården och kvinnorna som riskerar att försvinna i vårdköer.
– Vi har många kvinnor som går på kontroller för diverse åkommor, vart ska de kvinnorna ta vägen? säger Uroterapeut Rebecca Blomberg.

21 september 2023 klockan 13:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu stängs mellersta infarten
På måndag påbörjas arbetet med att byta ut den gamla brotrumman som leder vattnet från Torphyttebäcken under Fotbollsgatan vid den mellersta ...
21 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Storbacka: ”En fråga om anständighet – vägra angiverilagen”
INSÄNDARE/DEBATT: Jag vill att Lindesbergs kommun säger nej till anmälningsplikt, dvs den angiverilag som Tidöpartierna vill utreda. Det kommer ...
21 september 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Ögonmottagningen riskerar försvinna: ”Tänker mycket på patienterna”
I LindeNytts artikelserie om specialistmottagningarna på Lindesbergs lasarett, som nu ligger i farozonen med det nya sparförslaget, har turen kommit...
20 september 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesberg klättrar sex placeringar i Svenskt Näringslivs ranking. Foto: Jennie Einarsson

Lindesberg bottenrankad – igen

Idag släppte Svenskt Näringsliv den årliga rapporten där de rankar företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Efter fjolårets placering på plats 284 gör Lindesbergs kommun en blygsam förbättring med sex placeringar, men är fortsatt kvar i botten – nu på plats 278.

20 september 2023 klockan 12:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Astrid Andersson, Ida Luth-Lind och Vilda Nilsson - när de sjunger tillsammans heter de IvaViaAvi. Foto: Anna Andersson

Bred uppslutning – musik för alla vid Världens Barn-konserten

Musikaliskt fulladdat för Världens Barn-konserten på söndag. Några är favoriter i repris. Kulturskolans barnkör är med liksom Björn Eremo och förstås Jesper Hugosson som hållit i taktpinnen för Världens Barn i många år.

20 september 2023 klockan 11:13 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Ungdomar skrämde hästar och hotade gårdsägare som ingrep

En gårdsägare strax utanför Lindesberg fick på måndagskvällen ovälkommet besök av ett gäng ...

Så många kräftor gick in i burarna: ”Vi är nöjda”

Drygt 7000 kräftor blev den sammanlagda fångsten när allmänhetens fiske hölls i fredags.

Annons


Andreas Svahn (S). Foto: Pressbild/Camilla Lagerman

Svahn efter demonstranternas besvikelse: ”Jag kommer gärna tillbaka”

Efter måndagens demonstration utanför kommunhuset i Lindesberg väcktes starka reaktioner över att regionrådet Andreas Svahn (S) aldrig mötte demonstranterna och deras frågeställningar. Istället för regionrådet kom Bengt Storbacka (S) ut och mötte folksamlingen, dock bara för att förklara att Svahn redan var inne i byggnaden och att han var mycket stressad till nästa möte. Nu ger Andreas Svahn sin syn på det som inträffade.
– Jag hade ingen praktisk möjlighet att göra något utöver den timmen som vi hade avsatt, jag hade ett nytt möte direkt efter och då hade jag behövt göra andra människor besvikna.

19 september 2023 klockan 12:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

TV: Se demonstranternas kritik efter uteblivet möte med Svahn

När klockan hade passerat 16:00 hade fortfarande inte Andreas Svahn (S) synts till vid ...

bildspel Massiv uppslutning i demonstration – men Andreas Svahn tog bakvägen

Måndagens demonstration utanför kommunhuset i Lindesberg fick en massiv uppslutning ...

Inför dagens demonstration: ”Vill ha svar på våra frågor”

Beskedet om att nya nedskärningar är att vänta på Lindesbergs lasarett redan under ...

bildspel Soliga ponnytävlingar avslutar Fornabodas säsong

Ponnytravet fick inleda Fornabodas travsäsong och då var det väl inte mer än rätt att de även fick sä...

bildspel Brutal utklassning av IFK Lindesberg

Inför lördagens hemmamatch mot Hovsta så kvarstår fyra matcher inom Fotbollsfemman, där poängen blir avgörande för ...

Seger i den Allsvenska comebacken

Det blir jubel redan i comebacken! Efter en säsong som obesegrade i Division 1 så kommer LIF Lindesberg tillbaka till ...

Foto: Privat

Ytterligare en misstänkt dumpad hund – hittad i dåligt skick

Sent på onsdagskvällen syntes en liten hund springa lös i Grönbo, till synes mycket rädd och förvirrad. Under torsdagen placerades en fälla ut i området för att försöka fånga in den ensamma lilla hunden, något som på fredagsmorgonen lyckades.
– Det har ju varit kallt på nätterna nu, så det känns skönt att den gick i fällan och fick komma in, säger upphittaren som inte vill uppge sitt namn.

15 september 2023 klockan 11:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Traktorer spänner musklerna när ”tractorpulling” arrangeras
På lördag väntar en riktig folkfest när dånande traktorer ska dra tunga lass på gärdet hos Rickard Larsson i Fågryte utanför Fellingsbro. ...
15 september 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Nedskärningar hotar livskvaliteten för länets invånare – Rädda Lindesbergsakuten nu!
INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro län står inför en ekonomisk utmaning som kräver besparingar. Det är en realitet vi inte kan blunda för. Men ...
15 september 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Fisket blir av – och det ser bra ut också
Efter att ha tvingats flytta fram kräftfisket vid två tillfällen, sammanlagt en månads tid, kommer man på fredagen äntligen kunna genomföra ...
15 september 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-09-15

2023-09-15

2023-09-14

2023-09-14

2023-09-13

2023-09-13

2023-09-12

2023-09-12

2023-09-11

2023-09-11

2023-09-11

2023-09-10

2023-09-08

2023-09-08

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-09-24 03:20