Så firar vi Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag som många håller varmt om hjärtat och firar med middagar, kärleksdrinkar, blommor och konfekt. En dag då vi uppvaktar vår käraste eller kanske någon nära vän. Nere i blomsteraffärerna står flickorna redo att sälja ut rosor i enorma mängder. Den som har för vana att köa på eftermiddagen vet hur svårt det är att komma över en sådan kärleksförklaring en dag som denna. Men vad gör man inte för att hålla traditionen uppe – eller rättare sagt: för att hålla kärlekens låga tänd ytterligare ett år.

Denna dag brukar de flesta medier bjuda på spaltmeter med tips och trix hur man fixar den absolut bästa middagen, drinken, presenten eller i kvinnornas fall makeupen. Därför kommer vi inte publicera några sådana tips, det överlåter vi till dem. Dock tänker vi avslöja hur de människor vi har för vana att uppfatta som lite tröga och kalla kommer att fira denna värmens och kärlekens dag. Smälter de som smör eller segar de som sirap? Vi talar naturligtvis om våra kärlekskranka politiker runt om i kommunen. Blir det middag med levande ljus eller omröstning framför TVn för att besluta vilket program man ska välja för följande tittarperiod? Vi har svaren!

En av de utvalda i denna närgånga utfrågning är Anders Ceder, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Socialdemokrat som han är kan tyckas att en ros vore mer än rätt en dag som denna. Anders beskrivs ofta av kollegor eller andra nära arbetskamrater som en stor snäll och go björn. Kan han verkligen leva upp till rollen idag?
Idag är det Alla hjärtans, hur brukar du fira det?
-Är det idag? (skratt) Ja du, jag är inte sån som brukar fira de här nya traditionerna som Halloween och Alla hjärtans dag. De är ju inte ens våra helgdagar, så jag vet inte riktigt.
Inte ens en extra fin middag med frugan ikväll?
-Jo, det kan tänkas bli något gott att äta. Men jag kan ju inte avslöja om jag tänker uppvakta med blommor. Då får hon ju reda på det innan jag hunnit hem ikväll. (skratt)

Agneta Haikara Nilsdotter, gruppledare för Vänsterpartiet
Alla hjärtans dag är bra, men det finns alltid en risk att det bara blir ett kommersiellt jippo, tycker Agneta. Dock firar hon dagen med sin familj med lite extra gott att äta.
-Jag tänker bjuda familjen på en god kaka. Barnen får självklart lite godis, geléhjärtan och sånt. Det viktigaste med Alla hjärtans tycker jag ändå är att man ska vara extra snäll. Det behöver inte betyda massor av inköp, det handlar ju om att visa extra uppskattning till de man tycker om, förklarar Agneta. En sen middag med levande ljus och en flaska vin blir det dock inte. –Jag går nog till sängs ganska tidigt med en bra bok, säger hon.

Pär-Ove Lindqvist, gruppledare för Moderaterna
En dag där vi påbjudet uppvaktar varandra är nog ganska viktigt och nyttigt att vi har, tycker Pär-Ove spontant. Själv tvingas han dock arbeta hela eftermiddagen, men uppvaktning ska det vara ändå, menar han. –Jag umgicks hela förmiddagen med min Maria och vår lilla dotter. Några komplicerade ritualer behövs inte på Alla hjärtans, det är viktigast att vi visar vår uppskattning till varandra. Och jag tycker nog att vi kan göra det oftare, inte bara på de ”utvalda” och bestämda högtidsdagarna, säger Pär-Ove.

Karl Arne Löthgren, gruppledare för Centerpartiet
Centerledaren Karl Arne Löthgren är en av många som denna dag väljer att uppvakta sin käraste. Och dagar i vänlighetens tecken är mycket viktiga, tycker han. –Vi brukar fira Alla hjärtans dag på något sätt. Hur det blir idag återstår att se. Jag kan inte säga för mycket eftersom frun inte är hemma ännu. Risken finns att hon får reda på mina planer, säger han med ett skratt. – Alla hjärtans är en speciell dag. Den är betydelsefull. Det är så mycket dåligt i vardagen och när en sådan här dag lyser upp mår man bra. Sen tycker jag nog att man borde skicka ett Alla hjärtans-kort till Mr Bush och hoppas att han tar åt sig av vänligheten istället för att planera att skjuta sina kanoner, förklarar Karl Arne.

Ha en trevlig Alla hjärtans dag. Passa gärna på att skicka en trevlig hälsning till någon ni tycker om via vår sida ”Hälsningen”.

Publicerad 14 februari 2003 klockan 14:26

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. ...

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt ...

Barndietisten Sara Ask håller digital föreläsning om barns "matkrångel". Foto: Jan Åke Eriksson

Barndietistens råd ger mindre matkrångel

Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med maten. Dietisten Sara Ask vet hur det fungerar – nu kommer hon med tips och råd.

6 maj 2021 klockan 08:06 av Hans Andersson Visa hela artikeln

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare
För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda ...
5 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga
Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att ...
4 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt
Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, möter deltagarna människor som ...
4 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnvägsövergång i centrala Lindesberg. Föraren valde nämligen att smita från platsen utan att anmäla det inträffade eller invänta polis.
– Det finns vittnen till det här, kommenterar Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

30 april 2021 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den ...

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står ...

Valborgsmässofirandet inställt även i år

Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som p...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen

En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den nya Lindbackaskolan säkrare för eleverna. Bygget kommer att innebära vissa trafikstörningar i området, meddelar Lindesbergs kommun och Samhällsbyggnad Bergslagen.

26 april 2021 klockan 15:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Enklare att testas för covid-19 med Lådan
Region Örebro län utökar nu möjligheterna att kunna testa sig för covid-19 genom att införa Lådan. Lådan finns från och med idag, måndag, ...
26 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”
Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 - det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osä...
23 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Örebro län har tredje högsta smittspridningen i landet
Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den tredje högsta smittspridningen. I Lindesbergs ...
23 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-15

2021-04-15

2021-05-08 22:05