Så firar vi Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag, en dag som många håller varmt om hjärtat och firar med middagar, kärleksdrinkar, blommor och konfekt. En dag då vi uppvaktar vår käraste eller kanske någon nära vän. Nere i blomsteraffärerna står flickorna redo att sälja ut rosor i enorma mängder. Den som har för vana att köa på eftermiddagen vet hur svårt det är att komma över en sådan kärleksförklaring en dag som denna. Men vad gör man inte för att hålla traditionen uppe – eller rättare sagt: för att hålla kärlekens låga tänd ytterligare ett år.

Denna dag brukar de flesta medier bjuda på spaltmeter med tips och trix hur man fixar den absolut bästa middagen, drinken, presenten eller i kvinnornas fall makeupen. Därför kommer vi inte publicera några sådana tips, det överlåter vi till dem. Dock tänker vi avslöja hur de människor vi har för vana att uppfatta som lite tröga och kalla kommer att fira denna värmens och kärlekens dag. Smälter de som smör eller segar de som sirap? Vi talar naturligtvis om våra kärlekskranka politiker runt om i kommunen. Blir det middag med levande ljus eller omröstning framför TVn för att besluta vilket program man ska välja för följande tittarperiod? Vi har svaren!

En av de utvalda i denna närgånga utfrågning är Anders Ceder, kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Socialdemokrat som han är kan tyckas att en ros vore mer än rätt en dag som denna. Anders beskrivs ofta av kollegor eller andra nära arbetskamrater som en stor snäll och go björn. Kan han verkligen leva upp till rollen idag?
Idag är det Alla hjärtans, hur brukar du fira det?
-Är det idag? (skratt) Ja du, jag är inte sån som brukar fira de här nya traditionerna som Halloween och Alla hjärtans dag. De är ju inte ens våra helgdagar, så jag vet inte riktigt.
Inte ens en extra fin middag med frugan ikväll?
-Jo, det kan tänkas bli något gott att äta. Men jag kan ju inte avslöja om jag tänker uppvakta med blommor. Då får hon ju reda på det innan jag hunnit hem ikväll. (skratt)

Agneta Haikara Nilsdotter, gruppledare för Vänsterpartiet
Alla hjärtans dag är bra, men det finns alltid en risk att det bara blir ett kommersiellt jippo, tycker Agneta. Dock firar hon dagen med sin familj med lite extra gott att äta.
-Jag tänker bjuda familjen på en god kaka. Barnen får självklart lite godis, geléhjärtan och sånt. Det viktigaste med Alla hjärtans tycker jag ändå är att man ska vara extra snäll. Det behöver inte betyda massor av inköp, det handlar ju om att visa extra uppskattning till de man tycker om, förklarar Agneta. En sen middag med levande ljus och en flaska vin blir det dock inte. –Jag går nog till sängs ganska tidigt med en bra bok, säger hon.

Pär-Ove Lindqvist, gruppledare för Moderaterna
En dag där vi påbjudet uppvaktar varandra är nog ganska viktigt och nyttigt att vi har, tycker Pär-Ove spontant. Själv tvingas han dock arbeta hela eftermiddagen, men uppvaktning ska det vara ändå, menar han. –Jag umgicks hela förmiddagen med min Maria och vår lilla dotter. Några komplicerade ritualer behövs inte på Alla hjärtans, det är viktigast att vi visar vår uppskattning till varandra. Och jag tycker nog att vi kan göra det oftare, inte bara på de ”utvalda” och bestämda högtidsdagarna, säger Pär-Ove.

Karl Arne Löthgren, gruppledare för Centerpartiet
Centerledaren Karl Arne Löthgren är en av många som denna dag väljer att uppvakta sin käraste. Och dagar i vänlighetens tecken är mycket viktiga, tycker han. –Vi brukar fira Alla hjärtans dag på något sätt. Hur det blir idag återstår att se. Jag kan inte säga för mycket eftersom frun inte är hemma ännu. Risken finns att hon får reda på mina planer, säger han med ett skratt. – Alla hjärtans är en speciell dag. Den är betydelsefull. Det är så mycket dåligt i vardagen och när en sådan här dag lyser upp mår man bra. Sen tycker jag nog att man borde skicka ett Alla hjärtans-kort till Mr Bush och hoppas att han tar åt sig av vänligheten istället för att planera att skjuta sina kanoner, förklarar Karl Arne.

Ha en trevlig Alla hjärtans dag. Passa gärna på att skicka en trevlig hälsning till någon ni tycker om via vår sida ”Hälsningen”.

Publicerad 14 februari 2003 klockan 14:26

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Ett dussin vackra katter fanns på plats hos Kotten & Co under söndagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen kattens dag. 12 oerhört ståtliga katter från olika håll i länet tävlade under dagen om att bli utsedd till den allra vackraste.

28 november 2022 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens fö...

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på ...

Joyce DiDonato, Renée Fleming och Kelli O´hara gestaltar tre kvinnor i operaversionen av Timmarna. Foto: Folkets Hus och Parker.

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera – i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan Lindesbergs Filmstudio och Lindesbergs kommun.

25 november 2022 klockan 10:01 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ha gått till attack mot en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg. Den misstänkte skall ha riktat hugg med ett vasst föremål mot kvinnan.
– Hon har skadats, men det handlar inte om livshotande skador, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

24 november 2022 klockan 17:06 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar
Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog över ägarskapet av LindeGym. Numera är ...
24 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg
Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när Lindesbergsbaserade bandet Stew gör sin andra spelning på hemmaplan ...
23 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka
UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare ...
23 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Christoffer Wilhelmsson och Christer Pilblad från KulturFöreningen Hillstreet. Foto: Jennie Einarsson

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags för den årligen återkommande musikfesten. Under helgen kommer en mängd lokala och regionala band att äntra scenen på Kulturhuset Hillstreet i Lindesberg.
– Vi spänner över hela registret i år tycker jag, det blir allt från 80-tals synth-pop till hårdare rock, punk och även goth. Något för alla helt enkelt, berättar Christer Pilblad från kulturföreningen Hillstreet.

22 november 2022 klockan 17:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha blivit stående tvärs över vägen och orsakat stora trafikstörningar, uppger polisen.

22 november 2022 klockan 08:47 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den ...

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i ...

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. ...

Annons

- Se möjligheterna i bonusfamiljen, säger Pia Graniittiaho. Fotograf: Charlotte Estman-Wennstrom.

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske går för fort också för de vuxna.
– Det kan vara så att man frågar sig ”när kan vi flytta ihop?” och det kan vara svårt att slå av på takten, när man är kär, säger Pia Graniittiaho vid Barnavårdsföreningen i Finland, där hon arbetar med stärkt föräldraskap och fokuserar på skilsmässa och bonusfamiljer.

18 november 2022 klockan 09:40 av Hans Andersson Visa hela artikeln

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i ...

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”

Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och ...

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar

Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av...

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare

Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre ...

Linde Energi varnar för elräkningsbedrägeri

I samband med att det beslutade stödet för höga elpriser ska betalas ut till elanvändare har det uppdagats en ...

Ett nytt segerjubel gjordes under måndagen. Bilden är tagen från en tidigare seger. Foto: Hasse Persson

LIF fortsätter serien i topp!

LIF Lindesberg fortsätter att vara ”herren på täppan” av Division 1-tabellen. Under måndagskvällen tog man sin femte raka seger, vilket gjordes mot IFK Tumba HK som även dem är ett bekant lag inom tidigare säsong i Allsvenskan.

14 november 2022 klockan 23:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

LindeNytt avslöjar: Instagramkonto uppmanar följare att misshandla ungdomar mot betalning
Under söndagskvällen uppmärksammades LindeNytt om ett Instagramkonto, där ungdomar, de flesta elever på en högstadieskola i Lindesbergs kommun, ...
14 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kazue Ikeda fick Harmonis kulturpris
Dansläraren Kazue Ikeda har tilldelats 2022 års kulturpris till minne av Gudrun Persson. Detta kungjordes på fredagskvällen i samband med att ...
12 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel IFK Nora firade 115 år med jubileumsmatch
Under fredagen firades IFK Nora 115 år som förening. Firandet gjordes med två speciella handbollsmatcher där man, förutom en intern Noramatch, ...
12 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-04

2022-11-03

2022-11-02

2022-11-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-11-29 13:09