Arkivbild på Fabian Wallouch Lindholm från förra säsongens hemmamatch mot Amo Foto: Hasse Persson

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock arenans läktare att stå tomma.
– Publiken är alltid en stor faktor och de kommer att vara avsaknade.

Det har varit en mardrömsinledning av den nya säsongen för LIF Lindesberg som efter sina första två spelade matcher på bortaplan placeras sist i den Allsvenska tabellen.

Trots ett högt tempo och ett starkt anfall i den säsongsinledande matchen mot seriefavoriten Hammarby så blev det en klar förlust och även under förra helgen blev det en förlust, då mot VästeråsIrsta där LIF Lindesbergs försvar svek.

– Vi är såklart inte nöjda med de två inledande matcherna, anfallsspelet blir däremot hela tiden bättre även om vi har problem med försvarsspelet och det är något vi ständigt jobbar med att hitta lösningar på, säjer LIF Lindesbergs tränare Stefan Karlsson.

– Hammarby är tippade väldigt högt i serien och mycket talar för att flera lag kommer att få svårt att vinna mot dem så jag ser inte direkt något skam i att vi inte vann den matchen, även om jag tycker att de vann större än vad jag trodde, menar Stefan som även ger en kommentar på förra matchen mot Västerås:

– I förra matchen så gör vi 28 mål på Västerås samtidigt som vi bommar flertalet lägen och vi har en del att slipa på när det kommer till de tekniska lägena, även då så känns det som att anfallsspelet blir bättre och där börjar vi känna oss bekväma.

Trots de två inledande förlusterna så laddar laget vidare och redan på fredag väntar säsongens första hemmamatch i Lindesberg Arena.

– Det sitter i väggarna, det blir en annan trygghet för killarna som dessutom slipper de långa resorna och har möjlighet att förbereda sig på ett helt annat sätt, säjer Stefan

Trots säsongens hemmaplansdebut så kommer arenan att se annorlunda ut än vid vanliga matcher där läktarna kommer att stå tomma på grund av den rådande situationen med covid-19, trots att Folkhälsomyndighetens regler säjer att man får ha upp till 50 personer på plats.

– Till denna match väljer vi att inte ”välja ut” vilka som ska ha förtur till att se matchen, vi hoppas istället på att vi kommer ha andra förutsättningar från den 1:a oktober med ett högre publiktak och då kan vi erbjuda alla som vill att se matchen. Skulle det vara så att restriktionerna kvarstår efter den 1:a oktober så kommer vi att hitta en väg för att vi, så rättvist som möjligt, ska kunna erbjuda alla en möjlighet att se matchen live, berättar LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl.

– Det är såklart synd att vi inte kommer att kunna ha publiken med oss, de är alltid en stor faktor som bär länge och de kommer vara avsaknade under matchen, kommenterar tränare Stefan Karlsson.

Hemmamatchen på fredag är även Stefans första hemmamatch med sitt nya lag LIF Lindesberg där det sylvassa Amo HK kommer att stå som motståndare, ett lag som tränas av en god vän till tränare Karlsson, Andreas Stockenberg.

– Visst kommer det bli ett rivalmöte mellan oss tränare men samtidigt står lagen i olika lägen där Amo laddar fullt ut mot Handbollsligan (elitserien) medan vi i LIF är som ett nytt projekt med flera ändringar i truppen från ifjol, vi är på olika plan i satsningen, menar Stefan som ändå ser en chans för seger:

– Som sagt så är anfallsspelet bättre och skulle vi vinna målvaktsmatchen på fredag då har vi en stor chans att ta hem hela matchen, sätter vi försvarsspelet så kan Amo få en tråkig hemresa under fredagskvällen.

Matchguide LIF Lindesberg-Amo HK
När och var: Fredag 25/9 i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00 (publikfritt)
Matchen går att följa med matchkommentatorer och spelarintervjuer via solidsport.com (Användarkonto behövs)

Senaste mötet mot Amo: Båda fjolårsmatcherna mot Amo var svåra för LIF som inte var nära någon poäng i någon av matcherna där det orangea spelet inte låg på topp, matcherna slutade 32-41 hemma och 40-30 borta

Läget i tabellen: Efter två matcher placeras LIF Lindesberg längst ner i tabellen, laget står utan poäng och har -22 i målskillnad vilket såklart är en jobbig inledning på den nya säsongen.
Det aktuella motståndarlaget Amo har dock inlett sin säsong på bästa sätt genom två segrar mot Kärra och nykomlingen Vinslöv, Amo har spelat till sig 4 poäng ligger därmed på en andra plats i tabellen bakom favorittippade Hammarby.

Publicerad 23 september 2020 klockan 11:21

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Läsarbild. Foto: Hanna Johansson

Stort pådrag i Storå efter larm om brand vid äldreboende

Strax före klockan 18 på onsdagskvällen, larmades Nerikes Brandkår till en lägenhetsbrand i Storå. Branden hade uppstått i en lägenhet tillhörande äldreboendet på orten. Dessbättre var situationen snabbt under kontroll och ingen person skall ha skadats.
– Personen som bor i lägenheten är anträffad, han befann sig utanför boendet och skall inte vara skadad, uppger polisens presstalesperson, Stefan Wickberg.

21 oktober 2020 klockan 19:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Fredrik Norman

Brand i äldreboende: ”Rökdykare har gått in”

Just nu bekämpar Nerikes Brandkår en brand i ett äldreboende i Storå. Enligt polisens uppgifter skall det brinna i köket.
– Det här inkom klockan 17.57. Rökdykare har gått in. Mer än så vet jag inte för tillfället, kommenterar Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

21 oktober 2020 klockan 18:19 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Flera viltolyckor på kort tid: ”Ökad risk på hösten och vintern”

Under veckan har flertalet viltolyckor inträffat i vårt område - och även ...

Coronaläget: Alla länsinvånare uppmanas att följa de allmänna råden

Antalet covid-smittade personer i Örebro län fortsätter att öka. Inför stundande h...

Hagaberg ska bli framtidens stadsdel i Lindesberg

PRESSMEDDELANDE: Nu börjar en förändringsresa i Lindesberg som många Lindesbergare – på olika sätt – ...

Jonatan Björkman, Adam Thybeck och Benito Skarp bildar Mt. Seaside, som nu släppt en EP till minne av sin vän, Josefine. Foto: Benito Skarp

Sorgen efter vännens plötsliga död präglar deras musik

Det har nu gått sex månader sedan den där ödesdigra dagen i april, då deras vän Josefine under ännu oklara omständigheter gick bort alldeles för tidigt blott 22 år gammal. Under halvåret som har passerat har killarna i Mt. Seaside använt sin kreativa sida för att ta sig igenom sorgen, något som resulterade i EP:n ”I Am Loud”, som är en hyllning till deras saknade vän.
– Bara några dagar efter att hon hade gått bort satt jag hemma med gitarren och skrev, berättar Jonatan Björkman.

20 oktober 2020 klockan 07:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett snöfallsområde är på väg mot Lindesbergsområdet. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för snöfall

Under tisdagen förväntas ett snöfallsområde dra in över den norra länsdelen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning med anledning av att det förväntas komma upp till 5 centimeter snö under relativt kort tid. Samtidigt betonas att snön med största sannolikhet blir ett väldigt kortvarigt inslag.

19 oktober 2020 klockan 11:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man anhållen för misshandel av partner
En man i 40-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha misshandlat en kvinna under söndagen. Enligt polisen rör det sig om våld i nära ...
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

KD vill se ung omsorg inom äldreomsorgen
Låt ungdomar få arbeta med våra äldre och ge dem en mer meningsfull vardag med social gemenskap. Detta tycker Kristdemokraterna i Lindesberg.
19 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Förlust efter utdragen straffläggning
Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avg...
18 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Jennie Larsson

Teknos AB planerar att stänga produktionen i Vedevåg

Den finskägda jättekoncernen Teknos AB planerar att stänga ned sin verksamhet i Vedevåg, något som påverkar ett trettiotal arbetstillfällen. Den informationen fick personalen under ett möte tidigare i veckan.

16 oktober 2020 klockan 13:44 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Replik till Sveaskog: ”…vad vet jag, som bara bor mitt i skogen”

Lars Flamme, som initierat debatten rörande skogsavverkning i området ...

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Miljardkontrakt till lokal byggfirma när Coop bygger gigantisk terminal

Tommy Allström Byggproduktion AB i Lindesberg har fått i uppdrag att bygga Coop:s nya ...

AnnonsEtt av Lindlövens målförsök där Anton Toolanen drog iväg ett skott i den andra perioden Foto: Timmy Lundegård

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvällen, tabellettan HC Dalen stod som motståndare och visade direkt kvalitet i sitt spel där smålänningarna kunde sno åt sig tre nya poäng.

15 oktober 2020 klockan 22:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kroppskultur på hög nivå

På lördag visas balett på bio - för första gången i Lindesberg. Det är något som gläder Aksana Lodhi. Hon och Fanny Nelson...

100 000 kronor samlades in trots pandemin

Lite drygt 100 000 kronor samlade Världens Barn Lindesberg in fram till mitten av oktober - trots ett mycket svårt ...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

Coronaläget: Fortsatt ökning av covid-19 i länet

I en ny lägesrapport från Region Örebro Län kommer uppgifter om att spridningen av covid-19 fortsätter ...

Regionen behöver en omstart

INSÄNDARE/DEBATT: Region Örebro läns två ledande politiker har tillsammans med sina närmaste tjänstemän lyckats avskaffa prim...

Bergslagens Sparbank avsätter ytterligare 1 miljon till föreningslivet

PRESSMEDDELANDE: Coronapandemin fortsätter att slå hårt mot föreningslivet. Därför...

Jens Isemo, vd på Linde energi. Foto: Linde energi

Får guldmedalj för grönt arbete: ”Hållbarhet genomsyrar hela Linde energi”

PRESSMEDDELANDE: Förra året var första gången Linde energi utvärderades enligt den internationellt erkända EcoVadis-metoden. När årets resultat publicerats står det klart att det kommunägda bolaget förbättrat sitt hållbarhetsarbete, når målet att samtliga utvärderade områden ska vara gröna och därmed står sig ännu bättre i internationell jämförelse.

13 oktober 2020 klockan 10:24 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storbacka föreslås bli ordförande för kommunstyrelsen
Socialdemokraterna i Lindesberg föreslår nu att Bengt Storbacka skall efterträda Irja Gustavsson som kommunstyrelsens ordförande. Detta beslut ...
13 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misstänkt anlagd brand vid återvinningsstation
Tidigt på måndagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en brand intill Högstadieplan i Lindesberg. På plats kunde man konstatera att det ...
12 oktober 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindesbergs unga artister sjunger för Världens Barn
- Jag har bett om att få vara med i konserten! För det är inte bara en konsert - pengarna går till något viktigt, markerar Matilda Klack.
12 oktober 2020 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-10-12

2020-10-12

2020-10-12

2020-10-10

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-09

2020-10-08

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-07

2020-10-06

2020-10-21 20:39