Arkivbild på Fabian Wallouch Lindholm från förra säsongens hemmamatch mot Amo Foto: Hasse Persson

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock arenans läktare att stå tomma.
– Publiken är alltid en stor faktor och de kommer att vara avsaknade.

Det har varit en mardrömsinledning av den nya säsongen för LIF Lindesberg som efter sina första två spelade matcher på bortaplan placeras sist i den Allsvenska tabellen.

Trots ett högt tempo och ett starkt anfall i den säsongsinledande matchen mot seriefavoriten Hammarby så blev det en klar förlust och även under förra helgen blev det en förlust, då mot VästeråsIrsta där LIF Lindesbergs försvar svek.

– Vi är såklart inte nöjda med de två inledande matcherna, anfallsspelet blir däremot hela tiden bättre även om vi har problem med försvarsspelet och det är något vi ständigt jobbar med att hitta lösningar på, säjer LIF Lindesbergs tränare Stefan Karlsson.

– Hammarby är tippade väldigt högt i serien och mycket talar för att flera lag kommer att få svårt att vinna mot dem så jag ser inte direkt något skam i att vi inte vann den matchen, även om jag tycker att de vann större än vad jag trodde, menar Stefan som även ger en kommentar på förra matchen mot Västerås:

– I förra matchen så gör vi 28 mål på Västerås samtidigt som vi bommar flertalet lägen och vi har en del att slipa på när det kommer till de tekniska lägena, även då så känns det som att anfallsspelet blir bättre och där börjar vi känna oss bekväma.

Trots de två inledande förlusterna så laddar laget vidare och redan på fredag väntar säsongens första hemmamatch i Lindesberg Arena.

– Det sitter i väggarna, det blir en annan trygghet för killarna som dessutom slipper de långa resorna och har möjlighet att förbereda sig på ett helt annat sätt, säjer Stefan

Trots säsongens hemmaplansdebut så kommer arenan att se annorlunda ut än vid vanliga matcher där läktarna kommer att stå tomma på grund av den rådande situationen med covid-19, trots att Folkhälsomyndighetens regler säjer att man får ha upp till 50 personer på plats.

– Till denna match väljer vi att inte ”välja ut” vilka som ska ha förtur till att se matchen, vi hoppas istället på att vi kommer ha andra förutsättningar från den 1:a oktober med ett högre publiktak och då kan vi erbjuda alla som vill att se matchen. Skulle det vara så att restriktionerna kvarstår efter den 1:a oktober så kommer vi att hitta en väg för att vi, så rättvist som möjligt, ska kunna erbjuda alla en möjlighet att se matchen live, berättar LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl.

– Det är såklart synd att vi inte kommer att kunna ha publiken med oss, de är alltid en stor faktor som bär länge och de kommer vara avsaknade under matchen, kommenterar tränare Stefan Karlsson.

Hemmamatchen på fredag är även Stefans första hemmamatch med sitt nya lag LIF Lindesberg där det sylvassa Amo HK kommer att stå som motståndare, ett lag som tränas av en god vän till tränare Karlsson, Andreas Stockenberg.

– Visst kommer det bli ett rivalmöte mellan oss tränare men samtidigt står lagen i olika lägen där Amo laddar fullt ut mot Handbollsligan (elitserien) medan vi i LIF är som ett nytt projekt med flera ändringar i truppen från ifjol, vi är på olika plan i satsningen, menar Stefan som ändå ser en chans för seger:

– Som sagt så är anfallsspelet bättre och skulle vi vinna målvaktsmatchen på fredag då har vi en stor chans att ta hem hela matchen, sätter vi försvarsspelet så kan Amo få en tråkig hemresa under fredagskvällen.

Matchguide LIF Lindesberg-Amo HK
När och var: Fredag 25/9 i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00 (publikfritt)
Matchen går att följa med matchkommentatorer och spelarintervjuer via solidsport.com (Användarkonto behövs)

Senaste mötet mot Amo: Båda fjolårsmatcherna mot Amo var svåra för LIF som inte var nära någon poäng i någon av matcherna där det orangea spelet inte låg på topp, matcherna slutade 32-41 hemma och 40-30 borta

Läget i tabellen: Efter två matcher placeras LIF Lindesberg längst ner i tabellen, laget står utan poäng och har -22 i målskillnad vilket såklart är en jobbig inledning på den nya säsongen.
Det aktuella motståndarlaget Amo har dock inlett sin säsong på bästa sätt genom två segrar mot Kärra och nykomlingen Vinslöv, Amo har spelat till sig 4 poäng ligger därmed på en andra plats i tabellen bakom favorittippade Hammarby.

Publicerad 23 september 2020 klockan 11:21

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-12 06:24