Arkivbild på Fabian Wallouch Lindholm från förra säsongens hemmamatch mot Amo Foto: Hasse Persson

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen med covid-19 kommer dock arenans läktare att stå tomma.
– Publiken är alltid en stor faktor och de kommer att vara avsaknade.

Det har varit en mardrömsinledning av den nya säsongen för LIF Lindesberg som efter sina första två spelade matcher på bortaplan placeras sist i den Allsvenska tabellen.

Trots ett högt tempo och ett starkt anfall i den säsongsinledande matchen mot seriefavoriten Hammarby så blev det en klar förlust och även under förra helgen blev det en förlust, då mot VästeråsIrsta där LIF Lindesbergs försvar svek.

– Vi är såklart inte nöjda med de två inledande matcherna, anfallsspelet blir däremot hela tiden bättre även om vi har problem med försvarsspelet och det är något vi ständigt jobbar med att hitta lösningar på, säjer LIF Lindesbergs tränare Stefan Karlsson.

– Hammarby är tippade väldigt högt i serien och mycket talar för att flera lag kommer att få svårt att vinna mot dem så jag ser inte direkt något skam i att vi inte vann den matchen, även om jag tycker att de vann större än vad jag trodde, menar Stefan som även ger en kommentar på förra matchen mot Västerås:

– I förra matchen så gör vi 28 mål på Västerås samtidigt som vi bommar flertalet lägen och vi har en del att slipa på när det kommer till de tekniska lägena, även då så känns det som att anfallsspelet blir bättre och där börjar vi känna oss bekväma.

Trots de två inledande förlusterna så laddar laget vidare och redan på fredag väntar säsongens första hemmamatch i Lindesberg Arena.

– Det sitter i väggarna, det blir en annan trygghet för killarna som dessutom slipper de långa resorna och har möjlighet att förbereda sig på ett helt annat sätt, säjer Stefan

Trots säsongens hemmaplansdebut så kommer arenan att se annorlunda ut än vid vanliga matcher där läktarna kommer att stå tomma på grund av den rådande situationen med covid-19, trots att Folkhälsomyndighetens regler säjer att man får ha upp till 50 personer på plats.

– Till denna match väljer vi att inte ”välja ut” vilka som ska ha förtur till att se matchen, vi hoppas istället på att vi kommer ha andra förutsättningar från den 1:a oktober med ett högre publiktak och då kan vi erbjuda alla som vill att se matchen. Skulle det vara så att restriktionerna kvarstår efter den 1:a oktober så kommer vi att hitta en väg för att vi, så rättvist som möjligt, ska kunna erbjuda alla en möjlighet att se matchen live, berättar LIF Lindesbergs klubbchef Ricky Nordahl.

– Det är såklart synd att vi inte kommer att kunna ha publiken med oss, de är alltid en stor faktor som bär länge och de kommer vara avsaknade under matchen, kommenterar tränare Stefan Karlsson.

Hemmamatchen på fredag är även Stefans första hemmamatch med sitt nya lag LIF Lindesberg där det sylvassa Amo HK kommer att stå som motståndare, ett lag som tränas av en god vän till tränare Karlsson, Andreas Stockenberg.

– Visst kommer det bli ett rivalmöte mellan oss tränare men samtidigt står lagen i olika lägen där Amo laddar fullt ut mot Handbollsligan (elitserien) medan vi i LIF är som ett nytt projekt med flera ändringar i truppen från ifjol, vi är på olika plan i satsningen, menar Stefan som ändå ser en chans för seger:

– Som sagt så är anfallsspelet bättre och skulle vi vinna målvaktsmatchen på fredag då har vi en stor chans att ta hem hela matchen, sätter vi försvarsspelet så kan Amo få en tråkig hemresa under fredagskvällen.

Matchguide LIF Lindesberg-Amo HK
När och var: Fredag 25/9 i Lindesberg Arena med matchstart kl. 19.00 (publikfritt)
Matchen går att följa med matchkommentatorer och spelarintervjuer via solidsport.com (Användarkonto behövs)

Senaste mötet mot Amo: Båda fjolårsmatcherna mot Amo var svåra för LIF som inte var nära någon poäng i någon av matcherna där det orangea spelet inte låg på topp, matcherna slutade 32-41 hemma och 40-30 borta

Läget i tabellen: Efter två matcher placeras LIF Lindesberg längst ner i tabellen, laget står utan poäng och har -22 i målskillnad vilket såklart är en jobbig inledning på den nya säsongen.
Det aktuella motståndarlaget Amo har dock inlett sin säsong på bästa sätt genom två segrar mot Kärra och nykomlingen Vinslöv, Amo har spelat till sig 4 poäng ligger därmed på en andra plats i tabellen bakom favorittippade Hammarby.

Publicerad 23 september 2020 klockan 11:21

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro län bör vi i det sammanhanget fundera på om vi förvaltar arvet på ett värdigt sätt.

26 juli 2021 klockan 08:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för stenkastning under färd. Detta var den tredje attacken mot väktare i Lindesberg – inom loppet av två dygn.
– Det här är mycket allvarligt, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juli 2021 klockan 09:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda ...

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Räddningstjänsten finns på plats och norrgående körfält är för tillfället avstängt för trafik och begränsad framkomlighet råder.

16 juli 2021 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg
Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen
En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller
Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska ...
15 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för tredje året i rad. Över 100 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

14 juli 2021 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp vaccinationsmottagningarna för drop-in.
– Prova, kom direkt och ha med legitimation, antalet tillgängliga doser avgör för dagen säger Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare i ett pressmeddelande.

14 juli 2021 klockan 09:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne i Fellingsbro folkhögskola och tillkallade polis. När inkräktarna insåg att de var upptäckta tog de sin tillflykt till skogs.

12 juli 2021 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig ...

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets ...

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”

Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Gunilla Pöchhacker, ordförande i Företagarna, var med och överraskade Victoria. Foto: Lindesbergs kommun

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev

Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat det. På grund av restriktionerna blev ingen sådan festlighet aktuell under våren, men frisören Victoria Sander blev dock firad ändå när Lindesbergs kommun och organisationen Företagarna överraskade henne under förra veckan.

7 juli 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Modiga ungdomar når nya höjder på Klotenlägret
48 ungdomar i åldern 13-15 år upplever under veckan ett riktigt sommaräventyr, då de deltar i Klotenlägret som är en del i Lindesbergs kommuns ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan
När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

2021-06-29

2021-06-29

2021-06-29

2021-07-27 03:48