Foto: Timmy Lundegård

Seger efter häftig upphämtning

Efter en jämn inledning av fredagens match i Stadsskogsskolas Idrottshall så kom det en storm av mål när den andra perioden tog sin början, hela arton mål gjordes under matchen där WSK efter ett 0-3-underläge gick upp och förbi på mindre än nio minuter i den andra perioden.

Det var två jämna lag som stod redo under fredagskvällen, den tidigare tabellettan Skälby hade stor revanschlust efter säsongens första förlust bakom sig mot den nuvarande ledaren Arboga och gästade nu Lindesberg i en match som redan på förhand tippades till en jämn drabbning.

Matchen inleddes jämnt där båda lagen stod med varsitt starkt spel, bortalaget spelade tufft i försvarsspelet och visade att det fanns en anledning till att de hittas högt i tabellen.
WSK fick flera chanser för skott på mål inledningsvis men fick ständigt stopp av det omöjliga försvarsspelet som gjorde att hemmalaget aldrig kom nära bortamålet.

Bortalaget Skälby gavs även dem chanser på mål och efter fyra minuter var det en kamp om bollen närs hemmalagets målgård, efter kämpande från båda lagen att få kontroll på bollen lyckades bortalaget att få in ett snabbt skott på mål, ett mål som gav bortalaget en tidig ledning.

WSK höll upp ett starkt försvar under perioden där hemmabacken William Svensson blev nyttig i försvaret efter flertalet blockerande bollar, Skälby fick dock ett nytt målläge som utökade matchen till 0-2.

Ännu en utökning var dock nära, med bara sekunder kvar lyckades bortalaget att spela bort hemmalagets tuffa försvar och med en Skälby-spelare ensam på plan mot målvakt Kristoffer Pettersson så sköts en ny boll i hemmanätet.
Skottet gjordes dock för sent och domaren dömde bort målet på grund av att periodens speltid var snabbare att rinna ut än spelarens målskott.

– De var starka inledningsvis både konditionsmässigt och fysiskt, samtidigt kände vi hade dem där vi ville ha dem, vi kände att vi var bättre och planen låg mest i att trötta ut dem, berättar Mattias ”Palten” Pettersson efter matchen och menar att det trots ett underläge inte fanns någon oro i laget:

– Bollarna sattes aldrig inledningsvis men vi sade till varandra i laget att ”det kommer”.

Det var hårda kamper om bollen Foto: Timmy Lundegård

Tålamodet visade sig hjälpa för i den andra perioden haglade målen in.
WSKs spel hade gått upp en nivå och tempot hade ökats till en grad som gav mängder av nya målchanser, trots ett tidigt mål för Skälby så var hemmalaget för snabba när halva perioden hade spelats.

Efter en avblåsning vid bortamålet var Oskar Svanholm snabb med att spela in lagets första mål i matchen, ett mål som påbörjade en skörd av nya målchanser.

Med WSK inne i matchen fick Skälby minimalt med spel på hemmalagets planhalva och försvaret fick fullt upp, bara två minuter efter WSKs inledande mål lyckades hemmalaget spela upp bollen vid bortamålet där ”Palten” kunde skjuta in 2-3.

Upphämtningen fortsatte där Niklas Carlsson kvitterade matchen till 3-3 genom ett skott i målets övre vänsterkant, trots att bortalaget lyckades studsa in 3-4 så spelade sig WSK snabbt ikapp och kvitterade på nytt med 4-4.

Jubel skulle dock snart höras från Stadsskogens 50-manna publik där hemmaduon Niklas Carlsson och Mattias ”Palten” Pettersson tog sig förbi hela Skälbys försvarsspel där dem fintade bort målvakten genom ett passningsspel som gav Pettersson ett fritt läge på högerkanten, ledningen var till slut i WSKs händer.

Ett nytt mål spelades in inom de sista femton sekunderna av forwarden Isac Eriksson, detta betydde att hemmalaget vände matchen från 0-3 till 6-4 på mindre än nio minuter.

– Jag antar att vi är lite av humörspelare, när första målet väl kom så började vi få roligt och då bara kom målen. Samtidigt så kände vi att Skälby-spelarna blev tröttare längs hela perioden vilket hjälpte oss ännu mer att få lägen, säjer Mattias ”Palten” Pettersson.

Oskar Svanholm inledde WSKs målskörd Foto: Timmy Lundegård

Hemmalaget hade gått från ett stort underläge till en imponerande upphämtning med sex mål under nio minuter, inför den sista perioden var det två trötta lag som klev in på planen där WSK tidigt visade att upphämtningsshowen inte var över.

Niklas Carlsson hade på nytt lyckats spela sig förbi Skälbys försvar och kunde, efter ett fritt läge mot målvakten, utöka målskörden.
Utökningen fortsatte där flertalet mål gjordes och efter en time-out från båda lagen så fick hemmalaget upp sitt målantal till dubbla siffror.

Skälby fick även dem chanser på mål där målvakt Kristoffer Pettersson fick visa sin snabbhet i målet genom att fånga en rullande boll som fångades precis på mållinjen.

Bortalaget hann i de sista sekunderna att avsluta matchen med ett sjunde mål, men med elva triumfer från WSK under matchen så fanns det ingen fysisk chans att spela sig tillbaka, detta till Skälbys stora besvikelse.

– Vi står båda med tio man var och då är det inte så konstigt att det lätt tar ut sig samtidigt har vi starka killar i truppen som orkar långt och jag känner att det var det som tog oss vinnande genom matchen, berättar ”Palten”.

– Jag tycker att vi har många bra spelare i truppen, det är en väldigt jämn trupp där man i stort sätt skulle kunna sätta in vem som helst var som helst och det blir bra hur vi än gör.

Med två raka segrar så kommer laget möta tabellens två tuffaste konkurrenter under uppkomande månad, både Västerås och Arboga kommer att mötas i november och förhoppningsvis kommer kvällens vinst hjälpa WSK framåt.

– Inför kommande matcher kommer vi såklart att ta med oss spelet från den andra perioden och kämpa vidare på det vi gjorde där, framför allt målgörandet, när det lossnar är det roligt.

Resultat WSK Lindesberg-Skälby IBK
Slutresultat: 11-7 (0-2, 6-2, 5-3)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-3 Oskar Svanholm (Ass: Tage Sjöberg)
2-3 Mattias Pettersson (Ass: Oskar Svanholm)
3-3 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
4-4 Isac Eriksson (Ass: William Ardesjö)
5-4 Mattias Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
6-4 Isac Eriksson
7-4 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
8-4 Pontus Hellsing (Ass: Johan Pettersson)
9-4 Johan Pettersson (Ass: Isac Eriksson)
10-6 Noah Karlsson (Ass: Isac Eriksson)
11-6 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)

Läget i tabellen: Efter en ny seger så placeras WSK över det översta strecket som 4:a med bara en poäng ifrån Västerås och Skälby som delar på 2:a och 3:e platsen.
Det obesegrade Arboga leder tabellen med 14 poäng medan IBF Örebro placeras sist med 1 poäng, WSKs uppkommande motståndare Köping placeras som 10:a med 2 poäng.

Nästa match: Onsdag 4:e november vs Köpings IS i Karlbergshallen med matchstart kl. 20.00.
Fredagens match finns att se eftersänd via WSK Lindesbergs Facebooksida.

Publicerad 30 oktober 2020 klockan 23:49

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 14:33