Foto: Timmy Lundegård

Seger efter häftig upphämtning

Efter en jämn inledning av fredagens match i Stadsskogsskolas Idrottshall så kom det en storm av mål när den andra perioden tog sin början, hela arton mål gjordes under matchen där WSK efter ett 0-3-underläge gick upp och förbi på mindre än nio minuter i den andra perioden.

Det var två jämna lag som stod redo under fredagskvällen, den tidigare tabellettan Skälby hade stor revanschlust efter säsongens första förlust bakom sig mot den nuvarande ledaren Arboga och gästade nu Lindesberg i en match som redan på förhand tippades till en jämn drabbning.

Matchen inleddes jämnt där båda lagen stod med varsitt starkt spel, bortalaget spelade tufft i försvarsspelet och visade att det fanns en anledning till att de hittas högt i tabellen.
WSK fick flera chanser för skott på mål inledningsvis men fick ständigt stopp av det omöjliga försvarsspelet som gjorde att hemmalaget aldrig kom nära bortamålet.

Bortalaget Skälby gavs även dem chanser på mål och efter fyra minuter var det en kamp om bollen närs hemmalagets målgård, efter kämpande från båda lagen att få kontroll på bollen lyckades bortalaget att få in ett snabbt skott på mål, ett mål som gav bortalaget en tidig ledning.

WSK höll upp ett starkt försvar under perioden där hemmabacken William Svensson blev nyttig i försvaret efter flertalet blockerande bollar, Skälby fick dock ett nytt målläge som utökade matchen till 0-2.

Ännu en utökning var dock nära, med bara sekunder kvar lyckades bortalaget att spela bort hemmalagets tuffa försvar och med en Skälby-spelare ensam på plan mot målvakt Kristoffer Pettersson så sköts en ny boll i hemmanätet.
Skottet gjordes dock för sent och domaren dömde bort målet på grund av att periodens speltid var snabbare att rinna ut än spelarens målskott.

– De var starka inledningsvis både konditionsmässigt och fysiskt, samtidigt kände vi hade dem där vi ville ha dem, vi kände att vi var bättre och planen låg mest i att trötta ut dem, berättar Mattias ”Palten” Pettersson efter matchen och menar att det trots ett underläge inte fanns någon oro i laget:

– Bollarna sattes aldrig inledningsvis men vi sade till varandra i laget att ”det kommer”.

Det var hårda kamper om bollen Foto: Timmy Lundegård

Tålamodet visade sig hjälpa för i den andra perioden haglade målen in.
WSKs spel hade gått upp en nivå och tempot hade ökats till en grad som gav mängder av nya målchanser, trots ett tidigt mål för Skälby så var hemmalaget för snabba när halva perioden hade spelats.

Efter en avblåsning vid bortamålet var Oskar Svanholm snabb med att spela in lagets första mål i matchen, ett mål som påbörjade en skörd av nya målchanser.

Med WSK inne i matchen fick Skälby minimalt med spel på hemmalagets planhalva och försvaret fick fullt upp, bara två minuter efter WSKs inledande mål lyckades hemmalaget spela upp bollen vid bortamålet där ”Palten” kunde skjuta in 2-3.

Upphämtningen fortsatte där Niklas Carlsson kvitterade matchen till 3-3 genom ett skott i målets övre vänsterkant, trots att bortalaget lyckades studsa in 3-4 så spelade sig WSK snabbt ikapp och kvitterade på nytt med 4-4.

Jubel skulle dock snart höras från Stadsskogens 50-manna publik där hemmaduon Niklas Carlsson och Mattias ”Palten” Pettersson tog sig förbi hela Skälbys försvarsspel där dem fintade bort målvakten genom ett passningsspel som gav Pettersson ett fritt läge på högerkanten, ledningen var till slut i WSKs händer.

Ett nytt mål spelades in inom de sista femton sekunderna av forwarden Isac Eriksson, detta betydde att hemmalaget vände matchen från 0-3 till 6-4 på mindre än nio minuter.

– Jag antar att vi är lite av humörspelare, när första målet väl kom så började vi få roligt och då bara kom målen. Samtidigt så kände vi att Skälby-spelarna blev tröttare längs hela perioden vilket hjälpte oss ännu mer att få lägen, säjer Mattias ”Palten” Pettersson.

Oskar Svanholm inledde WSKs målskörd Foto: Timmy Lundegård

Hemmalaget hade gått från ett stort underläge till en imponerande upphämtning med sex mål under nio minuter, inför den sista perioden var det två trötta lag som klev in på planen där WSK tidigt visade att upphämtningsshowen inte var över.

Niklas Carlsson hade på nytt lyckats spela sig förbi Skälbys försvar och kunde, efter ett fritt läge mot målvakten, utöka målskörden.
Utökningen fortsatte där flertalet mål gjordes och efter en time-out från båda lagen så fick hemmalaget upp sitt målantal till dubbla siffror.

Skälby fick även dem chanser på mål där målvakt Kristoffer Pettersson fick visa sin snabbhet i målet genom att fånga en rullande boll som fångades precis på mållinjen.

Bortalaget hann i de sista sekunderna att avsluta matchen med ett sjunde mål, men med elva triumfer från WSK under matchen så fanns det ingen fysisk chans att spela sig tillbaka, detta till Skälbys stora besvikelse.

– Vi står båda med tio man var och då är det inte så konstigt att det lätt tar ut sig samtidigt har vi starka killar i truppen som orkar långt och jag känner att det var det som tog oss vinnande genom matchen, berättar ”Palten”.

– Jag tycker att vi har många bra spelare i truppen, det är en väldigt jämn trupp där man i stort sätt skulle kunna sätta in vem som helst var som helst och det blir bra hur vi än gör.

Med två raka segrar så kommer laget möta tabellens två tuffaste konkurrenter under uppkomande månad, både Västerås och Arboga kommer att mötas i november och förhoppningsvis kommer kvällens vinst hjälpa WSK framåt.

– Inför kommande matcher kommer vi såklart att ta med oss spelet från den andra perioden och kämpa vidare på det vi gjorde där, framför allt målgörandet, när det lossnar är det roligt.

Resultat WSK Lindesberg-Skälby IBK
Slutresultat: 11-7 (0-2, 6-2, 5-3)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-3 Oskar Svanholm (Ass: Tage Sjöberg)
2-3 Mattias Pettersson (Ass: Oskar Svanholm)
3-3 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
4-4 Isac Eriksson (Ass: William Ardesjö)
5-4 Mattias Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
6-4 Isac Eriksson
7-4 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
8-4 Pontus Hellsing (Ass: Johan Pettersson)
9-4 Johan Pettersson (Ass: Isac Eriksson)
10-6 Noah Karlsson (Ass: Isac Eriksson)
11-6 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)

Läget i tabellen: Efter en ny seger så placeras WSK över det översta strecket som 4:a med bara en poäng ifrån Västerås och Skälby som delar på 2:a och 3:e platsen.
Det obesegrade Arboga leder tabellen med 14 poäng medan IBF Örebro placeras sist med 1 poäng, WSKs uppkommande motståndare Köping placeras som 10:a med 2 poäng.

Nästa match: Onsdag 4:e november vs Köpings IS i Karlbergshallen med matchstart kl. 20.00.
Fredagens match finns att se eftersänd via WSK Lindesbergs Facebooksida.

Publicerad 30 oktober 2020 klockan 23:49

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Glädjetjut och eufori när Lindeskolans avgångselever äntligen tog studenten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under en klarblå himmel och strålande sol fick väntande anhöriga ta emot sina nyutsprungna studenter på den utsmyckade skolgården.

11 juni 2021 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det ...

Gänget i Dystopia, med kalkbrottet i bakgrunden. Foto: Viaplay

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt premiärdatum, och den 13 juni släpps samtliga åtta avsnitt hos streamingtjänsten.
– Vi gick verkligen all in med det visuella, men det hade inte blivit så här bra utan de fantastiska miljöerna vi filmade i, berättar regissören och upphovsmakaren Richard Jarnhed för LindeNytt.

9 juni 2021 klockan 11:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Karin Sundin / Tyst minut genomförs vid Lindesbergs lasarett. Foto: Region Örebro län / Camilla Lagerman, LindeNytt

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour nattetid på halva Akuten, Lindesberg, beslutades 2019 av RÖLs Hälso- och Sjukvårdsnämnd med hopp om ekonomisk besparing.

9 juni 2021 klockan 08:15 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år
Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten med Martin Almgren ute på sjön Råsvalen. Även i år är ...
8 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”
En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gärningsman i anslutning till bankomaten vid Bergslagens Sparbank i centrala ...
8 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna
"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 månader inom Lindesbergs kommuns förskolor." Så står ...
7 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under fredagskvällen. Polisen larmades till adressen vid 18-tiden – men då hade den misstänkte redan försvunnit från platsen.
– Kvinnan fördes till sjukhus med skador i ansiktet, hon var vaken och talbar. Ett tillhygge har använts och misshandeln rubriceras som grov, uppger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

7 juni 2021 klockan 12:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Jörgen Nydén vann Byggnadspriset 2021. Foto: Lindesbergs kommun

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av pandemin blev det dock inte den festliga prisutdelning som tidigare år, då man har delat ut dessa i samband med nationaldagsfirandet i Oscarsparken. Festligt blev det däremot ändå, och samtliga tre pristagare överraskades när representanter från kommunen dök upp med blommor och värdecheckar. För den som vill se hur det hela såg ut finns filmat material på kommunens hemsida.

7 juni 2021 klockan 10:20 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområ...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021

Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat ä...

Annons

Foto: Timmy Lundegård

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan

Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största kedja, Glaskedjan. Logotypen kommer att ändras, annars kommer allt att vara sig likt för det klassiska företaget som har funnits med sedan 1940-talet.
– Jag tycker att det känns väldigt positivt, säger Urban Lindqvist.

4 juni 2021 klockan 12:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort polispådrag i centrala Lindesberg efter larm om beväpnad man

UPPDATERAD KL. 19.42. Under torsdagseftermiddagen fick polisen in flera samtal från ...

Upplagt för solig loppisfest i Gusselby på nationaldagen

Med start klockan 11.00 på nationaldagen bjuder Gusselby Hembygdsförening in till byaloppis i ...

KD vill se fler båtplatser och gästbryggor i ”sjöstaden”

Lindesberg skulle bättre leva upp till epitetet sjöstaden om möjligheterna att ha båt...

Man död i frontalkrock utanför Lindesberg

En mycket allvarlig frontalkollision mellan lastbil och personbil inträffade på onsdagskvällen i höjd med ...

Mycket allvarlig frontalkrock på R50 mellan lastbil och personbil

UPPDATERAD KL. 19.34. Strax före klockan sju på onsdagskvällen larmade SOS Alarm att en ...

Kommunen letar nya villatomter i Lindesberg: ”Finns en stor efterfrågan”

Mellan 10-15 villatomter totalt skall tas fram i områdena Hermanstorp, ...

Arkivfoto: Timmy Lundegård

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina första entrébiljetter sedan säsongen 2019. Enbart hundra platser får fyllas, vilket enbart sker genom förköp via tickster.com.

1 juni 2021 klockan 18:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Blottare slog till vid motionsspår: ”Inväntade kvinna och visade sitt kön”
Polisen söker en medelålders man som under måndagen skall ha blottat sig för en kvinna, när hon motionerade runt sjön. Enligt polisuppgift skall...
1 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lättnader i restriktionerna – detta gäller från 1 juni
Idag, den 1 juni, genomförs de första lättnaderna i restriktionerna för att förhindra spridningen av covid-19. Från och med idag blir det å...
1 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Större vaccinleveranser att vänta under juni
Under vecka 22 vaccinerar Region Örebro län med totalt 15 000 doser vaccin. Just nu pågår vaccination i fas fyra, där personer som är födda ...
31 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-27

2021-05-27

2021-05-26

2021-05-26

2021-05-26

2021-05-24

2021-05-24

2021-05-23

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-13 05:18