Foto: Timmy Lundegård

Seger efter häftig upphämtning

Efter en jämn inledning av fredagens match i Stadsskogsskolas Idrottshall så kom det en storm av mål när den andra perioden tog sin början, hela arton mål gjordes under matchen där WSK efter ett 0-3-underläge gick upp och förbi på mindre än nio minuter i den andra perioden.

Det var två jämna lag som stod redo under fredagskvällen, den tidigare tabellettan Skälby hade stor revanschlust efter säsongens första förlust bakom sig mot den nuvarande ledaren Arboga och gästade nu Lindesberg i en match som redan på förhand tippades till en jämn drabbning.

Matchen inleddes jämnt där båda lagen stod med varsitt starkt spel, bortalaget spelade tufft i försvarsspelet och visade att det fanns en anledning till att de hittas högt i tabellen.
WSK fick flera chanser för skott på mål inledningsvis men fick ständigt stopp av det omöjliga försvarsspelet som gjorde att hemmalaget aldrig kom nära bortamålet.

Bortalaget Skälby gavs även dem chanser på mål och efter fyra minuter var det en kamp om bollen närs hemmalagets målgård, efter kämpande från båda lagen att få kontroll på bollen lyckades bortalaget att få in ett snabbt skott på mål, ett mål som gav bortalaget en tidig ledning.

WSK höll upp ett starkt försvar under perioden där hemmabacken William Svensson blev nyttig i försvaret efter flertalet blockerande bollar, Skälby fick dock ett nytt målläge som utökade matchen till 0-2.

Ännu en utökning var dock nära, med bara sekunder kvar lyckades bortalaget att spela bort hemmalagets tuffa försvar och med en Skälby-spelare ensam på plan mot målvakt Kristoffer Pettersson så sköts en ny boll i hemmanätet.
Skottet gjordes dock för sent och domaren dömde bort målet på grund av att periodens speltid var snabbare att rinna ut än spelarens målskott.

– De var starka inledningsvis både konditionsmässigt och fysiskt, samtidigt kände vi hade dem där vi ville ha dem, vi kände att vi var bättre och planen låg mest i att trötta ut dem, berättar Mattias ”Palten” Pettersson efter matchen och menar att det trots ett underläge inte fanns någon oro i laget:

– Bollarna sattes aldrig inledningsvis men vi sade till varandra i laget att ”det kommer”.

Det var hårda kamper om bollen Foto: Timmy Lundegård

Tålamodet visade sig hjälpa för i den andra perioden haglade målen in.
WSKs spel hade gått upp en nivå och tempot hade ökats till en grad som gav mängder av nya målchanser, trots ett tidigt mål för Skälby så var hemmalaget för snabba när halva perioden hade spelats.

Efter en avblåsning vid bortamålet var Oskar Svanholm snabb med att spela in lagets första mål i matchen, ett mål som påbörjade en skörd av nya målchanser.

Med WSK inne i matchen fick Skälby minimalt med spel på hemmalagets planhalva och försvaret fick fullt upp, bara två minuter efter WSKs inledande mål lyckades hemmalaget spela upp bollen vid bortamålet där ”Palten” kunde skjuta in 2-3.

Upphämtningen fortsatte där Niklas Carlsson kvitterade matchen till 3-3 genom ett skott i målets övre vänsterkant, trots att bortalaget lyckades studsa in 3-4 så spelade sig WSK snabbt ikapp och kvitterade på nytt med 4-4.

Jubel skulle dock snart höras från Stadsskogens 50-manna publik där hemmaduon Niklas Carlsson och Mattias ”Palten” Pettersson tog sig förbi hela Skälbys försvarsspel där dem fintade bort målvakten genom ett passningsspel som gav Pettersson ett fritt läge på högerkanten, ledningen var till slut i WSKs händer.

Ett nytt mål spelades in inom de sista femton sekunderna av forwarden Isac Eriksson, detta betydde att hemmalaget vände matchen från 0-3 till 6-4 på mindre än nio minuter.

– Jag antar att vi är lite av humörspelare, när första målet väl kom så började vi få roligt och då bara kom målen. Samtidigt så kände vi att Skälby-spelarna blev tröttare längs hela perioden vilket hjälpte oss ännu mer att få lägen, säjer Mattias ”Palten” Pettersson.

Oskar Svanholm inledde WSKs målskörd Foto: Timmy Lundegård

Hemmalaget hade gått från ett stort underläge till en imponerande upphämtning med sex mål under nio minuter, inför den sista perioden var det två trötta lag som klev in på planen där WSK tidigt visade att upphämtningsshowen inte var över.

Niklas Carlsson hade på nytt lyckats spela sig förbi Skälbys försvar och kunde, efter ett fritt läge mot målvakten, utöka målskörden.
Utökningen fortsatte där flertalet mål gjordes och efter en time-out från båda lagen så fick hemmalaget upp sitt målantal till dubbla siffror.

Skälby fick även dem chanser på mål där målvakt Kristoffer Pettersson fick visa sin snabbhet i målet genom att fånga en rullande boll som fångades precis på mållinjen.

Bortalaget hann i de sista sekunderna att avsluta matchen med ett sjunde mål, men med elva triumfer från WSK under matchen så fanns det ingen fysisk chans att spela sig tillbaka, detta till Skälbys stora besvikelse.

– Vi står båda med tio man var och då är det inte så konstigt att det lätt tar ut sig samtidigt har vi starka killar i truppen som orkar långt och jag känner att det var det som tog oss vinnande genom matchen, berättar ”Palten”.

– Jag tycker att vi har många bra spelare i truppen, det är en väldigt jämn trupp där man i stort sätt skulle kunna sätta in vem som helst var som helst och det blir bra hur vi än gör.

Med två raka segrar så kommer laget möta tabellens två tuffaste konkurrenter under uppkomande månad, både Västerås och Arboga kommer att mötas i november och förhoppningsvis kommer kvällens vinst hjälpa WSK framåt.

– Inför kommande matcher kommer vi såklart att ta med oss spelet från den andra perioden och kämpa vidare på det vi gjorde där, framför allt målgörandet, när det lossnar är det roligt.

Resultat WSK Lindesberg-Skälby IBK
Slutresultat: 11-7 (0-2, 6-2, 5-3)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-3 Oskar Svanholm (Ass: Tage Sjöberg)
2-3 Mattias Pettersson (Ass: Oskar Svanholm)
3-3 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
4-4 Isac Eriksson (Ass: William Ardesjö)
5-4 Mattias Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
6-4 Isac Eriksson
7-4 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
8-4 Pontus Hellsing (Ass: Johan Pettersson)
9-4 Johan Pettersson (Ass: Isac Eriksson)
10-6 Noah Karlsson (Ass: Isac Eriksson)
11-6 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)

Läget i tabellen: Efter en ny seger så placeras WSK över det översta strecket som 4:a med bara en poäng ifrån Västerås och Skälby som delar på 2:a och 3:e platsen.
Det obesegrade Arboga leder tabellen med 14 poäng medan IBF Örebro placeras sist med 1 poäng, WSKs uppkommande motståndare Köping placeras som 10:a med 2 poäng.

Nästa match: Onsdag 4:e november vs Köpings IS i Karlbergshallen med matchstart kl. 20.00.
Fredagens match finns att se eftersänd via WSK Lindesbergs Facebooksida.

Publicerad 30 oktober 2020 klockan 23:49

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Ann-Louise Hytter på Lindesbergs Fastigheter önskar förslag från allmänheten. Foto: Camilla Lagerman

Fastighetsägaren ber om förslag från allmänheten: ”Vad vill Lindesberg ha?”

Vid årsskiftet stängde Elon Ljud & Bild för gott i centrala Lindesberg, och sedan dess har lokalen på Kristinavägen stått tom. Nu vill fastighetsägaren, Lindesbergs Fastigheter, veta vad allmänheten helst vill se i lokalen.
– Vi är jätteöppna för roliga idéer, och är inte omöjliga på något sätt, säger Ann-Louise Hytter.

24 april 2024 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Befolkningens närhet till sjukvård i den norra delen av Region Örebro län ska begränsas

INSÄNDARE/DEBATT: I september 2023 presenterade Hälso- och sjukvårdsdirektören vid Region Örebro län en Utvecklingsplan för hälso- och sjukvården. Han föreslog en nedläggning av jourverksamheten för kirurgi i Lindesberg, en stängning av de fyra specialistmottagningarna samt stängning av psykiatrins slutenvårdsavdelning. På medicinkliniken skulle man fokusera på utbildning och forskning. Efteråt har man även föreslagit nedläggning av sjukhusets kök. Mat ska beställas från USÖ i små kartonger, såsom nu sker från kommunen till hemmen, inom kommunens äldrevård. Hur det blir om en patient läggs in på medicinkliniken mitt i natten och ska ha viss diet framkommer ej.

24 april 2024 klockan 11:04 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ibland är vägen fram till rätt beslut lite väl krokig!

INSÄNDARE/DEBATT: Det har den senaste tiden skrivits en hel del om fordonsprogrammet på Lindeskolan ...

Inför IFK Lindesberg-Pålsboda GoIF: Hemmalaget i favoritposition

Med ett rejält flyt på hemmaplan så är det inte samma tryck borta. I lördags blev det fö...

Poet ska sammanställa ungas tankar och visioner om Frövis framtid

I ett nytt projekt ska Region Örebro län tillsammans med flera samarbetspartners ta ...

Louise Tapper från Lindesberg tävlade med sin hund Bonzo. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Hemvärnets patrullhundar gjorde upp i lokalt mästerskap

Under söndagen avgjordes Distriktsmästerskapet i patrull för hemvärnshundar i skogarna kring Lindesberg. Totalt tre tävlande från Närkedistriktet gjorde upp om titeln, medan fyra andra ekipage från Värmland och Skaraborg tävlade inom sina egna distrikt.

22 april 2024 klockan 15:56 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En stunds fika och avkoppling för medlemmarna i HjärtLung Bergslagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Uppskattad avkoppling för hjärtsjuka i badhusets relax

Under fredagseftermiddagen samlades medlemmar från Riksförbundet HjärtLung Bergslagen på Energikällans relaxavdelning i Lindesberg, för några timmars avkoppling och omvårdnad. Medlemsträffarna fyller många funktioner, bland annat försöker man motverka ensamheten.
– Människor som är hjärtsjuka och lite äldre är ofta ensamma, då ville vi göra något gemensamt som alla kunde vara med på, berättar ordförande Gun Ehnvik.

22 april 2024 klockan 11:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Med gemensamma krafter blir klädbytardagen ännu större: ”Nu rensar vi garderoberna!”
Genom ett nytt samarbete ska årets klädbytardag i Lindesberg bli större än någonsin tidigare. Detta hoppas både Elin Olofsson, grundare av Gå...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Starkt folkligt stöd att bevara vårdcentralen i Storå: ”Förstår att folk är upprörda”
Utanför Storå vårdcentral lämnades på fredagen protestlistor, med 2 300 namnunderskrifter mot nedmonteringen av Storå vårdcentral, över till ...
19 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Bassängträningen håller seniorerna starkare och friskare
Region Örebro län vill utreda evidensen med bassängträning, för att se om det finns tydliga fördelar jämfört med annan träning. Detta i ett ...
19 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

DJ Nyström fixar feststämningen på nya nattklubben för ungdomar - KlubbMaze. Foto: Privat

Ny klubb riktad till ungdomar och EPA-häng

En ny satsning ska få ungdomar i bygden att ”klubba” och dansa loss – eller bara hänga med andra. Genom hårt slit av ideellt arbetande föräldrar och fritidsledare har traktens ungdomar nu fått en ny mötesplats – KlubbMaze på Hillstreet.
– På 80-talet fanns mängder av ställen att träffas på under helgen, så vi tyckte att det var på tiden att vi tog tag i det här nu, förklarar Elinor Strömberg, en av initiativtagarna till ungdomssatsningen.

18 april 2024 klockan 16:25 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fotograf: Patrik Svedberg

Dömd 16-åring motanmäler – två män åtalas för misshandel och olaga hot

Den 16-årige pojke som under tisdagen dömdes till ungdomsövervakning för grov misshandel har gjort en motanmälan, där båda offren i domen nu är åtalade för olaga hot respektive misshandel. Detta ska också vara upprinnelsen till den grova misshandel som pojken sedan dömdes för.

17 april 2024 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Örongodis utlovas när det bjuds på ”En strut kaRAMELler”

En härligt uppknäppt musikalisk stund utlovas när Linde Symphonic Band tillsammans med...

Därför varslar Kommunal om strejk

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunal har gått in i årets förhandlingar med rimliga krav. I en svår ekonomisk tid tar vi ansvar fö...

Trio från Lindesberg döms för grov misshandel och grovt hemfridsbrott

De tre unga män från Lindesberg som häktades den 8 februari, misstänkta för grov ...

Elin Kämpe och Amanda Orrbo fick med sig ett silver hem från Nederländerna. Foto: Frövi judo

Dubbla medaljer för Frövi judo efter mäktig tävlingshelg

Efter en intensiv tävlingshelg kan Frövi judo återigen stoltsera med två nya mästerskapsmedaljer. Amanda Orrbo och Elin Kämpe tog ett välförtjänt silver vid World Kata Games i Nederländerna, medan Ingrid Nilsson kämpade hem en bronsmedalj vid Junior European Cup i Polen.

15 april 2024 klockan 10:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Storbackas svar till ”Socialdemokrat i norr”

INSÄNDARE/DEBATT: Hej ”Socialdemokrat i norr”. Jag talar som förtroendevald och företrädare för...

Tala för dig själv, Bengt Storbacka!

INSÄNDARE/DEBATT: Med vilken rätt gör du dig till talesman för Socialdemokraterna i norra Region Örebro län i din ...

Elevernas glädje efter beskedet: ”Man blir glad i själen”

Efter torsdagens besked att det tunga fordonsprogrammet på Lindeskolan får vara kvar...

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på ...

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt ö...

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signes Tiktokvideo blev snabbt viral. Foto: Printscreen

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning till Sveriges befolkning att förbereda sig för krig, spred sig en stark oro bland barn och ungdomar. Detta uppmärksammade 15-åriga Signe Hedén från Lindesberg, som snabbt gjorde en video på TikTok där hon på ett enkelt sätt förklarade situationen för den yngre generationen. Videon blev snabbt viral med över 600 000 visningar och fångade även Sveriges Radios uppmärksamhet.
– Det var jättemånga som la ut videor på TikTok när de grät och skrev att det skulle bli krig i Sverige, då kände jag att jag behövde göra något, berättar Signe.

11 april 2024 klockan 10:14 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning
Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. ...
10 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”
Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, ...
10 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”
Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än nå...
10 april 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-04-09

2024-04-09

2024-04-09

2024-04-08

2024-04-08

2024-04-06

2024-04-05

2024-04-05

2024-04-04

2024-04-04

2024-04-03

2024-04-03

2024-04-02

2024-04-02

2024-04-25 07:40