Foto: Timmy Lundegård

Seger efter häftig upphämtning

Efter en jämn inledning av fredagens match i Stadsskogsskolas Idrottshall så kom det en storm av mål när den andra perioden tog sin början, hela arton mål gjordes under matchen där WSK efter ett 0-3-underläge gick upp och förbi på mindre än nio minuter i den andra perioden.

Det var två jämna lag som stod redo under fredagskvällen, den tidigare tabellettan Skälby hade stor revanschlust efter säsongens första förlust bakom sig mot den nuvarande ledaren Arboga och gästade nu Lindesberg i en match som redan på förhand tippades till en jämn drabbning.

Matchen inleddes jämnt där båda lagen stod med varsitt starkt spel, bortalaget spelade tufft i försvarsspelet och visade att det fanns en anledning till att de hittas högt i tabellen.
WSK fick flera chanser för skott på mål inledningsvis men fick ständigt stopp av det omöjliga försvarsspelet som gjorde att hemmalaget aldrig kom nära bortamålet.

Bortalaget Skälby gavs även dem chanser på mål och efter fyra minuter var det en kamp om bollen närs hemmalagets målgård, efter kämpande från båda lagen att få kontroll på bollen lyckades bortalaget att få in ett snabbt skott på mål, ett mål som gav bortalaget en tidig ledning.

WSK höll upp ett starkt försvar under perioden där hemmabacken William Svensson blev nyttig i försvaret efter flertalet blockerande bollar, Skälby fick dock ett nytt målläge som utökade matchen till 0-2.

Ännu en utökning var dock nära, med bara sekunder kvar lyckades bortalaget att spela bort hemmalagets tuffa försvar och med en Skälby-spelare ensam på plan mot målvakt Kristoffer Pettersson så sköts en ny boll i hemmanätet.
Skottet gjordes dock för sent och domaren dömde bort målet på grund av att periodens speltid var snabbare att rinna ut än spelarens målskott.

– De var starka inledningsvis både konditionsmässigt och fysiskt, samtidigt kände vi hade dem där vi ville ha dem, vi kände att vi var bättre och planen låg mest i att trötta ut dem, berättar Mattias ”Palten” Pettersson efter matchen och menar att det trots ett underläge inte fanns någon oro i laget:

– Bollarna sattes aldrig inledningsvis men vi sade till varandra i laget att ”det kommer”.

Det var hårda kamper om bollen Foto: Timmy Lundegård

Tålamodet visade sig hjälpa för i den andra perioden haglade målen in.
WSKs spel hade gått upp en nivå och tempot hade ökats till en grad som gav mängder av nya målchanser, trots ett tidigt mål för Skälby så var hemmalaget för snabba när halva perioden hade spelats.

Efter en avblåsning vid bortamålet var Oskar Svanholm snabb med att spela in lagets första mål i matchen, ett mål som påbörjade en skörd av nya målchanser.

Med WSK inne i matchen fick Skälby minimalt med spel på hemmalagets planhalva och försvaret fick fullt upp, bara två minuter efter WSKs inledande mål lyckades hemmalaget spela upp bollen vid bortamålet där ”Palten” kunde skjuta in 2-3.

Upphämtningen fortsatte där Niklas Carlsson kvitterade matchen till 3-3 genom ett skott i målets övre vänsterkant, trots att bortalaget lyckades studsa in 3-4 så spelade sig WSK snabbt ikapp och kvitterade på nytt med 4-4.

Jubel skulle dock snart höras från Stadsskogens 50-manna publik där hemmaduon Niklas Carlsson och Mattias ”Palten” Pettersson tog sig förbi hela Skälbys försvarsspel där dem fintade bort målvakten genom ett passningsspel som gav Pettersson ett fritt läge på högerkanten, ledningen var till slut i WSKs händer.

Ett nytt mål spelades in inom de sista femton sekunderna av forwarden Isac Eriksson, detta betydde att hemmalaget vände matchen från 0-3 till 6-4 på mindre än nio minuter.

– Jag antar att vi är lite av humörspelare, när första målet väl kom så började vi få roligt och då bara kom målen. Samtidigt så kände vi att Skälby-spelarna blev tröttare längs hela perioden vilket hjälpte oss ännu mer att få lägen, säjer Mattias ”Palten” Pettersson.

Oskar Svanholm inledde WSKs målskörd Foto: Timmy Lundegård

Hemmalaget hade gått från ett stort underläge till en imponerande upphämtning med sex mål under nio minuter, inför den sista perioden var det två trötta lag som klev in på planen där WSK tidigt visade att upphämtningsshowen inte var över.

Niklas Carlsson hade på nytt lyckats spela sig förbi Skälbys försvar och kunde, efter ett fritt läge mot målvakten, utöka målskörden.
Utökningen fortsatte där flertalet mål gjordes och efter en time-out från båda lagen så fick hemmalaget upp sitt målantal till dubbla siffror.

Skälby fick även dem chanser på mål där målvakt Kristoffer Pettersson fick visa sin snabbhet i målet genom att fånga en rullande boll som fångades precis på mållinjen.

Bortalaget hann i de sista sekunderna att avsluta matchen med ett sjunde mål, men med elva triumfer från WSK under matchen så fanns det ingen fysisk chans att spela sig tillbaka, detta till Skälbys stora besvikelse.

– Vi står båda med tio man var och då är det inte så konstigt att det lätt tar ut sig samtidigt har vi starka killar i truppen som orkar långt och jag känner att det var det som tog oss vinnande genom matchen, berättar ”Palten”.

– Jag tycker att vi har många bra spelare i truppen, det är en väldigt jämn trupp där man i stort sätt skulle kunna sätta in vem som helst var som helst och det blir bra hur vi än gör.

Med två raka segrar så kommer laget möta tabellens två tuffaste konkurrenter under uppkomande månad, både Västerås och Arboga kommer att mötas i november och förhoppningsvis kommer kvällens vinst hjälpa WSK framåt.

– Inför kommande matcher kommer vi såklart att ta med oss spelet från den andra perioden och kämpa vidare på det vi gjorde där, framför allt målgörandet, när det lossnar är det roligt.

Resultat WSK Lindesberg-Skälby IBK
Slutresultat: 11-7 (0-2, 6-2, 5-3)
Publik: 50 personer

Målgörare:
1-3 Oskar Svanholm (Ass: Tage Sjöberg)
2-3 Mattias Pettersson (Ass: Oskar Svanholm)
3-3 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
4-4 Isac Eriksson (Ass: William Ardesjö)
5-4 Mattias Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
6-4 Isac Eriksson
7-4 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
8-4 Pontus Hellsing (Ass: Johan Pettersson)
9-4 Johan Pettersson (Ass: Isac Eriksson)
10-6 Noah Karlsson (Ass: Isac Eriksson)
11-6 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)

Läget i tabellen: Efter en ny seger så placeras WSK över det översta strecket som 4:a med bara en poäng ifrån Västerås och Skälby som delar på 2:a och 3:e platsen.
Det obesegrade Arboga leder tabellen med 14 poäng medan IBF Örebro placeras sist med 1 poäng, WSKs uppkommande motståndare Köping placeras som 10:a med 2 poäng.

Nästa match: Onsdag 4:e november vs Köpings IS i Karlbergshallen med matchstart kl. 20.00.
Fredagens match finns att se eftersänd via WSK Lindesbergs Facebooksida.

Publicerad 30 oktober 2020 klockan 23:49

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindlöven höll en viktig ledning med 2-1 inför den avslutande perioden, med starka försök från Skövde att spela sig till en efterlängtad kvittering så kunde Lindlöven säkra tre nya tabellpoäng.

29 november 2020 klockan 19:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

AnnonsLiberon Emilia Johansson gjorde flera fina räddningar för Linde Volley Foto: Hasse Persson

bildspel Linde Volley föll mot Sollentuna

Med tabelltrean i arenan blev det en tuff match för Linde Volley, även om hemmalaget bjöd upp till tre inledande kamper så var det gästande Sollentuna starkast mot slutet vilket ledde till Lindelagets nionde förlust för säsongen på lika många matcher.

28 november 2020 klockan 17:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bullmammorna fixade fika till över 700 elever

Nybakta lussebullar och knapriga pepparkakor väntade eleverna på Vedevågsskolan och Fröviskolan efter ...

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka

Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare...

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, hela nio till antalet blev det för Lindlöven vilket skapade flera lägen för Dalen som dessutom visade ett tufft spel som blev för svårt att stå emot.

25 november 2020 klockan 23:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

John Omoomian, Socialdemokraterna. Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. Omoomian uppger att beslutet fattats av personliga skäl.

25 november 2020 klockan 14:44 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor
PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till kommunens medarbetare. Julgåvan ses som både ett ...
25 november 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nedgrisad rastgård upprör hundägare
Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstört för alla som söker sig ...
25 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december
De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är ...
24 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Linde energi

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris

Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län konstaterar årets Nils Holgersson-rapport, att det är energibolaget i Lindesberg – Linde energi – som erbjuder sina kunder de lägsta priset.
– Vi arbetar medvetet och långsiktigt för att kunna erbjuda våra kunder smarta och hållbara energilösningar, som bidrar till bästa möjliga livskvalitet. Och det till ett rimligt pris, säger Jens Isemo, vd på Linde energi, i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 09:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Makarna Jonasson knep dubbla brons för sina mustdrycker. Foto: Privat

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM

I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala mustproducent Lindesbergs Musteri fanns anmälda i två kategorier, och lyckades kamma hem en bronsmedalj i båda klasserna.

23 november 2020 klockan 15:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn

Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har ...

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett ...

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman...

AnnonsArkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade Gislaved under lördagen, totalt fyra set spelades där men trots en inledande storförlust kunde bjuda upp till kamp i de uppkommande tre seten.

21 november 2020 klockan 16:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för ...

Kumla avgjorde i tredje perioden

Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet ...

Varslade får behålla sina jobb

Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på ...

66 nya fall av covid-19 i kommunen

Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att...

Varken pandemi eller oväder stoppar gastrons drive-in

LindeGastro, som startade mitt under pandemin, har jobbat hårt för att finna nya lösningar i en tid som...

Stadsskogsskolan inför tillfällig undervisning på distans

Från och med måndag nästa vecka övergår Stadsskogsskolan i Lindesberg tillfälligt till ...

Bilden visar hur det såg ut efter att stormen Alfrida härjat i skogarna i januari 2019. Foto: Linde energi

Stora driftstörningar i elnätet

Linde energi har sedan tidigt i morse omfattande driftstörningar längs hela elnätet till följd av de kraftiga kast- och stormvindarna som dragit in över länet. Det handlar om småstörningar på många olika platser längs elnätet. Ett 10-tal personer arbetar just nu febrilt med att åtgärda felen, skriver Linde energi i ett pressmeddelande nu på morgonen.

19 november 2020 klockan 08:38 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Örebrotravet och Fornaboda travbana sluter upp i kampen mot prostatacancer
Mustaschkampen är en numera årligt återkommande kampanj som genomförs i november varje år med syftet att samla in pengar till kampen mot ...
19 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Ny seger mot Malung
Med en tidigare seger mot Malung på bortaisen så var Lindlöven redo att på nytt ställas mot tabelltian. Efter två tunga perioder där Lindlö...
18 november 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Personbil och lastbil kolliderade på R50: ”Inga personskador”
En lastbil och personbil har kolliderat på riksväg 50 utanför Lindesberg. Trots uppgifter om att det rörde sig om en allvarlig frontalkrock, har ...
18 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-18

2020-11-18

2020-11-17

2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-11-14

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-13

2020-11-12

2020-11-30 09:37