Målvakt Jonathan Frykholm visade upp flera fina räddningar mot Forshaga Foto: Hasse Persson

Seger inför högre publikantal

Publiken var tillbaka i Lindehov när omgångens tionde match skulle spelas i AllEttan, Forshaga IF gästade Lindesberg och trots ett tufft spel från båda lagen så såg Lindlöven till att bortalagets målvakt skulle få en tuff dag på jobbet.

I mitten av oktober beslutade regeringen om ett nytt undantag gällande publikantalet på sportevenemang, från och med söndagen den 1:a november höjdes därmed antalet från det tidigare 50 personer till 300 sittande åskådare.

Lindlöven fick med detta beslut inleda månaden med ett högre publikantal när söndagens hemmamatch mot Forshaga skulle spelas, även om publiksiffran på 133 personer blev lägre än väntat så var det inget som bekom föreningen som var nöjda nog att få inneha åskådare på plats.

– Vi är otroligt tacksamma för att få ha publiken på läktarna igen, samtidigt gör vi allt vi kan för allt följa de uppmaningar som Folkhälsomyndigheten och Svenska Ishockeyförbundet kommit överens om. För att säkra upp så har vi exempelvis hängt upp fler skyltar över hela Lindehov samt att matchspeakern går ut med information mellan perioderna, berättar styrelsemedlemen Bo Eriksson.

– Det personliga ansvaret sköts väldigt bra hos samtliga i publiken, det är väldigt mycket förståelse hos alla på läktarna samtidigt som det tidigare hänget från läktarna och i kioskköerna har försvunnit helt.

Med publiken på plats bjöds de på ett stort välkomnande från hemmalaget Lindlöven, redan efter matchens första 30 sekunder var hemmalaget nära att spela in sitt första mål men även om målvakten räddade det första skottet så skulle flera skott komma i målvaktens väg.

Första målet spelades in efter lite mer än sju minuter där August Gunnarsson gav en passning till Jesper Broeng som laddade med ett hårt skott på mål, målvakten räddade pucken som lade sig i bröstet men när samma målvakt skulle visa att räddningen var ett faktum så landade punken bakom målvakten, något som gav hemmalaget en lyckad inledning med 1-0.

Flera målchanser skulle det bli för Lindlöven där man mot slutet av perioden, via en passning från Christoffer Anrén fick Anton Widmark ett läge framför målet men fick problem med målvakten som var redo för situationen.

Med den första perioden avklarad var det som att lagen bara hade värmt upp, åter inne på isen var det ett högre spel som visades på alla nivåer.
Lagen visade snabbare spel, hårdare tacklingar och målchanserna ökades från båda sidorna.

Med halva perioden fick hemmaduon Alexander Kovalonok och Maxim Semjonov ett gyllene målläge, väl igenom Forshagaförsvaret med pucken så kunde dem utan problem lura bort målvakten efter passningar som öppnade upp för ett enkelt målläge. Med målvakten liggandes på vänsterkanten kunde Semjonov utöka Lindlövens ledning till 2-0 genom ett enkelt skott i mål.

Direkt efter ett nytt nedsläpp visade hemmamålvakten Jonathan Frykholm sina makalösa kunskaper i målet, trots att Forshaga mestadels bjudit på enklare skott så var bortalaget otroligt nära sitt första mål efter att ökat på sina skott på mål.

Efter en räddning från Frykholm hamnade han utanför sin målgård och gav således bortalaget en öppen kasse i närspelet som höll på vid hemmamålet, hemmamålvakten var snabb och räddade situationen genom att använda sin klubba som försvar framför målet och lyckades således spela bort pucken från målet, detta till stor lättnad och höga applåder från publiken.

Lindlöven skulle dock få utöka sin målskörd och via ett hårt skott från Philip Nyberg som stod på den blåa offsidelinjen så hördes ett stort ”klonkande” ljud från stolpen, marginalen fanns på hemmalagets sida och trots ett skott i stolpen så lade sig pucken på rätt sida av nätet.

– Vi kände tidigt att vi var det bättre laget och även om vi kom undan lindrigt från den första perioden så fick Forshaga långa anfall mot oss i den andra, med ett bra bakåtspel och Frykholm i nätet så kändes det däremot att det aldrig var någon större fara, berättar Jesper Broeng.

Foto: Hasse Persson

Med ett tremålsunderläge var det ett stressat Forshaga som klev in på isen inför den sista perioden, Forshaga hade bytt målvakt inför de sista minuterna och redan vid periodens första nedsläpp tog bortalaget kommandot av perioden.

Frykholm agerade vägg i hemmamålet och tog emot flera imponerade räddningar från alla håll, med mindre än halva perioden till övers så begärde bortalaget en time-out.

Forshaga var inte nöjda med det låga skottantalet, för att öka detta offrade de sin målvakt för en extra utespelare vilket mestadels hjälpte det orangeklädda Lindlöven. Efter en tappad puck från Forshaga var Emil Eriksson snabb att hämta upp denna och kunde, glidandes mot mål, spela in hemmalagets fjärde mål.

Matchen var låst och med tre minuter kvar fanns det inte mycket för bortalaget att göra, med marginalen på sin sida kunde man spela in 4-1 som snabbt ändrades till 5-1 där Lindlöven tilldelades en straff som blev till mål efter ett snabbt spel från August Gunnarsson.

– Det var rätt tryckt att gå in i sista perioden med en ledning med 3-0, det är alltid skönt med sådana siffror och i det stora hela så tycker jag att vårat spel höll sig stabilt, menar Jesper Broeng.

– I slutändan blev det en komfortabel vinst och jag känner själv att det har knackat lite i hemmamatcherna så det är såklart skönt att det börjar ordna upp sig nu.

På fredag åker Lindlöven till Eskilstuna för sin nästkommande match, därefter kommer matchschemat att vändas där det enbart blir revanschmöte mot samtliga lagen.

– Vi kommer att ånga på och gå för seger i alla matcher, vi vet att vi kan kriga mot alla lag i serien och vi kommer att försöka spela vårat spel på samma sätt oavsett om det är hemma eller borta, berättar Jesper som även han hoppas på att publiken får stanna ett tag till:

– Det är såklart roligt att få ha publiken på plats igen, det är lite fler ansikten än vad man har sett under säsongen så det är kul.

Resultat Lindlöven-Forshaga IF
Slutresultat: 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Publik: 133 personer

Målgörare:
1-0 Jesper Broeng (August Gunnarsson)
2-0 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)
3-0 Philip Nyberg (Joel Kiirikki, Edwin Lindström)
4-0 Emil Eriksson
5-1 August Gunnarsson

Läget i tabellen: Tillsammans med Borlänge och Mariestad så innehar Lindlöven 19 viktiga poäng där lagen placeras 3:a, 4:a och 5:a.
Dalen har en uppskjuten match mot Borlänge och har därför enbart spelat nio matcher men innehar trots detta en stark ledning i tabellen med 26 poäng.
Med förlust i Lindehov placeras Forshaga nästsist och bara placeringen ovan hittas Lindlövens nästa motståndarlag: Eskilstuna Linden.

Nästa match: Fredag 6:e november vs Eskilstuna Linden Hockey i Smehallen med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 november 2020 klockan 20:32

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Monica Jomfjäll från Fonus i Lindesberg tillsammans med Hanna Johansson från Vilsna Tassar. I mitten katten Nina, som söker nytt hem. Foto: Camilla Lagerman

Ensamma djur och människor ges chans till ett rikare liv genom nytt samarbete

När en familjemedlem går bort ställs anhöriga ibland inför ett dilemma när det kommer till personens älskade husdjur som blivit kvar. För att kunna erbjuda djuret ett fortsatt liv i en ny kärleksfull familj har Fonus tillsammans med Djurskyddet Sverige startat initiativet Djuränklingar, där även ensamma människor kan finna en ny vän för livet.
– Det finns så många ensamma människor och ensamma katter. Kan vi hjälpa till att föra samman dem är det underbart, säger Monica Jomfjäll på Fonus i Lindesberg.

22 april 2021 klockan 10:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Slog sönder dörr med yxa – pepparsprayad och handfängslad av polisen

Sent på tisdagskvällen skickades flera patruller till en adress i Guldsmedshyttan sedan man fått samtal om att en påverkad man hade beväpnat sig med en yxa, vilken han också skall ha slagit sönder en dörr med.
– Det verkar ha varit väldigt stökigt på platsen. Vi har bland annat fått använda spotthuva, pepparspray och handfängsel vid ingripandet, uppger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 april 2021 klockan 10:43 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Yrkeschaufför misstänkt för farlig omkörning efter däckexplosion

En polispatrull fick göra en kraftig inbromsning för att undvika en kollision med ett ...

Från torpet i Spannarboda – till döden i pesten i Etiopien

Du behöver inte bo i Spannarboda eller Finnåker. Du behöver inte heller ta dig till fö...

Våren läggs tillfälligt på is – SMHI flaggar för snö och friska nordanvindar

Nordanvind med vindbyar på uppemot 16 meter per sekund - och snöfall. ...

Grönsiskans nya konstnärsateljé är nu invigd. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Grönsiskans små konstnärer invigde förskolans ateljé

Förskolan Grönsiskan i Lindesberg invigde sin helt nya ateljé under tisdagseftermiddagen. Under pompa och ståt klippte tre av förskolans små konstnärer det traditionsenliga bandet, som även det var skapat av barnen själva.
– Vi strävar hela tiden efter att barnen ska vara delaktiga, och vi har jobbat mycket med att få ner saker i barnens höjd, så det här blev verkligen jättebra, berättar rektor Stina Karlkvist.

20 april 2021 klockan 18:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Måste kirurgakuten stänga nattetid även i Karlskoga?

INSÄNDARE/DEBATT: För att få ekonomin i balans beslöt Hälso- och sjukvårdsnämnden i september 2019 att reducera antalet arbetade timmar under kvällar, nätter och helger inom området jour och beredskap.
Tjänstemännen visade att det under 2018 endast hade gjorts 26 operationer på operationsavdelningen nattetid i Lindesberg. De beslöt därför att ta bort primärjouren på akutmottagningen i Lindesberg. De rådde närapå enighet om detta i nämnden. Först efter en längre tid uppdagades det att nämndens ordförande inte presenterat verksamhetens hela omfattning. Mellan klockslagen 17.00 och 07.00 behandlades dessutom 2 585 ytterligare patienter av kirurgjouren på akutmottagningen och 1 175 mellan 21.00 och 07.00.

20 april 2021 klockan 09:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Brandkåren larmades ut när kontrollerad eldning spred sig
UPPDATERAD. Vid 14-tiden på måndagen larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand i Grönbo, en mil öster om Lindesberg.
19 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Över 15 000 doser vaccin fördelas i länet under veckan
Under vecka 16 vaccinerar Region Örebro län med totalt 15 700 doser vaccin. Nu kan personer som är födda år 1956 och tidigare boka tid för ...
19 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags att sopa ut gruset från tomtgränsen: ”Vi börjar på måndag”
Fastighetsägare i bostadsområden i Lindesberg uppmanas nu att greppa tag om kvasten och sopa ut gruset från tomtgränsen. I nästa vecka påbörjas...
16 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal covidfall – lättnader i restriktioner för vaccinerade

Efter att antalet bekräftade fall av covid-19 under ett par veckors tid har legat runt 100 sjukdomsfall per vecka i kommunen, har nu siffran minskat till 76 under de senaste 7 dagarna. Samtidigt meddelar Folkhälsomyndigheten att man inför lättnader i restriktionerna för personer som fått minst en dos vaccin.

16 april 2021 klockan 10:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Bil i diket på Lv249

En singelolycka med personbil har inträffat på länsväg 249 strax utanför Fellingsbro i riktning mot Arboga.

16 april 2021 klockan 13:32 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

Stadsskogsskolan förlänger fjärrundervisning för två tredjedelar av eleverna

Stadsskogsskolans elever i årskurs 7 och 8 kommer fortsätta sina studier via ...

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ...

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor

Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.

14 april 2021 klockan 08:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har ...

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax ...

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bost...

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaff...

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 sjukdomsfall under vecka 13 till 70 fall under de senaste 7 dagarna. Dock är läget fortfarande allvarligt, och belastningen inom sjukvården är fortsatt hög.

8 april 2021 klockan 14:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på ...
7 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”
De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte påskhelgen. Redan på Långfredagen upptäcktes ett första ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt
Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-04

2021-04-03

2021-04-02

2021-04-02

2021-04-02

2021-04-01

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-31

2021-03-30

2021-03-30

2021-03-29

2021-03-29

2021-04-23 01:34