Målvakt Jonathan Frykholm visade upp flera fina räddningar mot Forshaga Foto: Hasse Persson

Seger inför högre publikantal

Publiken var tillbaka i Lindehov när omgångens tionde match skulle spelas i AllEttan, Forshaga IF gästade Lindesberg och trots ett tufft spel från båda lagen så såg Lindlöven till att bortalagets målvakt skulle få en tuff dag på jobbet.

I mitten av oktober beslutade regeringen om ett nytt undantag gällande publikantalet på sportevenemang, från och med söndagen den 1:a november höjdes därmed antalet från det tidigare 50 personer till 300 sittande åskådare.

Lindlöven fick med detta beslut inleda månaden med ett högre publikantal när söndagens hemmamatch mot Forshaga skulle spelas, även om publiksiffran på 133 personer blev lägre än väntat så var det inget som bekom föreningen som var nöjda nog att få inneha åskådare på plats.

– Vi är otroligt tacksamma för att få ha publiken på läktarna igen, samtidigt gör vi allt vi kan för allt följa de uppmaningar som Folkhälsomyndigheten och Svenska Ishockeyförbundet kommit överens om. För att säkra upp så har vi exempelvis hängt upp fler skyltar över hela Lindehov samt att matchspeakern går ut med information mellan perioderna, berättar styrelsemedlemen Bo Eriksson.

– Det personliga ansvaret sköts väldigt bra hos samtliga i publiken, det är väldigt mycket förståelse hos alla på läktarna samtidigt som det tidigare hänget från läktarna och i kioskköerna har försvunnit helt.

Med publiken på plats bjöds de på ett stort välkomnande från hemmalaget Lindlöven, redan efter matchens första 30 sekunder var hemmalaget nära att spela in sitt första mål men även om målvakten räddade det första skottet så skulle flera skott komma i målvaktens väg.

Första målet spelades in efter lite mer än sju minuter där August Gunnarsson gav en passning till Jesper Broeng som laddade med ett hårt skott på mål, målvakten räddade pucken som lade sig i bröstet men när samma målvakt skulle visa att räddningen var ett faktum så landade punken bakom målvakten, något som gav hemmalaget en lyckad inledning med 1-0.

Flera målchanser skulle det bli för Lindlöven där man mot slutet av perioden, via en passning från Christoffer Anrén fick Anton Widmark ett läge framför målet men fick problem med målvakten som var redo för situationen.

Med den första perioden avklarad var det som att lagen bara hade värmt upp, åter inne på isen var det ett högre spel som visades på alla nivåer.
Lagen visade snabbare spel, hårdare tacklingar och målchanserna ökades från båda sidorna.

Med halva perioden fick hemmaduon Alexander Kovalonok och Maxim Semjonov ett gyllene målläge, väl igenom Forshagaförsvaret med pucken så kunde dem utan problem lura bort målvakten efter passningar som öppnade upp för ett enkelt målläge. Med målvakten liggandes på vänsterkanten kunde Semjonov utöka Lindlövens ledning till 2-0 genom ett enkelt skott i mål.

Direkt efter ett nytt nedsläpp visade hemmamålvakten Jonathan Frykholm sina makalösa kunskaper i målet, trots att Forshaga mestadels bjudit på enklare skott så var bortalaget otroligt nära sitt första mål efter att ökat på sina skott på mål.

Efter en räddning från Frykholm hamnade han utanför sin målgård och gav således bortalaget en öppen kasse i närspelet som höll på vid hemmamålet, hemmamålvakten var snabb och räddade situationen genom att använda sin klubba som försvar framför målet och lyckades således spela bort pucken från målet, detta till stor lättnad och höga applåder från publiken.

Lindlöven skulle dock få utöka sin målskörd och via ett hårt skott från Philip Nyberg som stod på den blåa offsidelinjen så hördes ett stort ”klonkande” ljud från stolpen, marginalen fanns på hemmalagets sida och trots ett skott i stolpen så lade sig pucken på rätt sida av nätet.

– Vi kände tidigt att vi var det bättre laget och även om vi kom undan lindrigt från den första perioden så fick Forshaga långa anfall mot oss i den andra, med ett bra bakåtspel och Frykholm i nätet så kändes det däremot att det aldrig var någon större fara, berättar Jesper Broeng.

Foto: Hasse Persson

Med ett tremålsunderläge var det ett stressat Forshaga som klev in på isen inför den sista perioden, Forshaga hade bytt målvakt inför de sista minuterna och redan vid periodens första nedsläpp tog bortalaget kommandot av perioden.

Frykholm agerade vägg i hemmamålet och tog emot flera imponerade räddningar från alla håll, med mindre än halva perioden till övers så begärde bortalaget en time-out.

Forshaga var inte nöjda med det låga skottantalet, för att öka detta offrade de sin målvakt för en extra utespelare vilket mestadels hjälpte det orangeklädda Lindlöven. Efter en tappad puck från Forshaga var Emil Eriksson snabb att hämta upp denna och kunde, glidandes mot mål, spela in hemmalagets fjärde mål.

Matchen var låst och med tre minuter kvar fanns det inte mycket för bortalaget att göra, med marginalen på sin sida kunde man spela in 4-1 som snabbt ändrades till 5-1 där Lindlöven tilldelades en straff som blev till mål efter ett snabbt spel från August Gunnarsson.

– Det var rätt tryckt att gå in i sista perioden med en ledning med 3-0, det är alltid skönt med sådana siffror och i det stora hela så tycker jag att vårat spel höll sig stabilt, menar Jesper Broeng.

– I slutändan blev det en komfortabel vinst och jag känner själv att det har knackat lite i hemmamatcherna så det är såklart skönt att det börjar ordna upp sig nu.

På fredag åker Lindlöven till Eskilstuna för sin nästkommande match, därefter kommer matchschemat att vändas där det enbart blir revanschmöte mot samtliga lagen.

– Vi kommer att ånga på och gå för seger i alla matcher, vi vet att vi kan kriga mot alla lag i serien och vi kommer att försöka spela vårat spel på samma sätt oavsett om det är hemma eller borta, berättar Jesper som även han hoppas på att publiken får stanna ett tag till:

– Det är såklart roligt att få ha publiken på plats igen, det är lite fler ansikten än vad man har sett under säsongen så det är kul.

Resultat Lindlöven-Forshaga IF
Slutresultat: 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Publik: 133 personer

Målgörare:
1-0 Jesper Broeng (August Gunnarsson)
2-0 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)
3-0 Philip Nyberg (Joel Kiirikki, Edwin Lindström)
4-0 Emil Eriksson
5-1 August Gunnarsson

Läget i tabellen: Tillsammans med Borlänge och Mariestad så innehar Lindlöven 19 viktiga poäng där lagen placeras 3:a, 4:a och 5:a.
Dalen har en uppskjuten match mot Borlänge och har därför enbart spelat nio matcher men innehar trots detta en stark ledning i tabellen med 26 poäng.
Med förlust i Lindehov placeras Forshaga nästsist och bara placeringen ovan hittas Lindlövens nästa motståndarlag: Eskilstuna Linden.

Nästa match: Fredag 6:e november vs Eskilstuna Linden Hockey i Smehallen med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 november 2020 klockan 20:32

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Efter olyckan övergavs bilen på området. Foto: Securitas

Fastighetsägaren: ”Tidsfråga innan någon kör ihjäl sig”

Skadegörelser och okynneskörning är fortfarande något som handelsområdet Charlottenlund är hårt drabbat av. Detta trots fastighetsägarens försök att stävja problemen som har pågått över en längre tid. Bland annat har man satt in rondering av vaktbolag och begränsat tillgängligheten till området.
– Jag har gjort vad jag kan göra, nu måste verkligen kommunen och polisen ta krafttag för att få slut på det här innan det går riktigt illa, kommenterar Per Eriksson, fastighetsägare.

26 oktober 2021 klockan 10:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild: Fredrik Norman

Inbrottstjuvar fastnade på övervakningskamera

Natten till söndag har ett företag i Storå haft påhälsning av inbrottstjuvar. Man har konstaterat att tillgrepp har skett. På sociala medier uppger företaget att det rör sig om en elpanna som har stulits.

25 oktober 2021 klockan 14:05 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Förtroendet för regionpolitiken är skadat

INSÄNDARE/DEBATT: Efter drygt ett års högljudda protester hos invånarna i norra länsdelen har då regionens ...

Storbacka om förslaget för akuten: ”Riktigt bra för alla”

INSÄNDARE: Vi har haft en period av oro då inte hela akuten varit öppen dygnet runt. ...

bildspel Jämna set blev ny förlust

Linde Volleys hittills jämnaste match för säsongen tog vid i Lindesberg Arena under söndagen. Umeåföreningen IKSU gästade ...

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda
Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson. Nästan alla ...
22 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten
Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära jourlinjen för ortoped/kirurgi vid ...
22 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag
Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då politiker från den styrande majoriteten i Lindesbergs ...
21 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar

Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har...

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch

Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen...

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest

För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren ...

Annons


Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande fä...

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil ...

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

Arkivbild. Foto: Timmy Lundegård

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt försprång av Sala Silverstaden med hela fyra måls marginal, så bjöd WSK på en stark avslutning där man var nära att spela hem poäng till tabellen.

17 oktober 2021 klockan 22:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust mot Sollentuna
Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje setet såg det ...
17 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Stor bortaförlust mot Tyresö
Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag som LIF haft stora po...
16 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven
Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning ...
15 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-15

2021-10-15

2021-10-15

2021-10-14

2021-10-14

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-26 14:05