Målvakt Jonathan Frykholm visade upp flera fina räddningar mot Forshaga Foto: Hasse Persson

Seger inför högre publikantal

Publiken var tillbaka i Lindehov när omgångens tionde match skulle spelas i AllEttan, Forshaga IF gästade Lindesberg och trots ett tufft spel från båda lagen så såg Lindlöven till att bortalagets målvakt skulle få en tuff dag på jobbet.

I mitten av oktober beslutade regeringen om ett nytt undantag gällande publikantalet på sportevenemang, från och med söndagen den 1:a november höjdes därmed antalet från det tidigare 50 personer till 300 sittande åskådare.

Lindlöven fick med detta beslut inleda månaden med ett högre publikantal när söndagens hemmamatch mot Forshaga skulle spelas, även om publiksiffran på 133 personer blev lägre än väntat så var det inget som bekom föreningen som var nöjda nog att få inneha åskådare på plats.

– Vi är otroligt tacksamma för att få ha publiken på läktarna igen, samtidigt gör vi allt vi kan för allt följa de uppmaningar som Folkhälsomyndigheten och Svenska Ishockeyförbundet kommit överens om. För att säkra upp så har vi exempelvis hängt upp fler skyltar över hela Lindehov samt att matchspeakern går ut med information mellan perioderna, berättar styrelsemedlemen Bo Eriksson.

– Det personliga ansvaret sköts väldigt bra hos samtliga i publiken, det är väldigt mycket förståelse hos alla på läktarna samtidigt som det tidigare hänget från läktarna och i kioskköerna har försvunnit helt.

Med publiken på plats bjöds de på ett stort välkomnande från hemmalaget Lindlöven, redan efter matchens första 30 sekunder var hemmalaget nära att spela in sitt första mål men även om målvakten räddade det första skottet så skulle flera skott komma i målvaktens väg.

Första målet spelades in efter lite mer än sju minuter där August Gunnarsson gav en passning till Jesper Broeng som laddade med ett hårt skott på mål, målvakten räddade pucken som lade sig i bröstet men när samma målvakt skulle visa att räddningen var ett faktum så landade punken bakom målvakten, något som gav hemmalaget en lyckad inledning med 1-0.

Flera målchanser skulle det bli för Lindlöven där man mot slutet av perioden, via en passning från Christoffer Anrén fick Anton Widmark ett läge framför målet men fick problem med målvakten som var redo för situationen.

Med den första perioden avklarad var det som att lagen bara hade värmt upp, åter inne på isen var det ett högre spel som visades på alla nivåer.
Lagen visade snabbare spel, hårdare tacklingar och målchanserna ökades från båda sidorna.

Med halva perioden fick hemmaduon Alexander Kovalonok och Maxim Semjonov ett gyllene målläge, väl igenom Forshagaförsvaret med pucken så kunde dem utan problem lura bort målvakten efter passningar som öppnade upp för ett enkelt målläge. Med målvakten liggandes på vänsterkanten kunde Semjonov utöka Lindlövens ledning till 2-0 genom ett enkelt skott i mål.

Direkt efter ett nytt nedsläpp visade hemmamålvakten Jonathan Frykholm sina makalösa kunskaper i målet, trots att Forshaga mestadels bjudit på enklare skott så var bortalaget otroligt nära sitt första mål efter att ökat på sina skott på mål.

Efter en räddning från Frykholm hamnade han utanför sin målgård och gav således bortalaget en öppen kasse i närspelet som höll på vid hemmamålet, hemmamålvakten var snabb och räddade situationen genom att använda sin klubba som försvar framför målet och lyckades således spela bort pucken från målet, detta till stor lättnad och höga applåder från publiken.

Lindlöven skulle dock få utöka sin målskörd och via ett hårt skott från Philip Nyberg som stod på den blåa offsidelinjen så hördes ett stort ”klonkande” ljud från stolpen, marginalen fanns på hemmalagets sida och trots ett skott i stolpen så lade sig pucken på rätt sida av nätet.

– Vi kände tidigt att vi var det bättre laget och även om vi kom undan lindrigt från den första perioden så fick Forshaga långa anfall mot oss i den andra, med ett bra bakåtspel och Frykholm i nätet så kändes det däremot att det aldrig var någon större fara, berättar Jesper Broeng.

Foto: Hasse Persson

Med ett tremålsunderläge var det ett stressat Forshaga som klev in på isen inför den sista perioden, Forshaga hade bytt målvakt inför de sista minuterna och redan vid periodens första nedsläpp tog bortalaget kommandot av perioden.

Frykholm agerade vägg i hemmamålet och tog emot flera imponerade räddningar från alla håll, med mindre än halva perioden till övers så begärde bortalaget en time-out.

Forshaga var inte nöjda med det låga skottantalet, för att öka detta offrade de sin målvakt för en extra utespelare vilket mestadels hjälpte det orangeklädda Lindlöven. Efter en tappad puck från Forshaga var Emil Eriksson snabb att hämta upp denna och kunde, glidandes mot mål, spela in hemmalagets fjärde mål.

Matchen var låst och med tre minuter kvar fanns det inte mycket för bortalaget att göra, med marginalen på sin sida kunde man spela in 4-1 som snabbt ändrades till 5-1 där Lindlöven tilldelades en straff som blev till mål efter ett snabbt spel från August Gunnarsson.

– Det var rätt tryckt att gå in i sista perioden med en ledning med 3-0, det är alltid skönt med sådana siffror och i det stora hela så tycker jag att vårat spel höll sig stabilt, menar Jesper Broeng.

– I slutändan blev det en komfortabel vinst och jag känner själv att det har knackat lite i hemmamatcherna så det är såklart skönt att det börjar ordna upp sig nu.

På fredag åker Lindlöven till Eskilstuna för sin nästkommande match, därefter kommer matchschemat att vändas där det enbart blir revanschmöte mot samtliga lagen.

– Vi kommer att ånga på och gå för seger i alla matcher, vi vet att vi kan kriga mot alla lag i serien och vi kommer att försöka spela vårat spel på samma sätt oavsett om det är hemma eller borta, berättar Jesper som även han hoppas på att publiken får stanna ett tag till:

– Det är såklart roligt att få ha publiken på plats igen, det är lite fler ansikten än vad man har sett under säsongen så det är kul.

Resultat Lindlöven-Forshaga IF
Slutresultat: 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Publik: 133 personer

Målgörare:
1-0 Jesper Broeng (August Gunnarsson)
2-0 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)
3-0 Philip Nyberg (Joel Kiirikki, Edwin Lindström)
4-0 Emil Eriksson
5-1 August Gunnarsson

Läget i tabellen: Tillsammans med Borlänge och Mariestad så innehar Lindlöven 19 viktiga poäng där lagen placeras 3:a, 4:a och 5:a.
Dalen har en uppskjuten match mot Borlänge och har därför enbart spelat nio matcher men innehar trots detta en stark ledning i tabellen med 26 poäng.
Med förlust i Lindehov placeras Forshaga nästsist och bara placeringen ovan hittas Lindlövens nästa motståndarlag: Eskilstuna Linden.

Nästa match: Fredag 6:e november vs Eskilstuna Linden Hockey i Smehallen med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 november 2020 klockan 20:32

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Den rädda lilla missen gömmer sig på Granngårdens lager. Foto: Granngården

Främmande katt flyttade in i Granngården – söker dess ägare

Granngården i Lindesberg har under den senaste månaden fått en inneboende på sitt lager, där en lurvig och vilsen katt numera huserar. Den är dock väldigt skygg, och man har nu tagit hjälp av föreningen Hemlösa Tassar i hopp om att kunna återförena missen med sina ägare.
– Den är väldigt, väldigt rädd och har många ställen att gömma sig på, säger Maria Sundh.

25 januari 2021 klockan 12:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsPå en gård i norra kommundelen hittades flera kilo cannabis när polisen gjorde ett tillslag här. Foto: Camilla Lagerman

Här slog polisen till mot de misstänkta knarkodlarna

2,5 kilo skördad och torkad cannabis samt 250 st. cannabisplantor. Detta blev den totala mängden narkotika som beslagtogs vid tillslaget mot en cannabisodling för snart två veckor sedan. Tillslaget gjordes på en enslig gård i norra kommundelen. Detta uppger åklagare Inger Sandström.
– Fastigheten förvärvades av en av de misstänkta redan för några år sedan, säger Sandström.

25 januari 2021 klockan 08:34 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Två poäng efter straffläggning

Surahammar var sist ut i vårseriens första mötesomgång och bjöd på en underhållande match. Efter ett chansartat drag fr...

bildspel Förlust i viktig hemmamatch

Trots en stark inledning för LIF Lindesberg så kunde man inte gå segrande ur söndagens Allsvenska match mot Anderstorp. Väl anv...

Tråkig fredagskväll i Köping

Med en storslagen seger mot ett starkt Grums i Lindehov så höjdes förväntningarna inför fredagens bortamöte mot Köping. V...

Foto: Jennie Larsson

Kilometerlång kö när lastbilar fastnade i Hällabacken

Snöfallet har under fredagsförmiddagen skapat stora problem på riksväg 50, när tunga fordon blev strandade i Hällabacken norr om Lindesberg.

22 januari 2021 klockan 13:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

En lastbil med släp har vält vid norra infarten, R50/R68. Foto: Jennie Larsson

Lastbil välte vid norra infarten: ”Stort dieselläckage”

UPPDATERAD. På fredagsförmiddagen larmades räddningstjänst och polis till norra infarten till Lindesberg med anledning av en singelolycka. Det var en lastbil med släp som hade vält. Enligt polisen har inga personskador rapporterats, men olyckan skall ha orsakat stora störningar i trafiken samt orsakat ett större utsläpp av diesel på platsen.
– Det verkar ha ställt till det rejält och det är just nu oklart hur länge det kommer att påverka trafiken, säger Mats Öhman vid polisen i region Bergslagen.

22 januari 2021 klockan 10:45 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nytt förslag från ny nämnd ska ge fler chans till jobb
Människor med kognitiva funktionsvariationer samt äldre långtidsarbetslösa står ofta utanför arbetslivet, något som Tillväxtnämnden i ...
22 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lastbil med släp har vält på R50: ”Mycket halt på platsen”
UPPDATERAD. Strax före klockan åtta på torsdagskvällen larmades räddningstjänsten om en singelolycka med en lastbil. Olyckan har skett på riksv...
21 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever
Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut ...
21 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den obesegrade tabellettan Grums. Med tre fina perioder med bra fart och tufft spel kunde Lindlöven spela bort sina gäster, vilket gav hemmalaget sin första trepoängare i vårserien.

20 januari 2021 klockan 21:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora ...

AnnonsTräningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”

Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med ...

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet

Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den ...

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna

När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick anvä...

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lö...

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lö...

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Foto: LIF Lindesberg

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya namnet som LIF har lånat in från Handbollsliga-laget HK Aranäs, en ung och talangfull målvakt som hoppas på utveckling med matcher i Allsvenskan medan Lindelaget hoppas på fina prestationer i kassen.

15 januari 2021 klockan 21:06 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår
Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i Lindesbergs kommun. Även om ö...
15 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

En isbana till ungdomarna är på väg
Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det...
14 januari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling
UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan slog till mot en cannabisodling...
14 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-14

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-13

2021-01-12

2021-01-12

2021-01-12

2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-26 03:35