Målvakt Jonathan Frykholm visade upp flera fina räddningar mot Forshaga Foto: Hasse Persson

Seger inför högre publikantal

Publiken var tillbaka i Lindehov när omgångens tionde match skulle spelas i AllEttan, Forshaga IF gästade Lindesberg och trots ett tufft spel från båda lagen så såg Lindlöven till att bortalagets målvakt skulle få en tuff dag på jobbet.

I mitten av oktober beslutade regeringen om ett nytt undantag gällande publikantalet på sportevenemang, från och med söndagen den 1:a november höjdes därmed antalet från det tidigare 50 personer till 300 sittande åskådare.

Lindlöven fick med detta beslut inleda månaden med ett högre publikantal när söndagens hemmamatch mot Forshaga skulle spelas, även om publiksiffran på 133 personer blev lägre än väntat så var det inget som bekom föreningen som var nöjda nog att få inneha åskådare på plats.

– Vi är otroligt tacksamma för att få ha publiken på läktarna igen, samtidigt gör vi allt vi kan för allt följa de uppmaningar som Folkhälsomyndigheten och Svenska Ishockeyförbundet kommit överens om. För att säkra upp så har vi exempelvis hängt upp fler skyltar över hela Lindehov samt att matchspeakern går ut med information mellan perioderna, berättar styrelsemedlemen Bo Eriksson.

– Det personliga ansvaret sköts väldigt bra hos samtliga i publiken, det är väldigt mycket förståelse hos alla på läktarna samtidigt som det tidigare hänget från läktarna och i kioskköerna har försvunnit helt.

Med publiken på plats bjöds de på ett stort välkomnande från hemmalaget Lindlöven, redan efter matchens första 30 sekunder var hemmalaget nära att spela in sitt första mål men även om målvakten räddade det första skottet så skulle flera skott komma i målvaktens väg.

Första målet spelades in efter lite mer än sju minuter där August Gunnarsson gav en passning till Jesper Broeng som laddade med ett hårt skott på mål, målvakten räddade pucken som lade sig i bröstet men när samma målvakt skulle visa att räddningen var ett faktum så landade punken bakom målvakten, något som gav hemmalaget en lyckad inledning med 1-0.

Flera målchanser skulle det bli för Lindlöven där man mot slutet av perioden, via en passning från Christoffer Anrén fick Anton Widmark ett läge framför målet men fick problem med målvakten som var redo för situationen.

Med den första perioden avklarad var det som att lagen bara hade värmt upp, åter inne på isen var det ett högre spel som visades på alla nivåer.
Lagen visade snabbare spel, hårdare tacklingar och målchanserna ökades från båda sidorna.

Med halva perioden fick hemmaduon Alexander Kovalonok och Maxim Semjonov ett gyllene målläge, väl igenom Forshagaförsvaret med pucken så kunde dem utan problem lura bort målvakten efter passningar som öppnade upp för ett enkelt målläge. Med målvakten liggandes på vänsterkanten kunde Semjonov utöka Lindlövens ledning till 2-0 genom ett enkelt skott i mål.

Direkt efter ett nytt nedsläpp visade hemmamålvakten Jonathan Frykholm sina makalösa kunskaper i målet, trots att Forshaga mestadels bjudit på enklare skott så var bortalaget otroligt nära sitt första mål efter att ökat på sina skott på mål.

Efter en räddning från Frykholm hamnade han utanför sin målgård och gav således bortalaget en öppen kasse i närspelet som höll på vid hemmamålet, hemmamålvakten var snabb och räddade situationen genom att använda sin klubba som försvar framför målet och lyckades således spela bort pucken från målet, detta till stor lättnad och höga applåder från publiken.

Lindlöven skulle dock få utöka sin målskörd och via ett hårt skott från Philip Nyberg som stod på den blåa offsidelinjen så hördes ett stort ”klonkande” ljud från stolpen, marginalen fanns på hemmalagets sida och trots ett skott i stolpen så lade sig pucken på rätt sida av nätet.

– Vi kände tidigt att vi var det bättre laget och även om vi kom undan lindrigt från den första perioden så fick Forshaga långa anfall mot oss i den andra, med ett bra bakåtspel och Frykholm i nätet så kändes det däremot att det aldrig var någon större fara, berättar Jesper Broeng.

Foto: Hasse Persson

Med ett tremålsunderläge var det ett stressat Forshaga som klev in på isen inför den sista perioden, Forshaga hade bytt målvakt inför de sista minuterna och redan vid periodens första nedsläpp tog bortalaget kommandot av perioden.

Frykholm agerade vägg i hemmamålet och tog emot flera imponerade räddningar från alla håll, med mindre än halva perioden till övers så begärde bortalaget en time-out.

Forshaga var inte nöjda med det låga skottantalet, för att öka detta offrade de sin målvakt för en extra utespelare vilket mestadels hjälpte det orangeklädda Lindlöven. Efter en tappad puck från Forshaga var Emil Eriksson snabb att hämta upp denna och kunde, glidandes mot mål, spela in hemmalagets fjärde mål.

Matchen var låst och med tre minuter kvar fanns det inte mycket för bortalaget att göra, med marginalen på sin sida kunde man spela in 4-1 som snabbt ändrades till 5-1 där Lindlöven tilldelades en straff som blev till mål efter ett snabbt spel från August Gunnarsson.

– Det var rätt tryckt att gå in i sista perioden med en ledning med 3-0, det är alltid skönt med sådana siffror och i det stora hela så tycker jag att vårat spel höll sig stabilt, menar Jesper Broeng.

– I slutändan blev det en komfortabel vinst och jag känner själv att det har knackat lite i hemmamatcherna så det är såklart skönt att det börjar ordna upp sig nu.

På fredag åker Lindlöven till Eskilstuna för sin nästkommande match, därefter kommer matchschemat att vändas där det enbart blir revanschmöte mot samtliga lagen.

– Vi kommer att ånga på och gå för seger i alla matcher, vi vet att vi kan kriga mot alla lag i serien och vi kommer att försöka spela vårat spel på samma sätt oavsett om det är hemma eller borta, berättar Jesper som även han hoppas på att publiken får stanna ett tag till:

– Det är såklart roligt att få ha publiken på plats igen, det är lite fler ansikten än vad man har sett under säsongen så det är kul.

Resultat Lindlöven-Forshaga IF
Slutresultat: 5-1 (1-0, 2-0, 2-1)
Publik: 133 personer

Målgörare:
1-0 Jesper Broeng (August Gunnarsson)
2-0 Maxim Semjonov (Alexander Kovalonok, Jesper Broeng)
3-0 Philip Nyberg (Joel Kiirikki, Edwin Lindström)
4-0 Emil Eriksson
5-1 August Gunnarsson

Läget i tabellen: Tillsammans med Borlänge och Mariestad så innehar Lindlöven 19 viktiga poäng där lagen placeras 3:a, 4:a och 5:a.
Dalen har en uppskjuten match mot Borlänge och har därför enbart spelat nio matcher men innehar trots detta en stark ledning i tabellen med 26 poäng.
Med förlust i Lindehov placeras Forshaga nästsist och bara placeringen ovan hittas Lindlövens nästa motståndarlag: Eskilstuna Linden.

Nästa match: Fredag 6:e november vs Eskilstuna Linden Hockey i Smehallen med matchstart kl. 19.00

Publicerad 1 november 2020 klockan 20:32

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi ...

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador p...

Linda Svahn lämnar sina politiska uppdrag under hösten. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda Svahn att lämna sina uppdrag. Processen med att hitta en efterträdare kommer att påbörjas i augusti, då Linda Svahn lämnar sin position redan under hösten, det meddelar hon i ett pressmeddelande.

20 juli 2021 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och alla som är födda 2003 eller tidigare kan antingen boka tid för vaccination eller komma på drop-in. Planering pågår även för att ta emot de som är födda 2005 och tidigare från och med augusti.

19 juli 2021 klockan 12:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemmaseger i sommarvärmen!
Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnarglädjen var dä...
18 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen
Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst...
18 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249
En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Rä...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Platschef Pernilla Johansson tillsammans med en del av det gäng som tar emot kunderna under premiärhelgen. Foto: Camilla Lagerman

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg

Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme efter öppning var det fortfarande full fart i den helt nybyggda anläggningen.
– Vi har haft rusch ända sedan vi öppnade, berättar platschef Pernilla Johansson glatt.

16 juli 2021 klockan 13:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen

En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett vapen och tvingade honom att lämna ifrån sig sin plånbok.

16 juli 2021 klockan 10:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller

Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner ...

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget ...

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in vatten efter det häftiga skyfallet tidigare under eftermiddagen. Styrkor från Guldsmedshyttan och Lindesberg finns på plats för att försöka pumpa ut vattnet från fastigheterna.

13 juli 2021 klockan 20:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne ...

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig ...

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Skådespelaren Camilla Rensgård som spelar Fru von Spindeltand tillsammans med regissör Helena Brusell och skådespelaren Moa Fredrikson som spelar Mira Maja. Foto: Camilla Lagerman

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets uppsättning heter Mysteriet med det gyllene ägget, och tar besökarna med på en vandring bland de förtrollande miljöerna i hyttan.
– Jag tror det här kommer bli en toppenföreställning, säger projektledare Eva Persson.

8 juli 2021 klockan 14:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”
Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan pandemin startade. Bilar anlände från både norr och söder ...
8 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år
Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som ...
8 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev
Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-07

2021-07-07

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-07-30 16:01