Foto: Timmy Lundegård

Sex raka mål gav en säker seger

Fredagens hemmamatch mot Skälby fick en katastrofal inledning. Bara efter två minuter hittades WSK Lindesberg i ett tvåmålsunderläge, där första målet gjordes efter arton sekunder. Hemmalaget kom snabbt tillbaka och med sex raka mål på tjugo minuter, kunde WSK trötta ut sitt motstånd och säkra en ny seger.

Det var en efterlängtad upplevelse i Lindbackahallen under fredagen, när WSK Lindesberg gästades av Skälby IBK. Publik på läktaren, ungdomar på planen för pausunderhållning och en helt ny sarg som ringade in planen på golvet.

Nere på planen hölls det ett högt tryck i sextio minuter, där de tre första blev katastrofala för hemmalaget. Gästande Skälby fick matchens första anfall och redan efter arton sekunder kunde gästerna gå till ledning.

Ett mycket svagt försvar framför hemmamålet blev en stor anledning till det tidiga underläget. Ett försvar som under tre minuters tid höll sig på bromspedalen. Hemmalagets kämpande målvakt Pontus Johansson gavs inget stöd från sina spelande lagkamrater, vilket Skälby kunde utnyttja och utöka till 0-2.

Den besvärliga inledningen verkade däremot inte sätta sig i laget. Anfallsspelet visade sig starkare och efter tolv minuter kunde Noah Karlsson finta sig förbi Skälbys försvar, vilket gav hemmalaget sitt första mål i matchen.

Efter den spräckta nollan kom målen som på löpande band. Hemmalagets spel kändes igen där de i princip lekte till sig tre raka mål, för att senare få med sig tre nya mål i den andra perioden mot Skälbys ett.

Med sex sekunder kvar av perioden såg ställningen ut att utökas för WSKs del. En trång och kampartad situation gjorde att både bollen och målvakten slängdes mot målet. Bollen såg ut att rulla mot mållinjen men målet avvisades, vilket skapade diskussioner från hemmalaget.

– Vi kan inte se att bollen är över mållinjen då Skälbys målvakt skymmer sikten för oss och vi kan inte döma något som vi inte ser. Därför uteblir målet, meddelar matchens domarduo efter periodens slut.

I den tredje och målsnåla perioden stod hemmalaget ändå med en säker seger. Jacob Lihagen puttade in matchens sista mål efter ett tre mot tre spel, som orsakades efter ett kort slagsmål där samtliga spelare på lagens avbytarbänkar sprang ut på planen.

Försvaret skärptes till efter två insläppta mål. Foto: Timmy Lundegård

Comebackspelaren: ”Vi stod mest och tittade på motståndarna”
I hemmalaget noterades även en återkommande spelare. Efter ett och ett halvt års matchfrånvaro fick publiken återse den rutinerade forwarden, Mattias Pettersson, som har fjorton säsonger bakom sig. Pettersson som dessutom blev till stor hjälp efter att han sjutton minuter in i matchen, lyckades kvittera till 2-2.

– Det är roligt att vara tillbaka, känslan för matchspel sitter och går aldrig från en. Jag känner däremot inte att jag är i toppform direkt från första matchen, jag behöver nog mer träning innan jag är helt tillbaka men det kommer. Jag fick vara med och göra ett mål idag vilket ändå är bra, säger Mattias som kommer från mycket träning inom padel.

– Jag har inte spelat innebandy på ett och ett halvt år och på den tiden har det istället blivit padel. Mycket padel, skrattar Mattias.

Mattias Pettersson i sin comeback. Foto: Timmy Lundegård

Comebacken blev en fröjd för forwarden där det dessutom slutade med en stor seger. Matchens första tre minuter blev hemmalagets stora plump i protokollet, där 0-0 utvecklades till 0-2 på mindre än två minuter.

– Vi blev som stillastående under de första minuterna. Vi stod mest och tittade på motståndarna medan de gjorde mål, vilket var olyckligt för oss. Därefter vaknade vi till och började rulla bollen och jag tror att vi även tröttade ut dem. Målvakten fick aldrig något riktigt stöd från oss i början av matchen, men jag tycker att vi växte in i det och hjälpte han bra när vi väl kom igång, berättar Mattias som såg WSK som det bättre laget för dagen.

– Det kändes som att vi var steget bättre idag. Vi hade övertaget på bollen och de fick jaga, vilket gjorde dem tröttare och tröttare medan vi blir piggare även om vi nog slappnade av mot slutet.

Resultat WSK Lindesberg-Skälby IBK
Slutresultat
: 7-3 (3-2, 3-1, 1-0)
Skott: 35-27 (15-12, 11-6, 9-9)
Publik: 100 personer

Mål:
1-2 Noah Karlsson
2-2 Mattias Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
3-2 Isac Eriksson (Ass: Jacob Lihagen)
4-2 Isac Eriksson (Ass: Jacob Lihagen)
5-2 Jacob Lihagen (Ass: Pontus Hellsing)
6-2 Niklas Carlsson (Ass: Jacob Lihagen)
7-3 Jacob Lihagen (Ass: Pontus Hellsing)

Matchens Lirare: Pontus Johansson
Delades ut av Lyckoklöver

Nästa planerade match: Fredag 18:e februari vs Sala Silverstaden IBK i Lindbackahallen med matchstart kl. 19.30

Publicerad 11 februari 2022 klockan 23:31

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

HC Dalen fick med sig fem poäng mot Lindlöven under säsongens HockeyEtta. Båda lagen kan komma att mötas i Allettan, där Lindlöven får hoppas på dubbel revansch. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad plats i Allettan. Med de kvitterade siffrorna 1-1 så blev straffarna att avgöra resultatet, Lindlövens första straffläggning för säsongen. Trots fem straffskott för Lindlöven så var HC Dalen snabbast att få in pucken i mål.

29 november 2023 klockan 23:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Fredrik Norman

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp centrum i Lindesberg – men exakt vilken typ av belysning vi kommer få se blir en överraskning.
-Jag vill inte avslöja något men vi har en tanke bakom, så mycket kan jag säga, säger Monica Lindh, enhetschef på Tillväxtförvaltningen.

29 november 2023 klockan 09:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge...

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på ...

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar ...

Hafsta. Foto: Anna Johansson

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet

Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna. LindeNytt efterlyste läsarbilder, och vilken respons det blev! Av bilderna att döma kunde det färgsprakande fenomenet ses över i princip hela kommunen, och många var snabba med kameran.

27 november 2023 klockan 12:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det blev glada miner från Lindlöven efter att säkrat säsongens åttonde tre poängare. Efter att inlett med 3-0 på poängtavlan så blev det en säker seger mot Forshaga i Lindehov. Foto: Hasse Persson

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov

Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande Forshaga IF så höll Lindlöven det kontrollerat med ett inledande 3-0 i mitten av den andra perioden. Trots mål från bortalaget, så lyckades Lindlöven att låsa matchen med fina 4-2.

26 november 2023 klockan 18:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!
På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter, där man nu på sociala medier ...
26 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård
INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar på sammanlagt mellan 20 och 24 miljarder kronor. ...
26 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Dubbla guld och ett silver för hemmalaget i judo-RM
Det blev en gedigen medaljskörd för hemmadistriktet Värmland-Örebro under lördagens riksmästerskap i judo i Lindesberg arena. Distriktet stä...
25 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

David Fiske, pastor i Kristinakyrkan och Elin Olofsson, Gåvoboden samlar in julklappar. Foto: Jennie Einarsson

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat – men inte för alla. I många familjer får man inte ekonomin att gå ihop och julen kan istället innebära en tuff period där utsattheten utmärker sig ännu mer. Därför går nu Gåvoboden och Kristinakyrkan i Lindesberg samman i en Julklappsinsamling för att sprida julglädje hos utsatta barnfamiljer.
– Det är viktigare nu än någonsin att verkligen gå med varandra och visa att man bryr sig. Jag är så glad att se att samhället verkligen vill hjälpa till, säger initiativtagaren Elin Olofsson.

24 november 2023 klockan 15:00 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar betydligt högre skatt än de är medvetna om. För att öka transparensen i hur våra gemensamma skattepengar används, bör regionen samt länets kommuner omgående redovisa avgiften på anställdas lönebesked.

24 november 2023 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Person avliden i samband med trädfällning

UPPDATERAD. En allvarlig olycka inträffade vid 14-tiden på torsdagen i trakterna av Vasselhyttan, norr om ...

Fler avgångar för Lindesbergsresenärer när Tåg I Bergslagen förändrar tabellen

Från och med den 10 december genomför Tåg I Bergslagen en hel del ...

Socialdemokraterna i Lindesberg står upp för Lindesbergs akutsjukhus

INSÄNDARE: Vi förstår frågetecknen kring att vi inte var delaktiga i den gemensamma ...

AnnonsLindlöven tar tre nya poäng mot Tranås AIF. Med den nya segern så har man fått full utdelning mot tabelltvåan i HockeyEttan. Arkivfoto: Hasse Persson

Rejäl insats av Lindlöven ger tre poäng

Även om det blev en trög inledning i bortamatchen mot Tranås AIF, så blev det ändå en klar seger. Med en lyckad mittperiod och en nykomling med fina meriter, så kunde man vända 2-0 till 2-5 med drygt åtta minuter till godo. Ett mål i öppet mål gjorde susen för Lindlöven som plockade tre nya poäng inför hemresan från Jönköping.

22 november 2023 klockan 23:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina ...

Tryckfel i kommunens almanacka tidigarelade första advent: ”Väldigt olyckligt”

I den almanacka som Samhällsbyggnad Bergslagen delar ut till hushå...

Bil började brinna under färd

På tisdagskvällen larmades brandkåren till Storå med anledning av en bilbrand.

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte ...

Polisvarningen: Black Week kan bli ett mörker – så skyddar du dig mot bedrägerier

Med anledning av den nu pågående Black Week, går polisen ut med ...

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd

Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya ...

I år slog Frövifors julmarknad besöksrekord. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad

Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe – detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors julmarknad, som i år lockade fler besökare än någonsin.
– Det har fullkomligt strömmat in folk under hela dagen och det har varit långa köer på parkeringen, det är superroligt, säger Mikael Tiderman, museichef på Frövifors Pappersbruksmuseum.

20 november 2023 klockan 11:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Spannarbodaduo fick harmoniskt kulturpris
Den gamla bergslagsgården Willboda i Spannarboda har på senare år fyllts till bredden av kultur genom musikaliska framträdanden. Nu har duon bakom...
20 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust mot serieledaren i Lindehov
Efter en förlust mot Mariestad under hösten, så blev utgången den samma när lagen möttes i Lindehov. Trots en kvittering till 2-2 med sju ...
20 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frontalkrock på R68 – fem personer förda till sjukhus
UPPDATERAD KL. 18.52. Fem personer har avförts med ambulans till sjukhus med oklara skador efter en allvarlig trafikolycka på riksväg 68 i höjd ...
18 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-17

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-14

2023-11-13

2023-11-13

2023-11-13

2023-11-10

2023-11-10

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-11-30 09:06