Foto: Timmy Lundegård

Sex raka mål gav en säker seger

Fredagens hemmamatch mot Skälby fick en katastrofal inledning. Bara efter två minuter hittades WSK Lindesberg i ett tvåmålsunderläge, där första målet gjordes efter arton sekunder. Hemmalaget kom snabbt tillbaka och med sex raka mål på tjugo minuter, kunde WSK trötta ut sitt motstånd och säkra en ny seger.

Det var en efterlängtad upplevelse i Lindbackahallen under fredagen, när WSK Lindesberg gästades av Skälby IBK. Publik på läktaren, ungdomar på planen för pausunderhållning och en helt ny sarg som ringade in planen på golvet.

Nere på planen hölls det ett högt tryck i sextio minuter, där de tre första blev katastrofala för hemmalaget. Gästande Skälby fick matchens första anfall och redan efter arton sekunder kunde gästerna gå till ledning.

Ett mycket svagt försvar framför hemmamålet blev en stor anledning till det tidiga underläget. Ett försvar som under tre minuters tid höll sig på bromspedalen. Hemmalagets kämpande målvakt Pontus Johansson gavs inget stöd från sina spelande lagkamrater, vilket Skälby kunde utnyttja och utöka till 0-2.

Den besvärliga inledningen verkade däremot inte sätta sig i laget. Anfallsspelet visade sig starkare och efter tolv minuter kunde Noah Karlsson finta sig förbi Skälbys försvar, vilket gav hemmalaget sitt första mål i matchen.

Efter den spräckta nollan kom målen som på löpande band. Hemmalagets spel kändes igen där de i princip lekte till sig tre raka mål, för att senare få med sig tre nya mål i den andra perioden mot Skälbys ett.

Med sex sekunder kvar av perioden såg ställningen ut att utökas för WSKs del. En trång och kampartad situation gjorde att både bollen och målvakten slängdes mot målet. Bollen såg ut att rulla mot mållinjen men målet avvisades, vilket skapade diskussioner från hemmalaget.

– Vi kan inte se att bollen är över mållinjen då Skälbys målvakt skymmer sikten för oss och vi kan inte döma något som vi inte ser. Därför uteblir målet, meddelar matchens domarduo efter periodens slut.

I den tredje och målsnåla perioden stod hemmalaget ändå med en säker seger. Jacob Lihagen puttade in matchens sista mål efter ett tre mot tre spel, som orsakades efter ett kort slagsmål där samtliga spelare på lagens avbytarbänkar sprang ut på planen.

Försvaret skärptes till efter två insläppta mål. Foto: Timmy Lundegård

Comebackspelaren: ”Vi stod mest och tittade på motståndarna”
I hemmalaget noterades även en återkommande spelare. Efter ett och ett halvt års matchfrånvaro fick publiken återse den rutinerade forwarden, Mattias Pettersson, som har fjorton säsonger bakom sig. Pettersson som dessutom blev till stor hjälp efter att han sjutton minuter in i matchen, lyckades kvittera till 2-2.

– Det är roligt att vara tillbaka, känslan för matchspel sitter och går aldrig från en. Jag känner däremot inte att jag är i toppform direkt från första matchen, jag behöver nog mer träning innan jag är helt tillbaka men det kommer. Jag fick vara med och göra ett mål idag vilket ändå är bra, säger Mattias som kommer från mycket träning inom padel.

– Jag har inte spelat innebandy på ett och ett halvt år och på den tiden har det istället blivit padel. Mycket padel, skrattar Mattias.

Mattias Pettersson i sin comeback. Foto: Timmy Lundegård

Comebacken blev en fröjd för forwarden där det dessutom slutade med en stor seger. Matchens första tre minuter blev hemmalagets stora plump i protokollet, där 0-0 utvecklades till 0-2 på mindre än två minuter.

– Vi blev som stillastående under de första minuterna. Vi stod mest och tittade på motståndarna medan de gjorde mål, vilket var olyckligt för oss. Därefter vaknade vi till och började rulla bollen och jag tror att vi även tröttade ut dem. Målvakten fick aldrig något riktigt stöd från oss i början av matchen, men jag tycker att vi växte in i det och hjälpte han bra när vi väl kom igång, berättar Mattias som såg WSK som det bättre laget för dagen.

– Det kändes som att vi var steget bättre idag. Vi hade övertaget på bollen och de fick jaga, vilket gjorde dem tröttare och tröttare medan vi blir piggare även om vi nog slappnade av mot slutet.

Resultat WSK Lindesberg-Skälby IBK
Slutresultat
: 7-3 (3-2, 3-1, 1-0)
Skott: 35-27 (15-12, 11-6, 9-9)
Publik: 100 personer

Mål:
1-2 Noah Karlsson
2-2 Mattias Pettersson (Ass: Niklas Carlsson)
3-2 Isac Eriksson (Ass: Jacob Lihagen)
4-2 Isac Eriksson (Ass: Jacob Lihagen)
5-2 Jacob Lihagen (Ass: Pontus Hellsing)
6-2 Niklas Carlsson (Ass: Jacob Lihagen)
7-3 Jacob Lihagen (Ass: Pontus Hellsing)

Matchens Lirare: Pontus Johansson
Delades ut av Lyckoklöver

Nästa planerade match: Fredag 18:e februari vs Sala Silverstaden IBK i Lindbackahallen med matchstart kl. 19.30

Publicerad 11 februari 2022 klockan 23:31

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

I augusti 2022 gick den senaste tävlingen på Linde Raceway. Arkivfoto: Hasse Persson

Motorklubben bjuder in till utställning och manifestation: Många som vill visa sitt stöd

Söndagen den 4 augusti anordnar SHRA Lindesberg Dragracingens dag på Linde Raceway. Förare från olika tävlingsklasser ställer ut sina fordon, samtidigt som man vill manifestera att sporten lever och finns kvar i Lindesberg.
– Vi vill visa att dragracingen lever i Lindesberg, säger Peter Hayden på SHRA.

25 juli 2024 klockan 15:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Sökinsatsen avslutad – mannen funnen vid god vigör

Den man i 80-årsåldern som försvann under onsdagsmorgonen från Gusselbyområdet är nu tillrätta och vid god vigör, enligt uppgifter från polisen. Den stora sökinsats som pågått under dagen är därmed avslutad, med ett lyckligt slut.

24 juli 2024 klockan 17:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stor sökinsats efter försvunnen man i Gusselby

UPPDATERAD KL 15:14 Polisen söker just nu efter en man i 80-årsåldern, som varit försvunnen sedan tidigt p...

Reducerad tågtrafik i Bergslagen i två månader

Tåg i Bergslagen har meddelat att man på grund av personalbrist kommer att ha reducerad tågtrafik under ...

Avråder från bad – höga bakteriehalter i vattnet

Kommunen avråder nu från bad på Loppholmarna sedan höga bakteriehalter har uppmätts i vattnet.

Dagens insats går till Global Evolution som trots startgalopp flyger fram till en säker seger. Detta var en av Timo Nurmos och Jorma Kontios fem dagssegrar tillsammans. Foto: Timmy Lundegård

Nurmos är tillbaka som Fornabodamästare

Under årets travsäsong på Fornaboda så har Fornabodas flerfaldiga tränarchampion, Timo Nurmos, hållit en låg profil. Till säsongens åtta färdigkörda tävlingsdagar har stallet enbart gästat Lindesberg med tre hästar. Allt ändrades när den nionde tävlingsdagen tog fart, där Solvallastallet var tillbaka på Fornaboda och åkte hem med fem segrar på sex starter.

21 juli 2024 klockan 21:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Från ägg till dunboll

Jag har fått uppleva många fina stunder i naturen under mina år som naturfotograf och det finns vissa stunder som är lite mer speciella än andra. Just en sådan stund tar jag upp i den här veckans avsnitt.

19 juli 2024 klockan 12:29 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Efter konkursen – ny ägare tar över Wienerkonditoriet
I slutet av juni begärdes Sveas bageri och konditori i konkurs, något som även påverkade Sveas Wiener i Lindesberg. Nu kan LindeNytt avslöja att ...
18 juli 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Boende på Ålkilsplan fick andras post – flera gånger: ”Oacceptabelt”
Under de senaste fyra veckorna har Istvan Teleki från Lindesberg upplevt stora problem med PostNords postutdelning. Flera brev som levererats till ...
17 juli 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Människor från alla håll samlas i Amelies trädgårdscafé
För tredje året i rad bjuder Amelie Bosson och barnbarnet Emma Nyberg in till Eftermiddagskaffe i Amelies mysiga bakgård på Kungsgatan 16 i ...
15 juli 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Polisen tvingades avbryta biljakt i centrala Lindesberg: ”Fara för allmänheten”

På fredagskvällen pågick en vild biljakt på flera platser i Lindesberg – bland annat i centrum. En misstänkt stulen bil var patrullens mål. Patrullen tvingades dock avbryta jakten då den misstänkte utgjorde mycket stor fara för allmänheten.
– Hastigheter på 100 kilometer uppmättes i centrum. Då är det inte värt riskerna, varför jag beordrade patrullen att avbryta, kommenterar polisens vakthavande befäl, Martin Tysell.

12 juli 2024 klockan 20:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Att fånga oväder på bild

Efter en minst sagt dramatisk vädervecka i vårt avlånga land, fokuserar fotografen Sami Rahkonen, i veckans avsnitt av FotoFredag, på just dåligt väder och det vackra som finns att beskåda i detta.

12 juli 2024 klockan 14:19 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Al Pitcher till Lindesberg i höst för att testa nya skämt

Efter fem utsålda turnéer och två stand-up-specialer på Netflix, kommer den hyllade komikern Al ...

Oscar och Louise städade upp efter grisiga badgäster

När Louise Norman från Lindesberg skulle besöka Uskavi kalkbrott möttes hon av något hon inte hade v...

Magisk vikning & poetiska klipp: En sommarutställning på Frövifors pappersbruksmuseum

Under sommaren har Frövifors pappersbruksmuseum blivit värd för ...

Arkivfoto: Jennie Einarsson

Över 200 loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 13-14 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för sjätte året i rad. Över 200 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

8 juli 2024 klockan 15:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Stort intresse för sommarens musikkollo: ”Jättekul att få sjunga på scen”

Syskonen Liselotte och Annebell Wahlströms dröm om att få stå på ...

FotoFredag: Morgonstund med guld i sikte

Ljuset är fotografens bästa vän. I den här veckans FF: FotoFredag ska vi kika på hur just ljuset påverkar motivet.

Jens utbildar sökhundar över hela världen: ”Vill höja nivån”

Jens Frank från Lindesberg utbildar varje år hundratals hundekipage världen ö...

Tapper publik när världsstjärnan showar

Vädret blev inte det bästa men publiken trotsade smådropparna och visade att de kom för Francesco. Världsstjä...

Krockade under omkörning – förare misstänkt för trafikbrott

Vid sextiden på onsdagsmorgonen inträffade en trafikolycka på Örebrovägen strax söder...

Fornaboda och STL Sommartrav är i stan

Med en dag kvar till Fornabodas stora tävlingsdag så tog sig travet in till Lindesberg. Under eftermiddagen hade ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Trio misstänks för olaga intrång i träningsanläggning

Tre personer, en kvinna i 25-årsåldern och två män i 30- respektive 35-årsåldern, har delgivits misstanke om olaga intrång i en träningsanläggning i Frövi. Trion togs på bar gärning tack vare rådigt handlande av allmänheten.
– Vi blev kontaktade av allmänheten om att det rörde sig tre personer inne på anläggningen, som eventuellt försökte att stjäla eller förstöra saker där. Vi kunde mer eller mindre ta personerna på bar gärning, kommenterar Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

2 juli 2024 klockan 09:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Världsklass när Francesco Zet gästar Fornaboda Travbana
På onsdag kommer en av världens bästa hästar, Francesco Zet, att gästa Fornaboda Travbana. Med sina då 18 raka segrar, varav majoriteten av ...
1 juli 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ilska och besvikelse när föreningarna tvingas lämna Linden: ”Bedrövligt”
I mitten av maj meddelade Tillväxtnämnden att man gick mot ett beräknat underskott om hela 4,1 miljoner kronor. Som ett led i att spara pengar ...
28 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

FotoFredag: Midsommaräventyr på jakt efter Värmlands vita älgar
Då var midsommar över för denna gång. Nubbe och sill och allt som hör midsommaren till, men för egen del blev det att spendera midsommarhelgen i...
28 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-27

2024-06-26

2024-06-26

2024-06-25

2024-06-24

2024-06-21

2024-06-19

2024-06-18

2024-06-18

2024-06-17

2024-06-17

2024-06-15

2024-06-14

2024-06-14

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-07-25 21:38