Fyramålsskytten Niklas Carlsson säkrar WSK Lindesbergs åttonde mål mot Hallsta. Foto: Timmy Lundegård

Sexmålsseger gav WSK femte raka!

WSK Lindesberg fortsätter att öka sina chanser för ett kvalspel. Under fredagen kom en ny storseger på hemmaplan, där hemmalaget visade en helt annan klass än det gästande Hallsta. Målen kom på löpande band för WSK som fick flera minuter med lägen framför bortamålet.
– Vi hittar lägena och sätter dem helt enkelt, säger Isac Eriksson.

Kunde man inte första versen i Timoteijs tidigare radiohit ”Kom”, då kan WSK-publiken den garanterat efter fredagens hemmamatch. Den tidigare Melodifestivalfinalisten från 2010 spelas i samband, med varje mål som WSK Lindesberg gör på hemmaplan. Med tretton spelningar under fredagskvällen är den, med stor säkerhet, i mångas huvuden.

IBK Hallsta stod som gäster under fredagen och kom till Lindesberg med tre raka förluster, detta mot WSKs segertåg med fyra raka triumfer.

Matchen fick en seg start, där WSK Lindesberg byggde upp en tempoökning som skulle hjälpa till matchens första mål. Hemmalaget visade ett bra försvarsspel och ett raskt anfallsspel, även om det finns finslipningar att arbeta på.

Två slarvmål i den första perioden gav Hallsta snabba reduceringar, där bortalaget började hitta sina lägen efter tolv minuters spel.

Även i den andra perioden började WSK Lindesberg långsamt för att öka upp till en mer kontrollerad tempoökning i spelet. Tre tidiga mål för WSK gjorde att Hallsta tog en behövlig timeout, där försvarsspelet vässades till rejält. Hallsta ökade även med flera kontringar och stulna bollar, men fick fortsatt svårt att ta sig förbi WSKs försvarsspel.

Målvakt, Pontus Johansson, blev svårstoppad i WSK-målet. Foto: Timmy Lundegård

Även i den tredje perioden fick Hallsta svårt att vända matchen. Medan WSK höll det goda spelhumöret uppe, så var det ett slaget bortalag som kämpade sig framåt på en tröttare växel. När bortalaget väl tog sig till mål fick man istället svårt att ta sig förbi målvakt, Pontus Johansson, som gjorde en djävulsk period med häftiga räddningar.

Returskotten hade ingen effekt på 19-åringen som bjöd hemmapubliken på en trippelräddning. Dubbla returer räddades direkt efter ett räddat skott.

Segern ger WSK Lindesberg tre nya poäng, vilket ger full press till tabellfemman Arboga. För att ta sig förbi WSK Lindesberg måste Arboga segra i tre av sina fyra kvarvarande matcher, eller göra en riktigt imponerande finslipning på målskillnaden på kort tid.

Foto: Timmy Lundegård

Isac Eriksson: ”Vi kommer ut lite för ofokuserade”
Segern mot Hallsta blev överlägsen där WSK Lindesberg på nytt visade att laget kan förliknas med ett Division 1-lag som har fastnat i Division 2. Hemmalaget höll full kontroll på matchen vilket även kändes i laget.

– Vi spelar bra. Vi hittar lägena och sätter dem helt enkelt. Att målantalet blev så högt var inte helt förvånande ändå. Vi brukar göra några mål men sedan släpper vi in några stycken, så det är lite som i vanlig ordning, kommenterar Isac Eriksson.

– Jag tycker ändå att matchen kändes kontrollerad. Vi har några till spelare att sätta in om det skulle vara, så det borde aldrig bli några problem kan jag tycka.

Ändå finns det att slipa på i spelet. Trots långsamma första minuter i samtliga perioder, så blev den första perioden onödigt jämn. En stulen boll och marginaler på fel sida blev orsak till två av de första tre målen, mål som lika gärna kunde stängts ute.

– Jag tror att när vi gör några snabba mål så går vi ner i fokus och tappar koncentrationen. Det är såklart något som vi försöker jobba med, vi försöker hålla fokuset upp under hela matchen och inte släppa till några enklare mål. Gällande inledningarna så tror jag att vi blir lite för avslappnade efter pauserna. Vi kommer ut lite för ofokuserade och det tar några byten innan vi kommer in i matchen igen, säger Isac.

Isac Eriksson blev Matchens Lirare. Foto: Timmy Lundegård

Förutom Isac Eriksson, som prisades till Matchens Lirare, så blev även Niklas Carlsson lagets målrikaste spelare. Båda med fyra gjorda mål vardera.

– Det är kul när det börjar flyta på lite. Vi spelar bra hela laget, vi kör bara vårt spel och det brukar funka.

Resultat WSK Lindesberg-IBK Hallsta
Slutresultat
: 13-7 (4-3, 4-1, 5-3)
Skott: 37-15 (13-4, 11-4, 13-7)
Publik: 100 personer
Blommor från Lyckoklöver

Mål:
1-0 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
2-1 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
3-1 Niklas Carlsson (Ass: Emil Berglin)
4-1 Jacob Lihagen (Ass: Isac Eriksson)
5-3 Pontus Hellsing (Ass: Niklas Carlsson)
6-3 Jacob Lihagen (Ass: Noah Karlsson)
7-3 Isac Eriksson (Ass: Noah Karlsson)
8-4 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
9-5 William Ardesjö (Ass: Anton Eriksson)
10-5 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
11-5 Isac Eriksson (Ass: Niklas Carlsson)
12-6 Robin Eriksson
13-7 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)

Matchens Lirare: Isac Eriksson

Nästa planerade match: Tisdag den 1:a mars vs IBK Köping i Köpings bad & sport med matchstart kl. 19.30

Publicerad 26 februari 2022 klockan 08:00

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

HC Dalen fick med sig fem poäng mot Lindlöven under säsongens HockeyEtta. Båda lagen kan komma att mötas i Allettan, där Lindlöven får hoppas på dubbel revansch. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Bortaförlust i säsongens första straffläggning

Det blev en match med få skott när Lindlöven gästade tabellfemman HC Dalen, som kämpar för en säkrad plats i Allettan. Med de kvitterade siffrorna 1-1 så blev straffarna att avgöra resultatet, Lindlövens första straffläggning för säsongen. Trots fem straffskott för Lindlöven så var HC Dalen snabbast att få in pucken i mål.

29 november 2023 klockan 23:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Fredrik Norman

Inga julbelysta träd förrän nästa år

Julbelysning är ett efterlängtat inslag när vintermörkret smyger sig på och med första advent runt hörnet är det åter dags att tända upp centrum i Lindesberg – men exakt vilken typ av belysning vi kommer få se blir en överraskning.
-Jag vill inte avslöja något men vi har en tanke bakom, så mycket kan jag säga, säger Monica Lindh, enhetschef på Tillväxtförvaltningen.

29 november 2023 klockan 09:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kommunen går mot ett minusresultat: ”Kommer behöva fatta väldigt tuffa beslut”

Under tisdagens sammanträde i kommunstyrelsen beslutade man att ge...

Högre vårdavgifter väntar när regionen gör enormt underskott

Då den nuvarande ekonomiska prognosen för Region Örebro län pekar på ett underskott på ...

Elon Ljud & Bild flyttar in i Elon-butik

Elon Ljud & Bild kommer att stänga efter årsskiftet - men konceptet hemelektronik kommer fortfarande finnas kvar ...

Hafsta. Foto: Anna Johansson

bildspel Se läsarnas egna bilder från norrskenet

Under lördagskvällen bjöds stora delar av landet på en mäktig uppvisning över himlavalvet, när norrskenets gröna skimmer dansade över skyarna. LindeNytt efterlyste läsarbilder, och vilken respons det blev! Av bilderna att döma kunde det färgsprakande fenomenet ses över i princip hela kommunen, och många var snabba med kameran.

27 november 2023 klockan 12:11 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Det blev glada miner från Lindlöven efter att säkrat säsongens åttonde tre poängare. Efter att inlett med 3-0 på poängtavlan så blev det en säker seger mot Forshaga i Lindehov. Foto: Hasse Persson

Kontrollerad hemmamatch i Lindehov

Efter en bortaseger mot Tranås AIF så bjöd Lindlöven även på seger när man klev ut på hemmaisen i Lindehov. Trots många skott från gästande Forshaga IF så höll Lindlöven det kontrollerat med ett inledande 3-0 i mitten av den andra perioden. Trots mål från bortalaget, så lyckades Lindlöven att låsa matchen med fina 4-2.

26 november 2023 klockan 18:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fångat norrskenet? Skicka dina bilder till oss!
På många platser i Mellansverige, kunde man under lördagskvällen skåda norrsken. Så även i våra trakter, där man nu på sociala medier ...
26 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Utan skattehöjning minskar vår tillgång till sjukvård
INSÄNDARE/DEBATT: Sveriges 21 regioner räknar under nästa år med ett underskott i sina budgetar på sammanlagt mellan 20 och 24 miljarder kronor. ...
26 november 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Dubbla guld och ett silver för hemmalaget i judo-RM
Det blev en gedigen medaljskörd för hemmadistriktet Värmland-Örebro under lördagens riksmästerskap i judo i Lindesberg arena. Distriktet stä...
25 november 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

David Fiske, pastor i Kristinakyrkan och Elin Olofsson, Gåvoboden samlar in julklappar. Foto: Jennie Einarsson

Gemensamma krafter skapar en finare jul för utsatta familjer

För många är julen en högtid förknippad med familjemys, julklappar och julmat – men inte för alla. I många familjer får man inte ekonomin att gå ihop och julen kan istället innebära en tuff period där utsattheten utmärker sig ännu mer. Därför går nu Gåvoboden och Kristinakyrkan i Lindesberg samman i en Julklappsinsamling för att sprida julglädje hos utsatta barnfamiljer.
– Det är viktigare nu än någonsin att verkligen gå med varandra och visa att man bryr sig. Jag är så glad att se att samhället verkligen vill hjälpa till, säger initiativtagaren Elin Olofsson.

24 november 2023 klockan 15:00 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Redovisa arbetsgivaravgifter

INSÄNDARE/DEBATT: Sverige har idag en dold skatt på arbete som kallas för arbetsgivaravgift. Det gör att många betalar betydligt högre skatt än de är medvetna om. För att öka transparensen i hur våra gemensamma skattepengar används, bör regionen samt länets kommuner omgående redovisa avgiften på anställdas lönebesked.

24 november 2023 klockan 10:49 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Person avliden i samband med trädfällning

UPPDATERAD. En allvarlig olycka inträffade vid 14-tiden på torsdagen i trakterna av Vasselhyttan, norr om ...

Fler avgångar för Lindesbergsresenärer när Tåg I Bergslagen förändrar tabellen

Från och med den 10 december genomför Tåg I Bergslagen en hel del ...

Socialdemokraterna i Lindesberg står upp för Lindesbergs akutsjukhus

INSÄNDARE: Vi förstår frågetecknen kring att vi inte var delaktiga i den gemensamma ...

AnnonsLindlöven tar tre nya poäng mot Tranås AIF. Med den nya segern så har man fått full utdelning mot tabelltvåan i HockeyEttan. Arkivfoto: Hasse Persson

Rejäl insats av Lindlöven ger tre poäng

Även om det blev en trög inledning i bortamatchen mot Tranås AIF, så blev det ändå en klar seger. Med en lyckad mittperiod och en nykomling med fina meriter, så kunde man vända 2-0 till 2-5 med drygt åtta minuter till godo. Ett mål i öppet mål gjorde susen för Lindlöven som plockade tre nya poäng inför hemresan från Jönköping.

22 november 2023 klockan 23:10 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Wajih klipper till förmån för Barncancerfonden

Måndagen den 18 december håller Salong Diem i Lindesberg öppet i hela 11 timmar för att göra folk julfina ...

Tryckfel i kommunens almanacka tidigarelade första advent: ”Väldigt olyckligt”

I den almanacka som Samhällsbyggnad Bergslagen delar ut till hushå...

Bil började brinna under färd

På tisdagskvällen larmades brandkåren till Storå med anledning av en bilbrand.

Gåvobion ska sprida glädje till behövande i jultider

I samband med julskyltningen den 3 december arrangerar Lindesbergs Biograf eventet Gåvobio, med syfte ...

Polisvarningen: Black Week kan bli ett mörker – så skyddar du dig mot bedrägerier

Med anledning av den nu pågående Black Week, går polisen ut med ...

En vinnare av presentkortet hos Nya Snickerifabriken utsedd

Klockan 19.00 på måndagen stängde LindeNytts tävling där ett cirkulärt presentkort hos Nya ...

I år slog Frövifors julmarknad besöksrekord. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Rekordhögt tryck på Frövifors julmarknad

Kransar, salmbärssylt, honung, kanderade äpplen och kaffe – detta och mycket mer gick att hitta på Frövifors julmarknad, som i år lockade fler besökare än någonsin.
– Det har fullkomligt strömmat in folk under hela dagen och det har varit långa köer på parkeringen, det är superroligt, säger Mikael Tiderman, museichef på Frövifors Pappersbruksmuseum.

20 november 2023 klockan 11:09 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Spannarbodaduo fick harmoniskt kulturpris
Den gamla bergslagsgården Willboda i Spannarboda har på senare år fyllts till bredden av kultur genom musikaliska framträdanden. Nu har duon bakom...
20 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Uddamålsförlust mot serieledaren i Lindehov
Efter en förlust mot Mariestad under hösten, så blev utgången den samma när lagen möttes i Lindehov. Trots en kvittering till 2-2 med sju ...
20 november 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frontalkrock på R68 – fem personer förda till sjukhus
UPPDATERAD KL. 18.52. Fem personer har avförts med ambulans till sjukhus med oklara skador efter en allvarlig trafikolycka på riksväg 68 i höjd ...
18 november 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-11-17

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-16

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-15

2023-11-14

2023-11-13

2023-11-13

2023-11-13

2023-11-10

2023-11-10

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-11-30 08:06