Fyramålsskytten Niklas Carlsson säkrar WSK Lindesbergs åttonde mål mot Hallsta. Foto: Timmy Lundegård

Sexmålsseger gav WSK femte raka!

WSK Lindesberg fortsätter att öka sina chanser för ett kvalspel. Under fredagen kom en ny storseger på hemmaplan, där hemmalaget visade en helt annan klass än det gästande Hallsta. Målen kom på löpande band för WSK som fick flera minuter med lägen framför bortamålet.
– Vi hittar lägena och sätter dem helt enkelt, säger Isac Eriksson.

Kunde man inte första versen i Timoteijs tidigare radiohit ”Kom”, då kan WSK-publiken den garanterat efter fredagens hemmamatch. Den tidigare Melodifestivalfinalisten från 2010 spelas i samband, med varje mål som WSK Lindesberg gör på hemmaplan. Med tretton spelningar under fredagskvällen är den, med stor säkerhet, i mångas huvuden.

IBK Hallsta stod som gäster under fredagen och kom till Lindesberg med tre raka förluster, detta mot WSKs segertåg med fyra raka triumfer.

Matchen fick en seg start, där WSK Lindesberg byggde upp en tempoökning som skulle hjälpa till matchens första mål. Hemmalaget visade ett bra försvarsspel och ett raskt anfallsspel, även om det finns finslipningar att arbeta på.

Två slarvmål i den första perioden gav Hallsta snabba reduceringar, där bortalaget började hitta sina lägen efter tolv minuters spel.

Även i den andra perioden började WSK Lindesberg långsamt för att öka upp till en mer kontrollerad tempoökning i spelet. Tre tidiga mål för WSK gjorde att Hallsta tog en behövlig timeout, där försvarsspelet vässades till rejält. Hallsta ökade även med flera kontringar och stulna bollar, men fick fortsatt svårt att ta sig förbi WSKs försvarsspel.

Målvakt, Pontus Johansson, blev svårstoppad i WSK-målet. Foto: Timmy Lundegård

Även i den tredje perioden fick Hallsta svårt att vända matchen. Medan WSK höll det goda spelhumöret uppe, så var det ett slaget bortalag som kämpade sig framåt på en tröttare växel. När bortalaget väl tog sig till mål fick man istället svårt att ta sig förbi målvakt, Pontus Johansson, som gjorde en djävulsk period med häftiga räddningar.

Returskotten hade ingen effekt på 19-åringen som bjöd hemmapubliken på en trippelräddning. Dubbla returer räddades direkt efter ett räddat skott.

Segern ger WSK Lindesberg tre nya poäng, vilket ger full press till tabellfemman Arboga. För att ta sig förbi WSK Lindesberg måste Arboga segra i tre av sina fyra kvarvarande matcher, eller göra en riktigt imponerande finslipning på målskillnaden på kort tid.

Foto: Timmy Lundegård

Isac Eriksson: ”Vi kommer ut lite för ofokuserade”
Segern mot Hallsta blev överlägsen där WSK Lindesberg på nytt visade att laget kan förliknas med ett Division 1-lag som har fastnat i Division 2. Hemmalaget höll full kontroll på matchen vilket även kändes i laget.

– Vi spelar bra. Vi hittar lägena och sätter dem helt enkelt. Att målantalet blev så högt var inte helt förvånande ändå. Vi brukar göra några mål men sedan släpper vi in några stycken, så det är lite som i vanlig ordning, kommenterar Isac Eriksson.

– Jag tycker ändå att matchen kändes kontrollerad. Vi har några till spelare att sätta in om det skulle vara, så det borde aldrig bli några problem kan jag tycka.

Ändå finns det att slipa på i spelet. Trots långsamma första minuter i samtliga perioder, så blev den första perioden onödigt jämn. En stulen boll och marginaler på fel sida blev orsak till två av de första tre målen, mål som lika gärna kunde stängts ute.

– Jag tror att när vi gör några snabba mål så går vi ner i fokus och tappar koncentrationen. Det är såklart något som vi försöker jobba med, vi försöker hålla fokuset upp under hela matchen och inte släppa till några enklare mål. Gällande inledningarna så tror jag att vi blir lite för avslappnade efter pauserna. Vi kommer ut lite för ofokuserade och det tar några byten innan vi kommer in i matchen igen, säger Isac.

Isac Eriksson blev Matchens Lirare. Foto: Timmy Lundegård

Förutom Isac Eriksson, som prisades till Matchens Lirare, så blev även Niklas Carlsson lagets målrikaste spelare. Båda med fyra gjorda mål vardera.

– Det är kul när det börjar flyta på lite. Vi spelar bra hela laget, vi kör bara vårt spel och det brukar funka.

Resultat WSK Lindesberg-IBK Hallsta
Slutresultat
: 13-7 (4-3, 4-1, 5-3)
Skott: 37-15 (13-4, 11-4, 13-7)
Publik: 100 personer
Blommor från Lyckoklöver

Mål:
1-0 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
2-1 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
3-1 Niklas Carlsson (Ass: Emil Berglin)
4-1 Jacob Lihagen (Ass: Isac Eriksson)
5-3 Pontus Hellsing (Ass: Niklas Carlsson)
6-3 Jacob Lihagen (Ass: Noah Karlsson)
7-3 Isac Eriksson (Ass: Noah Karlsson)
8-4 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
9-5 William Ardesjö (Ass: Anton Eriksson)
10-5 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
11-5 Isac Eriksson (Ass: Niklas Carlsson)
12-6 Robin Eriksson
13-7 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)

Matchens Lirare: Isac Eriksson

Nästa planerade match: Tisdag den 1:a mars vs IBK Köping i Köpings bad & sport med matchstart kl. 19.30

Publicerad 26 februari 2022 klockan 08:00

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Sami Rahkonen

FotoFredag: Häng med ut bland kärlekskranka tuppar

Efter en kall och färglös vinter kommer en färg- och händelserik vår. Det är under våren min kamerautrustning vaknar till liv igen. På riktigt. Alla årstider har sina höjdpunkter för mig som naturfotograf och jag tänkte nu berätta lite om två specifika höjdpunkter som får mig att känna och verkligen inse att våren har anlänt.

21 juni 2024 klockan 09:34 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons


Foto: Jennie Einarsson

Nytt hopp för Storå och Freja vårdcentral efter beslut i Regionfullmäktige

Hälso- och sjukvårdsnämnden avbryter arbetet med att genomföra färdplansuppdraget som innebär att Storå och Freja vårdcentral blir mindre utbudspunkter. Detta efter ett tilläggsyrkande från Willhelm Sundman (L) i Regionfullmäktige.
– För Liberalerna är det viktigt att den nära vården innebär en nära kontakt med den fasta läkaren där man bor, säger Willhelm Sundman (L) i ett pressmeddelande.

19 juni 2024 klockan 12:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny budget klubbad – men inte sänkta arvoden

Det blev en långdragen budgetdebatt i kommunfullmäktige under måndagen. Efter drygt fyra timmar var man ...

bildspel Bland Harry Potter-kvastar och andra vassa konstverk

Efter fjolårets succé har slipmaskintillverkaren Tormek åter slagit upp portarna för att visa besökare ...

bildspel Hovsta tog de viktiga poängen under måndagen

Med förlust mot Skyllberg under torsdagen så fick IFK Lindesberg göra sig i ordning för det sista topplaget i ...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Här firas midsommar i Lindesbergs kommun

En dag fylld av tradition och glädje väntar runt hörnet. Små grodor, lekar och mycket annat skoj väntar när årets traditionsenliga midsommarfiranden i Lindesbergs kommun äger rum nu på fredag. På Gusselby Annorlundas camping är förberedelserna i full gång, och i år får man besök av en dragspelare som ska sätta guldkant på ringdansen. LindeNytt har samlat information om detta och många andra firanden för att guida invånarna till festligheterna.

17 juni 2024 klockan 11:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Att åka raggarbil var ett uppskattat inslag under festen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Ågårdens raggarfest gjorde succéartad återkomst

Under lördagseftermiddagen bjöd äldreboendet Ågårdens personal in till rockabillyfest för de boende, något som efter förra årets pangsuccé nu blivit en tradition. Med livemusik, nygrillade hamburgare och en rad blänkande ”raggarbilar” som radat upp sig, blev det en raggarfest som det kommer pratas om en lång tid framöver.
– Det är viktigt att ha något att se fram emot, även när man är gammal, säger Lotta Svensson.

15 juni 2024 klockan 16:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Karzan gjorde verklighet av sin dröm – nu är Mama Rosa öppet
Redan för 15 år sedan föddes drömmen hos Karzan Kader om att en dag öppna en restaurang i Mama Rosas gamla lokaler, och att den skulle bära ...
14 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

FF: FotoFredag: ”Drömräven”
Under alla mina år som naturfotograf har jag fått uppleva många fina stunder ute i naturen. Till vardags jobbar jag inom psykiatrisk vård och ...
14 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Mycket tung förlust för IFK Lindesberg
Det är tungt hos IFK Lindesberg. Under torsdagskvällen kom den sjätte raka förlusten för den unga truppen som ännu är rejält drabbat av skador...
14 juni 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Senaste hemmaförlusten blev den första på länge för IFK Lindesberg. Grabbarna visade däremot en fortsatt kämparvilja i ett hopplöst läge och kommer behöva göra en bra match på torsdag. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-Skyllbergs IK: ”Vi ska göra ett hårt jobb”

IFK Lindesberg är på väg ut ur en mycket tung period i spelschemat. På kort tid har det skadedrabbade laget fått möta seriens bästa lag i tabellen, där förlusttrenden har stigit. Enbart två lag saknas innan Lindelaget får börja möta tabellens nedra regioner. På torsdag gästas Fritidsbyn av tabellfemman Skyllberg innan spelschemats tuffa period avslutas med möte mot tabellfyran.

12 juni 2024 klockan 19:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Mycket glad rallyduo efter vinstern i Rally Uppland. Kartläsare Jonas Sandin och rallyförare Kim Nydén Foto: Lina Aronsson

Rivstart för rallyduo i jakten på SM-guldet

Spänningen stiger efter att den fjärde deltävlingen i Svenska Mästerskapet i rally 2024 avgjordes i Tierp. I sin Mitsubishi Mirage var Kim Nydén från Lindesberg snabbast i mål och har nu vittring på ett efterlängtat SM-guld.
– Vi känner oss ganska trygga i att bara vi håller i det här så ska ska det kunna räcka till ett SM-guld i år, säger Kim Nydén.

12 juni 2024 klockan 11:17 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Amanda och Elin tog silver vid historiskt Kata-EM

Kata-EM i Sarajevo blev ett historiskt mästerskap, då den Europeiska Judo Unionen för första gången godkä...

Bowlingfantast från Kumla ny ägare när ”Pinnen” säljer

Efter två år som ägare av Kajsa & Pinnens Bowling och Restaurang i Lindesberg, har nu ...

Efter flera jättebyggen står Lindeföretaget inför ett gigantiskt projekt

Efter närmare 26 år i byggbranschen har Lindesbergsbolaget TAB - Tommy Allström ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Klart: Ramsbergs förskola får leva kvar

I mitten av maj rapporterade LindeNytt om ett nytt sparförslag inom barn- och utbildningsnämnden, där man ville utreda möjligheterna att avveckla flera verksamheter inom förskolan, däribland Ramsbergs förskola. Efter ett ledamotsinitiativ från Magnus Storm, (C), kommer dock verksamheten att lämnas utanför utredningen – och kan därmed leva vidare.
– För mig och Centerpartiet känns det bra att kunna rädda Ramsbergs förskola från nedläggning, säger Storm (C).

10 juni 2024 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Bildspecial: Studentkortegen 2024

Strax efter klockan 13.00 på fredagen utbröt total glädjeeufori, när Kristinavägen fylldes med festligt utsmyckade ...

bildspel Bildspecial: Studenternas utspring

Lindeskolans torg var under fredagen fyllt till bredden med stolta familjer som ivrigt väntade på att få krama om sina ...

FotoFredag: Björnar i Finland

I skrivande stund så är det nästan 10 år sedan jag och min pappa åkte till östra Finland i hopp om att kanske få se en vild...

bildspel Skolavslutningsfest i storslagen stil på Fröviskolan

Under onsdagskvällen var det dags för 73 elever från årskurs nio på Fröviskolan att fira ...

bildspel En sista morgon med gänget – Champagnefrukost med BA21

Redan klockan fem i morse var de flesta av grabbarna i avgångsklassen på Lindeskolans Bygg- och ...

bildspel Efter regn kom solsken över nationaldagsfirandet

Nationaldagen bjöd på skurar titt som tätt, men när det var dags för firandet i Oscarsparken strålade ...

Mycket priser delades ut till de nio vinnarna under Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Förutom de klassiska vinnarrosetterna så fanns det även priser från Kotten & Co, EnglunDesign och Lindesbergs Nya Gummiverkstad. Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Snabba upplopp under Nationaldagstravet

Trots en travdag med vissa förseningar och oklart väder, så blev det en lyckad dag på Fornabodas årliga Nationaldagstrav. Värmlandskuskarna Björn Goop och Per Nilsson körde till sig varsin dubbelseger, medan Olle Alsén stod för dagens snabbaste avslutning med Hemisphere som gick från sist till seger på upploppet.
– Segerkänslan kom först i mitten på upploppet, berättar Olle.

6 juni 2024 klockan 21:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Följ med på rundvandring i nya förskolan Paletten
Under onsdagseftermiddagen fick barn- och utbildningsnämndens ledamöter en första rundvandring i det som inom kort kommer att vara förskolan ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Modiga förare i snabba bilar när Trollrallyt gick av stapeln
Det bjöds på både regn och sol, men framförallt en massa glädje, när årets upplaga av Trollrallyt gick av stapeln under nationaldagen. Ett ...
6 juni 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Häng med naturfotografen ut på jakt efter ett ”Kodak moment”
Med start fredag 7 juni kommer våra läsare få chansen att hänga med ut i vildmarken tillsammans med naturfotografen Sami Rahkonen. Under vinjetten...
6 juni 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-06-05

2024-06-05

2024-06-05

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-04

2024-06-03

2024-06-01

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-31

2024-05-30

2024-06-21 12:27