Fyramålsskytten Niklas Carlsson säkrar WSK Lindesbergs åttonde mål mot Hallsta. Foto: Timmy Lundegård

Sexmålsseger gav WSK femte raka!

WSK Lindesberg fortsätter att öka sina chanser för ett kvalspel. Under fredagen kom en ny storseger på hemmaplan, där hemmalaget visade en helt annan klass än det gästande Hallsta. Målen kom på löpande band för WSK som fick flera minuter med lägen framför bortamålet.
– Vi hittar lägena och sätter dem helt enkelt, säger Isac Eriksson.

Kunde man inte första versen i Timoteijs tidigare radiohit ”Kom”, då kan WSK-publiken den garanterat efter fredagens hemmamatch. Den tidigare Melodifestivalfinalisten från 2010 spelas i samband, med varje mål som WSK Lindesberg gör på hemmaplan. Med tretton spelningar under fredagskvällen är den, med stor säkerhet, i mångas huvuden.

IBK Hallsta stod som gäster under fredagen och kom till Lindesberg med tre raka förluster, detta mot WSKs segertåg med fyra raka triumfer.

Matchen fick en seg start, där WSK Lindesberg byggde upp en tempoökning som skulle hjälpa till matchens första mål. Hemmalaget visade ett bra försvarsspel och ett raskt anfallsspel, även om det finns finslipningar att arbeta på.

Två slarvmål i den första perioden gav Hallsta snabba reduceringar, där bortalaget började hitta sina lägen efter tolv minuters spel.

Även i den andra perioden började WSK Lindesberg långsamt för att öka upp till en mer kontrollerad tempoökning i spelet. Tre tidiga mål för WSK gjorde att Hallsta tog en behövlig timeout, där försvarsspelet vässades till rejält. Hallsta ökade även med flera kontringar och stulna bollar, men fick fortsatt svårt att ta sig förbi WSKs försvarsspel.

Målvakt, Pontus Johansson, blev svårstoppad i WSK-målet. Foto: Timmy Lundegård

Även i den tredje perioden fick Hallsta svårt att vända matchen. Medan WSK höll det goda spelhumöret uppe, så var det ett slaget bortalag som kämpade sig framåt på en tröttare växel. När bortalaget väl tog sig till mål fick man istället svårt att ta sig förbi målvakt, Pontus Johansson, som gjorde en djävulsk period med häftiga räddningar.

Returskotten hade ingen effekt på 19-åringen som bjöd hemmapubliken på en trippelräddning. Dubbla returer räddades direkt efter ett räddat skott.

Segern ger WSK Lindesberg tre nya poäng, vilket ger full press till tabellfemman Arboga. För att ta sig förbi WSK Lindesberg måste Arboga segra i tre av sina fyra kvarvarande matcher, eller göra en riktigt imponerande finslipning på målskillnaden på kort tid.

Foto: Timmy Lundegård

Isac Eriksson: ”Vi kommer ut lite för ofokuserade”
Segern mot Hallsta blev överlägsen där WSK Lindesberg på nytt visade att laget kan förliknas med ett Division 1-lag som har fastnat i Division 2. Hemmalaget höll full kontroll på matchen vilket även kändes i laget.

– Vi spelar bra. Vi hittar lägena och sätter dem helt enkelt. Att målantalet blev så högt var inte helt förvånande ändå. Vi brukar göra några mål men sedan släpper vi in några stycken, så det är lite som i vanlig ordning, kommenterar Isac Eriksson.

– Jag tycker ändå att matchen kändes kontrollerad. Vi har några till spelare att sätta in om det skulle vara, så det borde aldrig bli några problem kan jag tycka.

Ändå finns det att slipa på i spelet. Trots långsamma första minuter i samtliga perioder, så blev den första perioden onödigt jämn. En stulen boll och marginaler på fel sida blev orsak till två av de första tre målen, mål som lika gärna kunde stängts ute.

– Jag tror att när vi gör några snabba mål så går vi ner i fokus och tappar koncentrationen. Det är såklart något som vi försöker jobba med, vi försöker hålla fokuset upp under hela matchen och inte släppa till några enklare mål. Gällande inledningarna så tror jag att vi blir lite för avslappnade efter pauserna. Vi kommer ut lite för ofokuserade och det tar några byten innan vi kommer in i matchen igen, säger Isac.

Isac Eriksson blev Matchens Lirare. Foto: Timmy Lundegård

Förutom Isac Eriksson, som prisades till Matchens Lirare, så blev även Niklas Carlsson lagets målrikaste spelare. Båda med fyra gjorda mål vardera.

– Det är kul när det börjar flyta på lite. Vi spelar bra hela laget, vi kör bara vårt spel och det brukar funka.

Resultat WSK Lindesberg-IBK Hallsta
Slutresultat
: 13-7 (4-3, 4-1, 5-3)
Skott: 37-15 (13-4, 11-4, 13-7)
Publik: 100 personer
Blommor från Lyckoklöver

Mål:
1-0 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
2-1 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
3-1 Niklas Carlsson (Ass: Emil Berglin)
4-1 Jacob Lihagen (Ass: Isac Eriksson)
5-3 Pontus Hellsing (Ass: Niklas Carlsson)
6-3 Jacob Lihagen (Ass: Noah Karlsson)
7-3 Isac Eriksson (Ass: Noah Karlsson)
8-4 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
9-5 William Ardesjö (Ass: Anton Eriksson)
10-5 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)
11-5 Isac Eriksson (Ass: Niklas Carlsson)
12-6 Robin Eriksson
13-7 Niklas Carlsson (Ass: Pontus Hellsing)

Matchens Lirare: Isac Eriksson

Nästa planerade match: Tisdag den 1:a mars vs IBK Köping i Köpings bad & sport med matchstart kl. 19.30

Publicerad 26 februari 2022 klockan 08:00

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Sara Aspling och Kim Ryynänen kommer finnas på plats under söndagens trivseldag. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Trygg Vuxen bjuder in till trivseldag

I julas agerade Sara Aspling och hennes vänner i Trygg Vuxen jultomtar, då de delade ut julklappar till ett flertal av kommunens ungdomar. Nu har tomtekostymen bytts ut mot sommarkläder när föreningen bjuder in till en trivseldag där ungdomar och vuxna kan finna gemenskap och samtidigt utmana varandra i olika lekar.
– Man måste ju starta någonstans och vi kan bara hoppas att så många som möjligt kommer, säger Sara.

24 juni 2022 klockan 11:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

På midsommardagen är det dags för karneval i Ramsberg. Foto: Privat

Ramsberg blåser nytt liv i midsommarkarnevalen

Efter ett långt pandemiuppehåll kan nu Ramsbergs idrottsförening äntligen bjuda in till sin traditionsenliga karneval som tågar genom byn på midsommardagen. Festligheterna fortsätter sedan en bit in på kvällen vid festplatsen med musikunderhållning, café och olika typer av lotterier.
– Eftersom vi inte har någon anmälan har vi inte en aning hur många bidrag det blir, det kan bli alltifrån ett till tjugo, skrattar Hanna Toumisto, ordförande i föreningen.

23 juni 2022 klockan 13:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ny satsning ska hjälpa barn i sitt sorgearbete

En undersökning gjord av Kantar Sifo visar att 9 av 10 vuxna tycker att barns sorg är ett viktigt ämne att ...

Charlottes sommartips till nya och gamla hundägare

Det har gått närmare två år sedan Charlotte Lundell tog över husdjursbutiken Kotten & Co efter Sara ...

Man allvarligt skadad efter att ha klämts fast under träd

En man i 70-årsåldern har förts med ambulans till sjukhus med allvarliga skador sedan denne klä...

Arkivbild: LindeNytt

Midsommarfirandet i parken är inställt

Lindesbergs folkdansgille är den förening som sedan 50-talet varit med och arrangerat det traditionella midsommarfirandet i Oscarsparken, Lindesberg. Arne Evertsson är en av medlemmarna och har själv medverkat under de senaste 50 åren. Men den här sommaren blir det inget. Han berättar för LindeNytt, att man i år helt enkelt inte har fått ihop tillräckligt med folk för att kunna genomföra evenemanget.
– Jag vet inte om det beror på pandemin, men det verkar som att folk har skaffat andra vanor, förklarar han.

21 juni 2022 klockan 15:26 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Här kan du fira midsommar i Lindesbergs kommun

Midsommaraftonen närmar sig och även om några platser i år inte kommer att hålla något firande, så finns det fortfarande många valmöjligheter för den som vill uppleva det traditionella firandet. LindeNytt har listat de platser som just nu har kommit till vår kännedom.

21 juni 2022 klockan 15:24 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fiske drog upp en vinnarfisk
I lördags arrangerades Fiskets Dag i Dalkarlshyttan. Arrangören, Lindessjöns FVO, summerar tillställningen som den bästa någonsin sett till ...
21 juni 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Storbackas svar till moderaterna: ”Jag kommer fortsätta bry mig”
INSÄNDARE/DEBATT: Kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka (S) svarar på moderaternas debattsvar som publicerades under måndagen i LindeNytt.
21 juni 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Fina resultat för Frövi Judo på Special Olympic Games
4 guld, 3 silver och 1 brons blev resultatet för Frövi Judo efter helgens Special Olympic Games som gick av stapeln i Malmö. Tävlingen, som är ...
20 juni 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Moderaternas svar: Storbacka har inget mandat!

INSÄNDARE/DEBATT: Det är intressant hur kommunpolitikern Bengt Storbacka försöker att rikta fokus mot privatiseringar istället för att prata om de verkliga problem som råder på det sjukhus som finns i hans kommun. Storbacka vill hellre prata om hur det ser ut i andra regioner, inte minst i Stockholm. I sammanhanget kan man då påpeka att Region Stockholm har kortast operationsköer i landet. Faktum är att Bengt Storbacka inte har något mandat när det kommer till sjukvården i regionen utan det är hans partikollegor Andreas Svahn och Karin Sundin som har det. Samma S-regionpolitikerna som stängde nattakuten för något år sedan.

20 juni 2022 klockan 10:56 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

En färgsprakande kostymrepetition pågår i Gammelbo. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Inför premiären av Korpspelen – få en glimt av skådespelet redan nu

Just nu pågår de sista repetitionerna för fullt inför Bergslagens Spektakelteaters hittills största uppsättning Korpspelen. Vid den unika spelplatsen inuti Aerodromen i Gammelbo har skådespelarna samlats för att genomföra den första kostymrepetitionen.
– Det är en oerhört rolig, fantastisk och unik ensemble som jag fått möjlighet att jobba med, utbrister regissören Stefan Jansson glatt när LindeNytt kommer på besök.

18 juni 2022 klockan 13:01 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Marina fångar historiens vingslag i Stripa

Under sex veckor har Marina Jacob och Isabella Mazzanti arbetat som gästkonstnärer i Lindesbergs kommun, som en del...

Den som drar upp störst fisk vinner – ett kräftland

Lördag 18 juni arrangeras Fiskets Dag i Dalkarlshyttan. Som vanligt är det Lindessjöns FVO som hå...

Säsongens första hemmaseger är säkrad!

Trots en hel del teknikproblem under torsdagens lunchtävlingar så fick Fornabodapubliken ta del av säsongens fö...

Annons

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Martin på Råsvalen för tredje sommaren – ställer upp storbildsskärm i Gusselby

Det blir en tredje sommar med Martin Almgren på Råsvalens vatten, när man den 16 juli återigen bjuder in till en kvälls flytande konsert. Nytt för i år är att även besökare utan båt har möjlighet att se framträdandet, då man kommer att ställa upp en storbildsskärm och högtalare vid Gusselby Annorlunda.
– Folk som inte har båt, men som ändå vill se konserten, kan åka dit, säger Martin.

16 juni 2022 klockan 14:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Flera bränder på kort tid oroar: ”Har polisanmälts”

Under onsdagen upptäcktes en rökpelare i ett skogsparti i anslutning till industriområdet i...

Ingen torka för ”Leda och svanen” i sommar

Den av många uppskattade fontänen på Rådhustorget, föreställande Leda och svanen ur grekisk ...

SHRA tar dragracingen åter till sitt ursprung med ”Bergslagens Snabbaste”

Den numera klassiska dragracingtävlingen Linde Open förblir liggande i ...

bildspel Solig aktivitetsvecka lockar till lek och skratt

Det fullkomligt bubblar av skratt och lek vid det lilla grönområdet på Björkhyttevägen där LIBO fram till ...

Full fart för Lilla Logen: ”Över förväntan”

Närmare tre månader har passerat sedan Lindegårdens Värdshus försattes i konkurs, men tiden ...

Dialog om slumpvisa drogtester och narkotikahund på Lindeskolan

Under en pressträff på måndagen presenterade Barn- och utbildningsnämnden några utvalda ...

Koppartornet på Kaninholmen i Frövi är förlagan till det nya insektshotellet. Foto: Camilla Lagerman

Frövis nya hotell för pollinerare invigt – föreställer välkänt torn

I höstas inkom ett medborgarförslag till Lindesbergs kommun, som föreslog att det skulle byggas insektshotell för främja den biologiska mångfalden. Resultatet blev att utlysa en tävling där medborgarna fick lämna förslag på vilka byggnader i kommunen som skulle komma att gestaltas som insektshotell. Under måndagen avtäcktes det vinnande bidraget, föreställande Koppartornet på Kaninholmen i Frövi, som fått sin plats utanför äldreboendet Tallen.

13 juni 2022 klockan 15:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Personbil i diket efter att ha kört in i mitträcke på R50
En singelolycka har inträffat på riksväg 50 i höjd med Södra Måle, strax söder om Lindesberg.
13 juni 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lions loppis genererar stödpengar – nu efterlyses fler bidragssökande
Väl synlig från riksväg 50 i Vasselhyttan ligger den välbesökta loppisladan som drivs av Lions Club Storå. Här går att fynda möbler, husgerå...
13 juni 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Premiär för Ort 12 – Stripabryggeriets nya pilsner
I samband med Stripabryggeriets pubkväll på fredagen så lanserade man den helt nya ölen Ort 12. En öl som enligt delägare Jan Magnusson på...
11 juni 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-06-11

2022-06-10

2022-06-10

2022-06-10

2022-06-09

2022-06-09

2022-06-08

2022-06-08

2022-06-07

2022-06-06

2022-06-06

2022-06-06

2022-06-06

2022-06-05

2022-06-25 00:11