Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

Med grundspelets sista match i sikte så kommer både Lindlöven och det aktuella motståndarlaget Borlänge från en späckad Norrlandsturné där båda lagen fick se sig slagna av Piteå samtidigt som de utan problem lyckades gå segrande ur striden mot Umeå-laget Teg, trots varsin seger så sitter resan, i skrivandes stund, kvar i kroppen.

– Den enda stora nackdelen inför onsdagens match kan nog vara helgens resa, vi åkte buss under hela helgen och att bara ta sig hem under söndagskvällen tog väl runt 12 timmar vilket gjorde att vi kom hem runt 7-tiden på morgonen och det ger inte direkt den bästa sömnen, berättar Lindespelaren Jesper Broeng.

Samtidigt var det inte hela laget som tog sig hemåt med spelarbussen för under den första perioden mot Piteå blev Lindlöven en spelare kortare där Vladimir Chetverikov fick en allvarlig skada i armen som slutade med ett omedelbart besök hos Piteås sjukhus.

– Han skulle ta in pucken i anfallszonen, samtidigt så ser han en av Piteås backar vara på väg mot honom och i samband som han vänder sig om så blir han tacklad där armen hamnar helt fel mellan sargen och kroppen, det är maximal otur helt enkelt, meddelar Lindlövens tränare Jonas Dufåker som kan rapportera att Vladimir i övrigt mår bra:

– Jag pratade med honom vid halv 11 idag (måndag) och han låter i övrigt som han brukar, han ska med stor sannolikhet flygas ner från Piteå till Örebro redan imorgon sedan är det landstinget som avgör vart operationen kommer att ta plats.

Operationen gör dock att Vladimir kommer att vara frånvarande från laget i ett par veckor vilket gör att missar säsongens sista matcher.

– Det är såklart jättetråkigt för Vladimir men även för laget då han har varit jättenyttig att ha tillgänglig i spel, kommenterar Jesper Broeng.

Trots att Lindlöven nu står en spelare kortare så väntar en viktig match inom AllEttan där det på onsdag är exakt 3 veckor sedan som Lindlöven fick se sig slagna av det dåvarande hemmalaget Borlänge HF, med bara en poäng ifrån tabelltoppen så har dalalaget mycket att spela om, men för att nå de viktiga poängen måste de först ta sig förbi ”Löven” på deras hemmais, en uppgift som inte bör vara helt enkel.

– Vi har ett otroligt revanschsug, vi har trappat upp laget sedan det senaste mötet där vi bland annat har ett spännande nyförvärv med oss så vi känner att vi är redo att slå dem på hemmaisen, menar Jesper Broeng.

Efter en tuff inledning av säsongen där de första hemmamatcherna slutade med förluster så har Lindlöven spelat upp en målrik hemmaform där ”Löven” spelade upp sig till tre raka segrar i Lindehov, trots att Boden avslutade segertrenden under förra hemmamatchen talar ändå mycket för att formen finns kvar.

– Vi kommer absolut att ta med formkänslan till onsdagens match, vi trivs hemma och det är såklart bara bra, avslutar Jesper Broeng.

Matchguide Lindlöven-Borlänge HF
Var och när: Onsdagen 19:e februari i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Senaste mötet mot Borlänge: Borlänge stod starkast på sin hemmais där det aktuella hemmalaget spelade in matchens första mål efter 10 minuter för att sedan avgöra med sitt andra mål med 10 minuter kvar av speltiden, matchen slutade 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Läget i tabellen: Oavsett matchens resultat så kommer Lindlöven att avsluta AllEttans säsong på en 6:e plats med 26 poäng som lägst och är som bekant klara för playoff nästa tisdag.
Borlänge har dock mer att spela om då de är placerade som tabelltvåa med enbart en poäng ifrån ledningen som i nuläget hålls av Väsby, en seger för Borlänge skulle därför kunna innebära en chans till en stor fördel i playoffen då de får spela mindre matcher och mer tid att ladda upp.

Publicerad 17 februari 2020 klockan 22:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Ung man drunknade i sjö

En man i 25-årsåldern avled på fredagen i en drunkningsolycka utanför Guldsmedshyttan. Enligt polisuppgift hade mannen simmat ut i en sjö och en stund senare försvunnit under vattenytan.

15 augusti 2020 klockan 08:17 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Kantsten vid Björkhyttevägen. Privat foto.

Kantsten blev hinder – och GC-väg fortsätter förfalla

INSÄNDARE/DEBATT: Sommaren 2017 skrev undertecknad till BKT (Bergslagens Kommunalteknik) och påpekade de undermåligt underhållna gång- och cykelvägarna i del av Östermalm. Jag fick svar att ärendet lämnats till berörd avdelning.

14 augusti 2020 klockan 07:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Tjuvfiske upptäckt och stoppat tack vare allmänheten

Under sommaren har tjuvfiske efter kräftor i Lindesberg upptäckts vid tre tillfällen. Så sent som i ...

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad

På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp ...

Stora småkryp sanerades med framgång

I tisdags kunde LindeNytt rapportera att flera av träskulpturerna mellan Parkudden och Carlssons Udde, föreställande sm...

Foto: Moderaterna i Lindesberg

Lindesbergs lasarett skall vara ett fullvärdigt akutsjukhus hela dygnet året om!

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs lasarett ska vara kvar som akutsjukhus på dygnets alla timmar med de jour- och beredskapslinjer som detta kräver. Vi tycker att det är en självklarhet att man även mellan 21.00 och 07.30 kan få sina sår sydda, blåsor tömda och svåra benbrott åtgärdade.

12 augusti 2020 klockan 06:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman / Irja Gustavsson

Gustavssons känga till Bodman om gästbryggor som ”inte finns”

I en insändare skriven av Lillemor Bodman (M), publicerad i LindeNytt 5 augusti, stod att läsa ”Hur lång tid ska det ta?”. Hon syftade på att hon för flera år sedan skrev en motion i vilken det föreslogs gästbryggor för båtar att lägga till vid – men att inget hade hänt sedan dess. Nu får Bodman kritik från Irja Gustavsson (S) för att fara med felaktiga påståenden.
– Det vore kanske önskvärt att man undersökte fakta först innan man uttalar sig, skriver Irja i ett svar och bifogar hennes bilder tagna nere vid Stora Lindessjön – och den gästbrygga som enligt Bodman ”inte fanns”.

11 augusti 2020 klockan 12:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Polisen utreder mordförsök: Skottskadad man anträffad
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Detta sedan man tidigt på måndagsdygnet anträffat en man med en misstänkt ...
11 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Insektsinstallation utsatt för skadegörelse
Flera av den lokale konstnären Johan Sandströms skulpturer, som föreställer en rad olika insekter och har installerats längs en sträcka av ...
11 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring
SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla...
10 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Genrebild: LindeNytt

Misshandlades av flera personer vid spontan bilträff

Sent på fredagskvällen larmades polisen om ett pågående slagsmål på industriområdet i Lindesberg. På plats tvingades patrullen kalla på förstärkning med anledning av att där befann sig ett stort antal människor samlade.
– Tydligen har det varit någon form av bilträff där med ett 100-tal fordon på platsen, uppger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

10 augusti 2020 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Peter Jilke. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Märkligt? Charlotte Edberger (C) svarar inte!

INSÄNDARE/DEBATT: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger, Centerpartiet!

8 augusti 2020 klockan 09:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Ny aktör öppnar arenarestaurangen

I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i ...

Ingen Caprice i höst på grund av coronaläget

På grund av coronasituationen och de restriktioner och förbud som råder, kunde inte årets Caprice genomföras...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Guldsmedshyttan får nytt torg och busshållplats

Nu går spaden i marken för en ny busshållplats i Guldsmedshyttan. Under kommande år skall även ett nytt torg samt 42 parkeringsplatser byggas i samma område.

6 augusti 2020 klockan 09:34 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den ...

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig p...

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs

I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans ...

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad

Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar...

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nä...

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt uppgift från SOS Alarm skall ha det ha brunnit i anslutning till en eldningsplats längs motionsspåret Lindessjön Runt.
– Branden hade spridit sig från en tunna till marken. Det hade även uppstått förkolnad i ett träd, uppger larmoperatör vid SOS Alarm.

3 augusti 2020 klockan 10:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”
Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade hittat något som utifrån formen kunde tolkas som en död människa insvept...
27 juli 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”
(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträffade i centrala Lindesberg på fredagskvällen. Enligt uppgift ...
24 juli 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee
Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage deltog under dagen och i det sjätte...
23 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-18

2020-07-14

2020-07-14

2020-07-13

2020-07-12

2020-07-10

2020-07-10

2020-07-09

2020-07-09

2020-07-08

2020-07-08

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-07

2020-08-15 19:21