Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

Med grundspelets sista match i sikte så kommer både Lindlöven och det aktuella motståndarlaget Borlänge från en späckad Norrlandsturné där båda lagen fick se sig slagna av Piteå samtidigt som de utan problem lyckades gå segrande ur striden mot Umeå-laget Teg, trots varsin seger så sitter resan, i skrivandes stund, kvar i kroppen.

– Den enda stora nackdelen inför onsdagens match kan nog vara helgens resa, vi åkte buss under hela helgen och att bara ta sig hem under söndagskvällen tog väl runt 12 timmar vilket gjorde att vi kom hem runt 7-tiden på morgonen och det ger inte direkt den bästa sömnen, berättar Lindespelaren Jesper Broeng.

Samtidigt var det inte hela laget som tog sig hemåt med spelarbussen för under den första perioden mot Piteå blev Lindlöven en spelare kortare där Vladimir Chetverikov fick en allvarlig skada i armen som slutade med ett omedelbart besök hos Piteås sjukhus.

– Han skulle ta in pucken i anfallszonen, samtidigt så ser han en av Piteås backar vara på väg mot honom och i samband som han vänder sig om så blir han tacklad där armen hamnar helt fel mellan sargen och kroppen, det är maximal otur helt enkelt, meddelar Lindlövens tränare Jonas Dufåker som kan rapportera att Vladimir i övrigt mår bra:

– Jag pratade med honom vid halv 11 idag (måndag) och han låter i övrigt som han brukar, han ska med stor sannolikhet flygas ner från Piteå till Örebro redan imorgon sedan är det landstinget som avgör vart operationen kommer att ta plats.

Operationen gör dock att Vladimir kommer att vara frånvarande från laget i ett par veckor vilket gör att missar säsongens sista matcher.

– Det är såklart jättetråkigt för Vladimir men även för laget då han har varit jättenyttig att ha tillgänglig i spel, kommenterar Jesper Broeng.

Trots att Lindlöven nu står en spelare kortare så väntar en viktig match inom AllEttan där det på onsdag är exakt 3 veckor sedan som Lindlöven fick se sig slagna av det dåvarande hemmalaget Borlänge HF, med bara en poäng ifrån tabelltoppen så har dalalaget mycket att spela om, men för att nå de viktiga poängen måste de först ta sig förbi ”Löven” på deras hemmais, en uppgift som inte bör vara helt enkel.

– Vi har ett otroligt revanschsug, vi har trappat upp laget sedan det senaste mötet där vi bland annat har ett spännande nyförvärv med oss så vi känner att vi är redo att slå dem på hemmaisen, menar Jesper Broeng.

Efter en tuff inledning av säsongen där de första hemmamatcherna slutade med förluster så har Lindlöven spelat upp en målrik hemmaform där ”Löven” spelade upp sig till tre raka segrar i Lindehov, trots att Boden avslutade segertrenden under förra hemmamatchen talar ändå mycket för att formen finns kvar.

– Vi kommer absolut att ta med formkänslan till onsdagens match, vi trivs hemma och det är såklart bara bra, avslutar Jesper Broeng.

Matchguide Lindlöven-Borlänge HF
Var och när: Onsdagen 19:e februari i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Senaste mötet mot Borlänge: Borlänge stod starkast på sin hemmais där det aktuella hemmalaget spelade in matchens första mål efter 10 minuter för att sedan avgöra med sitt andra mål med 10 minuter kvar av speltiden, matchen slutade 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Läget i tabellen: Oavsett matchens resultat så kommer Lindlöven att avsluta AllEttans säsong på en 6:e plats med 26 poäng som lägst och är som bekant klara för playoff nästa tisdag.
Borlänge har dock mer att spela om då de är placerade som tabelltvåa med enbart en poäng ifrån ledningen som i nuläget hålls av Väsby, en seger för Borlänge skulle därför kunna innebära en chans till en stor fördel i playoffen då de får spela mindre matcher och mer tid att ladda upp.

Publicerad 17 februari 2020 klockan 22:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. ...

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt ...

Barndietisten Sara Ask håller digital föreläsning om barns "matkrångel". Foto: Jan Åke Eriksson

Barndietistens råd ger mindre matkrångel

Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med maten. Dietisten Sara Ask vet hur det fungerar – nu kommer hon med tips och råd.

6 maj 2021 klockan 08:06 av Hans Andersson Visa hela artikeln

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare
För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda ...
5 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga
Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att ...
4 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt
Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, möter deltagarna människor som ...
4 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnvägsövergång i centrala Lindesberg. Föraren valde nämligen att smita från platsen utan att anmäla det inträffade eller invänta polis.
– Det finns vittnen till det här, kommenterar Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

30 april 2021 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den ...

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står ...

Valborgsmässofirandet inställt även i år

Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som p...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen

En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den nya Lindbackaskolan säkrare för eleverna. Bygget kommer att innebära vissa trafikstörningar i området, meddelar Lindesbergs kommun och Samhällsbyggnad Bergslagen.

26 april 2021 klockan 15:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Enklare att testas för covid-19 med Lådan
Region Örebro län utökar nu möjligheterna att kunna testa sig för covid-19 genom att införa Lådan. Lådan finns från och med idag, måndag, ...
26 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”
Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 - det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osä...
23 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Örebro län har tredje högsta smittspridningen i landet
Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den tredje högsta smittspridningen. I Lindesbergs ...
23 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-15

2021-04-15

2021-05-10 07:36