Foto: Hasse Persson

Sista matchen i AllEttans grundspel

Med en seger från helgens Norrlandsturné, en ny skadad spelare i laget och med en trevlig överraskning på lagets line-up så står Lindlöven, trots blandade känslor, redo att avsluta AllEttans grundspel där den nuvarande tabelltvåan Borlänge gästar Lindehov under onsdagskvällen.

Med grundspelets sista match i sikte så kommer både Lindlöven och det aktuella motståndarlaget Borlänge från en späckad Norrlandsturné där båda lagen fick se sig slagna av Piteå samtidigt som de utan problem lyckades gå segrande ur striden mot Umeå-laget Teg, trots varsin seger så sitter resan, i skrivandes stund, kvar i kroppen.

– Den enda stora nackdelen inför onsdagens match kan nog vara helgens resa, vi åkte buss under hela helgen och att bara ta sig hem under söndagskvällen tog väl runt 12 timmar vilket gjorde att vi kom hem runt 7-tiden på morgonen och det ger inte direkt den bästa sömnen, berättar Lindespelaren Jesper Broeng.

Samtidigt var det inte hela laget som tog sig hemåt med spelarbussen för under den första perioden mot Piteå blev Lindlöven en spelare kortare där Vladimir Chetverikov fick en allvarlig skada i armen som slutade med ett omedelbart besök hos Piteås sjukhus.

– Han skulle ta in pucken i anfallszonen, samtidigt så ser han en av Piteås backar vara på väg mot honom och i samband som han vänder sig om så blir han tacklad där armen hamnar helt fel mellan sargen och kroppen, det är maximal otur helt enkelt, meddelar Lindlövens tränare Jonas Dufåker som kan rapportera att Vladimir i övrigt mår bra:

– Jag pratade med honom vid halv 11 idag (måndag) och han låter i övrigt som han brukar, han ska med stor sannolikhet flygas ner från Piteå till Örebro redan imorgon sedan är det landstinget som avgör vart operationen kommer att ta plats.

Operationen gör dock att Vladimir kommer att vara frånvarande från laget i ett par veckor vilket gör att missar säsongens sista matcher.

– Det är såklart jättetråkigt för Vladimir men även för laget då han har varit jättenyttig att ha tillgänglig i spel, kommenterar Jesper Broeng.

Trots att Lindlöven nu står en spelare kortare så väntar en viktig match inom AllEttan där det på onsdag är exakt 3 veckor sedan som Lindlöven fick se sig slagna av det dåvarande hemmalaget Borlänge HF, med bara en poäng ifrån tabelltoppen så har dalalaget mycket att spela om, men för att nå de viktiga poängen måste de först ta sig förbi ”Löven” på deras hemmais, en uppgift som inte bör vara helt enkel.

– Vi har ett otroligt revanschsug, vi har trappat upp laget sedan det senaste mötet där vi bland annat har ett spännande nyförvärv med oss så vi känner att vi är redo att slå dem på hemmaisen, menar Jesper Broeng.

Efter en tuff inledning av säsongen där de första hemmamatcherna slutade med förluster så har Lindlöven spelat upp en målrik hemmaform där ”Löven” spelade upp sig till tre raka segrar i Lindehov, trots att Boden avslutade segertrenden under förra hemmamatchen talar ändå mycket för att formen finns kvar.

– Vi kommer absolut att ta med formkänslan till onsdagens match, vi trivs hemma och det är såklart bara bra, avslutar Jesper Broeng.

Matchguide Lindlöven-Borlänge HF
Var och när: Onsdagen 19:e februari i Lindehov med matchstart kl. 19.00

Senaste mötet mot Borlänge: Borlänge stod starkast på sin hemmais där det aktuella hemmalaget spelade in matchens första mål efter 10 minuter för att sedan avgöra med sitt andra mål med 10 minuter kvar av speltiden, matchen slutade 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Läget i tabellen: Oavsett matchens resultat så kommer Lindlöven att avsluta AllEttans säsong på en 6:e plats med 26 poäng som lägst och är som bekant klara för playoff nästa tisdag.
Borlänge har dock mer att spela om då de är placerade som tabelltvåa med enbart en poäng ifrån ledningen som i nuläget hålls av Väsby, en seger för Borlänge skulle därför kunna innebära en chans till en stor fördel i playoffen då de får spela mindre matcher och mer tid att ladda upp.

Publicerad 17 februari 2020 klockan 22:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår och ambulans till Vedevåg med anledning av en allvarlig olycka. En personbil hade blivit påkörd av ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång.
– Två personer färdades i bilen, som hamnade i diket efter olyckan. Man klipper upp taket för att få ut dem, uppger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

12 juli 2020 klockan 17:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Malin och Björn Persson är Lindegårdens nya entreprenörer. Foto: Camilla Lagerman

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta bolaget i konkurs. Dock kommer det anrika värdshuset inte att stå utan krögare länge, då Malin och Björn Persson nu tar över rodret.

10 juli 2020 klockan 13:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ett nödvattensläp kommer att ställas ut vid korsningen Östermalmsvägen/Vendevägen. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten

Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer under onsdagen att vara utan dricksvatten medan reparationsarbetet pågår.

8 juli 2020 klockan 12:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hemestra i Bergslagen i sommar!
INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan ...
8 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer
Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg å...
7 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. Metoden används över hela världen för att hjälpa personer ur sitt missbruk. I Lindesbergs kommun ges den i Vedevåg.

7 juli 2020 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Vattnet är igång och därmed är Flugparken färdig. Foto: Camilla Lagerman

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i familjen av ytterligare fem små vattenkällor som skickar vattenstrålar i varierande storlek ur marken.

6 juli 2020 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande...

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår l...

Annons


Arkivfoto: Fredrik Stenfelt

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, och det är nu hög tid för allmänheten att nominera sina kandidater.

3 juli 2020 klockan 12:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

12 nya häktningsplatser till Lindesberg

Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det nu klart att 12 tillfälliga häktningsplatser kommer att förläggas i Lindesberg.

1 juli 2020 klockan 15:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger
INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september...
1 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Från 1 juli kan allmänheten testas för covid-19 och antikroppar
Från och med imorgon, den 1 juli, kommer man inom Region Örebro län kunna beställa självtest för covid-19 samt boka tid för antikroppstest. ...
30 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-30

2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-12 19:04