Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

Borlänge är ett lag som Lindlöven väl känner till, matcher mot dalalaget blir ofta hårdhänta men samtidigt med två jämna spel på isen som slutar med varierade resultat.

Under söndagen var inget undantag där Borlänge, trots inledande låga skottantal på mål, bjöd upp till en ny tuff kamp i Lindehov efter att förlorat på sin hemmais tidigare under säsongen med 1-2.

I den första perioden bjöds däremot inte Lindlöven på någon större framgång. Trots en hygglig inledning där man var snabba med skotten där Anton Toolanen redan efter den första minuten var nära att spela in matchens första mål, kunde Borlänge snabbt spela sig in i matchen och spelade efter fem minuter in sitt första mål som gav bortalaget en tidig ledning.

Med första målet inspelat fick bortalaget upp en ny energi och lyckades få iväg flera nya skott på mål, Lindlöven hade däremot det stora övertaget av resterande perioden där Alexander Kovalonok överraskande samtliga på isen genom att spela sig förbi bortaspelarna och bjöd på ett snabbt skott på mål.
Målvakten var med på noterna vilket gjorde att målet uteblev.

Med ökade skott från Lindlöven såg det något ljust ut för hemmalaget, problemen kom däremot med fem minuter kvar av periodens speltid där Lindlövens Alexander Kovalonok tilldelades en utvisning.
Med en man mindre i hemmalaget tog det bara några sekunder för dalalaget att spela in en utökad ledning som skrevs 0-2, en ledning som höll sig fram till periodens slut.

Trots ett inledande underläge fick även Lindlöven chans i powerplayspel innan periodens slut där skotten ökades markant, skottsiffrorna skrevs till 19 för hemmalaget medan det ledande Borlänge fick iväg 7 skott.

Foto: Hasse Persson

Efter en tuff start för Lindlöven kunde hemmalaget inledde man desto bättre i den andra perioden, redan efter periodens första minut fick Maxim Semjonov ett fritt läge mot Borlänges målvakt och kunde med hemmalagets första skott på mål i perioden reducera till 1-2.

Med närmare tolv minuter kvar av perioden fick även hemmamålvakten Lucas Jägbring visa upp sina skickligheter i målet, med två hemmaspelare utvisade stod Lindlöven i ett numerärt underläge som Borlänge tog vara på.

Första skottet från Borlänge i ett ”tre mot fem-spel” hamnade i stolpen för att direkt därefter ge bortalaget chansen framför målvakten, med två raka skott vid målet lyckades Jägbring rädda båda vilket höll siffrorna till 1-2.

Bara minuter efter det numerära underläget hittades hemmalaget åter som fulltaligt, med flera skott på mål med fem spelare på isen kunde Lindlövens Alexander Sunnefors kvittera matchen till 2-2 från ett snabbt spel från högerkanten.

Med en kvitterad poängställning var det två målhungriga lag som kom ut på isen för en tredje period, tempot på de båda spelen hade ökat enormt ner periodens första nedsläpp gjordes och detta ökades genom hela perioden.

Det var jämnt spel från båda lagen men med en stulen puck från hemmalagets Max Lalander så såg det ut som att hemmalaget skulle gå mot ledning, trots ett öppet läge mot målvakten missades skottet och ställningen höll sig oförändrad.

En ny chans kom för hemmalaget där Joakim Lilliehöök med halva perioden till övers gav en snabb passning till Anton Toolanen vid målområdet, Toolanen kunde i sin tur spela in ett mål som gav Lindlöven ledning i matchen med 3-2.

Ledningen var säkrad vilket pressade Borlänge till ökade skottantal på mål, bortalaget begärde även en time-out med mindre än två minuter kvar av matchtiden och bytte även ut målvakten mot en sjätte utespelare med 30 sekunder kvar.

Skotten ökade men målen uteslöts men med sex sekunder kvar hade Borlänge sin sista chans att dryga ut matchen till övertidsspel, med ett nedsläpp i hemmalagets zon kom ett snabbt skott från bortalaget som räddades där Lindlöven var snabba på att sno åt sig pucken och skjutsa bort denna från hemmamålet.

Resultat Lindlöven-Borlänge
Slutresultat: 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Publik: –

Målgörare:
1-2 Maxim Semjonov (Jesper Broeng)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Anton Toolanen (Joakim Lilliehöök)

Läget i tabellen: Med tre nya poäng till tabellen så passerar Lindlöven dalalaget i tabellen och placerar sig nu som trea med 29 poäng, steget upp till andraplatsen är bara med en poängs skillnad medan ledande Dalen har gått undan rejält med 37 poäng.
Surahammar placeras ännu tabelljumbo med 8 poäng men är bara poängen efter Linden.

Nästa match: Onsdag 25:e november vs HC Dalen i Smedjehov med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 22 november 2020 klockan 19:05

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Med den agrivoltaiska tekniken går det att kombinera solpark och jordbruk. Foto: Linde Energi

Dubbla nomineringar till Lindeföretag för deras satsningar på solceller

Sedan 2004 har Svensk Solenergi årligen delat ut Solenergipriset till branschens mest innovativa idéer. I år står det klart att Lindesberg genom Linde Energi och det privata företaget Solisten David Larsson AB, lyckats knipa dubbla nomineringar till de prestigefyllda utmärkelserna.
– Det är jätteroligt att av de totalt 16 nominerade i Sverige på kategorierna mark och byggnad, så går två av dem till Lindesberg. Det känns som att det säger någonting om att vi ligger lite i framkant på det här området i Lindesberg, säger Simon Tullstedt, marknads- och kommunikationschef på Linde Energi.

21 februari 2024 klockan 20:46 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Ingrid Nilsson ingår i U21-landslaget. Foto: Magnus Nilsson

Lokala judotalanger uttagna till landslagets grupper

Svenska judoförbundets landslagsorganisation uppdaterade nyligen sina listor över de aktiva som blivit uttagna till landslagen samt utvecklingsgrupperna. Bland namnen finns flera av Frövi judos talanger, bland annat Ingrid Nilsson, som efter dubbla SM-guld var en given kandidat.

21 februari 2024 klockan 14:42 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Landsbygdspartiet Oberoende syn på besparingar på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: En sak som samtliga partier är överens om är att vi måste spara pengar dä...

Attention varnar – unga med diagnoser drabbas när estetprogrammet tas bort

INSÄNDARE/DEBATT: Flera reportage och insändare har den senaste tiden handlat...

Laddat för aktiviteter på sportlovet

Nästa vecka är det dags för sportlov för skolbarn och ungdomar i Lindesbergs kommun och som vanligt anordnas en hel ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

SMHI varnar för plötslig ishalka

Under fredagskvällen och in på lördagsdygnet råder risk för plötslig ishalka i norra länsdelen. Detta varnar SMHI för.

16 februari 2024 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Lillemor Bodman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Moderaterna Lindesberg/Fredrik Norman

Konsekvensanalys saknades när beslut om Lindeskolan togs – nämndordföranden kan inte svara på varför

FN:s Barnkonvention blev svensk lag år 2020, för att säkerställa barns rättigheter samt att de ska tas i beaktande av alla samhällets verksamheter. Detta innebär att alla barns bästa ska beaktas och att barn ska få uttrycka sin åsikt i frågor som berör dem och deras närmiljö. Därför ska en barnkonsekvensanalys göras vid beslut som får långsiktiga effekter för barn och vid beslut av övergripande eller strategisk karaktär. När LindeNytt granskade beslutsunderlaget till besparingsförslagen gällande Lindeskolans programutbud, fanns ingen sådan utan endast en ekonomisk konsekvensanalys. Nämndens ordförande, Lillemor Bodman (M), kan inte ge svar på varför detta underlag saknades vid sammanträdet tidigare i veckan.
– Ärligt talat så kan jag inte svara, kommenterar hon.

15 februari 2024 klockan 14:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sluteldat för kråkorna – innovativa elever vill effektivisera 170 000 vedpannor
Under tisdagen hölls finalen för "Innovation day 2024" på Lindeskolan. Det rådde knappast någon brist på uppfinningsrikedomen hos ungdomarna: ...
15 februari 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Skänkta mjukisdjur skall trösta barn i ambulansen
Under onsdagen fick ambulansen i Lindesberg tillskott av en mängd nya medarbetare - i form av mjukisdjur. Bakom initiativet står Lions Club ...
14 februari 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Insändare: Beslut ska grunda sig på fakta
INSÄNDARE/DEBATT: Beslut skall grunda sig på fakta inte på antaganden eller vad man vill tro. Att lämna ut beslutsunderlag som inte överensstä...
14 februari 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Alice och Ellen, två av estetiska programmets blivande poliser

INSÄNDARE/DEBATT: Vi är två elever från estetiska programmet på Lindeskolan som nu studerar vidare till poliser. Vi flyttade från Stockholm och Södertälje för att satsa på våra sporter volleyboll och handboll.

14 februari 2024 klockan 13:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lillemor Bodman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Moderaterna Lindesberg/Fredrik Norman

Bodman om konsekvenserna för berörda elever – och påstått jäv i skolfrågan

Efter måndagens möte i barn- och utbildningsnämnden står det klart att vård- och omsorgsprogrammet pausas från och med hösten 2024, samtidigt inväntar man sökunderlaget för estetiska programmet för att kunna avgöra dess framtid. Under nästa sammanträde i mars ska man även fatta beslut gällande ”tunga fordon”, då man nu ska utreda om det går att rädda.
– Det är ett otroligt svårt ekonomiskt läge, det säger man ju alltid kan man tycka, men det är verkligen extremt dåligt, säger Lillemor Bodman (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

13 februari 2024 klockan 12:55 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kristdemokraternas syn på Lindeskolans besparingskrav

INSÄNDARE/DEBATT: Kristdemokraterna Lindesberg är måna om att Lindesbergs kommun har en kvalitativ ...

Hur var det nu igen med det politiska modet?

INSÄNDARE/DEBATT: På Barn och utbildningsnämnd den 12 januari pratades det mycket om de strukturförändringar ...

bildspel Barnens Vasalopp i bilder

Under optimala förhållande gick starten för den populära miniklassikern Barnens Vasalopp i Fritidsbyn under söndagen. Det var ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Beslutet: Dessa program pausas och läggs ned på Lindeskolan

UPPDATERAD KL 14:58 Inför måndagens sammanträde i barn- och utbildningsnämnden hade oppositionen lagt fram ett alternativt sparförslag gällande Lindeskolan, där programutbudet skulle förbli intakt. Majoriteten valde dock att gå på sin egen linje, med en liten modifikation, att man ska pausa, utreda och sedan eventuellt lägga ned Lastbil och mobila maskiner på Fordons- och transportprogrammet. Vård- och omsorgsprogrammet pausas och frågan gällande Estetiska programmet skjuts fram till nästa sammanträde i mars.
– Vi vill behålla viktiga yrkesutbildningar, inte ta bort dem. Med de kompetensbehov och utmaningar som vi möter, är det självklart för oss. Men vi vann inte och eleverna hade behövt ett annat besked nu! säger oppositionen i ett pressmeddelande.

12 februari 2024 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Läraren om sparförslaget: ”Underlaget är felaktigt”

På måndag ska barn- och utbildningsnämnden fatta beslut gällande besparingar på ...

Förening tar över och styr Trollrallyt in i framtiden

Efter att ha arrangerat Trollrallyt i Lindesberg i två år lämnar Matilda Persson och Rebecca Persson ...

Lärare polisanmäld efter allvarlig händelse under skoltid

En lärare vid en skola i norra kommundelen blev under tisdagen tagen ur tjänst efter att en hä...

Öppet brev angående förslagen av besparingarna på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: Vi som har Lindeskolan som arbetsplats vill med detta brev uttrycka vår oro...

Tre personer häktade för synnerligen grov misshandel

Tre personer, varav två tonåringar, häktades under onsdagen vid Örebro Tingsrätt för synnerligen ...

Debattsvar: VI GÖR DET SOM MÅSTE GÖRAS

INSÄNDARE/DEBATT: Tack, Bengt, för ditt inlägg om besparingar på Lindeskolan. Jag förstår att det känns ovant ...

Med sju minuter kvar av matchen saknades fem viktiga spelare i LIF Lindesberg. Trots en bra spelad match så blev skadan för stor när poängen skulle fördelas. Foto: Hasse Persson

bildspel Två röda kort fällde LIF Lindesberg

Med två röda kort, en skadad spelare och två frånvarande nyckelspelare så var det hela fem viktiga spelare som försvann från den tillgängliga bänken, när Anderstorp gästade Lindesberg. Matchen höll sig jämn under onsdagskvällen, där de sista sju minuterna blev mardrömsliknande för hemmalaget som var chanslösa i slutminuterna.

8 februari 2024 klockan 14:28 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Saknad kulturprofil hedras med minnesfond
I slutet av 2022 gick den mycket uppskattade keramikern och konstnären Gunilla Dovsten bort efter en tids sjukdom. För att hedra hennes minne delas ...
8 februari 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Majoriteten föreslår att lägga ned program på Lindeskolan – vi har andra förslag
INSÄNDARE/DEBATT: Liggande förslag från majoriteten är att Lindeskolans Undersköterskeprogram pausas, att Estetiska programmet och Lastbil och ...
8 februari 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Nya förslaget: Lägga ned populära program på Lindeskolan
Under hösten 2023 beslutade Barn-och utbildningsnämnden att genomföra en besparing om 10 miljoner kronor på Lindeskolan. Enligt ett nytt förslag ...
7 februari 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-02-07

2024-02-07

2024-02-06

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-05

2024-02-02

2024-02-02

2024-02-02

2024-02-01

2024-02-01

2024-02-01

2024-02-01

2024-02-01

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-02-21 22:41