Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

Borlänge är ett lag som Lindlöven väl känner till, matcher mot dalalaget blir ofta hårdhänta men samtidigt med två jämna spel på isen som slutar med varierade resultat.

Under söndagen var inget undantag där Borlänge, trots inledande låga skottantal på mål, bjöd upp till en ny tuff kamp i Lindehov efter att förlorat på sin hemmais tidigare under säsongen med 1-2.

I den första perioden bjöds däremot inte Lindlöven på någon större framgång. Trots en hygglig inledning där man var snabba med skotten där Anton Toolanen redan efter den första minuten var nära att spela in matchens första mål, kunde Borlänge snabbt spela sig in i matchen och spelade efter fem minuter in sitt första mål som gav bortalaget en tidig ledning.

Med första målet inspelat fick bortalaget upp en ny energi och lyckades få iväg flera nya skott på mål, Lindlöven hade däremot det stora övertaget av resterande perioden där Alexander Kovalonok överraskande samtliga på isen genom att spela sig förbi bortaspelarna och bjöd på ett snabbt skott på mål.
Målvakten var med på noterna vilket gjorde att målet uteblev.

Med ökade skott från Lindlöven såg det något ljust ut för hemmalaget, problemen kom däremot med fem minuter kvar av periodens speltid där Lindlövens Alexander Kovalonok tilldelades en utvisning.
Med en man mindre i hemmalaget tog det bara några sekunder för dalalaget att spela in en utökad ledning som skrevs 0-2, en ledning som höll sig fram till periodens slut.

Trots ett inledande underläge fick även Lindlöven chans i powerplayspel innan periodens slut där skotten ökades markant, skottsiffrorna skrevs till 19 för hemmalaget medan det ledande Borlänge fick iväg 7 skott.

Foto: Hasse Persson

Efter en tuff start för Lindlöven kunde hemmalaget inledde man desto bättre i den andra perioden, redan efter periodens första minut fick Maxim Semjonov ett fritt läge mot Borlänges målvakt och kunde med hemmalagets första skott på mål i perioden reducera till 1-2.

Med närmare tolv minuter kvar av perioden fick även hemmamålvakten Lucas Jägbring visa upp sina skickligheter i målet, med två hemmaspelare utvisade stod Lindlöven i ett numerärt underläge som Borlänge tog vara på.

Första skottet från Borlänge i ett ”tre mot fem-spel” hamnade i stolpen för att direkt därefter ge bortalaget chansen framför målvakten, med två raka skott vid målet lyckades Jägbring rädda båda vilket höll siffrorna till 1-2.

Bara minuter efter det numerära underläget hittades hemmalaget åter som fulltaligt, med flera skott på mål med fem spelare på isen kunde Lindlövens Alexander Sunnefors kvittera matchen till 2-2 från ett snabbt spel från högerkanten.

Med en kvitterad poängställning var det två målhungriga lag som kom ut på isen för en tredje period, tempot på de båda spelen hade ökat enormt ner periodens första nedsläpp gjordes och detta ökades genom hela perioden.

Det var jämnt spel från båda lagen men med en stulen puck från hemmalagets Max Lalander så såg det ut som att hemmalaget skulle gå mot ledning, trots ett öppet läge mot målvakten missades skottet och ställningen höll sig oförändrad.

En ny chans kom för hemmalaget där Joakim Lilliehöök med halva perioden till övers gav en snabb passning till Anton Toolanen vid målområdet, Toolanen kunde i sin tur spela in ett mål som gav Lindlöven ledning i matchen med 3-2.

Ledningen var säkrad vilket pressade Borlänge till ökade skottantal på mål, bortalaget begärde även en time-out med mindre än två minuter kvar av matchtiden och bytte även ut målvakten mot en sjätte utespelare med 30 sekunder kvar.

Skotten ökade men målen uteslöts men med sex sekunder kvar hade Borlänge sin sista chans att dryga ut matchen till övertidsspel, med ett nedsläpp i hemmalagets zon kom ett snabbt skott från bortalaget som räddades där Lindlöven var snabba på att sno åt sig pucken och skjutsa bort denna från hemmamålet.

Resultat Lindlöven-Borlänge
Slutresultat: 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Publik: –

Målgörare:
1-2 Maxim Semjonov (Jesper Broeng)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Anton Toolanen (Joakim Lilliehöök)

Läget i tabellen: Med tre nya poäng till tabellen så passerar Lindlöven dalalaget i tabellen och placerar sig nu som trea med 29 poäng, steget upp till andraplatsen är bara med en poängs skillnad medan ledande Dalen har gått undan rejält med 37 poäng.
Surahammar placeras ännu tabelljumbo med 8 poäng men är bara poängen efter Linden.

Nästa match: Onsdag 25:e november vs HC Dalen i Smedjehov med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 22 november 2020 klockan 19:05

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Kan vi fira demokratins genombrott även i Lindesberg?

INSÄNDARE/DEBATT: 1921 gällde i Sverige för första gången allmän och lika rösträtt. Det ska vi fira har man sagt i Riksdagen. I Region Örebro län bör vi i det sammanhanget fundera på om vi förvaltar arvet på ett värdigt sätt.

26 juli 2021 klockan 08:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Väktare till sjukhus efter stenkastning – tre attacker på kort tid

Sent på tisdagskvällen fördes en kvinnlig väktare till sjukhus med skärskador på armarna. Detta sedan hennes tjänstebil blivit utsatt för stenkastning under färd. Detta var den tredje attacken mot väktare i Lindesberg – inom loppet av två dygn.
– Det här är mycket allvarligt, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

21 juli 2021 klockan 09:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag under hösten

Efter närmare åtta år som ordförande i Barn- och utbildningsnämnden i Lindesbergs kommun väljer nu Linda ...

Öppet för drop-in på vaccinationsmottagningen

Under vecka 29 vaccinerar Region Örebro län med 15 217 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Det blev en fulländad succékväll när Martin Almgren och hans vänner intog Råsvalen under lördagen. Foto: Jennie Larsson

bildspel Idyllisk sommarkväll när Martin Almgren tog ton på Råsvalen

Närmare 300 båtar och ett trettiotal flottar samlades på Råsvalens vatten under lördagskvällen för att avnjuta Martin Almgrens kraftfulla röst i solskenet. Det blev precis en sådan magisk kväll som många hade hoppats på och längtat efter, och för en stund kändes det som att pandemin var långt borta.

18 juli 2021 klockan 11:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Singelolycka med hästtransport på länsväg 249

En singelolycka inträffade under fredagseftermiddagen, då en personbil med hästtransport kört av på länsväg 249 i höjd med Frövi. Räddningstjänsten finns på plats och norrgående körfält är för tillfället avstängt för trafik och begränsad framkomlighet råder.

16 juli 2021 klockan 13:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Succé när Byggmax premiäröppnade i Lindesberg
Kunderna stod beredda när klockan slog 10.00 på fredagsmorgonen och Byggmax slog upp portarna till sin helt nybyggda butik i Lindesberg. En timme ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Man utsattes för väpnat rån utanför vårdcentralen
En man i 40-årsåldern utsattes under torsdagskvällen för ett väpnat rån utanför Lindesbergs vårdcentral. Två män hotade rånoffret med ett ...
16 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Idag genomförs nya lättnader i restriktionerna – detta gäller
Under torsdagen genomförs steg tre i regeringens plan för hur de råd och restriktioner som har införts med anledning av covid-19-pandemin ska ...
15 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Över 100 olika loppisar att besöka under helgens fyndfest

Under den kommande helgen, 17-18 juli, vankas det stor loppisfest när det populära evenemanget Bergslagens loppishelg går av stapeln för tredje året i rad. Över 100 olika säljare, från Silverhöjden i norr till Fellingsbro i söder, öppnar dörrarna för fyndsugna loppisälskare mellan klockan 10.00-16.00 både lördag och söndag.

14 juli 2021 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lindesbergs lasarett. Foto: Camilla Lagerman

Coronaläget: Regionen öppnar drop-in för vaccination

Smittspridningen av covid-19 minskar något i Örebro län. Samtidigt öppnar man upp vaccinationsmottagningarna för drop-in.
– Prova, kom direkt och ha med legitimation, antalet tillgängliga doser avgör för dagen säger Inger Nordin Olsson, regional vaccinationssamordnare i ett pressmeddelande.

14 juli 2021 klockan 09:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Flera hushåll drabbade av översvämning

Ett flertal fastighetsägare i Storå larmade räddningstjänsten under tisdagskvällen sedan deras bostäder fått in ...

Biljakt genom tre län slutade i Hägernäs

Ett par minuter innan midnatt försökte en polispatrull stoppa ett fordon för kontroll i Ludvika, i Dalarnas län. ...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Inbrott på Fellingsbro folkhögskola – vittne larmade polis

Tidigt på måndagsmorgonen observerade ett vittne att flera okända personer rörde sig inne i Fellingsbro folkhögskola och tillkallade polis. När inkräktarna insåg att de var upptäckta tog de sin tillflykt till skogs.

12 juli 2021 klockan 12:02 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Många lediga vaccintider under kommande vecka

Under vecka 28 vaccinerar Region Örebro län med 19 139 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra och det...

bildspel Se polisens bilder inifrån stora cannabisodlingen – närmare 32 kilo narkotika

Den 12 januari sprängde polisen en jätteodling av cannabis på en enslig ...

Coronaläget: Deltavarianten ökar i länet

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Region Örebro län ökade något jämfört med föregående vecka och totalt...

Nya hemligheter ska avslöjas i Löa Hytta

Imorgon fredag är det efterlängtad premiär av årets teaterföreställning signerad Hyttans Hemligheter. Årets ...

Succé när tutbingon hade efterlängtad premiär: ”Sketkul!”

Det blev en riktig succékväll när Guldsmedshytte SK höll sin första tutbingo sedan...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Gunilla Pöchhacker, ordförande i Företagarna, var med och överraskade Victoria. Foto: Lindesbergs kommun

Victoria hyllades för sitt nytagna gesällbrev

Innan coronapandemin hölls det varje år en stor fest på Örebro slott för att prisa de hantverkare i länet som avlagt sitt gesällprov och klarat det. På grund av restriktionerna blev ingen sådan festlighet aktuell under våren, men frisören Victoria Sander blev dock firad ändå när Lindesbergs kommun och organisationen Företagarna överraskade henne under förra veckan.

7 juli 2021 klockan 15:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Modiga ungdomar når nya höjder på Klotenlägret
48 ungdomar i åldern 13-15 år upplever under veckan ett riktigt sommaräventyr, då de deltar i Klotenlägret som är en del i Lindesbergs kommuns ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan
När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna ...
7 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-07-06

2021-07-06

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-05

2021-07-02

2021-07-02

2021-07-01

2021-07-01

2021-06-30

2021-06-30

2021-06-29

2021-06-29

2021-06-29

2021-07-27 00:49