Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

Borlänge är ett lag som Lindlöven väl känner till, matcher mot dalalaget blir ofta hårdhänta men samtidigt med två jämna spel på isen som slutar med varierade resultat.

Under söndagen var inget undantag där Borlänge, trots inledande låga skottantal på mål, bjöd upp till en ny tuff kamp i Lindehov efter att förlorat på sin hemmais tidigare under säsongen med 1-2.

I den första perioden bjöds däremot inte Lindlöven på någon större framgång. Trots en hygglig inledning där man var snabba med skotten där Anton Toolanen redan efter den första minuten var nära att spela in matchens första mål, kunde Borlänge snabbt spela sig in i matchen och spelade efter fem minuter in sitt första mål som gav bortalaget en tidig ledning.

Med första målet inspelat fick bortalaget upp en ny energi och lyckades få iväg flera nya skott på mål, Lindlöven hade däremot det stora övertaget av resterande perioden där Alexander Kovalonok överraskande samtliga på isen genom att spela sig förbi bortaspelarna och bjöd på ett snabbt skott på mål.
Målvakten var med på noterna vilket gjorde att målet uteblev.

Med ökade skott från Lindlöven såg det något ljust ut för hemmalaget, problemen kom däremot med fem minuter kvar av periodens speltid där Lindlövens Alexander Kovalonok tilldelades en utvisning.
Med en man mindre i hemmalaget tog det bara några sekunder för dalalaget att spela in en utökad ledning som skrevs 0-2, en ledning som höll sig fram till periodens slut.

Trots ett inledande underläge fick även Lindlöven chans i powerplayspel innan periodens slut där skotten ökades markant, skottsiffrorna skrevs till 19 för hemmalaget medan det ledande Borlänge fick iväg 7 skott.

Foto: Hasse Persson

Efter en tuff start för Lindlöven kunde hemmalaget inledde man desto bättre i den andra perioden, redan efter periodens första minut fick Maxim Semjonov ett fritt läge mot Borlänges målvakt och kunde med hemmalagets första skott på mål i perioden reducera till 1-2.

Med närmare tolv minuter kvar av perioden fick även hemmamålvakten Lucas Jägbring visa upp sina skickligheter i målet, med två hemmaspelare utvisade stod Lindlöven i ett numerärt underläge som Borlänge tog vara på.

Första skottet från Borlänge i ett ”tre mot fem-spel” hamnade i stolpen för att direkt därefter ge bortalaget chansen framför målvakten, med två raka skott vid målet lyckades Jägbring rädda båda vilket höll siffrorna till 1-2.

Bara minuter efter det numerära underläget hittades hemmalaget åter som fulltaligt, med flera skott på mål med fem spelare på isen kunde Lindlövens Alexander Sunnefors kvittera matchen till 2-2 från ett snabbt spel från högerkanten.

Med en kvitterad poängställning var det två målhungriga lag som kom ut på isen för en tredje period, tempot på de båda spelen hade ökat enormt ner periodens första nedsläpp gjordes och detta ökades genom hela perioden.

Det var jämnt spel från båda lagen men med en stulen puck från hemmalagets Max Lalander så såg det ut som att hemmalaget skulle gå mot ledning, trots ett öppet läge mot målvakten missades skottet och ställningen höll sig oförändrad.

En ny chans kom för hemmalaget där Joakim Lilliehöök med halva perioden till övers gav en snabb passning till Anton Toolanen vid målområdet, Toolanen kunde i sin tur spela in ett mål som gav Lindlöven ledning i matchen med 3-2.

Ledningen var säkrad vilket pressade Borlänge till ökade skottantal på mål, bortalaget begärde även en time-out med mindre än två minuter kvar av matchtiden och bytte även ut målvakten mot en sjätte utespelare med 30 sekunder kvar.

Skotten ökade men målen uteslöts men med sex sekunder kvar hade Borlänge sin sista chans att dryga ut matchen till övertidsspel, med ett nedsläpp i hemmalagets zon kom ett snabbt skott från bortalaget som räddades där Lindlöven var snabba på att sno åt sig pucken och skjutsa bort denna från hemmamålet.

Resultat Lindlöven-Borlänge
Slutresultat: 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Publik: –

Målgörare:
1-2 Maxim Semjonov (Jesper Broeng)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Anton Toolanen (Joakim Lilliehöök)

Läget i tabellen: Med tre nya poäng till tabellen så passerar Lindlöven dalalaget i tabellen och placerar sig nu som trea med 29 poäng, steget upp till andraplatsen är bara med en poängs skillnad medan ledande Dalen har gått undan rejält med 37 poäng.
Surahammar placeras ännu tabelljumbo med 8 poäng men är bara poängen efter Linden.

Nästa match: Onsdag 25:e november vs HC Dalen i Smedjehov med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 22 november 2020 klockan 19:05

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 15:09