Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett inledande tvåmålsunderläge på hemmaisen så blev det tillslut en jämn och underhållande kamp om tre viktiga tabellpoäng.

Borlänge är ett lag som Lindlöven väl känner till, matcher mot dalalaget blir ofta hårdhänta men samtidigt med två jämna spel på isen som slutar med varierade resultat.

Under söndagen var inget undantag där Borlänge, trots inledande låga skottantal på mål, bjöd upp till en ny tuff kamp i Lindehov efter att förlorat på sin hemmais tidigare under säsongen med 1-2.

I den första perioden bjöds däremot inte Lindlöven på någon större framgång. Trots en hygglig inledning där man var snabba med skotten där Anton Toolanen redan efter den första minuten var nära att spela in matchens första mål, kunde Borlänge snabbt spela sig in i matchen och spelade efter fem minuter in sitt första mål som gav bortalaget en tidig ledning.

Med första målet inspelat fick bortalaget upp en ny energi och lyckades få iväg flera nya skott på mål, Lindlöven hade däremot det stora övertaget av resterande perioden där Alexander Kovalonok överraskande samtliga på isen genom att spela sig förbi bortaspelarna och bjöd på ett snabbt skott på mål.
Målvakten var med på noterna vilket gjorde att målet uteblev.

Med ökade skott från Lindlöven såg det något ljust ut för hemmalaget, problemen kom däremot med fem minuter kvar av periodens speltid där Lindlövens Alexander Kovalonok tilldelades en utvisning.
Med en man mindre i hemmalaget tog det bara några sekunder för dalalaget att spela in en utökad ledning som skrevs 0-2, en ledning som höll sig fram till periodens slut.

Trots ett inledande underläge fick även Lindlöven chans i powerplayspel innan periodens slut där skotten ökades markant, skottsiffrorna skrevs till 19 för hemmalaget medan det ledande Borlänge fick iväg 7 skott.

Foto: Hasse Persson

Efter en tuff start för Lindlöven kunde hemmalaget inledde man desto bättre i den andra perioden, redan efter periodens första minut fick Maxim Semjonov ett fritt läge mot Borlänges målvakt och kunde med hemmalagets första skott på mål i perioden reducera till 1-2.

Med närmare tolv minuter kvar av perioden fick även hemmamålvakten Lucas Jägbring visa upp sina skickligheter i målet, med två hemmaspelare utvisade stod Lindlöven i ett numerärt underläge som Borlänge tog vara på.

Första skottet från Borlänge i ett ”tre mot fem-spel” hamnade i stolpen för att direkt därefter ge bortalaget chansen framför målvakten, med två raka skott vid målet lyckades Jägbring rädda båda vilket höll siffrorna till 1-2.

Bara minuter efter det numerära underläget hittades hemmalaget åter som fulltaligt, med flera skott på mål med fem spelare på isen kunde Lindlövens Alexander Sunnefors kvittera matchen till 2-2 från ett snabbt spel från högerkanten.

Med en kvitterad poängställning var det två målhungriga lag som kom ut på isen för en tredje period, tempot på de båda spelen hade ökat enormt ner periodens första nedsläpp gjordes och detta ökades genom hela perioden.

Det var jämnt spel från båda lagen men med en stulen puck från hemmalagets Max Lalander så såg det ut som att hemmalaget skulle gå mot ledning, trots ett öppet läge mot målvakten missades skottet och ställningen höll sig oförändrad.

En ny chans kom för hemmalaget där Joakim Lilliehöök med halva perioden till övers gav en snabb passning till Anton Toolanen vid målområdet, Toolanen kunde i sin tur spela in ett mål som gav Lindlöven ledning i matchen med 3-2.

Ledningen var säkrad vilket pressade Borlänge till ökade skottantal på mål, bortalaget begärde även en time-out med mindre än två minuter kvar av matchtiden och bytte även ut målvakten mot en sjätte utespelare med 30 sekunder kvar.

Skotten ökade men målen uteslöts men med sex sekunder kvar hade Borlänge sin sista chans att dryga ut matchen till övertidsspel, med ett nedsläpp i hemmalagets zon kom ett snabbt skott från bortalaget som räddades där Lindlöven var snabba på att sno åt sig pucken och skjutsa bort denna från hemmamålet.

Resultat Lindlöven-Borlänge
Slutresultat: 3-2 (0-2, 2-0, 1-0)
Publik: –

Målgörare:
1-2 Maxim Semjonov (Jesper Broeng)
2-2 Alexander Sunnefors (Christoffer Anrén, Carl Sjöberg)
3-2 Anton Toolanen (Joakim Lilliehöök)

Läget i tabellen: Med tre nya poäng till tabellen så passerar Lindlöven dalalaget i tabellen och placerar sig nu som trea med 29 poäng, steget upp till andraplatsen är bara med en poängs skillnad medan ledande Dalen har gått undan rejält med 37 poäng.
Surahammar placeras ännu tabelljumbo med 8 poäng men är bara poängen efter Linden.

Nästa match: Onsdag 25:e november vs HC Dalen i Smedjehov med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 22 november 2020 klockan 19:05

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

bildspel Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frövi.

13 januari 2021 klockan 07:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan
I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och ...
12 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 15:27