Storseger efter målvaktsshow i andra halvlek

Efter en långsammare första halvlek så blev det en kross på hemmaplan för LIF Lindesberg, som under söndagen fick återse Boden på motståndarbänken. Matchens stora hjälte blev Niklas Jansson som efter tre minuter i den andra halvleken, överraskat fick hoppa in i målet och stod för en 63%-ig räddningsshow.
– Det är fina siffror, kommenterar Niklas.

Det blev ett kärt återseende när LIF Lindesberg spelade sin tredje seriematch för säsongen inom Division 1. Bodens BK HF gästade Allsvenskan under säsongen 2019/2020 där norrlandslaget åkte på en mycket tuff säsong.

Laget blev då säsongens stora slagpåse med enbart två segrar som resulterade i totalt fyra poäng i serien. Hemmamötet för LIF Lindesberg slutade då med säkra siffror, där det ändå fanns en mindre besvikelse från delar av publiken trots en sjumålsseger. Uppe i Norrland blev det istället desto större Lindeseger med 23-37.

Trots att Bodenlaget bara var en poäng ifrån ett positivt kvalspel till en ny entré i Allsvenskan, så fanns det ett visst favoritskap i LIF Lindesberg på hemmaplan.

Med matchbollen levererad till mittlinjen genom matchvärden Linde Energis representant från vårens lådbilsrally, så var matchen igång.

Trots en småklumpig halvlek med långsamt spel, flera brända lägen och bollar utanför mål så bjöd hemmalaget på handbollsgodis på sina ställen. Flera målshower gjordes i LIFs anfallsspel där även målvakt Simon Ongeri fick stor del av hemmajublet, där han höll kassen stängd i åtta raka minuter under halvlekens slutminuter.

Foto: Hasse Persson

Bara minuter in i den andra halvleken tilldelas LIF-målvakten en utvisning för snack, i samband med att målgörare Asso Eliassi fick sig en smäll på ryggen från Bodens försvarsspel. Istället kommer Niklas Jansson in och ger hemmapubliken en enmansshow i målet.

Medan Boden håller samma nivå med trötta växlar i spelet, så skärper LIF Lindesberg upp nivån och utklassar sina motståndare som fortsatt visar problem med både anfall och försvar.

– Jag är jävligt glad att vi vinner matchen. Sedan att spelet rinner iväg mot slutet visst, men det viktigaste är två poäng, säger Herman Bosson efter matchen.

Foto: Hasse Persson

Niklas Jansson hade enmansshow i målet: ”Det kändes bra när jag kom in”
Matchens hjälte blev LIFs återkommande målvakt, Niklas Jansson, som utan några större förberedelser fick hoppa in i målet efter tre minuter i den andra halvleken. Ordinarie målvakt Simon Ongeri tilldelades en utvisning för snack, vilket gav Niklas en bra chans för uppvisning.

Det tog fem minuter innan första bollen tog sig förbi den inhoppande målvakten. Därefter fick Boden det svårt att varken lura eller skjuta sig förbi Niklas, som slutar med en räddningsprocent på skyhöga 63,1%.

– Det är fina siffror. Det är jättekul att få göra en bra match, få en bra träff och vinna matchen, det är ju det som är det viktigaste när man går in för match. Att man då kan spela bra är ju ett stort plus, säger Niklas som höll humöret upp trots minimala förberedelser.

Niklas Jansson räddade 12 skott och släppte in 7. Foto: Hasse Persson.

– Det kändes bra när jag kom in, mycket handlar om att koppla på så mycket man kan från början och göra det bästa av situationen när man kommer in så pass spontant. Det första skottet är oftast viktigt och när man får ta den, då kommer man igång. Sedan var det bara att rida på vågen någonstans och göra matchen som man gjorde tillslut.

Resultat LIF Lindesberg-Bodens BK HF
Slutresultat
: 38-21 (15-12)
Publik: 573 personer
Matchvärd: Linde Energi

Målgörare: Herman Bosson (9), Jesper Gyllby (5), Jesper Nilsson (4), Asso Eliassi (4), Erik Persson (3), Hampus Högberg (3), Oskar Cosmo (3), Joel Karlström (2), Anton Flood (2), Tobias Varvne (2), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Niklas Jansson: 19 skott, 12 räddade (63,1%)
Simon Ongeri: 23 skott, 10 räddade (43,5%)

Matchens Lirare: Niklas Jansson

Nästa match: Söndag 23:e oktober vs Kungsängens SK i Ekhammarhallen med matchstart kl. 16.15

Publicerad 16 oktober 2022 klockan 16:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Max Unosson, Max Wendelstam och Melwin Borgshed vann årets pitchtävling med sitt företag Socksy. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lindeskolans unga företagare prisades vid pitchtävling

Under onsdagen avgjordes årets pitchtävling för UF-företag på Lindeskolan i Lindesberg. Bergslagens Sparbank, tillsammans med skolan och ett antal lokala samarbetspartners, arrangerade tävlingen där man delade ut priser i fyra olika kategorier. Varje vinnande företag fick ta emot en prischeck om 2500 kronor vardera, som kanske kan hjälpa de unga entreprenörerna en bit i sitt fortsatta arbete. Vinnaren av årets Pitch fick dessutom gratis marknadsföring hos LindeNytt, för att kunna sprida sitt varumärke ytterligare.

29 mars 2023 klockan 18:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsNationella bombskyddets robot tar hand om det misstänka föremålet. Foto: Läsarbild

Misstänkta föremålet bortforslat: ”Sannolikt inte helt ofarligt”

Strax innan klockan 20:30 på tisdagskvällen anlände Nationella bombskyddet till ett bostadsområde i Gusselby, strax norr om Lindesberg, efter att ett misstänkt farligt föremål upptäckts på en parkeringsplats.
– Strax innan klockan 23 bedömde man att det var hanteringssäkert så att patrullen kunde ta hand om det, men bombskyddet har inte gett något utlåtande om vad det är för något, säger vakthavande befäl Kenneth Sundin.

28 mars 2023 klockan 23:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Större avspärrning i Gusselby – har kallat in bombskyddet

UPPDATERAT. Polisen har under tisdagen spärrat av ett område i Gusselby där ett misstänkt ...

Vinn biljetter till Barnkalasfestivalen

Söndagen den 7 maj arrangeras Barnkalasfestivalen i Lindesberg arena. En festival för de allra minsta, där de kan få ...

Då drar vårstädningen igång

Som ett säkert tecken på att våren är i antågande drar Samhällsbyggnad Bergslagen igång vårstädningen under nästa vecka...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man körde av vägen – blåste positivt

En man i 35-årsåldern misstänks för rattfylleri av normalgraden sedan denne kört av vägen strax utanför Vedevåg.

27 mars 2023 klockan 09:54 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Kommunen dementerar avtal gällande guidningar i Stripa

Tidigare i veckan rapporterade LindeNytt om att ett nytt samarbete mellan föreningen Industrilandskap Bergslagen och Lindesbergs kommun skulle möjliggöra nya guidade turer i Stripa gruva. Kultursekreterare Sara Sporre menar dock att något sådant avtal inte existerar, utan man har endast kommit överens om ett samarbete kring Geologins dag.
– Vi ska ha ett nytt möte i april för att samtala lite mer, men det kommer inte röra sig om ett skriftligt avtal utan ett samarbete.

24 mars 2023 klockan 14:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bil i lågor efter trafikolycka
En personbil har kört av vägen utanför Fellingsbro. Enligt polisen skall bilen ha börjat brinna efteråt. - Det rör sig om en singelolycka. ...
24 mars 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Mindre barngrupper i förskolan kan äntligen bli verklighet
INSÄNDARE/DEBATT: Kristdemokraterna (KD) har länge arbetat för att mindre barngrupper ska bli verklighet i Lindesbergs kommun. Redan i en intervju ...
24 mars 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Axel Schylström och Charlie Eriksson bjöd på en livsviktig show: ”Måste våga prata”
Inför en näst intill fullsatt aula bjöd duon Axel Schylström och Charlie Eriksson publiken på en minst sagt livsviktig show. Den två timmar lå...
23 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindesberg Arena. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i stora entrén. Detta efter att flertalet ungdomar börjat uppehålla sig i arenan under kvällstid, utan att ha någon koppling till idrottsverksamheten.
– Det här gör vi för att minska trycket av ungdomar som hänger här, men det kommer inte påverka några träningstider, förklarar Arenachef Sharon Almström.

22 mars 2023 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Eleverna från Brotorpsskolan klass 5A firade kvartsfinaplatsen med en liten bit godis. Foto: Elin Asserholt-Lundin

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna sig besegrade. Klassens representant Julia Trostek tror att det hade mycket med tidspressen att göra.
– Vi hade bara 20 sekunder på oss att svara så det blev stressigt. Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog kunnat svaren på flera av frågorna som vi missade, förklarar hon.

22 mars 2023 klockan 11:45 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa...

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro

Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd ...

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman

2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de...

AnnonsGuldhattar och segervrål! LIF Lindesberg firade stort efter att spela sig igenom "Ettan" som obesegrade. Foto: Hasse Persson.

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.

19 mars 2023 klockan 21:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”

Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika ...

Två män grovt misshandlade i natt

Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. G...

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen

Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten ...

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen

Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person st...

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin ...

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket

INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtg...

Monica Jomfjäll på Fonus i LIndesberg kommer att hålla i samtalsgruppen tillsammans med sin kollega. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”

När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och för många blir praktiska vardagssysslor svåra att ta sig an. För att hjälpa människor i sorg att träffa andra i samma situation startar nu Fonus en samtalsgrupp, med namnet ”När tiden stannar till.”
– Det är så lätt att bli ensam i sin sorg, grunden i det här är att vi behöver vara tillsammans. Vi vill finnas för andra och ge andra människor ett mervärde, säger Monica Jomfjäll på Fonus.

14 mars 2023 klockan 16:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro
I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis nya solpark, Solvallen, i Vässlingby. Besöket var en del i den f...
14 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld
Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter att juryn bedömt de tävlandes ...
13 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

En person skadad efter singelolycka: ”Blodig i ansiktet och ryggsmärtor”
En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med bland annat ryggsmärtor och en sårskada i huvudet sedan denne kört av vägen utanför ...
13 mars 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-13

2023-03-13

2023-03-13

2023-03-12

2023-03-11

2023-03-10

2023-03-09

2023-03-09

2023-03-08

2023-03-07

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-05

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-03-30 00:02