Storseger efter målvaktsshow i andra halvlek

Efter en långsammare första halvlek så blev det en kross på hemmaplan för LIF Lindesberg, som under söndagen fick återse Boden på motståndarbänken. Matchens stora hjälte blev Niklas Jansson som efter tre minuter i den andra halvleken, överraskat fick hoppa in i målet och stod för en 63%-ig räddningsshow.
– Det är fina siffror, kommenterar Niklas.

Det blev ett kärt återseende när LIF Lindesberg spelade sin tredje seriematch för säsongen inom Division 1. Bodens BK HF gästade Allsvenskan under säsongen 2019/2020 där norrlandslaget åkte på en mycket tuff säsong.

Laget blev då säsongens stora slagpåse med enbart två segrar som resulterade i totalt fyra poäng i serien. Hemmamötet för LIF Lindesberg slutade då med säkra siffror, där det ändå fanns en mindre besvikelse från delar av publiken trots en sjumålsseger. Uppe i Norrland blev det istället desto större Lindeseger med 23-37.

Trots att Bodenlaget bara var en poäng ifrån ett positivt kvalspel till en ny entré i Allsvenskan, så fanns det ett visst favoritskap i LIF Lindesberg på hemmaplan.

Med matchbollen levererad till mittlinjen genom matchvärden Linde Energis representant från vårens lådbilsrally, så var matchen igång.

Trots en småklumpig halvlek med långsamt spel, flera brända lägen och bollar utanför mål så bjöd hemmalaget på handbollsgodis på sina ställen. Flera målshower gjordes i LIFs anfallsspel där även målvakt Simon Ongeri fick stor del av hemmajublet, där han höll kassen stängd i åtta raka minuter under halvlekens slutminuter.

Foto: Hasse Persson

Bara minuter in i den andra halvleken tilldelas LIF-målvakten en utvisning för snack, i samband med att målgörare Asso Eliassi fick sig en smäll på ryggen från Bodens försvarsspel. Istället kommer Niklas Jansson in och ger hemmapubliken en enmansshow i målet.

Medan Boden håller samma nivå med trötta växlar i spelet, så skärper LIF Lindesberg upp nivån och utklassar sina motståndare som fortsatt visar problem med både anfall och försvar.

– Jag är jävligt glad att vi vinner matchen. Sedan att spelet rinner iväg mot slutet visst, men det viktigaste är två poäng, säger Herman Bosson efter matchen.

Foto: Hasse Persson

Niklas Jansson hade enmansshow i målet: ”Det kändes bra när jag kom in”
Matchens hjälte blev LIFs återkommande målvakt, Niklas Jansson, som utan några större förberedelser fick hoppa in i målet efter tre minuter i den andra halvleken. Ordinarie målvakt Simon Ongeri tilldelades en utvisning för snack, vilket gav Niklas en bra chans för uppvisning.

Det tog fem minuter innan första bollen tog sig förbi den inhoppande målvakten. Därefter fick Boden det svårt att varken lura eller skjuta sig förbi Niklas, som slutar med en räddningsprocent på skyhöga 63,1%.

– Det är fina siffror. Det är jättekul att få göra en bra match, få en bra träff och vinna matchen, det är ju det som är det viktigaste när man går in för match. Att man då kan spela bra är ju ett stort plus, säger Niklas som höll humöret upp trots minimala förberedelser.

Niklas Jansson räddade 12 skott och släppte in 7. Foto: Hasse Persson.

– Det kändes bra när jag kom in, mycket handlar om att koppla på så mycket man kan från början och göra det bästa av situationen när man kommer in så pass spontant. Det första skottet är oftast viktigt och när man får ta den, då kommer man igång. Sedan var det bara att rida på vågen någonstans och göra matchen som man gjorde tillslut.

Resultat LIF Lindesberg-Bodens BK HF
Slutresultat
: 38-21 (15-12)
Publik: 573 personer
Matchvärd: Linde Energi

Målgörare: Herman Bosson (9), Jesper Gyllby (5), Jesper Nilsson (4), Asso Eliassi (4), Erik Persson (3), Hampus Högberg (3), Oskar Cosmo (3), Joel Karlström (2), Anton Flood (2), Tobias Varvne (2), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Niklas Jansson: 19 skott, 12 räddade (63,1%)
Simon Ongeri: 23 skott, 10 räddade (43,5%)

Matchens Lirare: Niklas Jansson

Nästa match: Söndag 23:e oktober vs Kungsängens SK i Ekhammarhallen med matchstart kl. 16.15

Publicerad 16 oktober 2022 klockan 16:40

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man på boende omhändertagen av polis: ”Kastade möbler på personalen”

En äldre man på ett boende i Frövi blev i lördags morse omhändertagen av polis sedan han uppträtt aggressivt mot personalen.

5 december 2022 klockan 10:23 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Seger när LIF laddade för handbollsdag

Säsongens första dubbelarrangemang stod för dörren där Norrköping gästade Lindesberg i dubbel mening. Trots längre dagar i arenan så är ett dubbelt arrangemang en härlig handbollsdag för LIF-föreningen där både damerna och herrarna får visa upp sig. För damerna blev det en oavgjord drabbning medan herrarna fortsätter sitt segertåg.

3 december 2022 klockan 18:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Träning och välmående i fokus för hundälskande trio

Charlotte Lundell, Gunilla Pöchhacker och Linda Berglund är tre drivna och företagsamma kvinnor med ...

Salong Diem sprider julkänsla till förmån för Barncancerfonden

Bröderna Wajih och Elie Daoud på Salong Diem i Lindesberg slår på stort inför julen, en h...

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Klockan 15.00 på torsdagen stängde LindeNytts tävling där biljetter till helgens efterlängtade julkonsert "The ...

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S) med platschef Markus Andréasson. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen uppvaktade Meritor: ”50 år som har betytt oerhört mycket för kommunen”

Det har gått 50 år sedan Volvo Bakaxlar etablerade sig i Lindesberg, en satsning som från början beräknades generera omkring 300 nya arbetstillfällen i kommunen. Numera sysselsätter man ett tusental arbetare i fabriken, något som bidragit till att Lindesberg idag är en stark industriort. Med anledning av detta uppvaktade kommunstyrelsen på torsdagen Meritor/Cummins med blomster och presenter.
– Det här är 50 år som har betytt oerhört mycket för kommunen, sade kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S).

1 december 2022 klockan 15:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Bedragare utger sig arbeta för lokal VVS-firma – för att komma åt dess kunder

Under de senaste dagarna har flera personer i Lindesberg blivit kontaktade och erbjudna tjänster i form av spolning av avloppssystem. Personen som kontaktat ”kunden” utger sig arbeta för den lokala VVS-firman Lindesbergs VVS/EL – vilket inte alls stämmer. Nu varnar man därför för den bedragare som utger sig representera företaget.
– Vi kontaktar aldrig våra kunder via telefon på det här sättet, är man i behov av att rensa avloppet så är det alltid kunden som tar kontakt med oss, förklarar Kim Nydén, VD för Lindesbergs VVS.

1 december 2022 klockan 13:38 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Personbil och lastbil krockade – förare misstänks för brott
UPPDATERAD. En trafikolycka med personbil och lastbil inblandade, inträffade på onsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Enligt polisen skall en ...
30 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern häktad för grov misshandel efter butiksattacken
Den man i 30-årsåldern som förra torsdagen greps efter att ha attackerat en kvinnlig anställd i en butik i centrala Lindesberg har nu häktats, p...
29 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Julkonsert – med världens äldsta storband
Det utlovas en sprakande och svängig julkonsert när världens äldsta storband Whispering Band intar Lindeskolans aula i helgen. Tillsammans med ...
29 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ett dussin vackra katter fanns på plats hos Kotten & Co under söndagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen kattens dag. 12 oerhört ståtliga katter från olika håll i länet tävlade under dagen om att bli utsedd till den allra vackraste.

28 november 2022 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Sandra Gustafsson, Susanne Eriksson, Annelie Anderbert och Roger Pettersson utanför den nya butikslokalen på Bandygatan 3. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl renovering har Annelie Anderbert och Daniel Eriksson från Skyddsgrossisten tillsammans med nära och kära lyckats förvandla byggnaden till en unik butikslokal med rymd och stor yta.
– Under två månaders tid har vi skruvat, snickrat och spacklat, och nu är den äntligen klar. Här trivs vi jättebra, det är stort och rymligt så summa summarum blev det här mycket bättre, berättar Annelie.

28 november 2022 klockan 12:47 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens fö...

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på ...

Annons

Joyce DiDonato, Renée Fleming och Kelli O´hara gestaltar tre kvinnor i operaversionen av Timmarna. Foto: Folkets Hus och Parker.

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera – i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan Lindesbergs Filmstudio och Lindesbergs kommun.

25 november 2022 klockan 10:01 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ...

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog ö...

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när ...

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen...

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags f...

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha ...

Tomas Klockars (M) blir kommunstyrelsens nya ordförande, samt kommunalråd. Foto: Camilla Lagerman

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den kommande mandatperioden. Ny ordförande i kommunstyrelsen, tillika kommunalråd, blev Tomas Klockars (M), med Tom Persson (SD) som vice ordförande. Klart blev också att flera av de tyngsta posterna i kommunens nämnder gick till just Moderaterna och Sverigedemokraterna.

21 november 2022 klockan 18:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet
I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i Lindesberg där man nu har fått mer plats för ...
21 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka
LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på ...
18 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bonusfamiljen kan vara en utmaning
När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske går för fort också fö...
18 november 2022 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-17

2022-11-17

2022-11-16

2022-11-16

2022-11-15

2022-11-15

2022-11-14

2022-11-14

2022-11-12

2022-11-12

2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-12-05 11:35