Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

Ett avslutande möte mot Surahammar skulle avsluta Vårseriens säsong i Lindehov. Frågetecken på hemmalagets spelarform fanns då rapporter meddelar att stora delar av spelartruppen, stått med förkylning under förra helgen. Lindlöven meddelade tidigt att Coronan inte var inblandad.

– Det stämmer, det var ett gäng i truppen som har varit sjuka vilket har gjort att vi har fått stå över träningen under hela veckan. Den första träningen hade vi faktiskt redan igår, mer för att komma in i grejerna och att släppa på ringrosten. När man är så långt inne i säsongen så gör det inte så mycket, om man missar några träningstillfällen, säjer Max Lalander.

Däremot stod Lindlöven en back kort, då den långa och skickliga Joshua Karlsson stannade hemma inför söndagens hemmamatch.

Tidigare möte mot Surahammar slutade med en jätteförlust, där man avslutade matchen med 4-0. Detta till Surahammars fördel.

”Sura” gjorde däremot skäl för sitt namn, när man gästade Lindehov under Vårseriens säsongsavslutning. Redan efter två minuter stod gästerna i ett rekordtidigt 2-0-underläge, vilket bjöd fram tjuriga miner från Surahammar. Fyra slagsmål påbörjades av det gästande laget, där även bortalagets målvakt fick gästa utvisningsbåset efter tjuriga grepp på en hemmaspelare. Tre av situationerna kom inom matchens andra period.

Lindlöven höll sig istället desto lugnare, vilket bjöd in det orangeklädda hemmalaget till höga målantal. Flera lägen uppstod för hemmalaget, som efter sex raka mål på 41 minuter, visade att spelarformen var på topp.

Trots en storslagen utklassning på hemmaisen, blev söndagens match Lindlövens sista för säsongen. Med 5-2 på poängtavlan, lyckades Linden att gå segrande ur söndagens match mot Kumla. Detta i en match där Kumla gästade Eskilstuna med mindre spelare än vanligt i sin line-up, varav tre av de saknade spelarna tillhör lagets främsta målgörare.

En tråkig nyhet för Lindlöven som med söndagens utklassning, får ladda vidare inför HockeyEttan 2021/2022. Istället får man nöja sig med äran att avsluta Vårserien med seriens bästa målskillnad på +19.

Det var hårda tag i säsongens sista match Foto: Hasse Persson

Max Lalander: ”Det är bara att låta dem göra skiten”
Den första minuten bjöd på snabb hockey, där båda lagen hade siktet inställt på seger. Lindlöven höll ett tidigt övertag i matchen och lyckades efter drygt en minut, peta in matchens första mål. Bara nio sekunder efter nedsläpp, kunde hemmalaget utöka till 2-0 efter ett öppet läge från Vladimir Chetverikov.

Därefter blev det tjurigt på isen. Flera situationer uppstod i den andra perioden, där knytnävarna fick sköta snacket från Surahammars sida. Även bortalagets målvakt, Oliver Eriksson, kom in i lagets dystra miljö och gav även denna ifrån sig smällar till hemmalaget.

– De tappade huvudet under matchen. Jag kan tycka att domaren tappar en del av kontrollen och sätter inte riktigt ner foten, utan tillåter istället att de håller på med det dem gör. Vi försöker att hålla huvudet kallt och går in med att om det skulle börja hända saker, så är det bara att låta dem göra skiten, berättar Max Lalander.

Något som visade sig vara ett vinstgivande drag för Lindlöven, då hemmalaget fick fler lägen för mål medan Surahammar var upptagna med sitt humör. 2-0 från den första perioden utvecklades snabbt till 4-0, där man även kunde utöka till 5-0 i ett spel i powerplay.

I den tredje perioden kunde Surahammar spräcka nollan, där man ändrade ställningen till 6-1. Någon vändning blev det däremot inte, snarare en utökning där Lindlöven avslutade matchen med 9-2.

– Överlag tycker jag att vi gör en bra match. Jag tycker att vi håller ett jämnt tempo hela vägen genom matchen, samtidigt som det är roligt när det går iväg med målen som idag, säjer Max Lalander.

Trots en storslagen utklassning, kommer Lindlöven få avsluta sin säsong på topp. Linden snodde åt sig Play In-platsen efter en seger mot Kumla, på hemmaisen under söndagen. Kumla åkte till Eskilstuna med en ”light-version” av laget, som hade en helt ny uppställning inför bortamötet. Något som såklart gav det segrande Lindelaget blandade känslor:

–  Det är klart att det blir blandade känslor i en sån här situation, samtidigt är det svårt när man ligger under med poäng redan från början. Vi gjorde det vi kunde men i slutändan räckte det helt enkelt inte.

Resultat Lindlöven-Surahammars IF
Slutresultat: 9-2 (2-0, 3-0, 4-2)
Skottstatistik: 41-26 (15-7, 10-12, 16-7)
Publik: 203 personer via HockeyEttans sändning

Räddningar:
Lucas Jägbring: 24 räddningar, 26 skott (92,31%)

Målgörare:
1-0 Maxim Semjonov (Simon Forsmark, Philip Nyberg)
2-0 Vladimir Chetverikov (Anton Widmark, Jesper Broeng)
3-0 Filip Barklund (Anton Widmark, Maxim Semjonov)
4-0 Alexander Sunnefors
5-0 Maxim Semjonov (Filip Barklund, Max Lalander)
6-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonov)
7-1 Max Lalander (Anton Widmark, Filip Barklund)
8-2 Simon Brännvall (Filip Nyberg)
9-2 Alexander Sunnefors

Publicerad 14 mars 2021 klockan 18:46

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Bo Sjöström med en riktig marknadsdelikatess, nyspunnet socker. Foto: Jennie Larsson

bildspel Inställd Lindemarken födde idé till Ågårdens egna marknad

Lindemarken må ha blivit inställd, men trots det fick de boende på Ågården i Lindesberg uppleva en härlig marknadsdag då personalen på äldreboendet anordade en helt egen variant av den populära tillställningen. Ågårdens marknad fick högsta betyg av dess besökare, och man kan inte annat än ana en ny tradition.

21 september 2021 klockan 16:37 av Jennie Larsson Visa hela artikeln

AnnonsFrövi Judos talanger tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium. Foto: Privat

Frövi Judos Ida och Alexander får elitidrottsstipendium

50 aktiva idrottare från hela landet tilldelas Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2021–2022, på vardera 50 000 kronor. I listan över de talangfulla idrottarna finns bland annat Alexander Dahlin och Ida Eriksson från Frövi Judo.

21 september 2021 klockan 08:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Odling på schemat för elever på Björkhagaskolan

Sedan i våras genomför Björkhagaskolan i Lindesberg projektet Blomstrande skolgård, som syftar till att ...

Du bestämmer var skåpet ska stå när Erikshjälpen auktionerar

Lotta Sunvisson vill att lindesbergarna hjälper henne att slå rekord, när Erikshjälpen nu ...

Kommunhuset utsatt för ny hödumpning

Under natten mot söndag dumpades ett tiotal balar med ruttet hö på flera platser i Lindesberg, bland annat utanför ...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Slarvig förlust i den Allsvenska premiären

Premiären i Allsvenskan blev nog inte som LIF Lindesberg hade tänkt sig. Trots en tidig tremålsledning mot Torslanda så började slarvspelet att visa sig, vilket bjöd tillbaka motståndarlaget in i matchen. I den andra halvleken låg LIF dessutom i ett åttamålsunderläge, vilket blev för många mål att hämta in.

18 september 2021 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Vaccinering av unga från 12 år inleds efter höstlovet

Barn mellan 12 och 15 år kommer att erbjudas vaccin i höst, det meddelade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff under torsdagen. Vaccineringen av barn och unga från 12 år kommer att starta efter höstlovet, i början av november.
– Det här gör vi för barnens skull, det minskar risken för långvarig sjukdom och att missa mycket i skolan, säger utbildningsminister Anna Ekström.

17 september 2021 klockan 12:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Miljonbesparingar att vänta för barnomsorg och skola
Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg måste återigen spara pengar, närmare bestämt 4,5 miljoner kronor under 2022. - Det här har vi ont ...
17 september 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Dags för Allsvensk premiär!
På lördag är det äntligen dags för säsongspremiär i Handbollsallsvenskan! Försäsongen är färdigspelad och till helgen gästas Torslanda av ...
16 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Regionen: ”Nej, akuten i Lindesberg är inte stängd”
En banderoll med ett missvisande budskap har dykt upp på flera platser den senaste tiden. Bland annat vid Kristinaskolan i Lindesberg. Den som läser...
16 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linda Svahn lämnar sina uppdrag inom kort. Magnus Storm tar tillfälligt över ordförandeskapet i barn- och utbildningsnämnden. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Svahn lämnar över ordförandeklubban tillfälligt till Storm

Linda Svahn (S) meddelade under sommaren att hon avsåg att lämna sina uppdrag som kommunalråd och ordförande i barn- och utbildningsnämnden under hösten. Redan den 1 oktober tillträder hon som ny kanslichef på kommunalrådskansliet i Örebro, och lämnar därför över ordförandeklubban tillfälligt till Magnus Storm (C) tills dess att en ersättare är utsedd.

16 september 2021 klockan 09:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Genrebild: LindeNytt

Vittne skrämde tjuv på flykt i natt

Strax efter klockan ett, natten till torsdag, fick polisen samtal från en privatperson i området Västra Bohr strax utanför Lindesberg. Vederbörande hade då ertappat en tjuv som höll på och stjäla saker vid en fastighet.
– När tjuven insåg att han var upptäckt, så lämnade han platsen i en bil, uppger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

16 september 2021 klockan 10:40 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Almgren och Hugosson bjuder in till julfest

Den stora julfesten signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson gjorde stor succé bland julfirande Lindesbergare ...

Regionen tar kontakt med ovaccinerade

I Örebro län kan man fortfarande se en ökning av bekräftade covid-19-fall. Samtidigt som smittspridningen ökar, kommer...

Två av kommunens särskilda boenden drabbade av covid-19

Sedan i slutet av förra året har coronaläget på kommunens särskilda boenden sett bra ut, och ...

AnnonsBrandmännen vid Guldsmedshyttans Brandkår tillsammans med Anders hund Troja, som är stationens maskot. Foto: Privat

20 år sedan terrorattackerna i USA: Brandmännens hyllning till räddningsarbetarna som offrade sina liv

På lördagen var det 20 år sedan de ofattbara terrorattackerna som drabbade USA och som lamslog en hel värld. På station 3200 i Guldsmedshyttan ville man hylla de bortgångna räddningsarbetarna som gjorde sina sista utryckningar den 11 september 2001, genom ett känslosamt inlägg Facebook. ”Station 3200 Guldsmedshyttan hedrar dom brandmän samt övrig utryckningspersonal som åkte på sitt sista larm 11/9 2001. Var rädda om er därute!”

14 september 2021 klockan 10:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Klart med artister till Världens Barn-konserten

Bara några dagar kvar till konserten för Världens Barn och biljettförsäljningen är i full gång. Nu är ...

Tortyrmördaren från Aspa ansöker om tidsbestämt straff

Kjell-Åke Johansson, som i november 2002 dömdes till livstids fängelse vid Lindesbergs Tingsrätt f...

Ingen Caprice i höst trots lättnaderna – tar sikte på våren

För bara några dagar sedan kom beskedet, att konserter och andra stora publikevenemang f...

Lokala företag kör in pengar till Barncancerfonden

Den 1 september nollställdes trippmätarna hos Wassbergs Åkeri och Fastighetsbyrån i Lindesberg och Nora...

Folkdans och hålligång vid Kägelbanan när kulturarvet uppmärksammas

På lördag arrangeras Kulturarvsdagen, vilket är en del av Europarådets och ...

Snart kan konserter genomföras inför fullsatta läktare igen. Arkivfoto: Bob Linger

Smittspridningen fortsätter att öka – då lyfts restriktionerna

Under tisdagen kom ett för många efterlängtat besked, de flesta kvarvarande coronarestriktioner lyfts helt från och med den 29 september, däribland det omdebatterade publiktaket. Samtidigt fortsätter smittspridningen att öka, under vecka 35 testades cirka 255 personer positivt för covid-19 i Örebro län och i Lindesbergs kommun har antalet fall tredubblats den senaste veckan.

8 september 2021 klockan 13:05 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Byggstart för ny busshållplats, torg och parkeringsplatser
För ett år sedan meddelade Samhällsbyggnad Bergslagen att en ny busshållplats, ett nytt torg och parkeringsplatser skall byggas i Guldsmedshyttan ...
8 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Sista månaden för viktig hästregistrering
Har du ett stall med hästar? Då ska de vara registrerade hos Jordbruksverket senast den första oktober. Detta enligt den nya EU-förordningen, ...
7 september 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Färre men större kräftor fiskades upp
Det blev färre men större kräftor i burarna, när allmänhetens kräftfiske genomfördes i fredags. - Det kanske beror på att det fortfarande var...
7 september 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-09-06

2021-09-06

2021-09-03

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-02

2021-09-01

2021-09-01

2021-08-31

2021-08-31

2021-08-30

2021-08-30

2021-08-27

2021-08-27

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-09-22 01:20