Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

Ett avslutande möte mot Surahammar skulle avsluta Vårseriens säsong i Lindehov. Frågetecken på hemmalagets spelarform fanns då rapporter meddelar att stora delar av spelartruppen, stått med förkylning under förra helgen. Lindlöven meddelade tidigt att Coronan inte var inblandad.

– Det stämmer, det var ett gäng i truppen som har varit sjuka vilket har gjort att vi har fått stå över träningen under hela veckan. Den första träningen hade vi faktiskt redan igår, mer för att komma in i grejerna och att släppa på ringrosten. När man är så långt inne i säsongen så gör det inte så mycket, om man missar några träningstillfällen, säjer Max Lalander.

Däremot stod Lindlöven en back kort, då den långa och skickliga Joshua Karlsson stannade hemma inför söndagens hemmamatch.

Tidigare möte mot Surahammar slutade med en jätteförlust, där man avslutade matchen med 4-0. Detta till Surahammars fördel.

”Sura” gjorde däremot skäl för sitt namn, när man gästade Lindehov under Vårseriens säsongsavslutning. Redan efter två minuter stod gästerna i ett rekordtidigt 2-0-underläge, vilket bjöd fram tjuriga miner från Surahammar. Fyra slagsmål påbörjades av det gästande laget, där även bortalagets målvakt fick gästa utvisningsbåset efter tjuriga grepp på en hemmaspelare. Tre av situationerna kom inom matchens andra period.

Lindlöven höll sig istället desto lugnare, vilket bjöd in det orangeklädda hemmalaget till höga målantal. Flera lägen uppstod för hemmalaget, som efter sex raka mål på 41 minuter, visade att spelarformen var på topp.

Trots en storslagen utklassning på hemmaisen, blev söndagens match Lindlövens sista för säsongen. Med 5-2 på poängtavlan, lyckades Linden att gå segrande ur söndagens match mot Kumla. Detta i en match där Kumla gästade Eskilstuna med mindre spelare än vanligt i sin line-up, varav tre av de saknade spelarna tillhör lagets främsta målgörare.

En tråkig nyhet för Lindlöven som med söndagens utklassning, får ladda vidare inför HockeyEttan 2021/2022. Istället får man nöja sig med äran att avsluta Vårserien med seriens bästa målskillnad på +19.

Det var hårda tag i säsongens sista match Foto: Hasse Persson

Max Lalander: ”Det är bara att låta dem göra skiten”
Den första minuten bjöd på snabb hockey, där båda lagen hade siktet inställt på seger. Lindlöven höll ett tidigt övertag i matchen och lyckades efter drygt en minut, peta in matchens första mål. Bara nio sekunder efter nedsläpp, kunde hemmalaget utöka till 2-0 efter ett öppet läge från Vladimir Chetverikov.

Därefter blev det tjurigt på isen. Flera situationer uppstod i den andra perioden, där knytnävarna fick sköta snacket från Surahammars sida. Även bortalagets målvakt, Oliver Eriksson, kom in i lagets dystra miljö och gav även denna ifrån sig smällar till hemmalaget.

– De tappade huvudet under matchen. Jag kan tycka att domaren tappar en del av kontrollen och sätter inte riktigt ner foten, utan tillåter istället att de håller på med det dem gör. Vi försöker att hålla huvudet kallt och går in med att om det skulle börja hända saker, så är det bara att låta dem göra skiten, berättar Max Lalander.

Något som visade sig vara ett vinstgivande drag för Lindlöven, då hemmalaget fick fler lägen för mål medan Surahammar var upptagna med sitt humör. 2-0 från den första perioden utvecklades snabbt till 4-0, där man även kunde utöka till 5-0 i ett spel i powerplay.

I den tredje perioden kunde Surahammar spräcka nollan, där man ändrade ställningen till 6-1. Någon vändning blev det däremot inte, snarare en utökning där Lindlöven avslutade matchen med 9-2.

– Överlag tycker jag att vi gör en bra match. Jag tycker att vi håller ett jämnt tempo hela vägen genom matchen, samtidigt som det är roligt när det går iväg med målen som idag, säjer Max Lalander.

Trots en storslagen utklassning, kommer Lindlöven få avsluta sin säsong på topp. Linden snodde åt sig Play In-platsen efter en seger mot Kumla, på hemmaisen under söndagen. Kumla åkte till Eskilstuna med en ”light-version” av laget, som hade en helt ny uppställning inför bortamötet. Något som såklart gav det segrande Lindelaget blandade känslor:

–  Det är klart att det blir blandade känslor i en sån här situation, samtidigt är det svårt när man ligger under med poäng redan från början. Vi gjorde det vi kunde men i slutändan räckte det helt enkelt inte.

Resultat Lindlöven-Surahammars IF
Slutresultat: 9-2 (2-0, 3-0, 4-2)
Skottstatistik: 41-26 (15-7, 10-12, 16-7)
Publik: 203 personer via HockeyEttans sändning

Räddningar:
Lucas Jägbring: 24 räddningar, 26 skott (92,31%)

Målgörare:
1-0 Maxim Semjonov (Simon Forsmark, Philip Nyberg)
2-0 Vladimir Chetverikov (Anton Widmark, Jesper Broeng)
3-0 Filip Barklund (Anton Widmark, Maxim Semjonov)
4-0 Alexander Sunnefors
5-0 Maxim Semjonov (Filip Barklund, Max Lalander)
6-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonov)
7-1 Max Lalander (Anton Widmark, Filip Barklund)
8-2 Simon Brännvall (Filip Nyberg)
9-2 Alexander Sunnefors

Publicerad 14 mars 2021 klockan 18:46

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

VD Cecilia Jeffner. Foto: Rolf Karlsson/Bildmakarna

Bergslagens Sparbank och kommunen går in med 200 000 kronor i Mikrofonden

Bergslagens Sparbanks ägarstiftelse går in med 100 000 kronor i Mikrofonden Mälardalen, som tillsammans med Lindesbergs kommuns bidrag om samma summa, nu får ett tillskott på sammanlagt 200 000 kronor via kommunen och Sparbanksstiftelsen Bergslagens satsningar.
– Socialt engagemang och att vara en naturlig, drivande del av samhällsbyggandet är centrala delar i vår verksamhet som en lokal sparbank i Bergslagen, säger Cecilia Jeffner, vd på Bergslagens Sparbank i ett pressmeddelande.

16 juni 2021 klockan 14:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Ann-Christin Ledstam, Kia Löwenbrink, Mahmoud Shawish, Per Zetterlund och Helena Sundberg informerade under mötet. Foto: Camilla Lagerman

Nytt samarbete ska få fler att vaccinera sig

Då läkaren Per Zetterlund, som arbetar på vaccinationsmottagningen i Lindesberg, insåg att det var problem att nå vissa grupper i Lindesberg, kontaktade han Röda Korset i hopp om att de kunde vara behjälpliga som brobyggare för att nå ut med information. Resultatet blev ett samarbete där bland annat en imam, läkare och sjukvårdspersonal samt tolkar på flera olika språk kommer finnas till hjälp med att boka vaccinationstider till de som själva inte kan.
– Många vet att Röda Korset är den största hjälp- och krisorganisationen och det därför är en naturlig plats att vända sig till för att få hjälp även med detta, säger Kia Löwenbrink, ordförande Lindesbergs Röda Korskrets.

16 juni 2021 klockan 11:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel 6-årige Vide blev storfiskaren för dagen

I lördags arrangerades Fiskets Dag, som trots regnskurar blev en solskensdag för bland andra 6-årige Vide Persson, ...

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i ...

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrang...

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Bengt-Göran Karlsson och Jan Edhammer från Lions överräckte den nya grillen till Källgården. Foto: Camilla Lagerman

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran Karlsson som tillsammans med Jan Edhammer kom för att överräcka en efterlängtad grill till de boende.
– Det här blir helt perfekt! säger enhetschef Emma Thegel med ett stort leende.

14 juni 2021 klockan 15:03 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår
Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning efter studenten bröts med bara två veckor kvar av terminen, och eleverna vid ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

20 000 vaccindoser till regionen under veckan
Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda ...
14 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut
PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg: Att uppdra till hälso- och sjukv...
14 juni 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Glädje och spring i benen under Kristinaskolans allra sista skolavslutning. Foto: Camilla Lagerman

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan

Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för eleverna, och för de gamla skolbyggnaderna väntar en helt annan framtid.

11 juni 2021 klockan 18:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjetjut och eufori när Lindeskolans avgångselever äntligen tog studenten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Bildextra: Studenternas utspring

Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under en klarblå himmel och strålande sol fick väntande anhöriga ta emot sina nyutsprungna studenter på den utsmyckade skolgården.

11 juni 2021 klockan 15:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången

I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om mä...

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om...

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det ...

Annons

Gänget i Dystopia, med kalkbrottet i bakgrunden. Foto: Viaplay

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på flera platser runt om i Lindesbergs kommun. Serien har nu fått sitt premiärdatum, och den 13 juni släpps samtliga åtta avsnitt hos streamingtjänsten.
– Vi gick verkligen all in med det visuella, men det hade inte blivit så här bra utan de fantastiska miljöerna vi filmade i, berättar regissören och upphovsmakaren Richard Jarnhed för LindeNytt.

9 juni 2021 klockan 11:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gä...

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområde Örebro län, Elisabeth Anestad, regiondirektör Rickard Simonsson, Örebro kommuns säkerhetschef Mats Brantsberg och Kumlas kommundirektör Daniel Jansson-Hammargren, ingår i en samarbetsorganisation som kallas Samhällsråd-T. Vi arbetar bland annat med länets brottsförebyggande strategi och för arbetet mot alkohol, narkotika, dopning och tobak (ANDT).
Nu vill vi i Samhällsråd T ge ett öppet brev till elever och föräldrar inför skolavslutningen.

7 juni 2021 klockan 09:53 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!
Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas publikplats. Ett insl...
6 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021
Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat än leenden och skratt var...
5 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan
Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största ...
4 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-06-16 19:07