Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

Ett avslutande möte mot Surahammar skulle avsluta Vårseriens säsong i Lindehov. Frågetecken på hemmalagets spelarform fanns då rapporter meddelar att stora delar av spelartruppen, stått med förkylning under förra helgen. Lindlöven meddelade tidigt att Coronan inte var inblandad.

– Det stämmer, det var ett gäng i truppen som har varit sjuka vilket har gjort att vi har fått stå över träningen under hela veckan. Den första träningen hade vi faktiskt redan igår, mer för att komma in i grejerna och att släppa på ringrosten. När man är så långt inne i säsongen så gör det inte så mycket, om man missar några träningstillfällen, säjer Max Lalander.

Däremot stod Lindlöven en back kort, då den långa och skickliga Joshua Karlsson stannade hemma inför söndagens hemmamatch.

Tidigare möte mot Surahammar slutade med en jätteförlust, där man avslutade matchen med 4-0. Detta till Surahammars fördel.

”Sura” gjorde däremot skäl för sitt namn, när man gästade Lindehov under Vårseriens säsongsavslutning. Redan efter två minuter stod gästerna i ett rekordtidigt 2-0-underläge, vilket bjöd fram tjuriga miner från Surahammar. Fyra slagsmål påbörjades av det gästande laget, där även bortalagets målvakt fick gästa utvisningsbåset efter tjuriga grepp på en hemmaspelare. Tre av situationerna kom inom matchens andra period.

Lindlöven höll sig istället desto lugnare, vilket bjöd in det orangeklädda hemmalaget till höga målantal. Flera lägen uppstod för hemmalaget, som efter sex raka mål på 41 minuter, visade att spelarformen var på topp.

Trots en storslagen utklassning på hemmaisen, blev söndagens match Lindlövens sista för säsongen. Med 5-2 på poängtavlan, lyckades Linden att gå segrande ur söndagens match mot Kumla. Detta i en match där Kumla gästade Eskilstuna med mindre spelare än vanligt i sin line-up, varav tre av de saknade spelarna tillhör lagets främsta målgörare.

En tråkig nyhet för Lindlöven som med söndagens utklassning, får ladda vidare inför HockeyEttan 2021/2022. Istället får man nöja sig med äran att avsluta Vårserien med seriens bästa målskillnad på +19.

Det var hårda tag i säsongens sista match Foto: Hasse Persson

Max Lalander: ”Det är bara att låta dem göra skiten”
Den första minuten bjöd på snabb hockey, där båda lagen hade siktet inställt på seger. Lindlöven höll ett tidigt övertag i matchen och lyckades efter drygt en minut, peta in matchens första mål. Bara nio sekunder efter nedsläpp, kunde hemmalaget utöka till 2-0 efter ett öppet läge från Vladimir Chetverikov.

Därefter blev det tjurigt på isen. Flera situationer uppstod i den andra perioden, där knytnävarna fick sköta snacket från Surahammars sida. Även bortalagets målvakt, Oliver Eriksson, kom in i lagets dystra miljö och gav även denna ifrån sig smällar till hemmalaget.

– De tappade huvudet under matchen. Jag kan tycka att domaren tappar en del av kontrollen och sätter inte riktigt ner foten, utan tillåter istället att de håller på med det dem gör. Vi försöker att hålla huvudet kallt och går in med att om det skulle börja hända saker, så är det bara att låta dem göra skiten, berättar Max Lalander.

Något som visade sig vara ett vinstgivande drag för Lindlöven, då hemmalaget fick fler lägen för mål medan Surahammar var upptagna med sitt humör. 2-0 från den första perioden utvecklades snabbt till 4-0, där man även kunde utöka till 5-0 i ett spel i powerplay.

I den tredje perioden kunde Surahammar spräcka nollan, där man ändrade ställningen till 6-1. Någon vändning blev det däremot inte, snarare en utökning där Lindlöven avslutade matchen med 9-2.

– Överlag tycker jag att vi gör en bra match. Jag tycker att vi håller ett jämnt tempo hela vägen genom matchen, samtidigt som det är roligt när det går iväg med målen som idag, säjer Max Lalander.

Trots en storslagen utklassning, kommer Lindlöven få avsluta sin säsong på topp. Linden snodde åt sig Play In-platsen efter en seger mot Kumla, på hemmaisen under söndagen. Kumla åkte till Eskilstuna med en ”light-version” av laget, som hade en helt ny uppställning inför bortamötet. Något som såklart gav det segrande Lindelaget blandade känslor:

–  Det är klart att det blir blandade känslor i en sån här situation, samtidigt är det svårt när man ligger under med poäng redan från början. Vi gjorde det vi kunde men i slutändan räckte det helt enkelt inte.

Resultat Lindlöven-Surahammars IF
Slutresultat: 9-2 (2-0, 3-0, 4-2)
Skottstatistik: 41-26 (15-7, 10-12, 16-7)
Publik: 203 personer via HockeyEttans sändning

Räddningar:
Lucas Jägbring: 24 räddningar, 26 skott (92,31%)

Målgörare:
1-0 Maxim Semjonov (Simon Forsmark, Philip Nyberg)
2-0 Vladimir Chetverikov (Anton Widmark, Jesper Broeng)
3-0 Filip Barklund (Anton Widmark, Maxim Semjonov)
4-0 Alexander Sunnefors
5-0 Maxim Semjonov (Filip Barklund, Max Lalander)
6-0 Max Lalander (Jesper Broeng, Maxim Semjonov)
7-1 Max Lalander (Anton Widmark, Filip Barklund)
8-2 Simon Brännvall (Filip Nyberg)
9-2 Alexander Sunnefors

Publicerad 14 mars 2021 klockan 18:46

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillf...

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget

Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden ...

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte p...

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Glad Påsk!
LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.
3 april 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna
Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! Samtliga vinnare är utsedda och alla priser delades...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka
Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 ...
2 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Hans Andersson

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid. Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

2 april 2021 klockan 08:54 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg att undervisas på distans. Detta beslut har fattats av Barn- och utbildningsnämndens ordförande med anledning av ökad sjukskrivning hos personalen.

31 mars 2021 klockan 08:48 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata...

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!

INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett ...

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon

Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till ...

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten

Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som ...

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Beslut om partiell fjärrundervisning förlängs till mitten av april

Stadsskogsskolan i Lindesberg förlänger sin partiella fjärrundervisning, och även Storåskolan går över till den undervisningsformen från och med måndag. Det meddelade Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen.

26 mars 2021 klockan 09:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Smittspridningen fortsatt kvar på en hög nivå
Folkhälsomyndigheten presenterade under torsdagseftermiddagen färska siffror över coronaläget i landet. Den höga smittspridningen i Lindesbergs ...
25 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Meritor korttidspermitterar personalen under april månad
Med anledning av att Lindesbergsfabrikens största kund Volvo tvingas stänga sina fabriker för lastbilstillverkning 2-4 veckor under kvartal två ...
25 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-19

2021-03-18

2021-03-18

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-11 12:03