Hemmatrenden håller i sig! IFK Lindesberg höll nollan i 89 minuter mot IFK Askersund och tog en behaglig seger i Frövi. IFK Lindesberg har med detta ännu inte förlorat en hemmamatch sedan juni 2023. Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin första hemmamatch för säsongen. Hemmatruppen gick ut hårt till den första halvleken och svarade för en toppinsats med 3-0 efter matchens första tjugo minuter. Nollan höll sig länge och även om det blev trötta ben mot slutet, så blev det en behaglig seger som gav tre poäng.

Det bjöd på hårda och kalla vindar när IFK Lindesberg förberedde sig för säsongens första hemmamatch. Precis som de tidigare säsongerna så tog den unga Lindetruppen en halvtimmes resa till Frövi, där hemmasäsongen inleds på Fröjevis konstgräs.

Till onsdagen stod IFK Askersund som gäster, ett lag som likt IFK Lindesberg inledde den färska fotbollsserien med en förlust. Till skillnad från Lindesbergs uddamålsförlust som skrevs till 3-2, så fick Askersund en jobbigare slutsiffra med 0-3. Detta mot Skyllbergs IK som har spelat sig till Fotbollsfemman genom en andra plats i fjolårets Division 6.

IFK Lindesberg gick ut hårt mot Askersund. Foto: Timmy Lundegård

IFK Lindesberg har i tidigare matcher varit starkast på hemmaplan och under onsdagskvällen så höll trenden i sig. Hemmatruppen gick ut hårt och gav Askersunds målvakt en jobbig första halvlek. Redan efter sex minuter kom matchens första mål genom 20-åriga Amadeus Hietala Ringvall.

Fjorton minuter efter sitt första mål så blev mittfältaren aktuell på nytt efter ett öppet läge framför mål. Även Levi Laurberg blev en tidig målgörare som tillsammans med nyss nämnda Ringvall ordnade 3-0 på mindre än 20 minuter.

Ett straffmål från Ayoub Bahzad Mahmood och en varning till bortalaget avslutade den första halvleken, där hemmalaget drogs på bekväma ben efter 40 spelade minuter.

Även om Askersunds målvakt siktade på att stoppa bollen så blev straffen solklar. Foto: Timmy Lundegård

Till den andra halvleken var det ett tydligt mål i hemmalaget att säkra vinsten och därefter segerjubla. Något som truppen höll bra under en längre tid. Efter att Loke Laurberg låst matchen med 5-0 så jagade truppen meriten att hålla nollan. Med minuten kvar av matchen så lyckades Askersund att peta in sitt enda mål i matchen.

– Det hade varit skönt för grabbarna om vi kunde hållit nollan så det var surt, säger lagets tränare Niklas Christensson.

Amadeus Hietala Ringvall: ”Vi hade kontroll över matchen”
Även om IFK Lindesberg inte lyckas att hålla nollan mot gästande IFK Askersund, så står truppen för en rejäl första halvlek. Den unga truppen går ut hårt och spelar även med ett något aggressivt anfallsspel. Något som tidigt ger resultat då hemmalaget får med sig tre mål inom matchens första tjugo minuter.

– Vi hade mycket medblåst med oss, vilket gjorde att bollen gick fort samtidigt som vi var snabbare än Askersunds backar. Det är inte svårt när det är lätt, skrattar mittfältaren Amadeus Hietala Ringvall efter matchen.

Amadeus Hietala Ringvall gjorde det svårt för Askersund. Mittfältaren fanns aktiv på nära hela planen under matchens första halvlek. Foto: Timmy Lundegård

– Det kändes som att vi hade kontroll över matchen. När man har en tidig ledning med 4-0 så gäller det att inte tappa huvudet och släppa mål bakåt. Vi börjar tappa något under slutet av den andra halvleken men vi kommer tillbaka. Vi släpper in ett mål mot slutet av matchen där det är lite trötta huvuden i laget som gör att man inte orkar att springa helt, samtidigt som vi hade motblåst under matchens andra halva. I det stora hela så känns det bra, säger Amadeus som välförtjänt nog titulerades till Matchens Lirare efter två inledande mål på fjorton minuter.

Redan imorgon inleder truppen en träningsresa till Öland för att sedan fortsätta seriespelet på bortaplan den 20:e april mot Lillån.

– Träningsresan ska bli kul, framförallt eftersom vi kommer från en vinst. Det kommer vara en bra stämning, avslutar Amadeus.

Resultat IFK Lindesberg-IFK Askersund
Slutresultat
: 5-1 (4-0)
Publik: 35 personer

Mål:
1-0 Amadeus Hietala Ringvall (6’)
2-0 Levi Laurberg (16’)
3-0 Amadeus Hietala Ringvall (20’)
4-0 Ayoub Bahzad Mahmoud (27’)
5-0 Loke Laurberg (60’)

Gult kort på Erik Carlsson (65’)

Matchens Lirare: Amadeus Hietala Ringvall

Nästa match: Lördagen 20:e april vs Lillån FK på Lillånvallens konstgräs med avspark kl. 17.00

Publicerad 10 april 2024 klockan 23:16

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Polisen lanserar kampanj för att informera unga om penningtvätt

Bedrägerier med hjälp av penningtvätt ökar i Sverige, även bland ungdomar under 18 år. Därför lanserar nu Polismyndigheten en kampanj för att informera barn och unga om penningtvätt, med målsättningen att färre unga personer ska rekryteras till kriminella nätverk.

21 maj 2024 klockan 15:25 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Peder Dam, Henrik Björkman och lilla Lovis visar upp en av de 3 broar man byggt längs den nya MTB-leden. Foto: Jennie Einarsson

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna

Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden som bjuder på ett riktigt äventyr för alla mountainbike-entusiaster. Den 1 juni bjuder nu arrangörerna in till ledens första MTB-lopp – ”Ramträffen” i Ramsberg – som lockar cyklister från hela Sverige.
– Den nya sträckan blev precis helt färdigställd och de första cyklisterna som testade den under veckan som gick gav den väldigt bra betyg, berättar banbyggarna Henrik Björkman och Peder Dam. 

21 maj 2024 klockan 13:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen

Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna ...

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer...

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på ...

Majoriteten som föll. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet under torsdagen att man lämnar samarbetet.
– Jag har inte pratat med dem personligen än, Anders ringde när jag var upptagen så jag skickade ett meddelande att jag skulle ringa upp. Då fick jag ett sms där han förklarade att de tänker kliva av, säger Tomas Klockars (M).

16 maj 2024 klockan 17:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kalle Söderlund och Anders Persson, LPo, lämnar nu majoriteten. Foto: Camilla Lagerman

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i kras. Under torsdagseftermiddagen meddelade LPO att man avslutar samarbetet med de övriga partierna, och intar istället en vågmästarroll.
– Vi i partiet har sedan en tid tillbaka haft diskussioner angående en fortsättning i majoriteten, och efter diverse överläggningar har vi kommit fram till att vi kliver av, berättar Anders Persson, LPO.

16 maj 2024 klockan 16:57 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad
För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang som blivit ett roligt och meningsfullt inslag...
16 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan
Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på ...
15 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo
Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun observerat ett tiotal lösa småhundar via sin åtelkamera. Lä...
15 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Anders Persson, (LPo), Tom Persson, (SD) Ordförande Tillväxtnämnden, Conny Ärlerud (M) 1:e vice ordförande. Foto: Jennie Einarsson

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit nya beslut för en budget i balans. Med ett beräknat underskott i nämnden på hela 4,1 miljoner har man tvingats ta till tuffa besparingsåtgärder.
– En sådan här pressträff hade jag hoppats att man skulle slippa att kalla till, men så är läget, inledde Tom Persson, (SD), ordförande Tillväxtnämnden.

14 maj 2024 klockan 17:21 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor

Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom majoriteten med en rad nya sparförslag för utredning. Bland annat föreslår man att flera verksamheter inom förskolan ska avvecklas, som exempelvis Kungsfågeln, Kristallen och Nattviolen. Detta samtidigt som den nya förskolan Paletten byggs i Lindesberg, som beräknas ge en ökad hyresökning med 6 miljoner kronor.

14 maj 2024 klockan 09:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett ...

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg

Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ...

bildspel Bildspecial: 149 ögonblick från cruisingen

Gatorna i centrala Lindesberg fylldes under lördagen av ljuv motorsång, glädje och gemenskap när årets Vårmö...

Helena och Christer Lassis från Smedjebacken visade upp sin Dodge Coronet R/T från 1968. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vårmönstring 2024

Under en strålande sol samlades mängder med människor vid årets Vårmönstring. På Lindeskolans grönområde syntes blankpolerade bilar och motorcyklar så långt ögat kunde nå – och stämningen var minst sagt på topp. LindeNytt var på plats och fångade flera härliga ögonblick från utställningen som vi delar med oss av i bildspelet ovan.

11 maj 2024 klockan 17:18 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Tågtrafiken stoppad på grund av brand

Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.

Skogsbrand var gräsbrand

UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsfö...

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg

Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde - då rustar polisen f...

Pressat IFK Lindesberg kämpar sig till seger

Det blev ingen enkel uppgift för IFK Lindesberg som fick en tung press på sig av det gästande IFK Örebro. Trots...

Storås framtid avgörs nu

INSÄNDARE/DEBATT: Det är inte ovanligt att mindre orter runt om i landet beskrivs i negativa ordalag. Minskande befolkning, å...

Dubbel juniorglädje när Anna tog första segern

Med dagens teknologiska målkameror så händer det inte ofta att man inte kan skilja två hästar från ...

Feelgood-bandet 2 Blyga Läppar blir dragplåster under den första upplagan av Lindesberg Stadsfest. Foto: Pressbild

Lindesberg får en egen stadsfest – premiär i juli

Lördagen den 6 juli är det premiär för den allra första upplagan av Lindesberg Stadsfest, ett evenemang som man hoppas ska få stan att gunga rejält. Bakom initiativet står krögarduon Oliver Lindberg och Daniel Ekström samt bröderna Mats och Johan Eriksson på JME Music som nu har slagit sina kreativa huvuden ihop för att skapa en stadsfest värd namnet.
– Det ska vara något som får hela stan att leva, förklarar Oliver.

9 maj 2024 klockan 11:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Hyrmaskinsdagen lockade både stora och små
Trots en kylslagen och bitvis regnig väderlek lockade årets upplaga av Hyrmaskinsdagen många nyfikna besökare under onsdagen. Flera leverantörer ...
8 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Martin Almgren gästar ungdomsfestivalen Vårskrik
Med start idag, onsdag, inleds 2024 års upplaga av festivalen Vårskrik på Hillstreet. Ett tjugotal artister, de flesta med lokal anknytning, strå...
8 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Kommunen ökar närvaron under Vårmönstringen – riskhelg för ungdomar
I en gemensam insats mellan socialtjänsten, skolan, polisen och övriga kommuner i norra länsdelen kommer man öka närvaron under lördagens Vårm...
8 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-07

2024-05-06

2024-05-03

2024-05-02

2024-05-02

2024-05-01

2024-04-30

2024-04-30

2024-04-29

2024-04-26

2024-04-26

2024-04-25

2024-04-25

2024-04-24

Evenemangstips
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-05-21 21:20