Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nästan ett år utan spel i division 2, där man direkt bjöd publiken på ett storslaget spel. Matchen låstes tidigt med 6-0 inför den tredje perioden, där man senare höll avståndet med sju mål.

Det var inte någon större ringrost i hemmalaget när WSK Lindesberg spelade sin första seriematch, på nästan ett år. Med en mycket framgångsrik försäsong bakom sig så fick laget äran att inviga den nya Lindbackahallen till seriespel.

IBF Örebro gästade den nya hallen men stod helt utan segerchanser när matchen blåstes igång. Bara två och en halv minut in i matchen kunde lagkapten Pontus Hellsing lägga upp bollen åt Johan Pettersson, som i sin tur spräckte nollan till 1-0.

Ett nytt mål uppstod för hemmalaget och med en tvåmålsledning, så hade WSK ett stort övertag i matchen. Med ett lugnt spel och fåtal misstag i passningarna så höll hemmalaget fortsatt ett övertag, på ett pressat Örebro.

Med fyra mål för hemmalaget under perioden så var matchen låst i ett tidigt skede. Ställningen skrevs till 6-0 inför den andra perioden och det fanns inte heller planer på att minska på det goda arbetet.

– När vi gick in inför den sista perioden, var tankarna mest att vi skulle fortsätta som vi gjort under de tidigare perioderna. Att fortsätta hålla upp vårat spel, hålla oss lugna och inte göra något onödigt, berättar målgöraren Noah Karlsson.

Foto: Timmy Lundegård

Elva minuter in i den sista perioden så ökade WSK till sitt sjunde mål, som snabbt blev ett åttonde. Direkt efter tekning fick William Ardesjö ett friläge mot motståndarmålet, där han på tretton sekunder ökade till 8-1.

Johan Pettersson blev matchens målgörare med tre bollar i nätet och fick även sätta punkt för matchen, med hemmalagets nionde mål. Örebro fick med sig två mål i den tredje perioden, båda i powerplay. Bortanollan spräcktes efter en tuff situation med många spelare framför hemmamålet.

Noah Karlsson: ”En jättefin hall, men man känner sig inte hemma ännu”
Det blev en sjumålsseger som inleder WSKs seriespel i division 2. En utklassningsseger som direkt placerar WSK Lindesberg som klar etta i tabellen.

– Det är bara glädje just nu. Det var en otrolig laginsats som gav oss segern idag. Vi spelade väldigt bra, stabilt och hjälpte varandra hela vägen till seger, säger Noah Karlsson direkt efter matchen.

Med segern så är också nästan ett års seriespelsfrånvaro förbi för WSK, som inte visade någon större ringrost i spelet. Med en lyckad försäsong med många segermatcher i ryggen, var det inte heller några större frågetecken i laget som har längtat att visa upp sig igen.

– Det var otroligt skönt! Vi har längtat länge på att få spela match igen, det är det här som man tränar och kämpar för. Publiken, laget, det är det här som är innebandy, säger Noah.

En nöjd publik fick se WSK segra med 9-2. Foto: Timmy Lundegård

Förutom seger för WSK så har den nya Lindbackahallen invigts i seriespel, där hallen för stunden står som obesegrad som hemmahall. Trots en ny och fräsch hall så är man, trots stora skillnader, inte helt van med omgivningen.

– Det är en otrolig skillnad att spela här jämfört med Stadsskogens hall. Dels är vi väldigt vana att spela på Stadsskogen eftersom vi har varit där ett tag, sedan var vi inte helt nöjda med golvet i början. Golvet är väldigt nytt så man fastnade rätt mycket med klubban i början, det drog lite på bladet vilket gjorde det mycket svårare med passningar. Jag känner att man har kommit in i det mycket bättre nu. Det är en jättefin hall, men man känner sig inte riktigt hemma ännu, berättar Noah.

Resultat WSK Lindesberg-IBF Örebro Ung
Slutresultat: 9-2 (2-0, 4-0, 3-2)
Publik: 76 personer

Målgörare:
1-0 Johan Pettersson (Ass: Pontus Hellsing)
2-0 Niklas Carlsson
3-0 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
4-0 Johan Pettersson
5-0 Noah Karlsson (Ass: Isac Eriksson)
6-0 Robin Eriksson (Ass: Anton Eriksson)
7-1 Anton Eriksson (Ass: Filip Livén)
8-1 William Ardesjö
9-2 Johan Pettersson (Ass: Pontus Hellsing)

Nästa match: Söndagen 10:e oktober vs Per-Ols IBF i Fagerstahallen med matchstart kl. 13.30

Publicerad 1 oktober 2021 klockan 22:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Fredrik Norman

Gamla skolprylar efterlyses inför inflytt i Kristinaskolan

Med knappt en vecka kvar tills den gamla Kristinaskolan får sina allra första hyresgäster, efterlyser fastighetsägaren prylar med koppling till skolverksamheten som än gång huserade i byggnaden.
– Det vore roligt med exempelvis lite fina bilder från förr att hänga upp i trapphuset, så man får den här känslan från skolan, säger Ann-Louise Hytter från Lindesbergs Fastigheter.

24 maj 2024 klockan 11:31 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Det gästande BK Ett Fyra var för stabila under torsdagen. Trots att gästerna släppte in tre snabba mål så åkte man hem med tabellpoängen. Foto: Timmy Lundegård

Nykomlingarna bröt IFK Lindesbergs segersvit

Under torsdagskvällen bröts IFK Lindesbergs långa segersvit på hemmaplan inom Division 5, där det slutade med åtta raka triumfer. Seriens nykomlingar BK Ett Fyra visade sig stabila mot det skadedrabbade IFK Lindesberg, som ändå stod för en rejäl insats inom matchens sista kvart när de ändrade 0-5 till 3-5.
– Jag är kluven över dagens match, säger Niklas Christensson.

23 maj 2024 klockan 22:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Harmoni efterlyser nomineringar till årets Kulturstipendium

Nu är det dags att nominera kandidater till Manskören Harmonis årliga Kulturstipendium. Detta ...

bildspel LindeDagen 2024: En Solig Succé

Den åttonde upplagan av LindeDagen bjöd på en minnesvärd dag fylld med aktiviteter, uppträdanden, provsmakningar och ...

Bäver orsakade brand utanför Lindesberg

Strax innan 16-tiden på onsdagseftermiddagen larmades Nerikes Brandkår till Västra Bor, mellan Lindesberg och Vedev...

Trots ett tidigt 0-1, så slutade den senaste hemmamatchen med seger. Då mot det rutinerade IFK Örebro, nu gästas Fritidsbyn av nykomlingarna Ett Fyra. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Inför IFK-BK Ett Fyra: ”Gäller bara att få allt att sitta”

Det är ett skadedrabbat men hemmastarkt IFK Lindesberg som tar emot nykomlingarna BK Ett Fyra under torsdagen. Även om bortamötet mot topptippade Laxå slutade med en 4-0-förlust, där IFK Lindesbergs skadebänk var en stor orsak till förlusten så är det optimistiska tankar från hemmalaget.
– Vi är ett bra lag, det gäller bara att få allt att sitta, säger Martin Eriksson.

22 maj 2024 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Ida Lindkvist

Brand vid Prästryggens camping i Frövi

UPPDATERAD. Strax innan tiotiden på onsdagsförmiddagen larmades räddningstjänst, polis och ambulans till Prästryggens camping i Frövi, där en brand brutit ut i ett omklädningsrum.
– Räddningstjänsten är framme på plats tillsammans med ambulans, och ska påbörja släckning, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

22 maj 2024 klockan 10:45 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Polisen lanserar kampanj för att informera unga om penningtvätt
Bedrägerier med hjälp av penningtvätt ökar i Sverige, även bland ungdomar under 18 år. Därför lanserar nu Polismyndigheten en kampanj för att...
21 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Stort intresse för nya cykelleder i trollskogarna
Genom djupa trolska skogar, på rullstensåsar, längs sjöar och gamla gruvhål går den helt nya cykelleden som bjuder på ett riktigt äventyr för...
21 maj 2024 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

bildspel Anna Bernholm hyllades under Judofestivalen
Efter en lång och mycket framgångsrik karriär som en av världens bästa kvinnor inom judon, bestämde sig Anna Bernholm i februari att lägga drä...
20 maj 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ali Hayjiev från Frövi judo lyckas med ett snyggt kast. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Judofestivalen slog nytt rekord – igen

Frövi judos omåttligt populära evenemang Judofestivalen slog storartat rekord, när man i helgen välkomnade mer än 900 aktiva från hela Sverige till Lindesberg arena. Med ett strålande solsken och högsommarvärme blev det en magisk inramning på festivalen, som bjöd på aktiviteter från morgon till kväll.

20 maj 2024 klockan 10:36 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Real News blev tävlingsdagens första vinnare bland varmbloden. Treåringen har en framgångsrik syskonskara och kan mycket väl bli att jämföras med dessa i framtiden. Foto: Timmy Lundegård

Blandade händelser på ett varmt Fornaboda

Eftermiddagen på travet bjöd verkligen på en blandning av allt det goda. Alla typer av travlopp visades upp på Fornabodas tävlingsoval i det stekheta vädret, som lockade till sig drygt 180 personer till publikplatsen. Flera fina klasshästar visade upp sig i solen, med flera kändare kusk- och tränarnamn på besök. Framåt tävlingarnas slut så uppstod däremot en olycka, vilket gav tävlingarna en tråkigare avslutande ton.

19 maj 2024 klockan 22:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klockars efter beskedet från LPO: ”Deras fria vilja”

Det politiska styret i Lindesberg är inte längre i majoritet efter att LPO lämnade beskedet ...

LPO avslutar samarbetet med majoriteten – blir vågmästare

Efter knappt 17 månader vid makten har det nya majoritetsstyret i Lindesbergs kommun gått i ...

bildspel Sommarkänsla när Kullgatan dukade upp för Vårmarknad

För andra året i rad hölls Vårmarknaden på Kullgatan 1 under onsdagen - ett efterlängtat evenemang...

Många ville ta bild med gymnasiechef Staffan Hörnberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Glammigt och känslosamt när årets idrottsprestationer prisades på Lindeskolan

Judodräkter, hockeyskydd och fotbollsskor fick ge plats åt stiliga kostymer och vackra klänningar, när årets Idrottsgala gick av stapeln på Lindeskolan under onsdagskvällen. En gala där årets främsta prestationer bland eleverna på Idrottscollege utsågs, under mycket festliga och glammiga former. Det finaste priset, Årets Idrottare, tilldelades i år Algot Eknor Grönlund, för sina framgångar inom armbrytningen.
– Det känns jättebra, jag skulle ljuga om jag sade något annat, säger han efter prisutdelningen.

15 maj 2024 klockan 22:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

JUST NU: 10-tal lösa småhundar har observerats i trakterna av Grönbo

Under två dagars tid har en boende i trakterna av Grönbo i Lindesbergs kommun ...

Ekonomiskt mörker tvingar till besparingar: ”Dystra besked”

Under en pressträff på tisdagseftermiddagen meddelade Tillväxtnämnden att man tagit ...

Nya sparförslaget: Avveckla förskolor

Barn- och utbildningsnämndens arbete med att nå en budget i balans fortsätter, och under måndagens sammanträde kom ...

bildspel Vänskap över gränserna under helgens judoevenemang

Under den gångna helgen genomfördes årets upplaga av Swedish A-judo Open i Lindesberg Arena. Ett ...

bildspel 40 år senare – Bilsport följer upp klassiskt reportage i Lindesberg

Det har gått fyrtio år sedan tidningen Bilsport besökte Lindesberg för att göra ...

bildspel Bildspecial: 149 ögonblick från cruisingen

Gatorna i centrala Lindesberg fylldes under lördagen av ljuv motorsång, glädje och gemenskap när årets Vårmö...

Helena och Christer Lassis från Smedjebacken visade upp sin Dodge Coronet R/T från 1968. Foto: Jennie Einarsson

bildspel Bildspecial: Vårmönstring 2024

Under en strålande sol samlades mängder med människor vid årets Vårmönstring. På Lindeskolans grönområde syntes blankpolerade bilar och motorcyklar så långt ögat kunde nå – och stämningen var minst sagt på topp. LindeNytt var på plats och fångade flera härliga ögonblick från utställningen som vi delar med oss av i bildspelet ovan.

11 maj 2024 klockan 17:18 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Tågtrafiken stoppad på grund av brand
Just nu (kl. 12.22) är tågtrafiken stoppad i Frövi med anledning av en gräsbrand som härjar längs spåret.
11 maj 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Skogsbrand var gräsbrand
UPPDATERAT KL. 12.19. Som tidigare rapporterat, har Nerikes Brandkår larmats ut till ett område i Östra Löa under lördagsförmiddagen. Initialt ...
11 maj 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Festhelg stundar – polisen skickar upp drönare över Lindesberg
Vårmönstring, cruising och musikfestival på ett och samma bräde - då rustar polisen för att kunna bevaka större områden än vad som är mö...
10 maj 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-05-10

2024-05-10

2024-05-09

2024-05-09

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-08

2024-05-07

2024-05-06

2024-05-03

2024-05-02

2024-05-02

2024-05-01

2024-04-30

2024-05-24 18:55