Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nästan ett år utan spel i division 2, där man direkt bjöd publiken på ett storslaget spel. Matchen låstes tidigt med 6-0 inför den tredje perioden, där man senare höll avståndet med sju mål.

Det var inte någon större ringrost i hemmalaget när WSK Lindesberg spelade sin första seriematch, på nästan ett år. Med en mycket framgångsrik försäsong bakom sig så fick laget äran att inviga den nya Lindbackahallen till seriespel.

IBF Örebro gästade den nya hallen men stod helt utan segerchanser när matchen blåstes igång. Bara två och en halv minut in i matchen kunde lagkapten Pontus Hellsing lägga upp bollen åt Johan Pettersson, som i sin tur spräckte nollan till 1-0.

Ett nytt mål uppstod för hemmalaget och med en tvåmålsledning, så hade WSK ett stort övertag i matchen. Med ett lugnt spel och fåtal misstag i passningarna så höll hemmalaget fortsatt ett övertag, på ett pressat Örebro.

Med fyra mål för hemmalaget under perioden så var matchen låst i ett tidigt skede. Ställningen skrevs till 6-0 inför den andra perioden och det fanns inte heller planer på att minska på det goda arbetet.

– När vi gick in inför den sista perioden, var tankarna mest att vi skulle fortsätta som vi gjort under de tidigare perioderna. Att fortsätta hålla upp vårat spel, hålla oss lugna och inte göra något onödigt, berättar målgöraren Noah Karlsson.

Foto: Timmy Lundegård

Elva minuter in i den sista perioden så ökade WSK till sitt sjunde mål, som snabbt blev ett åttonde. Direkt efter tekning fick William Ardesjö ett friläge mot motståndarmålet, där han på tretton sekunder ökade till 8-1.

Johan Pettersson blev matchens målgörare med tre bollar i nätet och fick även sätta punkt för matchen, med hemmalagets nionde mål. Örebro fick med sig två mål i den tredje perioden, båda i powerplay. Bortanollan spräcktes efter en tuff situation med många spelare framför hemmamålet.

Noah Karlsson: ”En jättefin hall, men man känner sig inte hemma ännu”
Det blev en sjumålsseger som inleder WSKs seriespel i division 2. En utklassningsseger som direkt placerar WSK Lindesberg som klar etta i tabellen.

– Det är bara glädje just nu. Det var en otrolig laginsats som gav oss segern idag. Vi spelade väldigt bra, stabilt och hjälpte varandra hela vägen till seger, säger Noah Karlsson direkt efter matchen.

Med segern så är också nästan ett års seriespelsfrånvaro förbi för WSK, som inte visade någon större ringrost i spelet. Med en lyckad försäsong med många segermatcher i ryggen, var det inte heller några större frågetecken i laget som har längtat att visa upp sig igen.

– Det var otroligt skönt! Vi har längtat länge på att få spela match igen, det är det här som man tränar och kämpar för. Publiken, laget, det är det här som är innebandy, säger Noah.

En nöjd publik fick se WSK segra med 9-2. Foto: Timmy Lundegård

Förutom seger för WSK så har den nya Lindbackahallen invigts i seriespel, där hallen för stunden står som obesegrad som hemmahall. Trots en ny och fräsch hall så är man, trots stora skillnader, inte helt van med omgivningen.

– Det är en otrolig skillnad att spela här jämfört med Stadsskogens hall. Dels är vi väldigt vana att spela på Stadsskogen eftersom vi har varit där ett tag, sedan var vi inte helt nöjda med golvet i början. Golvet är väldigt nytt så man fastnade rätt mycket med klubban i början, det drog lite på bladet vilket gjorde det mycket svårare med passningar. Jag känner att man har kommit in i det mycket bättre nu. Det är en jättefin hall, men man känner sig inte riktigt hemma ännu, berättar Noah.

Resultat WSK Lindesberg-IBF Örebro Ung
Slutresultat: 9-2 (2-0, 4-0, 3-2)
Publik: 76 personer

Målgörare:
1-0 Johan Pettersson (Ass: Pontus Hellsing)
2-0 Niklas Carlsson
3-0 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
4-0 Johan Pettersson
5-0 Noah Karlsson (Ass: Isac Eriksson)
6-0 Robin Eriksson (Ass: Anton Eriksson)
7-1 Anton Eriksson (Ass: Filip Livén)
8-1 William Ardesjö
9-2 Johan Pettersson (Ass: Pontus Hellsing)

Nästa match: Söndagen 10:e oktober vs Per-Ols IBF i Fagerstahallen med matchstart kl. 13.30

Publicerad 1 oktober 2021 klockan 22:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Hasse Persson

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade större utdelning med målgörandet. Efter två ”turaktiga” mål så visade Lindlöven sig vara starkast på hemmaisen, där man till slut vinner med fyra måls marginal.

15 oktober 2021 klockan 22:19 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Solberga Förskolors vd Maria-Pia Karlsson är kritisk till kommunens sätt att agera. Foto: Privat

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat tillskott för Solberga förskolors verksamhet. Med den cirka 12 meter långa bussen skulle barnen få turas om att ha sin undervisning ute i naturen, med den omväxlande omgivningen som redskap. Men redan i början av terminen kom ett mail från kommunen med beskedet att de var tvungna att betala 75 000 kronor i straffavgift, för att förskolan olovligen serverat barnen mat i bussen – i fyra dagar.

15 oktober 2021 klockan 14:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 ...

Lastbilar kolliderade med älg

Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med hä...

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar

Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan ...

Albin Enström, bleckblåsare och estetelev var en av dem som med musik bidrog till insamlingen. Foto: Hans Andersson

Mer insamlat till Världens Barn i år

Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har lindesbergarna givit – 5 kronor och 16 öre per invånare!

14 oktober 2021 klockan 14:46 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Lindlövens segerrad bröts i Borlänge

Efter två raka storsegrar, så bröts den fina segertrenden efter onsdagens besök i Borlänge. Trots en fin första period med 0-2, så kunde dalalaget vända matchen helt i den andra perioden. Åtta minuter in i avslutningen så var matchen låst och Lindlöven kunde gratulera Borlänge till sina första poäng.

13 oktober 2021 klockan 21:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Unga kallblod visas upp på Fornaboda
På lördag har man chansen att kolla på fina kallblod. Då arrangerar kallblodföreningen Sleipner en utställning på Fornaboda Travbana, där hela...
13 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Industritekniska programmet läggs ned: ”För lågt söktryck”
Så sent som hösten 2018 återuppstod Industritekniska programmet som gymnasieutbildning vid Lindeskolan efter att man lagt ner den fem år tidigare...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Barn- och utbildningsnämndens prognos: underskott på 17 miljoner
Under barn- och utbildningsnämndens sammanträde i måndags presenterades delårsprognosen för 2021 års budget. Enligt prognosen ser nämnden ut ...
13 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Rökutveckling från lastbil på industriområdet

Nerikes Brandkår larmades på onsdagsförmiddagen ut till Stafettgatan i Lindesberg sedan man upptäckt rökutveckling från en lastbil som stod parkerad där.

13 oktober 2021 klockan 10:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Reidar Johansson är ordförande i PRO Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Karin Sundins svar på PRO:s kritik är osann

DEBATTSVAR: Om Du Karin Sundin (K S ) läser igenom Ditt svar så förstår vi att Du rodnar, håller Dina tummar och hoppas på att inte bli avslöjad.

13 oktober 2021 klockan 10:15 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kommunen bygger insektshotell – utformas som ”Lindesbergsbyggnader”

Ett medborgarförslag, i vilket det föreslås att kommunen bygger så ...

Vaccinbokning för barn och ungdomar nu öppen

Nu är bokningen för covidvaccinering av barn och ungdomar födda 2009 eller tidigare öppen. För att kunna ...

Yrkestrafiken under luppen: ”Flygande inspektioner av tung trafik”

Yrkesförare som kör bristfälliga fordon eller bryter mot gällande regler gä...

Annons

Lindesbergs lasarett. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs lasarett: Följ exemplet ”Norrtäljemodellen”!

Trots massiva protestaktioner de senaste åren kring den pågående nedmonteringen av akut verksamhet, just nu akutkirurgi, vid Lindesbergs lasarett, kan vi som bor här i den norra länsdelen, inte påräkna något som helst stöd från Region Örebro i det sammanhanget! Dessutom, något stöd från kommuner utanför Lindesberg är svårt att finna, med undantag för Karlskoga, som befinner sig i en liknande situation. Det är väl så att varje kommun med dess innevånare har nog med sina egna problem och sitt eget livsrum.

11 oktober 2021 klockan 10:40 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Storslagen derbyseger i Lindehov!

Matchens första period blev ett stort avgörande i söndagens länsderby mellan Lindlöven och Kumla. Hela fem mål på tjugo ...

bildspel Tabellens första poäng är säkrad

Det tog fyra matcher, men under söndagen kunde LIF Lindesberg hämta in en mycket välförtjänt poäng till tabellen. ...

Ingen tur mot Engelholm

Det blev över tolv timmar tur och retur på vägarna för Linde Volley, när man gästade skånska Engelholm under söndagen. Tre set ...

Uddamålsförlust trots snabb upphämtning

Trots en stark upphämtning, så slutade säsongens första bortamatch med en förlust för WSK Lindesberg. Lindelaget...

Äldre man misshandlad och rånad i sitt hem av maskerad gärningsman

Polisen söker just nu efter en misstänkt gärningsman som vid lunchtid på fredagen skall...

Arkivbild från hemmapremiären. Foto: Hasse Persson

LIF vill vända den inledande trenden!

Det har varit en tuff serieinledning för LIF Lindesberg, som efter tre matcher står med tre raka förluster. På söndag kan det däremot vara fjärde gången gillt, när Skånela gästar arenan. Ett lag som LIF redan har hunnit besegrat under försäsongen.

8 oktober 2021 klockan 14:05 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Över 100 000 kronor till Världens Barn – från Lindesbergarna
Också i år har insamlingen för Världens Barn gått bra i Lindesberg. Nästan 110 000 kronor är resultatet hittills, vilket är litet mer än fö...
8 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Dubbla EM-silver till Amanda Orrbo i Italien
Frövi Judos Amanda Orrbo blev under onsdagen silvermedaljör vid judo-EM för personer med Downs Syndrom, som hålls i italienska Ferrera. För bara ...
7 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Varnar för höga flöden: ”Läge att hålla extra koll på båtar och bryggor”
Vattennivåerna i sjöar och vattendrag är just nu så pass höga, att det i delar av regionen har utfärdats klass 2-varningar för mycket höga fl...
7 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-07

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-06

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-05

2021-10-04

2021-10-04

2021-10-04

2021-10-03

2021-10-03

2021-10-02

2021-10-02

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-16 11:03