Foto: Timmy Lundegård

Storslagen seger i Lindbackahallens seriedebut!

Det blev seger när den nya Lindbackahallen gjorde debut i seriespel. WSK Lindesberg hade uppvisning efter nästan ett år utan spel i division 2, där man direkt bjöd publiken på ett storslaget spel. Matchen låstes tidigt med 6-0 inför den tredje perioden, där man senare höll avståndet med sju mål.

Det var inte någon större ringrost i hemmalaget när WSK Lindesberg spelade sin första seriematch, på nästan ett år. Med en mycket framgångsrik försäsong bakom sig så fick laget äran att inviga den nya Lindbackahallen till seriespel.

IBF Örebro gästade den nya hallen men stod helt utan segerchanser när matchen blåstes igång. Bara två och en halv minut in i matchen kunde lagkapten Pontus Hellsing lägga upp bollen åt Johan Pettersson, som i sin tur spräckte nollan till 1-0.

Ett nytt mål uppstod för hemmalaget och med en tvåmålsledning, så hade WSK ett stort övertag i matchen. Med ett lugnt spel och fåtal misstag i passningarna så höll hemmalaget fortsatt ett övertag, på ett pressat Örebro.

Med fyra mål för hemmalaget under perioden så var matchen låst i ett tidigt skede. Ställningen skrevs till 6-0 inför den andra perioden och det fanns inte heller planer på att minska på det goda arbetet.

– När vi gick in inför den sista perioden, var tankarna mest att vi skulle fortsätta som vi gjort under de tidigare perioderna. Att fortsätta hålla upp vårat spel, hålla oss lugna och inte göra något onödigt, berättar målgöraren Noah Karlsson.

Foto: Timmy Lundegård

Elva minuter in i den sista perioden så ökade WSK till sitt sjunde mål, som snabbt blev ett åttonde. Direkt efter tekning fick William Ardesjö ett friläge mot motståndarmålet, där han på tretton sekunder ökade till 8-1.

Johan Pettersson blev matchens målgörare med tre bollar i nätet och fick även sätta punkt för matchen, med hemmalagets nionde mål. Örebro fick med sig två mål i den tredje perioden, båda i powerplay. Bortanollan spräcktes efter en tuff situation med många spelare framför hemmamålet.

Noah Karlsson: ”En jättefin hall, men man känner sig inte hemma ännu”
Det blev en sjumålsseger som inleder WSKs seriespel i division 2. En utklassningsseger som direkt placerar WSK Lindesberg som klar etta i tabellen.

– Det är bara glädje just nu. Det var en otrolig laginsats som gav oss segern idag. Vi spelade väldigt bra, stabilt och hjälpte varandra hela vägen till seger, säger Noah Karlsson direkt efter matchen.

Med segern så är också nästan ett års seriespelsfrånvaro förbi för WSK, som inte visade någon större ringrost i spelet. Med en lyckad försäsong med många segermatcher i ryggen, var det inte heller några större frågetecken i laget som har längtat att visa upp sig igen.

– Det var otroligt skönt! Vi har längtat länge på att få spela match igen, det är det här som man tränar och kämpar för. Publiken, laget, det är det här som är innebandy, säger Noah.

En nöjd publik fick se WSK segra med 9-2. Foto: Timmy Lundegård

Förutom seger för WSK så har den nya Lindbackahallen invigts i seriespel, där hallen för stunden står som obesegrad som hemmahall. Trots en ny och fräsch hall så är man, trots stora skillnader, inte helt van med omgivningen.

– Det är en otrolig skillnad att spela här jämfört med Stadsskogens hall. Dels är vi väldigt vana att spela på Stadsskogen eftersom vi har varit där ett tag, sedan var vi inte helt nöjda med golvet i början. Golvet är väldigt nytt så man fastnade rätt mycket med klubban i början, det drog lite på bladet vilket gjorde det mycket svårare med passningar. Jag känner att man har kommit in i det mycket bättre nu. Det är en jättefin hall, men man känner sig inte riktigt hemma ännu, berättar Noah.

Resultat WSK Lindesberg-IBF Örebro Ung
Slutresultat: 9-2 (2-0, 4-0, 3-2)
Publik: 76 personer

Målgörare:
1-0 Johan Pettersson (Ass: Pontus Hellsing)
2-0 Niklas Carlsson
3-0 Isac Eriksson (Ass: Niclas Fondelius)
4-0 Johan Pettersson
5-0 Noah Karlsson (Ass: Isac Eriksson)
6-0 Robin Eriksson (Ass: Anton Eriksson)
7-1 Anton Eriksson (Ass: Filip Livén)
8-1 William Ardesjö
9-2 Johan Pettersson (Ass: Pontus Hellsing)

Nästa match: Söndagen 10:e oktober vs Per-Ols IBF i Fagerstahallen med matchstart kl. 13.30

Publicerad 1 oktober 2021 klockan 22:50

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Solhagen i Torphyttan. Foto: Linde energi

Satsa på lokal energiförsörjning för att möta framtida utmaningar

INSÄNDARE/DEBATT: Att det råder elbrist i Sverige är en myt. I norra Sverige produceras ett överskott på el, medan förbrukningen är större i söder. Vad som kan uppstå är effektbrist, vilket innebär att produktionen inte möter efterfrågan vid ett visst tillfälle eller under en kortare tidsperiod. Då behöver vi importera el. När, var och hur elen produceras och konsumeras kommer att påverka elpriset i framtiden.

19 januari 2022 klockan 11:16 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

AnnonsFoto: Fredrik Norman

Regeringens lösning: el-bidrag för att betala skyhöga skatter

INSÄNDARE/DEBATT: Människor runt om i landet tvingas nu leva med konsekvenserna av regeringens energipolitik. 400% ökning av elpriset jämfört med december 2020 är ett faktum. Det är inte bara elpriset som rusat i höjden, även drivmedelspriserna har skenat. Efter årsskiftet nådde dieselpriset över 20 kr per liter, (näst) högst i världen. Nu försöker regeringen rädda ansiktet genom att betala ut el-bidrag till en tredjedel av Sveriges hushåll, bara för att vanligt folk ska kunna betala samma regeringens skyhöga skatter. Socialism i ett nötskal.

18 januari 2022 klockan 11:26 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Röklukt i livsmedelsbutik undersöktes av brandkåren

Strax före klockan sju på tisdagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en livsmedelsbutik i ...

434 nya fall i kommunen – på en vecka

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindesbergs kommun fortsätter att öka i rekordfart. Enligt färska siffror ...

Bankhus utsatt för skadegörelse: ”Flera rutor har skadats”

På måndagsmorgonen larmades polisen till Kungsgatan i centrala Lindesberg, sedan nå...

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Söndagens volleyboll är framflyttad

Ännu en volleybollmatch inom Elitserien flyttas. I början av året var det hemmaderbyt mot Örebro som flyttades på grund av spelare som testat sig positivt mot covid-19 och även nu på söndag, när Hylte Halmstad planerades att gästa Lindesberg, så ställer nya positiva coronatest till det.

15 januari 2022 klockan 22:04 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Johan Pettersson säkrar första målet för WSK under fredagskvällen. Foto: Timmy Lundegård

Publikfri hemmamatch slutade med förlust

Dörrarna var låsta när fredagens match mot Per-Ols skulle spelas, istället fick man följa matchen på Facebook. Efter ett beslut från WSK Lindesbergs styrelse, vill man testa att spela ett fåtal hemmamatcher utan publik i ett försök att minska Coronasmittan.
– Vi känner som förening att vi måste vara med och stävja det här med Corona som är i samhället, säger Magnus Lissmats.

14 januari 2022 klockan 23:11 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nattöppen akutmottagning från den 17 januari
Från och med måndag den 17 januari kan invånare återigen vända sig till akutmottagningen på Lindesbergs lasarett oavsett akuta besvär och tid p...
14 januari 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Extremt halt: ”Det är tufft, men vi kämpar på!”
På många platser i kommunen råder just nu mycket svår halka till följd av väderomslaget från kallgrader till mildare väder. På Samhä...
13 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trafikolycka i Frövi – lastbil och personbil kolliderade
En lastbil och personbil var inblandade i en trafikolycka på torsdagsmorgonen i centrala Frövi. Enligt uppgift från polisen skall ingen av de ...
13 januari 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Klas Pettersson startade sin egen bergtäkt i Fröddesboda strax utanför Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

Klas startade sin egen bergtäkt: ”Drömmen är att kunna arbeta heltid med det här”

När Klas Pettersson tog över gården i Fröddesboda efter sin far började han fundera på vad han skulle kunna använda all mark till. En stor del av de många hektaren bestod nämligen av ungskog, men det fanns även en stor mängd berg. 2015 skickade han in sin ansökan om att få starta upp en bergtäkt och under våren 2020 fick han besked att det var beviljat. Sedan dess har han arbetat hårt med att anlägga en väg in till grustäkten, och strax innan jul krossade han sina första ton grus.

12 januari 2022 klockan 16:00 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Ny toppnotering i coronafall ger längre väntetid på provsvar

Den senaste tidens kraftiga ökning av antalet coronafall i länet har återigen gett regionens underleverantör problem med att hinna analysera alla prover som tas för covid-19. Många av de prover som tagits de senaste dagarna kommer därför få långa svarstider, vilket innebär längre än de 3 dygn från inlämning av prov vilket är satt som regionens övre tidsgräns.

11 januari 2022 klockan 16:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nya restriktioner från och med onsdag 12 januari

Antalet bekräftade fall av covid-19 har ökat kraftigt i hela landet efter jul- och nyårshelgerna, och Ö...

Hur kan vi värna demokratin? Svar: Genom att utbilda och informera barn och unga

INSÄNDARE/DEBATT: ”Ungdomen är vår framtid”, ”Det är de unga som ska ...

Brandkåren larmades om rökutveckling i industrilokal

Strax före klockan åtta på måndagsmorgonen, larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i ...

AnnonsSkärmbild från Region Örebro läns hemsida.

Kraftigt ökad smittspridning – omikron dominant

Under vecka 52 ökade smittspridningen av covid-19 i Örebro län kraftigt, då cirka 1 860 nya fall noterades, något som kan jämföras med drygt 700 fall veckan innan. Även i Lindesbergs kommun syns en rejäl ökning, då 113 nya fall har bekräftats under de senaste sju dagarna, varav 50 bara under ett dygn. Anledningen till den kraftiga ökningen i länet förklaras av att den mer smittsamma varianten av viruset, omikron, nu är dominant i smittspridningen.

5 januari 2022 klockan 11:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Volleybollderby flyttas efter coronasmitta

Onsdagens elitseriemöte i volleyboll mellan Lindesberg och Örebro ställs in med kort varsel efter att en av ...

Brandkåren ryckte ut till häst i nöd: ”Föll omkull på isen”

På tisdagsförmiddagen larmades Nerikes Brandkår om en häst som hade fallit ...

Fyra personer misshandlades i stort slagsmål

På nyårsnatten larmades polisen om ett pågående slagsmål i Vedevåg. Enligt uppgift skall mellan 10-15 ...

SMHI varnar för plötslig ishalka

Regn följt av uppklarnande väder och fallande temperaturer. Så ser prognosen ut, som SMHI nu flaggar gul varning för gä...

Gott Nytt År!

Med bara några timmar kvar av året, passar redaktionen på att tacka er alla för i år och samtidigt önska er ett Gott Nytt 2022!

Nya missförhållanden vid äldreboende – ny Lex Sarah-anmälan gjord

I början av november rapporterade LindeNytt om en rad missförhållanden vid ett ä...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Industribrand var snabbt under kontroll: ”Ingen har skadats”

På onsdagsmorgonen larmades Nerikes Brandkår ut till en industribrand i Lindesberg.

29 december 2021 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

WSK gästas av Allsvenskt motstånd
Fyra lag återstår i innebandyns Distriktsmästerskap. Ett av lagen är WSK Lindesberg som på onsdag tar emot Lillån IBK, ett lag som till vardags ...
28 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värna om patientsäkerheten och ställ krav på vaccinbevis om man arbetar med äldre
INSÄNDARE/DEBATT: Vi har i vårt land ett kommunalt självstyre. Men det får inte gå så långt att kommunala beslut äventyrar patientsäkerheten...
27 december 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Tuff match på Annandagen
Årets sista handbollsmatch slutade med säsongens tolfte förlust. Det tidigare Elitserielaget OV Helsingborg visade i början av månaden sin styrka...
26 december 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-12-24

2021-12-23

2021-12-22

2021-12-21

2021-12-21

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-20

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-19

2021-12-17

2021-12-16

2021-12-16

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-01-20 03:11