Magnus Fridell, vinnarkommunikatör, Svenska Spel Tur, har fått kontakt med Trissmiljonären i Lindesberg. Pressbild: Svenska Spel

Svenska Spel har fått kontakt med Trissmiljonären: ”Det var många nollor”

I måndags kunde LindeNytt berätta att en Lindesbergare blivit miljonär genom ett Trisskrap. Nu har Svenska Spel fått kontakt med vinnaren, en kvinna i 80-årsåldern, som på impuls valde att köpa två lotter – ett beslut hon knappast ångrar idag.
Svenska Spels Magnus Fridell är den som har intervjuat kvinnan och berättar att samtalet var laddat med massor av glädje.
– Här pratar vi om en kvinna som skrattade konstant under samtalet, det var fantastiskt att höra, säger Fridell.

I ett pressmeddelande på tisdagen informerar Svenska Spel att man nu har fått kontakt med Trissvinnaren, som vill vara anonym men gärna delar med sig av upplevelsen. Svenska Spels intervju med kvinnan finns att läsa nedan:

Pressmeddelande:
En pensionerad kvinna från Lindesberg fick nyligen en impuls när hon var och handlade. Kvinnan, som vanligtvis inte brukar köpa lotter, köpte två Triss, ett beslut som kom att förändra mycket i hennes liv. Plötsligt hände det och kvinnan kunde kalla sig själv miljonär.
– Ja, det är ju inte klokt, skrattar hon glatt.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern, var och handlade hos Ica Östermalms Livs när hon helt spontant bestämde sig för att köpa två Triss.

– Jag köper väldigt sällan lotter men nu var det en impuls jag fick, berättar kvinnan för Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

När hon kom hem lade hon ifrån sig lotterna på köksbänken, något hon vanligtvis inte brukar göra då nyfikenheten har en tendens att ta över och hon har för vana att vilja skrapa direkt. Men nu fick lotten ligga några timmar och först på kvällskvisten valde hon att skrapa, och hon kunde inte tro sina ögon när hon såg vad som dök upp bakom skrapytan.

– Det blev ju miljoner! Det var många nollor, haha. Min man fick också rätta och vi höll på att trilla av pinn båda två, skrattar kvinnan.

”Fattar du morsan var du har gjort?”
Triss slogan ”Plötsligt händer det” slog verkligen in och kvinnan blev oväntat miljonär. Hemma i köket var även en av sönerna som också han hade svårt att förstå vad det var hans mamma fick vara med om.

– Han sade ”fattar du morsan vad du har gjort?”, haha. Man är ju helt oförberedd på att något sådant ska hända, säger kvinnan och fortsätter:
– Jag tänkte att det inte kunde vara möjligt.

Som så många andra har drömmen alltid funnits där, att en gång vinna riktigt mycket pengar. Men det har bara varit just en dröm – fram tills nu. Vad vinstpengarna, en miljon kronor, ska användas till har kvinnan inga egentliga idéer om .

– Jag vet inte alls. Det kanske blir lite utdelning till barn och barnbarn, säger hon och berättar att hon fortfarande inte har förstått vad som hänt.
– Nej, jag har verkligen inte fattat det här än!

Andra miljonvinsten till Lindesberg
Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, är den som ringde och gratulerade kvinnan till vinsten. Han minns ett glatt samtal med en sprudlande vinnare.

– Här pratar vi om en kvinna som skrattade konstant under samtalet, det var fantastiskt att höra! När vi pratades vid hade det gått ett knappt dygn sedan hon skrapade fram miljonvinsten, men hon var fortfarande uppe i varv och det kan man ju förstå. Att bli miljonär på Triss är ju inget som man förväntar sig, säger han och berättar att Örebro län har haft en väldigt bra inledning på vinståret, och då speciellt Lindesberg.

– Länet har haft tre miljonvinster hittills i år varav två har gått till spelare i Lindesberg. Den fjärde januari var det man i 55-årsåldern som när han befann sig på utlandssemester överraskades av en miljonvinst på Eurojackpot. Och nu slog bomben ned i Lindesberg igen, det är fantastiskt!

Värt att notera, säger Magnus Fridell, är att Örebro län under hela 2018 hade fyra miljonvinster.

– Och nu, när två månader har gått av 2019, har alltså redan tre miljonvinster fallit ut i länet. Mycket talar för att det här blir ett bättre miljonvinstår i Örebro län än förra året.

Den nyblivna miljonvinnaren från Lindesberg önskar vara anonym.

Publicerad 5 mars 2019 klockan 10:08


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Timmy Lundegård

Målrik seger efter tidig femmålsledning

Det blev en ny hemmaseger för WSK Lindesberg! Med en överlägsen femmålsledning efter den första perioden, såg matchen ut att kunna låsas redan i den andra perioden. Tunga försvarsspel följde hemmalaget därefter och matchen höll sig länge vid liv.
– Vi börjar väl helt okej, sedan tappar vi det totalt, säger William Ardesjö.

22 oktober 2021 klockan 23:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Efter en härlig match från LIF, var det besvikelse efteråt. Foto: Hasse Persson

bildspel Välförtjänt seger blev uddamålsförlust

Med skadade fick LIF Lindesberg ta in nödspelare, som i sin tur gjorde en härlig insats i laget. Med en storspelande ”Robban” Mjörnander i målet såg det länge ut som en stor seger mot HIF Karlskrona. Ledningen höll länge, men inte när det är som viktigast. Den sista minuten.

22 oktober 2021 klockan 22:30 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Vinnarna av biljetter till julfesten utsedda

Det var rekordvarning på antalet deltagare i tävlingen om biljetter till julfesten, signerad Martin Almgren och ...

Nytt förslag om ökad tillgänglighet på akuten

Nästan tretton månader har gått sedan hälso- och sjukvårdsnämnden beslutade att stänga den primära ...

bildspel Politiker åt lunch med elever för att fira måltidens dag

Lindbackaskolans skolrestaurang fick ett något annorlunda besök under torsdagens lunch, då ...

Behovet av jourhem till hemlösa katter är otroligt stort. Foto: Privat

Stor brist på jourhem för hemlösa missar

Antalet hemlösa katter i Sverige är stort, något som den lokalt förankrade föreningen Hemlösa Tassar märker av. Just nu har man 98 katter inskrivna, vilket är rekordmånga, och behovet av jourhem är mycket stort.
– Vi har bara tre jourhem i Lindesberg, och behovet är mycket större än så, berättar föreningens ordförande Melissa Andersson.

21 oktober 2021 klockan 13:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oktober i årets almanacka pryds av Christina Ohlssons bild som visar Kyrkbacken i Fellingsbro. Foto: Fredrik Norman

Din bild kan pryda nästa års almanacka

Har du tagit ett tjusigt foto som du vill att resten av invånarna skall få se? Då har du chansen nu när nästa års lokala almanacka utformas.

21 oktober 2021 klockan 11:59 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel En tabellpoäng efter straffar
Forshaga bjöd på ett högt tempo i Lindehov under onsdagen, i en match som inte var den roligaste för säsongen. Bortalaget har vunnit hälften av ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Jonathan laddar mot fredagens hemmamatch
Lif Blå-spelaren Jonathan Riihimäki har gjort succé i LIF Lindesbergs Allsvenska lag. På tre matcher har 20-åringen gått upp till en sjätte ...
20 oktober 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tävling: Vinn biljetter till Almgren och Hugossons julfest
För några veckor sedan kunde LindeNytt avslöja att den stora julfesten, signerad Martin Almgren och Jesper Hugosson, skulle göra comeback efter ...
20 oktober 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Privat

Landsbygden avvecklas!

INSÄNDARE/DEBATT: 2021-10-19 åker Moderaterna med buss 308 från Löa till Lindesberg och avstiger vid Lindesbergs lasarett (akutmottagningen). Detta för att visa vår motsättning mot majoritetens beslut att avveckla vår landsbygd.

20 oktober 2021 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Foto: Lindesbergs kommun

Årets höstlovsprogram släppt

Det drar ihop sig till ett efterlängtat höstlov för kommunens barn och ungdomar, vilket också innebär att ett rykande färskt höstlovsprogram presenteras. Bland aktiviteterna det här året finns till exempel bibblans monstervecka, skridskoåkning och luftgevärsskytte på schemat.

19 oktober 2021 klockan 15:01 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Slamsugbil ”tappade lasten”: ”Luktar väldigt illa”

Stora delar av vägbanan samt gång- och cykelvägen vid Prästbron i centrala ...

bildspel Unghästutställningen på Fornaboda gjorde succé

Många poäng delades ut när Fornaboda Travbana, i lördags, hade sin första unghästutställning för ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Tre misstänkta drograttfyllerister på kort tid

Från i söndags eftermiddag till måndag morgon, har polisen tagit tre personer som misstänks ha kört bil narkotikapåverkade. Två av förarna misstänks även för grov olovlig körning.

18 oktober 2021 klockan 10:35 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Upphämtning gav en poäng

Lindlöven gästade Nyköping under söndagen. Efter ett tvåmålsunderläge med 3-1 i den andra perioden, så var Lindelaget nära ...

WSK var nära poäng efter upphämtning

5-1 blev 6-5. Efter en sur inledning så var WSK Lindesberg nära att vända matchen till sin fördel. Efter ett tidigt f...

Ny förlust mot Sollentuna

Trots flera ljusa stunder under mot Sollentuna, så åkte Linde Volley lottlösa från söndagens elitseriematch. Med 3-7 i det tredje...

Stor bortaförlust mot Tyresö

Med lagets första poäng säkrad så åkte LIF Lindesberg till Tyresöhallen under lördagen. Tyresö är normalt sett ett lag ...

bildspel Ny hemmaseger för Lindlöven

Det blev seger i säsongens tredje hemmamatch! Gästande Eskilstuna Linden bjöds på flera spel i powerplay, medan Lindlöven hade...

Barnen serverades mat i fyra dagar – förskolan får straffavgift på 75 000 kronor

Den mobila förskoleavdelningen Utforskaren var ett efterlängtat ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Stabilt smittläge i de flesta av länets kommuner

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Örebro län fortsätter att ligga stabilt, under vecka 40 konstaterades cirka 180 fall, vilket är i stort sett lika många som veckan innan. Även smittspridningen i de olika åldersgrupperna var i det närmaste oförändrad, där unga i åldern 6-19 år fortfarande står för flest antal fall.

15 oktober 2021 klockan 10:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lastbilar kolliderade med älg
Två lastbilar var inblandade i en viltolycka med älg på fredagsmorgonen. Inga personskador har rapporterats i samband med händelsen.
15 oktober 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Familjeteamet erbjuder ett nytt föräldrastöd för tonårsföräldrar
Som tonårsförälder står man ofta inför en hel del utmaningar i vardagen. Nu kan Lindesbergs kommun erbjuda ett helt nytt föräldrastöd kallat ...
14 oktober 2021 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Mer insamlat till Världens Barn i år
Lindesbergs kommun placerar sig på tredje plats i länet, när insamlingen för Världens Barn nu har summerat kommunkampen. 121 316 kronor har ...
14 oktober 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-13

2021-10-12

2021-10-12

2021-10-11

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

2021-10-10

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-10-23 12:32