Magnus Fridell, vinnarkommunikatör, Svenska Spel Tur, har fått kontakt med Trissmiljonären i Lindesberg. Pressbild: Svenska Spel

Svenska Spel har fått kontakt med Trissmiljonären: ”Det var många nollor”

I måndags kunde LindeNytt berätta att en Lindesbergare blivit miljonär genom ett Trisskrap. Nu har Svenska Spel fått kontakt med vinnaren, en kvinna i 80-årsåldern, som på impuls valde att köpa två lotter – ett beslut hon knappast ångrar idag.
Svenska Spels Magnus Fridell är den som har intervjuat kvinnan och berättar att samtalet var laddat med massor av glädje.
– Här pratar vi om en kvinna som skrattade konstant under samtalet, det var fantastiskt att höra, säger Fridell.

I ett pressmeddelande på tisdagen informerar Svenska Spel att man nu har fått kontakt med Trissvinnaren, som vill vara anonym men gärna delar med sig av upplevelsen. Svenska Spels intervju med kvinnan finns att läsa nedan:

Pressmeddelande:
En pensionerad kvinna från Lindesberg fick nyligen en impuls när hon var och handlade. Kvinnan, som vanligtvis inte brukar köpa lotter, köpte två Triss, ett beslut som kom att förändra mycket i hennes liv. Plötsligt hände det och kvinnan kunde kalla sig själv miljonär.
– Ja, det är ju inte klokt, skrattar hon glatt.

Kvinnan, som är i 80-årsåldern, var och handlade hos Ica Östermalms Livs när hon helt spontant bestämde sig för att köpa två Triss.

– Jag köper väldigt sällan lotter men nu var det en impuls jag fick, berättar kvinnan för Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

När hon kom hem lade hon ifrån sig lotterna på köksbänken, något hon vanligtvis inte brukar göra då nyfikenheten har en tendens att ta över och hon har för vana att vilja skrapa direkt. Men nu fick lotten ligga några timmar och först på kvällskvisten valde hon att skrapa, och hon kunde inte tro sina ögon när hon såg vad som dök upp bakom skrapytan.

– Det blev ju miljoner! Det var många nollor, haha. Min man fick också rätta och vi höll på att trilla av pinn båda två, skrattar kvinnan.

”Fattar du morsan var du har gjort?”
Triss slogan ”Plötsligt händer det” slog verkligen in och kvinnan blev oväntat miljonär. Hemma i köket var även en av sönerna som också han hade svårt att förstå vad det var hans mamma fick vara med om.

– Han sade ”fattar du morsan vad du har gjort?”, haha. Man är ju helt oförberedd på att något sådant ska hända, säger kvinnan och fortsätter:
– Jag tänkte att det inte kunde vara möjligt.

Som så många andra har drömmen alltid funnits där, att en gång vinna riktigt mycket pengar. Men det har bara varit just en dröm – fram tills nu. Vad vinstpengarna, en miljon kronor, ska användas till har kvinnan inga egentliga idéer om .

– Jag vet inte alls. Det kanske blir lite utdelning till barn och barnbarn, säger hon och berättar att hon fortfarande inte har förstått vad som hänt.
– Nej, jag har verkligen inte fattat det här än!

Andra miljonvinsten till Lindesberg
Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, är den som ringde och gratulerade kvinnan till vinsten. Han minns ett glatt samtal med en sprudlande vinnare.

– Här pratar vi om en kvinna som skrattade konstant under samtalet, det var fantastiskt att höra! När vi pratades vid hade det gått ett knappt dygn sedan hon skrapade fram miljonvinsten, men hon var fortfarande uppe i varv och det kan man ju förstå. Att bli miljonär på Triss är ju inget som man förväntar sig, säger han och berättar att Örebro län har haft en väldigt bra inledning på vinståret, och då speciellt Lindesberg.

– Länet har haft tre miljonvinster hittills i år varav två har gått till spelare i Lindesberg. Den fjärde januari var det man i 55-årsåldern som när han befann sig på utlandssemester överraskades av en miljonvinst på Eurojackpot. Och nu slog bomben ned i Lindesberg igen, det är fantastiskt!

Värt att notera, säger Magnus Fridell, är att Örebro län under hela 2018 hade fyra miljonvinster.

– Och nu, när två månader har gått av 2019, har alltså redan tre miljonvinster fallit ut i länet. Mycket talar för att det här blir ett bättre miljonvinstår i Örebro län än förra året.

Den nyblivna miljonvinnaren från Lindesberg önskar vara anonym.

Publicerad 5 mars 2019 klockan 10:08


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Luffaren Fargo återkommer till Löa Hytta i sommar. Foto: Camilla Lagerman

Löa Hytta välkomnar nya hemligheter efter uppehållet

Efter förra årets pandemi-uppehåll återkommer den lekfulla teatervandringen Hyttans Hemligheter med ett helt nytt äventyr i sommar. Premiären är satt till 9 juli och man spelar sedan föreställningar fram till 1 augusti.
– Vi har lärt oss, anpassat oss och ser hoppfullt på framtiden, meddelar ensemblen på sin hemsida.

14 april 2021 klockan 14:26 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Nattlig utryckning när rishög stod i lågor

Under natten larmades Nerikes Brandkår ut till en gräsbrand norr om Lindesberg.

14 april 2021 klockan 08:08 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har ...

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax ...

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bostäder. I båda fallen har gärningspersonerna lurat sig in i bostäderna på olika sätt.

12 april 2021 klockan 12:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Mikael Tiderman och Pernilla Hjelt tog emot utmärkelsen via plattformen Teams.

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets Arbetslivsmuseum, och fick därmed ta emot en emaljskylt samt en prissumma om 25 000 kronor.
– Det betyder så mycket personligen att få vara med och utveckla vår verksamhet, och speciellt att få ett ekonomiskt tillskott under ett hårt pandemiår, berättade den märkbart rörda museichefen Mikael Tiderman.

9 april 2021 klockan 12:49 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad
Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift ...
9 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge
Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 ...
8 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på ...
7 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”

De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte påskhelgen. Redan på Långfredagen upptäcktes ett första sabotage mot den påskprydda installationen, som skapats av personalen vid Samhällsbyggnad Bergslagen. Då hade en av påskkärringarna slitits upp och lämnats på en annan plats i närområdet.
– Det är naturligtvis jättetråkigt att det blir så här, men på något sätt var det nästan väntat att det inte skulle få vara i fred, säger Monica Iwarsson Lindh, enhetschef på Samhällsbyggnad Bergslagen.

6 april 2021 klockan 13:50 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

En personbil totalförstördes i en anlagd brand i Storå. Läsarbild.

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt

Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så kallad molotovcocktail – en flaska med brännbar vätska – mot en parkerad bil. Bilen blev helt utbränd, uppger polisen.
– En svartklädd person sågs kasta en flaska med brännbar vätska mot bilen och sprang sedan från platsen i riktning mot ån, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

6 april 2021 klockan 10:58 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk! //Red.

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Annons


Bild från Region Örebro län

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 har rapporterats under de senaste 7 dagarna. Detta är den högsta noteringen sedan testningarna startade för ungefär ett år sedan. Samtidigt rapporterar Region Örebro län att kurvan över antalet smittade i länet pekar brant uppåt.

2 april 2021 klockan 11:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-...

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer ...

Livsmedelsaffär. Foto: Sami Rahkonen. Gunlög Rasmussen. Foto: Håkan Risberg/Region Örebro län

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa lokala rekommendationer om munskydd i offentliga inomhusmiljöer för att minska smittspridning av covid-19. Rekommendationerna gäller från och med den 1 april till den 12 maj.

30 mars 2021 klockan 14:00 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt
Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, då en katt hade fastnat med huvudet i en ...
30 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”
Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata, park och idrott satt sin påskprägel på två av Lindesbergs ...
29 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!
INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett njurstensanfall. Ni som varit med om det vet hur fruktansvärt ...
29 mars 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-26

2021-03-26

2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-15 09:42