Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

SM-slutspelen närmar sig med stormsteg och med två matcher kvar av grundspelet så fanns det fortfarande chans till en plats i slutspelets kvartfinal, med en uppåtgående spelarform hos Linde Volley och med en avslutande bortamatch mot tabellens bottenlag Svedala i sikte så skulle Linde-laget avsluta Elitseriens hemmasäsong med säsongens kanske tuffaste match.

Med fem raka SM-guld bakom sig så såg Engelholm ut som att bli ett omöjligt lag att slå och även om hemmalagets formkurva såg ut att vara på väg uppåt så var det nog många i publiken som hade sina tvivel på någon typ av seger.

Matchen blåses igång där Linde inledde med ledningen efter en för lång serve från Engelholms sida där bollen landade utanför planen, bortalaget kom snabbt tillbaka i matchen och en jämn inledning så började Engelholm att dra undan där Linde tvingades till matchens första time-out med 7-11 på poängtavlan.

Trots ett starkt spel från Linde Volley så fortsatte bortalaget att gå undan med poängen och trots spelarbyten och en ny time-out så var förprånget till Engelholm för stort och bortalaget stod som setvinnare.

I det andra setet började Linde Volley att bekänna färg, Engelholm inledde med ledningen efter ett lyckat anfall följt av en lyckad serve och inledde därmed med 0-2, hemmalaget var dock snabba med spelet och med ett lyckat anfall från Antonia Babic som följdes upp av en bra blockering vid nätet av Braedyn Tutton och hård serve från Sofie Fahlin så hade Linde gått om tabellettan Engelholm.

Väl i ledningen bjöds det inledningsvis på tråkiga servar som sedan följdes upp av ett starkt spel från Linde Volley som lyckades hålla bollarna på motståndarens planhalva, med en begärd time-out från Engelholm så var ställningen makalösa 15-11 där Antonia Babic bjöd på ännu en poäng direkt när spelet på nytt sattes igång.

Matchen blev därefter jämnare då bortalaget med blockeringar vid nätet lyckades smyga upp poängen och vid 18-19 lämnade Lindes coach Jason Laffer in en time-out.

– Jag kollade inte på poängtavlan under setet då jag inte ville få någon poängpress under spelet men samtidigt visste jag om att vi höll i ledningen ett tag och jag tycker att alla gjorde ett jättebra jobb i att hålla spelet stabilt, tyvärr lyckades nog Engelholm att hitta rätt i sitt spel för att ta ledningen igen, vi är nog lite besvikna av att vi inte kunde hålla ledningen längre, menade Laura Reeks.

Laget bytte därefter poäng och med de sista poängen i sikte så hade hemmalaget chans på en setpoäng mot seriens tuffaste lag men med 23-23 på tavlan så tillkom det ett felspel under en passning som ledde till 23-24, trots att vinstchansen fortfarande var vid liv så höll Engelholm i högre energi och avgjorde setet med retsamma 23-25.

Med en stark inledning av det tredje setet så greppade Engelholm en ledning som blev svårslagen där bortalaget säkrade segern, men knappast lika ”enkelt” som de nog hade trott.

– Vi spelade nog en av våra bästa matcher på länge vilket är en bra känsla att ha med sig när vi närmar oss slutspelet som bara är någon vecka härifrån, menar en besviken men samtidigt nöjd Laura Reeks direkt efter matchen.

– Det känns som att laget börjar byggas upp igen, ”Kat” har fortfarande problem med sin ankelskada men hon är ändå tillbaka vilket är en stor del av vårat spel samtidigt så tror jag att alla är positiva över att börja ”pusha” sig själva lite extra då vi visar att vi kan bättre än det vi visade idag och försöka bygga upp konsistensen in i spelet, menar Laura och avslutar med sina tankar om SM-slutspelet:

– Spelar vi som vi gjorde idag så tror jag absolut att vi kommer göra bra ifrån oss.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (17-25, 23-25, 17-25)
Publik: 104 personer

Poänggörare: Antonia Babic (9), Laura Reeks (7), Braedyn Tutton (5), Katrina Janssen (5), Emilia Johansson (4), Linnea Skogsberg (4), Sofie Fahlin (1)

Matchen Lirare: Linnea Skogsberg

Nästa hemmamatch: Ingen ny hemmamatch är planerad förrän SM-slutspelet, datum och motstånd är ännu inte klart.

Publicerad 23 februari 2020 klockan 19:19

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Kantsten vid Björkhyttevägen. Privat foto.

Kantsten blev hinder – och GC-väg fortsätter förfalla

INSÄNDARE/DEBATT: Sommaren 2017 skrev undertecknad till BKT (Bergslagens Kommunalteknik) och påpekade de undermåligt underhållna gång- och cykelvägarna i del av Östermalm. Jag fick svar att ärendet lämnats till berörd avdelning.

14 augusti 2020 klockan 07:36 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons


Tidigare i veckan beslagtogs fem kräftburar i samband med att tjuvfiske upptäckts. Foto: Lindessjöns fiskevårdsområdesförening

Tjuvfiske upptäckt och stoppat tack vare allmänheten

Under sommaren har tjuvfiske efter kräftor i Lindesberg upptäckts vid tre tillfällen. Så sent som i tisdags gjordes det senaste beslaget av kräftburar.
– Det var efter ett tips från allmänheten, som vi kunde beslagta fem burar i närheten av Norsviken. Vi är väldigt glada och tacksamma för allmänhetens hjälp – och det här var inte första gången i år som tips lett fram till beslag av kräftburar, berättar Markus Orre, Lindessjöns fiskevårdsområdesförening.

13 augusti 2020 klockan 08:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad

På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp ...

Stora småkryp sanerades med framgång

I tisdags kunde LindeNytt rapportera att flera av träskulpturerna mellan Parkudden och Carlssons Udde, föreställande sm...

Lindesbergs lasarett skall vara ett fullvärdigt akutsjukhus hela dygnet året om!

INSÄNDARE/DEBATT: Lindesbergs lasarett ska vara kvar som akutsjukhus på ...

Foto: Camilla Lagerman / Irja Gustavsson

Gustavssons känga till Bodman om gästbryggor som ”inte finns”

I en insändare skriven av Lillemor Bodman (M), publicerad i LindeNytt 5 augusti, stod att läsa ”Hur lång tid ska det ta?”. Hon syftade på att hon för flera år sedan skrev en motion i vilken det föreslogs gästbryggor för båtar att lägga till vid – men att inget hade hänt sedan dess. Nu får Bodman kritik från Irja Gustavsson (S) för att fara med felaktiga påståenden.
– Det vore kanske önskvärt att man undersökte fakta först innan man uttalar sig, skriver Irja i ett svar och bifogar hennes bilder tagna nere vid Stora Lindessjön – och den gästbrygga som enligt Bodman ”inte fanns”.

11 augusti 2020 klockan 12:42 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Polisen utreder mordförsök: Skottskadad man anträffad

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. Detta sedan man tidigt på måndagsdygnet anträffat en man med en misstänkt skottskada i ena armen.
– Mannen anträffades utomhus på en plats strax utanför Fellingsbro. Han fördes med ambulans till lasarettet för vård av sina skador som ej bedömdes som livshotande, uppger Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

11 augusti 2020 klockan 09:22 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Insektsinstallation utsatt för skadegörelse
Flera av den lokale konstnären Johan Sandströms skulpturer, som föreställer en rad olika insekter och har installerats längs en sträcka av ...
11 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring
SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla...
10 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Misshandlades av flera personer vid spontan bilträff
Sent på fredagskvällen larmades polisen om ett pågående slagsmål på industriområdet i Lindesberg. På plats tvingades patrullen kalla på fö...
10 augusti 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Peter Jilke. Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Märkligt? Charlotte Edberger (C) svarar inte!

INSÄNDARE/DEBATT: Svara på den enda frågan som ställdes, Charlotte Edberger, Centerpartiet!

8 augusti 2020 klockan 09:50 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Karin Vidfelt har i tio års tid arbetat på Lindeskolans restaurangprogram - nu skall hon servera lunchgäster i arenan framöver. Foto: LindeGastro

Ny aktör öppnar arenarestaurangen

I våras kungjorde Restaurang Krydda att man hade för avsikt att lämna Lindesberg Arena efter knappt fem års huserande i lokalerna. Nu har kommunen fått klart med en ny restaurangentreprenör och redan på måndag öppnar man för lunchservering där.
– Vi kommer att hålla oss till god mat med hög igenkänningsfaktor, säger Karin Vidfelt, som är lunchansvarig hos LindeGastro.

7 augusti 2020 klockan 07:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Ingen Caprice i höst på grund av coronaläget

På grund av coronasituationen och de restriktioner och förbud som råder, kunde inte årets Caprice genomföras...

Guldsmedshyttan får nytt torg och busshållplats

Nu går spaden i marken för en ny busshållplats i Guldsmedshyttan. Under kommande år skall även ett nytt ...

Annons


Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

HUR LÅNG TID SKA DET TA?

INSÄNDARE/DEBATT: Den 5 oktober 2017 skrev jag en motion till kommunfullmäktige om att anlägga gästbryggor i Lindesjön och den mottogs positivt. Det finns många båtar i Lindesjön och Råsvalen, ca 200 eller mer, men inga riktiga gästbryggor där man som båtägare kan lägga till några timmar för att handla, äta eller spela minigolf.

5 augusti 2020 klockan 16:09 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Lindesimmet strandat av rådande coronaläge

Den 36:e upplagan av simtävlingen Lindesimmet kommer inte att arrangeras i år. Arrangörens beslut grundar sig p...

Kilovis med paj och litervis med vaniljsås gick åt i ett nafs

I söndags höll Lindesbergs Hembygdsförening den allra sista "sommarsöndagen" vid Munkhyttans ...

Dieseltjuvar slog till mot företag – två nätter i rad

Ett företag på industriområdet i Lindesberg, har två nätter i rad haft påhälsning av tjuvar...

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nä...

Ingen kräftgång trots kall sommar

Den relativt kalla sommaren tycks inte ha haft någon märkbar negativ inverkan på kräftbeståndet i Lindesbergs farvatten...

Brandkåren ryckte ut på mindre brand vid sjön

På måndagsmorgonen fick Nerikes Brandkår larm om en mindre brand vid södra änden av Lindessjön. Enligt ...

Läsarbild / Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Död hund dumpad i sjön: ”Helt obegripligt att man kan göra så här”

Sent i fredags kväll fick polisen samtal från en privatperson, som hade hittat något som utifrån formen kunde tolkas som en död människa insvept i plast. Fyndet gjordes i Grönbosjön, Grönbo i östra kommundelen, och renderade ett större pådrag. Senare skulle det visa sig att det rörde sig om en död hund, som någon svept in i plast och sedan dumpat i sjön.
– Det är helt obegripligt att man kan göra så här, kommenterar Mats Öhman, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

27 juli 2020 klockan 12:14 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

MC körde in i bil i centrala Lindesberg: ”Allvarligt skadad”
(UPPDATERAD KL. 21.25) En person har skadats allvarligt i en trafikolycka som inträffade i centrala Lindesberg på fredagskvällen. Enligt uppgift ...
24 juli 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee
Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage deltog under dagen och i det sjätte...
23 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Folkfest när Martin Almgren intog Råsvalen
Närmare 200 båtar lade ankare ute på sjön strax utanför Lövåsen på lördagskvällen för att höra Martin Almgren fylla atmosfären med sin ...
18 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-07-14

2020-07-14

2020-07-13

2020-07-12

2020-07-10

2020-07-10

2020-07-09

2020-07-09

2020-07-08

2020-07-08

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-07

2020-07-07

2020-08-14 18:50