Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

SM-slutspelen närmar sig med stormsteg och med två matcher kvar av grundspelet så fanns det fortfarande chans till en plats i slutspelets kvartfinal, med en uppåtgående spelarform hos Linde Volley och med en avslutande bortamatch mot tabellens bottenlag Svedala i sikte så skulle Linde-laget avsluta Elitseriens hemmasäsong med säsongens kanske tuffaste match.

Med fem raka SM-guld bakom sig så såg Engelholm ut som att bli ett omöjligt lag att slå och även om hemmalagets formkurva såg ut att vara på väg uppåt så var det nog många i publiken som hade sina tvivel på någon typ av seger.

Matchen blåses igång där Linde inledde med ledningen efter en för lång serve från Engelholms sida där bollen landade utanför planen, bortalaget kom snabbt tillbaka i matchen och en jämn inledning så började Engelholm att dra undan där Linde tvingades till matchens första time-out med 7-11 på poängtavlan.

Trots ett starkt spel från Linde Volley så fortsatte bortalaget att gå undan med poängen och trots spelarbyten och en ny time-out så var förprånget till Engelholm för stort och bortalaget stod som setvinnare.

I det andra setet började Linde Volley att bekänna färg, Engelholm inledde med ledningen efter ett lyckat anfall följt av en lyckad serve och inledde därmed med 0-2, hemmalaget var dock snabba med spelet och med ett lyckat anfall från Antonia Babic som följdes upp av en bra blockering vid nätet av Braedyn Tutton och hård serve från Sofie Fahlin så hade Linde gått om tabellettan Engelholm.

Väl i ledningen bjöds det inledningsvis på tråkiga servar som sedan följdes upp av ett starkt spel från Linde Volley som lyckades hålla bollarna på motståndarens planhalva, med en begärd time-out från Engelholm så var ställningen makalösa 15-11 där Antonia Babic bjöd på ännu en poäng direkt när spelet på nytt sattes igång.

Matchen blev därefter jämnare då bortalaget med blockeringar vid nätet lyckades smyga upp poängen och vid 18-19 lämnade Lindes coach Jason Laffer in en time-out.

– Jag kollade inte på poängtavlan under setet då jag inte ville få någon poängpress under spelet men samtidigt visste jag om att vi höll i ledningen ett tag och jag tycker att alla gjorde ett jättebra jobb i att hålla spelet stabilt, tyvärr lyckades nog Engelholm att hitta rätt i sitt spel för att ta ledningen igen, vi är nog lite besvikna av att vi inte kunde hålla ledningen längre, menade Laura Reeks.

Laget bytte därefter poäng och med de sista poängen i sikte så hade hemmalaget chans på en setpoäng mot seriens tuffaste lag men med 23-23 på tavlan så tillkom det ett felspel under en passning som ledde till 23-24, trots att vinstchansen fortfarande var vid liv så höll Engelholm i högre energi och avgjorde setet med retsamma 23-25.

Med en stark inledning av det tredje setet så greppade Engelholm en ledning som blev svårslagen där bortalaget säkrade segern, men knappast lika ”enkelt” som de nog hade trott.

– Vi spelade nog en av våra bästa matcher på länge vilket är en bra känsla att ha med sig när vi närmar oss slutspelet som bara är någon vecka härifrån, menar en besviken men samtidigt nöjd Laura Reeks direkt efter matchen.

– Det känns som att laget börjar byggas upp igen, ”Kat” har fortfarande problem med sin ankelskada men hon är ändå tillbaka vilket är en stor del av vårat spel samtidigt så tror jag att alla är positiva över att börja ”pusha” sig själva lite extra då vi visar att vi kan bättre än det vi visade idag och försöka bygga upp konsistensen in i spelet, menar Laura och avslutar med sina tankar om SM-slutspelet:

– Spelar vi som vi gjorde idag så tror jag absolut att vi kommer göra bra ifrån oss.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (17-25, 23-25, 17-25)
Publik: 104 personer

Poänggörare: Antonia Babic (9), Laura Reeks (7), Braedyn Tutton (5), Katrina Janssen (5), Emilia Johansson (4), Linnea Skogsberg (4), Sofie Fahlin (1)

Matchen Lirare: Linnea Skogsberg

Nästa hemmamatch: Ingen ny hemmamatch är planerad förrän SM-slutspelet, datum och motstånd är ännu inte klart.

Publicerad 23 februari 2020 klockan 19:19

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Genrebild. Arkivfoto: Fredrik Norman

Två ”kändisar” anhållna för grov stöld

Två män, den ene i 50-årsåldern och den andre i 35-årsåldern, greps i lördags misstänkta för grov stöld. Duon anhölls senare på samma grund.
– Det här är två för oss kända personer, kommenterar Mats Öhman, presstalesperson vid polisen i Bergslagen.

13 juli 2020 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons


Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Bil påkörd av tåg: ”Klipper upp taket för att få ut personerna”

Strax före klockan fyra på söndagseftermiddagen, larmades polis, brandkår och ambulans till Vedevåg med anledning av en allvarlig olycka. En personbil hade blivit påkörd av ett tåg vid en obevakad järnvägsövergång.
– Två personer färdades i bilen, som hamnade i diket efter olyckan. Man klipper upp taket för att få ut dem, uppger Peter Persson, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

12 juli 2020 klockan 17:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Krögarparet tar över Lindegården

Tidigare under sommaren meddelade Lindegårdens dåvarande entreprenör att man inte såg något annat val än att försätta...

Lindeföretagets weekendläger blev en galopperande succé

När ridresor till soliga länder i Europa plötsligt kändes avlägnsa på grund av den envisa ...

bildspel Far och son driver jaktbutiken med det lilla extra

När Magnus Meriläinen startade sitt företag MM Hunt & Forestry 2015 var den huvudsakliga inriktningen ...

Arkivfoto: Ida Lindkvist

Trångt på serveringar i Lindesberg – både gäster och serveringar behöver ta sitt ansvar

PRESSMEDDELANDE: Flera anmälningar om trängsel på serveringar har inkommit till Lindesbergs kommun. Vid tillsyn har det framkommit att en del ställen har behövt ändra möbleringen för att hålla avstånd mellan gästerna. Men allt bygger på att alla tar sitt ansvar.

9 juli 2020 klockan 10:26 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Vattenläcka medför att hushåll blir utan vatten
Sent på tisdagskvällen upptäcktes en vattenläcka på Östermalmsvägen i Lindesberg. Skadan är lokaliserad och ett 20-tal fastigheter kommer ...
8 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Hemestra i Bergslagen i sommar!
INSÄNDARE: Nu är vi inne i semesterperioden och många ser fram emot en skön ledighet. Ofta förknippas semester med resor, men i dessa tider kan ...
8 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen
Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren...
7 juli 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fyndläge under helgens stora loppis. Foto: Bergslagen.se

Fyndläge när Bergslagens Loppishelg återkommer

Turistbyråerna i Lindesberg, Nora, Hällefors och Ljusnarsberg hoppas kunna upprepa succén från förra året när Bergslagens Loppishelg återkommer. Under kommande lördag och söndag är det nämligen dags för fyndsugna att plocka fram den dedikerade loppiskartan, då man kan välja och vraka bland prylar från mer än 80 säljare.

7 juli 2020 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Lindesbergs kommun satsar på 12-stegsbehandling

PRESSMEDDELANDE: Nu finns möjligheten för invånare i Lindesbergs kommun som har problem med alkohol eller droger att gå 12-stegsbehandling. Metoden används över hela världen för att hjälpa personer ur sitt missbruk. I Lindesbergs kommun ges den i Vedevåg.

7 juli 2020 klockan 10:06 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Brunnskaret porlar åter av liv

Efter ett tags vila porlar nu vattnet åter ur det gamla brunnskaret i Flugparken. Dessutom har det nu fått tillökning i ...

Vilseledande marknadsföring och aggressiva metoder lurar elkunder

PRESSMEDDELANDE: Konsumentverket har granskat elavtal som marknadsförs med det tilltalande...

En person till sjukhus efter misshandel

En person fick under fredagskvällen föras till sjukhus med lindriga skador efter en misshandel i de centrala delarna av...

Annons


Motionsspåret runt Lindessjön är nu lättframkomligt igen. Foto: Camilla Lagerman

Nyklippt och friserat längs sjön

Under torsdagen rapporterade LindeNytt om att flera klagomål kommit in från allmänheten gällande igenväxta motionsspår längs slingan Lindessjön runt. Redan samma eftermiddag började Samhällsbyggnad Bergslagen att röja upp längs den ca 7 kilometer långa motionsslingan och man beräknar att vara färdiga med arbetet under fredagen.

3 juli 2020 klockan 14:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dags att nominera kandidater till Harmonis kulturstipendium

I november är det dags att för fjärde året i rad dela ut Manskören Harmonis kulturstipendium, ...

Vill vi ha en sjukstuga i Lindesberg?

Debatten om framtiden för Lindesbergs lasarett fortsätter. Den pensionerade läkaren Ingemar Engstrand skriver nedan ett ...

Kvinna föll i sjön – fick hjälpas upp av räddningstjänsten

Vid 16-tiden på torsdagen larmade SOS Alarm räddningstjänsten om ett befarat ...

Uppskattat musikläger på Hillstreet

För tredje året i rad anordnar Studiefrämjandet tillsammans med Lindesbergs kommun ett musikläger för barn och ...

Många klagomål på igenväxt motionsspår

Gräset har tagit över vissa sträckor av motionsspåret Lindessjön Runt. Många har reagerat på att spåret nu ...

Publik laddstolpe i Fellingsbro fyller tidigare tomrum på kartan

Fellingsbro har fått sin första publika laddstolpe. Den som vill kan nu ladda sin elbil med f...

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

12 nya häktningsplatser till Lindesberg
Drygt 60 nya anstalt- och häktningsplatser ska bidra till att möta det höga beläggningstrycket hos Kriminalvården. Efter en inventering står det...
1 juli 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Jilkes replik till Centerpartiets Charlotte Edberger
INSÄNDARE/DEBATT:Läkaren Peter Jilke önskar svar från Centerpartiets Charlotte Edberger på frågan om partiet står kvar bakom beslutet september...
1 juli 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Efter larmet om smäll: Två personer misstänkta för ringa narkotikabrott
UPPDATERAD KL 21:19. Strax före klockan 16 på tisdagseftermiddagen, larmade allmänheten polisen om att man hade hört en hög smäll i bostadsområ...
30 juni 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-06-30

2020-06-30

2020-06-29

2020-06-29

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-27

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-26

2020-06-25

2020-06-25

2020-06-24

2020-06-24

2020-07-14 12:41