Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

SM-slutspelen närmar sig med stormsteg och med två matcher kvar av grundspelet så fanns det fortfarande chans till en plats i slutspelets kvartfinal, med en uppåtgående spelarform hos Linde Volley och med en avslutande bortamatch mot tabellens bottenlag Svedala i sikte så skulle Linde-laget avsluta Elitseriens hemmasäsong med säsongens kanske tuffaste match.

Med fem raka SM-guld bakom sig så såg Engelholm ut som att bli ett omöjligt lag att slå och även om hemmalagets formkurva såg ut att vara på väg uppåt så var det nog många i publiken som hade sina tvivel på någon typ av seger.

Matchen blåses igång där Linde inledde med ledningen efter en för lång serve från Engelholms sida där bollen landade utanför planen, bortalaget kom snabbt tillbaka i matchen och en jämn inledning så började Engelholm att dra undan där Linde tvingades till matchens första time-out med 7-11 på poängtavlan.

Trots ett starkt spel från Linde Volley så fortsatte bortalaget att gå undan med poängen och trots spelarbyten och en ny time-out så var förprånget till Engelholm för stort och bortalaget stod som setvinnare.

I det andra setet började Linde Volley att bekänna färg, Engelholm inledde med ledningen efter ett lyckat anfall följt av en lyckad serve och inledde därmed med 0-2, hemmalaget var dock snabba med spelet och med ett lyckat anfall från Antonia Babic som följdes upp av en bra blockering vid nätet av Braedyn Tutton och hård serve från Sofie Fahlin så hade Linde gått om tabellettan Engelholm.

Väl i ledningen bjöds det inledningsvis på tråkiga servar som sedan följdes upp av ett starkt spel från Linde Volley som lyckades hålla bollarna på motståndarens planhalva, med en begärd time-out från Engelholm så var ställningen makalösa 15-11 där Antonia Babic bjöd på ännu en poäng direkt när spelet på nytt sattes igång.

Matchen blev därefter jämnare då bortalaget med blockeringar vid nätet lyckades smyga upp poängen och vid 18-19 lämnade Lindes coach Jason Laffer in en time-out.

– Jag kollade inte på poängtavlan under setet då jag inte ville få någon poängpress under spelet men samtidigt visste jag om att vi höll i ledningen ett tag och jag tycker att alla gjorde ett jättebra jobb i att hålla spelet stabilt, tyvärr lyckades nog Engelholm att hitta rätt i sitt spel för att ta ledningen igen, vi är nog lite besvikna av att vi inte kunde hålla ledningen längre, menade Laura Reeks.

Laget bytte därefter poäng och med de sista poängen i sikte så hade hemmalaget chans på en setpoäng mot seriens tuffaste lag men med 23-23 på tavlan så tillkom det ett felspel under en passning som ledde till 23-24, trots att vinstchansen fortfarande var vid liv så höll Engelholm i högre energi och avgjorde setet med retsamma 23-25.

Med en stark inledning av det tredje setet så greppade Engelholm en ledning som blev svårslagen där bortalaget säkrade segern, men knappast lika ”enkelt” som de nog hade trott.

– Vi spelade nog en av våra bästa matcher på länge vilket är en bra känsla att ha med sig när vi närmar oss slutspelet som bara är någon vecka härifrån, menar en besviken men samtidigt nöjd Laura Reeks direkt efter matchen.

– Det känns som att laget börjar byggas upp igen, ”Kat” har fortfarande problem med sin ankelskada men hon är ändå tillbaka vilket är en stor del av vårat spel samtidigt så tror jag att alla är positiva över att börja ”pusha” sig själva lite extra då vi visar att vi kan bättre än det vi visade idag och försöka bygga upp konsistensen in i spelet, menar Laura och avslutar med sina tankar om SM-slutspelet:

– Spelar vi som vi gjorde idag så tror jag absolut att vi kommer göra bra ifrån oss.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (17-25, 23-25, 17-25)
Publik: 104 personer

Poänggörare: Antonia Babic (9), Laura Reeks (7), Braedyn Tutton (5), Katrina Janssen (5), Emilia Johansson (4), Linnea Skogsberg (4), Sofie Fahlin (1)

Matchen Lirare: Linnea Skogsberg

Nästa hemmamatch: Ingen ny hemmamatch är planerad förrän SM-slutspelet, datum och motstånd är ännu inte klart.

Publicerad 23 februari 2020 klockan 19:19

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

AnnonsGenrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

AnnonsFoto: Camilla Lagerman

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var antalet positiva fall 450. Det kan jämföras med 390 fall veckan innan. Dessutom har man för närvarande brist på vaccin, detta meddelar regionen i ett pressmeddelande under tisdagen.

24 februari 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi...

Minskade öppettider på kommunens bibliotek

Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgä...

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”...

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg

I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i ...

Genrebild: Fredrik Norman

Inbrottstjuvar stal bil vid ishallen – dumpade fordonet i Frövi

Någon gång mellan fredag och lördag har inbrottstjuvar härjat vid ishallen Lindehov i Lindesberg. Enligt polisen skall man ha tagit sig in i den länga som nyttjas av Samhällsbyggnad Bergslagen, där man bland annat kunde konstatera att tjuvarna stulit en bil.
– Bilen kunde spåras via GPS. Den hittades parkerad på en plats i Frövi, kommenterar Gabriel Henning, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

22 februari 2021 klockan 10:22 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Det blåser nya vindar i Centerpartiet – Storm tar över efter Kleber
Centerpartiet i Lindesbergs starke man, Jonas Kleber, lämnar nu över klubban efter tio år som ordförande.
22 februari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-17

2021-02-16

2021-02-16

2021-03-03 15:45