Tabellettan utmanades hårt av Linde Volley

Säsongens sista hemmamatch i Elitseriens grundspel väntade där de 5-faldiga SM-vinnarna och för säsongen obesegrade Engelholm gästade Lindesberg Arena, trots det tuffa motståndet visade hemmalaget sin sanna kapacitet och bjöd publiken på en rysare som de sent kommer att glömma.

SM-slutspelen närmar sig med stormsteg och med två matcher kvar av grundspelet så fanns det fortfarande chans till en plats i slutspelets kvartfinal, med en uppåtgående spelarform hos Linde Volley och med en avslutande bortamatch mot tabellens bottenlag Svedala i sikte så skulle Linde-laget avsluta Elitseriens hemmasäsong med säsongens kanske tuffaste match.

Med fem raka SM-guld bakom sig så såg Engelholm ut som att bli ett omöjligt lag att slå och även om hemmalagets formkurva såg ut att vara på väg uppåt så var det nog många i publiken som hade sina tvivel på någon typ av seger.

Matchen blåses igång där Linde inledde med ledningen efter en för lång serve från Engelholms sida där bollen landade utanför planen, bortalaget kom snabbt tillbaka i matchen och en jämn inledning så började Engelholm att dra undan där Linde tvingades till matchens första time-out med 7-11 på poängtavlan.

Trots ett starkt spel från Linde Volley så fortsatte bortalaget att gå undan med poängen och trots spelarbyten och en ny time-out så var förprånget till Engelholm för stort och bortalaget stod som setvinnare.

I det andra setet började Linde Volley att bekänna färg, Engelholm inledde med ledningen efter ett lyckat anfall följt av en lyckad serve och inledde därmed med 0-2, hemmalaget var dock snabba med spelet och med ett lyckat anfall från Antonia Babic som följdes upp av en bra blockering vid nätet av Braedyn Tutton och hård serve från Sofie Fahlin så hade Linde gått om tabellettan Engelholm.

Väl i ledningen bjöds det inledningsvis på tråkiga servar som sedan följdes upp av ett starkt spel från Linde Volley som lyckades hålla bollarna på motståndarens planhalva, med en begärd time-out från Engelholm så var ställningen makalösa 15-11 där Antonia Babic bjöd på ännu en poäng direkt när spelet på nytt sattes igång.

Matchen blev därefter jämnare då bortalaget med blockeringar vid nätet lyckades smyga upp poängen och vid 18-19 lämnade Lindes coach Jason Laffer in en time-out.

– Jag kollade inte på poängtavlan under setet då jag inte ville få någon poängpress under spelet men samtidigt visste jag om att vi höll i ledningen ett tag och jag tycker att alla gjorde ett jättebra jobb i att hålla spelet stabilt, tyvärr lyckades nog Engelholm att hitta rätt i sitt spel för att ta ledningen igen, vi är nog lite besvikna av att vi inte kunde hålla ledningen längre, menade Laura Reeks.

Laget bytte därefter poäng och med de sista poängen i sikte så hade hemmalaget chans på en setpoäng mot seriens tuffaste lag men med 23-23 på tavlan så tillkom det ett felspel under en passning som ledde till 23-24, trots att vinstchansen fortfarande var vid liv så höll Engelholm i högre energi och avgjorde setet med retsamma 23-25.

Med en stark inledning av det tredje setet så greppade Engelholm en ledning som blev svårslagen där bortalaget säkrade segern, men knappast lika ”enkelt” som de nog hade trott.

– Vi spelade nog en av våra bästa matcher på länge vilket är en bra känsla att ha med sig när vi närmar oss slutspelet som bara är någon vecka härifrån, menar en besviken men samtidigt nöjd Laura Reeks direkt efter matchen.

– Det känns som att laget börjar byggas upp igen, ”Kat” har fortfarande problem med sin ankelskada men hon är ändå tillbaka vilket är en stor del av vårat spel samtidigt så tror jag att alla är positiva över att börja ”pusha” sig själva lite extra då vi visar att vi kan bättre än det vi visade idag och försöka bygga upp konsistensen in i spelet, menar Laura och avslutar med sina tankar om SM-slutspelet:

– Spelar vi som vi gjorde idag så tror jag absolut att vi kommer göra bra ifrån oss.

Resultat Linde Volley-Engelholm
Slutresultat: 0-3 (17-25, 23-25, 17-25)
Publik: 104 personer

Poänggörare: Antonia Babic (9), Laura Reeks (7), Braedyn Tutton (5), Katrina Janssen (5), Emilia Johansson (4), Linnea Skogsberg (4), Sofie Fahlin (1)

Matchen Lirare: Linnea Skogsberg

Nästa hemmamatch: Ingen ny hemmamatch är planerad förrän SM-slutspelet, datum och motstånd är ännu inte klart.

Publicerad 23 februari 2020 klockan 19:19

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlupen kula träffade bostad – två personer misstänkta

En bostad i Löa blev på torsdagskvällen träffad av en förlupen kula från ett jaktvapen. ...

Fortsatt hög smittspridning

Antalet bekräftade fall av covid-19 är fortsatt på en hög nivå i Lindesbergs kommun.

Lokalt samarbete ger fritt ädelfiske i ån

Nu på lördag är det premiär för ädelfiske i Dalkarlshyttan. Detta har gjorts möjligt genom ett lokalt ...

Barndietisten Sara Ask håller digital föreläsning om barns "matkrångel". Foto: Jan Åke Eriksson

Barndietistens råd ger mindre matkrångel

Det kan vara svårt att veta om barnen får i sig den mat och näring de behöver. Många föräldrar oroar sig. Ibland kan det vara krångel med maten. Dietisten Sara Ask vet hur det fungerar – nu kommer hon med tips och råd.

6 maj 2021 klockan 08:06 av Hans Andersson Visa hela artikeln

På onsdagen öppnade Café Oscar igen, nu med ett enormt tillskott. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nyöppning för Café Oscar med ny jätteservering

Efter åtta månaders stängning öppnar nu Café Oscar igen, nu med en betydligt större kostym och framförallt längre öppettider, året runt nämligen.
– Många har varit nyfikna när de har gått förbi, och vi har fått väldigt positiv respons. Jag tror att det här kan bli ett lyft för allas del, för hela Lindesberg, säger Shavan Zakholi.

5 maj 2021 klockan 11:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

10-årsjubileum för Drömjobbet – möt årets deltagare
För tionde sommaren i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under sommarlovet. I sann jubileumsanda ...
5 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Statligt tillskott möjliggör ett aktivt sommarlov för barn och unga
Efter att förra årets statliga bidrag uteblev, kom regeringens vårbudget som en glad nyhet, då kommunen återigen får ekonomiskt stöd för att ...
4 maj 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nu kan du få fatt i poeten Arne Johnsson digitalt
Under de digitala församlingsaftnar, som Linde bergslags församling bjuder in till den här pandemi-våren, möter deltagarna människor som ...
4 maj 2021 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Oskar Schriever-Abeln/Region Örebro län

13 000 doser vaccin till länet under veckan – satsar på att färdigvaccinera personer äldre än 65 år

Under vecka 18 vaccinerar Region Örebro län med totalt 13 000 doser vaccin. Telefonbokningen är enbart öppen för personer som är födda 1956 och tidigare. För dem finns 5 000 telefontider att boka måndag till fredag. Övriga prioriterade grupper ska boka tid digitalt.

3 maj 2021 klockan 10:33 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Över en miljon kronor i Sparbanksbonus ska stötta den lokala handeln

Årets Sparbanksbonus från Bergslagens Sparbank skickas även i år ut redan nu på vå...

Man i 30-årsåldern död i trafikolycka

En allvarlig singelolycka inträffade tidigt på lördagsmorgonen i norra kommundelen. Polisen har nu bekräftat att ...

bildspel Kika in i Handelsträdgårdens nya café

Med knappt ett dygn kvar till invigningen av Lindesbergs Handelsträdgårds café råder det febril aktivitet för att f...

Annons

Foto: Camilla Lagerman

Lastbil rammade fällda bommar – och smet från platsen

Polisen söker nu föraren av en lastbil som på fredagsmorgonen sågs ramma bommarna vid en järnvägsövergång i centrala Lindesberg. Föraren valde nämligen att smita från platsen utan att anmäla det inträffade eller invänta polis.
– Det finns vittnen till det här, kommenterar Stefan Wickberg, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

30 april 2021 klockan 11:07 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Uppmaningen inför Valborg: Våga ta samtalet med era ungdomar!

Valborgsmässoafton står för dörren, och därmed även en av årets stora riskhelger för barn...

KD, M och L släpper inte greppet om Loppholmsbadet

PRESSMEDDELANDE: Frågan om badet på Loppholmarna i centrala Lindesberg har blivit en politisk prestigefrå...

68 procent av lärarna i kommunen är behöriga

Sju av tio lärare i Lindesbergs kommun är behöriga, det visar färska siffror från SCB. Sedan förra året ...

Vuxen man misstänks för sexbrott mot tonårsflicka

Polisen har inlett en förundersökning gällande sexuellt ofredande mot en flicka i lägre tonåren. Den ...

BergslagsBurger säsongsöppnar med jättenyhet

För fjärde sommaren i rad slår BergslagsBurger upp luckorna till sin serveringsvagn, som även i år står ...

Valborgsmässofirandet inställt även i år

Inte heller i år kommer något Valborgsmässofirande att ske i Lindesberg. Detta meddelar Manskören Harmoni, som p...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Trafikstörningar att vänta när ny GC-väg byggs i Brodalen

En ny gång- och cykelväg skall byggas i Brodalsområdet, för att göra resan till och från den nya Lindbackaskolan säkrare för eleverna. Bygget kommer att innebära vissa trafikstörningar i området, meddelar Lindesbergs kommun och Samhällsbyggnad Bergslagen.

26 april 2021 klockan 15:53 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Enklare att testas för covid-19 med Lådan
Region Örebro län utökar nu möjligheterna att kunna testa sig för covid-19 genom att införa Lådan. Lådan finns från och med idag, måndag, ...
26 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Restaurang storsatsar: ”Ren chansning – men jag tror på det här”
Nu skall en stor och väderskyddad uteservering byggas upp vid restaurang Bytesgatan 17 - det som tidigare var Salute. Trots det just nu mycket osä...
23 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Örebro län har tredje högsta smittspridningen i landet
Med ca 1500 nya coronafall under vecka 15 placerar sig Örebro län som den region i landet med den tredje högsta smittspridningen. I Lindesbergs ...
23 april 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-04-22

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-21

2021-04-20

2021-04-20

2021-04-19

2021-04-19

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-16

2021-04-15

2021-04-15

2021-05-10 06:35