Genrebild. Foto: Timmy Lundegård

Tolv Lindevinnare på årets travgala!

Precis som tidigare säsong, så höll Örebrotravet och Fornaboda sin gemensamma travgala digital. Trots att publiken fick följa den årliga galan vid sina skärmar, så kunde de följa Fornabodas 12 pristagare. Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers tog åt sig flest titlar, medan b-tränaren Jan Gustafsson tog åt sig av den största titeln: Årets Häst.

I början av året, när Coronapandemins läge ännu var ostabilt, tog Örebrotravet beslutet att ta det säkra före det osäkra och valde att ännu en gång göra den gemensamma travgalan digital.

Trots några tekniska småproblem med varierande volymnivåer, så kunde galakonferenciererna Mårten Eriksson och Christoffer Wickman ropa ut vinnarna i samtliga kategorier. Livesänt från Örebrotravets publikbar, Najo Bar.

För de Fornabodatränade hästarna har det varit en fin säsong som skulle belönas. Tillsammans har de Linde-tränade hästarna gemensamt sprungit in 44 segrar, vilket har resulterat till 3,9 miljoner kronor som de tävlande stallen fått dela på.

Även om Jimmi Ehlers blev Fornabodas största titelplockare, med tre titlar till stallet, så blev kallblodstränaren Lovisa Canneryd den mest överraskade. Detta efter att hon först fått se sitt kallblod Oss Can bli Årets Kallblod, för att senare se sig själv bli Årets B-tränare.

– Att bli Årets B-tränare, det såg jag faktiskt inte komma, säger Lovisa.

Det är inte första gången som Lovisa Canneryd blir Årets B-tränare, här från 2020. Foto: Örebrotravet

26-åriga Lovisa Canneryd från Kopparberg tog över styvpappans travrörelse 2016, sedan dess har framgångarna kommit som på löpande band. Förutom en V75-seger med Rus Can under 2017, så blev det en andra plats bakom elithästen Månprinsen A.M. under 2019 med samma kallblod.

– Sedan jag tog över mammas och styvpappans hästar, så gjorde jag ju det först i ett och ett halvt år innan jag började jobba skift i mitt nuvarande jobb som truckförare. Så nu kör jag både truck och tränar hästarna. Det är klart att det blir mycket, det är ju som att ha två jobb. Samtidigt får man bra hjälp av familjen, berättar Lovisa under galan.

Även Årets Kallblod Oss Can har haft fina framgångar. Under 2021 blev det dubbla segrar, där en av segrarna värmer lite extra.

– Största höjdpunkten under året för Oss Can var när vi vann på Rättvik i somras. Det loppet var lite roligt, för då hade han vunnit på Romme veckan innan vi skulle starta på Rättvik och då skulle vi tävla mot min gamla chef som hade en häst med åtta raka segrar. Så jag sade till honom att ”jag är väl tvåa bakom dig” och sen få slå honom var lite roligt faktiskt.

Arkivbild på Årets Kallblod, Oss Can. Foto: Timmy Lundegård

Final Dream blev Årets Häst: ”Vi försöker att hålla den nivån som han har”
Det tyngsta priset, Årets Häst, gick däremot till tandläkaren Jan Gustafsson. Hans egenägda valack Final Dream närmar sig högsta klassen inom travsporten och stod för heroiska insatser under 2021.

Främst noterbart var ett lopp på Solvalla, där han bara var en halslängd ifrån att segra över en potentiell Elitloppsdeltagare, Admiral As.

– Det loppet på Solvalla under fjolåret var nog något av de bästa loppen som han har gjort i sin karriär. Känslan från min vinkel från stallbacken var att när han började närma sig den ledande elithästen, att han utmanade honom hela vägen i mot mål. Örjan (Kihlström som körde Admiral As) fick i alla fall göra vad han kunde för att hålla sig undan, säger Jan i en livesänd telefonintervju.

Final Dream blir Årets Häst. Foto: Skärmdump från den livesända galan.

– Det har varit jätteroligt att vara med på den här resan men jag hoppas såklart att han kan vara med något år till. Men det är klart att han börjar bli till åren, han är ju nio år i år. Med tanke på att han har gjort 101 starter så kan jag däremot inte säga att man märker några ålderskrämpor på honom. Samtidigt kan man inte begära att han ska bli bättre i den här åldern, utan vi försöker att hålla den nivån som han har.

Årets häst, Final Dream, tjänade 162 500:- under året i Jans träning på sju starter. Trots att det bara blev en seger så fick man 43% av rösterna från Linde Travklubbs röstande medlemmar.

Galans vinnare:
Årets 3-åring:
Eleganten Indika (Tränas av Kåre Axelsson)
Nominerade: Cheeky Doc & Vivacious (Malin Hurtig)

Årets 4-åring:
Certainly (Tränas av Jimmi Ehlers)
Nominerade: Ceboruco (Jimmi Ehlers), Chip Mc Kei’em (Thomas Lönnström) & Halle Westwood (Jimmi Ehlers)

Årets Äldre: Final Dream (Tränas av Jan Gustafsson)
Nominerade: Danois Simoni (Jimmi Ehlers) & Vici Supreme (Kåre Axelsson)

Årets Kallblod: Oss Can (Tränas av Lovisa Canneryd)
Nominerade: Arragon (Hans Pettersson), Ils Can (Lovisa Canneryd) & Komnes Gigant (Hans Källgren)

Årets B-tränare: Lovisa Canneryd
Nominerade: Kåre Axelsson, Jan Gustafsson, Kerstin Hell & Thomas Lönnström

Årets häst: Final Dream (Tränas av Jan Gustafsson)
Årets kusk: Jimmi Ehlers (Nominerad: Kenneth Gorski)
Årets tränare: Jimmi Ehlers
Årets montéhäst: Vincitori Indika (Tränas av Kåre Axelsson)
Årets komet: Simon Gorski
Årets Ponnykusk Kat. A: Isabella Jansson Wiklund
Årets Ponnymontéryttare: Sigrid Hurtig
Hedersomnämnande: Isabella Jansson Wiklund (Vinnare av Ponny-SM)

Publicerad 20 mars 2022 klockan 10:42

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivfoto: Saga Lagerman

Stjärnspäckat när Frövi Judo arrangerar Lag-SM på hemmaplan

På lördag står Frövi Judo och Lindesberg arena värd för årets upplaga av Lag-SM i judo. Totalt 14 lag från hela Sverige är anmälda, och de regerande mästarna från Frövi Judo hoppas att få försvara sina medaljer inför en fullsatt arena. Även om laguppställningen i sin helhet fortfarande är hemlig, avslöjar Björn Nyberg att olympiern Anna Bernholm kommer hem för att tävla för Frövis räkning.
– Vårat damlag är lite favorittippat eftersom de är regerande mästare och har vunnit fem år i rad, men det är många bra tjejer med i år, säger Björn.

8 december 2022 klockan 12:41 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Tillväxtnämndens ordförande Magnus Storm höll invigningstalet. Foto: Jennie Einarsson

Ett mer öppet bibliotek invigdes med bubbel och musikunderhållning

Det bjöds på musikunderhållning, cider och godsaker under onsdagskvällen när biblioteket i Storå uppmärksammade sina nya utökade öppettider. Invigningstalet hölls av Tillväxtnämndens ordförande, Magnus Storm, som därmed gjorde sitt sista offentliga framträdande.
– Ett bibliotek är ju så mycket mer än ett ställe där man kan låna böcker tycker jag, det är en mötesplats där man får kunskap, man träffas och diskuterar. Det är fantastiskt! Nu är vi igång och kan utnyttja lokalen på ett helt annat sätt, sade Magnus.

8 december 2022 klockan 10:51 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Amanda firades för sitt nytagna gesällbrev

På onsdagsmorgonen överraskades frisören Amanda Jansson av Företagarnas ordförande, Gunilla Pöchhacker och ...

Avtackar orkestern efter lång och trogen tjänst

Nu på fredag kommer Manskören Harmoni ge konserten "Sångerna vi minns" i Lindeskolans aula. Konserten är ...

Podserie om bergsbrukets historia riktas till ungdomar – genom ungdom

I dagarna beviljade Knutbergsstiftelsen stöd till ett nytt spännande projekt för ...

12-åriga Isabelle Huselius Nelson hamnade plötsligt i allas blickfång när hon knep premiärturen över bron. Foto: Camilla Lagerman

12-åriga Isabella blev först över nya Loppholmsbron

Under tisdagseftermiddagen invigdes den nya Loppholmsbron i Lindesberg under högtidliga former. Men den som blev först över bron, och därmed snuvade kommunalråd och ordförande för Samhällsbyggnadsförbundet på premiärturen, var 12-åriga Isabella Huselius Nelson.
– Hon är framtiden! utbrast kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka och gav henne en hjärtlig applåd.

6 december 2022 klockan 17:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arne Eriksson och Sune Larsson från Lions överlämnade årets gåva till diakonerna Ronald Henriksson och Anna Andersson. Foto: Camilla Lagerman

Lions gåva sprider värme till behövande i juletid

Lions årliga julgåva till Linde bergslags församling överlämnades under tisdagen, för närmare 40:e året i ordningen. I år är julgåvan på många sätt viktigare än någonsin, med tanke på hushållens allt dyrare utgifter.
– Man pratar gärna om nöden långt borta, men nöden i vårt närområde är mycket stor, säger diakon Ronald Henriksson.

6 december 2022 klockan 12:21 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bergslagens Sparbank stöttar Musikhjälpens insamling till barn på flykt från krig
Måndagen den 12 december drar årets upplaga av Musikhjälpen igång, ett evenemang som varje år får privatpersoner och företag runt om i landet ...
5 december 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Man på boende omhändertagen av polis: ”Kastade möbler på personalen”
En äldre man på ett boende i Frövi blev i lördags morse omhändertagen av polis sedan han uppträtt aggressivt mot personalen.
5 december 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Seger när LIF laddade för handbollsdag
Säsongens första dubbelarrangemang stod för dörren där Norrköping gästade Lindesberg i dubbel mening. Trots längre dagar i arenan så är ett ...
3 december 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Linda Berglund, Charlotte Lundell och Gunilla Pöchhacker slår sina kloka huvuden ihop, för hundarnas skull. Foto: Camilla Lagerman

Träning och välmående i fokus för hundälskande trio

Charlotte Lundell, Gunilla Pöchhacker och Linda Berglund är tre drivna och företagsamma kvinnor med ett gemensamt brinnande intresse för hundar och dess välmående. Tillsammans satsar de nu på att kunna erbjuda hundar deras sammanlagda kompetens, allt för att vovvarna ska må bra och kunna leva ett långt, hälsosamt liv.
– Kan vi göra Bergslagen till ett hundmekka? säger Gunilla och skrattar.

2 december 2022 klockan 16:23 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Wajih och Elie Daoud samlar in pengar till Barncancerfonden. Foto: Privat

Salong Diem sprider julkänsla till förmån för Barncancerfonden

Bröderna Wajih och Elie Daoud på Salong Diem i Lindesberg slår på stort inför julen, en högtid som de båda älskar. Under 21-23 december kommer de på eftermiddagarna duka upp ett riktigt gottebord utanför salongen, där de bjuder på korv, glögg och godis. Samtidigt samlar de in pengar till cancersjuka barn, och den 23 december går alla intäkter till Barncancerfonden.
– Jag älskar att hjälpa folk, det bästa jag vet är att göra människor glada, säger Wajih.

2 december 2022 klockan 13:09 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Klockan 15.00 på torsdagen stängde LindeNytts tävling där biljetter till helgens efterlängtade julkonsert "The ...

Bedragare utger sig arbeta för lokal VVS-firma – för att komma åt dess kunder

Under de senaste dagarna har flera personer i Lindesberg blivit kontaktade...

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Personbil och lastbil krockade – förare misstänks för brott

UPPDATERAD. En trafikolycka med personbil och lastbil inblandade, inträffade på onsdagsmorgonen strax utanför Frövi. Enligt polisen skall en person ha klagat på nacksmärtor och förts till sjukhus med ambulans. Föraren av personbilen misstänks för brott i samband med händelsen.

30 november 2022 klockan 08:16 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Man i 30-årsåldern häktad för grov misshandel efter butiksattacken

Den man i 30-årsåldern som förra torsdagen greps efter att ha attackerat en kvinnlig ...

Julkonsert – med världens äldsta storband

Det utlovas en sprakande och svängig julkonsert när världens äldsta storband Whispering Band intar ...

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man ocks...

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”

Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin...

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka

LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens fö...

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök

Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när sjä...

Karin Gustafsson på Mäklarhuset informerar om läget på den lokala bostadsmarknaden. Foto: Mäklarhuset

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på bostadsmarknaden och flera storbanker som bland annat SEB och SBAB förutspår i sina rapporter att ytterligare nedgångar kan komma att väntas – ända ned mot 20%. Det har i sin tur lett till att många oroliga kunder hört av sig till Mäklarhuset i Lindesberg för vägledning.
– Vi har blivit kontaktade av kunder som undrar om det går att sälja då de tror att priset har gått ner så pass mycket. Det blir lite tokigt, menar Karin Gustafsson och förklarar att den lokala marknaden inte ser ut på samma sätt.

25 november 2022 klockan 10:39 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Kultursatsning: Film, opera, bok
Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera - i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan ...
25 november 2022 av Hans Andersson
Visa hela artikeln

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”
Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ha gått till attack mot en kvinnlig anställd i en butik i centrala ...
24 november 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar
Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog över ägarskapet av LindeGym. Numera är ...
24 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-23

2022-11-23

2022-11-22

2022-11-22

2022-11-21

2022-11-21

2022-11-18

2022-11-18

2022-11-17

2022-11-17

2022-11-16

2022-11-16

2022-11-15

2022-11-15

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-12-09 11:11