Det står nu klart att Rådhustorgets flyglar, Café Oscar och Spruthuset, kommer att ingå i Lindesbergs Stadshotells verksamhet i fortsättningen.
På torsdagen beslutade TUAB:s styrelse att anbudet från hotellägaren var det bästa bland de fyra anbud som lagts fram som beslutsunderlag till dagens extra styrelsemöte. Egeryds Fastigheter, som äger Lindesbergs Stadshotell, anses av styrelsen ha de bästa förutsättningarna att göra något bra och hållbart av flyglarna.
– Styrelsens beslut grundades bland annat på att man tycker att flyglarna hör ihop med hotellet och att hotellägaren rent byggnadstekniskt och byggnadskulturellt kan bevara byggnaderna och samtidigt utveckla den egna verksamheten genom den här affären, förklarar TUAB:s VD Roger Sixtensson.
Hotellchef, Mattias Eriksson, befinner sig på en konferensresa och nåddes nyligen av beskedet.
– Det känns jätteroligt och jag kan redan nu säga att vi kommer att öppna Café Oscar så snart det blir säsong för den verksamheten, kommenterar Mattias.
Under dagens styrelsemöte beslutades också att Tellandska Gården säljs till en privatperson.
– Tellandska Gården kommer att bli en privatbostad och inte ett flerfamiljshus, berättar Sixtensson.
Budgivaren hade inte bara det högsta budet utan visade också en ambition att bevara Tellandska Gården på ett sätt som föll styrelsen i smaken.
– Man har i beskrivningen visat ett gediget intresse för fastigheten, att bevara den, och tillsammans med det högsta budet gjorde styrelsen detta val, avslutar Roger Sixtensson.
Kyrkan i Lindesberg kommer under det kommande halvåret att genomgå en lättare restaurering, samtidigt som man installerar bergvärme. Med anledning av detta kommer man flytta all verksamhet till församlingshemmet och övriga kyrkor i församlingen, fram till påsk 2025.
– Det blir även en lättare restaurering invändigt, vi passar på att fixa skavda kyrkbänkar, pelare och sådant. Vi tror att det kommer bli bra, man får bara stå ut den här tiden, säger kyrkoherde Matilda Hedrén.
När Sveriges forne statsminister Stefan Löfven (S) anlände till Lindesberg vid lunchtid på måndagen, hade han ett späckat schema framför sig. Förutom att han gästade Rotarys möte, hann han även med att besöka solparken i Vässlingby samt att inviga Industriutställningen i Bergsparken.
– Det händer otroligt mycket inom energiområdet, och det måste hända mycket om vi ska få ihop det, så det vill jag gärna lära mig mer om, berättar han.
Vår kära partikollega och vän Anniette Lindvall har hastigt lämnat oss och hon lämnar ett stort tomrum efter sig.
När Lions tidigare under året meddelade att man inte längre hade orken att driva Lindemarken vidare, klev Lindlövens IF in som ny arrangör. Under en pressträff på fredagen berättar man mer om hur upplägget kommer se ut, när marknaden återvänder till centrum igen.
– Vi ska göra så gott vi kan för att alla ska vara glada och nöjda, och att det blir en fortsättning, säger Arne Öhman från Lindlöven.
INSÄNDARE/DEBATT: Skolledarna är ryggraden i vårt utbildningssystem. Men vad händer när de själva är på bristningsgränsen? Ett hållbart ledarskap är inte bara en förutsättning för skolledarnas egen hälsa – det är nödvändigt för hela samhället.
I slutet av förra veckan hämtades en elev vid Lindbackaskolan av polis, efter att denne varit beväpnad med kniv på området. Trots detta väntade skolledningen en hel vecka med ett informera vårdnadshavare om händelsen.
För en månad sedan flög en duvhök in i ett fönster hos bilfirman Hugo Eriksson i Storå. Personalen gick då ut i media med hopp om att få kontakt med någon som kunde hjälpa dem att ta hand om fågeln. En som tidigt agerade var naturfotografen Sami Rahkonen, som även har en fotokrönika här på LindeNytt. Sami har sedan dess följt rovfågelns öde.
Natten till torsdag larmades polisen till ett företag i Stråssa, sedan man via en övervakningskamera upptäckt att flera personer hade tagit sig in på det inhägnade området.
– En anmälan om olaga intrång är upprättad, kommenterar Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.