Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick hemmalaget svårt att spela in de avgörande målen, efter en snabbspelad match där Lindlöven såg ut att ha allt under kontroll. Skotten blev många för Lindelaget som till slut fick se sig slagna med 1-3.

Vårserien har precis börjat där årets första hemmamatch skulle spelas i Lindehov under onsdagskvällen. Redan innan matchen kom tråkiga nyheter för Lindlöven där man meddelat att lagets lagkapten David Berg, kommer att stå över resten av säsongen efter en knäoperation.

Förutom detta meddelas även att backen Filip Lundqvist lämnar Lindlöven och kommer med detta inte att finnas med i hemmalagets laguppställning under onsdagskvällen.
Trots detta hittas ett bekant namn i uppställningen. Den tidigare inlånade Wilson Johansson har lånats in på nytt och kommer spela i orange tröja under de kommande två matcherna.

Med onsdagens match i fokus såg inte uppgiften allt för svår ut. Malung stod för motståndet, ett lag som Lindlöven segrade mot i båda mötena inom HockeyEttan efter avgörande i de senare perioderna.

Lindelaget har visat upp ett fint spel under säsongen och har dessutom utmanat flera av lagen som nu spelar i AllEttan, samtidigt har man haft väldigt svårt med både inspelen och målgörandet vilket även under onsdagen blev ett stort fall för Vårseriens tabelletta.

Flera fina lägen kom för det snabbspelande hemmalaget som vid flertalet tillfällen fick chans i powerplay och öppna lägen framför målvakten. I slutändan gjordes hela 37 skott mot bortamålet, där enbart ett slutade i bortalagets målbur.

Även i den andra perioden uppstod problem vid målskotten. Med två utvisade bortaspelare hade Lindlöven ett drömläge med ett ”tre mot fem-spel” till sin fördel, sju skott gjordes under de två minuterna där inget av skotten var i närheten av att sättas i målet.

Trots det tråkiga resultatet blev Max Lalander en viktig spelare för hemmalaget. Med flera stulna puckar kunde forwarden spela in lagets enda mål efter ett öppet läge i den inledande perioden.

I den andra perioden såg det däremot ut som att ställningen skulle bli annorlunda. Ett skott i powerplay kom tidigt under perioden där domaren blåste av för mål, för att senare avvisa målet till Lindlövens besvikelse.

Matchreferat: ”Slängde sig mot pucken för en tidig räddning”
Med en snabb passning till Jesper Broeng efter matchens inledande nedsläpp, tog det bara fem sekunder innan matchens första försök till mål uppstod. Målvakten var med i matchen och räddade skottet men hade ännu många fler skott att vänta in.

Ett mycket snabbspelande Lindlöven gjorde det tidigt svårt för Malung som redan från det inledande nedsläppet, hade svårt att hinna ikapp hemmalaget som fick mycket speltid med pucken.

Chanserna kom däremot för bortalaget. Efter att Joshua Karlsson haft sitt knä för långt upp mot en motspelare fick Malung sin första stora chans på mål med en spelare mindre i Lindlöven.
Trots en spelare mindre i hemmalaget var det ett jämnt spel mellan lagen. Målchanserna kom däremot för Malung som fick ett öppet läge mot hemmamålvakten, där bortalagets inledande skott gick i stolpen.

Bara minuten efter periodens powerbreak kom en ny chans för Malung. Efter en lång passning kunde en bortaspelare vid hemmamålet, peta in pucken och således göra matchens första mål.

Hemmalaget kom snabbt tillbaka. Med ett fritt läge med målvakten som enda hinder kunde Max Lalander spela in ett kvitteringsmål som ändrade siffrorna till 1-1.

Nya chanser kom för Lalander som kunde stjäla åt sig två puckar under de sista minuterna. Bortabackarna gjorde däremot sitt jobb och målen uteblev även om marginalerna var små.

Med Max Lalander utvisad fick Lindlöven inleda den andra perioden i boxplay. Trots en spelare mindre på isen var det jämna första minuter som spelades, där Jesper Broeng var nära att spela in hemmalagets andra mål.

Närmare fem minuter in i perioden fick Lindlöven en chans på mål i sitt första powerplay-spel för matchen. Med ett skott från kanten tog sig pucken förbi målvakten och snurrade runt mellan de övre stolparna, vilket räckte för att domaren skulle blåsa av matchtiden och ge målet till Lindlöven.

Diskussioner mellan domarna uppstod direkt efter ”målet” där även bortaspelarna hade frågor gällande bedömningen. Diskussionen höll sig inte länge där huvuddomaren snabbt avvisade målet, vilket ändrade ställningen tillbaka till 1-1.

Minuten efter det avvisade målet fick Malung tag i pucken. Med en bortaspelare helt ensam på isen mot hemmamålet tog hemmamålvakten Lucas Jägbring saken i egna händer och slängde sig mot pucken för en tidig räddning.
Bortaspelaren lyckades däremot att stjäla tillbaka pucken och trots ett försök av Joakim Lilliehöök att blockera målet, kunde inte hemmalaget försvara målet vilket slutade med ett enklare mål för Malung.

Med två utvisade bortaspelare mot periodens slut fick Lindlöven fina chanser till målgörande. Flera skott kom från hemmalaget som trots ett ”fem mot tre-spel” fick svårt att få in skotten i målburen, sju skott gjordes under de två utvisade minuterna där samtliga skott antingen gick förbi målet eller räddades av målvakten.

Väl inför den sista perioden klev Lindlöven in på isen i ett tufft underläge, något som utökades efter tio minuter efter ett passningsspel mellan bortaspelarna som senare ledde till mål.

En revansch var nära att uppstå för hemmalaget genom Simon Brännvall som var nära att peta in 2-3 vid bortamålet, men kunde inte få in pucken hela vägen.

Trots en avslutande time-out för hemmalaget med 30 sekunder kvar av matchen som avslutades genom ett slagsmål mellan en bortaspelare och hemmalagets Jesper Alasaari.

Resultat Lindlöven-Malungs IF
Slutresultat: 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Publik: 122 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-1 Max Lalander (Anton Widmark, Jesper Alasaari)

Läget i tabellen: Grums segrade under kvällen mot Kumla och spelade således in tre nya poäng, något som placerar värmlänningarna som ny tabelletta med 8 poäng.
Lindlöven innehar även dem åtta poäng men ligger efter i tabellen på grund av sämre målskillnad, där Grums har +3 medan Lindlöven innehar -1.
Malung placeras trea efter onsdagens seger med 6 poäng medan nästkommande motståndare Linden placeras jumbo med 3 poäng.

Nästa match: Fredag den 15:e januari vs Eskilstuna Linden i Smehallen med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 13 januari 2021 klockan 21:48

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Camilla Lagerman

Nytt beslut om Stadsskogsskolan: fjärrundervisning för samtliga elever

Tanken var att Stadsskolsskolan partiellt skulle övergå till distansundervisning från och med nästa vecka, nu tvingas man dock ändra sitt beslut efter att flertalet lärare blivit sjuka. Redan från och med imorgon, fredag, övergår hela skolan till fjärrundervisning.

21 januari 2021 klockan 12:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Arkivfoto: Fredrik Norman

Vädervarningen: Nu slår ishalkan till!

Den som skall ut på vägarna under sena torsdagen, bör vara extra försiktig. Nu varnar nämligen SMHI för att det under kvällen kan uppstå plötslig ishalka i hela Örebro län.

21 januari 2021 klockan 11:52 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Utklassning på hemmaisen

Efter två inspelade poäng under de tre senaste matcher, visade Lindlöven fin spelarform där man fullkomligt utklassade den ...

Populär Facebookgrupp vill få stopp på traktens stölder

En våg av stölder och inbrott i Storå- och Guldsmedshytteområdet under hösten fick Stefan ...

Samtliga högstadieskolor inför partiell distansundervisning

UPPDATERAD. Efter årsskiftet öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp för att även hö...

Stora Lindessjön. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Befarade drunkning i Lindessjön: ”Såg en vak”

Sent på tisdagskvällen larmades räddningstjänst och polis om en befarad drunkning i Stora Lindessjön. Vid den aktuella platsen hade en vak upptäckts, vilket tolkades som att någon hade gått igenom isen.
– Någon såg en vak vid en brygga längs Strandpromenaden och slog larm, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

20 januari 2021 klockan 10:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Träningspass som de såg ut innan covid-19. Arkivfoto: Ida Lindkvist.

Föreningens lösning när restriktionerna satte stopp: digitala träningspass

Efter ett tufft år med coronarestriktioner som gjorde gruppträningar i princip omöjliga, fick Lindesbergs allmänna gymnastikförening, LAGF, tänka om och utanför den så kallade boxen. Resultatet har premiär under tisdagskvällen, då det första Zumbapasset körs via den digitala plattformen Zoom.
– Jag hade några testpass i slutet av förra året för att testa hur det kändes, och för att lära mig Zoom ordentligt, och det var superroligt! säger instruktören Carolina Sixtensson.

19 januari 2021 klockan 15:32 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi slog fjärrvärmerekord: ”Aldrig eldat så lite olja”
Sedan drygt 20 år tillbaka har det kommunägda bolaget samarbetat med BillerudKorsnäs i Frövi och tagit tillvara den spillvärme som industrin ...
19 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Frosths Konditori öppnar ytterligare ett café – på lasarettet
Sedan slutet av december har Lindesbergs lasarett stått utan ett café, sedan den tidigare entreprenören bestämde sig för att sluta vid å...
18 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polis pepparsprayade misstänkt kvinna
När polisen konfronterade en kvinna, misstänkt för misshandel, blev situationen av sådan art att poliserna fick använda pepparspray för att få ...
18 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Där satt den, Linde Volley!

Efter en dyster säsongshalva för Linde Volley utan poäng till tabellen så har Linde Volley hittat en stor spelarform. Under lördagseftermiddagen kom säsongens hittills största triumf där Lindelaget lyckades spela in sin första trepoängare, detta efter en nagelbitare mot nykomlingen IKSU.

16 januari 2021 klockan 15:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust mot tabellsexan Karlskrona

Med lagets största målskyttar skadade så var det en tuff uppgift som väntade när Karlskrona gästade arenan under lördagen. Trots ny målvakt i kassen och en återkommande Fabian Wallouch Lindholm så kunde man, med ett tidigt rött kort och en stark bortamålvakt inte åka hem med segern.

16 januari 2021 klockan 18:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under ...

Målvakt från Aranäs till LIF Lindesberg

Med ett fortsatt skadat lag så fortsätter LIF Lindesberg att stärka upp i uppställningen. Simon Ongeri är det nya...

Liten ökning av covidfall efter jul och nyår

Efter jul- och nyårshelgerna vänder nu kurvan svagt uppåt igen när det gäller antalet smittade av covid-19 i ...

Annons


Mattias Persson har inlett arbetet med en isbana till ungdomarna Foto: Timmy Lundegård

En isbana till ungdomarna är på väg

Vad kan man tänkas göra en torsdagskväll i dryga tio minusgrader? Frågar man Lindlövens ungdomsledare Mattias Persson och Patrik Larshans är det ett perfekt tillfälle att påbörja en tillverkning av en isbana på Stadsskogsskolans fotbollsplan, som går till ungdomarna.
– Kommunen var jättepositiva till initiativet, säjer Patrik Larshans.

14 januari 2021 klockan 23:31 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Polisen slog till mot stor cannabisodling

UPPDATERAD. Fem personer kommer att begäras häktade för grovt narkotikabrott. Detta sedan polisen tidigare i veckan ...

Alla särskilda boenden färdiga med vaccinationen i slutet av veckan

Vaccinationen mot covid-19 fortsätter enligt plan, och i slutet av veckan beräknar man ...

Flera fordon i olycka på R68: ”Mycket halt på platsen”

UPPDATERAD KL. 17.40. Strax före klockan 17 på onsdagen, larmades räddningstjänst, polis...

Nu är de populära skidspåren dragna igen

För traktens alla skidentusiaster blev den förra vintern en total katastrof då kallgrader och snö blev en ...

Yttrandefriheten hotad när nätjättarna tar ställning

DEBATT: Fri åsiktsbildning är grunden för en fungerande demokrati. I regeringsformen fastslås det i ...

Nerikes Brandkår ryckte ut på befarad industribrand

Vid halvfyratiden natten till onsdag, larmades brandkåren om en befarad brand vid BillerudKorsnäs i Frö...

Foto: Camilla Lagerman

Kortare raster och gymnastik utomhus ska minska risken för smitta i skolan

I förra veckan öppnade utbildningsminister Anna Ekström upp möjligheten till distansundervisning även för elever i årskurs 7-9. Barn- och utbildningsnämnden i Lindesberg har dock, i samråd med smittskyddet i Örebro län, beslutat att undervisningen för kommunens elever ska ske på plats i skolan. Istället inför man en rad åtgärder för att minimera risken att smittas av viruset.

12 januari 2021 klockan 14:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Laddar om för ny snösväng: ”Vi är förberedda”
Efter ett långt arbetspass blir det inte någon direkt vila att räkna med för alla som på måndagen kallades in för att röja snö. Enligt vä...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

En till sjukhus efter olycka på Lv 249
En person blev i natt avförd med ambulans till sjukhus efter en singelolycka på länsväg 249. Enligt polisen färdades två personer i bilen. - ...
12 januari 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Nya pandemilagen – så påverkas du
Igår, den 10 januari, trädde den nya pandemilagen i kraft, och med den en rad nya förhållningsregler. De nya föreskrifterna gäller bland annat ...
11 januari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-01-11

2021-01-10

2021-01-09

2021-01-09

2021-01-08

2021-01-07

2021-01-07

2021-01-06

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-05

2021-01-04

2021-01-04

Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-01-21 15:13