Tråkig årspremiär på hemmaisen

Malung stod som första motstånd i Lindehov under det nya året. Trots återkommande namn i laguppställningen fick hemmalaget svårt att spela in de avgörande målen, efter en snabbspelad match där Lindlöven såg ut att ha allt under kontroll. Skotten blev många för Lindelaget som till slut fick se sig slagna med 1-3.

Vårserien har precis börjat där årets första hemmamatch skulle spelas i Lindehov under onsdagskvällen. Redan innan matchen kom tråkiga nyheter för Lindlöven där man meddelat att lagets lagkapten David Berg, kommer att stå över resten av säsongen efter en knäoperation.

Förutom detta meddelas även att backen Filip Lundqvist lämnar Lindlöven och kommer med detta inte att finnas med i hemmalagets laguppställning under onsdagskvällen.
Trots detta hittas ett bekant namn i uppställningen. Den tidigare inlånade Wilson Johansson har lånats in på nytt och kommer spela i orange tröja under de kommande två matcherna.

Med onsdagens match i fokus såg inte uppgiften allt för svår ut. Malung stod för motståndet, ett lag som Lindlöven segrade mot i båda mötena inom HockeyEttan efter avgörande i de senare perioderna.

Lindelaget har visat upp ett fint spel under säsongen och har dessutom utmanat flera av lagen som nu spelar i AllEttan, samtidigt har man haft väldigt svårt med både inspelen och målgörandet vilket även under onsdagen blev ett stort fall för Vårseriens tabelletta.

Flera fina lägen kom för det snabbspelande hemmalaget som vid flertalet tillfällen fick chans i powerplay och öppna lägen framför målvakten. I slutändan gjordes hela 37 skott mot bortamålet, där enbart ett slutade i bortalagets målbur.

Även i den andra perioden uppstod problem vid målskotten. Med två utvisade bortaspelare hade Lindlöven ett drömläge med ett ”tre mot fem-spel” till sin fördel, sju skott gjordes under de två minuterna där inget av skotten var i närheten av att sättas i målet.

Trots det tråkiga resultatet blev Max Lalander en viktig spelare för hemmalaget. Med flera stulna puckar kunde forwarden spela in lagets enda mål efter ett öppet läge i den inledande perioden.

I den andra perioden såg det däremot ut som att ställningen skulle bli annorlunda. Ett skott i powerplay kom tidigt under perioden där domaren blåste av för mål, för att senare avvisa målet till Lindlövens besvikelse.

Matchreferat: ”Slängde sig mot pucken för en tidig räddning”
Med en snabb passning till Jesper Broeng efter matchens inledande nedsläpp, tog det bara fem sekunder innan matchens första försök till mål uppstod. Målvakten var med i matchen och räddade skottet men hade ännu många fler skott att vänta in.

Ett mycket snabbspelande Lindlöven gjorde det tidigt svårt för Malung som redan från det inledande nedsläppet, hade svårt att hinna ikapp hemmalaget som fick mycket speltid med pucken.

Chanserna kom däremot för bortalaget. Efter att Joshua Karlsson haft sitt knä för långt upp mot en motspelare fick Malung sin första stora chans på mål med en spelare mindre i Lindlöven.
Trots en spelare mindre i hemmalaget var det ett jämnt spel mellan lagen. Målchanserna kom däremot för Malung som fick ett öppet läge mot hemmamålvakten, där bortalagets inledande skott gick i stolpen.

Bara minuten efter periodens powerbreak kom en ny chans för Malung. Efter en lång passning kunde en bortaspelare vid hemmamålet, peta in pucken och således göra matchens första mål.

Hemmalaget kom snabbt tillbaka. Med ett fritt läge med målvakten som enda hinder kunde Max Lalander spela in ett kvitteringsmål som ändrade siffrorna till 1-1.

Nya chanser kom för Lalander som kunde stjäla åt sig två puckar under de sista minuterna. Bortabackarna gjorde däremot sitt jobb och målen uteblev även om marginalerna var små.

Med Max Lalander utvisad fick Lindlöven inleda den andra perioden i boxplay. Trots en spelare mindre på isen var det jämna första minuter som spelades, där Jesper Broeng var nära att spela in hemmalagets andra mål.

Närmare fem minuter in i perioden fick Lindlöven en chans på mål i sitt första powerplay-spel för matchen. Med ett skott från kanten tog sig pucken förbi målvakten och snurrade runt mellan de övre stolparna, vilket räckte för att domaren skulle blåsa av matchtiden och ge målet till Lindlöven.

Diskussioner mellan domarna uppstod direkt efter ”målet” där även bortaspelarna hade frågor gällande bedömningen. Diskussionen höll sig inte länge där huvuddomaren snabbt avvisade målet, vilket ändrade ställningen tillbaka till 1-1.

Minuten efter det avvisade målet fick Malung tag i pucken. Med en bortaspelare helt ensam på isen mot hemmamålet tog hemmamålvakten Lucas Jägbring saken i egna händer och slängde sig mot pucken för en tidig räddning.
Bortaspelaren lyckades däremot att stjäla tillbaka pucken och trots ett försök av Joakim Lilliehöök att blockera målet, kunde inte hemmalaget försvara målet vilket slutade med ett enklare mål för Malung.

Med två utvisade bortaspelare mot periodens slut fick Lindlöven fina chanser till målgörande. Flera skott kom från hemmalaget som trots ett ”fem mot tre-spel” fick svårt att få in skotten i målburen, sju skott gjordes under de två utvisade minuterna där samtliga skott antingen gick förbi målet eller räddades av målvakten.

Väl inför den sista perioden klev Lindlöven in på isen i ett tufft underläge, något som utökades efter tio minuter efter ett passningsspel mellan bortaspelarna som senare ledde till mål.

En revansch var nära att uppstå för hemmalaget genom Simon Brännvall som var nära att peta in 2-3 vid bortamålet, men kunde inte få in pucken hela vägen.

Trots en avslutande time-out för hemmalaget med 30 sekunder kvar av matchen som avslutades genom ett slagsmål mellan en bortaspelare och hemmalagets Jesper Alasaari.

Resultat Lindlöven-Malungs IF
Slutresultat: 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
Publik: 122 personer via HockeyEttans sändning

Målgörare:
1-1 Max Lalander (Anton Widmark, Jesper Alasaari)

Läget i tabellen: Grums segrade under kvällen mot Kumla och spelade således in tre nya poäng, något som placerar värmlänningarna som ny tabelletta med 8 poäng.
Lindlöven innehar även dem åtta poäng men ligger efter i tabellen på grund av sämre målskillnad, där Grums har +3 medan Lindlöven innehar -1.
Malung placeras trea efter onsdagens seger med 6 poäng medan nästkommande motståndare Linden placeras jumbo med 3 poäng.

Nästa match: Fredag den 15:e januari vs Eskilstuna Linden i Smehallen med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 13 januari 2021 klockan 21:48

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Egenproducerad glass är den stora nyheten som man hoppas kunna lansera inom kort. Foto: Privat

Kylig delikatess blir het nyhet när 37:an lanserar egen glass

Sedan 37:an slog upp portarna till sina nyrenoverade och större lokaler i början av året har man bjudit på en rad olika nyheter. Inom kort hoppas man kunna lansera den senaste och kanske största av dem, nämligen sin alldeles egenproducerade glass.
– Det här är en chansning så klart, folk är vana vid att se 37:an på ett visst sätt, men vi hoppas att det blir succé, berättar Julia Ekmark.

13 april 2021 klockan 13:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Foto: Fredrik Norman

Nära en miljon skall få fler att lockas till Bergslagen

Nu skall turismen i Bergslagen stärkas. För ändamålet har Destination Bergslagen beviljats strax under en miljon kronor.
– Vi är övertygade att Bergslagen kan utvecklas till en Sveriges främsta turistdestinationer, säger Håkan Ceder, verksamhetsansvarig för Destination Bergslagen och ansvarig för projektet som nu skall göra norra länsdelen mer attraktiv för turister.

13 april 2021 klockan 09:11 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Nära 12 000 doser vaccin till regionen under vecka 15

Under vecka 15 vaccinerar Region Örebro län med totalt 11 700 doser vaccin. Vaccinet ges både till dem ...

Två åldringsbrott utreds: Fem personer greps misstänkta för grov stöld

Polisen utreder nu två fall av stölder som har drabbat äldre personer i deras bost...

Frövifors Pappersbruksmuseum utsett till Årets Arbetslivsmuseum

Frövifors Pappersbruksmuseum tilldelades under fredagen den ärofyllda utmräkelsen Årets ...

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kassörska bad tobakskund om legitimation – blev hotad

Polisen har upprättat en anmälan om olaga hot riktat mot en kvinna som arbetar i en livsmedelsaffär i centrala Lindesberg. Enligt polisuppgift skall kvinnan ha blivit hotad då hon bad om att få se legitimation av en yngre kille som ville handla tobaksvaror.

9 april 2021 klockan 10:21 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Bild från Region Örebro län

Minskning i antal fall men fortsatt allvarligt läge

Efter förra veckans rekordhöga notering av antalet bekräftade covidfall i kommunen, ser läget för tillfället betydligt bättre ut. Från 128 sjukdomsfall under vecka 13 till 70 fall under de senaste 7 dagarna. Dock är läget fortfarande allvarligt, och belastningen inom sjukvården är fortsatt hög.

8 april 2021 klockan 14:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Ingen oro för extrem vårflod i dagsläget
Med våren kommer oro för vissa som bor i närheten av sjöar och vattendrag. En extrem vårflod med höga flöden kan orsaka stora skador på ...
7 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Påskpyntade rondeller utsattes för sabotage: ”Jättetråkigt”
De fyra påskkärringarna, som hade placerats i rondellen vid Lidl, överlevde inte påskhelgen. Redan på Långfredagen upptäcktes ett första ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Kastade molotovcocktail mot bil – polisen jagade bilbrännare i natt
Natten till tisdag jagade polisen en bilbrännare i Storå. Vittnen har berättat hur en ensam gärningsperson sågs kasta vad som liknade en så ...
6 april 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivfoto: Fredrik Norman

Glad Påsk!

LindeNytts redaktion önskar alla läsare och annonsörer en riktigt Glad Påsk!
//Red.

3 april 2021 klockan 09:10 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

bildspel Påskäggsjakten är avslutad – här är vinnarna

Det var ett rekordstort deltagande i LindeNytts påskäggsjakt i år, vilket är otroligt roligt! ...

Rekordnotering i antal covidfall: 128 på en vecka

Smittspridningen är uppe på en rekordhög nivå i Lindesbergs kommun, hela 128 bekräftade fall av covid-19 ...

SPF-Seniorerna i norra länsdelen värnar om Lindesbergs lasarett

INSÄNDARE/DEBATT: Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-...

Annons


Den vinnande bilden i LindeNytts fototävling! Foto: Ylva Björk

bildspel Fototävlingen avgjord – bildkavalkad

Totalt 20 bidrag, alla med härliga och roliga tolkningar av temat vår/påsk, kom in till LindeNytts fototävling. Juryn har överlagt, röstat och överlagt igen, och en vinnare är nu utsedd.

1 april 2021 klockan 13:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Två kvinnor misshandlades – varav en grovt: ”Har använts ett tillhygge”

Tre personer greps på tisdagskvällen misstänkta för misshandel, ...

Sjätteklassare undervisas på distans på grund av ökad sjukfrånvaro hos personalen

De två sista dagarna innan påsklovet, 31 mars och 1 april, kommer ...

Smittskyddsläkaren rekommenderar munskydd i affärer och kollektivtrafiken

PRESSMEDDELANDE: Smittskyddsläkaren i Region Örebro län har beslutat att införa ...

Brandkåren ryckte ut och räddade nödställd katt

Nerikes Brandkår fick under måndagseftermiddagen rycka ut på ett något ovanligt larm i Guldsmedshyttan, d...

På måndagsmorgonen landade ett gäng påskkärringar i rondellen vid Lidl. Foto: Camilla Lagerman

Påskkärringarna har landat i centrala Lindesberg: ”Kul grej”

Med mycket enkla medel har personalen på Samhällsbyggnad Bergslagens avdelning gata, park och idrott satt sin påskprägel på två av Lindesbergs cirkulationsplatser. Tidigt på måndagsmorgonen skred man till verket och placerade ut skapelserna för allmän beskådan.
– Vi tyckte det kunde vara en kul grej att göra något inför påsken, säger Monica Iwarsson Lindh, enhetschef för Park- och idrottsverksamhet.

29 mars 2021 klockan 10:31 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Vi vill ha kvar kirurgakuten på Lindesbergs lasarett nattetid!
INSÄNDARE: En söndagskväll för inte så länge sedan drabbades jag (Linda) av ett njurstensanfall. Ni som varit med om det vet hur fruktansvärt ...
29 mars 2021 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Vackra Astrid utsedd till Årets Pelargon
Varje år utser branschorganisationen Blomsterfrämjandet Årets Pelargon, och i år går utmärkelsen till zonalpelargonen Astrid. Marco Åkesson p...
26 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Polisen inleder dialog med medborgarna för att kartlägga brottsligheten
Nu inleder polisen en digital medborgardialog i syfte att prioritera de brott som upplevs som mest angelägna att stävja där den enskilde ...
26 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-26

2021-03-25

2021-03-25

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-24

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-23

2021-03-22

2021-03-22

2021-03-21

2021-03-19

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-04-14 00:20