Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under fredagen i ett bortamöte mot Eskilstuna Linden, laget som slutade som tabelljumbo när HockeyEttan tog sitt slut. En ny nollpoängare gör nu att Lindlöven tidigt halkar efter i jakten om kvalplatsen till Allsvenskan.

Det blev en tuff vecka för Lindlöven. Under onsdagens hemmamatch blev det förlust mot gästande Malung och när fredagens match spelades i Eskilstuna, blev det på nytt förlust.
Denna gång mot Linden, laget som slutade jumbo i HockeyEttans slutställning.

Det blev lite som en repris för Lindlöven, som även under onsdagens hemmamatch såg ut att ha kontroll av matchen i ett tidigt skede. Även denna match bjöds Lindlöven på många lägen där skottantalet höll sig till 34 skott på mål där enbart 2 tog sig in i målet, samtidigt som Linden fick med sig 21 skott.

Efter en mållös period lyckades Lindlöven att spela in två snabba mål inom den andra periodens tio minuter och pressade således hemmalaget Linden som dessutom valde att spela utan målvakt i periodens tolfte minut.

Matchavgörandet kom i den tredje perioden där Lindlöven gav motståndarlaget hela tre chanser till spel i powerplay. Väl där kunde Linden spela in det avgörande 3-2-målet i sitt sista powerplay-spel.

Vägen för Vårserien är lång men efter två förluster på tre matcher placerar sig nu Lindlöven ruggigt nära det negativa kvalstrecket, där fyra lag måste kvala för att behålla sina platser i nästa säsongs HockeyEtta.

Matchreferat: ”Lyckades att spela in två mål på en minut”
Det blev en stökig inledning där man redan efter periodens första minut fick ta del av hårda slag mellan två spelare. Båda lagen fick genom detta varsin utvisad spelare under ett tidigt skede i matchen, där Lindlöven fick spela två tidiga minuter utan Joakim Lilliehöök på isen.

Med två fulltaliga lag på isen verkade Lindlöven dra den största fördelen och fick iväg hela tolv skott mål motståndarmålet, medan Linden fick med sig sju skott.

”Löven” fick även den bästa avslutningen av perioden efter en utvisning på en Linden-spelare med närmare fyra minuter innan periodens slut. Skotten kom men målen lös med sin frånvaro och när lagen klev av isen, var det med siffrorna 0-0.

Målen var däremot inte långt borta. Bara 44 sekunder in i den andra perioden lyckades Lindens skytt Hugo Ollila spela in matchens första mål och således ta ledningen till hemmalaget.

Lindlöven var inte långt borta och fick med sig fina skott mot motståndarmålet. Genom Christoffer Anrén och Carl Sjöberg lyckades ”Löven” att spela in två mål på en minut och ändrade således siffrorna till 1-2 när halva perioden återstod.

Med ett underläge för hemmalaget Linden valde man att ta ut målvakten från isen, för att således få ut en extra utespelare som kan öka deras chans till en kvittering innan periodens slut.

Målen uteblev, istället fick Linden med sig ett spel i powerplay där Anton Toolanen utvisades för tripping. Med Linden i numerärt övertag fick målvakten komma tillbaka in på isen, bara minuten efter sitt powerplay-spel kom även målet från Lindens sida som kvitterade poängställningen, lagom till matchens sista period.

Trots två jämna perioder blev den sista ett stort avgörande. Lindlöven fick en tråkig inledning och inledde direkt med två raka utvisningar vilket gav Linden tidiga chanser för eventuella mål.

Målen uteblev och bara kort därefter fick Lindlöven chans i powerplay men även där förblev ställningen oförändrad.

Med bara tre minuter kvar kom ett avgörande. Lindlövens nyinlånade spelare Wilson Johansson åkte på en sen utvisning för hakning vilket gav Linden en sista chans för målgörande. Linden tog vara på chansen och åter genom Hugo Ollila kunde hemmalaget ändra ställningen till 3-2.

Time-outen kom från Lindlövens sida som med minuten kvar tog ut målvakt Lucas Jägbring, i hopp att kunna förlänga matchen och säkra en poäng. Linden lyckades försvara sitt mål och trots ett numerärt övertag för Lindlöven inom den sista minuten, så blev det hemmaseger för Linden.

Resultat Eskilstuna Linden-Lindlöven
Slutresultat: 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
Publik: –

Målgörare:
1-1 Christoffer Anrén (Anton Widmark, Jesper Alasaari)
1-2 Carl Sjöberg (Anton Karlsson, Simon Brännvall)

Läget i tabellen: Med en ny plump i protokollet placeras den tidigare tabellettan som delad tvåa med Kumla, båda med 8 poäng och -2 i målskillnad. Bara två poäng under Lindlöven hittas Malung som innehar den första platsen under det negativa kvalstrecket, en placering som alla lag satsar för att undvika.
Grums har laddat stort i Vårserien och tar över positionen som ny tabelletta som obesegrade på tre matcher, medan Surahammar placeras sist med 4 poäng med en färsk seger mot Köping bakom sig.

Nästa match: Onsdag den 20:e januari vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 15 januari 2021 klockan 21:36

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons


Arkivbild Foto: Hasse Persson

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till tabellen så placerar man sig ruggigt nära tabellettan, samtidigt som man har eliminerat alla risker med en placering för återkval.

5 mars 2021 klockan 22:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Klart med försäljning av Kristinaskolan – byggs om till bostäder

Det kommunala fastighetsbolaget FALAB, Fastigheter i Linde AB, har i veckan ö...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Stor polisinsats sedan allmänheten larmat om beväpnad man i samhället

Vid lunchtid på fredagen hade polisen en större insats i Storå med anledning av ...

Osman och Dalal Agrali välkomnar sina första matgäster under fredagen. Foto: Camilla Lagerman

Välkänd krögare återvänder till Lindesberg med ny restaurang

Osman Agrali är ett välkänt ansikte bland Lindesbergs restaurangbesökare. Genom åren har han drivit klassiska Pub 2000, Gencos och Restaurang Jalla Jalla. Efter att den sistnämnda stängde för gott i september 2017 arbetade han en period i Nora på Maria Langs Krog, men längtan efter Lindesberg och sina kunder blev för stor, och under fredagen öppnar hans nya restaurang Steak & Burgers i Bellas gamla lokal på Bytesgatan.

5 mars 2021 klockan 09:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande
Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av ...
4 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven
Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, d...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande
Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphämtningar gjordes ...
3 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

I förra veckan spärrades polishuset av sedan en väska med ett misstänkt farligt föremål i hade hittats. Foto: Camilla Lagerman

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård – i vilken man hittade ett misstänkt farligt föremål: en påse innehållande ett pulver som ej kunde identifieras på plats. Polishuset och delar av kvarteret spärrades av i väntan på att föremålet skulle tas om hand och förvaras på ett säkert sätt i väntan på att Nationella Bombskyddet hämtade föremålet och tog med det för analys. Nu har beskedet kommit – att det rörde sig om ett helt ofarligt vällingpulver.
– Ärendet kommer nu att läggas ner och den person som tidigare misstänktes för brott är inte längre misstänkt, uppger förundersökningsledare vid Örebropolisen som handlägger ärendet.

3 mars 2021 klockan 13:37 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet

Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- ...

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”

Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör...

Annons


Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma ...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan ...

Polishuset spärrades av på fredagsmorgonen sedan ett misstänkt farligt föremål upptäckts. Foto: Camilla Lagerman

Misstänkt farligt föremål vid polishuset – man gripen misstänkt för blåljussabotage

UPPDATERAD. Polishuset och delar av kvarteret spärrades på fredagsmorgonen av för allmänheten sedan man hittat ett misstänkt farligt föremål placerat vid polisstationen i Lindesberg. En person, en man i 60-årsåldern, är gripen misstänkt för blåljussabotage i samband med detta.
– Mannen greps i anslutning till platsen, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

26 februari 2021 klockan 09:00 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb
Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan unga få pröva på att driva eget fö...
25 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin
Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-19. Av totalt knappt 7 000 analyserade prover förra veckan var ...
24 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-23

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-03-07 03:20