Arkivfoto Foto: Hasse Persson

Tung förlust för gästande Lindlöven

Lindlöven är tre matcher in i Vårserien och placerar sig redan farligt i tabellen. Seriens andra förlust kom under fredagen i ett bortamöte mot Eskilstuna Linden, laget som slutade som tabelljumbo när HockeyEttan tog sitt slut. En ny nollpoängare gör nu att Lindlöven tidigt halkar efter i jakten om kvalplatsen till Allsvenskan.

Det blev en tuff vecka för Lindlöven. Under onsdagens hemmamatch blev det förlust mot gästande Malung och när fredagens match spelades i Eskilstuna, blev det på nytt förlust.
Denna gång mot Linden, laget som slutade jumbo i HockeyEttans slutställning.

Det blev lite som en repris för Lindlöven, som även under onsdagens hemmamatch såg ut att ha kontroll av matchen i ett tidigt skede. Även denna match bjöds Lindlöven på många lägen där skottantalet höll sig till 34 skott på mål där enbart 2 tog sig in i målet, samtidigt som Linden fick med sig 21 skott.

Efter en mållös period lyckades Lindlöven att spela in två snabba mål inom den andra periodens tio minuter och pressade således hemmalaget Linden som dessutom valde att spela utan målvakt i periodens tolfte minut.

Matchavgörandet kom i den tredje perioden där Lindlöven gav motståndarlaget hela tre chanser till spel i powerplay. Väl där kunde Linden spela in det avgörande 3-2-målet i sitt sista powerplay-spel.

Vägen för Vårserien är lång men efter två förluster på tre matcher placerar sig nu Lindlöven ruggigt nära det negativa kvalstrecket, där fyra lag måste kvala för att behålla sina platser i nästa säsongs HockeyEtta.

Matchreferat: ”Lyckades att spela in två mål på en minut”
Det blev en stökig inledning där man redan efter periodens första minut fick ta del av hårda slag mellan två spelare. Båda lagen fick genom detta varsin utvisad spelare under ett tidigt skede i matchen, där Lindlöven fick spela två tidiga minuter utan Joakim Lilliehöök på isen.

Med två fulltaliga lag på isen verkade Lindlöven dra den största fördelen och fick iväg hela tolv skott mål motståndarmålet, medan Linden fick med sig sju skott.

”Löven” fick även den bästa avslutningen av perioden efter en utvisning på en Linden-spelare med närmare fyra minuter innan periodens slut. Skotten kom men målen lös med sin frånvaro och när lagen klev av isen, var det med siffrorna 0-0.

Målen var däremot inte långt borta. Bara 44 sekunder in i den andra perioden lyckades Lindens skytt Hugo Ollila spela in matchens första mål och således ta ledningen till hemmalaget.

Lindlöven var inte långt borta och fick med sig fina skott mot motståndarmålet. Genom Christoffer Anrén och Carl Sjöberg lyckades ”Löven” att spela in två mål på en minut och ändrade således siffrorna till 1-2 när halva perioden återstod.

Med ett underläge för hemmalaget Linden valde man att ta ut målvakten från isen, för att således få ut en extra utespelare som kan öka deras chans till en kvittering innan periodens slut.

Målen uteblev, istället fick Linden med sig ett spel i powerplay där Anton Toolanen utvisades för tripping. Med Linden i numerärt övertag fick målvakten komma tillbaka in på isen, bara minuten efter sitt powerplay-spel kom även målet från Lindens sida som kvitterade poängställningen, lagom till matchens sista period.

Trots två jämna perioder blev den sista ett stort avgörande. Lindlöven fick en tråkig inledning och inledde direkt med två raka utvisningar vilket gav Linden tidiga chanser för eventuella mål.

Målen uteblev och bara kort därefter fick Lindlöven chans i powerplay men även där förblev ställningen oförändrad.

Med bara tre minuter kvar kom ett avgörande. Lindlövens nyinlånade spelare Wilson Johansson åkte på en sen utvisning för hakning vilket gav Linden en sista chans för målgörande. Linden tog vara på chansen och åter genom Hugo Ollila kunde hemmalaget ändra ställningen till 3-2.

Time-outen kom från Lindlövens sida som med minuten kvar tog ut målvakt Lucas Jägbring, i hopp att kunna förlänga matchen och säkra en poäng. Linden lyckades försvara sitt mål och trots ett numerärt övertag för Lindlöven inom den sista minuten, så blev det hemmaseger för Linden.

Resultat Eskilstuna Linden-Lindlöven
Slutresultat: 3-2 (0-0, 2-2, 1-0)
Publik: –

Målgörare:
1-1 Christoffer Anrén (Anton Widmark, Jesper Alasaari)
1-2 Carl Sjöberg (Anton Karlsson, Simon Brännvall)

Läget i tabellen: Med en ny plump i protokollet placeras den tidigare tabellettan som delad tvåa med Kumla, båda med 8 poäng och -2 i målskillnad. Bara två poäng under Lindlöven hittas Malung som innehar den första platsen under det negativa kvalstrecket, en placering som alla lag satsar för att undvika.
Grums har laddat stort i Vårserien och tar över positionen som ny tabelletta som obesegrade på tre matcher, medan Surahammar placeras sist med 4 poäng med en färsk seger mot Köping bakom sig.

Nästa match: Onsdag den 20:e januari vs Grums IK i Lindehov med nedsläpp kl. 19.00

Publicerad 15 januari 2021 klockan 21:36

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Polisen i Lindesberg

Ruttet hö dumpat utanför kommunhuset

UPPDATERAD. Natten till tisdag har någon eller några dumpat stora mängder med ruttet hö utanför kommunhuset i Lindesberg. Vem eller vilka som ligger bakom detta är just nu okänt. Enligt polisen rör det sig om totalt 15 rundbalar hö. Detta skall dock inte ha varit den enda platsen som utsattes under natten.
– Det har dumpats ungefär samma mängd på en plats till, säger Jan Gustafsson, arbetsledare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

15 juni 2021 klockan 09:09 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

13 augusti 2022 är det äntligen dags. Foto: Pressbild

Ulf Lundell till Lindesberg nästa sommar

29 augusti 2020 skulle legendaren Ulf Lundell ha avslutat sin sommarturné i Lindesberg Arena, något som både arrangörer och publik såg fram emot. Sedan kom coronapandemin och alla evenemang tvingades ställas in. Men nu blickar man framåt, mot den 13 augusti 2022 närmare bestämt, då Ulf Lundell gör sitt efterlängtade turnéstopp i Lindesberg.

15 juni 2021 klockan 10:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

Källgården fick efterlängtad grill av Lions

Under måndagseftermiddagen fick äldreboendet Källgården i Lindesberg besök av Lions president Bengt-Göran ...

Politikerna backar ytterligare: Erbjudandet om 10 månaders visstidsanställning kvarstår

Löftet från Lindesbergs kommun om 10 månaders visstidsanställning ...

Foto: Camilla Lagerman

20 000 vaccindoser till regionen under veckan

Under vecka 24 vaccinerar Region Örebro län med totalt 20 000 doser vaccin. Nu pågår vaccination i fas fyra, där det just nu är personer födda 1981 eller tidigare som ska boka tid för vaccination.

14 juni 2021 klockan 11:18 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Bengt Storbacka om Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut

PRESSMEDDELANDE: Regionens Hälso- och sjukvårdsnämnd har beslutat följande angående nattakuten i Lindesberg:
Att uppdra till hälso- och sjukvårdsdirektören att återkomma till hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i augusti med förslag på åtgärder och utvecklingsarbete för att förbättra invånarnas tillgänglighet till vård nattetid på Lindesbergs lasarett.

14 juni 2021 klockan 09:31 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Sista skolavslutningarna för Kristinaskolan och Stadsskogsskolan
Under fredagen sprang de allra sista eleverna ut på sommarlov från Kristinaskolan och Stadsskogsskolan. Till hösten väntar nya skolor för ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Bildextra: Studenternas utspring
Trots hårda pandemirestriktioner lyckades Lindeskolans personal arrangera ett studentfirande som var så nära det normala som man kan komma. Under ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Gamla elever tillbaka i skolan – för sista gången
I en 110 år gammal skola kan man bara tänka sig vilka historier som finns att berätta om människorna som vistats innanför väggarna. Några av ...
11 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Majoriteten i regionen kör över folkviljan i norr, menar Miljöpartiets Monika Aune. Foto: Camilla Lagerman

Trots protesterna: Inget återöppnande av primärjouren på Lindesbergs lasarett

Under torsdagen presenterade Hälso- och sjukvårdsnämnden sin utvärdering om vilka konsekvenser neddragningen vid akutmottagningen i Lindesberg har medfört. Enligt rapporten har majoriteten uppnått sitt mål att för att kunna erbjuda mer vård under dagtid och för att reducera verksamhetens kostnader. Nämnden beslutade därmed att regionen behåller en neddragen nattakut i Lindesberg.
– Hela detta ärende är misskött från början till slut. Beslutet om neddragningen togs förra året utan att alla relevanta underlag presenterades för oss politiker. Dessutom har regionen helt misslyckats med att bevisa varför neddragningen skulle göras och hur den gynnar befolkningen i norra länet, säger Monika Aune, Miljöpartiets representant i Hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

10 juni 2021 klockan 12:40 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Nedanför kraftstationen börjar ädelfisket och sträcker sig ner genom golfbanan. Foto: Stefan Nordqvist, Harrkungens Fiske.

Fiskets Dag flyttar till Dalkarlshyttan – störande vattenskotrar huvudorsak

På lördag arrangeras det traditionella Fiskets Dag i Lindesberg, men det kommer inte att hållas vid Lindessjön som traditionen gjort gällande i många, många år. Istället kommer fisken att sättas ut i ån nere i Dalkarlshyttan.
– Huvudorsaken är att det på sjön förekommer vattenskotrar som stör fisket och fiskeupplevelsen, säger Kurt Ahlström, ordförande för Lindessjöns Fiskevårdsområdesförening, som är huvudarrangör i samarbete med Lindesbergs kommun.

10 juni 2021 klockan 11:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart premiär för Dystopia – skräckserien som spelades in i Lindesberg

Under sommaren 2020 spelades Viaplays kommande skräckserie, Dystopia, in på ...

Räkna om och räkna rätt, Karin (S)undin!

INSÄNDARE/DEBATT: Ingen besparing uppnådd genom indragen primärjour på Akuten, Lindesberg! Indragen primärjour ...

Efter succén – flytande konsert med Martin Almgren även i år

Det blir en efterlängtad repris av förra årets stora folkfest, den flytande konserten ...

Annons

Genrebild. Foto: Fredrik Norman

Kvinna rånad vid bankomat: ”Gärningsmannen försvann på cykel”

En kvinna i 45-årsåldern blev på måndagskvällen rånad av en ensam gärningsman i anslutning till bankomaten vid Bergslagens Sparbank i centrala Lindesberg. Enligt polisen kom rånaren över en summa pengar och försvann sedan från platsen på en cykel.
– Gärningsmannen försvann i riktning mot Strandpromenaden och en patrull skickades ut för att söka efter den här mannen, men ingen misstänkt är ännu gripen eller identifierad, uppger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

8 juni 2021 klockan 09:18 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Efter brutna löftet om anställning – nu backar politikerna

"Med en examen från barn- och fritidsprogrammet erbjuds du en visstidsanställning på 10 må...

Kvinna slagen i ansiktet med tillhygge: ”Sambon misstänkt för grov misshandel”

En man misstänks ha misshandlat sin sambo med ett tillhygge under ...

Årets stipendiater och pristagare utsedda

De årliga utmärkelserna Byggnadspriset, Kulturstipendiet och Föreningsledarstipendiet har delats ut. På grund av ...

Låt skolavslutningen bli ett härligt minne – Inte något du helst vill glömma

INSÄNDARE/DEBATT: Vi, landshövding Maria Larsson, chefen för polisområ...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

bildspel Ögonblick från studentbalen 2021

Vad är väl en studentbal i coronatider? Den kan vara dötrist, långtråkig och alldeles, alldeles underbar! Något annat ä...

Foto: Timmy Lundegård

Lindqvist & Son Glasmästeri blir Glaskedjan

Precis innan årsskiftet blev det klart att Lindqvist & Son Glasmästeri kommer att bli en, av de över 80 glasmästerier inom branschens största kedja, Glaskedjan. Logotypen kommer att ändras, annars kommer allt att vara sig likt för det klassiska företaget som har funnits med sedan 1940-talet.
– Jag tycker att det känns väldigt positivt, säger Urban Lindqvist.

4 juni 2021 klockan 12:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Stort polispådrag i centrala Lindesberg efter larm om beväpnad man
UPPDATERAD KL. 19.42. Under torsdagseftermiddagen fick polisen in flera samtal från personer i centrala Lindesberg, som uppgav att en beväpnad man ...
3 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Upplagt för solig loppisfest i Gusselby på nationaldagen
Med start klockan 11.00 på nationaldagen bjuder Gusselby Hembygdsförening in till byaloppis i Gusselby. Ett 15-tal olika säljare kommer finnas på ...
3 juni 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

KD vill se fler båtplatser och gästbryggor i ”sjöstaden”
Lindesberg skulle bättre leva upp till epitetet sjöstaden om möjligheterna att ha båt i sjön blir bättre än vad som är fallet idag. Detta ...
3 juni 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-06-03

2021-06-02

2021-06-02

2021-06-01

2021-06-01

2021-06-01

2021-05-31

2021-05-31

2021-05-29

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-28

2021-05-27

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2021-06-15 11:08