LIF Lindesberg tog en seger mot Svenska Mästaren Ystads IF. Foto: Hasse Persson.

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen. Ett roligt besök där många nog redan på förhand, trodde att Division 1-laget LIF Lindesberg skulle få svårt att hänga med. Så blev det däremot inte. Efter en otrolig andra halvlek så slutade matchen med uddamålsseger till hemmalaget!

De svenska mästarna, Ystads IF, gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen för en match inom Svenska Cupen, där de lottades att få möta Division 1-laget LIF Lindesberg.

Även om en seger inte kändes som en solklar möjlighet på förhand, så hade LIFs nya tränare, Joakim Bååk, förhoppningar om att få jämföra sig mot de bästa.

– Som jag uttryckte tidigare så måste vi göra en supermatch om vi ska kunna ge oss på de bästa. Samtidigt så känner jag att det finns mycket i laget. Jag har sett under flera år att det finns mycket kvalitet i laget som, av olika anledningar, inte har kommit fram på planen.

Förhoppningarna om den dolda kvaliteten visade sig dessutom inte vara någon större bluff, då LIF slog till med en storskräll. Även om Division 1-lag får ett mindre handikapp i Svenska Cupen i form av så kallat shoot-outs, sex straffskott innan matchen börjar, så var Ystads energi svåra att stå emot under de första minuterna.

Foto: Hasse Persson

Trots att LIF fick börja matchen med 5-0, så tog det åtta minuter för Ystad att kvittera ställningen till 7-7. Tio minuter in i halvleken började LIF Lindesberg komma in i tempot och höll sig bara ett mål bakom de svenska mästarna, när halvleksvilan skulle påbörjas.

Med spelarna tillbaka på planen så hade LIF lagt in en ny växel. Ystad fick aldrig någon riktig ledning, istället fick bortalaget en tvåmålsledning som störst som snabbt hämtades in av hemmalaget. Att hemmamålvakten Simon Ongeri var omutlig i målet, gjorde inte heller saken enklare för SM-gästerna.

Närmare fem minuter kvar av matchen så var det LIF som höll en tvåmålsledning, som hemmalaget höll hårt om. Ystad fick till ett mål som ändrade ställningen till 30-29, men med ett bra bakåtspel från hemmalaget så kunde Ystad aldrig avgöra.

LIF Lindesberg inleder således försäsongen med att besegra SM-vinnarna Ystads IF på hemmaplan.

– Vi kommer från kämpiga år på planen så den här segern kändes viktig för oss. Vi är väldigt glada, en del i laget gav uttryck som ”vad hände precis?”, så när vi gör något som är så här bra, då ska vi också få fira. Jag är absolut stolt över grabbarna, de är rent av sagt fördjävligt fina när de lägger ner det hårda jobbet som krävs, säger Joakim Bååk.

Foto: Hasse Persson

”De spelade en division som vi inte har ställt oss med”
Matchen mot Ystad under onsdagen var LIF Lindesberg andra match under försäsongen, där laget innan dess har med sig en seger från en träningsmatch mot VästeråsIrsta. Onsdagens match var därmed säsongens första tävlingsmatch, där man står som segrare mot landets bästa lag.

– Man ska däremot också vara medveten om att vi inleder matchen med 5-0 efter shoot-outs. Det är bara en match och även om Ystad kanske inte gör någon toppmatch, så går vi ut och gör en otrolig andra halvlek. Det såg riktigt bra ut och det var det vi ville se. Vi har egentligen inte mer än att fått en bra start på säsongen.

Tobias Varvne blev bästa målskytten i hemmalaget med nio mål. Foto: Hasse Persson

Även om den andra halvleken blev ett stort avgörande för matchen, så blev inte matchens inledning som man hade hoppats. Trots 5-0 innan matchstart, så tog det över fjorton minuter innan de fem målen hade fördubblats.

– Vi håller inte riktigt ramarna som vi har satt. Ystad kommer in med mycket energi och fullkomligt kör över oss, under de första tio minuterna. Det tog tid innan vi kunde vänja oss med deras tempo och fenomenala bollsläpp, de spelade en division som vi inte har ställt oss med.

– När de kvitterade efter åtta minuter så var det som att det stod 0-0 på tavlan och vi kände att vi kunde börja spela. Vi jobbar oss in och får träff på deras skyttar, samtidigt som Simon Ongeri är fantastisk i målet. Vi håller oss hyfsat genom hela matchen med det vi ska jobba med.

Uppvisningen på LIF Lindesbergs egentliga kvalitet kom däremot under den andra halvleken.

– Vi byter inte bara mål med motståndaren, vi får betalt för varje mål som vi göra, samtidigt som det otroliga försvars- och målvaktsspelet kommer från våra grunder där vi måste vara stabila. Samtliga jobbar fint och hittar intensitetsnivån i spelet. Vi hittar våra zoner och Simon hjälper till mycket i målet.

Simon Ongeri blev Matchens Lirare. Foto: Hasse Persson.

Simon Ongeri blev även Matchens Lirare för sina stora insatser i mål. Även om Joakim själv skulle fått svårt att välja en spelare för priset, så är han nöjd att ha onsdagens stora målskytt, Tobias Varvne, i laget.

– Det är flera spelare som ska lyftas, men det är klart att Varvne känns viktig för laget. Han sprider ett lugn i gruppen och har en rutin som sprider sig i laget. Han är ovärderlig för oss.

Resultat LIF Lindesberg-Ystads IF (Svenska Cupen)
Slutresultat: 30-29 (16-17)
Publik: 384 personer

Målgörare: Tobias Varvne (9), Joel Karlström (5), Thomas Einarsson (3), Asso Eliassi (2), Jesper Gyllby (2), Oskar Cosmo (2), Emil Pettersson (2), Herman Bosson (2), Hampus Högberg (1), Fredrik Karlsson (1), Anton Flood (1),

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Publicerad 11 augusti 2022 klockan 10:34

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

En villa utanför Vedevåg totalförstördes i en brand på lördagen. Foto: Camilla Lagerman

Villa i lågor utanför Vedevåg: ”Fullt utvecklad brand”

UPPDATERAD. En villa i området Högstaboda, strax utanför Vedevåg, har totalförstörts i en brand. Larmet inkom vid 16-tiden på lördagen.
– Det handlar om en fullt utvecklad brand och man kommer låta villan brinna ner under kontrollerade former, uppger operatör vid SOS Alarm som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

24 september 2022 klockan 17:12 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Ester Klockars spanade in en häftig mössa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nypremiär för Lindemarken – i mindre format

Efter två års pandemiuppehåll var det under fredagen dags för Lindemarken att återigen se dagens ljus, den här gången på en helt ny plats, nämligen på Charlottenlunds Handelsområde. Årets upplaga blev en komprimerad version med ett 50-tal knallar, som sålde allt man kan tänkas behöva, och inte behöva, precis som det ska vara på en marknad.

23 september 2022 klockan 18:10 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Idag stod gräddkastning på schemat vid Brotorpsskolan

Det bjöds på feststämning och ett toppenväder på Brotorpsskolan i Lindesberg när den 21:a upplagan ...

Här fylls marknadsbussen med marknadsbesökare

Redan strax före klockan 10.00 körde Vasselhyttans Taxi & Buss det första busslasset med marknadsbesökare upp...

Nya band, unga stjärnor och liten Harmonikör för Världens Barn

Nu på söndag arrangeras en konsert i Lindeskolans aula till förmån för Världens Barn-...

Det bjöds på solsken och mängder av godsaker när äldreboendet arrangerade sin egen marknad. Foto: Jennie Einarsson

Härlig stämning när äldreboendets marknad arrangerades – igen

Efter förra årets succé, arrangerades på torsdagen äldreboendet Ågårdens egna marknad för andra gången. Denna gång bjöds det förutom allehanda godsaker även på ett alldeles strålande marknadsväder som lockade ut merparten av de boende.
– Vi har sett fram emot den här dagen hela året, det är jätteroligt, berättar Anna Gustafsson som är en av initiativtagarna till arrangemanget.

23 september 2022 klockan 08:13 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Arkivfoto: Camilla Lagerman

Stort intresse för helgens Linde Judo Open

På lördag arrangeras Linde Judo Open i Lindesberg arena, ett evenemang som lockar hundratals aktiva från både Sverige, Norge och Åland. Arrangerande hemmaklubben Frövi Judo ställer upp med hela 58 starter, från U11 ända upp till senior.
– Det ska bli jättehäftigt! Vi har hela tiden haft en målsättning att det här ska bli ett stort evenemang, och det känns som att vi är på rätt väg, säger Johan Orrbo.

22 september 2022 klockan 17:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Lions lyfter på hatten för Vasselhyttans initiativ
Tidigare i veckan kunde LindeNytt rapportera att det lokala företaget Vasselhyttans Taxi & Buss - i samarbete med LindeNytt - anordnar gratis ...
22 september 2022 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Elins engagemang för barn och ensamstående föräldrar är ingen lek
Som i så många andra hem började leksaksberget att växa hemma hos Elin Olofsson i Lindesberg. Hon bestämde sig då för att göra slag i saken ...
21 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

De bjuder på bussresan upp till Lindemarken
När det stod klart att Lindemarken skulle flyttas från centrala Lindesberg upp till Charlottenlunds Handelsområde så insåg det lokala företaget ...
20 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Adrian Andersson är starkast i Sverige. Foto: Torbjörn Mark

bildspel Adrian från Lindesberg är Sveriges starkaste man

Trots ett krossat finger och en spökande ryggskada lyckades Adrian Andersson från Lindesberg uppfylla sitt mål att ro hem segern i Sveriges Starkaste Man på hemmaplan.
– Det känns jätteroligt, grundplanen höll! Tanken om att vinna hade jag nästan lagt ner efter skadorna, men det gick, säger han till LindeNytt.

19 september 2022 klockan 16:48 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Granngårdens nya inneboende söker sin ägare. Foto: Granngården

Ännu en katt har flyttat in på Granngården – ägare eftersöks

I slutet av januari 2021 rapporterade LindeNytt om den lilla katten Lee, som bosatt sig på Granngårdens lager i Lindesberg. Nu har ännu en katt flyttat in hos företaget, som med hjälp av organisationen Hemlösa Tassar nu efterlyser dess ägare.
– Återigen är vi här, det är så otroligt märkligt att det händer på samma ställe igen, säger föreningens ordförande Melissa Andersson.

16 september 2022 klockan 11:17 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bjuder in samtliga partier till förhandlingsbordet – med undantag för SD

Efter att samtliga 17 distrikt i Lindesbergs kommun har blivit räknade, står ...

Sveriges Starkaste Man utses i Lindesberg

På lördag väntas en rejäl kraftmätning äga rum vid Lindesbergs Träningscenter, då finalen av Sveriges Starkaste...

Här byggs Nordens största solcellspark

På en åker i Vässlingby utanför Fellingsbro vid länsväg 249 är arbetet just nu i full gång med att uppföra ...

Annons

Metalbandet Sabaton gästar Lindesberg Arena i februari. Foto: Pressfoto.

Metalbandet Sabaton till Lindesberg i februari

Lördagen den 4 februari gästas Lindesberg Arena av det svenska metalbandet Sabaton. Falubandet, som bildades 1999, har genom åren turnerat flitigt världen över och stoppet i Lindesberg blir det femte på deras kommande Sverigeturné.
– Det är en jättefin arena och jag vill gärna göra mer konserter där, och då passade det väldigt bra med just Sabatonturnén. Vi gjorde den i Örebro senast och nu passade det bra att göra den i Lindesberg den här gången, säger arrangören Kimmo Kirvesmäki på Laweka Event.

14 september 2022 klockan 14:08 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Höga utställningspoäng på Fornaboda

För andra året i rad så arrangerade flera av Fornaboda Travbanas intresseföreningar en unghästutställning för ...

Felix lade tjänsterna på hyllan och satsade på märkessmycken istället

Den lilla tjänstebutiken Ararat i centrala Lindesberg, som tidigare erbjöd skrä...

Tivoliparkens nyplanterade träd utsatta för skadegörelse

Två av de nyplanterade träden i den så kallade Tivoliparken har utsatts för skadegörelse. Trä...

LindeNytts partiutfrågning – Sista Minuten

LindeNytts läsare har ställt sina hetaste valfrågor och politikerna har svarat. Inför söndagens val hoppas...

En stenkul dag utlovas i Stripa Gruva

På lördag erbjuds möjligheten att få kika närmare på mängder av mineraler och stenar i alla färger och former vid ...

Foto: Sami Rahkonen

Svar till Bengt Storbacka angående ekonomiskt stöd till Lions Club

INSÄNDARE/DEBATT: Att Lions Club ska ha fått bidrag av kommunen för bajamajor och el är helt felaktigt. Vi har fått stå för alla omkostnader själva. Däremot har vi fått betala 3000 kronor för att få arrangera en höstmarknad och det finns ett uppgjort avtal med kommunen. Lions Club är inte ett inkomstdrivande företag eller näringsidkare, vi sysslar med välgörenhet i alla dess former, mest inom kommunen men också internationellt.

8 september 2022 klockan 09:11 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Pilkrogs busslinje i farozonen: ”Vore ett dråpslag”
Besparingar inom kollektivtrafiken under 2021 resulterade i att linje 308 mellan Lindesbergs och Ljusnarsbergs kommuner upphörde och resenärer hä...
7 september 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Svar till Lions, Bodman, Detlofsson m.fl.
Kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka, svarar nu på en rad debattartiklar som har publicerats den senaste tiden.
6 september 2022 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Han blir ny VD för byggbolagen
Den 31 augusti tog Victor Jacobsson, blott 27 år gammal, ett rejält kliv upp på karriärstegen när han då tillträdde som ny VD för de tre ...
5 september 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-09-05

2022-09-04

2022-09-03

2022-09-02

2022-09-02

2022-09-01

2022-09-01

2022-08-31

2022-08-31

2022-08-31

2022-08-31

2022-08-30

2022-08-30

2022-08-29

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-09-26 01:00