LIF Lindesberg tog en seger mot Svenska Mästaren Ystads IF. Foto: Hasse Persson.

Uddamålseger mot Sveriges bästa lag!

Det färska SM-vinnande laget Ystads IF gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen, för en match inom Svenska Cupen. Ett roligt besök där många nog redan på förhand, trodde att Division 1-laget LIF Lindesberg skulle få svårt att hänga med. Så blev det däremot inte. Efter en otrolig andra halvlek så slutade matchen med uddamålsseger till hemmalaget!

De svenska mästarna, Ystads IF, gästade Lindesberg Arena under onsdagskvällen för en match inom Svenska Cupen, där de lottades att få möta Division 1-laget LIF Lindesberg.

Även om en seger inte kändes som en solklar möjlighet på förhand, så hade LIFs nya tränare, Joakim Bååk, förhoppningar om att få jämföra sig mot de bästa.

– Som jag uttryckte tidigare så måste vi göra en supermatch om vi ska kunna ge oss på de bästa. Samtidigt så känner jag att det finns mycket i laget. Jag har sett under flera år att det finns mycket kvalitet i laget som, av olika anledningar, inte har kommit fram på planen.

Förhoppningarna om den dolda kvaliteten visade sig dessutom inte vara någon större bluff, då LIF slog till med en storskräll. Även om Division 1-lag får ett mindre handikapp i Svenska Cupen i form av så kallat shoot-outs, sex straffskott innan matchen börjar, så var Ystads energi svåra att stå emot under de första minuterna.

Foto: Hasse Persson

Trots att LIF fick börja matchen med 5-0, så tog det åtta minuter för Ystad att kvittera ställningen till 7-7. Tio minuter in i halvleken började LIF Lindesberg komma in i tempot och höll sig bara ett mål bakom de svenska mästarna, när halvleksvilan skulle påbörjas.

Med spelarna tillbaka på planen så hade LIF lagt in en ny växel. Ystad fick aldrig någon riktig ledning, istället fick bortalaget en tvåmålsledning som störst som snabbt hämtades in av hemmalaget. Att hemmamålvakten Simon Ongeri var omutlig i målet, gjorde inte heller saken enklare för SM-gästerna.

Närmare fem minuter kvar av matchen så var det LIF som höll en tvåmålsledning, som hemmalaget höll hårt om. Ystad fick till ett mål som ändrade ställningen till 30-29, men med ett bra bakåtspel från hemmalaget så kunde Ystad aldrig avgöra.

LIF Lindesberg inleder således försäsongen med att besegra SM-vinnarna Ystads IF på hemmaplan.

– Vi kommer från kämpiga år på planen så den här segern kändes viktig för oss. Vi är väldigt glada, en del i laget gav uttryck som ”vad hände precis?”, så när vi gör något som är så här bra, då ska vi också få fira. Jag är absolut stolt över grabbarna, de är rent av sagt fördjävligt fina när de lägger ner det hårda jobbet som krävs, säger Joakim Bååk.

Foto: Hasse Persson

”De spelade en division som vi inte har ställt oss med”
Matchen mot Ystad under onsdagen var LIF Lindesberg andra match under försäsongen, där laget innan dess har med sig en seger från en träningsmatch mot VästeråsIrsta. Onsdagens match var därmed säsongens första tävlingsmatch, där man står som segrare mot landets bästa lag.

– Man ska däremot också vara medveten om att vi inleder matchen med 5-0 efter shoot-outs. Det är bara en match och även om Ystad kanske inte gör någon toppmatch, så går vi ut och gör en otrolig andra halvlek. Det såg riktigt bra ut och det var det vi ville se. Vi har egentligen inte mer än att fått en bra start på säsongen.

Tobias Varvne blev bästa målskytten i hemmalaget med nio mål. Foto: Hasse Persson

Även om den andra halvleken blev ett stort avgörande för matchen, så blev inte matchens inledning som man hade hoppats. Trots 5-0 innan matchstart, så tog det över fjorton minuter innan de fem målen hade fördubblats.

– Vi håller inte riktigt ramarna som vi har satt. Ystad kommer in med mycket energi och fullkomligt kör över oss, under de första tio minuterna. Det tog tid innan vi kunde vänja oss med deras tempo och fenomenala bollsläpp, de spelade en division som vi inte har ställt oss med.

– När de kvitterade efter åtta minuter så var det som att det stod 0-0 på tavlan och vi kände att vi kunde börja spela. Vi jobbar oss in och får träff på deras skyttar, samtidigt som Simon Ongeri är fantastisk i målet. Vi håller oss hyfsat genom hela matchen med det vi ska jobba med.

Uppvisningen på LIF Lindesbergs egentliga kvalitet kom däremot under den andra halvleken.

– Vi byter inte bara mål med motståndaren, vi får betalt för varje mål som vi göra, samtidigt som det otroliga försvars- och målvaktsspelet kommer från våra grunder där vi måste vara stabila. Samtliga jobbar fint och hittar intensitetsnivån i spelet. Vi hittar våra zoner och Simon hjälper till mycket i målet.

Simon Ongeri blev Matchens Lirare. Foto: Hasse Persson.

Simon Ongeri blev även Matchens Lirare för sina stora insatser i mål. Även om Joakim själv skulle fått svårt att välja en spelare för priset, så är han nöjd att ha onsdagens stora målskytt, Tobias Varvne, i laget.

– Det är flera spelare som ska lyftas, men det är klart att Varvne känns viktig för laget. Han sprider ett lugn i gruppen och har en rutin som sprider sig i laget. Han är ovärderlig för oss.

Resultat LIF Lindesberg-Ystads IF (Svenska Cupen)
Slutresultat: 30-29 (16-17)
Publik: 384 personer

Målgörare: Tobias Varvne (9), Joel Karlström (5), Thomas Einarsson (3), Asso Eliassi (2), Jesper Gyllby (2), Oskar Cosmo (2), Emil Pettersson (2), Herman Bosson (2), Hampus Högberg (1), Fredrik Karlsson (1), Anton Flood (1),

Matchens Lirare: Simon Ongeri

Publicerad 11 augusti 2022 klockan 10:34

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Bengt Storbacka (S), oppositionsråd. Arkivfoto: Camilla Lagerman

Storbacka: Vi behöver stärka vänortsarbetet

INSÄNDARE/DEBATT: Tänk om kommunen kunde skaffa en vänort i Ukraina, nu när Rysslands anfallskrig pågått i ett år. Det skulle vara ett symboliskt men mycket värdefullt steg.

7 februari 2023 klockan 14:02 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Kvinna misstänkt för narkotikabrott

En kvinna i 25-årsåldern misstänks för narkotikabrott genom eget bruk.

7 februari 2023 klockan 14:22 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

17 medaljer till Frövi judo under helgens SM-tävlingar

I helgen hölls Judo-SM i Eriksdalshallen i Stockholm, där Frövi judo hade 27 anmälda starter. ...

bildspel Mersmak för lokal matmarknad efter lyckad premiär

Under lördagen var det premiär för matmarknaden "Pop-up en trappa upp" i centrala Lindesberg. Så fort dö...

Dubbel revanschlycka hos Lindlöven

Norrlandsturnén som avslutade årets första månad fick inget vidare slut, där det blev dubbla förluster. Unden söndagen...

Foto: Sami Rahkonen

bildspel Bildspecial: Sabaton fick arenan att koka

Inför en fullsatt arena intog det svenska metalbandet Sabaton scenen, och bjöd in publiken till en färgsprakande show. De hängivna fansen jublade och sjöng med i låtarna, något som skapade en närmast euforisk stämning i Lindesberg arena.

5 februari 2023 klockan 12:28 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Övervakningen på Lindbackaskolan har gett resultat enligt Elizabeth Falk, rektor på Lindbackaskolan. Foto: Camilla Lagerman

Kameraövervakningen har redan gett effekt

Sedan Lindbackaskolan togs i bruk höstterminen 2021, har det under skoltid förekommit upprepade fall av skadegörelse i lokalerna, varför Barn- och utbildningsnämnden fattade beslut 15 augusti 2022 om att införskaffa kameraövervakning som en åtgärd mot problemen. Strax innan jullovet monterades kamerorna upp och redan nu kan man se en klar effekt av detta förklarar Elizabeth Falk, rektor på Lindbackaskolan.
– En effekt av kameraövervakningen är att vi faktiskt har kunnat identifiera några som har saboterat och därför kunnat adressera räkningen till rätt person, berättar hon.

3 februari 2023 klockan 11:49 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Gymnasieelever prisades för innovativa idéer
Innovation Day är ett helt nytt koncept framtaget av årskurs 2 på Natur- samt Teknikprogrammet på Lindeskolan i samarbete med Linde Energi. Under ...
2 februari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

I Sverige ska du kunna försörja dig själv på en arbetarlön
INSÄNDARE/DEBATT: Snart drar avtalsrörelsen i gång på allvar. Denna gång sker det mot bakgrund av en exceptionell situation i svensk ekonomi, med...
2 februari 2023 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Hyrorna höjs med 4,4%: ”En kompromiss”
LIBO:s hyresgäster får en betydligt lägre hyreshöjning än vad det kommunala fastighetsbolaget hade som ingångsbud på förhandlingsbordet. Budet...
1 februari 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Stefan Karlsson, arbetshandledare och Ethel Andersson, enhetschef på Daglig verksamhet. Foto: Jennie Einarsson

Fritidsbanken i Lindesberg firade femårsjubileum

Det har hunnit gå fem år sedan Fritidsbanken i Lindesberg öppnade på Norrtullsgatan 9 för allra första gången. Under åren har mängder med sport- och fritidsutrustning lånats ut. Enbart under förra året lånades hela 2140 prylar av olika slag ut till allmänheten. Detta firades på festligt vis med öppet hus och fika under onsdagen.

1 februari 2023 klockan 18:37 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Marianne Arvidsson och Therese Larsson serverar kunderna på lasarettet. Foto: Camilla Lagerman

Lyckad premiäröppning av 37:an Regnbågen

Klockan 08:00 på onsdagsmorgonen slog 37:an upp dörrarna till sitt nya café på Lindesbergs lasarett, som under de senaste dagarna genomgått en förvandling för att kunna tillhandahålla de populära baguetterna och salladerna som är deras signum.
– Vi har bara fått positiva kommentarer av kunderna, säger Therese Larsson.

1 februari 2023 klockan 13:12 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brons till Ida Eriksson på World Judo Tour i Portugal

Frövi judos mycket lovande talang, Ida Eriksson, knep ett brons vid helgens Grand Prix i portugisiska ...

Vass satsning av duon bakom Nya Snickerifabriken

Efter att cirkulärbutiken i Nya Snickerifabriken fått en kanonstart breddar ägarduon Rebecca Persson och ...

Oppositionen om majoritetens politik: ”Inget nytt”

INSÄNDARE/DEBATT: Majoritetens politik presenterades utan något nytt egentligen. Vi är t ex ...

Annons

Två enkla segrar för LIF Lindesberg. Medan damerna segrade med 12 mål, kunde herrarna gå ut och vinna med 24 mål i marginal. Foto: Hasse Persson

bildspel Dubbelarrangemang gav dubbelt LIF-jubel

Under söndagen var det åter dags för ett dubbelarrangemang i arenan. Både LIF-damerna och herrarna fick visa upp sig från den ljusa sidan och lämnade all dramatik utanför. För damerna slutade det med en tolvmålsseger medan herrarna segrade med det dubbla.

29 januari 2023 klockan 17:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lindlöven fick en tuff norrlandsturné

Lindlövens andra norrlandsturné för serien bjöd på en dyster repris. Trots att det redan under båda matcherna såg ...

Supertalangen från Lindesberg är nominerad till Årets genombrott

Den 15 februari är det dags för Örebro läns första idrottsgala att gå av stapeln i ...

Förintelsens minnesdag livesänds på nätet

På fredagen uppmärksammas Förintelsens minnesdag i Lindesberg med en föreläsning av Bertil Oppenheimer och ...

Sommarens drömjobb öppet för ansökan

För tolfte året i rad erbjuder Bergslagens Sparbank traktens unga entreprenörer ett riktigt drömjobb under ...

Hyllad show om psykisk ohälsa till Lindesberg i vår

Melloaktuella Axel Schylström tar med sig vännen och grundaren av organisationen Aldrig Ensam, Charlie ...

Genrebild: Fredrik Norman

Två anhållna efter inbrottet i Frövi: ”Greps i närområdet”

Vid niotiden i förmiddags kunde polisen gripa tre misstänkta gärningsmän i Frövi, misstänkta för att ha brutit sig in i Mariedals förskola och där stulit två barnvagnar och en mängd elektronik.

24 januari 2023 klockan 13:25 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Dags att söka och nominera till kommunens stipendier
Nu har du möjlighet att söka eller nominera kandidater till Lindesbergs kommuns Byggnadspris, Kulturstipendium, Föreningsledarstipendium samt ...
24 januari 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Förskola stängd efter ”stökigt inbrott”
En förskola i Frövi håller stängt på tisdagen på grund av ett inbrott som upptäcktes vid sextiden på morgonen. Enligt polisen skall det fö...
24 januari 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Första hälsomässan blev riktig succé: ”Bara början”
Lindesbergs första hälsomässa blev en riktig publiksuccé när den anordnades under lördagen. En rad olika behandlingsformer för hälsa och välm...
23 januari 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-01-23

2023-01-23

2023-01-22

2023-01-21

2023-01-20

2023-01-20

2023-01-19

2023-01-19

2023-01-18

2023-01-18

2023-01-17

2023-01-17

2023-01-17

2023-01-16

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2023-02-07 18:11