Susanne Pettersson, Anna Persson, Karin Gustafsson, Frida Törnvall och Johanna Sethson.

Unga kvinnor sätter fart på Kungsgatan

Den senaste tiden har mycket av nyhetsrubrikerna återgett ett Lindesbergs centrum på dekis med tomma lokaler och butiker som slår igen. Men det finns hopp – och detta hopp finner man på affärsgatan Kungsgatan. Vi har träffat gatans allra senaste tillskott och alla har de något gemensamt – de är alla unga kvinnor med ”jävlar anamma”.

Idag (läs torsdag) öppnar blomsterhandlaren Lyckoklöver i ny regi. Det är duon Johanna och Frida, blott 20 år, som har tagit över verksamheten efter dess grundare Sandra Gustafsson som nyligen valde att sälja företaget. Bägge har arbetat med Sandra sedan ett par år tillbaka – men trots att de kände sig trygga i sitt arbete så var det långt ifrån självklart att ta över företaget när frågan kom upp i vintras.
-Först blev vi livrädda och det var mycket velande fram och tillbaka, skrattar Frida och fortsätter:
-Men i samma veva fick vi också chansen att själva sköta butiken i samband med Sandras mammaledighet. Då insåg vi att det här var ju inte alls så svårt som vi trodde, berättar Frida Törnvall.
Idag öppnar tjejerna sin butik och gör det med stort självförtroende. Mycket av detta har man Sandra att tacka för, menar de.
-Hon är jätteduktig och har lärt oss massor sedan vi började arbeta här efter studenten. Så vi kommer att arbeta vidare på samma sätt som kunderna har blivit vana vid, berättar Johanna Sethson.
-Det enda vi har förändrat i butiken är själva exponeringen av blommorna och tillbehören, tillägger Frida.
-Vi har lyft fram det på ett lite annorlunda sätt och sedan kommer vi använda oss av de stora skyltfönstren bättre än tidigare, avslutar hon.

Ett stenkast norrut på gatan finner vi den nya klädbutiken Sussis och butiksägaren Susanne Pettersson, som visserligen är en nykomling bland butikerna men ändå har många års erfarenhet med sig i ryggsäcken. Hon har tidigare arbetat i andra klädbutiker i Lindesberg, bland annat hos Titt-in.
Susanne berättar att det faktiskt var den nedåtgående spiralen i handeln som fick henne att fatta beslut om att göra något för att förändra bilden.
-Det är ju så väldigt tråkigt att se butiker försvinna, att centrum tappar utbud. Därför ville jag göra vad jag kan för att bidra med något till handeln. Om fler gör likadant kan vi ju komma väldigt långt här i Lindesberg, poängterar hon.
Susanne öppnade sin butik i slutet av april men har redan börjat planera för nästa steg att utveckla butiken.
-Min tanke har hela tiden varit att sälja kläder som inte de andra butikerna har. Jag vill hellre se min butik som ett alternativ och komplement än en konkurrent. Det tror jag vi alla vinner på, även kunderna. Nästa steg blir att öppna en herravdelning och det kommer ske redan i maj, avslöjar hon.

Vid månadsskiftet övergick Mäklarhuset Wijkströms till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Men lokalen på Kungsgatan kommer inte att vara öde länge till, för nu flyttar en ”ny” mäklare in där och hissar Mäklarhusets flagga på nytt. Bakom satsningen finner vi Karin Gustafsson som arbetat på Mäklarhusets kontor i Örebro sedan ett år tillbaka. Dessförinnan arbetade hon i tio års tid på Mäklarhuset i Lindesberg.
-Det är naturligtvis en stor trygghet i att arbeta på hemmaplan, man har ju alla kontakterna här sedan tidigare och känner till trakten bättre. Men jag kommer inte ta farväl av Örebromarknaden helt och hållet, säger Karin som kommer driva sin mäklarfirma med hjälp av Anna Persson som mäklarassistent.
Initialt huserar Mäklarhuset i Nordeas lokaler med start 10 maj. Tillträde på Kungsgatan får man först i början av juli.

Publicerad 5 maj 2011 klockan 08:58

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Elvis Karaosmanovic ser fram emot årets säsong. Foto: Camilla Lagerman

Ny säsong och nya planer för Lindesbergs Handelsträdgård

Lindesbergs Handelsträdgård har öppnat för säsongen, och planerna är många inför den kommande våren och sommaren. Bland annat ska flera nya växthus uppföras, och ett helt nytt café ska ta form, något som enligt Elvis Karaosmanovic kommer att bli något extra.
– Om det blir som jag har tänkt mig kommer det bli något helt unikt, säger han med ett brett leende.

4 mars 2021 klockan 17:19 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Hans Sigge fick hedersutmärkelse – överraskades på jobbet av kommunstyrelsens ordförande

Hans Sigge, VD på Baettr AB i Guldsmedshyttan, har tilldelats årets hedersutmärkelse av Lindesbergs kommun för sina insatser och utveckling av kommunen. Detta uppger Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande på torsdagen. I klippet ovan kan du se när Sigge fick ett överraskande besök på sitt arbete av kommunstyrelsens ordförande, Bengt Storbacka.

4 mars 2021 klockan 10:01 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

Det misstänkt farliga föremålet var – välling

I slutet av förra veckan upptäcktes en väska vid polisstationens bakgård - i vilken man hittade ett ...

Genrebild. Foto: Jennie Larsson

Polisen varnar för vaccinationsbedrägerier

Den pågående pandemin och vaccinationen mot covid-19 har blivit ett nytt sätt för bedragare att försöka lura människor på deras besparingar. Därför varnar nu polisen för vaccinationsbedrägerier och uppmanar allmänheten att vara vaksam och att informera anhöriga om vad man ska tänka på.

3 mars 2021 klockan 11:46 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Axel Magnusson blev 100%-ig som straffskytt Foto: Hasse Persson

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under matchens gång, kunde inget av lagen komma till kritan och spela in något större avgörande. Trots fem straffmål från Axel Magnusson och en storspelande Simon Ongeri i målet, fick båda lagen dela på poängkakan.

2 mars 2021 klockan 21:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tydlig ökning av antalet covidfall i länet
Under en webbsänd lägesrapport på tisdagseftermiddagen informerade smittskyddsläkare Gunlög Rasmussen, hälso- och sjukvårdsdirektör Jonas ...
2 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidig risk för gräsbränder: ”Undvik att elda”
Allra helst bör man just nu avstå helt från att elda utomhus. Den som ändå så vill göra, bör vara mycket, mycket försiktig. Den uppmaningen ...
2 mars 2021 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Linde Volley laddar mot slutspel
Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett ...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ett glatt gäng som fick mysa med Reidargårdens djur under sportlovet. Gårdens ägare, Johanna Reidarsdotter i mitten. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Djurmys på schemat under sportlovets läger på Reidarsgården

Sportlovets sista dag visade sig från sin allra bästa sida, med strålande solsken och varma vindar, något som uppskattades av barnen som under helgen tillbringade dagarna på Reidarsgården i Lindesberg för att mysa med gårdens alla djur.

1 mars 2021 klockan 13:13 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter ...

Annons


Foto: Camilla Lagerman

Misstänkta föremålet ej explosivt men hälsovådligt

Som tidigare har rapporterats, spärrades polishuset och delar av kvarteret av på fredagsmorgonen sedan man upptäckt en mystisk väska placerad på baksidan av polisstationen. Kort därefter kunde polisen gripa en misstänkt person i närområdet som kunde knytas till denna väska. Nu uppger polisen att föremålet i väskan tagits om hand och förvaras på en säker plats i väntan på att nationella bombskyddet tar hand om det.
– Jag kan inte gå in på detaljer just nu, men det här rör sig inte om något explosivt ämne i alla fall, men det kan vara hälsofarligt om det hanteras på felaktigt sätt, säger Lars Hedelin vid polisen.

26 februari 2021 klockan 13:51 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Snart dags för kommunens unga att söka sommarjobb

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats för sommaren, och i år kan ...

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon

Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlö...

Smittspridningen i länet ökar samtidigt som det råder brist på vaccin

Region Örebro län ser nu en svag ökning när det gäller smittspridningen av covid-...

Regionens genomgång av hanteringen av överblivna vaccindoser klar

Region Örebro län har i en genomgång granskat hur de överblivna doserna vid inledningen ...

Lastbil av vägen på R68: ”Krockat med ett träd”

UPPDATERAD. En lastbil har åkt av riksväg 68 och kört in i ett träd, enligt tidiga uppgifter ...

Per Nelzén instruerar Christina Orrbo och Ann Björklund bakom kassan. Foto: Camilla Lagerman

Historisk bokrea är igång

För det 34:e året i ordningen välkomnade bröderna Nelzén sina kunder till bokrean, som faktiskt blir den sista i brödernas regi. Med på plats fanns även de nya ägarna Christina Orrbo och Ann Björklund, som nu passar på att suga åt sig så mycket kunskap de kan innan det är dags att stå på egna ben.
– Vi övningskör för fullt, skrattar Ann bakom kassan.

23 februari 2021 klockan 13:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Minskade öppettider på kommunens bibliotek
Från och med den 1 mars kommer biblioteken i Lindesbergs kommun att minska sina öppettider. Bakgrunden till åtgärden är minskade resurser till ...
23 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda
Det var väldigt många som ville vara med och tävla om de signerade exemplaren av Anders Johnssons debutkokbok ”Härifrån. Råvaror, recept och ...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Nya siffror: Befolkningen ökar i Lindesberg
I dag, måndag, publicerar Statistiska Centralbyrån färska befolkningssiffror för 2020 för kommuner runt om i landet. Bilden är tydlig, och visar...
22 februari 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-22

2021-02-22

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-19

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-18

2021-02-17

2021-03-04 23:25