Susanne Pettersson, Anna Persson, Karin Gustafsson, Frida Törnvall och Johanna Sethson.

Unga kvinnor sätter fart på Kungsgatan

Den senaste tiden har mycket av nyhetsrubrikerna återgett ett Lindesbergs centrum på dekis med tomma lokaler och butiker som slår igen. Men det finns hopp – och detta hopp finner man på affärsgatan Kungsgatan. Vi har träffat gatans allra senaste tillskott och alla har de något gemensamt – de är alla unga kvinnor med ”jävlar anamma”.

Idag (läs torsdag) öppnar blomsterhandlaren Lyckoklöver i ny regi. Det är duon Johanna och Frida, blott 20 år, som har tagit över verksamheten efter dess grundare Sandra Gustafsson som nyligen valde att sälja företaget. Bägge har arbetat med Sandra sedan ett par år tillbaka – men trots att de kände sig trygga i sitt arbete så var det långt ifrån självklart att ta över företaget när frågan kom upp i vintras.
-Först blev vi livrädda och det var mycket velande fram och tillbaka, skrattar Frida och fortsätter:
-Men i samma veva fick vi också chansen att själva sköta butiken i samband med Sandras mammaledighet. Då insåg vi att det här var ju inte alls så svårt som vi trodde, berättar Frida Törnvall.
Idag öppnar tjejerna sin butik och gör det med stort självförtroende. Mycket av detta har man Sandra att tacka för, menar de.
-Hon är jätteduktig och har lärt oss massor sedan vi började arbeta här efter studenten. Så vi kommer att arbeta vidare på samma sätt som kunderna har blivit vana vid, berättar Johanna Sethson.
-Det enda vi har förändrat i butiken är själva exponeringen av blommorna och tillbehören, tillägger Frida.
-Vi har lyft fram det på ett lite annorlunda sätt och sedan kommer vi använda oss av de stora skyltfönstren bättre än tidigare, avslutar hon.

Ett stenkast norrut på gatan finner vi den nya klädbutiken Sussis och butiksägaren Susanne Pettersson, som visserligen är en nykomling bland butikerna men ändå har många års erfarenhet med sig i ryggsäcken. Hon har tidigare arbetat i andra klädbutiker i Lindesberg, bland annat hos Titt-in.
Susanne berättar att det faktiskt var den nedåtgående spiralen i handeln som fick henne att fatta beslut om att göra något för att förändra bilden.
-Det är ju så väldigt tråkigt att se butiker försvinna, att centrum tappar utbud. Därför ville jag göra vad jag kan för att bidra med något till handeln. Om fler gör likadant kan vi ju komma väldigt långt här i Lindesberg, poängterar hon.
Susanne öppnade sin butik i slutet av april men har redan börjat planera för nästa steg att utveckla butiken.
-Min tanke har hela tiden varit att sälja kläder som inte de andra butikerna har. Jag vill hellre se min butik som ett alternativ och komplement än en konkurrent. Det tror jag vi alla vinner på, även kunderna. Nästa steg blir att öppna en herravdelning och det kommer ske redan i maj, avslöjar hon.

Vid månadsskiftet övergick Mäklarhuset Wijkströms till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Men lokalen på Kungsgatan kommer inte att vara öde länge till, för nu flyttar en ”ny” mäklare in där och hissar Mäklarhusets flagga på nytt. Bakom satsningen finner vi Karin Gustafsson som arbetat på Mäklarhusets kontor i Örebro sedan ett år tillbaka. Dessförinnan arbetade hon i tio års tid på Mäklarhuset i Lindesberg.
-Det är naturligtvis en stor trygghet i att arbeta på hemmaplan, man har ju alla kontakterna här sedan tidigare och känner till trakten bättre. Men jag kommer inte ta farväl av Örebromarknaden helt och hållet, säger Karin som kommer driva sin mäklarfirma med hjälp av Anna Persson som mäklarassistent.
Initialt huserar Mäklarhuset i Nordeas lokaler med start 10 maj. Tillträde på Kungsgatan får man först i början av juli.

Publicerad 5 maj 2011 klockan 08:58

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Arkivbild. Foto: Camilla Lagerman

Nya coronarådet: Symptomfria barn ska stanna hemma vid smitta i familjen

Barn och elever i förskola, grundskola och fritidshem ska stanna hemma om någon i hushållet är smittad av covid-19, även om barnen är symptomfria. Det meddelade utbildningsminister Anna Ekström under en pressträff på tisdagen.

1 december 2020 klockan 11:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Sandra Hedling är ny chef för lokalpolisområde Lindesberg. Foto: Polisen

Nya polischefen vill öka polisens närvaro i samhället

Sandra Hedling är ny chef för lokalpolisområde Lindesberg. Hedling har fram till nu varit tillförordnad chef för området och sökte chefstjänsten för att kunna fortsätta detta arbete.
– Jag har trivts väldigt bra under min tid som tf. lokalpolisområdeschef och kände att jag vill fortsätta att bidra till verksamhetsutvecklingen både lokalt i lokalpolisområde Lindesberg och i hela polisområdet, säger Sandra Hedling i ett pressmeddelande.

1 december 2020 klockan 10:30 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Två av kommunens äldreboenden drabbade av covid-19

Sedan i mitten av april har coronaläget på kommunens äldreboenden sett bra ut, efter en mycket tuff ...

Lucia och torgmarknad ställs in

Den uppskattade traditionen med Bergslagens Lucia, som varje år besöker äldreboenden i kommunen och bjuder på härlig stä...

Polisen ryckte ut på två larm om kvinnomisshandel

Under den gångna helgen har polisen vid två tillfällen larmats om misshandel i nära relation. I båda ...

Genrebild: Fredrik Norman

Inbrottstjuv slog till när ägaren rest bort: ”Tillrört i huset”

En villa i Norslundsområdet i Lindesberg har under helgen haft påhälsning av en inbrottstjuv. Inbrottet upptäcktes på söndagen när fastighetsägaren kom hem efter att ha varit bortrest över veckoslutet.

30 november 2020 klockan 10:13 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaseger efter jämnspelad avslutning

Det var en jämn och på nytt underhållande hemmamatch i Lindehov, det var ett högt tempo från båda lagen där Lindlöven höll en viktig ledning med 2-1 inför den avslutande perioden, med starka försök från Skövde att spela sig till en efterlängtad kvittering så kunde Lindlöven säkra tre nya tabellpoäng.

29 november 2020 klockan 19:17 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Linde Volley föll mot Sollentuna
Med tabelltrean i arenan blev det en tuff match för Linde Volley, även om hemmalaget bjöd upp till tre inledande kamper så var det gästande ...
28 november 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bullmammorna fixade fika till över 700 elever
Nybakta lussebullar och knapriga pepparkakor väntade eleverna på Vedevågsskolan och Fröviskolan efter fredagens lunch. Bakom den juliga ö...
27 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

92 nya covidfall i kommunen – på en vecka
Smittspridningen av covid-19 har återigen tagit ny fart i Lindesbergs kommun, och ökar nu i betydligt snabbare takt än de senaste veckorna. Enligt ...
26 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Foto: Camilla Lagerman

Begravningar under pandemin ställer krav på entreprenören

När coronapandemin slog till med full kraft i våras fick landets begravningsentreprenörer snabbt tänka om och ändra arbetssätt, då regeringen införde ett maxtak på 50 personer vid allmänna sammankomster. När gränsen sänktes ytterligare under förra veckan, ställde det hårda krav på kreativitet och nytänkande.

26 november 2020 klockan 08:37 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Förlust mot tabellettan

Det bjöds på många utvisningar på Lindlövens räkning när det var dags för ett returmöte mot HockeyEttans tabelletta HC Dalen, hela nio till antalet blev det för Lindlöven vilket skapade flera lägen för Dalen som dessutom visade ett tufft spel som blev för svårt att stå emot.

25 november 2020 klockan 23:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

S-ordföranden avgår: ”Personliga skäl”

Ordföranden för Socialdemokraterna i Lindesberg, John Omoomian, har valt att lämna sitt uppdrag. ...

Julgåva till personalen ger klirr i lokalhandelns kassor

PRESSMEDDELANDE: Nu kompletterar Lindesbergs kommun den tidigare sommargåvan med en julgåva till ...

Nedgrisad rastgård upprör hundägare

Under tisdagen upptäcktes att någon eller några har varit inne i Lindesbergs Hundlekgård i Dalkarlshyttan och förstö...

Annons


Kommundirektör Henrik Arenvang. Foto: Camilla Lagerman

Skärpta allmänna råd förlängs till 13 december

De skärpta lokala allmänna råden som infördes i Örebro län den 3 november förlängs och gäller nu fram till den 13 december. Läget är fortsatt allvarligt och kommunens verksamheter är både begränsade och stängda, något som alltså fortsätter en bit in i nästa månad.
– Jag vädjar till både invånare och företagare i Lindesberg att ta sitt ansvar, säger Henrik Arenvang kommundirektör i Lindesbergs kommun i ett pressmeddelande.

24 november 2020 klockan 14:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Linde energi levererar länets lägsta elnäts- och fjärrvärmepris

Prisbilden för elnät och fjärrvärme varierar kraftigt i landet. Inom vårt län ...

Dubbla brons till Lindesbergs Musteri i Must-SM

I fredags avslöjades årets pristagare i Must-SM, som gick av stapeln i skånska Kivik. Vår lokala ...

Nu har handelsplatsen fått ett officiellt namn

Den nya handelsplatsen på industriområdet, där Lågprisvaruhuset Mejk och Team Sportia med flera huserar, har ...

bildspel Stark upphämtning av Lindlöven

Med ett högt spel från gästande Borlänge så var det ingen lätt match som väntade Lindlöven på hemmaisen, trots ett ...

Linde Volley nära att plocka tabellpoäng

Med en ny setseger säkrad från gårdagen så spelade Linde Volley in en setseger även under söndagen, tabellfemman...

Förlust trots setseger

Segernollan är ännu inte spräckt för Linde Volley men under lördagen kunde Lindelaget spela in en ny setseger när laget gästade ...

Foto: Timmy Lundegård

Sporten i Lindesberg under pandemin

Det händer mycket i världen just nu med den pågående Coronapandemin, även inom sportvärlden sker stora händelser för att alla serier ska få fortsätta och med olika beslut från samtliga förbund så har vi samlat information om hur sporten kommer att se ut i Lindesberg.

21 november 2020 klockan 14:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kumla avgjorde i tredje perioden
Det orangea Lindlöven har inte haft något flyt mot Kumla HC Black Bulls. På hemmaisen släppte Lindelaget igenom flertalet frustrerande mål som ...
20 november 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Varslade får behålla sina jobb
Meritor i Lindesberg erbjuder nu tidigare varslade om uppsägning fortsatt anställning. Detta informerade fabriksledningen på fredagen. - Det stora...
20 november 2020 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

66 nya fall av covid-19 i kommunen
Även om ökningen inte är lika hastig som för några veckor sedan, så fortsätter antalet bekräftade fall av covid-19 att öka i Lindesbergs ...
20 november 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-11-19

2020-11-19

2020-11-19

2020-11-19

2020-11-18

2020-11-18

2020-11-18

2020-11-18

2020-11-17

2020-11-17

2020-11-17

2020-11-16

2020-11-15

2020-11-14

2020-12-02 10:43