Susanne Pettersson, Anna Persson, Karin Gustafsson, Frida Törnvall och Johanna Sethson.

Unga kvinnor sätter fart på Kungsgatan

Den senaste tiden har mycket av nyhetsrubrikerna återgett ett Lindesbergs centrum på dekis med tomma lokaler och butiker som slår igen. Men det finns hopp – och detta hopp finner man på affärsgatan Kungsgatan. Vi har träffat gatans allra senaste tillskott och alla har de något gemensamt – de är alla unga kvinnor med ”jävlar anamma”.

Idag (läs torsdag) öppnar blomsterhandlaren Lyckoklöver i ny regi. Det är duon Johanna och Frida, blott 20 år, som har tagit över verksamheten efter dess grundare Sandra Gustafsson som nyligen valde att sälja företaget. Bägge har arbetat med Sandra sedan ett par år tillbaka – men trots att de kände sig trygga i sitt arbete så var det långt ifrån självklart att ta över företaget när frågan kom upp i vintras.
-Först blev vi livrädda och det var mycket velande fram och tillbaka, skrattar Frida och fortsätter:
-Men i samma veva fick vi också chansen att själva sköta butiken i samband med Sandras mammaledighet. Då insåg vi att det här var ju inte alls så svårt som vi trodde, berättar Frida Törnvall.
Idag öppnar tjejerna sin butik och gör det med stort självförtroende. Mycket av detta har man Sandra att tacka för, menar de.
-Hon är jätteduktig och har lärt oss massor sedan vi började arbeta här efter studenten. Så vi kommer att arbeta vidare på samma sätt som kunderna har blivit vana vid, berättar Johanna Sethson.
-Det enda vi har förändrat i butiken är själva exponeringen av blommorna och tillbehören, tillägger Frida.
-Vi har lyft fram det på ett lite annorlunda sätt och sedan kommer vi använda oss av de stora skyltfönstren bättre än tidigare, avslutar hon.

Ett stenkast norrut på gatan finner vi den nya klädbutiken Sussis och butiksägaren Susanne Pettersson, som visserligen är en nykomling bland butikerna men ändå har många års erfarenhet med sig i ryggsäcken. Hon har tidigare arbetat i andra klädbutiker i Lindesberg, bland annat hos Titt-in.
Susanne berättar att det faktiskt var den nedåtgående spiralen i handeln som fick henne att fatta beslut om att göra något för att förändra bilden.
-Det är ju så väldigt tråkigt att se butiker försvinna, att centrum tappar utbud. Därför ville jag göra vad jag kan för att bidra med något till handeln. Om fler gör likadant kan vi ju komma väldigt långt här i Lindesberg, poängterar hon.
Susanne öppnade sin butik i slutet av april men har redan börjat planera för nästa steg att utveckla butiken.
-Min tanke har hela tiden varit att sälja kläder som inte de andra butikerna har. Jag vill hellre se min butik som ett alternativ och komplement än en konkurrent. Det tror jag vi alla vinner på, även kunderna. Nästa steg blir att öppna en herravdelning och det kommer ske redan i maj, avslöjar hon.

Vid månadsskiftet övergick Mäklarhuset Wijkströms till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. Men lokalen på Kungsgatan kommer inte att vara öde länge till, för nu flyttar en ”ny” mäklare in där och hissar Mäklarhusets flagga på nytt. Bakom satsningen finner vi Karin Gustafsson som arbetat på Mäklarhusets kontor i Örebro sedan ett år tillbaka. Dessförinnan arbetade hon i tio års tid på Mäklarhuset i Lindesberg.
-Det är naturligtvis en stor trygghet i att arbeta på hemmaplan, man har ju alla kontakterna här sedan tidigare och känner till trakten bättre. Men jag kommer inte ta farväl av Örebromarknaden helt och hållet, säger Karin som kommer driva sin mäklarfirma med hjälp av Anna Persson som mäklarassistent.
Initialt huserar Mäklarhuset i Nordeas lokaler med start 10 maj. Tillträde på Kungsgatan får man först i början av juli.

Publicerad 5 maj 2011 klockan 08:58

Fredrik Norman , 0581-61 71 71

Ett glatt gäng som nu kan komma iväg på sin efterlängtade klassresa. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Elevernas drömmar om resa till djurpark besannas genom generösa bidrag

Genom hårt arbete och hängivenhet har eleverna i anpassad grundskola på Lindbackaskolan lyckats få ihop pengar till en högt efterlängtad klassresa till Parken Zoo. För att kunna ha råd att åka buss dit och hem bad man Odd Fellow 125 Bergsmannen om ett bidrag, som beviljades.
– Igår kväll fattade vi beslutet att bevilja det med 7000 kronor, så de kan komma iväg på sin resa och titta på djuren, säger Kjell Karlsson från Odd Fellow 125 Bergsmannen.

12 april 2024 klockan 12:43 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

AnnonsArkivbild. Foto: Fredrik Norman

Nämndledamöter förvånade efter beskedet: ”Inte fått någon information”

Flera ledamöter i barn- och utbildningsnämnden blev minst sagt överraskade under torsdagen när de fick beskedet via media att tunga fordon skulle vara kvar på Lindeskolan. Detta var nämligen inget som hade kommunicerats ut inför det kommande mötet på måndag.
– Vi och många fler blev förvånade, säger Sofie Krantz (S).

11 april 2024 klockan 16:15 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Glädjebeskedet: Tunga fordon blir kvar på Lindeskolan

Efter alla turer kring inriktningen lastbil och mobila maskiner på fordons- och transportprogrammet på ...

Signe lugnade skrämda barn och ungdomar efter krigsvarningen från ÖB

När Sveriges överbefälhavare, Micael Bydén, tidigare i år gick ut med en uppmaning ...

Storslagen seger efter tidig fyramålsledning

Trots hårda vindar så blev det en klar och mersmakande seger för IFK Lindesberg, som under lördagen gjorde sin ...

Bechet Barsom (KD) tillsammans med Andreas Svahn (S). Foto: Camilla Lagerman

Barsoms svar till Ärlerud: ”Jag kommer stödja förslaget”

Läkarbemanning två förmiddagar i veckan kan bli verklighet på Storås vårdcentral om förslaget i hälso- och sjukvårdsnämnden röstas igenom, det framgick under onsdagens sammanträde i regionfullmäktige där Conny Ärlerud (M) ställde frågor till nämndens ordförande.
– Sedan blir det kanske att man har läkare på vårdcentralen i Storå på onsdags- och torsdagsförmiddagar istället för att vara där hela dagen, och då kan man också nå flera, svarade Bechet Barsom (KD).

10 april 2024 klockan 16:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Foto: Jennie Einarsson

Företagarna: ”Rekordmånga jobb i små företag”

Enligt en ny kommunrapport från företagarorganisationen Företagarna är antalet jobb i småföretag med färre än 50 anställda större än någonsin i Lindesberg och svarar idag för 34 procent av alla jobb i kommunen.

10 april 2024 klockan 11:36 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Moderaterna vill ha svar på ett antal frågeställningar kopplat till omstruktureringen av Storå Vårdcentral!
INSÄNDARE/DEBATT: Den fasta läkarbemanningen föreslås tas bort på Storå vårdcentral och ersättas av konceptet “utbudspunkt” som i bästa ...
9 april 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Inför IFK-IFK Askersund: Hemmapremiären spelas i Frövi
Säsongens första match inom Fotbollsfemman är avgjord, där det blev en snöplig förlust för IFK Lindesberg på bortaplan. På onsdag jagar ...
9 april 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nödställd hund undsattes av räddningstjänsten
Vid 18-tiden på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till ett vattendrag i Fellingsbro, då en hund ramlat ner i det kalla vattnet. Det hela...
9 april 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Tonårspojke utsatt för utpressning

Under natten till måndag kontaktades polisen av en tonårspojke som blivit utsatt för utpressning. En flörtig chattkonversation på en social plattform på internet slutade med krav på pengar i utbyte mot att lättklädda bilder på pojken inte skulle publiceras.
– Alla brott ska naturligtvis anmälas till polisen, det är inget att skämmas för, även om man gör det som individ, säger Anders Dahlman, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

8 april 2024 klockan 12:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Daniel Agrell, förstekock på Lindbackaköket som är kommunen största kök och står för hälften av alla offentliga måltider som serveras. Foto: Jennie Einarsson

Projektgrupp rör om i grytan – nu ska maträtterna moderniseras

Det handlar om att minska klimatavtrycket, dra ner på kostnaden och samtidigt servera en näringsrik och god mat till alla som tar del av kommunens offentliga måltider. Därför har representanter från sex olika kök i kommunen gått samman i en projektgrupp för att med gemensamma krafter ge recepten ett lyft.
– Det är väldigt kreativa människor som är med, alla har mycket bra idéer. Vi skruvar på recepten och testar olika varianter, säger Daniel Agrell, förstekock på Lindbackaköket.

8 april 2024 klockan 11:42 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Fyra gästartister som fick arenan att fullkomligen koka. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Magisk stämning när Jersey Boys återförenades under Capricen

Med två slutsålda föreställningar kan man inte annat än konstatera att årets Caprice blev ...

IFK Lindesberg inleder säsongen på bortaplan

Efter fem matcher under försäsongen så är det äntligen dags för IFK Lindesberg att inleda årets ...

Inför beslut om Storå vårdcentrals framtid

INSÄNDARE/DEBATT: Jag är säker på att vi alla vid det här laget är medvetna om de besparingar som regionen st...

Bengt Storbacka (S) och Magnus Storm (C). Arkivfoto: Camilla Lagerman

Det är snart dags att börja ro!

INSÄNDARE/DEBATT: Kan vi bygga om några skolhus på västra delen av Lindeskolan, till lägenheter med ett fantastiskt läge nära sjön, naturen och med tillgång till god mat på gymnasiets Kulinaren och generationsövergripande möten?

4 april 2024 klockan 14:44 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Harmoni informerar inför helgens Caprice

Helgens stora evenemang, Harmonis Caprice, närmar sig med stormsteg. För att underlätta för den stora mängden bes...

Storbacka om sjukvården, lasarettet och vårdcentraler

INSÄNDARE/DEBATT: Vi Socialdemokrater i Lindesbergs kommun vill att primärvården i Storå, Lindesberg...

Kristdemokraternas inställning i ärendet om estetprogrammet på Lindeskolan

INSÄNDARE/DEBATT: KDs inställning att undervisningskostnaden för gymnasieskolan ...

Dubbelt så många anslöt sig till fjärrvärmenätet

Stora skiftningarna i elpriset och ett ökat intresse för en trygg och hållbar uppvärmning, har gjort ...

Genrebild. Foto: Camilla Lagerman

Man klämd till döds under lastbil

En man i 40-årsåldern har avlidit sedan han blivit klämd under en lastbil. Olyckan inträffade vid 10-tiden på måndagen i Fanthyttan norr om Lindesberg.
– Det kommer göras en teknisk undersökning för att se om någon kan belastas för det som hänt, kommenterar polisens vakthavande befäl.

1 april 2024 klockan 13:26 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Svahns utspel – antydde att media sprider ”fake news”
Onsdagens stora politikerdebatt i Lindesberg fokuserade till största del på frågorna gällande besparingar inom vården i den norra länsdelen. ...
28 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Kvinna i 40-årsåldern död i olycka med tåg
UPPDATERAD. En kvinna i 40-årsåldern förolyckades på onsdagskvällen när hon blev påkörd av ett godståg. Olyckan inträffade vid järnvä...
28 mars 2024 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

bildspel Enormt intresse för politisk utfrågning om vården i Lindesberg – hundratal kom inte in
Onsdagskvällens debatt gällande besparingsförslagen inom vården i den norra länsdelen blev en välbesökt sådan. Över hundra åhörare kom inte...
27 mars 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-03-26

2024-03-26

2024-03-25

2024-03-25

2024-03-22

2024-03-21

2024-03-21

2024-03-21

2024-03-20

2024-03-20

2024-03-20

2024-03-19

2024-03-19

2024-03-19

2024-04-12 16:51