Det blev nio mål i målskillnad mot Silwing Troja under fredagen. Foto: Hasse Persson

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på en rad intressant innehåll från hemmalagets ögon, där LIF fick den överlägset bästa halvtimmen.
– Vi har jobbat rätt mycket med tajming, berättar Asso Eliassi.

Med säsongspremiären mot Örebro som undantag så har LIF Lindesberg gått igenom den nya serien med tiomålssegrar. Under fredagskvällen jagade Lindelaget sin sjätte raka seger, där det blev en kortare fördröjning på den framflyttade matchen.

Väl igång så blev det en småseg matchinledning av hemmalaget som omgående visade sig vara det starkare laget. Både försvar och anfall höll sig starkt mot det gästande Silwing-Troja, som i sin tur krigade i uppförsbacke med tekniska fel och ett långsammare spel som aldrig gav utdelning inom matchens första halva.

Målvakt Simon Ongeri bjöd på fina räddningar, där han inom halvlekens första kvart höll sig 70%-ig i kassen. Även om LIF fick några tekniska fel som gav Troja möjlighet till tre raka mål, så var läget stabilt inom hemmalaget som snabbt reparerade situationen.

Simon Ongeri var omutlig under första halvleken. Foto: Hasse Persson

Den andra halvleken bjöd däremot på ett segrare spel. Troja började direkt med ett nödvändigt målvaktsbyte som visade omedelbar effekt i bortamålet. Med en stor ledning i LIF så fanns inte samma energi som i första halvleken, något som främst syntes i försvarsspelet.

Försvarsminskningen i LIF gjorde att matchen avslutades med ett utdraget målbyte. Trots det långsammare spelet, så resulterade den andra halvleken i jämna siffror, 18-16.

– Vi släppte in 25 mål och det får vi väl vara nöjda med, vi skulle nog däremot vilja sett att vi gjorde fler mål. Ändå tycker jag att vi håller ett bra fokus och vi är aggressiva i stort sätt genom hela matchen, samtidigt som vi håller en bra energi från bänken, säger Asso Eliassi direkt efter matchen.

Målglada Jesper Nilsson gjorde 10 mål mot Troja. Foto: Hasse Persson

Asso Eliassi: ”Stridsandan är uppe genom hela matchen”
Även om matchen inte blev den bästa för underhållningen så bjöd LIF Lindesberg på matchens toppspel under den första halvleken, där det tog Troja tjugo minuter att ta sig in i matchen.

Medan Troja kämpade i motvind med tekniska fel och ett långsammare tempo så såg LIF snarare ut att hålla igen. Även om Lindeförsvaret kändes igen som aggressivt, så kändes det mer att LIF Lindesbergs anfallsspel spelade efter flytet och höll sig en växel kort. Så var däremot inte fallet.

– Vi har jobbat rätt mycket med tajming och att komma in i ordentliga satsningar. Det är nog därför det kan se lite nonchalant ut på sina ställen när vi gör mål, men vi jobbar mycket för att det ska se ut så. Det visar att vi får till det som vi tränar på, säger Asso Eliassi efter matchen.

Under den andra halvleken blev det däremot ett segare spel. Även om LIF visade sig starkast så fanns inte samma glöd från den första halvleken, där man dessutom missade fina lägen.

Asso Eliassi fick större ansvar och belönades med titeln ”Matchens Lirare”. Foto: Hasse Persson

– Det är svårt att vara bra en hel match men jag tycker att vi gör det bra och står på även om vi missar några anfall i rad. Ändå står vi på oss bra bakåt, jag känner mig bekväm med vårt spel samtidigt som stridsandan är uppe genom hela matchen. Hela laget känns bekväma med varandra om vi jobbar 100% i alla situationer.

Till slut tog LIF hem en ny stor triumf. Denna gång slutade det med en niomålsseger, trots att två nyckelspelare var frånvarande. Herman Bosson och Tobias Varvne var frånvarande för mildare orsaker, vilket välkomnade truppens yngre förmågor.

– De som kom in idag gjorde riktigt bra ifrån sig. Normalt sett så är jag en av dem som kommer in men idag fick jag chans att spela från start och det kändes bra.

Resultat LIF Lindesberg-HK-Silwing Troja
Slutresultat
: 34-25 (16-9)
Matchvärd: TAB (Tommy Allström Byggproduktion)
Publik: 475 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (10), Anton Flood (6), Asso Eliassi (6), Oskar Cosmo (4), Joel Karlström (3), Jesper Gyllby (2), Felix Karlsson (2), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 16 räddningar på 40 skott (40%)
Niklas Jansson: 0 räddningar på 1 skott (0%)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Nästa match: Söndag den 27:e november vs IK Bolton i Sjöstadshallen med matchstart kl. 15.00

Publicerad 18 november 2022 klockan 22:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Pressbild

Tävlingen avslutad och två vinnare utsedda

Klockan 15.00 på torsdagen stängde LindeNytts tävling där biljetter till helgens efterlängtade julkonsert ”The Christmas Feeling” stod på spel. Deltagandet i tävlingen var skyhögt och samtliga svarade också rätt på tävlingsfrågan.

2 december 2022 klockan 10:53 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Annons

Kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S) med platschef Markus Andréasson. Foto: Camilla Lagerman

Kommunen uppvaktade Meritor: ”50 år som har betytt oerhört mycket för kommunen”

Det har gått 50 år sedan Volvo Bakaxlar etablerade sig i Lindesberg, en satsning som från början beräknades generera omkring 300 nya arbetstillfällen i kommunen. Numera sysselsätter man ett tusental arbetare i fabriken, något som bidragit till att Lindesberg idag är en stark industriort. Med anledning av detta uppvaktade kommunstyrelsen på torsdagen Meritor/Cummins med blomster och presenter.
– Det här är 50 år som har betytt oerhört mycket för kommunen, sade kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka (S).

1 december 2022 klockan 15:54 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Bedragare utger sig arbeta för lokal VVS-firma – för att komma åt dess kunder

Under de senaste dagarna har flera personer i Lindesberg blivit kontaktade...

Personbil och lastbil krockade – förare misstänks för brott

UPPDATERAD. En trafikolycka med personbil och lastbil inblandade, inträffade på ...

Man i 30-årsåldern häktad för grov misshandel efter butiksattacken

Den man i 30-årsåldern som förra torsdagen greps efter att ha attackerat en kvinnlig ...

Whispering Band bedöms vara världens äldsta fortfarande spelande storband. Foto: Malin Strandli

Julkonsert – med världens äldsta storband

Det utlovas en sprakande och svängig julkonsert när världens äldsta storband Whispering Band intar Lindeskolans aula i helgen. Tillsammans med Peter Asplund, en av världens främsta trumpetare, framför de årets julkonsert ”The Christmas Feeling” med amerikanska och svenska julklassiker i jazziga toner.
– Det kommer att bli en riktigt svängig konsert från start till mål, utlovar Lars Tybell från Whispering Band.

29 november 2022 klockan 13:30 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Ett dussin vackra katter fanns på plats hos Kotten & Co under söndagen. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Kattens egen dag firades med pompa och ståt

Det var inte bara första advent som firades under söndagen, hos Kotten & Co i Lindesberg uppmärksammade man också en helt annan högtid, nämligen kattens dag. 12 oerhört ståtliga katter från olika håll i länet tävlade under dagen om att bli utsedd till den allra vackraste.

28 november 2022 klockan 14:58 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Industrilokal gjordes om till butik: ”En häftig lokal som vi trivs i”
Den första november slog Skyddsgrossisten i Lindesberg upp dörrarna till sin nya och större lokal på Bandygatan 3. Efter ett par månaders rejäl ...
28 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Femtonmålsseger ger LIF sjunde raka
LIF Lindesbergs vassa segertåg fortsätter! Under söndagen gästade man Stockholmslaget IK Bolton som trots matchens första mål, fick en tuff ...
27 november 2022 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Guldregn över Peter och Ann-Christin när Postkodlotteriet kom på besök
Bilskadecenters Peter Larsson fick sig en rejäl överraskning i tisdags, när självaste Daniel Paris dök upp på hans arbetsplats. Med sig hade han...
25 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Karin Gustafsson på Mäklarhuset informerar om läget på den lokala bostadsmarknaden. Foto: Mäklarhuset

Mäklaren: Risk för missförstånd när storstadsmarknaden jämförs med landsbygd

I media har det den senaste tiden rapporterats om stora prisras på bostadsmarknaden och flera storbanker som bland annat SEB och SBAB förutspår i sina rapporter att ytterligare nedgångar kan komma att väntas – ända ned mot 20%. Det har i sin tur lett till att många oroliga kunder hört av sig till Mäklarhuset i Lindesberg för vägledning.
– Vi har blivit kontaktade av kunder som undrar om det går att sälja då de tror att priset har gått ner så pass mycket. Det blir lite tokigt, menar Karin Gustafsson och förklarar att den lokala marknaden inte ser ut på samma sätt.

25 november 2022 klockan 10:39 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Joyce DiDonato, Renée Fleming och Kelli O´hara gestaltar tre kvinnor i operaversionen av Timmarna. Foto: Folkets Hus och Parker.

Kultursatsning: Film, opera, bok

Det är en bok, som blev en film och som nu kommer som opera – i Lindesberg. Det här är en triad som kommer till stånd genom samverkan mellan Lindesbergs Filmstudio och Lindesbergs kommun.

25 november 2022 klockan 10:01 av Hans Andersson Visa hela artikeln

Man gripen misstänkt för mordförsök: ”Attackerade personal i butik”

Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för att på torsdagen ...

Lindegym firar 6 år med öppet hus och nya satsningar

Det har gått sex år sedan Alexander Scharnke, Victoria Karlsson, Sia Östlind och Johan Fransson tog ö...

Stew och Stockholmsbandet Wooden Fields gör gemensam spelning i Lindesberg

Det utlovas rykande färsk 70-talsinspirerad bluesrock med heta gitarriff när ...

Annons

Torphyttevägen avstängd till och med fredag. Foto: Camilla Lagerman

Avstängning förlängs – hävs först i nästa vecka

UPPDATERAD. På onsdagsmorgonen stängdes Torphyttevägen för trafik i höjd med Hemköpsparkeringen. Detta innebär att all trafik som skall vidare in i Brodalsområdet, till exempel för att komma till Lindeskolan, hänvisas till alternativa färdvägar. Infarten till Hemköp påverkas dock ej av det arbete som nu påbörjats. Avstängningen var planerad att hävas nu på fredag – men under onsdagen kommer man med nya bud som gör gällande att man öppnar vägen igen först i nästa vecka.
– Det är VA-avdelningen som har stängt vägen. Det är ett ledningsarbete som skall utföras där, berättar Mikael Dahlin, enhetschef Gata på Samhällsbyggnad Bergslagen.

23 november 2022 klockan 09:46 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Hillstreet laddar inför Novemberfestivalen

Det har hunnit gå 28 år sedan den allra första Novemberfestivalen gick av stapeln och nu är det återigen dags f...

Långa köer på R50 – lastbil blockerar körfält

Under morgontimmarna inträffade en trafikolycka med lastbil i höjd med Fornaboda. Lastbilen skall ha ...

Så ser nya kommunstyret ut – tyngsta posterna till M och SD

Under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige blev det nya kommunstyret klart för den ...

Spelföreningen välkomnar till ny lokal på Hillstreet

I dagarna flyttade spelföreningen Lucky till nya lokaler i den stora tegelbyggnaden på Hillstreet i ...

Bonusfamiljen kan vara en utmaning

När man träffar en ny partner, kan det vara bråttom att flytta ihop, så bråttom att barnen inte hänger med. Det kanske g...

Ritning av PE Teknik & Arkitektur

bildspel Kristinaskolans lägenheter färdiga för inflytt sommaren 2024

Strax efter nyår påbörjas det omfattande arbetet med att förvandla Kristinaskolan i Lindesberg till bostäder. Redan sommaren 2024 är det planerat att de totalt 26 lägenheterna ska stå färdiga för inflytt, men innan dess är det mycket som ska göras för att de gamla klassrummen ska bli hemtrevliga.
– Det blir en total ombyggnation, som kommer kräva cirka 10 000 byggtimmar, säger Per Sander på Lindesbergs Fastigheter.

17 november 2022 klockan 10:22 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Årets pedagogiska pris utdelat: ”Väldigt hedrande”
Sammanlagt fem pedagoger inom förskolan, grundskolan och gymnasiet fick ta emot Barn- och utbildningsnämndens pedagogiska pris för 2022. I år var ...
16 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Linde Energi satsar på ny kostnadseffektiv laddning för personalens elbilar
Som en del av Linde Energis satsning på laddning av elfordon har man med hjälp av teknik från företaget Chargenode lanserat en ny typ av ...
16 november 2022 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Ingrid Nilsson en av Sparbankens pristagare
Under fredagen höll Bergslagens Sparbank, tillsammans med sin ägarstiftelse, sin årliga stipendieutdelning. Tre stipendiater fick emotta varsin ...
15 november 2022 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2022-11-15

2022-11-14

2022-11-14

2022-11-12

2022-11-12

2022-11-11

2022-11-10

2022-11-09

2022-11-08

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-07

2022-11-04

Evenemangstips
Nyheter från Aftonbladet
Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2022-12-02 11:17