Det blev nio mål i målskillnad mot Silwing Troja under fredagen. Foto: Hasse Persson

Vältränat anfallsspel gav LIF sjätte raka

LIF Lindesberg fortsätter sitt segertåg och säkrade sin sjätte raka seger under säsongens sjunde seriematch. Matchens första halvlek bjöd på en rad intressant innehåll från hemmalagets ögon, där LIF fick den överlägset bästa halvtimmen.
– Vi har jobbat rätt mycket med tajming, berättar Asso Eliassi.

Med säsongspremiären mot Örebro som undantag så har LIF Lindesberg gått igenom den nya serien med tiomålssegrar. Under fredagskvällen jagade Lindelaget sin sjätte raka seger, där det blev en kortare fördröjning på den framflyttade matchen.

Väl igång så blev det en småseg matchinledning av hemmalaget som omgående visade sig vara det starkare laget. Både försvar och anfall höll sig starkt mot det gästande Silwing-Troja, som i sin tur krigade i uppförsbacke med tekniska fel och ett långsammare spel som aldrig gav utdelning inom matchens första halva.

Målvakt Simon Ongeri bjöd på fina räddningar, där han inom halvlekens första kvart höll sig 70%-ig i kassen. Även om LIF fick några tekniska fel som gav Troja möjlighet till tre raka mål, så var läget stabilt inom hemmalaget som snabbt reparerade situationen.

Simon Ongeri var omutlig under första halvleken. Foto: Hasse Persson

Den andra halvleken bjöd däremot på ett segrare spel. Troja började direkt med ett nödvändigt målvaktsbyte som visade omedelbar effekt i bortamålet. Med en stor ledning i LIF så fanns inte samma energi som i första halvleken, något som främst syntes i försvarsspelet.

Försvarsminskningen i LIF gjorde att matchen avslutades med ett utdraget målbyte. Trots det långsammare spelet, så resulterade den andra halvleken i jämna siffror, 18-16.

– Vi släppte in 25 mål och det får vi väl vara nöjda med, vi skulle nog däremot vilja sett att vi gjorde fler mål. Ändå tycker jag att vi håller ett bra fokus och vi är aggressiva i stort sätt genom hela matchen, samtidigt som vi håller en bra energi från bänken, säger Asso Eliassi direkt efter matchen.

Målglada Jesper Nilsson gjorde 10 mål mot Troja. Foto: Hasse Persson

Asso Eliassi: ”Stridsandan är uppe genom hela matchen”
Även om matchen inte blev den bästa för underhållningen så bjöd LIF Lindesberg på matchens toppspel under den första halvleken, där det tog Troja tjugo minuter att ta sig in i matchen.

Medan Troja kämpade i motvind med tekniska fel och ett långsammare tempo så såg LIF snarare ut att hålla igen. Även om Lindeförsvaret kändes igen som aggressivt, så kändes det mer att LIF Lindesbergs anfallsspel spelade efter flytet och höll sig en växel kort. Så var däremot inte fallet.

– Vi har jobbat rätt mycket med tajming och att komma in i ordentliga satsningar. Det är nog därför det kan se lite nonchalant ut på sina ställen när vi gör mål, men vi jobbar mycket för att det ska se ut så. Det visar att vi får till det som vi tränar på, säger Asso Eliassi efter matchen.

Under den andra halvleken blev det däremot ett segare spel. Även om LIF visade sig starkast så fanns inte samma glöd från den första halvleken, där man dessutom missade fina lägen.

Asso Eliassi fick större ansvar och belönades med titeln ”Matchens Lirare”. Foto: Hasse Persson

– Det är svårt att vara bra en hel match men jag tycker att vi gör det bra och står på även om vi missar några anfall i rad. Ändå står vi på oss bra bakåt, jag känner mig bekväm med vårt spel samtidigt som stridsandan är uppe genom hela matchen. Hela laget känns bekväma med varandra om vi jobbar 100% i alla situationer.

Till slut tog LIF hem en ny stor triumf. Denna gång slutade det med en niomålsseger, trots att två nyckelspelare var frånvarande. Herman Bosson och Tobias Varvne var frånvarande för mildare orsaker, vilket välkomnade truppens yngre förmågor.

– De som kom in idag gjorde riktigt bra ifrån sig. Normalt sett så är jag en av dem som kommer in men idag fick jag chans att spela från start och det kändes bra.

Resultat LIF Lindesberg-HK-Silwing Troja
Slutresultat
: 34-25 (16-9)
Matchvärd: TAB (Tommy Allström Byggproduktion)
Publik: 475 personer

Målgörare: Jesper Nilsson (10), Anton Flood (6), Asso Eliassi (6), Oskar Cosmo (4), Joel Karlström (3), Jesper Gyllby (2), Felix Karlsson (2), Emil Pettersson (1)

Räddningar:
Simon Ongeri: 16 räddningar på 40 skott (40%)
Niklas Jansson: 0 räddningar på 1 skott (0%)

Matchens Lirare: Asso Eliassi

Nästa match: Söndag den 27:e november vs IK Bolton i Sjöstadshallen med matchstart kl. 15.00

Publicerad 18 november 2022 klockan 22:11

Timmy Lundegård , timmy@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Foto: Jennie Einarsson

bildspel Axel Schylström och Charlie Eriksson bjöd på en livsviktig show: ”Måste våga prata”

Inför en näst intill fullsatt aula bjöd duon Axel Schylström och Charlie Eriksson publiken på en minst sagt livsviktig show. Den två timmar långa föreställningen kastade publikens känslor mellan högt och lågt, mellan tårar och skratt, när de pratade om sina livsresor som båda hade den gemensamma nämnaren psykisk ohälsa.
– Fyra människor i Sverige tar sitt liv varje dag, det är mänskliga tragedier som går att förhindra genom att vi pratar om det, säger Charlie.

23 mars 2023 klockan 11:38 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons


Lindesberg Arena. Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Sluthängt på arenan för ungdomar – tidigare stängning från och med fredag

Från och med fredag 24 mars ändrar Lindesberg arena sina öppettider i stora entrén. Detta efter att flertalet ungdomar börjat uppehålla sig i arenan under kvällstid, utan att ha någon koppling till idrottsverksamheten.
– Det här gör vi för att minska trycket av ungdomar som hänger här, men det kommer inte påverka några träningstider, förklarar Arenachef Sharon Almström.

22 mars 2023 klockan 13:53 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Brotorpsskolan förlorade kvartsfinalen i Vi i femman

Efter gårdagens tuffa kvartsfinal i Vi i femman mot Karl Johans skola 5C så fick man slutligen erkänna ...

Nytt samarbete ger grönt ljus för guidningar i Stripa Gruva

Under 2015 tog det kommunala bolaget Besök Linde AB över ansvaret att driva byggnadsminnet Stripa...

Banarbete påverkar busstrafiken på sträckan Frövi-Örebro

Från lördag 25 mars till och med torsdag 30 mars är järnvägsövergången vid Avdala avstängd ...

Brotorpsskolan Klass 5A är mycket taggade inför kvartsfinalen. I förgrunden står klassens representanter Leon och Julia. Foto: Jennie Einarsson

Klass 5A laddar för kvartsfinal i Vi i femman

2440 klasser och närmare 50 000 elever kämpade för att kvalificera sig till kvartsfinalen i Vi i femman. Av de åtta klasser i området P4 Örebro som lyckats med detta så var Brotorpsskolan klass 5A en av dem!
– Det kommer bli roligt samtidigt som det känns lite nervöst, säger Leon Gunnarsson, en av de två eleverna som ska representera klassen på tisdagens kvartsfinal.

20 mars 2023 klockan 10:56 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

Guldhattar och segervrål! LIF Lindesberg firade stort efter att spela sig igenom "Ettan" som obesegrade. Foto: Hasse Persson.

bildspel Derbyseger gör LIF Lindesberg obesegrade i serien

Efter fullt tryck i arenan med 1 642 personer på läktarna, så blev det en derbyseger för LIF Lindesberg. Segern gör att LIF Lindesberg avslutar Division 1-serien som obesegrade, där säsongspremiärens oavgjorda möte mot ÖSK blev enda matchen utan full poängutdelning. Revanschen kom på hemmaplan där den orangea föreningen firande stort efter slutsignalen.
– Det känns som att det är många i laget som har väntat på den här matchen, säger Joakim Bååk.

19 mars 2023 klockan 21:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

35 år som tränare: ”Har gjort mig till en bättre människa”
Efter hela 35 år som tränare brinner passionen för fotbollen fortfarande lika starkt hos Aleksander Lazarevic. I en öppenhjärtig intervju berä...
17 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Två män grovt misshandlade i natt
Natten till fredag skall två män i 20-årsåldern respektive 45-årsåldern ha blivit misshandlade i centrala Lindesberg. Gärningspersonen skall ha...
17 mars 2023 av Fredrik Norman
Visa hela artikeln

Trädgårdsmästarens tips inför våren och odlingssäsongen
Våren närmar sig med stormsteg och det börjar så smått bli dags att ruska liv i växtligheten igen. Trädgårdsmästare Marco Åkesson bjuder p...
16 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Kommer LIF Lindesberg att avsluta säsongen med sitt 21:a raka segerjubel? Arkivfoto: Hasse Persson

Handbollsderby med Publikkronan avslutar säsongen

Handbollssäsongen i Lindesberg avslutas med ett handbollsderby med fri entré, där varje gästade person stöttar LIF Lindesberg inför kommande säsong. Rent sportsligt ser man derbymatchen som ”Årets Match”. Båda lagen möttes i början av säsongen där det blev ett oavgjort resultat, nu kommer båda lagen att mötas på nytt. Båda lagen med vinst i sikte.

17 mars 2023 klockan 09:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Fredrik Norman

Undersökning visar att det preventiva arbetet mot självmord behöver förbättras

Nyligen publicerade den ideella organisationen Suicide Zero sin kommunbarometer, en undersökning som beskriver kommunernas arbete med att förebygga suicid. Kommunernas enkätsvar poängsätts och rangordnas därefter utifrån sina totalpoäng. Lindesbergs kommun deltog i år för första gången, och fick totalt 10 poäng, precis över det ”röda strecket”.

15 mars 2023 klockan 13:52 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Kosmetiska åtgärder löser inte skolstöket

INSÄNDARE/DEBATT: Vill man på riktigt komma tillrätta med stök i skolorna räcker det inte med kosmetiska åtg...

Fonus startar samtalsgrupp för människor i sorg: ”Lätt att bli ensam”

När en närstående avlider kan det kännas som att tiden stannar till, och...

Miljöpartiets Per Bolund besökte Linde energis anläggningar i Fellingsbro

I ett ymnigt snöfall besökte Miljöpartiets språkrör, Per Bolund, Linde energis ...

Annons


Pontus Andersson från Lindeskolan tog hem SM-guldet för unga plåtslagare. Foto: Jezzica Sunmo

Med plåtslageri i generna tog Pontus SM-guld

Under sex timmar kämpade sex finalister om att ro hem titeln ”Sveriges bästa unga plåtslagare 2023”. Efter att juryn bedömt de tävlandes bidrag stod det klart att det var tredje generationens plåtslagare från Lindesberg – Pontus Andersson som tagit hem guldmedaljen.
– Det känns skitroligt, jag trodde aldrig att jag skulle vinna, utbrister han när LindeNytt når honom för en kommentar.

13 mars 2023 klockan 18:51 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

En person skadad efter singelolycka: ”Blodig i ansiktet och ryggsmärtor”

En man i 20-årsåldern har förts till sjukhus med bland annat ryggsmä...

LIF Lindesbergs P16-lag jagar SM-guld

I helgen blev det klart vilka åtta lag som är klara för finalspel inom USM i P16-klassen. Det var tjugo jämna lag som ...

Kvinna misstänks ha kört bil påverkad av narkotika

En kvinna i 50-årsåldern misstänks för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk.

Musikälskaren inför helgen: ”Musiken berör mig, så tårarna rinner”

Lillemor från Bångbro kommer utan tvekan att vara på plats, när det är ...

LIF håller sig obesegrat inför derbyt

Trots att LIF Lindesberg har säkrat nästa säsong i Allsvenskan, så vill man inte lugna ner sitt spelande. Truppen ...

bildspel Babsans Bankir blir Årets Häst på travgalan

Varje år har Fornaboda och Örebrotravet sin gemensamma travgala och i år var inget undantag. De senaste åren ...

Förra årets upplaga av Linde punkfest drog fullt hus. Foto: Privat

Punkfesten tillbaka på Hillstreet: ”Väldigt lyckat”

Om två veckor är det dags att damma av nitarna och vaxa tuppkammen. Då kommer fjolårets succé Linde Punkfest ånyo inta scenen i Kultur- och Musikhuset Hillstreet. Med en mix av större band så som Trubbel och Gatans lag tillsammans med lokala pärlor hoppas man på fullt hus även den här gången.
– Förra året sålde vi slut snabbt och vi har förhoppningar om att lyckas med samma sak även i år, förklarar Anders från Kulturföreningen Stationen.

10 mars 2023 klockan 11:51 av Jennie Einarsson Visa hela artikeln

IFK Lindesberg laddar för seger i Distriktscupen
På lördag går IFK Lindesberg från träning till tävling. Då spelas den första matchen i Distriktscupen, där IFK Askersund står som första ...
9 mars 2023 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Frövifamiljens koppling till Mellon: ”Stolta och taggade!”
Hemma hos familjen Nydén i Frövi pågår uppladdningen inför den stora Mellofinalen på lördag för fullt, och man har en given favorit, nämligen...
9 mars 2023 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Lisa Whites senaste roman väcker starka känslor
Efter tre släppta succéromaner är lindetjejen Lisa White återigen aktuell med en ny kärlekshistoria som bär titeln ”Nu när jag funnit dig...
8 mars 2023 av Jennie Einarsson
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2023-03-07

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-06

2023-03-05

2023-03-04

2023-03-03

2023-03-03

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-02

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-01

2023-03-24 10:59