Vännerna Rose-Marie Åkerman och Mari Nonnen gör slag i saken och flyttar ihop i gemensam lokal. Foto: Jennie Einarsson

Yoga-duo öppnar nytt hälsocenter: ”Jättespännande”

Flera aktörer går nu samman för att erbjuda behandlingar, övningar och andra hälsorelaterade tjänster – under ett och samma tak på Skolgatan 12. Initiativtagarna och nära vännerna Mari Nonnen och Rose-Marie Åkerman är just nu i full gång med att färdigställa lokalen inför premiäröppningen i september.
– Det här blir en riktig skjuts, vi kommer att ha mycket nytta av varandra. Det blir jättespännande, säger Mari och Rose-Marie.

Mari Nonnen och Rose-Marie Åkerman har länge varit verksamma som yogalärare i Lindesberg var och en med sin egen firma – Mari med Maroja Yogacenter och Rose-Marie med Sounds & Silence. I ett tidigt skede bestämde de sig för att samarbeta snarare än att konkurrera med varandra, något som visat sig vara ett lyckat beslut, förklarar de.

– Vi har arbetat ihop sedan 2013 och har haft väldigt roligt under åren, vi har aldrig konkurrerat utan ser yoga som vår ledstjärna. Vi har gjort gongbad ihop, haft retreats både i Sverige och utomlands, kursdagar och andra evenemang, så vi har gjort jättemycket tillsammans. Det har varit väldigt skönt, som egenföretagare så kan man bli väldigt ensam annars, förklarar de båda.

Under åren har duon även gått i tankar om att slå sig samman i en gemensam lokal och nu kände de att tiden var mogen.

– Förr om åren har det varit full fart på våra verksamheter, men pandemin och lågkonjunkturen har förändrat allt, människor håller hårdare i pengarna och det har gjort att vi fått det tufft att överleva. Vi har ett stort behov av att minska våra utgifter och vi har hittat en väldigt bra lösning på det, förklarar Rose-Marie.

I lokalen på Skolgatan 12, där Mari har sin verksamhet sedan tidigare, är man just nu i full fart med att flytta in även Rose-Maries verksamhet – och snart kommer flera andra företag att husera under samma tak.

– När vi hade bestämt oss för att slå ihop så tänkte vi att det skulle vara bra att få in några fler företag. Just då ringer en annan terapeut och frågar om hon och hennes kollega kan hyra in sig hos oss. Vi tänkte bara, är det sant? Det blir perfekt!, berättar Mari.

– Efter det har vi fått flera företag med oss, vi är just nu 9 företag som kommer att finnas här under ett och samma tak och det gör att vi kan dra nytta av varandra. Det är så många fördelar med att vara flera här, vi gör lite liknande saker men ändå olika, man kommer att kunna få hjälp med de flesta problem här, förklarar Rose-Marie.

Vänninorna Rose-Marie och Mari ser fram emot att dela lokal. Foto: Jennie Einarsson

Det nya hälsocentret kommer att erbjuda ett brett utbud av tjänster inom hälsa och välmående. Bland annat kommer man att kunna erbjuda massageterapi, yoga, shamansk healing, naprapatbehandlingar, kognitiv beteendeterapi, medicinsk laserbehandling och mycket mycket mer.

– Jag och Rose-Marie drar igång nu i början av september och sedan startar de andra upp allt eftersom. Det kommer bli en spännande höst med flera nyheter, berättar Mari. Bland annat kommer man att ha en ny träningsgrupp, som kommer heta ”Stela gubbar”. Som namnet antyder kommer detta rikta sig till män.

– Gongbad innebär att man badar i vibrationer från Gongar. Eftersom att det är övertoner så lurar det hjärnan som inte kan sortera detta och man släpper tankarna, det kan även få spända muskler att slappna av. Vi kommer göra det tillsammans och har nu dubbel uppsättning, så vi får gongar från flera håll, det kommer bli magiskt, berättar de båda. Det kommer att erbjudas en ny form av gongbad också.

Nedan följer en kort presentation av de företag som kommer husera på Skolgatan 12:

Sounds & Silence, Rose-Marie Åkerman
Yogalärare och Soundhealer som arbetar med Shamansk healing och Energimedicin.

Maroja Yogacenter, Mari Nonnen
Medicinsk Yogaterapeut, Friskvårdskonsult, Massör som arbetar med Frekvensbalanseringar med QUEX ed och Energimedicin.

Tanja Gustafsson
Andlig vägledare och healing.

Mirielle Franklert-Murne
Socionom med grundläggande psykoterapi utbildning (KBT Steg 1) vidareutbildning i Traumabehandling (EMDR) och hästunderstödd terapi samt Frigörande dans.

Mattias Nonnen
Medicinsk Laser, massage, naturfotograf.

Camilla Massaro
Kraniosakralterapeut, energimedicin m.m.

Åsa Sjöström
Leg, sjuksköterska, akupressör och stressterapeut.

Ann-Sofie Wall
Massageterapeut.

Publicerad 26 augusti 2024 klockan 14:46

Jennie Einarsson , jennie@lindenytt.com

Så kan Du stötta LindeNytt
LindeNytt har finansierats genom reklamintäkter sedan år 2000. I takt med att antalet butiker har minskat kraftigt under åren, har även våra reklamintäkter följt samma spår.
Att övergå till påtvingad prenumeration är inget alternativ för oss – därför vänder vi oss istället direkt till våra tusentals läsare med hopp om stöd att fortsätta bedriva verksamheten i den anda vi gjort sedan starten 1999.

Vill just Du stötta oss i vårt arbete?
Då tackar vi dig ödmjukast oavsett om din Swishgåva är 10, 100 eller 1000 kronor. Ett stort tack för ditt stöd!

Swishnr: 123-053 19 05


Kommentarer Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för. Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Hunden på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra. Genrebild.

Hundar omhändertagna på grund av vanvård

Vid en djurskyddskontroll utförd av Länsstyrelsen i Örebro län, upptäcktes i juli tio hundar, varav åtta valpar, hemma hos en man i Lindesbergs kommun. Myndigheten ansåg att det förelåg så pass allvarliga brister i djurhållningen att man beslutade att omhänderta hundarna med omedelbar verkan.

16 september 2024 klockan 15:39 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Tomas Klockars (M). Foto: Privat

Först lämnar LPO och nu Liberalerna – vad är det som pågår kan man undra?

INSÄNDARE/DEBATT: Kommunstyrelsens ordförande och moderat tar det hela med ro?? Varför skapar inte detta panik och krismöten kan man undra? Svaret är enkelt det är varken någon oro eller kris för oss i moderaterna, vi är trygga i vår politik och våra värderingar, dom håller vi fast vid.

16 september 2024 klockan 14:30 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Annons

bildspel Galleri och hantverksbutik invigd: ”Jättehäftigt”

Med biljettången klippte Rosemarie Rudenvall guldbiljetten och förkunnade Galleri OCH i Frövi ...

bildspel FotoFredag: Kärlek vid första ögonkastet

Denna vecka tänkte jag berätta om ett djur som fick mig att ändra riktning inom min fotografering. Allt började ...

Åtalad för djurplågeri frias – bristfällig utredning

Den kvinna i 50-årsåldern från Lindesberg, som stod åtalad för djurplågeri samt brott mot ...

Kyrkoherde Matilda Hedrén och fastighetsansvarige Peter Erlandsson. Foto: Camilla Lagerman

Lindesbergs kyrka installerar bergvärme – håller stängt till påsk

Kyrkan i Lindesberg kommer under det kommande halvåret att genomgå en lättare restaurering, samtidigt som man installerar bergvärme. Med anledning av detta kommer man flytta all verksamhet till församlingshemmet och övriga kyrkor i församlingen, fram till påsk 2025.
– Det blir även en lättare restaurering invändigt, vi passar på att fixa skavda kyrkbänkar, pelare och sådant. Vi tror att det kommer bli bra, man får bara stå ut den här tiden, säger kyrkoherde Matilda Hedrén.

11 september 2024 klockan 15:14 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Stefan Löfven hade med sig hustrun Ulla på sitt besök i Lindesberg. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Stefan Löfvens dagar i Linde: ”Fantastiskt vackert”

När Sveriges forne statsminister Stefan Löfven (S) anlände till Lindesberg vid lunchtid på måndagen, hade han ett späckat schema framför sig. Förutom att han gästade Rotarys möte, hann han även med att besöka solparken i Vässlingby samt att inviga Industriutställningen i Bergsparken.
– Det händer otroligt mycket inom energiområdet, och det måste hända mycket om vi ska få ihop det, så det vill jag gärna lära mig mer om, berättar han.

10 september 2024 klockan 15:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Stor uppslutning när Stefan Löfven gästade Rotary i Lindesberg
Tisdagens Rotarymöte på Stadshotellet i Lindesberg blev ett mycket välbesökt sådant, då Sveriges forne statsminister Stefan Löfven (S) höll f...
10 september 2024 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

IFK Lindesberg har säkrare marginaler trots hemmaförlust
Efter en lång skadedrabbad säsong med tabellplaceringar i tabellens nedre region så kan IFK Lindesberg börja att pusta ut. Efter en bortaseger mot...
9 september 2024 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Liberalerna lämnar styret: ”Handlar om förtroende”
PRESSMEDDELANDE: Varför Lämnar Liberalerna styret i Lindesberg? Vi väljer att sätta demokratin och förtroendet främst. Att vara en del av ett ...
9 september 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Anniette Lindvall. Foto: Moderaterna Lindesberg

Minnesord om Anniette Lindvall

Vår kära partikollega och vän Anniette Lindvall har hastigt lämnat oss och hon lämnar ett stort tomrum efter sig.

9 september 2024 klockan 10:21 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Henry Nordlund, Donald Eriksson, Arne Öhman och Tomas Östlund från Lindlövens IF. Foto: Camilla Lagerman

Lindemarken tillbaka i centrum: ”De allra flesta är positiva”

När Lions tidigare under året meddelade att man inte längre hade orken att driva Lindemarken vidare, klev Lindlövens IF in som ny arrangör. Under en pressträff på fredagen berättar man mer om hur upplägget kommer se ut, när marknaden återvänder till centrum igen.
– Vi ska göra så gott vi kan för att alla ska vara glada och nöjda, och att det blir en fortsättning, säger Arne Öhman från Lindlöven.

6 september 2024 klockan 15:47 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel FotoFredag: I fågelparadiset

Under veckan har jag besökt Kvismaren naturreservat, där vi nyligen släppte den rehabiliterade duvhöken fri. Jag sökte inga ...

Bil voltade på R68 – föraren misstänks för brott

En kvinna i 35-årsåldern misstänks för vårdslöshet i trafik efter en singelolycka på riksväg ...

Extremt stor risk för skogsbränder just nu

Risken för skogsbränder är just nu stor eller mycket stor från Skåne i söder till Dalarna i norr. I vårt omr...

Arkivfoto: Fredrik Norman

Hållbart ledarskap – en nödvändighet för svensk skola

INSÄNDARE/DEBATT: Skolledarna är ryggraden i vårt utbildningssystem. Men vad händer när de själva är på bristningsgränsen? Ett hållbart ledarskap är inte bara en förutsättning för skolledarnas egen hälsa – det är nödvändigt för hela samhället.

6 september 2024 klockan 09:46 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Elev bar kniv i skolan – skolledningen dröjde en vecka att informera vårdnadshavare

I slutet av förra veckan hämtades en elev vid Lindbackaskolan av ...

Oppositionen svarar Bodman: ”Är det verkligen verkligheten?”

INSÄNDARE/DEBATT: Detta blir vårt avslutande inlägg i den debatt Bodman valt att ...

Angående nedrustning av lasarettet i Lindesberg

INSÄNDARE/DEBATT: Man kan inte låta bli att undra över de avvägningar som Regionstyrelsen i Örebro, efter ...

Kraschade hos bilfirma – här återvänder den till friheten

För en månad sedan flög en duvhök in i ett fönster hos bilfirman Hugo Eriksson i Storå. ...

Bodmans replik till oppositionen gällande akutskola/jourskola

INSÄNDARE/DEBATT: Ni säger att ni har fått bristfällig information om läget på våra hö...

På måndag morgon öppnar receptionen på nytt. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Nu öppnar polisens reception i Lindesberg igen

Sedan början av september 2023 har receptionen hos polisen i Lindesberg varit stängd för renovering. Arbetet som beräknades vara klart på några månader drog dock ut på tiden, men på måndag den 2 september öppnar den igen. LindeNytt fick en rundvandring i de nyrenoverade lokalerna inför nyöppnandet.
– Vi tror mycket på det här, och vi väntar med spänning på måndagen, säger kommissarie Stefan Toll.

30 augusti 2024 klockan 14:30 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel FotoFredag: Svart på vitt – när svartvitt är självklart
I denna veckas FotoFredag så tänkte jag rota igenom mitt bildarkiv efter fotografier där jag visste, innan fotografierna togs, att de skulle vara i...
30 augusti 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Oppositionens svar till Bodman: ”Förebyggande arbete ger bättre förutsättningar”
INSÄNDARE/DEBATT: En förutsättning är att problemen blir kända för oss. Hon exemplifierar med olika typer av händelser, som skall ha fö...
30 augusti 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Liberalerna kräver förändring i Falab/Libo
INSÄNDARE/DEBATT: Liberalerna i Lindesberg har nått en brytpunkt. Vi står inför en situation där vi inte längre kan delta i ett styre som forts...
29 augusti 2024 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2024-08-29

2024-08-29

2024-08-28

2024-08-28

2024-08-27

2024-08-27

2024-08-26

2024-08-26

2024-08-23

2024-08-23

2024-08-23

2024-08-23

2024-08-22

Nyheter från Expressen
Polishändelser i Örebro län
2024-09-16 16:29