17 minuter av uppvisning

Längtan är något som är ständigt närvarande. Du längtar alltid efter någonting som hägrar borta vid horisonten. I dagar, veckor och månader går du där och blickar framåt. Väntar, laddar och förbereder dig. Hur lång tid tar det då att rasera all den där väntan? Ja, ibland kan det faktiskt gå på 17 minuter.

Vårens stora match i division 6 är färdigspelad. Kvar sitter vi som på något sätt följde utgången i den med en stor fråga. Vad var det egentligen som hände där på Idrottsparkens gröna gräs den här fuktiga junikvällen? Allting var ju upplagt för derbyfest, kraftmätning och dramatik. Men istället slutade det i 17 minuters ren och skär uppvisning.

Inför årets första derby mellan Fellingsbro GoIF och IFK Lindesberg hade diskussionerna gått varma. Undertecknad spenderade så sent som i helgen en lunch tillsammans med lagens två frispråkiga tränare. Det utvecklade sig till en lika trevlig som intressant stund, där båda visade stor respekt för sin opponent.

Något som dock var genomgående hos båda var övertygelsen om en tuff match. IFK-tränaren Aleksander Lazarevic resonemang om att ”ett derby alltid är ett derby” tycktes sitta perfekt in på den här matchen. För trots IFK:s minst sagt bleka bortafacit, trots Fellingsbros säsongsöppning och trots det sju poäng stora gapet mellan lagen skulle derbyt bli ett krig. Victor Huerta följde upp med att peka ut matchen som en av säsongens tuffaste och ingen sa emot. Ack så fel vi alla fick.

17 minuter. 4 mål. 1 jättehav för Fellingsbro att springa på.

När domaren Vedad Besic blåste igång säsongens första derby stod två lag uppställda på planen. Endast ett hade huvudet på rätt plats. Det som följde var 17 minuter av uppvisning.

En uppvisning i kraftfullhet från Fellingsbro som vällde fram i varje anfall. En uppvisning i kaos personifierat av IFK:s backlinje. En uppvisning i briljant attackspel där FGoIF brutalt utnyttjade varje yta man fick. En uppvisning i mental härdsmälta från IFK-spelarna som tycktes ha glömt hur man rör sig på en fotbollsplan. Men framförallt en uppvisning från ett bra lag som vet hur man straffar ett sämre lags misstag.

Fellingsbro GoIF är ett mycket bra lag. De har en trygghet, en rutin och en kvalitet som få, om ens något, lag i serien kan mäta sig med. När anfallare som Fahad Wuzibat och Mikael Karlsson får chansen att spela på vidöppna ytor mot oorganiserade försvar gör de mål i mängder. Det var exakt vad som skedde under derbyts första 17 minuter.

När sedan IFK vaknade till liv och började få igång, nåja, sitt passningsspel avtog Fellingsbro-attackerna. Ska ärligheten fram var IFK spelmässigt kanske det bättre laget under resterande match. I synnerhet tog laget över efter halvtid, där man verkligen lyckades sätta sin prägel på matchen. Där kunde IFK spela med sin kvickhet, sitt vassa kantspel och sina tunga fasta situationer. Problemet? Matchen var redan över sedan länge.

Med sitt fysiska lag kunde Victor Huerta slå sig till ro efter tjugo minuter. Hans lag ledde då som bekant med fyra mål, vilket är en ledning som laget aldrig släpper med den trygghet man besitter. Även när matchbilden svängde över till IFK och man hade svårt att få grepp om bollen satt positionsspelet rakt igenom hela laget. Försvaret är stabilt och när en spelare som Samuel Eze kan vikariera som mittback och dominera ett derby är det en av förklaringarna till att Fellingsbro släppt in minst mål i årets serie.

Efter onsdagens derbyseger är man fortsatt poängbäst också för den delen. Eller nja, fortsatt delad etta med Glanshammar om vi nu ska vara petiga. Men med det spel och den trygghet som Fellingsbro genomförde derbyt på finns det inte mycket som talar för överflödiga poängtapp denna sommar.

För IFK Lindesberg är framtiden mer oviss. Tre förluster på de fyra senaste matcherna kryddat med derbyts käftsmäll visar på en negativ utveckling. Motståndet har varit tufft men säsongen går i fel riktning. 17 minuter avgör dock inte en hel säsong, men det kan räcka för att avgöra ett helt derby. Det vet vi efter ikväll.

Publicerad 4 juni 2014 klockan 23:19

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Annons

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Årets Elitlopps-6:a Missle Hill segrade Bergslagsloppet på nytt banrekord Foto: Robin Falk

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med 100 000:- till vinnaren som huvudlopp, trots att dagen som brukar ses som en stor travfest för alla travälskare saknade sin publik så var travovalen i bästa skick där nya banrekord slogs.

2 juli 2020 klockan 00:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet
Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade hamburgare och ...
20 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation
Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av coronapandemin har nu börjat betalas ut. Stödet baseras på hur stora ...
16 juni 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Montéryttare tog en kuskdubbel
Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på ...
14 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Robin Thörn tar över som ny sportchef från och med augusti Foto: Örebrotravet

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande sportchefen Claes Broberg, redan under mars, meddelat att han kommer att avsluta sin tjänst under juni för att jobba i högre positioner.

2 juni 2020 klockan 10:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots...

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda

På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades ...

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för sä...

Annons

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska ...

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att läktarna stod tomma så höll Rimbo ett övertag under hela matchen och även om LIF spelade upp sig och fick chansen att kvittera under de sista minuterna så var det en dyr miss från de orangeklädda som avgjorde matchen.

15 mars 2020 klockan 17:22 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp
Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska volleybollförbundet via ...
14 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in
Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att kvällens innebandymatch i...
13 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Slutspelet inleds i kvartsfinalen
Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets kvartsfinal, efter två veckor ...
12 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-08-12 04:19