17 minuter av uppvisning

Längtan är något som är ständigt närvarande. Du längtar alltid efter någonting som hägrar borta vid horisonten. I dagar, veckor och månader går du där och blickar framåt. Väntar, laddar och förbereder dig. Hur lång tid tar det då att rasera all den där väntan? Ja, ibland kan det faktiskt gå på 17 minuter.

Vårens stora match i division 6 är färdigspelad. Kvar sitter vi som på något sätt följde utgången i den med en stor fråga. Vad var det egentligen som hände där på Idrottsparkens gröna gräs den här fuktiga junikvällen? Allting var ju upplagt för derbyfest, kraftmätning och dramatik. Men istället slutade det i 17 minuters ren och skär uppvisning.

Inför årets första derby mellan Fellingsbro GoIF och IFK Lindesberg hade diskussionerna gått varma. Undertecknad spenderade så sent som i helgen en lunch tillsammans med lagens två frispråkiga tränare. Det utvecklade sig till en lika trevlig som intressant stund, där båda visade stor respekt för sin opponent.

Något som dock var genomgående hos båda var övertygelsen om en tuff match. IFK-tränaren Aleksander Lazarevic resonemang om att ”ett derby alltid är ett derby” tycktes sitta perfekt in på den här matchen. För trots IFK:s minst sagt bleka bortafacit, trots Fellingsbros säsongsöppning och trots det sju poäng stora gapet mellan lagen skulle derbyt bli ett krig. Victor Huerta följde upp med att peka ut matchen som en av säsongens tuffaste och ingen sa emot. Ack så fel vi alla fick.

17 minuter. 4 mål. 1 jättehav för Fellingsbro att springa på.

När domaren Vedad Besic blåste igång säsongens första derby stod två lag uppställda på planen. Endast ett hade huvudet på rätt plats. Det som följde var 17 minuter av uppvisning.

En uppvisning i kraftfullhet från Fellingsbro som vällde fram i varje anfall. En uppvisning i kaos personifierat av IFK:s backlinje. En uppvisning i briljant attackspel där FGoIF brutalt utnyttjade varje yta man fick. En uppvisning i mental härdsmälta från IFK-spelarna som tycktes ha glömt hur man rör sig på en fotbollsplan. Men framförallt en uppvisning från ett bra lag som vet hur man straffar ett sämre lags misstag.

Fellingsbro GoIF är ett mycket bra lag. De har en trygghet, en rutin och en kvalitet som få, om ens något, lag i serien kan mäta sig med. När anfallare som Fahad Wuzibat och Mikael Karlsson får chansen att spela på vidöppna ytor mot oorganiserade försvar gör de mål i mängder. Det var exakt vad som skedde under derbyts första 17 minuter.

När sedan IFK vaknade till liv och började få igång, nåja, sitt passningsspel avtog Fellingsbro-attackerna. Ska ärligheten fram var IFK spelmässigt kanske det bättre laget under resterande match. I synnerhet tog laget över efter halvtid, där man verkligen lyckades sätta sin prägel på matchen. Där kunde IFK spela med sin kvickhet, sitt vassa kantspel och sina tunga fasta situationer. Problemet? Matchen var redan över sedan länge.

Med sitt fysiska lag kunde Victor Huerta slå sig till ro efter tjugo minuter. Hans lag ledde då som bekant med fyra mål, vilket är en ledning som laget aldrig släpper med den trygghet man besitter. Även när matchbilden svängde över till IFK och man hade svårt att få grepp om bollen satt positionsspelet rakt igenom hela laget. Försvaret är stabilt och när en spelare som Samuel Eze kan vikariera som mittback och dominera ett derby är det en av förklaringarna till att Fellingsbro släppt in minst mål i årets serie.

Efter onsdagens derbyseger är man fortsatt poängbäst också för den delen. Eller nja, fortsatt delad etta med Glanshammar om vi nu ska vara petiga. Men med det spel och den trygghet som Fellingsbro genomförde derbyt på finns det inte mycket som talar för överflödiga poängtapp denna sommar.

För IFK Lindesberg är framtiden mer oviss. Tre förluster på de fyra senaste matcherna kryddat med derbyts käftsmäll visar på en negativ utveckling. Motståndet har varit tufft men säsongen går i fel riktning. 17 minuter avgör dock inte en hel säsong, men det kan räcka för att avgöra ett helt derby. Det vet vi efter ikväll.

Publicerad 4 juni 2014 klockan 23:19

Hannes Feldin , 070-46 03 603

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Zeinab Kamara är nominerad till "Säsongens Rookie" Arkivfoto: Hasse Persson

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmärkelser”, ett rikstäckande pris med tre olika kategorier. Två Lindespelare hittas bland de nominerade, Martina Konecna och Zeinab Kamara.
– Det är såklart jättestort att jag får vara nominerad, säjer Zeinab Kamara.

24 mars 2021 klockan 21:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget till ett målkalas. Linden tar däremot Play In-platsen, vilket gör att Lindlöven således avslutar säsongen med tre raka vinster.

14 mars 2021 klockan 18:46 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i åttondelsfinalen, lyckades laget från Jönköping att segra i returmötet när Linde stod som gäster. Säsongen har därmed satt sin punkt för Linde Volley, som har en minst sagt udda säsong att se tillbaka på.

6 mars 2021 klockan 21:52 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Kollagebild Foto: Lindlöven och Hasse Persson

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, för fjärde året i rad, väljer att hylla sin stora eldsjäl Ernst Röös.
– Han har på ett eller annat sätt, hjälpt till med allt som han kan bidra med, berättar Henry Nordlund.

1 mars 2021 klockan 10:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-05-07 17:24