17 minuter av uppvisning

Längtan är något som är ständigt närvarande. Du längtar alltid efter någonting som hägrar borta vid horisonten. I dagar, veckor och månader går du där och blickar framåt. Väntar, laddar och förbereder dig. Hur lång tid tar det då att rasera all den där väntan? Ja, ibland kan det faktiskt gå på 17 minuter.

Vårens stora match i division 6 är färdigspelad. Kvar sitter vi som på något sätt följde utgången i den med en stor fråga. Vad var det egentligen som hände där på Idrottsparkens gröna gräs den här fuktiga junikvällen? Allting var ju upplagt för derbyfest, kraftmätning och dramatik. Men istället slutade det i 17 minuters ren och skär uppvisning.

Inför årets första derby mellan Fellingsbro GoIF och IFK Lindesberg hade diskussionerna gått varma. Undertecknad spenderade så sent som i helgen en lunch tillsammans med lagens två frispråkiga tränare. Det utvecklade sig till en lika trevlig som intressant stund, där båda visade stor respekt för sin opponent.

Något som dock var genomgående hos båda var övertygelsen om en tuff match. IFK-tränaren Aleksander Lazarevic resonemang om att ”ett derby alltid är ett derby” tycktes sitta perfekt in på den här matchen. För trots IFK:s minst sagt bleka bortafacit, trots Fellingsbros säsongsöppning och trots det sju poäng stora gapet mellan lagen skulle derbyt bli ett krig. Victor Huerta följde upp med att peka ut matchen som en av säsongens tuffaste och ingen sa emot. Ack så fel vi alla fick.

17 minuter. 4 mål. 1 jättehav för Fellingsbro att springa på.

När domaren Vedad Besic blåste igång säsongens första derby stod två lag uppställda på planen. Endast ett hade huvudet på rätt plats. Det som följde var 17 minuter av uppvisning.

En uppvisning i kraftfullhet från Fellingsbro som vällde fram i varje anfall. En uppvisning i kaos personifierat av IFK:s backlinje. En uppvisning i briljant attackspel där FGoIF brutalt utnyttjade varje yta man fick. En uppvisning i mental härdsmälta från IFK-spelarna som tycktes ha glömt hur man rör sig på en fotbollsplan. Men framförallt en uppvisning från ett bra lag som vet hur man straffar ett sämre lags misstag.

Fellingsbro GoIF är ett mycket bra lag. De har en trygghet, en rutin och en kvalitet som få, om ens något, lag i serien kan mäta sig med. När anfallare som Fahad Wuzibat och Mikael Karlsson får chansen att spela på vidöppna ytor mot oorganiserade försvar gör de mål i mängder. Det var exakt vad som skedde under derbyts första 17 minuter.

När sedan IFK vaknade till liv och började få igång, nåja, sitt passningsspel avtog Fellingsbro-attackerna. Ska ärligheten fram var IFK spelmässigt kanske det bättre laget under resterande match. I synnerhet tog laget över efter halvtid, där man verkligen lyckades sätta sin prägel på matchen. Där kunde IFK spela med sin kvickhet, sitt vassa kantspel och sina tunga fasta situationer. Problemet? Matchen var redan över sedan länge.

Med sitt fysiska lag kunde Victor Huerta slå sig till ro efter tjugo minuter. Hans lag ledde då som bekant med fyra mål, vilket är en ledning som laget aldrig släpper med den trygghet man besitter. Även när matchbilden svängde över till IFK och man hade svårt att få grepp om bollen satt positionsspelet rakt igenom hela laget. Försvaret är stabilt och när en spelare som Samuel Eze kan vikariera som mittback och dominera ett derby är det en av förklaringarna till att Fellingsbro släppt in minst mål i årets serie.

Efter onsdagens derbyseger är man fortsatt poängbäst också för den delen. Eller nja, fortsatt delad etta med Glanshammar om vi nu ska vara petiga. Men med det spel och den trygghet som Fellingsbro genomförde derbyt på finns det inte mycket som talar för överflödiga poängtapp denna sommar.

För IFK Lindesberg är framtiden mer oviss. Tre förluster på de fyra senaste matcherna kryddat med derbyts käftsmäll visar på en negativ utveckling. Motståndet har varit tufft men säsongen går i fel riktning. 17 minuter avgör dock inte en hel säsong, men det kan räcka för att avgöra ett helt derby. Det vet vi efter ikväll.

Publicerad 4 juni 2014 klockan 23:19

Hannes Feldin , 070-46 03 603

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust efter utdragen straffläggning

Efter ett två-målsunderläge mot tabelltvåan Skövde IK med tio minuter kvar så kom Lindlöven tillbaka starkt och såg till att matchen fick avgöras på straffar, väl i straffläggning krävdes det hela åtta straffskott från vardera lagen för att matchen till slut skulle få en vinnare.

18 oktober 2020 klockan 22:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Foto: Timmy Lundegård

WSK tar säsongens första hemmaseger

Med 3-3 inför den avslutande perioden mellan WSK och Kungsör var det en tillsynes jämn drabbning som väntade, trots flera mållägen under matchen så hade WSK svårt att spela in bollen hela vägen men visade vid matchavgörandet att hemmalaget var bäst för kvällen.

16 oktober 2020 klockan 23:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust efter en ljus inledning

Med Herman Bosson skadad stod LIF Lindesberg en huvudspelare kort när laget tog lagbussen till Göteborg för att spela mot Kä...

Ny förlust på hemmaisen

Med en ny spännande värvning i laget från SHL så var det ett förbättrat Lindlöven som hittades på hemmaisen under torsdagskvä...

Ny succé för parahandbollen

Efter en lyckad tjejkväll i arenan så lyckades LIF Lindesberg att nå en ny milstolpe under föregående helg, föreningens ...

En jämn drabbning i arenan

Det var inga stora marginaler som avgjorde söndagens Allsvenska hemmamatch mot Kungälv. Det var två jämna lag som gjorde upp redan från matchens första sekund där Gustaf Ekström med bara sekunden kvar lyckas spela in matchens avgörande mål, eller?

12 oktober 2020 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre nya poäng för Lindlöven

Efter en tung förlust på hemmaplan mot Kumla i fredags så väntade vad som på förhand skulle bli tyngre uppgifter, en bortamatch mot det välkänt tuffa Borlänge stod på matchschemat och trots en seg inledning från Lindlöven så kom Lindelaget ut ur matchen med bästa möjliga resultat.

12 oktober 2020 klockan 00:51 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Förlust mot svårslaget Sala
Ännu utan förlust men samtidigt utan vinst var WSKs inledande facit när uppladdade Sala Silverstaden stod som nästa motståndarlag, efter en jämn...
12 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nära poäng för Linde Volley
Det var två jämna lag som drabbade samman i Lindesberg Arena under lördagseftermiddagen, Värnamo gästade arenan och trots en inledande setpoäng ...
10 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Bildspel från Lindehovs hockeyfredag
BILDSPEL Kumla stod för säsongens andra motstånd i Lindehov, trots fina inspel och lägen för hemmalaget slutade matchen med förlust som innebar ...
9 oktober 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nyförvärvet Joey Strada spelade in sitt första mål för Lindlöven Arkivfoto: Hasse Persson

Bortaseger för Lindlöven

Målen blev många under säsongens första bortamatch mot Malung under onsdagen men trots ett inledande underläge så kunde Lindlöven avgöra en stor del av matchen redan i den andra perioden genom Alexander Kovalonok.

7 oktober 2020 klockan 22:24 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel Straffläggning avgjorde säsongspremiären

Det var heta känslor på Lindehov när Lindlöven inledde sin nya säsong inom AllEttan under söndagen. Målmässigt höll sig matchen jämn in i det sista där man trots fem minuters övertidsspel hade ett oavgjort resultat och fick därmed avgöra den säsongsinledande matchen med straffar.

5 oktober 2020 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tjejkväll ska få fler flickor att idrotta

Som ett steg för att få fler unga tjejer att idrotta väljer nu LIF Lindesberg att göra en satsning som är riktad...

Välförtjänt seger för LIF Lindesberg

Rimbo fick det svårt att utmana om segern under fredagskvällen när ett revanschsuget LIF Lindesberg klev in på ...

Seger efter förlängning

Det var en målrik första period för WSK som spelade sin första Division 2-match för säsongen, det inledande bortalaget IBK Kö...

Annons

IFK Lindesberg har välkomnat många nya medlemmar. Pojklaget med spelare födda 2010 är ett riktigt stort gäng. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Lyft för IFK Lindesberg under pandemin

Coronapandemin ställde in ett stort antal matcher och halverade tävlingssäsongen för IFK Lindesbergs herrlag. Men trots det har föreningen vuxit under året, och kan nu redovisa 120 nya medlemmar, varav de flesta barn.

30 september 2020 klockan 10:35 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Oavgjort efter en jämn kamp

LIF Lindesberg bjöd upp till jämn kamp mot det elitseriesatsande Amo HK. Trots en del slarv i anfallet under matchens gång visade...

Linde Volley inleder Elitserien i arenan

Ifjol blev det en 6:e plats i Elitseriens tabell men med tio nya namn och ett helt nytt lag i laguppställningen så st...

Säsongens första hemmamatch väntar

Med två tunga förluster bakom sig så gör LIF Lindesberg sin första hemmamatch för säsongen, på grund av situationen...

Storförlust i Västerås

VästeråsIrsta är tillbaka i Allsvenskan efter att spelat upp sig från Division 1 och blev LIF Lindesbergs andra motståndare för s...

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål ...

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin fö...

Foto: Hasse Persson

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio spelare och ledare testat positivt. Utöver dessa fall har ytterligare fem spelare uppvisat symptom och inväntar nu provtagning.

7 september 2020 klockan 11:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

V75-seger till Stall Hurtig
I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen StrangerInTheNight hann göra ...
6 september 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp
Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande symptom. En av spelarna har testat ...
4 september 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag
Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de ...
26 augusti 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-08-24

2020-08-21

2020-08-16

2020-08-12

2020-08-10

2020-08-03

2020-07-23

2020-07-14

2020-07-08

2020-07-07

2020-07-02

2020-06-20

2020-06-16

2020-06-14

2020-10-20 04:28