Linde Volleys förberedelser

Genrepet är i full gång och lagen förbereder sig för öppningsmatcherna om tre veckor. Elitserien 2015/16 ser ut att kunna bli något extra men jag är lite tveksam på Lindes chanser. Man har fortfarande mycket tid kvar tills det faktiskt gäller men arbetet har börjat och en växel till måste läggas i om man ska ta en medalj 2016.

Försäsongen är till för klargöra den produkt som sedan ska ut till försäljning. Det är nu som laget måste justeras så att det kan stå redo för match när RIG Falköping kommer på besök om tre veckor. Jag kan själv relatera starkt till försäsongens ibland lite drastiska improvisationer och den känslan som ibland uppstår av ”fan, det där trodde jag inte skulle bli ett så stort problem”. Just nu sitter jag nämligen och skriver detta direkt in i Notepad då mitt Word-program har kraschat, improvisation krävs och ibland öppnar det nya dörrar. Den känslan av att saker kan gå fel även i den sista stund tror jag vi alla kan få ibland. Men som tränare, och som suppoter, behöver man inte misströsta om inte allt är perfekt inför seriestarten. Som vi alla vet så finns det många halvdana produkter som släpps ändå och som i längden lyckas ändå. Windows 10 har ju fått genomgå ett visst antal modifieringar sedan det släpptes och ändå verkar det ta hemmen med storm. Det är där grundserien kommer in. Teemu Sarna har fortfarande tid på sig att finslipa det lag som ska stå sig som starkast när slutspelet kommer.

Jag måste dock säga att jag tycker torsdagens första intryck av det nya Linde var ett gott sådant. Ser man i stort så är det ju faktiskt inte en så stor skillnad på startsexan jämfört med förra säsongen. Av Martina Konecna kan vi förvänta oss ungefär desamma som vi fick av Nette Peit och annars så är det samma spelare som står kvar på banan. Det som oroar mig mest är servemottagning. Therese Granlund gjorde ett stort jobb från sin liberoposition och den kommer bli svår att axla för någon så ung och oprövad som Anna Lennartsson. Förhoppningsvis kan Marjorie Giordano och Martina Konecnas rutin stötta Anna i sitt uppdrag.

Att inte ha en proffsspelare på passarpositionen kan jag också tycka är en knepig situation. Rebecca Andersson gjorde visserligen ett bra jobb förra hösten men jag är fortfarande tveksam ifall Rebecca håller den nivå som krävs. Visserligen har Linde inte fyllt sin utlandskvot och man skulle kunna spara den sista platsen för att plocka in någon vid jul, som man gjorde med Yslany Kelly. Det finns både för och nackdelar med det agerandet. Fördelen är att spelaren då kommer på ett kortare kontrakt, det blir billigare för klubben och kanske kan man få en ännu bättre spelare. Nackdelen är dock att Linde i så fall ska klara sig med endast en passare under hela hösten. Detta sänker träningsnivån och skapar en riskabel situation på match ifall Rebecca skulle skada sig.

Det är få lag som klarar av att ta hem ett SM-guld med en svensk passare. Senast det hände var 2012 när Linde tog hem guldet med Josephine Tegenfalk. Det var alltså tre år sedan och det är tyvärr få svenska passare som håller nivån för att axla den tuffa rollen. Nej, ska det bli en ny titel hem till Lindesberg så pekar allt på att man kommer behöva köpa in en passare. Om hon sen kommer bli presenterad redan i nästa vecka eller om hon kommer efter jul kan jag inte svara på men jag kan anta att Lindes klubbledning har gjort samma analys som jag.

Jag skulle även vilja avsluta veckans text med att berömma Teemu Sarna för att han slängde in både Anna Lennartsson och Elsa Arrestad i hetluften redan på lagets första träningsmatch. Jag har tidigare lyft hur viktigt det är med återväxt inom det svenska elitklubbarna och kritiserat Linde för att inte göra sitt jobb på den punkten. Teemu verkar ha en hälsosam, ur svensk volleybolls perspektiv, inställning till elitvolleyboll och det tycker jag bör lyftas fram. Hoppas att det fortsätter så, så vi kan se ett slagstark Linde även när Margie lagt skorna på hyllan.

Publicerad 11 september 2015 klockan 13:49

Michael Jestin , 073-903 68 24 , sport@lindenytt.com

Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 07:09