Lindlöven vann seriefinalen, playoffplatsen mycket nära

Lindlöven står nu med det ena benet i Allsvenskt playoff. I det dramatiska toppmötet hemma med tabelltvåan Enköping vann laget med 2-1, efter två mål i den första perioden. Segern var Lövens fjärde i rad och man toppar nu tabellen hela sju poäng ovanför strecket.

Ett laddat Lindlöven klev på onsdagskvällen ut och rivstartade seriefinalen hemma mot Enköping. Redan efter tio sekunders spel hittade Felix Scharnke fram till en fri Niclas Eklöw, som så när gav laget ledningen. Kort därefter hade även Robert Lantosi en ny möjlighet och matchupptakten bjöd på ett högt tempo.

Med 5.41 spelat bjöds så Max Lalander på pucken vid offensiv blålinje. Forwarden ryckte sig loss från sin bevakning, kom fri med målvakten och skickade in 1-0 för Lindlöven.

– Det var väldigt viktigt. Vi pratade innan matchen om att vi ville ta kommandot första tio minuterna och förhoppningsvis ta ledningen och jobba därifrån, säger Jussi Salo om det tidiga ledningsmålet.

Därefter planade matchen ut en aning och Enköping tilläts att växa in, bland annat via ett fem mot fyraläge där Löven svarade för fint försvarsspel. Laget redde ut pressen och en stund senare fick Lalander ny skottlucka, något som ledde fram till att en framstormande Rasmus Rundgren kunde vispa in 2-0 på returen. Avslutningen på perioden präglades sedan av utvisningar och farten i spelet sjönk. Enköpings Johan Eek fick i slutskedet öppet skottfält, men Mattias Pettersson klev fram med en vass räddning.

”Satt oss i ett riktigt bra läge”

Mittenakten öppnades sedan precis som den första med ett högt tempo och långa spelsekvenser utan avbrott. Enköping hade ett visst grepp om matchbilden, men sju minuter in sänktes Max Lalander av gästernas Fredrik Lundin. Enköpingsbacken fick matchstraff och det var början på en riktig utvisningskavalkad.

Värst drabbades Lindlöven, som tvingades till spel i tre mot fem i över en minut. Andreaz Persson prickade där målramen för Enköping, men Pettersson i hemmamålet släppte inget förbi sig. Målvakten agerade med ett stort lugn och radade upp räddningar. Mot slutskedet flyttade Löven sedan fram spelet och Patrik Näslund var ett benskydd från att kunna peta in pucken i numerärt överläge.

Tidigt i tredje bröt Felix Scharnke ett uppspel och kom helt ren, men fick inte igenom skottet. Lindlöven dominerade upptakten av perioden stort och man hade flera chanser till ett avgörande. Men istället skulle Enköping få kontakt, när Andreaz Persson och Oskar Pettersson väggspelade sig förbi en utlämnad Pettersson.

Målet kom med kvarten kvar att spela och tände gästerna rejält. Enköping pressade på ordentligt, men ett tappert kämpande Lindlöven avverkade ytterligare ett numerärt underläge och lyfte spelet. Forceringen från gästerna skulle dock återupptas och under några dramatiska slutminuter slogs Löven desperat för sin ledning. Men laget höll undan, vann med 2-1 och säkrade tre blytunga poäng i playoffstriden.

– Otroligt skönt! Nu har vi satt oss i ett riktigt bra läge inför slutstriden, ler Mattias Pettersson efter segern.

Kan säkra playoffplatsen på söndag

Målvakten var en många nycklar till Lindlövens tre poäng denna kväll. Med 30 räddningar svarade Mattias för en ny stormatch mellan stolparna, men han hade god hjälp av sitt försvar. Även under de pressade slutminuterna höll Löven de defensiva ramarna.

– Vi gör det jäkligt bra och släpper inte till så mycket. De har målet, men annars är vi konsekventa i försvaret, berömmer Mattias och analyserar sin egen insats.

– Det kändes bra matchen igenom. Jag fick ändå bra lägen och det syntes att vi ville ha den här matchen.

Segern var Lindlövens fjärde i rad och laget stormar nu mot Allsvenskt playoff. Sju poäng skiljer nu ner till Enköping, som efter kvällens resultat är tabellfyra. Vinsten var med andra ord vital för Löven och den kom trots lagets svåra sjukstuga.

– Det visar att vi verkligen är ett lag och att alla brinner för varandra. Sen som jag sa inför matchen var det här chansen för andra spelare att kliva fram. Och det gjorde de verkligen, speciellt defensiven var väldigt bra, lyder Jussi Salos hyllning.

Tränaren och hans lag står nu endast en seger från en säkrad playoffbiljett. Denna hoppas man kunna ta på söndag, då Lindlöven ställs mot tabelljumbon Surahammar.

Matchfakta Lindlöven-Enköping:
Resultat: 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)
Publik: 296
Skott:45-31
Mål Lindlöven: 1-0 Max Lalander, 2-0 Rasmus Rundgren (Lalander, Gunnarsson)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra vår:
Köping-Forshaga 1-3
Skövde-Grästorp 8-0

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 3 februari 2016 klockan 21:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-09 16:19