Trots en ny heroisk insats tog playoffspelet på söndagen slut för Patrik Näslunds Lindlöven. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Playoffresan över för Lindlöven, utslaget efter förlängningsdrama

Den framgångsrika säsongen är tyvärr till ända för Lindlöven. I det tredje och direkt avgörande playoffmötet borta mot Piteå föll laget med 1-2, sedan motståndet säkrat segern tre minuter in i den andra förlängningsperioden. Resultatet innebär att Piteå vinner matchserien med 2-1 och Löven är därmed utslaget.

Det tredje och avgörande playoffmötet mellan Piteå och Lindlöven följde samma mönster som de båda tidigare. Det innebar att spelet redan från start böljade, men utan att några öppna lägen bjöds. I en avvaktande matchupptakt skaffade sig Lindlöven chansen i spel fyra mot tre. Laget fick inte till något vidare tryck där, men kunde ta över halvvägs in i perioden.

Chansmässigt var det fortsatt tätt, med ont om ytor i offensiven. Med fyra minuter kvar att spela visades så David Berg ut för Löven och Piteå kunde etablerade sitt tunga powerplay. Simon Åkerström prickade där stolpen och skotten var många mot Mattias Petterssons målbur. Men målvakten agerade säkert och Löven höll 0-0 perioden ut.

I andra fick sedan Pettersson fortsätta att arbeta, när Piteå klev ut med en hård press. Mitt i den pressen kom dock Lindlöven loss i en omställning och Robert Lantosi fick läge att avsluta. En rörig situation uppstod runt Piteåmålet och Löven tilldömdes straff. Den utnyttjade Anton Tano, genom att med ett rappt avslut stänka in 0-1 bakom Joel Vännström.

Lantosi var bara minuten därpå mycket nära att utöka och Lindlöven kom in i en bra fas. Efterhand kunde dock Piteå flytta fram spelet och återta kommandot. Hemmalaget skapade även flera heta kvitteringschanser, bland annat via ett öppet skottläge för Magnus Isaksson.

Lalanders mål godkändes aldrig

I samband med en svängig spelsekvens stoppade sedan Pettersson ett friläge för Erik Wikgren med en fin räddning. Men med kvarten spelad fick dock Piteå slutligen betalt, när Isaksson pressade in 1-1 från nära håll. I en framstöt kort därefter fick dock Max Lalander chansen för Löven och nöp till. Skottet gick in och Lövenspelarna jublade, men domarna uppfattade inte situationen och dömde därmed inget mål.

– Regler är regler. Domarna åker omkring i mittzonen och det är inte lätt att se pucken när man inte är med i spelet. Det är fullt förståeligt, men samtidigt ska de se till att vara bättre positionerade, menar Lövenkaptenen Patrik Näslund som upplever situationen som väldigt avgörande.

– Ja, givetvis är det så att det hade förändrat matchbilden om vi hade fått 2-1 där.

Den tredje perioden öppnade sedan med ett tidigt jätteläge för Piteås Emil Wrenman, en chans som Pettersson stoppade. I övrigt var det Lindlöven som klev ut starkast och laget spelade väldigt lugnt över hela banan. Gästerna tog även över taktpinnen alltmer i en mycket snålspelad slutperiod. Med sex minuter kvar åkte så Albin Gunnarsson på ett matchstraff, men via ett urstarkt boxplay höll Lindlöven fast vid likaläget.

Till förlängningen stod sedan lagen för en tempoökning och det var verkligen ett driv i anfallsspelet. Piteå hade till en början greppet, men Lindlöven tog alltmer över kommandot. Det var också gästerna som hade de klart bästa chanserna, bland annat via Anton Tano efter en mycket märklig sargstuds. Även Alexander Selin hade ett jätteläge från nära håll på en lättvindig retur från Joel Vännström.

”Jag är sjukt stolt över alla”

Efter att Löven sedan fått inleda den andra förlängningsperioden i powerplay växlade snabbt Piteå upp. Wallgren drog till med en riktig projektil som Pettersson styrde undan och hemmalaget bet sig fast i offensiven. Det ledde fram till en chans för Jani Savolainen, som med klockan på 2.58 hittade luckan bakom Pettersson till det matchvinnande 2-1 till Piteå. Därmed förlorade Lindlöven matchserien med samma siffror och laget är nu ute ur playoffspelet.

– Det är klart att det är tungt. Så är det alltid när det plötsligt tar slut, fast man känner att man står mitt i elden, säger Patrik Näslund efter nederlaget.

Mitt i besvikelsen är kaptenen samtidigt full av beröm för sättet som Lindlöven genomför matchen på.

– Jag är sjukt stolt över vad alla gör, vilket krig som alla lägger och vilket hjärta som alla visar. Försvarsspelet är helt enormt och ”Matte” i målet är sagolik. Men det som saknas är mer framåt.

Förlusten i Piteå sätter även punkt för Lövens säsong, en säsong som varit mycket lyckad. Laget slutade femma i höstserien, dominerade vårserien stort och var nu marginaler från spel i playoff 2. När han ser tillbaka på lagets resa kan Näslund känna stolthet.

– Den här förlusten tar ju lite tid att smälta… Men jag tycker att vi gör en fantastiskt bra vårsäsong och jag är stolt över alla. Vi har verkligen kommit ihop som ett lag, efter att först ha varit ett hopplock av spelare. Alla ger precis allting för varandra och det är förbannat kul att se.

Matchfakta Piteå-Lindlöven:
Resultat: 2-1 2.sd (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Publik: 653
Skott: 46-23
Mål Lindlöven: 0-1 Anton Tano straff

Publicerad 21 februari 2016 klockan 19:12


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 01:51