Trots en ny heroisk insats tog playoffspelet på söndagen slut för Patrik Näslunds Lindlöven. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Playoffresan över för Lindlöven, utslaget efter förlängningsdrama

Den framgångsrika säsongen är tyvärr till ända för Lindlöven. I det tredje och direkt avgörande playoffmötet borta mot Piteå föll laget med 1-2, sedan motståndet säkrat segern tre minuter in i den andra förlängningsperioden. Resultatet innebär att Piteå vinner matchserien med 2-1 och Löven är därmed utslaget.

Det tredje och avgörande playoffmötet mellan Piteå och Lindlöven följde samma mönster som de båda tidigare. Det innebar att spelet redan från start böljade, men utan att några öppna lägen bjöds. I en avvaktande matchupptakt skaffade sig Lindlöven chansen i spel fyra mot tre. Laget fick inte till något vidare tryck där, men kunde ta över halvvägs in i perioden.

Chansmässigt var det fortsatt tätt, med ont om ytor i offensiven. Med fyra minuter kvar att spela visades så David Berg ut för Löven och Piteå kunde etablerade sitt tunga powerplay. Simon Åkerström prickade där stolpen och skotten var många mot Mattias Petterssons målbur. Men målvakten agerade säkert och Löven höll 0-0 perioden ut.

I andra fick sedan Pettersson fortsätta att arbeta, när Piteå klev ut med en hård press. Mitt i den pressen kom dock Lindlöven loss i en omställning och Robert Lantosi fick läge att avsluta. En rörig situation uppstod runt Piteåmålet och Löven tilldömdes straff. Den utnyttjade Anton Tano, genom att med ett rappt avslut stänka in 0-1 bakom Joel Vännström.

Lantosi var bara minuten därpå mycket nära att utöka och Lindlöven kom in i en bra fas. Efterhand kunde dock Piteå flytta fram spelet och återta kommandot. Hemmalaget skapade även flera heta kvitteringschanser, bland annat via ett öppet skottläge för Magnus Isaksson.

Lalanders mål godkändes aldrig

I samband med en svängig spelsekvens stoppade sedan Pettersson ett friläge för Erik Wikgren med en fin räddning. Men med kvarten spelad fick dock Piteå slutligen betalt, när Isaksson pressade in 1-1 från nära håll. I en framstöt kort därefter fick dock Max Lalander chansen för Löven och nöp till. Skottet gick in och Lövenspelarna jublade, men domarna uppfattade inte situationen och dömde därmed inget mål.

– Regler är regler. Domarna åker omkring i mittzonen och det är inte lätt att se pucken när man inte är med i spelet. Det är fullt förståeligt, men samtidigt ska de se till att vara bättre positionerade, menar Lövenkaptenen Patrik Näslund som upplever situationen som väldigt avgörande.

– Ja, givetvis är det så att det hade förändrat matchbilden om vi hade fått 2-1 där.

Den tredje perioden öppnade sedan med ett tidigt jätteläge för Piteås Emil Wrenman, en chans som Pettersson stoppade. I övrigt var det Lindlöven som klev ut starkast och laget spelade väldigt lugnt över hela banan. Gästerna tog även över taktpinnen alltmer i en mycket snålspelad slutperiod. Med sex minuter kvar åkte så Albin Gunnarsson på ett matchstraff, men via ett urstarkt boxplay höll Lindlöven fast vid likaläget.

Till förlängningen stod sedan lagen för en tempoökning och det var verkligen ett driv i anfallsspelet. Piteå hade till en början greppet, men Lindlöven tog alltmer över kommandot. Det var också gästerna som hade de klart bästa chanserna, bland annat via Anton Tano efter en mycket märklig sargstuds. Även Alexander Selin hade ett jätteläge från nära håll på en lättvindig retur från Joel Vännström.

”Jag är sjukt stolt över alla”

Efter att Löven sedan fått inleda den andra förlängningsperioden i powerplay växlade snabbt Piteå upp. Wallgren drog till med en riktig projektil som Pettersson styrde undan och hemmalaget bet sig fast i offensiven. Det ledde fram till en chans för Jani Savolainen, som med klockan på 2.58 hittade luckan bakom Pettersson till det matchvinnande 2-1 till Piteå. Därmed förlorade Lindlöven matchserien med samma siffror och laget är nu ute ur playoffspelet.

– Det är klart att det är tungt. Så är det alltid när det plötsligt tar slut, fast man känner att man står mitt i elden, säger Patrik Näslund efter nederlaget.

Mitt i besvikelsen är kaptenen samtidigt full av beröm för sättet som Lindlöven genomför matchen på.

– Jag är sjukt stolt över vad alla gör, vilket krig som alla lägger och vilket hjärta som alla visar. Försvarsspelet är helt enormt och ”Matte” i målet är sagolik. Men det som saknas är mer framåt.

Förlusten i Piteå sätter även punkt för Lövens säsong, en säsong som varit mycket lyckad. Laget slutade femma i höstserien, dominerade vårserien stort och var nu marginaler från spel i playoff 2. När han ser tillbaka på lagets resa kan Näslund känna stolthet.

– Den här förlusten tar ju lite tid att smälta… Men jag tycker att vi gör en fantastiskt bra vårsäsong och jag är stolt över alla. Vi har verkligen kommit ihop som ett lag, efter att först ha varit ett hopplock av spelare. Alla ger precis allting för varandra och det är förbannat kul att se.

Matchfakta Piteå-Lindlöven:
Resultat: 2-1 2.sd (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0)
Publik: 653
Skott: 46-23
Mål Lindlöven: 0-1 Anton Tano straff

Publicerad 21 februari 2016 klockan 19:12


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Carin Hamnlund lämnar nu över stafettpinnen till den före detta eleven och tränarkollegan Frédérik Gourlay. Foto: Ingrid Nilsson

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver. Ny tränare blir en av hennes egna före detta elever, Frédérik Gourlay.

8 juli 2020 klockan 13:27 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Foto: Timmy Lundegård

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning Sofia Adolfsson på plats där hon fick visa körhänderna, dagen slutade med en dubbel och med Gävlekusken Annelie Leander på plats i körsvensliga-toppen så ökar chansen att Fornaboda kan få sin första kvinnliga kuskchampion.

14 juni 2020 klockan 08:00 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nationaldagstrav på Fornaboda Foto: Timmy Lundegård

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att folkfesten blev inställd fick tävlingarna köras och när dagen tog sitt slut så bjöd nationaldagen på flera nordiska inslag med vinnarkuskar från Norge, Finland och en dansk från Lindesberg.

6 juni 2020 klockan 23:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Han är Fornabodas nya sportchef
I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef då den nuvarande ...
2 juni 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda
Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet ...
24 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Gävlekusken Annelie Leander blev säsongens första vinnare på Fornaboda, här med Sunday Rhyme Foto: Timmy Lundegård

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären

Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom publikplats och inga vinnarintervjuer i högtalarna så bjöd dagen på snabba lopp och dubbla vinnarjubel från Fornabodas hemmatränare.

9 maj 2020 klockan 16:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Publikfri säsongspremiär på travet

Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition men med den rådande pandemin som finns i samhället så kommer travet att hålla portarna stängda för samtliga åskådare som istället får följa tävlingarna från skärmen.

7 maj 2020 klockan 10:43 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gräsroten gör en förskottsutbetalning till ungdomsidrotten

De senaste sju åren har Svenska Spel, via initiativet Gräsroten, delat ut närmare 400 miljoner ...

Stefan Karlsson blir ny tränare för LIF

LIF Lindesberg har gjort klart med en ny tränare efter Ivica Zubac, som tränat laget de två senaste säsongerna. Det...

Vårmönstringen blir en höstmönstring i år

SHRA Lindesbergs klassiska vårmönstring i maj månad kommer inte att kunna genomföras som planerat. Detta på ...

Annons

Arkivbild. Foto: Fredrik Norman

Besök Linde AB öppnar verksamheter igen

Torsdagen den 19 mars beslutade Besök Linde AB att tillsvidare stänga sina verksamheter i syfte att minska spridningen av Covid-19. Från och med måndag 30 mars kommer man dock att öppna upp Lindesberg Arena och Badhuset Energikällan igen efter rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, meddelar man i ett pressmeddelande under torsdagen.

26 mars 2020 klockan 15:48 av LindeNytt Redaktion Visa hela artikeln

Kristoffer tar rollen som motorklubbens ordförande

Med en tom ordförandestol sedan en lång tid tillbaka så kunde motorklubben SHRA i början av veckan ...

LIF Lindesberg sträcker ut en hand: ”Vårt sätt att bidra”

Flera av Lindesbergs matbutiker ändrar sina öppettider för att underlätta för mä...

bildspel Förlust i säsongsavslutningen

Det var en jämn och tuff säsong som skulle avslutas när LIF Lindesberg spelade sin sista bortamatch mot Rimbo, trots att lä...

Volleybollens SM-slutspel skjuts upp

Med flera uppskjutna och inställda evenemang på grund av den höga smittorisken av Coronaviruset så meddelar det svenska ...

WSK Lindesbergs kvalspel ställs in

Med Coronaoron runt om i världen så har flera evenemang fått ställas in och under fredagseftermiddagen kom beskedet att ...

Slutspelet inleds i kvartsfinalen

Efter en formstark avslutning lyckades Linde Volley att försvara sin plats i tabellen som leder till SM-slutspelets ...

Foto: Hasse Persson

bildspel Hemmaförlust utan publik

Med tabellettan HK Aranäs på plats i arenan för säsongens sista hemmamatch så blev det en riktig berg- och dalbana, ledningen hoppade mellan lagen och precis som mot Hammarby var det inget utav lag som kunde gå undan med ledningen men med tre minuter kvar av matchen kom spiken i kistan som avgjorde till bortalagets fördel.

11 mars 2020 klockan 22:42 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Kvällens handbollsmatch spelas utan publik
Med anledning av coronaviruset och regeringens beslut av att ställa in evenemang med högst 500 besökare så meddelar LIF Lindesberg och Svenska ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Nu börjar kvalet till herrettan
I helgen börjar allvaret för WSK Lindesberg som på fredag kan ta det första stora steget mot herrettan när slutspelet drar igång på hemmaplan, ...
11 mars 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Amanda Orrbo nominerad till pris på Parasportgalan
Frövi Judos Amanda Orrbo har rönt stora framgångar inom Special Needsjudon, och har belönats med flertalet medaljer för sina tävlingsinsatser. ...
10 mars 2020 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-03-09

2020-03-08

2020-03-08

2020-03-07

2020-03-07

2020-03-05

2020-03-01

2020-03-01

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-29

2020-02-28

2020-02-28

2020-02-28

2020-07-09 14:13