Med avkast 19.00 drar Jacob Nelsons LIF på onsdag igång kvalspelet hemma i Arenan. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF-profilerna har ordet inför kvalet: ”Årets LIF-upplaga väldigt komplett”

På onsdag börjar LIF Lindesberg sin kvalkamp mot IFK Skövde, med målet att åter nå Elitserien. I en artikelserie på tre delar tar därför LindeNytt kvaltempen på klubben. Först ut att ge sina tankar är Damlagets kapten Emma Hultgren, Norgeproffset tillika Lindesbergssonen Binai Aziz och den brandgula kultspelaren Erik Axelsson.

Hur är kvaltempen hos dig?

Emma: Kval är ju jättespännande. Jag hoppas och tror att LIF kommer göra en bra kvalomgång och sen får vi se hur långt det räcker.

Binai: Tempen är alltid på topp hos mig när vi pratar LIF Lindesberg!

Erik: Kvaltempen är väl inte jättehög eftersom att jag bor i Borlänge. Men så klart finns det lite puls, med tanke på att det är två av mina forna klubbar som möts.

Vad skulle en uppflyttning till Elitserien betyda för LIF Lindesberg som förening och Lindesberg som stad?

Emma: Det finns såklart många saker som skulle vara bra med en uppflyttning. Inte minst för att locka fler till handbollsgymnasiet i Lindesberg eller för att få behålla de yngre talangerna som finns i föreningen.

Binai: Det är ju inget snack om att det är ett kvitto för allt hårt arbete som spelarna och administrationen har lagt ner. Sen är det också imponerande att lilla Lindesberg klarar av att producera fram ännu ett lag som eventuellt kommer att få spela i handbollens finrum, och det tror jag alla Lindesbergare är väldigt stolta över, inklusive mig själv. Uppflyttning eller inte så är LIF otroligt viktig för Lindesberg som stad med alla diverse arrangemang som klubben företar sig. Både vad gäller stor som liten, gammal som ung.

Erik: Jag vet av egen erfarenhet att det betyder oerhört mycket för både staden och föreningen att ha LIF i högsta serien. Staden/kommunen får bra reklam när man syns i riksmedia och det skulle betyda mycket för föreningen, med tanke på alla duktiga ungdomar som kommer underifrån. Det blir lättare att behålla dem.

Hur kommer du att följa matcherna?

Emma: Hemmamatcherna kommer jag att se på plats i Lindesberg Arena.

Binai: Kommer nog inte att följa matcherna live, men kommer säkert att prata med ett par spelare före och efter matcherna.

Erik: Första hemmamatchen ser jag med största sannolikhet på plats, de andra följer jag via nätet.

Vad ser du som den främsta styrkan i denna upplaga av LIF?

Emma: Jag tycker att LIF har en bred trupp med många olika spelartyper, vilket absolut är en fördel. De har även ett bra försvars- och målvaktsspel.

Binai: Jag tycker ju årets upplaga av LIF är väldigt komplett, där många är med och bidrar med det som de är bra på. Det finns flera duktiga spelare som kan kliva fram när det gäller och man är inte lika beroende av en enskild spelare. Solid bredd helt enkelt.

Erik: Jag ska erkänna att jag har faktiskt inte sett LIF spela så mycket, men jag följer dem hårt via nätet och då verkar det som att man har en relativt bred trupp. Man står inte och faller med en eller två spelare. Sen har man spetsspelare i Fatlum och ”Jocke”, som kommer att betyda mycket.

Vilket typ av motstånd är IFK Skövde?

Emma: Jag har inte sett IFK Skövde spela i år, så jag har lite dålig koll.

Binai: IFK är lite som LIF skulle jag vilja påstå. Många kompetenta spelare, men som till skillnad från LIF inte verkar ha självförtroendet i år.

Erik: Anfallsstarka och kontringsstarka, men har väl haft en del problem försvarsmässigt denna och förra säsongen. Många spetsspelare framförallt i ”Krille” Svensson, Rasmus Wremer och Stegefeldt.

Vad kommer att bli avgörande för att LIF ska lyckas i kvalet?

Emma: Vi i damlaget föll precis i vårat kval till division 1 och det berodde nog mycket på att vi inte riktigt vågade tro på att vi skulle klara det. Så jag tror att nyckeln är att våga satsa fullt ut och att tro på att laget har kapacitet att ta klivet.

Binai: Som jag sa nyss så tror jag att självförtroendet och flytet som LIF har och som IFK saknar är det som kommer avgöra till LIF:s fördel. Det är skittungt att sluta på en kvalplats och vara i riskzonen för att åka ur och spela mot ett lag som har haft en bra säsong och vill upp. Vid sådana tillfällen slår ofta motivation klass.

Erik: Försvar och kontring, samt att sprida målskyttet över många spelare. Då blir man farliga över hela banan.

Sist men inte minst; hur slutar matchserien?

Emma: 3-2 till LIF.

Binai: Hoppas verkligen att kvalserien går till fem matcher, då sådana matcher verkligen skapar underhållning. Men om jag fick gissa/hoppas så tror jag LIF tar hem det på ett dramatiskt manér, 3-2.

Erik: 3-2 till LIF.

Publicerad 10 april 2016 klockan 12:09


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Jimmi Ehlers hade en bra dag när Fornaboda körde sin säsongspremiär. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi Ehlers, som tidigt säkrade säsongens första hemmaseger. Detta med Danois Simoni, som var helt överlägsen på upploppet.
– Han var jättebra idag, säjer Jimmi efter loppet.

8 maj 2021 klockan 20:58 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt ...

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ...

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ...

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

En 2500 kvadratmeter stor padelhall är det senaste tillskottet på Charlottenlunds Handelsplats. Foto: Camilla Lagerman

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället för stora tryckpressar fylls nu den drygt 2500 kvadratmeter stora hallen av 6 stycken sprillans nya padelbanor.
– Det som är så bra med padel är ju att det är något som går att utöva även i coronatider, förklarar Per Eriksson som står bakom Lindesbergs nya padelhall.

31 mars 2021 klockan 13:24 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Dubbla nomineringar för Linde Volley
Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna till ”Säsongens utmä...
24 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande
En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i ...
21 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats
Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den ...
19 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Efter söndagens match mot Surahammar kom Max Lalander med beskedet att karriären är över Foto: Hasse Persson

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär

Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare Max Lalander med beslutet, att vänsterforwardens hockeykarriär har nått sitt slut.
– Jag har tagit beslutet att dagens match mot Surahammar var den sista i min hockeykarriär, säjer Max Lalander.

14 mars 2021 klockan 21:02 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven

9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och ...

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. ...

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans...

Annons

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Ida Larsson är redo för slutspel Foto: Hasse Persson

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande åttondelsfinal. Med ett utvecklande spel på planen och en stark spelarform, står Lindelaget laddade mot säsongens tuffaste uppgift.
– Vi är redo för att gå vidare, säjer Ida Larsson.

1 mars 2021 klockan 21:34 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Gratis hemmamatch när Röös hyllas
Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. Detta när föreningen, f...
1 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tiomålsförlust i Alstermo
Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan Amos målvakt såg...
28 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

En förlust avrundade grundspelet
Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde ...
27 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-26

2021-02-24

2021-02-21

2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-05-10 03:58