Jesper Jakobsson förnyade under förra veckan sitt kontrakt med LIF Lindesberg. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

LIF bygger vidare efter kvalspelet: Behåller truppen och söker ny tränare

LIF Lindesberg lämnar en av 2010-talets främsta säsonger bakom sig. Efter en formtoppad vår, många publikfester och ett knappt uttåg i Elitseriekvalet ska nästa steg tas. Kvar i den brandgula dressen blir mycket av spelartruppen, men på tränarsidan väntar förändring.

Säsongen må vara över, men inom LIF Lindesberg rör det alltjämt på sig. Förra veckan presenterade klubben två nyheter på A-lagssidan i form av dubbla kontraktsförlängningar. En av dessa gäller den mångsidige vänsterskytten Jesper Jakobsson, som kritat på för en säsong till i brandgult.

– Jesper har utvecklats enormt under den sista tiden här, inte minst i det defensiva spelet. Vi ser att han har potential till att ta ytterligare ett steg i utvecklingen, kommenterar Mikael Martinsson från LIF:s sportsliga ledning.

22-åriga Jesper blir alltså kvar i LIF och får där sällskap av ytterligare en ungtupp. Detta sedan klubben förnyat kontraktet med målvakten Niklas Jansson, även där med ett avtal som sträcker sig över nästa säsong.

– Niklas har fått stå tillbaka lite för Sébastien, det är inga konstigheter i det. Men vi vet att han har mycket utveckling i sig och tror att han ta upp kampen om att få mer speltid. Han och Sébastien kompletterar varandra bra och vi är nöjda med vårat målvaktspar, resonerar Martinsson.

Niklas och Jesper är sist ut i den långa raden av spelare som valt att krita på för en fortsättning med LIF. I skrivande stund är redan 13 av 15 namn från säsongen som gick under nytt kontrakt. De enda pusselbitarna som återstår är Rasmus Martinsson och lagkapten Gustaf Ekström, som båda för diskussioner med LIF. Några brandgula nyförvärv finns det i dagsläget därför inga konkreta planer på.

– Vi är inte kända för att röra om särskilt mycket i grytan. Vi vill försöka jobba med kontinuitet och bygga vidare med gruppen som vi redan har, förklarar Mikael Martinsson och tillägger.

– Sen ska man väl aldrig stänga några dörrar. Men vi känner inte att vi behöver en viss typ av ny spelare, utan är nöjda med att behålla truppen.

Elitserien är målet: ”Ska inte stressa oss tillbaka”

Bland de namn som säkrats upp till nästa säsong hör Joakim Bååk. Mittnian tecknade ett tvåårigt avtal när han förra våren vände hem till moderklubben. Säsongen som gick skiftade mellan skadebesvär och fina insatser, men några frågetecken kring ”Jockes” framtid finns däremot inte.

– Vi räknar med att ”Jocke” precis som i år ska vara en viktig spelare. Med sin rutin och kvalitet ska han vara den som går i det främsta ledet och visar vägen. Det ställs krav på ”Jocke” nu att själv ta tag i de här småskavankerna som han har, så att han kan komma fit for fight till nästa säsong. Sommaren blir väldigt viktig för honom, menar Martinsson.

Till sommaren kliver ”Jocke” och hans LIF Lindesberg in med positiva vindar. Säsongen som gick blev lagets bästa på flera år, där man efter en direkt svag höst hittade rätt under seriens andra halva. Via en fjärdeplats i Allsvenskan nådde laget kvalspel mot Elitserien och ställdes där mot IFK Skövde. Efter en tuff matchserie föll dock LIF med 1-3, men uttåget gav mersmak inför framtiden.

– I det stora hela är det en väldigt bra säsong för A-laget. Sen får vi inte glömma att vi har många ungdomar som kommer underifrån, som gjort det väldigt bra på USM. Kan vi ta tillvara på dem på rätt sätt finns alla möjligheter till att ha ett bra A-lag i många år, summerar Martinsson.

Finns det någon målsättning klar för vad LIF Lindesberg hoppas uppnå säsongen 2016-17?

– Vi pratar alltid om att komma så bra som möjligt och försöka nå Elitserien. Sen om det blir nästa år, om två år eller om tre år får tiden utvisa. Vi ska inte stressa oss tillbaka, utan ta kloka beslut som kan gynna oss över tid.

Hoppas snart kunna presentera ny tränare

Även om mycket tycks vara klart hos LIF till i höst finns en stor lucka kvar att fylla, den som ny tränare för laget. Herman Arenvang meddelade tidigt under våren att det inte blir någon fortsättning och även Ola Anto väntas följa sin radarpartner ut från tränarbänken. Efter sex år lämnar nu Herman sin roll som LIF-tränare, ett uppdrag som så när slutade med nytt Elitseriespel.

– De har varit med och utvecklat gruppen under flera år. På ett sätt känns det säkert skönt för Herman själv att kliva av nu när det gått så bra. Samtidigt kan man ju också undra över att vad som hade hänt om vi fått behålla honom i ett år till, säger Martinsson eftertänksamt och tillägger.

– Det är svåra beslut att ta och nu är beslutet taget, då får vi leva efter det. Men de har gjort ett väldigt bra arbete.

Den sportsliga ledningen har ända sedan Herman meddelade sitt beslut sökt efter en ersättare. Mikael Martinsson berättar att processen går vidare, men att det närmar sig en slutpunkt.

– Det är ett stort jobb som måste göras. Men det känns bra, inom en kort tid kommer vi att kunna presentera en ny tränare.

Finns det någon ledtråd för vad det blir för typ av tränare?

– Den ledtråd jag har är att det är någon som kommer att passa bra in i LIF Lindesberg.

LIF Lindesbergs trupp i dagsläget:
Albin Järlstam
Bashkim Gashi
Fatlum Ahmeti
Freddy Lindblad
Jacob Nelson
Jesper Jakobsson
Jesper Nilsson
Joakim Bååk
Karlo Seric
Niklas Jansson
Oskar Erixon
Sebastian Hammar
Sébastien Ehnevid

Publicerad 4 maj 2016 klockan 10:41


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-19 12:04