Med Charlie Torstensson klar är Jussi Salo snart i hamn med sin spelartrupp till i höst. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Lindlöven säkrar upp ny målvakt: ”Ger trygghet till vårat försvar”

Nu är snart alla pusselbitar på plats i Lindlövens lagbygge till nästa säsong. Under fredagen gjorde laget klart med Charlie Torstensson, en målvakt som närmast kommer från spel i HockeyAllsvenskan med Almtuna. 23-åringen fullbordar Lövens målvaktsuppsättning och Jussi Salo är nöjd med sitt nyförvärv.

Förra säsongen gjorde Mattias Pettersson stor succé i Lindlövenmålet när laget nådde playoffspel. Sedan målvakten under våren lämnat för HockeyAllsvenska Mora har Löven varit på jakt efter en ersättare. Igår fick jakten sitt slut, när Lindlöven presenterade Charlie Torstensson som ny målvakt i A-truppen.

– Vi såg honom förra året när han var i Köping och även två gånger i Almtuna. När vi hörde att Mattias skulle lämna så började vi att gå igenom olika alternativ och Charlie låg i toppen av den listan, berättar tränaren Jussi Salo och fortsätter.

– Det är riktigt bra att vi fick hit honom. Han är en välskolad keeper, det ger trygghet till vårat försvar.

Charlie har ett förflutet som ungdomsspelare i Frölunda, men kommer allra närmast från en säsong med spel för Almtuna i HockeyAllsvenskan. Dessförinnan har 23-åringen bland annat representerat Kallinge/Ronneby samt Varberg i HockeyEttan och meritlistan är bred. Med sina 192 centimeter är Charlie en storvuxen målvakt. I Lindlöven tar han plats på målvaktssidan jämte Christoffer Ulvestav, två spelare som nu kommer att få fightas om startplatsen.

– Det är konkurrens som gäller. Vi har inte tänkt att det blir någon ska vara första- eller andravalet, det får de visa när säsongen börjar och i träningsmatcherna. Det är ett helt öppet race, förklarar Jussi.

Spelar första träningsmatchen 11:e augusti

Med signaturen av Charlie Torstensson har Lindlöven nu 21 kontrakterade spelare. Hela 15 av dessa är kvar sedan fjolåret, en siffra som inger respekt. Att laget lyckats behålla stommen från sin succétrupp som vann vårserien och nådde playoff är ett styrkebesked.

Samtidigt återstår ännu en plats kvar att fylla på backsidan. En plats som Jussi Salo hoppas ska bli vigd åt Henrik Warman, som den sportsliga ledningen för tillfället förhandlar med. Målvaktsposten är däremot spikad och Torstensson/Ulvestav utgör där en tillförlitlig duo.

– Målvakten är väldigt, väldigt viktig i ett lag. En bra och stabil målvakt ger trygghet till hela försvaret och hjälper väldigt mycket för att man ska lyckas på backsidan. Det är en utav de viktigaste positionerna i laget, som vi såg förra året med Mattias. Därför är jag glad över att vi har två så bra målvakter med oss in till nästa säsong, resonerar Jussi Salo.

Tränaren drillar för tillfället sitt lag via två gemensamma pass i veckan, vid sidan av spelarnas individuella pass. Den första augusti börjar försäsongen på allvar och redan den 11:e samma månad ställs Lindlöven mot Västervik i den första träningsmatchen. Jussi öppnar för att ta in några tryoutspelare under sensommaren, men betonar att det nystartade J20-laget kommer att stå i fokus.

– Vi har jobbat stenhårt för att få ihop ett J20-lag. Där ska vi ha några potentiella killar som kommer att få visa upp sig med A-laget på träning. Sen får vi se hur bra de står sig och om vi även använder dem i matcher.

Lindlövens trupp i dagsläget:
Christoffer Ulvestav, målvakt
Charlie Torstensson, målvakt NY
Rasmus Rundgren, back
Hampus Moberg, back
David Berg, back
Filip Bergmark, back NY
Hampus Gustavsson, back
Markus Magnusson, back NY
Max Lalander, forward
Johan Persson, forward
Patrik Näslund, forward
Niclas Eklöw, forward
Emil Rooth, forward
Wille Ylitalo, forward
Felix Zetterberg, forward NY
Anton Tano, forward
Albin Gunnarsson, forward
Felix Lundqvist, forward NY
Alexander Selin, forward
André Astley Rydberg, forward NY
Felix Scharnke, forward

Publicerad 21 maj 2016 klockan 12:14


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-04 23:50