Med Charlie Torstensson klar är Jussi Salo snart i hamn med sin spelartrupp till i höst. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Lindlöven säkrar upp ny målvakt: ”Ger trygghet till vårat försvar”

Nu är snart alla pusselbitar på plats i Lindlövens lagbygge till nästa säsong. Under fredagen gjorde laget klart med Charlie Torstensson, en målvakt som närmast kommer från spel i HockeyAllsvenskan med Almtuna. 23-åringen fullbordar Lövens målvaktsuppsättning och Jussi Salo är nöjd med sitt nyförvärv.

Förra säsongen gjorde Mattias Pettersson stor succé i Lindlövenmålet när laget nådde playoffspel. Sedan målvakten under våren lämnat för HockeyAllsvenska Mora har Löven varit på jakt efter en ersättare. Igår fick jakten sitt slut, när Lindlöven presenterade Charlie Torstensson som ny målvakt i A-truppen.

– Vi såg honom förra året när han var i Köping och även två gånger i Almtuna. När vi hörde att Mattias skulle lämna så började vi att gå igenom olika alternativ och Charlie låg i toppen av den listan, berättar tränaren Jussi Salo och fortsätter.

– Det är riktigt bra att vi fick hit honom. Han är en välskolad keeper, det ger trygghet till vårat försvar.

Charlie har ett förflutet som ungdomsspelare i Frölunda, men kommer allra närmast från en säsong med spel för Almtuna i HockeyAllsvenskan. Dessförinnan har 23-åringen bland annat representerat Kallinge/Ronneby samt Varberg i HockeyEttan och meritlistan är bred. Med sina 192 centimeter är Charlie en storvuxen målvakt. I Lindlöven tar han plats på målvaktssidan jämte Christoffer Ulvestav, två spelare som nu kommer att få fightas om startplatsen.

– Det är konkurrens som gäller. Vi har inte tänkt att det blir någon ska vara första- eller andravalet, det får de visa när säsongen börjar och i träningsmatcherna. Det är ett helt öppet race, förklarar Jussi.

Spelar första träningsmatchen 11:e augusti

Med signaturen av Charlie Torstensson har Lindlöven nu 21 kontrakterade spelare. Hela 15 av dessa är kvar sedan fjolåret, en siffra som inger respekt. Att laget lyckats behålla stommen från sin succétrupp som vann vårserien och nådde playoff är ett styrkebesked.

Samtidigt återstår ännu en plats kvar att fylla på backsidan. En plats som Jussi Salo hoppas ska bli vigd åt Henrik Warman, som den sportsliga ledningen för tillfället förhandlar med. Målvaktsposten är däremot spikad och Torstensson/Ulvestav utgör där en tillförlitlig duo.

– Målvakten är väldigt, väldigt viktig i ett lag. En bra och stabil målvakt ger trygghet till hela försvaret och hjälper väldigt mycket för att man ska lyckas på backsidan. Det är en utav de viktigaste positionerna i laget, som vi såg förra året med Mattias. Därför är jag glad över att vi har två så bra målvakter med oss in till nästa säsong, resonerar Jussi Salo.

Tränaren drillar för tillfället sitt lag via två gemensamma pass i veckan, vid sidan av spelarnas individuella pass. Den första augusti börjar försäsongen på allvar och redan den 11:e samma månad ställs Lindlöven mot Västervik i den första träningsmatchen. Jussi öppnar för att ta in några tryoutspelare under sensommaren, men betonar att det nystartade J20-laget kommer att stå i fokus.

– Vi har jobbat stenhårt för att få ihop ett J20-lag. Där ska vi ha några potentiella killar som kommer att få visa upp sig med A-laget på träning. Sen får vi se hur bra de står sig och om vi även använder dem i matcher.

Lindlövens trupp i dagsläget:
Christoffer Ulvestav, målvakt
Charlie Torstensson, målvakt NY
Rasmus Rundgren, back
Hampus Moberg, back
David Berg, back
Filip Bergmark, back NY
Hampus Gustavsson, back
Markus Magnusson, back NY
Max Lalander, forward
Johan Persson, forward
Patrik Näslund, forward
Niclas Eklöw, forward
Emil Rooth, forward
Wille Ylitalo, forward
Felix Zetterberg, forward NY
Anton Tano, forward
Albin Gunnarsson, forward
Felix Lundqvist, forward NY
Alexander Selin, forward
André Astley Rydberg, forward NY
Felix Scharnke, forward

Publicerad 21 maj 2016 klockan 12:14


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 13:30