Söndagens medaljörer "Jonis" Fagerhill, Ebba Glaas, Lina Matérne, Martin Nilsson och Frederik Gourlay. FOTO: Frövi Judo

Frövi gjorde storslam på NM

Helgens Nordiska Mästerskap i Norge blev en riktig fullträff för Frövi Judo! Klubben reste till Larvik med åtta tävlande, något som resulterade i hela sju medaljer. Allra bäst gick det för trion Lina Matérne, Frederik Gourlay och Adrian Gissberg som alla lade vantarna på varsitt guld.

Under helgen som gick arrangerades de Nordiska Mästerskapen i judo. Platsen var norska Larvik, dit Sverige reste med en stark trupp kryddad med gott om namn från Bergslagen. Från Frövi Judoklubb fanns hela åtta tävlande med i den svenska truppen och dessa anlände till mästerskapen med skiftande ambitioner.

Först ut på programmet var lördagens junior- och kadettävlingar. Frövi Judo ställde där upp med Ebba Friberg, som klev in i damjuniorernas -63 kilo. Talangen stod för en mycket fin prestation och höll hela vägen fram till ett något överraskande brons.

– Självklart hade vi förhoppningar. Samtidigt har Ebba i år bytt viktklass, så vi ville inte haussa upp henne alltför mycket. Men hon har öppnat väldigt fint i den här viktklassen och det märks att hon snabbt jobbar in sig, förklarar Frövi Judos tränare Björn Nyberg.

Samtidigt såg även Adrian Gissberg till att kasta ytterligare ett medaljstänk över Sverige. I herrjuniorernas -81 kilo kämpade sig han fram till finalen, där Adrian via full poäng tog hand om segern och guldmedaljen.

– Vi visste att han var en av förhandsfavoriterna, men det finns många starka i -81 kilo i Norden. Adrian gjorde en fantastisk tävling och även om vi inte hade vågat hoppats på guld så knep han det, summerar Nyberg stolt.

”Det här gänget är starkt just nu”

Lördagens dubbla medaljer följdes upp av nya tävlingar på söndagen, då med fokus på seniorer och veteraner. Frövi Judo hade hela sex tävlande i aktion och en av de som var först ut var Lina Matérne. 21-åringen, som precis gjort en nysatsning på judon, vann samtliga sina matcher i en övertygande stil och Nyberg öser beröm över guldmakaren.

– Lina håller på att växa in i det på allvar nu. Det var hennes tredje turneringsseger på kort tid, nu kan hon titulera sig som nordisk mästarinna också.

Det blev även ett tredje svenskt guld signerat Frövi Judo. Detta genom Frederik Gourlay, som i finalen lyckades besegra en dansk Europacupsenior via ett klockrent kast. Segern kom i klassen -73 kilo och gav Frederik titeln som nordisk mästare.

Utöver det slog även Jonathan Fagerhill och Ebba Glaas till med varsitt silver. Duon stod för en fin judo och var dessutom mycket nära i sina respektive finaler. Avslutningsvis lade Martin Nilsson vantarna på en bronspeng, något som totalt gav Frövi sju medaljer i utdelning. Konkurrensen var hård i form av över 500 NM-deltagare och Björn Nyberg summerar ett imponerande mästerskap.

– Det var riktigt bra gjort, det gick nog även bättre än vad vi hade hoppats på. Vi vet att det här gänget är starkt just nu. Men de har samtidigt varit ute och rest väldigt mycket på tävlingar och man vet aldrig hur mycket de orkar då. Men de var pigga och de visade verkligen det.

Frövi Judos samtliga medaljörer på NM:
Adrian Gissberg – Guld, herrjunior -81 kilo
Ebba Glaas – Silver, -57 kilo
Ebba Friberg – Brons, damjunior -63 kilo
Frederik Gourlay – Guld, -73 kilo
Jonathan Fagerhill – Silver, -100 kilo
Lina Matérne – Guld, -78 kilo
Martin Nilsson – Brons, -90 kilo

Publicerad 24 maj 2016 klockan 20:58


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 14:10