Många unga vinnare på Idrottsgalan

För fjärde året i följd arrangerade Lindeskolan på onsdagen sin traditionella Idrottsgala. Galan är avsedd för eleverna vid Idrottscollege, som prisas för sina prestationer över det senaste läsåret. Totalt delades 24 priser ut, där judoduon Ida Eriksson och Victor Skoglund utsågs till bästa kvinnliga respektive manliga idrottare.

Försommaren 2013 vevade Lindeskolan igång ett nytt projekt för att lyfta fram sina atleter på Idrottscollege. Gymnasiet arrangerade då en Idrottsgala, ett koncept som sedan dess etsat sig fast. På onsdagskvällen var det dags igen och med start 18.00 hölls då den fjärde galan i ordningen.

Precis som tidigare år fick Arenan stå värd för arrangemanget, med långbord uppdukade i judosalen. Efter att ha låtit gästerna minglat en stund samlade kvällens värdar sina elever och visade dem till bords. Därefter bjöds det på en trerätters middag, såväl tillagad som serverad av restaurangskolans elever. Mellan rätterna stod Per Fritzell för underhållning på scenen, ackompanjerad av musik.

Men trots alla spännande inslag runt omkring galan var det själva prisutdelningen som alltjämt stod i fokus. Totalt skulle 24 pris delas ut i fyra olika kategorier. Bland annat utsågs läsårets rookie, prestation och unga ledare i varje idrott och en som fick pris där var Lindesberg Volleys stjärnskott Elsa Arrestad.

Elsa var även nominerad till ett av kvällens två tyngsta priser, det som årets kvinnliga idrottare. Vinnare blev dock Ida Eriksson, som under den senaste tiden stått för stora framgångar på judomattan. Även på herrsidan blev det judoseger. Detta i form av Victor Skoglund, som kunde ta emot publikens hyllning som årets manliga idrottare på Idrottscollege.

– Jag har utvecklats mycket och det har gått rätt bra. Jag har alltid varit en som tränat på hårt och alltid dykt upp på träningar. Nu har det betalat av sig, det känns väldigt skönt, säger Victor till LindeNytt om priset.

Uppskattar galan: ”Det är verkligen jättetrevligt”

Priset som främsta herratlet innebär en härlig slutpunkt på Victors tid på Lindeskolan. Judokan läser sitt fjärde och sista år vid gymnasiet och tar studenten inom bara ett par veckor. Utnämningen till årets manliga idrottare menar han var oväntat, även om han hade sina aningar sedan tränaren Peter Andersson bett om filmer på Victors matcher. Förklaringen till att han tog hem segern är de många framsteg som han tagit det senaste läsåret.

– Först gick det rätt bra på de lite mindre tävlingarna, sen var det junior-SM och där tog jag silver. Det gjorde att jag också fick en utmanarplats i landslaget. Efter det var nya ”småtävlingar” som jag gjorde bra ifrån mig på och senior-SM som jag knep en tredjeplats på, berättar Victor som känner att hon gjort sin bästa säsong någonsin.

– Ja, det har det nog varit. Det har gått lite trögt förut, men det känns som att det är något som har släppt i år. Det är väldigt skönt.

Galakvällen slutade alltså med diplom och hyllningar för Victor, något han långtifrån var ensam om. 23 olika vinnare fick ta emot pris och däribland fanns pojkarna i handbollens årskurs 1.

Efter avslutad prisutdelning och middag fortsatte festligheterna med dans. Idrottsgalan 2016 blev ännu en fullträff från Lindeskolans sida och de uppemot 160 gästerna trivdes i sina svidar. En som trivdes extra mycket var Victor Skoglund, som värdesätter galan mycket högt.

– Det här är en väldigt rolig grej och det är verkligen jättetrevligt, sen räknade jag som sagt inte med att få pris. Men det gör ju kvällen extra kul och får en extra taggad till framtiden.

Samtliga pristagare på Idrottsgalan:
Årets rookie judo: Noel Lagnelius
Årets rookie handboll: Johanna Westin-Sjölund
Årets rookie volleyboll: Cornelia Milton
Årets rookie fotboll: Louise Kling
Årets rookie övriga idrotter: Elin Thybeck
Årets rookie innebandy: Emil Berglin
Årets rookie dans: Zacharias Nilsson
Årets prestation judo: Charles Widén
Årets prestation handboll: Årskurs 1 pojkar
Årets prestation rytmisk gymnastik: Frida Persson
Årets prestation volleyboll: Elsa Arrestad
Årets prestation fotboll: Emelie Lindqvist
Årets prestation ishockey: Dennis Eriksson
Årets prestation övriga idrotter: David Lantz
Årets prestation innebandy: Emelie Moraglio
Årets unga ledare judo: Amanda Håkansson
Årets unga ledare handboll: Felix Johansson
Årets unga ledare rytmisk gymnastik: Frida Persson
Årets unga ledare fotboll: Julia Gustavsson
Årets unga ledare ishockey: Max Bergström
Årets unga ledare övriga idrotter: Felix Jansson
Årets unga ledare innebandy: William Svensson
Bästa kvinnliga idrottare: Ida Eriksson
Bästa manliga idrottare: Victor Skoglund

Publicerad 25 maj 2016 klockan 23:08


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-05 00:44