Många unga vinnare på Idrottsgalan

För fjärde året i följd arrangerade Lindeskolan på onsdagen sin traditionella Idrottsgala. Galan är avsedd för eleverna vid Idrottscollege, som prisas för sina prestationer över det senaste läsåret. Totalt delades 24 priser ut, där judoduon Ida Eriksson och Victor Skoglund utsågs till bästa kvinnliga respektive manliga idrottare.

Försommaren 2013 vevade Lindeskolan igång ett nytt projekt för att lyfta fram sina atleter på Idrottscollege. Gymnasiet arrangerade då en Idrottsgala, ett koncept som sedan dess etsat sig fast. På onsdagskvällen var det dags igen och med start 18.00 hölls då den fjärde galan i ordningen.

Precis som tidigare år fick Arenan stå värd för arrangemanget, med långbord uppdukade i judosalen. Efter att ha låtit gästerna minglat en stund samlade kvällens värdar sina elever och visade dem till bords. Därefter bjöds det på en trerätters middag, såväl tillagad som serverad av restaurangskolans elever. Mellan rätterna stod Per Fritzell för underhållning på scenen, ackompanjerad av musik.

Men trots alla spännande inslag runt omkring galan var det själva prisutdelningen som alltjämt stod i fokus. Totalt skulle 24 pris delas ut i fyra olika kategorier. Bland annat utsågs läsårets rookie, prestation och unga ledare i varje idrott och en som fick pris där var Lindesberg Volleys stjärnskott Elsa Arrestad.

Elsa var även nominerad till ett av kvällens två tyngsta priser, det som årets kvinnliga idrottare. Vinnare blev dock Ida Eriksson, som under den senaste tiden stått för stora framgångar på judomattan. Även på herrsidan blev det judoseger. Detta i form av Victor Skoglund, som kunde ta emot publikens hyllning som årets manliga idrottare på Idrottscollege.

– Jag har utvecklats mycket och det har gått rätt bra. Jag har alltid varit en som tränat på hårt och alltid dykt upp på träningar. Nu har det betalat av sig, det känns väldigt skönt, säger Victor till LindeNytt om priset.

Uppskattar galan: ”Det är verkligen jättetrevligt”

Priset som främsta herratlet innebär en härlig slutpunkt på Victors tid på Lindeskolan. Judokan läser sitt fjärde och sista år vid gymnasiet och tar studenten inom bara ett par veckor. Utnämningen till årets manliga idrottare menar han var oväntat, även om han hade sina aningar sedan tränaren Peter Andersson bett om filmer på Victors matcher. Förklaringen till att han tog hem segern är de många framsteg som han tagit det senaste läsåret.

– Först gick det rätt bra på de lite mindre tävlingarna, sen var det junior-SM och där tog jag silver. Det gjorde att jag också fick en utmanarplats i landslaget. Efter det var nya ”småtävlingar” som jag gjorde bra ifrån mig på och senior-SM som jag knep en tredjeplats på, berättar Victor som känner att hon gjort sin bästa säsong någonsin.

– Ja, det har det nog varit. Det har gått lite trögt förut, men det känns som att det är något som har släppt i år. Det är väldigt skönt.

Galakvällen slutade alltså med diplom och hyllningar för Victor, något han långtifrån var ensam om. 23 olika vinnare fick ta emot pris och däribland fanns pojkarna i handbollens årskurs 1.

Efter avslutad prisutdelning och middag fortsatte festligheterna med dans. Idrottsgalan 2016 blev ännu en fullträff från Lindeskolans sida och de uppemot 160 gästerna trivdes i sina svidar. En som trivdes extra mycket var Victor Skoglund, som värdesätter galan mycket högt.

– Det här är en väldigt rolig grej och det är verkligen jättetrevligt, sen räknade jag som sagt inte med att få pris. Men det gör ju kvällen extra kul och får en extra taggad till framtiden.

Samtliga pristagare på Idrottsgalan:
Årets rookie judo: Noel Lagnelius
Årets rookie handboll: Johanna Westin-Sjölund
Årets rookie volleyboll: Cornelia Milton
Årets rookie fotboll: Louise Kling
Årets rookie övriga idrotter: Elin Thybeck
Årets rookie innebandy: Emil Berglin
Årets rookie dans: Zacharias Nilsson
Årets prestation judo: Charles Widén
Årets prestation handboll: Årskurs 1 pojkar
Årets prestation rytmisk gymnastik: Frida Persson
Årets prestation volleyboll: Elsa Arrestad
Årets prestation fotboll: Emelie Lindqvist
Årets prestation ishockey: Dennis Eriksson
Årets prestation övriga idrotter: David Lantz
Årets prestation innebandy: Emelie Moraglio
Årets unga ledare judo: Amanda Håkansson
Årets unga ledare handboll: Felix Johansson
Årets unga ledare rytmisk gymnastik: Frida Persson
Årets unga ledare fotboll: Julia Gustavsson
Årets unga ledare ishockey: Max Bergström
Årets unga ledare övriga idrotter: Felix Jansson
Årets unga ledare innebandy: William Svensson
Bästa kvinnliga idrottare: Ida Eriksson
Bästa manliga idrottare: Victor Skoglund

Publicerad 25 maj 2016 klockan 23:08


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-18 14:11