Lindlöven åter på is: ”Kul att träffa grabbarna”

Efter månader av väntan klev Lindlöven under fredagskvällen återigen på is. Med 21 spelare på plats genomförde Jussi Salo försäsongens allra första träningspass, kryddat med en lokal SHL-bekanting. Ispasset innebar startskottet på Lövens försäsong och laget inleder matchandet redan nästa vecka.

Klockan 18.00 på fredagskvällen togs de första skridskoskären för säsongen inne i Lindehov. Tidigare i veckan återsamlades Lindlövens A-lag efter sommarledigheten och nu var det dags för det första ispasset. På plats i Lindehov fanns 21 av truppens 22 kontrakterade spelare. Den enda som saknades var lagkaptenen Patrik Näslund, som hade fått ledigt då hans bror gifter sig imorgon.

Med på isen fanns även Johan Larsson, den Lindlöven-fostrade elitspelaren med erfarenhet från både HV71 och Färjestad. Närmast i tiden kommer Johan från spel i Finland och SaiPa. För närvarande går 30-åringen klubblös och Jussi Salo har därför låtit honom träna med Löven tills vidare.

Det innebar att fredagskvällen bjöd på ispass, där tränare Salo lät sina spelare åka av sig innan övningarna drog igång. Träningen pågick i närmare 90 minuter och innehöll såväl passningsmoment som avslut. Sommarflåset var möjligen inte på topp hos spelarna, men glädjen över att vara tillbaka på isen gick inte att ta miste på.

– Det känns riktigt bra. Kul att träffa grabbarna igen och kunna vara i ishallen, även om det varit skönt med uppehållet från isen nu på sommaren. Men tugget med grabbarna och själva laget har man saknat, berättar Felix Scharnke.

Centern, med rötterna i just Lindesberg och Lindlöven, går in till sin tredje raka säsong i klubben. Han börjar därför att bli van i sammanhangen och ispremiären är inget nytt för honom. Att 22-åringen, som noterades för 15 poäng förra säsongen, blivit en av lagets mer rutinerade spelare känner han själv av.

– När jag kom hit var jag yngst och nu tillhör jag plötsligt den äldre halvan. Man märker av det. När vi kör tävlingar brukar vi dela upp oss i de äldre och de yngre, då hamnar jag nu bland de äldre, skrattar Felix.

17 spelare kvar: ”Ska ta oss till Allettan”

Men efter att ha fått se i princip helt nya lag växa fram under sina föregående två säsonger är situationen nu en helt annan för Felix. Denna transferperiod har Lindlöven lyckats locka kvar hela 17 spelare i Bergslagen. Det innebär att stora delar av förra årets succélag stannar, något Felix ser som en enorm fördel.

– Jag tror framförallt att man kommer att märka det i början av säsongen. Laget kan spelsystemet och känner varandra, sen har även Jussi haft ett år här nu. Det gör det betydligt lättare att slussa in de nya killarna.

Ja, för även om truppen i stora drag är intakt har vissa förändringar skett. Ut har spelare som Mattias Pettersson och Jesper Stråle gått, samtidigt som en handfull nyförvärv hämtats in. Nya i Lindlöven till denna säsong är Felix Zetterberg, André Astley Rydberg, Felix Lundqvist, Charlie Torstensson och Markus Magnusson.

– Jag tycker att det är seriösa grabbar. Hur de är på isen kan jag inte uttala mig om än, jag hade fullt sjå med mig själv idag. Men det verkar vara riktigt trevliga killar med fötterna på jorden, kommenterar Felix.

Tillsammans med sitt Lindlöven kommer centern från en av klubbens främsta säsonger någonsin. Laget vann vårserien i säker stil och avancerade till playoff, där Piteå vann med 2-1 i matcher efter ett dramatiskt suddenavgörande. När det nu drar ihop sig till ett nytt äventyr, första träningsmatchen spelas redan torsdag nästa vecka, siktar Löven på att nå ännu högre höjder. Med både trupp och tränarstab intakt sedan fjolåret tror Felix på framgång.

– Tankarna jag har när jag ser på laget är att vi ska ta oss till Allettan. Så bra som vi spelade förra säsongen och med alla spelare som vi har behållit ska det absolut vara målet. Jag har som sagt spelat här i tre år och aldrig upplevt Allettan, så det vore roligt att nå dit.

Publicerad 5 augusti 2016 klockan 22:49


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 03:00