Lindlöven åter på is: ”Kul att träffa grabbarna”

Efter månader av väntan klev Lindlöven under fredagskvällen återigen på is. Med 21 spelare på plats genomförde Jussi Salo försäsongens allra första träningspass, kryddat med en lokal SHL-bekanting. Ispasset innebar startskottet på Lövens försäsong och laget inleder matchandet redan nästa vecka.

Klockan 18.00 på fredagskvällen togs de första skridskoskären för säsongen inne i Lindehov. Tidigare i veckan återsamlades Lindlövens A-lag efter sommarledigheten och nu var det dags för det första ispasset. På plats i Lindehov fanns 21 av truppens 22 kontrakterade spelare. Den enda som saknades var lagkaptenen Patrik Näslund, som hade fått ledigt då hans bror gifter sig imorgon.

Med på isen fanns även Johan Larsson, den Lindlöven-fostrade elitspelaren med erfarenhet från både HV71 och Färjestad. Närmast i tiden kommer Johan från spel i Finland och SaiPa. För närvarande går 30-åringen klubblös och Jussi Salo har därför låtit honom träna med Löven tills vidare.

Det innebar att fredagskvällen bjöd på ispass, där tränare Salo lät sina spelare åka av sig innan övningarna drog igång. Träningen pågick i närmare 90 minuter och innehöll såväl passningsmoment som avslut. Sommarflåset var möjligen inte på topp hos spelarna, men glädjen över att vara tillbaka på isen gick inte att ta miste på.

– Det känns riktigt bra. Kul att träffa grabbarna igen och kunna vara i ishallen, även om det varit skönt med uppehållet från isen nu på sommaren. Men tugget med grabbarna och själva laget har man saknat, berättar Felix Scharnke.

Centern, med rötterna i just Lindesberg och Lindlöven, går in till sin tredje raka säsong i klubben. Han börjar därför att bli van i sammanhangen och ispremiären är inget nytt för honom. Att 22-åringen, som noterades för 15 poäng förra säsongen, blivit en av lagets mer rutinerade spelare känner han själv av.

– När jag kom hit var jag yngst och nu tillhör jag plötsligt den äldre halvan. Man märker av det. När vi kör tävlingar brukar vi dela upp oss i de äldre och de yngre, då hamnar jag nu bland de äldre, skrattar Felix.

17 spelare kvar: ”Ska ta oss till Allettan”

Men efter att ha fått se i princip helt nya lag växa fram under sina föregående två säsonger är situationen nu en helt annan för Felix. Denna transferperiod har Lindlöven lyckats locka kvar hela 17 spelare i Bergslagen. Det innebär att stora delar av förra årets succélag stannar, något Felix ser som en enorm fördel.

– Jag tror framförallt att man kommer att märka det i början av säsongen. Laget kan spelsystemet och känner varandra, sen har även Jussi haft ett år här nu. Det gör det betydligt lättare att slussa in de nya killarna.

Ja, för även om truppen i stora drag är intakt har vissa förändringar skett. Ut har spelare som Mattias Pettersson och Jesper Stråle gått, samtidigt som en handfull nyförvärv hämtats in. Nya i Lindlöven till denna säsong är Felix Zetterberg, André Astley Rydberg, Felix Lundqvist, Charlie Torstensson och Markus Magnusson.

– Jag tycker att det är seriösa grabbar. Hur de är på isen kan jag inte uttala mig om än, jag hade fullt sjå med mig själv idag. Men det verkar vara riktigt trevliga killar med fötterna på jorden, kommenterar Felix.

Tillsammans med sitt Lindlöven kommer centern från en av klubbens främsta säsonger någonsin. Laget vann vårserien i säker stil och avancerade till playoff, där Piteå vann med 2-1 i matcher efter ett dramatiskt suddenavgörande. När det nu drar ihop sig till ett nytt äventyr, första träningsmatchen spelas redan torsdag nästa vecka, siktar Löven på att nå ännu högre höjder. Med både trupp och tränarstab intakt sedan fjolåret tror Felix på framgång.

– Tankarna jag har när jag ser på laget är att vi ska ta oss till Allettan. Så bra som vi spelade förra säsongen och med alla spelare som vi har behållit ska det absolut vara målet. Jag har som sagt spelat här i tre år och aldrig upplevt Allettan, så det vore roligt att nå dit.

Publicerad 5 augusti 2016 klockan 22:49


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 16:25