Seger när LIF öppnade cuphelgen

Det blev vinst för LIF Lindesberg i lagets premiär av Bergslagens Sparbank Cup. Trots att fem ordinarie spelare stod över mötet med RP Linköping kunde LIF ta hem segern, det via 29-27 (13-11). LIF ledde matchen igenom och Tobias Pettersson konstaterar att laget tar kliv i rätt riktning.

På fredagskvällen öppnade årets upplaga av Bergslagens Sparbank Cup och klockan 20.00 var det dags för värden LIF Lindesberg att kliva in i handlingarna. På andra sidan stod RP Linköping, nykomling i Allsvenskan. LIF kom till spel något sargade och på läktaren följde normala startspelare som Fatlum Ahmeti och Sébastien Ehnevid matchen.

Trots det kunde hemmalaget öppna piggt. Redan från start kopplade LIF greppet om matchen och de brandgula gick upp till ledning med 6-2. Den ledningen drygades sedermera ut till fem bollar, mycket tack vare ett starkt försvarsspel. Längst bak ingav Niklas Jansson lugn mellan stolparna och målvakten noterades för flera fina parader, däribland en straff.

– Vi var täta, stod samlat och jobbade bra med intensiteten. Sen kan vi bli ännu tuffare tycker jag. Men en träningsmatch är också just en träningsmatch, då är kanske inte de sista procenten där i kampviljan, säger LIF-tränaren Tobias Pettersson om försvarsspelet.

Mot slutet av den första halvleken tappade däremot laget såväl i defensiven som på resultattavlan. Halvtidssiffrorna skrevs därför till knappa 13-11, men omedelbart efter vilan kunde RP gå ikapp med två snabba mål. LIF återtog dock snabbt kommandot och laget höll en uddamålsledning långt in i halvleken.

Efterhand kunde man även rycka ifrån till 20-16, där flera av målen kom till via kvicka omställningar. Som mest var avståndet uppe i sex bollar innan RP kunde närma sig målmässigt. Avslutningen blev sedan öppen och målrik, där LIF ändå höll ett fast grepp om sin ledning. Hemmalaget vann till slut med 29-27 och tog därmed sin tredje seger på sina fyra spelade träningsmatcher.

Ny match på söndag: ”Guif blir betydligt tuffare”

– Vi har en period i andra halvlek där vi spelar bra försvarsspel och leder med sex mål tack vare det. Där har vi chansen att döda matchen, men vi slarvar lite och de kommer tillbaka sista tio minuterna. Men jag tycker ändå att vi genomför matchen på ett bra sätt, summerar Tobias Pettersson vinsten över RP Linköping.

Tränaren ställde upp med ett lag utan fem ordinarie spelare. Sébastien Ehnevid, Joakim Bååk, Fatlum Ahmeti, Freddy Lindblad och Sebastian Hammar fanns alla vid sidan av och det öppnade upp för andra att visa upp sig. En som fick chansen och tog den var målvakten Niklas Jansson, men även junioren Felix Samuelsson fick göra sina två första A-lagsmål.

Offensivt fortsatte LIF på den sedan tidigare inslagna vägen. Laget skickade med råge godkända 29 bollar i nät, där samtliga utespelare utom Karlo Seric skrev in sig i målprotokollet. En starkt bidragande faktor till den fina målproduktionen var kontringsspelet, där LIF ofta ställde om via långa uppspel.

– Det var bra fart i spelet totalt sett. Det är så vi vill ha det, då får vi kanske också leva med de perioder vi har i andra halvlek med lite tekniska fel, resonerar Pettersson.

Vinsten över RP Linköping innebär att den nytillträdde tränaren nu vunnit tre av sina fyra försäsongsmatcher med LIF. Viss oro spred sig dock i Arenan under slutminuterna, då sexmålsskytten Jesper Nilsson leddes av med smärtor efter en duell. Rapporterna säger dock att det inte ska vara någon fara med vänsternian och Jesper spelar förmodligen på söndag. Då avslutar nämligen LIF helgens cupspel med match mot Guif och Pettersson är inställd på kamp.

– Det blir betydligt tuffare så klart, men den uppgiften ser vi fram emot. Jag tror absolut att det är bra med variation i motståndet. Även om segrar inte spelar så stor roll är det alltid skönt att vinna. Sen är det också bra att få lite tuffare motstånd att testa sig mot, som exempelvis Guif.

Matchfakta LIF Lindesberg-RP Linköping:
Resultat: 29-27 (13-11)
Publik: 217
Mål LIF: Jacob Nelson 6, Jesper Nilsson 6, Bashkim Gashi 4, Jesper Jakobsson 3, Gustaf Ekström 3, Oskar Erixon 2, Felix Samuelsson 2, Linus Olausson 2, Albin Järlstam

Publicerad 19 augusti 2016 klockan 21:55


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 17:35