Seger när LIF öppnade cuphelgen

Det blev vinst för LIF Lindesberg i lagets premiär av Bergslagens Sparbank Cup. Trots att fem ordinarie spelare stod över mötet med RP Linköping kunde LIF ta hem segern, det via 29-27 (13-11). LIF ledde matchen igenom och Tobias Pettersson konstaterar att laget tar kliv i rätt riktning.

På fredagskvällen öppnade årets upplaga av Bergslagens Sparbank Cup och klockan 20.00 var det dags för värden LIF Lindesberg att kliva in i handlingarna. På andra sidan stod RP Linköping, nykomling i Allsvenskan. LIF kom till spel något sargade och på läktaren följde normala startspelare som Fatlum Ahmeti och Sébastien Ehnevid matchen.

Trots det kunde hemmalaget öppna piggt. Redan från start kopplade LIF greppet om matchen och de brandgula gick upp till ledning med 6-2. Den ledningen drygades sedermera ut till fem bollar, mycket tack vare ett starkt försvarsspel. Längst bak ingav Niklas Jansson lugn mellan stolparna och målvakten noterades för flera fina parader, däribland en straff.

– Vi var täta, stod samlat och jobbade bra med intensiteten. Sen kan vi bli ännu tuffare tycker jag. Men en träningsmatch är också just en träningsmatch, då är kanske inte de sista procenten där i kampviljan, säger LIF-tränaren Tobias Pettersson om försvarsspelet.

Mot slutet av den första halvleken tappade däremot laget såväl i defensiven som på resultattavlan. Halvtidssiffrorna skrevs därför till knappa 13-11, men omedelbart efter vilan kunde RP gå ikapp med två snabba mål. LIF återtog dock snabbt kommandot och laget höll en uddamålsledning långt in i halvleken.

Efterhand kunde man även rycka ifrån till 20-16, där flera av målen kom till via kvicka omställningar. Som mest var avståndet uppe i sex bollar innan RP kunde närma sig målmässigt. Avslutningen blev sedan öppen och målrik, där LIF ändå höll ett fast grepp om sin ledning. Hemmalaget vann till slut med 29-27 och tog därmed sin tredje seger på sina fyra spelade träningsmatcher.

Ny match på söndag: ”Guif blir betydligt tuffare”

– Vi har en period i andra halvlek där vi spelar bra försvarsspel och leder med sex mål tack vare det. Där har vi chansen att döda matchen, men vi slarvar lite och de kommer tillbaka sista tio minuterna. Men jag tycker ändå att vi genomför matchen på ett bra sätt, summerar Tobias Pettersson vinsten över RP Linköping.

Tränaren ställde upp med ett lag utan fem ordinarie spelare. Sébastien Ehnevid, Joakim Bååk, Fatlum Ahmeti, Freddy Lindblad och Sebastian Hammar fanns alla vid sidan av och det öppnade upp för andra att visa upp sig. En som fick chansen och tog den var målvakten Niklas Jansson, men även junioren Felix Samuelsson fick göra sina två första A-lagsmål.

Offensivt fortsatte LIF på den sedan tidigare inslagna vägen. Laget skickade med råge godkända 29 bollar i nät, där samtliga utespelare utom Karlo Seric skrev in sig i målprotokollet. En starkt bidragande faktor till den fina målproduktionen var kontringsspelet, där LIF ofta ställde om via långa uppspel.

– Det var bra fart i spelet totalt sett. Det är så vi vill ha det, då får vi kanske också leva med de perioder vi har i andra halvlek med lite tekniska fel, resonerar Pettersson.

Vinsten över RP Linköping innebär att den nytillträdde tränaren nu vunnit tre av sina fyra försäsongsmatcher med LIF. Viss oro spred sig dock i Arenan under slutminuterna, då sexmålsskytten Jesper Nilsson leddes av med smärtor efter en duell. Rapporterna säger dock att det inte ska vara någon fara med vänsternian och Jesper spelar förmodligen på söndag. Då avslutar nämligen LIF helgens cupspel med match mot Guif och Pettersson är inställd på kamp.

– Det blir betydligt tuffare så klart, men den uppgiften ser vi fram emot. Jag tror absolut att det är bra med variation i motståndet. Även om segrar inte spelar så stor roll är det alltid skönt att vinna. Sen är det också bra att få lite tuffare motstånd att testa sig mot, som exempelvis Guif.

Matchfakta LIF Lindesberg-RP Linköping:
Resultat: 29-27 (13-11)
Publik: 217
Mål LIF: Jacob Nelson 6, Jesper Nilsson 6, Bashkim Gashi 4, Jesper Jakobsson 3, Gustaf Ekström 3, Oskar Erixon 2, Felix Samuelsson 2, Linus Olausson 2, Albin Järlstam

Publicerad 19 augusti 2016 klockan 21:55


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-21 04:04