Trots 49 avslut blev Felix Scharnke Lindlövens enda målskytt på fredagskvällen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Ineffektivt Lindlöven föll med uddamålet: ”Måste använda våra målchanser bättre”

Fredagskvällen bjöd på försäsongens andra förlust för Lindlöven. Borta mot Forshaga föll laget med slutsiffrorna 1-2, det trots en kraftig speldominans och hela 49 skott. Men samtidigt som Löven brände sina möjligheter satte Forshaga sina och värmlänningarna tog revansch från träningsmötet förra veckan.

Förra onsdagen vann Lindlöven hemma mot Forshaga, sedan Henrik Warman sent avgjort till 7-6. Målfesten i Lindehov följdes på fredagskvällen upp av ett nytt möte mellan lagen. Den här gången stod Forshaga som hemmalag och Löven klev därför ut på Ängevi Ishalls is för sin tredje träningsmatch sedan sommarvilan.

Redan tidigt in i matchen kopplade gästerna ett spelmässigt grepp och dominansen var tydlig. Trots det kunde Forshaga öppna målskyttet, då Christoffer Ulvestav överlistades till 1-0. Lindlöven kvitterade en stund därpå via Felix Scharnke och likaläget stod sig perioden ut.

Chansmässigt hade Löven ägt den första perioden med 18-4 i skott och mittperioden skulle följa samma mönster. Men trots 15 nya avslut på mål kom det ingen utdelning. Förklaringen till det var ett passivt och organiserat Forshaga, som stängde igen ytorna runt det egna målet.

– Då blir det ofta så att det kommer mycket skott, men skapas inga bra målchanser, förklarar Löven-tränaren Jussi Salo.

I den tredje perioden var det sedan Forshaga som återtog ledningen till 2-1. Lindlöven tryckte fortsatt på i offensiv riktning och chanserna fanns där, men kvitteringen uteblev. När slutsignalen ljöd var det ett förlorande Löven som klev av isen, efter att bara ha utnyttjat ett av sina 49 avslut. Besvikelsen var stor hos tränare Salo över den svaga utdelningen.

– Vi var inte tillräckligt heta framför målet. Att motståndarnas målvakt gör en riktigt bra match är en annan sak, men vi måste bli mycket hetare och använda våra målchanser bättre. Det är målen som räknas.

Möter Huddinge på söndag: ”Blir en annorlunda match”

Inför det nya mötet med Forshaga hade mycket av förhandssnacket handlat om Lindlövens defensiv. Laget kom från en match med hela sex insläppta mål, och visst lyckades man skruva åt bakåt. Under fredagskvällen släppte Löven endast till tio skott mot eget mål. Problemet var bara att två av dessa letade sig in i nätmaskorna.

– Där måste vi kunna höja procenten, för om vi släpper in 20 procent av skotten vi får emot oss blir det svårt att vinna matcher. Men som helhet gick vi åt rätt håll med det defensiva spelet. Annars är det svårt att hitta något positivt ikväll, resonerar Jussi Salo.

Lyckligtvis går träningsspelandet snabbt vidare för Lindlöven, som på söndag ställs mot Huddinge. Laget kommer att hålla ett ispass följt av fysträning under lördagen och laddar då om batterierna. Förlusten mot Forshaga ska även analyseras, även om tränare Salo mest blickar framåt.

– Jag kommer att göra en matchanalys när jag är hemma inatt, sen får killarna analysen imorgon före träningen. Då går vi igenom den här matchen och fokuserar sedan vidare mot Huddinge. Jag tror att det blir en annorlunda typ av match med ett mer öppet spel.

Matchfakta Forshaga-Lindlöven:
Resultat: 2-1 (1-1, 0-0, 1-0)
Skott: 10-49
Mål Lindlöven: 1-1 Felix Scharnke (Bergmark, Selin)

Publicerad 26 augusti 2016 klockan 23:06


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-07-31 18:21