En seger och tre förluster blev Lindesberg Volleys facit i den egna turneringen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Blandade resultat för Linde under helgens hemmaturnering

Helgen bjöd på cupspel mot fyra olika motstånd för Lindesberg Volley. Tillsammans med Örebro Volley arrangerade klubben en egen träningsturnering, med matcher i Idrottshuset på lördagen och Arenan på söndagen. Efter en fin start med vinst mot rivalen blandade Linde i resultaten och Freja Morén summerar helgen.

Normalt sett är Lindesberg Volley och Örebro Volley bittra rivaler på volleybollplanen. Men den här helgen gick klubbarna ihop för att arrangera en gemensam träningsturnering, med sammanlagt fem lag och tio matcher. Första halvan av turneringen avgjordes i Idrottshuset under lördagen och därefter spelades cupen klart i Arenan på söndagen.

För Lindesbergs del öppnade laget mot just Örebro, en match som spelades tidigt på lördagsmorgonen. Men trots trötta huvuden och ben stod Linde för en fin start och laget gick ifrån via två raka setvinster. Även tredje set vanns av laget via siffrorna 25-22, något som gav seger med klara 3-0.

– Jag tycker att vi gjorde det bra, det var vår bästa match under den här helgen. Ifjol vann vi bara en match mot Örebro och det känns som att vi närmat oss, menar Freja Morén.

Linde-centern och hennes lag föll därefter mot Hylte/Halmstad med omvända siffror, 0-3, innan det på söndagen bar hem till Bergslagen. I Arenan drabbade Linde vid lunchtid samman med finska topplaget LP Viesti. Matchen slutade med en klar förlust, även om hemmalaget spelade upp sig mot slutet. I den avslutande turneringsmatchen föll ett slitet och hårt matchat Linde återigen via 1-3 i set mot Sollentuna.

– Det känns fortfarande som att vi inte riktigt känner varandra på planen, det är lite osäkert. Sen märks det att vi behöver en spelare och den spelaren är ju Nette (Peit) som vi väntar på. Just nu flyttar vi runt på olika positioner och har en del skador, då är det svårt att spela ihop sig, förklarar Freja.

Reser till Finland om två veckor

Just Nette Peit är en spelare som Linde räknat med ska få en central roll under kommande säsong. Den estniska landslagsspikern är dock för tillfället otillgänglig. Tillsammans med sitt Estland kvalspelar hon, ett kval som kan komma att hålla Nette borta från Elitserie-spel till början på november.

Det innebär att den övriga Linde-truppen tvingas att gå runt på ont om spelare. Till helgens cupspel flyttades därför Ida Larsson upp från division 1-laget och talangen fick även speltid mot Sollentuna. Sett över hela helgen landade Linde på en vinst och tre förluster, ett facit som gav Freja Morén flera svar.

– Från igår tar vi med oss servemottagningen, den var helt suverän. Det tycker jag verkligen att spelarna i baklinjen ska ha en stor eloge för. Idag var mottagningen inte lika bra, men däremot spelade vi med ett bättre försvar än tidigare.

Den kommande veckan går Lindesberg Volleys A-damer tillbaka till träningsplanen. Fullt fokus riktas mot den säsong som stundar, med premiär 8:e oktober borta mot RIG Falköping. Dessförinnan ska ytterligare träningsmatcher hinnas med och Linde reser om två veckor till Finland för en ny turnering. Det är ett upplägg som tilltalar Freja.

– Det är jättebra och också skönt att få spela mot utländska lag. Jag föredrar det mot att möta lag som vi ska ställas mot under säsongen. Man lär sig mycket mer om man bara kan fokusera på sig själv istället för på motståndet, vilket blir lättare mot ickesvenska lag.

Lindesberg Volleys samtliga resultat från turneringshelgen:

Örebro Volley-Lindesberg Volley
Resultat: 0-3 (22-25, 20-25, 22-25)

Hylte/Halmstad-Lindesberg Volley
Resultat: 3-0

Lindesberg Volley-LP Viesti
Resultat: 0-3 (12-25, 20-25, 18-25)

Lindesberg Volley-Sollentuna
Resultat: 1-3 (23-25, 15-25, 25-16, 26-28)

Publicerad 18 september 2016 klockan 22:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Rivningen är igång. I oktober beräknas en ny curlinghall att finnas på plats. Foto: Hasse Persson

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall

Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det tänkt att en ny curlinghall ska vara på plats, där man förutom en delad entré med Lindehov, även kommer att kunna hålla lokalen i varmare temperaturer.
– Det är jättehäftigt och vi hoppas såklart att det lockar fler till curlingen, säjer Christer Larsson.

15 april 2021 klockan 20:25 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att...

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Arkivbild Foto: Timmy Lundegård

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala sköttes digitalt, kunde man i vanlig stil hylla fjolårets största prestationer. Flera av Fornabodas aktiva fick synas och några blev även prisade, där Jimmi Ehlers och Håkan Falk blev banans största prishämtare.

21 mars 2021 klockan 10:07 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt
Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots ...
16 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Förlust med två matcher kvar

Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en fartfylld drabbning, där båda lagen hade stora problem i sina spel att arbeta med. Förlusten kom tidigt i matchen för LIF, som aldrig riktigt hittade rätt med sitt anfallsspel.

13 mars 2021 klockan 18:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre ...

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. Trots en fantastisk inledning med en fyramålsledning i första halvlek, visade ”Bajen” en tuff klass som inte gick att stå emot. Förlusten för LIF blev stor, men lagets kämparglöd visades på allvar.

5 mars 2021 klockan 21:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom ...

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 blev 24-23, följde Lindelaget genom matchen. Något som gav positiva besked från Linde Volley, som nu kommer att ladda upp, inför ett spel i åttondelsfinalen.

27 februari 2021 klockan 18:15 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Ny förlust för Lindlöven
Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens fö...
26 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-21

2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-04-22 01:02