En seger och tre förluster blev Lindesberg Volleys facit i den egna turneringen. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

Blandade resultat för Linde under helgens hemmaturnering

Helgen bjöd på cupspel mot fyra olika motstånd för Lindesberg Volley. Tillsammans med Örebro Volley arrangerade klubben en egen träningsturnering, med matcher i Idrottshuset på lördagen och Arenan på söndagen. Efter en fin start med vinst mot rivalen blandade Linde i resultaten och Freja Morén summerar helgen.

Normalt sett är Lindesberg Volley och Örebro Volley bittra rivaler på volleybollplanen. Men den här helgen gick klubbarna ihop för att arrangera en gemensam träningsturnering, med sammanlagt fem lag och tio matcher. Första halvan av turneringen avgjordes i Idrottshuset under lördagen och därefter spelades cupen klart i Arenan på söndagen.

För Lindesbergs del öppnade laget mot just Örebro, en match som spelades tidigt på lördagsmorgonen. Men trots trötta huvuden och ben stod Linde för en fin start och laget gick ifrån via två raka setvinster. Även tredje set vanns av laget via siffrorna 25-22, något som gav seger med klara 3-0.

– Jag tycker att vi gjorde det bra, det var vår bästa match under den här helgen. Ifjol vann vi bara en match mot Örebro och det känns som att vi närmat oss, menar Freja Morén.

Linde-centern och hennes lag föll därefter mot Hylte/Halmstad med omvända siffror, 0-3, innan det på söndagen bar hem till Bergslagen. I Arenan drabbade Linde vid lunchtid samman med finska topplaget LP Viesti. Matchen slutade med en klar förlust, även om hemmalaget spelade upp sig mot slutet. I den avslutande turneringsmatchen föll ett slitet och hårt matchat Linde återigen via 1-3 i set mot Sollentuna.

– Det känns fortfarande som att vi inte riktigt känner varandra på planen, det är lite osäkert. Sen märks det att vi behöver en spelare och den spelaren är ju Nette (Peit) som vi väntar på. Just nu flyttar vi runt på olika positioner och har en del skador, då är det svårt att spela ihop sig, förklarar Freja.

Reser till Finland om två veckor

Just Nette Peit är en spelare som Linde räknat med ska få en central roll under kommande säsong. Den estniska landslagsspikern är dock för tillfället otillgänglig. Tillsammans med sitt Estland kvalspelar hon, ett kval som kan komma att hålla Nette borta från Elitserie-spel till början på november.

Det innebär att den övriga Linde-truppen tvingas att gå runt på ont om spelare. Till helgens cupspel flyttades därför Ida Larsson upp från division 1-laget och talangen fick även speltid mot Sollentuna. Sett över hela helgen landade Linde på en vinst och tre förluster, ett facit som gav Freja Morén flera svar.

– Från igår tar vi med oss servemottagningen, den var helt suverän. Det tycker jag verkligen att spelarna i baklinjen ska ha en stor eloge för. Idag var mottagningen inte lika bra, men däremot spelade vi med ett bättre försvar än tidigare.

Den kommande veckan går Lindesberg Volleys A-damer tillbaka till träningsplanen. Fullt fokus riktas mot den säsong som stundar, med premiär 8:e oktober borta mot RIG Falköping. Dessförinnan ska ytterligare träningsmatcher hinnas med och Linde reser om två veckor till Finland för en ny turnering. Det är ett upplägg som tilltalar Freja.

– Det är jättebra och också skönt att få spela mot utländska lag. Jag föredrar det mot att möta lag som vi ska ställas mot under säsongen. Man lär sig mycket mer om man bara kan fokusera på sig själv istället för på motståndet, vilket blir lättare mot ickesvenska lag.

Lindesberg Volleys samtliga resultat från turneringshelgen:

Örebro Volley-Lindesberg Volley
Resultat: 0-3 (22-25, 20-25, 22-25)

Hylte/Halmstad-Lindesberg Volley
Resultat: 3-0

Lindesberg Volley-LP Viesti
Resultat: 0-3 (12-25, 20-25, 18-25)

Lindesberg Volley-Sollentuna
Resultat: 1-3 (23-25, 15-25, 25-16, 26-28)

Publicerad 18 september 2016 klockan 22:00


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Arkivbild. Foto: Hasse Persson

Tuff inledning för LIF

Det blev en trist inledning inom Allsvenskans nya säsong för LIF Lindesberg. Det orangea laget inledde starkt med två inledande mål mot seriens stora favoriter Hammarby men fick i slutändan se sig besegrade med bred marginal efter att det aktuella hemmalaget fått upp ett starkt försvar.

12 september 2020 klockan 20:29 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Dags för en Allsvensk säsongsinledning

Den Allsvenska säsongen för 2020/2021 närmar sig med stormsteg och redan på lördag spelar LIF Lindesberg sin första match i serien, något som inleds med en bortamatch mot en av fjolårssäsongens mest respektingivande lag: Hammarby.

10 september 2020 klockan 10:48 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Antalet covidfall i Lindlöven ökar – nio smittade

Antalet bekräftade fall av covid-19 i Lindlövens A-lagstrupp växer, och för närvarande har nio ...

V75-seger till Stall Hurtig

I slutet av maj fick 33-åriga Malin Hurtig in en ny häst till sitt travstall som finns i Nora, den 4-åriga hästen ...

Bekräftat fall av covid-19 i Lindlövens trupp

Nästan en tredjedel av Lindlövens 30 man stora A-lagstrupp har under veckan insjuknat i förkylningsliknande ...

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm uttagen till Svenska Spels drömlag

Vad har Frövi judos supertalang Anna Bernholm, stavhopparen Armand Duplantis och det svenska herrlandslaget i bordtennis gemensamt? Förutom att de alla är uttagna till OS i Tokyo 2021 är de även lagkamrater och ambassadörer i Svenska Spels eget Dreamteam, där de svenska medaljhoppen är uttagna.

26 augusti 2020 klockan 13:29 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Månstorps Quatro segrade Lindesbergs Lilla Pris 2020. Foto: Robin Falk

bildspel Snabba farter på ponnytravet

De må vara små men man ska inte underskatta snabbheten som de tävlande ponnyerna kan maximera, detta bevisades under Fornabodas ponnytravdag som kördes under söndagen där det bjöds på snabba farter, flera fina prestationer och en härlig hemmaseger.

24 augusti 2020 klockan 09:01 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Råsshallen får bidrag till nytt tak
PRESSMEDDELANDE: Guldsmedshyttan har en stark hockeytradition som skapat både sammanhållning i bygden och många duktiga spelare genom åren. När ...
21 augusti 2020 av LindeNytt Redaktion
Visa hela artikeln

bildspel Varm avslutning på Fornaboda
Med 30 grader och skinande sol i himlen var det dags för Fornaboda att avsluta sin travsäsong för 2020, trots flertalet omstarer i de första ...
16 augusti 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Linde Sports Camp drog igång för sjunde året i rad
På onsdagen var det äntligen dags för det efterlängtade daglägret Linde Sports Camp att slå upp portarna för alla förväntansfulla barn. De ...
12 augusti 2020 av Jennie Larsson
Visa hela artikeln

Arkivbild. Foto: Ida Lindkvist

SHRA ställer in framskjuten Vårmönstring

SHRA i Lindesberg fick i våras skjuta fram deras stora motorfest Vårmönstringen med anledning av coronapandemin och rådande förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 personer. Då hoppades man att situationen skulle förbättras och förbuden hävas lagom till hösten, varför man planerade ordna Vårmönstringen då istället. Nu blir det dock inte så som man har planerat.
– Det går inte helt enkelt, vi har inget annat val nu än att ställa in, kommenterar Kristoffer Schöldström, ordförande för SHRA.

10 augusti 2020 klockan 17:55 av Fredrik Norman Visa hela artikeln

Announcement tog den bästa placeringen bland hemmaekipagen Foto: Timmy Lundegård

bildspel Sportslig bredd på Fornaboda

Montélopp, kallblodslopp och 3-åringslopp, det var en salig blandning bland det sportsliga när Fornaboda Travbana körde sin nästsista tävlingsdag för säsongen, förutom denna breda uppställning av lopp skulle Fornabodas årliga 2-åringslopp Fornaboda Grand Prix avgöras för 15:e gången i rad.

3 augusti 2020 klockan 17:57 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Säsongens fjärde hemmaseger till Nidalee

Det var en solig dag på Fornaboda när nya lunchtävlingar skulle köras under torsdagen, flertalet hemmaekipage ...

bildspel Radetzky bjöd på uppvisning efter teknikstrul

Det blev en blöt och skitig tävlingsdag som kördes när Fornaboda Travbana arrangerade sin nionde tävlingsdag...

Före detta elev tar över som lärare

Efter 11 år som tränare på judogymnasiet lämnar nu Carin Hamnlund över stafettpinnen i åtminstone ett år framöver...

Annons

Jorma Kontio visade körhänderna och tog en trippel på Fornaboda, här med Keira de Veluwe Foto: Timmy Lundegård

bildspel Kontio är tillbaka i kuskchampionats-toppen

Jorma Kontio är svårslagen på Fornaboda, något han bevisade under Fornabodas åttonde tävlingsdag för säsongen, ”den flygande finländaren” som han kallas för visade upp körhänderna på nytt där han efter tre segrar under samma kväll tog ett grepp om körsvenschampionatet på Fornaboda, motstånd kan dock vara på väg.

7 juli 2020 klockan 23:32 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nytt banrekord på Fornaboda

Den svenska traveliten var på plats när Fornaboda skulle köra sin årliga storloppsdag med det traditionella Bergslagsloppet med ...

bildspel Haugstad segrade i Midsommarloppet

Midsommarfirandet pågår för fullt i Sverige men på Fornaboda byttes inlagd sill och ”små grodorna” ut mot nygrillade ...

14 idrottsföreningar i Lindesbergs kommun tilldelas coronakompensation

Stödet till de idrottsföreningar i Örebro län som drabbats ekonomiskt av ...

Montéryttare tog en kuskdubbel

Kvinnorna tar för sig allt mer inom travet och under Fornabodas femte tävlingsdag för säsongen var Örebros montédrottning ...

bildspel Vinnarjubel på nationaldagstravet

Nationaldagstravet på Fornaboda Travbana brukar vara en folkfest där publiken oftast klär sig i blågult, trots att ...

Han är Fornabodas nya sportchef

I fredags kom beskedet om att travälskaren Robin Thörn tar över posten som Örebrotravet och Fornabodas gemensamma sportchef ...

Den svenska stjärnkusken Björn Goop deltog under Fornabodas söndagstävlingar. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Stjärnglans på ett blött Fornaboda

Det var flertalet stjärnkuskar på plats när Fornaboda satte hästarnas styrka i fokus under söndagseftermiddagen. Trots svarta moln och flertalet regnskurar bjöds det på snabba farter där man under dagen körde den sjätte upplagan av Stonas Stayerpokal, ett lopp som fick en överraskande vinnare.

24 maj 2020 klockan 20:33 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fartfyllda söndagstävlingar på Fornaboda
På grund av söndagens extra insatta V75-tävlingar från danska Charlottenlund med stora tävlingar så flyttades Fornabodas tävlingar fram en ...
17 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Imponerande vinnare under travpremiären
Startskottet på Fornaboda Travbana är ett av Lindesbergs största vårtecken och under lördagen var det dags för säsongspremiär, trots en tom ...
9 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Publikfri säsongspremiär på travet
Under lördagen går startskottet för säsongens första travtävlingar på Fornaboda Travbana, ett besök på travbanan är för många en tradition...
7 maj 2020 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2020-04-22

2020-04-06

2020-04-02

2020-03-26

2020-03-20

2020-03-19

2020-03-15

2020-03-14

2020-03-13

2020-03-12

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-11

2020-03-10

2020-09-19 20:07