Torstensson och Albin Lövens hjältar i derbyvinsten

Succéstarten på seriespelet och den fina vinstsviten går vidare för Lindlöven. På söndagen säkrade laget tre nya poäng, via 1-0 i ett dramatiskt och tätt bortaderby mot Köping. Albin Gunnarsson avgjorde med matchens enda mål samtidigt som Charlie Torstensson noterades för 28 räddningar i Löven-målet.

På söndagseftermiddagen tog Lindlöven sig an sin tredje uppgift på säsongen. Köping väntade i ett bortaderby, en match som öppnade både piggt och intensivt. Lagen drev tidigt upp ett högt tempo och matchupptakten präglades av långa spelsekvenser utan avbrott. Spelet vände ofta i båda riktningar, men det var Lindlöven som hade ett visst övertag och också ägde pucken mest.

Den första riktigt heta chansen gick dock till Köping och Tobias Sjökvist, som efter nio minuter friställdes av en märklig sargstuds. Charlie Torstensson i Löven-målet var på hugget och stoppade avslutet. Kort därefter samspelade sig duon André Astley Rydberg och Felix Lundqvist fram till giftigt läge, där Rydberg hakades upp i skottögonblicket.

Lindlöven gavs chansen i powerplay och där etablerade laget en enorm press. Filip Bergmark och Max Lalander hade varsitt vasst avslut, men allra närmast var Albin Gunnarsson som lyfte en retur via målvakten och precis utanför stolpen. Perioden slutade därmed mållös, men det var Löven som vann skotten med klara 16-7.

Mittenakten bjöd på en jämnare chansfördelning, där det till en början var ont om öppna chanser. Ett lagstraff på Lindlöven öppnade upp för Köping och hemmalaget fick även fast spelet i offensiv zon. Löven var tillbakapressat under en längre period, men utan att Torstensson sattes på några större prov.

Gästerna skulle dock återigen ta över ju längre perioden led och det var i powerplayspelet som lägena uppstod. Köpingsmålvakten Christoffer Hanning svarade för en kvick sidledsförflyttning på Henrik Warmans avslut och stoppade även ett försök från Lalander. Med klockan på 12.55 fick Lindlöven slutligen utdelning, när Albin Gunnarsson tryckte in ledningspucken i nät. Löven kontrollerade sedan återstoden av perioden och ställningen inför tredje var 0-1.

Dramatiskt i slutskedet

Slutperioden bjöd på en tidig Köpingspress mot en fortsatt lugn Torstensson, som stoppade allt han fick emot sig. Chansmässigt var annars Lindlöven närmast i boxplay. Emil Rooth vann puck i mittzonen och frispelade Alexander Selin, som inte fick igenom skottet. Bortsett från den chansen var det Köping som styrde och ställde i upptakten av den tredje perioden.

– Ska jag vara helt ärlig tror jag att vi som lag blev lite förvånade över att de kom ut så hårt. De gick verkligen för det, de sparade inte på någonting. Samtidigt var det ett bra test för oss att möta det, resonerar Charlie Torstensson.

Matchbilden blev efterhand mer tillknäppt och Lindlöven stängde skickligt till med ett smart positionsspel. Anton Tano serverades en möjlighet att avgöra av Johan Persson, men dramatiken levde vidare in i slutminuterna. Där stod Torstensson för en riktig TV-räddning när Linus Johansson fick avancera rätt in i fritt skottfält. Avslutningen blev sedan en riktig nagelbitare, där Niclas Eklöw missade Köpings öppna mål och ett krigande Lindlöven till slut höll undan till seger.

– Det var skönt, en bra laginsats. Sen får man faktiskt berömma Köping. Jag tycker att de aldrig ger upp och de ska ha cred för en bra match, säger Charlie Torstensson.

Målvaktshjälten: ”Jäkligt kul att få spela matcher”

Målvakten var en av dagens stora hjältar i Lindlöven. Det matchvinnande målet gjordes visserligen av Albin Gunnarsson, hans tredje på de två senaste matcherna, men mellan stolparna bjöd Charlie på fint spel. Nyförvärvet stoppade Köpings samtliga 28 skott och såg med det till att ge Löven lagets första nolla för säsongen. Det tackade Charlie sina uppoffrande medspelare för.

– Det är egentligen väldigt klyschigt att säga, men killarna framför mig gör ett stort jobb idag. Även om jag aldrig tror att det är enkelt att spela hockey gör de det enklare för mig.

Derbyvinsten över Köping innebär att Lindlöven nu vunnit samtliga tre inledande seriematcher. Laget är tack vare det fyra i tabellen, endast en poäng bakom serieledande Mariestad. I samband med alla tre vinster har Charlie vaktat målet och 23-åringen skiner upp på frågan om sin fina start i Löven.

– Jag tycker att det är jäkligt kul att spela hockey och få spela matcher. Har man roligt och gör saker och ting med passion är jag övertygad om att det är större chanser för bra resultat. Jag har jättekul ute på isen, berättar Charlie som är nöjd med Lövens vinstrad.

– En jättebra start, det gäller att bygga vidare på det. Det viktigaste är egentligen att spelet klaffar och att vi håller oss till det vi talat om. Det skapar en trygghet i gruppen.

Matchfakta Köping-Lindlöven:
Resultat: 0-1 (0-0, 0-1, 0-0)
Publik: 251
Skott: 28-29
Mål Lindlöven: 0-1 Albin Gunnarsson (Tano, Lalander)

Övriga resultat från HockeyEttan Västra:
Borlänge-Forshaga 4-2
Skövde-Grästorp 2-1 sd
Mariestad-Enköping 7-2
Kumla-Åker/Strängnäs 4-2

Tabellen från SweHockey:
HockeyEttan tabell

Publicerad 25 september 2016 klockan 18:02


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Arkivfoto: Hannes Feldin

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna tävlingen efter en otroligt snöplig förlust i slutsekunden av den andra matchen.
– Jag är otroligt besviken, det var inte så här jag ville att dagen skulle se ut, sade Anna i en Tv-intervju strax efter förlusten.

28 juli 2021 klockan 14:16 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt ...

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Trav och golf, två sporter som hör ihop. Kollagebild, foto: Timmy Lundegård och Hannes Feldin.

Travets golfchampion ska koras!

Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangör för travsportens första golfchampionat. En värdig vinnare ska koras där en segerkavaj väntar vinnaren, samt ett prisbord med priser till ett värde av 100 000 kr.

6 juli 2021 klockan 13:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet
Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även kö...
26 juni 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Le Crack Sox inledde dagen med Markus B Svedberg. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp. Nio lopp kördes där den lilla publikskaran bjöds på allt från både överlägsna uppvisningar, till målgångsdramatik.

14 juni 2021 klockan 18:47 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade ...

Annons

Tonique segrade årets upplaga av Stonas Stayerpokal. Skötare Heidi Forsgren (t.v.) och kusk Carl Philip Lindblom (t.h.) Foto: Timmy Lundegård

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina namn fanns med i startlistorna där Stonas Stayerpokal och Axel Pålmans minneslopp skulle avgöras. Skrällarna avlöste varandra på spelet, där säsongens hittills gladaste vinnare satte punkt för dagen.

23 maj 2021 klockan 22:35 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med ...

Lindesberg Volley. Arkivbild.

Linde Volley döms till stor skuld

Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en stämningsansökan på Linde Volley i samband med uppsägelsen 2018. Tingsrätten har nu lagt sin dom, där Linde Volley ska betala tillbaka cirka 160 000:- till den tidigare tränaren.

3 maj 2021 klockan 19:45 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet
Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna...
31 mars 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-03-03

2021-08-04 12:20