William Svensson är en av många unga killar som ingår i WSK:s A-trupp kommande säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

WSK laddar för seriestart med erfaren hemvändare

Hemma i Stadsskogsskolan öppnar WSK Lindesbergs A-herrar imorgon kväll upp det nya seriespelet. Laget tar emot Kumla Ungdom, en match där Kent Svensson gör tävlingsdebut på tränarbänken. WSK:s nya tränare ger sina tankar inför säsongen och om Mattias Pettersson som återvänt till klubben.

En ny resa ska till att börja för WSK Lindesberg och klubbens A-herrar. Imorgon kväll öppnar laget den nya säsongen i divison 2, något man gör hemma mot Kumla Ungdom. Publiken i Stadsskogsskolan kommer då att få stifta bekantskap med ett nytt ansikte på WSK:s tränarbänk. Särskilt nytt är det dock inte, då det utgörs av ungdomslagens tidigare ledare Kent Svensson.

– Jag har länge varit med och varit väldigt engagerad i föreningen, då mest på ungdomssidan. Vi har hela tiden flyttat ribban uppåt för att WSK ska bli en så seriös idrottsförening som möjligt. Därför har vi generationsskiftat under ett par år, berättar Svensson.

WSK-profilen tar nu över efter Stefan Klack, som lämnat A-herrarna efter flera säsonger vid rodret. Den trupp som Svensson får till sitt förfogande är kryddad av talang och ungdomlig entusiasm. Samtidigt har laget även fått in viktig rutin, då WSK så sent som igår gjorde klart med Mattias Pettersson.

– Vi har ett ungt och hungrigt lag, vårt stora problem är just att vi är unga. Men vi har en hög högstanivå och där kommer Mattias in i bilden. Han har spelat innebandy i över tjugo år och för med sig trygghet, förklarar Kent Svensson.

Målsättningen: ”Ska bli duktiga med egna produkter”

35-årige Pettersson har hela 17 säsonger i WSK Lindesberg på sitt CV, men kommer närmast från spel med IBK Wasahus. Där har han noterats för 149 poäng på 44 matcher de senaste två säsongerna. Det är med andra ord en högkvalitativ värvning som WSK hämtat hem och just de lokala spelarna är viktiga i föreningens utveckling.

– WSK:s målsättning är att bli så duktiga som möjligt med egna produkter. De som söker sig till oss är så klart välkomna, men vi ger oss inte ut och jagar efter spelare, förklarar tränare Svensson och tillägger.

– Målet är att bygdens barn ska nå så högt som möjligt i seriesystemet. Det är även min målsättning, att kunna utveckla ungdomarna på bästa sätt.

Just på ungdomssidan finns även glädjande nyheter till denna säsong. För första gången deltar WSK Lindesbergs juniorer i Allsvenskan, ett seriespel som inleddes med kryss mot Hagfors i söndags. Många av spelarna ur A-truppen ingår även i juniorlaget och kommer därför att dubbla.

För A-herrarnas del startar den nya division 2-säsongen imorgon, med hemmamatch mot Kumla Ungdom. Kent Svensson ser en stor potential i sitt lag och lyfter fram målvakten Kristoffer ”KP” Pettersson som en av profilerna. Tränaren hoppas kunna lyfta den unga WSK-truppen ytterligare ett steg och förhoppningen är på sikt uppflyttningen en division. När det kommer till morgondagens premiär, en match som startar 19.00 i Stadsskogsskolan, ger Svensson sin analys.

– Jag tror att Kumla kommer att vara ett av lagen som krigar hårdast i serien i år. Det är ett ungt lag, lite samma stuk som vi har och förra året byggde de laget kring killar födda 96. Det är en tuff match, men gör vi bara rätt saker ska vi kunna knäppa dem på näsan.

Premiären:
Fredag 30/9 19.00
WSK Lindesberg-Kumla Ungdom, Stadsskogsskolan

WSK Lindesberg 2016-17:

Ledarstab:
Tränare: Kent Svensson
Assisterande tränare: Andreas Pettersson
Fystränare: Marcus Eriksson

Spelartrupp:
Målvakter: Kristoffer Pettersson, Niek van Linge
Backar: Emil Berglin, Mattias Pettersson, Thomas Einarsson, William Svensson
Forwards: Adam Lihagen, Andreas Bäcker, Filip Livén, Marcus Lundström, Niklas Carlsson, Pontus Hellsing, Victor Larsson

Publicerad 29 september 2016 klockan 13:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk 2020 Foto: Tom Jönehag

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret

Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger hittades den 14-åriga Lindesbergaren i landets startlistor, där 29 av loppen slutade med seger. Segrarna har varit stora, där Isabella hoppas på en ny säsong som landets bästa.
– Jag har alltid som mål att slå föregående säsong, säjer Isabella.

4 april 2021 klockan 10:21 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Per Sander från Lindesbergs Fastigheter tillsammans med Magnus Gutavsson som blir hallchef på Lindesbergs Padelcenter. Foto: Camilla Lagerman

Fler bollar i luften när ytterligare två padelhallar planeras på norra industriområdet

Totalt 13 nya padelbanor, fördelat på två anläggningar, kommer att stå färdiga längs Stafettgatan under hösten. Bakom de två nya satsningarna står Johan Svensson på Lindesbergs Bygg och Per Sander på Lindesbergs Fastigheter, som nu bygger varsin anläggning längs ”industrirakan”.

31 mars 2021 klockan 16:04 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

bildspel Smygtitta hos Charlottenlunds Padelcenter

Mycket har hänt innanför väggarna där Strands Tryckeri en gång huserade på Bandygatan i Lindesberg. Istället fö...

Dubbla nomineringar för Linde Volley

Att säsongens Elitseriespel är över, betyder inte att Linde Volleys säsong är färdig. I veckan kom nomineringarna ...

Värdiga vinnare på digitalt Travfirande

En stjärna avtackades och priser delades ut under lördagskvällen. Även om Örebro och Fornabodas årliga travgala ...

Foto: Hasse Persson

bildspel LIF avslutar säsongen på elfte plats

Den minst sagt speciella handbollssäsongen är i mål. Skånela gästade arenan för vad som skulle bli ett stort målregn. 75 mål gjordes i den publiktomma arenan, där Skånela, efter ett tidigt övertag, tog med sig en avslutande seger. I hemmalaget visade den unga truppen bitvis sin spelarkvalitet, medan Fatlum Ahmeti kunde spela in sitt 1100:e mål i serien.

19 mars 2021 klockan 21:12 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Nästjumbon säkrade sitt kontrakt

Efter att Torslanda blivit av med sin seger från i lördags, hade LIF chansen att ta ett högt kliv i den Allsvenska tabellen under tisdagen. Trots en stark upphämtning från 10-3 till 25-25, lyckades man inte att avgöra matchen vilket gav segern till nästjumbon Tyresö. En seger som slår ner AIK till Division 1.

16 mars 2021 klockan 21:14 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Max Lalander avslutar sin hockeykarriär
Med 9-2 mot Surahammar på hemmaisen, så tog säsongen slut för Lindlöven under söndagen. Direkt efter matchen kom däremot lagets stjärnspelare ...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Storslagen avslutning för Lindlöven
9-2 efter sextio spelade minuter, blev resultatet när Vårserien skulle avslutas. Surahammar bjöd på tjuriga miner och bjöd således in hemmalaget...
14 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Förlust med två matcher kvar
Med bara en seger ifrån att säkra nästa säsong, åker LIF Lindesberg tomhänta från Torslanda under lördagskvällen. Bortamatchen blev en ...
13 mars 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Lindlövens kvalchanser lever!

Det blev seger för Eskilstuna Linden när dessa gästade Surahammar under fredagen. Detta innebär att tre lag ännu har en chans att spela sig till Play In, bland de lagen hittas Lindlöven. Enbart en poäng skiljer Lindelaget från den nya tabellettan, där en seger under söndagens säsongsavslutning kan sluta med en plats i Play In.

12 mars 2021 klockan 21:13 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Simon Ongeri, en målvakt med framtiden framför sig Foto: Hasse Persson

Lånetiden är klar – Ongeri tillbaka i Aranäs

Tre matcher återstår för LIF Lindesberg, samtliga framflyttade till följd av pandemin. Dessvärre kommer matcherna att ske utan lagets inlånade målvakt Simon Ongeri, som redan under helgen återgår till sitt ordinarie hemmalag HK Aranäs.
– Simon var inte inlånad till oss, under de resterande matchernas ursprungliga datum, säjer Ricky Nordahl.

7 mars 2021 klockan 17:08 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Värnamo slog ut Linde ur SM-slutspelet

Det blev ingen längre resa i SM-slutspelet för Linde Volley. Efter förlusten på hemmaplan mot Värnamo i å...

Inget återkval för Lindlöven

Efter en ren utklassning mot Grums med 7-0 på hemmaisen, fortsätter Lindlöven sina målrika matcher. Med tre nya poäng till ...

bildspel Förlust trots ett starkt försvarsspel

LIF Lindesberg visade upp ett gigantiskt försvarsspel, när tabellettan Hammarby gästade arenan under fredagskvällen. ...

Annons

Foto: Hasse Persson

bildspel Makalös utklassning av Lindlöven

Röös-matchen skulle spelas där Lindlöven skulle hylla sin stora supporter Ernst Röös. Matchen var gratis att se genom HockeyEttans sändning, där man i sin tur fick ta del av en ren utklassning. 7-0 syntes på poängtavlan när slutsignalen tog ton. En hyllningsmatch som den stora supporten Ernst Röös, nog är mycket stolt över.

3 mars 2021 klockan 21:36 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel En seg start blev avgörande

Åttondelsfinalen är igång. Två matcher ska spelas, där en seg start gav den första segern till gästande Värnamo. Fina upphä...

bildspel Oavgjord drabbning gav en poäng

VästeråsIrsta gästade arenan under onsdagskvällen och bjöd upp till en jämn kamp. Trots ständiga ledarskiften under ...

Linde Volley laddar mot slutspel

Bäst av två matcher mot Värnamo. Det är förutsättningarna, när Linde Volley går in för SM-slutspelets inledande å...

Gratis hemmamatch när Röös hyllas

Lindlövens IF ger alla som vill, chansen att se onsdagens hemmamatch mot Grums, genom HockeyEttans sändning utan kostnad. ...

Tiomålsförlust i Alstermo

Det blev en stor förlust, när LIF Lindesberg gästade tabellfyran Amo under söndagen. De tekniska felen avlöste varandra, medan ...

En förlust avrundade grundspelet

Det blev en förlust i grundseriens sista match, inför SM-slutspelet. Stora upphämtningar genom matchens gång, där 20-11 ...

Arkivbild Foto: Hasse Persson

Ny förlust för Lindlöven

Fyra förluster inom de senaste fem matcherna, är Lindlövens aktuella facit när Vårserien närmar sig sitt slut. Nitton minuter efter matchens första nedsläpp, kunde Lindlöven spela in 0-1. En ställning som snabbt ändrade sig till 2-1, inom loppet av fyra minuter på isen. Uppkommande matcher är nu viktiga, för att slippa återkval.

26 februari 2021 klockan 21:44 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Tuff förlust mot tabelljumbon
Säsongens sista möte mot Malung spelades under onsdagskvällen, i Lindehov. Båda lagen bjöd på ett svajigt spel, där Lindlöven bjöd in ...
24 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Otrolig vändning gav storslagen seger
Från ett sjumålsunderläge i halvleksvilan, till en fyramålsseger. När den andra halvleken spelades igång, hade Rimbo svårt att ta sig förbi, ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Lindlöven tog en poäng mot Kumla
Vårserien är en svajig historia för Lindlöven, som tidigare stod med fyra raka segrar. Efter sextio spelade minuter i sitt sista möte mot Kumla ...
21 februari 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-02-20

2021-02-14

2021-02-14

2021-02-13

2021-02-12

2021-02-12

2021-02-10

2021-02-06

2021-02-05

2021-02-05

2021-02-03

2021-01-31

2021-01-30

2021-01-30

2021-04-15 09:08