William Svensson är en av många unga killar som ingår i WSK:s A-trupp kommande säsong. ARKIVFOTO: Hannes Feldin

WSK laddar för seriestart med erfaren hemvändare

Hemma i Stadsskogsskolan öppnar WSK Lindesbergs A-herrar imorgon kväll upp det nya seriespelet. Laget tar emot Kumla Ungdom, en match där Kent Svensson gör tävlingsdebut på tränarbänken. WSK:s nya tränare ger sina tankar inför säsongen och om Mattias Pettersson som återvänt till klubben.

En ny resa ska till att börja för WSK Lindesberg och klubbens A-herrar. Imorgon kväll öppnar laget den nya säsongen i divison 2, något man gör hemma mot Kumla Ungdom. Publiken i Stadsskogsskolan kommer då att få stifta bekantskap med ett nytt ansikte på WSK:s tränarbänk. Särskilt nytt är det dock inte, då det utgörs av ungdomslagens tidigare ledare Kent Svensson.

– Jag har länge varit med och varit väldigt engagerad i föreningen, då mest på ungdomssidan. Vi har hela tiden flyttat ribban uppåt för att WSK ska bli en så seriös idrottsförening som möjligt. Därför har vi generationsskiftat under ett par år, berättar Svensson.

WSK-profilen tar nu över efter Stefan Klack, som lämnat A-herrarna efter flera säsonger vid rodret. Den trupp som Svensson får till sitt förfogande är kryddad av talang och ungdomlig entusiasm. Samtidigt har laget även fått in viktig rutin, då WSK så sent som igår gjorde klart med Mattias Pettersson.

– Vi har ett ungt och hungrigt lag, vårt stora problem är just att vi är unga. Men vi har en hög högstanivå och där kommer Mattias in i bilden. Han har spelat innebandy i över tjugo år och för med sig trygghet, förklarar Kent Svensson.

Målsättningen: ”Ska bli duktiga med egna produkter”

35-årige Pettersson har hela 17 säsonger i WSK Lindesberg på sitt CV, men kommer närmast från spel med IBK Wasahus. Där har han noterats för 149 poäng på 44 matcher de senaste två säsongerna. Det är med andra ord en högkvalitativ värvning som WSK hämtat hem och just de lokala spelarna är viktiga i föreningens utveckling.

– WSK:s målsättning är att bli så duktiga som möjligt med egna produkter. De som söker sig till oss är så klart välkomna, men vi ger oss inte ut och jagar efter spelare, förklarar tränare Svensson och tillägger.

– Målet är att bygdens barn ska nå så högt som möjligt i seriesystemet. Det är även min målsättning, att kunna utveckla ungdomarna på bästa sätt.

Just på ungdomssidan finns även glädjande nyheter till denna säsong. För första gången deltar WSK Lindesbergs juniorer i Allsvenskan, ett seriespel som inleddes med kryss mot Hagfors i söndags. Många av spelarna ur A-truppen ingår även i juniorlaget och kommer därför att dubbla.

För A-herrarnas del startar den nya division 2-säsongen imorgon, med hemmamatch mot Kumla Ungdom. Kent Svensson ser en stor potential i sitt lag och lyfter fram målvakten Kristoffer ”KP” Pettersson som en av profilerna. Tränaren hoppas kunna lyfta den unga WSK-truppen ytterligare ett steg och förhoppningen är på sikt uppflyttningen en division. När det kommer till morgondagens premiär, en match som startar 19.00 i Stadsskogsskolan, ger Svensson sin analys.

– Jag tror att Kumla kommer att vara ett av lagen som krigar hårdast i serien i år. Det är ett ungt lag, lite samma stuk som vi har och förra året byggde de laget kring killar födda 96. Det är en tuff match, men gör vi bara rätt saker ska vi kunna knäppa dem på näsan.

Premiären:
Fredag 30/9 19.00
WSK Lindesberg-Kumla Ungdom, Stadsskogsskolan

WSK Lindesberg 2016-17:

Ledarstab:
Tränare: Kent Svensson
Assisterande tränare: Andreas Pettersson
Fystränare: Marcus Eriksson

Spelartrupp:
Målvakter: Kristoffer Pettersson, Niek van Linge
Backar: Emil Berglin, Mattias Pettersson, Thomas Einarsson, William Svensson
Forwards: Adam Lihagen, Andreas Bäcker, Filip Livén, Marcus Lundström, Niklas Carlsson, Pontus Hellsing, Victor Larsson

Publicerad 29 september 2016 klockan 13:11


Kommentarer
Kommentarsektionen ansvarar inte redaktionen eller utgivaren för.
Du är själv juridiskt ansvarig för den text du väljer att publicera här.

Anders Svanstedt vinner med Juni Rapid Foto: Timmy Lundegård

Lunchvinnare på Fornaboda Travbana

Torsdagslunchen bjöd på soliga travtävlingar ute på Fornaboda Travbana. Flera fina återseende gjordes, där Fornabodapubliken dels fick återse den tidigare hemmahästen Certainly som vinnare, men även en möjlig deltagare i Stoderbyt.

5 augusti 2021 klockan 15:49 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Annons

Asso Eliassi finns med i LIF Lindesberg under säsongen. Foto: Hasse Persson

bildspel Försäsongen närmar sig för LIF Lindesberg

Flera nya namn hittas i LIF Lindesbergs laguppställning inför säsongen 2021/2022. Stora värvningar har gjorts och återkommande spelare är tillbaka i den orangea tröjan. Nu har den första träningen inför de första träningsmatcherna gjorts, där en nöjd Stefan Karlsson känner sig mer optimistisk än inför den tidigare säsongen.

29 juli 2021 klockan 11:03 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Anna Bernholm ute ur OS efter tuff förlust

OS-äventyret är över för Anna Bernholm. Strax efter klockan 05.30 på onsdagsmorgonen svensk tid lämnade Anna t...

Norsk uppvisning på Fornaboda Travbana

Det bjöds på kvalitetsfyllda lopp under Fornaboda Travbanas tisdagslunch. Flera V75-hästar sökte formen och gästade ...

Hemmaseger i sommarvärmen!

Det blev inga större tempouppvisningar när Fornaboda Travbana körde sin första tävlingsdag, efter den stora travfesten. Vinnargl...

Double Exposure och Örjan Kihlström vinner Bergslagsloppet på nytt banrekord. Foto: Timmy Lundegård

Banrekord när Fornaboda Travbana firade 70 år

Det en minst sagt lyckad tävlingsdag när Fornaboda Travbana firade 70 år som travbana. Förutom ett nytt banrekord från Double Exposure som segrade i Bergslagsloppet, så bjöds segrarna på höga jubel och applåder från den glada publiken.
– Det här måste vara ett nytt publikrekord i landet efter den eländiga pandemin, menar Örjan Kihlström.

8 juli 2021 klockan 00:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Foto: IJF, Sabau Gabriela

Sista förberedelserna inför OS – på måndag reser Anna till Japan

När det internationella judoförbundet IJF presenterade sin slutgiltiga OS-kvallista under tisdagen stod som väntat Frövi Judos supertalang Anna Bernholm med bland de totalt fyra uttagna i den svenska judotruppen. Onsdagen den 28 juli är dags för Anna att tävla om medaljerna i Tokyo.

7 juli 2021 klockan 09:34 av Camilla Lagerman Visa hela artikeln

Travets golfchampion ska koras!
Trav och golf är vanligtvis en kombination av sporter som man inte ser tillsammans. På onsdag ska det ändras då Linde Golfklubb står som arrangö...
6 juli 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Populär tutbingo tillbaka efter pandemistopp
Den omåttligt populära bilbingon som arrangeras av Guldsmedshytte SK lockar flera hundra besökare varje onsdagskväll under somrarna. Efter ett...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Efter lättnaderna i restriktionerna: ”Nu ser vi ljuset i tunneln”
Den 1 juli genomfördes steg två i lättnaderna av coronarestriktionerna, något som var mycket efterlängtat bland både krögare och idrottsfö...
2 juli 2021 av Camilla Lagerman
Visa hela artikeln

Mika Forss och Lady Zappa segrar Midsommarloppet 2021. Foto: Timmy Lundegård

bildspel Lyckad midsommar på Fornabodatravet

Mika Forss blev dagens man, när Fornaboda körde sina årliga midsommartävlingar. Fem segrar blev det för den finländska elitkusken, som även körde hem dagens stora huvudlöpning Midsommarloppet. Detta efter seger i både försök och final.
– Det är första gången som jag tar fem segrar i Sverige, säger Mika Forss.

26 juni 2021 klockan 20:50 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Hela J18-truppen står samlade Foto: Lindlövens IF

Nystartat juniorlag i Lindlöven

I helgen hade Lindlöven sin första aktivitet, med sitt nystartade J18-lag. För att öka gemenskapen inför sensommarens första träning, arrangerade föreningen en triathlon för de 27 deltagande ungdomarna. Simning, cykling och löpning stod på schemat i det nya juniorlaget, som lockat spelare från flera delar av landet.
– Med lite tålamod så tror jag att det här kan bli bra, säger Max Wigerskog.

20 juni 2021 klockan 15:53 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Fornaboda inledde travveckan

Både antalet hemmahästar och deltagande ekipage var mindre än vanligt, men kvaliteten på måndagens tävlingar höll sig i topp...

bildspel Travpubliken är tillbaka!

Det bjöds på en riktig sommarvärme och trippla banrekord, när hundra personer fick fira Sveriges Nationaldag på Fornabodas ...

Nu släpps biljetter till travet!

Vill du fira nationaldagen på travet? Nu har du chansen! Under tisdagen meddelade Fornaboda Travbana att de säljer sina fö...

Annons

Piri-Piri segrade i årets upplaga av Lindesbergs Stora Pris Foto: Anna Frössevi

Rekordtid i Lindesbergs Stora Pris

Debutantsegrare, hemmaseger och strålande sol! Fornabodas ponnytravdag bjöd på tio intressanta ponnylopp, som alla slutade med mycket glädje. I ett av huvudloppen, Lindesbergs Stora Pris, kryddades det dessutom med snabba fartresurser. Segrande Piri-Piri vann nämligen loppet på den hittills snabbaste tiden, i loppets historia.

29 maj 2021 klockan 22:56 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

bildspel Skrällar och glädje på regnigt Fornaboda

Regnet intog Fornaboda under söndagstävlingarna, men det gjorde även söndagens stora spelform Grand Slam 75. Fina...

Tre sporter ger sina tankar om publikfrågan

Från den första juni kommer nya restriktioner att gälla inom coronahanteringen. På förhand låter det som goda ...

Hästinfångare sökes: ”Sådana rådiga ingripanden ska hedras”

Efter en oturlig körtur i Dalskogen, strax utanför Lindesberg, lyckades en häst komma...

bildspel Nya segerjubel på Fornaboda

Totalt tre hemmaekipage deltog när Fornaboda körde sin andra tävlingsdag för säsongen. En hemmaseger blev det, där Jimmi ...

Simon tog första kusksegern på Solvalla

Fornabodas hemmajubel från lördagens säsongpremiär hade precis lagt sig när natten tog vid. Dagen därpå kom ist...

bildspel Ehlers visade stallform i premiären

Under lördagen gick startskottet, för Fornabodas nya travsäsong. Det blev stort hemmajubel hos Kopparbergstränaren Jimmi...

På lördag inleds Fornabodas nya travsäsong. Arkivfoto: Timmy Lundegård

Fornaboda firar 70 år!

På lördag inleder Fornaboda sin nya säsong, där ”Sveriges grönaste travbana” firar ett stort jubileum. Ett helt nytt lopp med sexsiffrig vinstsumma, en tävlingsserie för ston med en betäckningsrätt i potten och upphöjd status av Bergslagsloppet, är tre nyheter att vänta när Fornaboda Travbana fyller 70 år.

7 maj 2021 klockan 12:09 av Timmy Lundegård Visa hela artikeln

Linde Volley döms till stor skuld
Elitserieföreningen Linde Volley, står med ekonomiska problem. Den tidigare tränaren Sébastien Bougeâtre har, genom sitt fackförbund, lagt en st...
3 maj 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Nu rivs Lindesbergs curlinghall
Det är ett stort rivningsarbete igång på Ishockeygatan, där den 51-åriga curlinghallen kommer att få ett riktigt ansiktslyft. I oktober är det ...
15 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

bildspel Isabella vann flest ponnylopp under fjolåret
Bara några kilometer från Fornabodas ovala tävlingsbana bor Isabella Jansson Wiklund, Sveriges segerrikaste ponnykusk under 2020. 133 gånger ...
4 april 2021 av Timmy Lundegård
Visa hela artikeln

Tidigare artiklar från Lindenytt
2021-03-31

2021-03-31

2021-03-24

2021-03-21

2021-03-19

2021-03-16

2021-03-14

2021-03-14

2021-03-13

2021-03-12

2021-03-07

2021-03-06

2021-03-05

2021-03-05

2021-08-06 04:17